• rkwbkn Re: Książki 20.03.21, 16:49
      od 5 IV w księgarniach będzie książka pt "Rydzyk i przyjaciele" , kupię

www.taniaksiazka.pl/rydzyk-i-przyjaciele-krete-sciezki-tomasz-piatek-p-1511969.html
      • janja11 Re: Książki 20.03.21, 17:54
        rkwbkn napisał(a):

> od 5 IV w księgarniach będzie książka pt "Rydzyk i przyjaciele" , kupię
        >
        > www.taniaksiazka.pl/rydzyk-i-przyjaciele-krete-sciezki-tomasz-piatek-p-1511969.html

Zamówione. I czuję, że będzie co poczytać smile
        • rkwbkn Re: Książki 20.03.21, 18:01
          To będzie hit książkowy z tym Tadeuszem Kordaszewskim zwanym Rydzykiem , red. Piątek ma obcykane te putinowsko-kgbowskie klimaty , mam jego kilka książek .
          Podobnymi tematami zajmują się w swoich książkach red.Rzeczkowski i Klementyna Suchanowow
    • enigma81 Re: Książki 20.03.21, 19:58
      Odświeżam jedne z moich ulubionych klasyków - Villette Charlotte Brontë i Nad Niemnem Orzeszkowej.
    • marcowa_aprilla Re: Książki 21.03.21, 13:56
      Wyrwa Wojciech Chmielarz, wczesniej jego Zmijowisko
      Nie wiem czy isc w inne jego ksiazki? Widze ze ma serie o jakims komisarzu ale to mnie raczej zniecheca, nie lubie typowych kryminalow. Mroza nie zdzierzylam.
      Dobre tez byly Tasmy rodzinne, polecam
      • magdallenac Re: Książki 21.03.21, 14:05
        marcowa_aprilla napisała:

> Wyrwa Wojciech Chmielarz, wczesniej jego Zmijowisko

Mnie się bardzo podobała seria o komisarzu Mortce i seria Gliwicka. Żmijowisko ok, Wyrwę ledwie zmęczyłam.
        • marcowa_aprilla Re: Książki 21.03.21, 14:11
          No to klops, mi sie Wyrwa podobala, wciagnelam w jeden wieczor. Lubie takie czytadla. Fakt ze za pol roku zapomne o czym byla ale nie mam teraz sily na nic ambitniejszego. A typowe kryminaly mi sie przejadly, wiele lat temu zaczytywalam sie w skandynawskich ale z czasem mialam wrazenie ze czytam w kolko to samo.
          • magdallenac Re: Książki 21.03.21, 14:15
            Ja kryminałów nadal nie odpuszczam, choć coraz rzadziej coś budzi mój zachwyt. Obyczajowe perełki takie jak Taśmy Rodzinne, też niestety są rzadkie.
            • doubledoublejoyandtrouble Re: Książki 21.03.21, 17:06
              magdallenac napisała:

> Ja kryminałów nadal nie odpuszczam, choć coraz rzadziej coś budzi mój zachwyt.
              > Obyczajowe perełki takie jak Taśmy Rodzinne, też niestety są rzadkie.

"Taśmy rodzinne" wspaniałe, pozamiatały mnie!
      • zona_glusia Re: Książki 21.03.21, 14:14
        Jak nie lubisz kryminałów to chyba nie ma sensu. Moim zdaniem, seria o komisarzu Mortce jest o wiele lepsza od "Żmijowiska".
        • magdallenac Re: Książki 21.03.21, 14:18
          zona_glusia napisał(a):

> Jak nie lubisz kryminałów to chyba nie ma sensu. Moim zdaniem, seria o komisarz
          > u Mortce jest o wiele lepsza od "Żmijowiska".

Też tak uważam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka