rkwbkn Re: Książki 20.03.21, 16:49 od 5 IV w księgarniach będzie książka pt "Rydzyk i przyjaciele" , kupię www.taniaksiazka.pl/rydzyk-i-przyjaciele-krete-sciezki-tomasz-piatek-p-1511969.html Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Książki 20.03.21, 17:54 rkwbkn napisał(a): > od 5 IV w księgarniach będzie książka pt "Rydzyk i przyjaciele" , kupię > > www.taniaksiazka.pl/rydzyk-i-przyjaciele-krete-sciezki-tomasz-piatek-p-1511969.html Zamówione. I czuję, że będzie co poczytać Odpowiedz Link Zgłoś
rkwbkn Re: Książki 20.03.21, 18:01 To będzie hit książkowy z tym Tadeuszem Kordaszewskim zwanym Rydzykiem , red. Piątek ma obcykane te putinowsko-kgbowskie klimaty , mam jego kilka książek . Podobnymi tematami zajmują się w swoich książkach red.Rzeczkowski i Klementyna Suchanowow Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Książki 20.03.21, 19:58 Odświeżam jedne z moich ulubionych klasyków - Villette Charlotte Brontë i Nad Niemnem Orzeszkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowa_aprilla Re: Książki 21.03.21, 13:56 Wyrwa Wojciech Chmielarz, wczesniej jego Zmijowisko Nie wiem czy isc w inne jego ksiazki? Widze ze ma serie o jakims komisarzu ale to mnie raczej zniecheca, nie lubie typowych kryminalow. Mroza nie zdzierzylam. Dobre tez byly Tasmy rodzinne, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Książki 21.03.21, 14:05 marcowa_aprilla napisała: > Wyrwa Wojciech Chmielarz, wczesniej jego Zmijowisko Mnie się bardzo podobała seria o komisarzu Mortce i seria Gliwicka. Żmijowisko ok, Wyrwę ledwie zmęczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowa_aprilla Re: Książki 21.03.21, 14:11 No to klops, mi sie Wyrwa podobala, wciagnelam w jeden wieczor. Lubie takie czytadla. Fakt ze za pol roku zapomne o czym byla ale nie mam teraz sily na nic ambitniejszego. A typowe kryminaly mi sie przejadly, wiele lat temu zaczytywalam sie w skandynawskich ale z czasem mialam wrazenie ze czytam w kolko to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Książki 21.03.21, 14:15 Ja kryminałów nadal nie odpuszczam, choć coraz rzadziej coś budzi mój zachwyt. Obyczajowe perełki takie jak Taśmy Rodzinne, też niestety są rzadkie. Odpowiedz Link Zgłoś
doubledoublejoyandtrouble Re: Książki 21.03.21, 17:06 magdallenac napisała: > Ja kryminałów nadal nie odpuszczam, choć coraz rzadziej coś budzi mój zachwyt. > Obyczajowe perełki takie jak Taśmy Rodzinne, też niestety są rzadkie. "Taśmy rodzinne" wspaniałe, pozamiatały mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Książki 21.03.21, 14:14 Jak nie lubisz kryminałów to chyba nie ma sensu. Moim zdaniem, seria o komisarzu Mortce jest o wiele lepsza od "Żmijowiska". Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Książki 21.03.21, 14:18 zona_glusia napisał(a): > Jak nie lubisz kryminałów to chyba nie ma sensu. Moim zdaniem, seria o komisarz > u Mortce jest o wiele lepsza od "Żmijowiska". Też tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś