Dodaj do ulubionych

Leżak ogrodowy

16.03.21, 10:34
Jestem przed zakupem leżakow ogrodowych/ na taras i szukam inspiracji. Podpowiedzcie, ktore sie u Was sprawdzily, tj.przetrwaja dluzej niz sezon, nie kosztuja fortuny i sa faktycznie wygodne. Mam nadzieje, ze wpisy nie beda kasowane ze wzgledu na spam...
Z gory dziękuję smile
Obserwuj wątek
    • mag1_k Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 13:45
      Szkoda, ze nikt nic nie napisal sad
      • mashcaron Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 13:48
        Ja mam zwykłe plastikowe leżaki z marketu budowlanego, stoją od trzech lat ciągle na dworze i nic im nie jest :p wygodne są względnie:p pomogłam?:p
      • joanna_poz Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 13:52
        ja ma taki z jyska, sprawuje się ok, tylko jak to drewno - trzeba co roku konserwowac

jysk.pl/ogrod/lezaki/lezak-dalripa-s71xd189-drewno-tw?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjwrsGCBhD1ARIsALILBYpeScLXa48umxOT2JOl0LL24NBPTnKRGZuI7YToTmBJfMdX933uISgaAmBlEALw_wcB
        • majenkir Re: Leżak ogrodowy 21.07.22, 13:50
          To link do strony głównej..
    • bialeem Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 13:53
      Te ikeowskie drewniane są ok.
    • pitupitt Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 14:00
      Poszperaj na tej stronie m.facebook.com/lontree.lubawa/photos/pcb.2604976666496435/2604967793163989/?type=3&source=49
      Rok temu kupowałam u nich meble na taras, mogę z czystym sumieniem polecić. Co prawda mają tylko jeden typ leżaka, ale zawsze warto chociaż pooglądać.
    • primula.alpicola Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 14:02
      Mam biały plastikowy, taki basenowy. Kładę na to gruby ręcznik, biorę poduchy i mi wygodnie.
      O taki, albo bardzo podobny:
      dominova.com.pl/lezak-basenowy-bialy-casablanca-horeca
    • spanish_fly Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 14:03
      Kupiłam parę lat temu najtańsze, jakie znalazłam, w Carrefourze (klasyczny leżak, drewniany stelaż z tkaniną). Fakt, że trzymam je na działce, gdzie bywamy tylko w łykendy, więc nie są zbytnio eksploatowane, ale za to są używane także w zimie w charakterze fotela do lampienia się w ogień w kozie. Na razie nic się z nimi nie dzieje.
    • princesswhitewolf Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 14:04
      lezaki nie sa trwale chyba ze koniecznie musi byc cos skladanego to wtedy nie ma wyjscia.

Trwale to sa meble z plecionego plastikowego rattanu.
      • ga-ti Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 20:39
        "Trwale to sa meble z plecionego plastikowego rattanu."

Chyba że ma się psa, który postanowi elegancko rozpleść plastikowy rattan. Zostaje sama rama big_grin
        • thea19 Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 22:34
          plastikowy rattan i bez psa się rozleci po kilku latach
    • swiezynka77 Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 14:08
      kupiłam na allegro, nazwy konkretnej nie ma, ale jest tego sporo za ok 160-170zł. nazywa się to "fotel ogrodowy składany regulowany zagłówek". pokryte są elastyczną tkaniną co samo w sobie jest wygodne, mają doczepiany zagłówek który najlepiej podłożyć pod szyję. a ja jeszcze dokupiłam grubą poduchę zakładaną na całość i wtedy to już można utonąć jak w chmurce. ma podłokietniki, doczepiany stoliczek na napoje oraz pojemnik na prasę smile)) jak Carrington się czujesz w takim leżaku. pod warunkiem że zdążysz go zająć przed kotem.
    • ola_dom Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 14:09
      Najwygodniej jest mi w zero-gravity. Trudno powiedzieć, ile przetrwają, choć póki co wydaje się solidny (2 lata).
      No i można sobie na nim usiąść jak na krześle, ale można też się położyć i odpłynąć.
      • fibi00 Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 14:34
        ola_dom napisała:

> Najwygodniej jest mi w zero-gravity. Trudno powiedzieć, ile przetrwają, choć pó
        > ki co wydaje się solidny (2 lata).
        > No i można sobie na nim usiąść jak na krześle, ale można też się położyć i odpł
        > ynąć.
        >
        >

Tak, my sobie sprawiliśmy dwa takie leżaki. Są super! Też już jakoś 2 lata je mamy, może nawet 3...
      • swiezynka77 Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 14:36
        o, to właśnie to o czym pisałam. nie wiedziałam że ma taką nazwę.
      • pade Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 18:14
        o tak, uwielbiam ten leżak!
      • mag1_k Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 19:54
        Własnie je ogladałam w ostatnich dniachbig_grin
        Takich pcv bialych duzych sie niedawno pozbylam, bo trudno mi było utrzymac je w czystosci po kilku latach. Drewniane sa moim zdaniem najładniejsze, ale komfort siedzenia chyba nie bardzo...
        • ola_dom Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 20:29
          mag1_k napisała:

> Drewniane sa moim zdaniem najładniejsze, ale komfort siedzenia chyba nie bardzo...

Bez dwóch zdań są najładniejsze, ale na pewno najwygodniej siedzi i leży się na takiej siatce, nie potrzeba nawet poduszki, więc nawet jak zdarzy im się zmoknąć - to nie jest wielki problem.
          A jak się zapomni zostawić poduszkę na drewnianych w deszczu... wink

Te zero gravity są wygodne i praktyczne, a można znaleźć też całkiem ładne. I nie kosztują majątku. No chyba, że zdecydujesz się na Lafumę... smile
          • mag1_k Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 23:13
            Planuje wydac max ok.300zl za jeden, wiecej niebig_grin
    • mandziola Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 19:55
      Ja mam takie jak te (no inna kolorystyka):
      https://allegro.pl/oferta/460539-lezak-fotel-ogrodowy-skladany-28-pozycyjny-9542357164
      Chcesz są krzesłem, chcesz są lekko położone, chcesz - możesz położyć się prawie na płask. Kupione kiedyś w biedrze na promocji za trochę ponad 100 zł - na allegro 150 zł.
    • riki_i Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 20:34
      Idziesz do marketu, siadasz na każdym po kolei, sprawdzasz cenę tych , które wydają się najwygodniejsze, jeśli jest akceptowalna to kupujesz.

Producentów leżaków i poszczególnych modeli jest nie do ogarnięcia.
      • solejrolia Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 22:52
        Dokładnie tak!
        Siadać na każdym.

Bo to co mnie się podoba, niekoniecznie musi podobać się tobie,
        i co dla mnie wygodne, niekoniecznie będzie pasować tobie i twojej rodzinie.
        Mnie się podobają klasyczne leżaki , można je fajnie zaaranżować.
        https://sportservice.pl/pol_pl_LEZAK-DREWNIANY-Z-GRAFITOWA-TKANINA-27415_1.jpg
        ale żeby byly super wygodne, to raczej nie.
        Tzn jak się siedzi, to spoko, ale jednak są dość niskie, i ja wolę już teraz klasyczny fotel.
        Drewniane leżanki, czy inne leżanki, wg mnie, ani nie są wygodne, ani ładne.
        Do leżenia to chyba bym wzięła po prostu kanapę, na tyle długą, że wygodna do siedzenia, ale mogłabym się też położyć. np. https://familygarden.pl/public/assets//sofa%20na%20taras%20do%20ogrodu%20Parado%203%20os..jpg
      • mag1_k Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 23:18
        Po kolejnym dniu przegladania sieci doszlismy do takiego własnie wniosku big_grin
    • mid.week Re: Leżak ogrodowy 16.03.21, 22:56
      Leżaków nie mam, mam krzesła ogrodowe, drewniane, ponad 20 lat temu kupione - nic im nie jest, ciągle wyglądają jak nowe.
    • viewiorka Re: Leżak ogrodowy 17.03.21, 08:23
      Nie kosztuje fortuny, a bardzo wygodny. Tak wygodny, że zdarzały się na nim drzemki na tarasie 😁
      • pierwszychleb Re: Leżak ogrodowy 22.07.22, 08:16
        Mam takie cos. To sie nazywa fotel grawitacyjny czy jakos tak. Maja juz ponad 5 lat i sa bardzo wygodne. Mozna uzywac jako krzeslo lub rozlozyc jak lezak.
    • p.radaa [...] 21.07.22, 11:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • homohominilupus Re: Leżak ogrodowy 21.07.22, 13:42
        Jak i po co personalizuje sie leżak drogi spamerze?
    • majenkir Re: Leżak ogrodowy 21.07.22, 13:54
      W tym roku na Amazon kupiłam te.
      Dwa za $120.
    • thea19 Re: Leżak ogrodowy 21.07.22, 13:54
      najwygodniejsze sa zero gravity z siatkowym materiałem, najgorsze drewniane i plastikowe. Kupiłam kiedyś w markecie za 60zł sztuka. https://internetowa-hurtownia.pl/pol_pl_Lezak-ogrodowy-fotel-plazowy-skladany-gravity-zero-2431_13.jpg
      • majenkir Re: Leżak ogrodowy 21.07.22, 14:00
        Haha, widzę, że trzy formki (ze mnà) pokazały ten sam leżak!
      • shellyanna Re: Leżak ogrodowy 22.07.22, 05:22
        Tylko najbrzydsze. Chodzi za mną ten leżak, ale moj pejzaż wewnętrzny płacze.
        Drewniane z Ikea faktycznie mało wygodne, ale za to ładne.
        Ps. Poduszka szybko schnie
        • thea19 Re: Leżak ogrodowy 22.07.22, 09:12
          albo ma wyglądać albo ma być wygodne. Ja wybrałam komfort użytkowania. Normalnie są złożone i schowane, nie eksponuję ich.
    • moze_sprobowac_inaczej Re: Leżak ogrodowy 21.07.22, 22:31
      Najwygodniejsze leżaki dla mnie to krzesła Isabella, czyli z firmy produkującej akcesoria campingowe smile mamy z podnóżkiem, jak nie podróżujemy, to trzymam na tarasie, tak je lubimy.
      A ja szukam z kolei leżaka "leżącego" ale składanego na płasko....
    • adeczako Re: Leżak ogrodowy 09.08.22, 09:03
      Kupiłem tutaj 3 lata temu, nadal się trzymają wiec polecam
      Tekst linku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka