bakis1
16.03.21, 00:22
Drogie eMamy!
Mało miałam zmartwień w życiu to sobie zaplanowałam remont mieszkanka. Tu mam mało doświadczenia i cała listę pytań.
Łazienka:
1. Ceramika, która nie zrujnuje kieszeni. Koło, Cersanit? Co macie, co polecacie?
2. Kibelek ... zawsze miałam starocie stojące takie. Teraz chce podwieszany, a tu jakieś są kołnierze i inne cuda wianki. O co chodzi i co wybrać?
3. Parawan nawannowy. Macie? Sprawdza się?
4. Jakie baterie? Co polecacie w dobrej cenie?
Kuchnia:
1. Płyta indukcyjna. Co wam się sprawdziło? Czy macie siłę doprowadzona do indukcji?
2. Piekarnik. Bez jakich funkcji nie wyobrażacie sobie życia? Co jest zbędne? Czy parowy to faktycznie takie cudo? Czy Dual Cook wam się sprawdza?
3. Blaty. Na marmur/ granit mnie nie stać, laminatu nie chcę. Czy sprawdza się wam blat kompozytowy albo spiek kwarcowy?
Farby
1. Co jest naprawdę zmywalne? Malowałam dotychczas Śnieżka i Duluxem - różnie to bywało.
Acha i jeszcze czy to prawda czy czarny PR, ze w marketach budowlanych samo zuo i gorsze serie?
Pomocy! Za wszelkie odpowiedzi będę bardziej niż wdzięczna! Dziękuje każdej za jakieś podpowiedzi. Wiem, ze pytania są mocno szczegółowe, ale może znajdę tu kogoś kto na bieżąco jest po/ w trakcie/ przed remontem.
Dziękuje i śpijcie dobrze! A jak się wyśpicie to ... pomóżcie: