Dodaj do ulubionych

Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko

17.03.21, 07:49
Może macie doświadczenia z pobytu prywatnie wykupionego w sanatorium? Zależy mi na basenie, zabiegach rehabilitacyjnych na kość ogonową oraz ogólną regenerację. Fajne miejsce do spacerów, dobre jedzenie i kompetentna załoga. Nie byłam nigdy, więc nie mam doświadczeń. Dzięki
Obserwuj wątek
    • le.fay Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 17.03.21, 09:53
      Nikt? Nic? Nigdzie? Ojej😱😀
      • grazbed Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 17.03.21, 10:03
        Inowrocław Przy tężni. Moja mama zachwycona a w wielu miejscach spotkałam się z bardzo dobra opinią włąsnie na układ kostny
    • mama0208 Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 17.03.21, 09:59
      Artus w Karpaczu. Nad morzem panorama morska w jaroslawcu
    • mama0208 Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 17.03.21, 10:00
      A dlaczego na kość ogonowa?
    • biala_ladecka Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 17.03.21, 10:07
      Argentyt w Dąbkach, jesli chodzo okolice to Wysowa, ale przybytku konkretnego nie polece.
    • apallosa Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 17.03.21, 10:15
      Le.fay
      Jeżeli jesteś zmotoryzowana,to polecam sanatorium ,,Jantar" w Dzuwnowku.Jest oddalone o ok.1,5 godz. od Szczecina.
      Specjalizują się w leczeniu kręgosłupa,są m.inn.oklady borowinowe, masaże, bioprady..multum tego jest.Ja wykupiłam pakiet 10-dniowy z czterema zabiegami... postawiło mnie to na nogi- nie powiem.Do tego duzy basen, możliwość pływania albo gimnastyka na basenie.
      Acha- kupowałam przez spadreams.
      Dla siebie też szukam czegoś nad Bałtykiem, ale bliżej Warmii,czyli Pomorze, chętnie Jastarnia,Jurata...
      • le.fay Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 17.03.21, 10:55
        Dzięki dziewczyny. Dlaczego na kość ogonową? Ano dlatego że to moja, dziwna dolegliwość. A ściślej to napie.rza teraz już tak, ż siedzieć nie mogę i już biodro itp. Jestem nadal w szoku, że mnie to dopadło (nie nie upadłam, brak urazu) i wściekła z bezsilności. Posprawdzam propozycje, jeszcze raz dzięki.
        • mama0208 Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 17.03.21, 11:04
          Mnie tez boli kość ogonowa ale jest złamana z przemieszczeniem
          • le.fay Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 17.03.21, 11:17
            To masz ból! Ja dość dobrze znoszę ból, ogólnie mam chyba wyższą skalę, ale jeden z masaży luzujących powięzi przy kości ogonowej mnie zabił, na samą myśl o powtórce robi mi się słabo.
    • kanna Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 17.03.21, 11:57
      Nigdzie nie miałam tok dobrych masażystów jak w Nałęczowie.
      Basem tez przyjemny, z saumy wyjście na zewnątrz (balkon). To jest super.
      • le.fay Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 17.03.21, 21:05
        Nałęczów akurat znam, dzięki 😀
        • apallosa Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 18.03.21, 15:13
          Dziewczyny- piszecie o Nałęczowie..Macie na myśli uzdrowisko-Naleczow z kompleksem Atrium?
          Byłam w willi Różana-cudne miejsce, choć drogie..
          • kanna Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 18.03.21, 15:45
            Tak, uzdrowisko Nałęczów, ja w Termach Pałacowych mieszkałam zawsze, do basenu trzeba dojść (inny budynek). Ale masaż w tym samym smile
      • nangaparbat3 Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 19.03.21, 10:47
        A tam jest dobry klimat?
    • arwena_11 Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 18.03.21, 15:31
      Zobacz w Dusznikach Zdroju - można wynająć pokój w hotelu a zapisać się na zabiegi ambulatoryjne. Można też prywatnie do sanatorium ( na NFZ czeka się chyba ze 2 lata )
      • le.fay Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 18.03.21, 15:54
        Dzięki rzeczywiście może ambulatoryjnie w fajnym miejscu. Choć wygodniej mieć wszystko w jednym budynku.
        • arwena_11 Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 18.03.21, 16:21
          Zobacz hotel Werona - ma basen, spa, restaurację. Obok ( dosłownie max 50m ) jest budynek sanatorium Jan Kazimierz z basenem.
          • le.fay Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 18.03.21, 20:13
            Dzięki dobra Kobieto smile
            • arwena_11 Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 18.03.21, 20:23
              Hotel mogę polecić, czysto, cicho, basen mały ale fajny smile
        • nangaparbat3 Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 19.03.21, 10:49
          To jeszcze w Polanicy, Wielka Pieniawa - basen, zabiegi wszystko tam gdzie mieszkasz - znajome parę lat temu nie mogły się nachwalić.
          • arwena_11 Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 19.03.21, 14:03
            Tylko Polanica to tłumy ludzi. Duszniki jakoś mniej oblegane i spokojniejsze
    • 21mada Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 18.03.21, 16:15
      I jak niby sanatorium pomaga na kość ogonową? Albo w ogóle na cokolwiek? Nie okłamujmy się, to zwykłe wczasy wypoczynkowe finansowane nie wiedzieć czemu przez państwo. Przecież masaże czy zabiegi można mieć w miejscu zamieszkania. W czym to pomoże mieszkanie w hotelu i ładny widok za oknem?
      • kanna Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 18.03.21, 19:52
        Różnica jest tak, że na zabiegi w mieście musisz dojechać. Miejską, np. lub na takiej wsi - ktoś musi Cię dowieźć, bo nie ma transportu.
        A potem musisz wrócić, zrobić obiad, posprzątać itp.

A w sanatorium odpoczywasz, tez od codzienności.

Choć ja na NFZ nigdy nie byłam, bo nie wyobrażam sobie mieszkania w pokoju z kimś nieznajomym.
        • arwena_11 Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 18.03.21, 19:55
          Możesz mieć jedynkę na NFZ- znaczy dopłacasz jakąś różnicę pomiędzy dwójką a jedynką. Mojej koleżanki mama tak jeździ.
          • apallosa Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 18.03.21, 20:13
            No i nie bez znaczenia jest zmiana klimatu.
            Mam astmę i już dwu-tygodniowy pobyt nad morzem to dla mnie super-sprawa.
            Poza tym masaże, zabiegi, wypoczynek....i człowiek inaczej się czuje.
            • le.fay Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 19.03.21, 07:26
              O tototo to smile Morze kusi najbardziej. Teraz chodzę na terapię ind. (czytaj: masaż hardkor ucisk i masowanie bolących punktów) więc powtórzyłabym ten ból plus przyjemność borowiny i ukojenie morskimi spacerami. Hmm.. rozmarzyłam się. Ciekawe jak będzie: otwarte/zamknięte/otwarte?
          • ewa_2009 Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 18.03.21, 21:59
            Ale nie w każdym sanatorium. Często nie mają nawet dwójek (bo dają małżeństwom)
    • memphis90 Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 18.03.21, 22:20
      Krysię zapytaj, Krysia wie...
      • homohominilupus Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 19.03.21, 08:41
        memphis90 napisała:

> Krysię zapytaj, Krysia wie...
        >

Panna Krysia z turnusu trzeciego?
        • joka.2 Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 19.03.21, 09:14
          Bylam w lutym w Polanicy Zdroj, rehabilitacja pocovidowa, ale można wybrać rehabilitację ogólną
          Za tydzień płaciłam ok 1500. Siedem zabiegów wybieranych wspólnie z lekarzem, genialny masażysta. Sanatorium duże, Wielka Pieniawa, pokoje po remoncie, fantastyczne baseny, wstęp vez ograniczeń, strefa spa, firnes, żarełko nieźle. W zadbanym parku a jednocześnie blisko centrum, co ważne, jeżeli nie jesteś zmotoryzowana a chciałabyś pozwiedzać
          Mnie zauroczyło Klodzko, Bystrzyca Klodzka , piękne miejsca
          • apallosa Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 19.03.21, 10:45
            Koka.2- jako ozdrowieniec jestem zainteresowana.
            Podaj proszę nazwę sanatorium ew.strone,przez jaką można rezerwować wywczas wink
            Brzmi mega- ciekawie...
            • apallosa Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 19.03.21, 10:45
              Jola.2- mnie albo być.
          • le.fay Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 19.03.21, 11:21
            Dzięki. Ktoś już polecał, ale może podasz jakieś szczegóły? Rezerwowałaś przez ich stronę? Pokój jedno-czy dwuosobowy? Choć wolałabym jednak nad morzem. Wiem, marudzę smile
            • joka.2 Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 19.03.21, 14:26
              Tak rezerwowałam bezpośrednio
              Uzdrowiska klodzkie to ich strona
              Są właścicielami również obiektów w Kudowie i Dusznikach
              Ja właściwie dzwoniłam, personal mocno elastyczny, można modyfikować długość pobytu, niekoniecznie standardowe 7 dni
              Mialam jedynkę w dwójce taniej
              Zwizytowalam Kudowe i Duszniki, żeby zobaczyć co straciłam albo zyskałam. Polanica dla mnie najlepsza, ma coś w rodzaju deptak na rzeczką, ławeczki, jest gdzie pospacerować, takie wrażenie mini kurortu
              Kudowa to miasto przy drodze a sanatoria w Dusznikach komunikacyjnie lipa. No ale ja włóczykij jestem, Tobie to może nie przeszkadzać
              Zerknij na stronę jest sporo zdjęć
              Ja jestem więcej niż zadowolona, wiadomo nie luksus ale baseny z przeszklonym dachem i widokiem na las, fajne bicze i system masaży, w tle muzyczka, w dużych pokojach szlafroki co dzień wymieniane, mineralna bez ograniczeń, bardzo miły i pomocny personel
              Jakość nawet przewyzszajaca moje oczekiwania, patrząc przez pryzmat ceny
              No ale ja mali wymagajaca jestem. Właśnie piszę z kampingu w Zakopanym wczesny Gierek, no może łazienka późny i też mi dobrze
              A i jeszcze, jeżeli jesteś nie cez samochodu istnieją koleje dolnośląskie i poruszałam się głównie nimi. Za grosze całą kotlinę klodzka mozna zwiedzić
              • apallosa Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 19.03.21, 15:21
                Joka.2- dziękuję przepięknie i kłaniam się niskosmile
                Mnie też luksus niespecjalnie potrzebny,a też włóczykij jestem i jak mi się ,,szwendacz'' włączy to nie ma zmiłuj się.
                A że Kotlina Kłodzka jest cudna- to wiem.
              • le.fay Re: Polećcie proszę, sanatorium/uzdrowisko 19.03.21, 18:28
                O i dziękuję bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka