onewoman 18.03.21, 13:27 Fryzjera? Czy unikacie? Chorowałam październik/listopad ale obawy są przed kolejnym zakażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilia-anna Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 13:30 Chodzę cały czas nieprzerwanie co miesiac, jak zawsze. Nie byłam tylko rok temu, gdy całkiem zamknęli zakłady fryzjerskie. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 14:34 Pytam, bo robienie moich włosów trwa 2-3 h, chyba bym oszalała, jakbym musiała co miesiąc poświęcać tyle czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mja-15 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 15:02 Mam to samo, siedzenie tyle czasu tak mnie przeraża, że sama farbuję włosy. A jeśli nawet nie do końca podoba mi się kolor, to co za różnica i tak siedzę prawie bez przerwy od 12 marca ubr. na HO. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 15:12 A co Ci robią przez 3 godziny? Toż nawet prostowanie keratynowe krócej trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marszawka Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 15:40 Ja tez siedzę ok 3 godzin. Tez nienawidzę. Wyglada to tak: rozjaśnianie refleksy, siedze i czekam, potem nałożenie farby, czekam. Potem do myjki, zapewnienie, czekam. Mycie, masaż, maska. Suszenie. Schodzi od 9:00 do 11:30. Kolor wychodzi mi naturalny, jakby rozjaśniony słońcem. Takze wierze, że ludzik może te 3h siedzieć, niekoniecznie na keratynie. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 15:55 Zapewnienie? No ja bym nie dała rady strasznie mnie nudzi takie długie przesiadywanie w salonach beauty. Godzina półtorej to max i to raz na jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
marszawka Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 16:09 Zapienienie😜też mnie to nudzi, więc przeciągać odstępy między wizytami jak się da. Ostatnio bylam 08.2020, teraz bylam na poczatku marca. Niestety musiałam iść, bo farba Loreal położona w domu zafundowała mi malowniczą zieleń na końcach. Moją fryzjerkę uwielbiam, ale to siedzenie mnie męczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 18:12 Dokładnie tak, jak opisuje to marszawka, tyle trwa robienie wieloodcieniowego blondu z efektem słonecznym. Niestety nie umiem sobie sama takiego zrobić, w lockdownie farbowałam na "płaski" średni blond. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 17:40 Bo po miesiącu mam centymetrowy siwy odrost. Przy okazji odswiezam ciecie, wówczas moje włosy długości do ucha układają się po umyciu i potrzasnieciu glowa, nic nie muszę z nimi robić. Sama nie umiem ufarbowac i obciąć. Włosy rosną mi bardzo szybko. Cała operacja zajmuje fryzjerce godzinę i dziesięć minut może (mam cienkie włosy). Ot, i cała zagadka Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 17:43 Ps Poza tym chodzę wyłącznie do fryzjera, znaczy nie robię paznokci, brwi, rzęs, wosku, żadnych zabiegów u kosmetyczki itd. Jedyny czas poświęcony pielęgnacji poza domem to właśnie fryzjer. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 18:14 To faktycznie szybciutko, jak jeszcze z farbą. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 18:37 Mam włosy naprawdę cienkie, choć dużo, no i długość też mizerna, więc szybko idzie. Ta sama fryzjerka, farba, cięcie - siadam, nakłada na odrosty, czekam, "zapienia na myjce" (jak to określa), odswieza ciecie, suszy, ciut szczotki, minipsik lakieru, karta płatnicza i do zobaczenia za miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 13:31 regularnie co 5-6 tygodni od kiedy ich otworzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 18:29 Pewnie, że chodzę. Mam już lekko siwiejące włosy i nie wyobrażam sobie przez rok nie odwiedzić fryzjera. Właśnie wróciłam, robiłam dziś farbę i hennę. Wszystkie obostrzenia zachowane, czyli byłam jedyną klientką (nie licząc jeszcze jednej pani w pokoiku do manicure/pedicure), dostałam jednorazową maseczkę, którą w trakcie mi wymieniono, bo się zabrudziła od farby. Czego niby miałabym się bać? W pracy chodzimy bez maseczek i mijam o wiele więcej osób niż w salonie fryzjerskim. Odpowiedz Link Zgłoś
lea_233 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 13:39 Byłam tydzień temu. W salonie, w którym na ogół jest kilka klientek i oczywiście fryzjerek. Byłam jedyna a z obsługi tylko moja fryzjerka. Szok i niedowierzanie Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 13:46 Nie. Moją fryzurę mogę ogarnąć w domu, a nie mam ochoty siedzieć godzinę lub pół w masce i z kimś latającym mi nad głową . Stworzyłam sobie coś w rodzaju "puli" socjalizowania się i fryzjer się nie załapał. Może gdybym miała jakąś skomplikowaną fryzurę/farbę. Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 13:48 Fryzjerka mówiła mi, że jest mały ruch, że nie mają co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 14:18 u mojej z kolei takie oblożenie ze musze sie zapisywac z 5 tygodniowym wyprzedzeniem, bo tak z małym wyprzedzeniem to kiepsko z terminami. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 13:48 w sobotę dzieci wysłałam, w piątek zakoczyli kwarantanne Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 13:51 Byłam 3 dni temu. A wcześniej w grudniu. Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 13:51 Oczywiscie ze tak. Chodzi rowniez moj maz i 3-letni syn. Odpowiedz Link Zgłoś
leia33 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 13:54 Nie, przestałam chodzić rok temu. Zapuściłam włosy, sama podcinam, mam grzywkę, w której mi bardzo do twarzy, sama farbuję roślinnymi farbami, stosuję naturalną pielęgnację. Nigdy nie miałam tak pięknych włosów jak teraz. Moja noga więcej nie postanie u fryzjera, a byłam już chyba u tysiąca - od tańszych, poleconych po drogie salony. Wydałam tysiące, a efekt "wow" był może ze cztery razy. I to efekt bardzo krótkotrwały. Odpowiedz Link Zgłoś
arkanna Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 14:43 Jaki naturalny masz kolor włosów i jaka kupujesz farbę? Chodzi mi po głowie coś takiego ale boje się efektu . Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 17:24 Leia, jak tak samo. Zapuszczam włosy, fryzurę mam nieskomplikowaną, a z chemicznych farb przerzuciłam sie na khadi. Dawno nie miałam tak pięknego koloru i zdrowych włosów.😊, Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 18:04 leia33 napisała: > Nie, przestałam chodzić rok temu. Zapuściłam włosy, sama podcinam, mam grzywkę, > w której mi bardzo do twarzy, sama farbuję roślinnymi farbami, stosuję natura > lną pielęgnację. Nigdy nie miałam tak pięknych włosów jak teraz. Moja noga więc > ej nie postanie u fryzjera, a byłam już chyba u tysiąca - od tańszych, polecony > ch po drogie salony. Wydałam tysiące, a efekt "wow" był może ze cztery razy. I > to efekt bardzo krótkotrwały. Kobieto, popieram całym sercem. Mam włosy kręcone, gęste, dobrze scieniowane. Farbuje sama, odżywiam i mam w pupie nasiadowki 3 godzinne u fryzjera. Wlosy wyglądają świetnie. I żeby było śmieszne, najlepszy, najbardziej naturalny blond uzyskałam stosując tania, polska farbe, nie żadne wymyślne, drogie cuda. U kosmetyczki robię tylko brwi i finito. Niech żyje naturalne piękno 😀😀 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 13:57 Tak, chodzę. Do kosmetologa też, i do kosmetyczki i do trenera-fizjoterapeuty. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 14:02 Chodzimy. Wszędzie gdzie jest otwarte chodzimy, oprócz kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 14:14 gdybym miała chodzić wszedzie gdzie otwarte czasu by mi nie starczyło Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 14:05 Wszędzie chodzę, gdzie chodziłam i się jeszcze da - na fitness, masaż, do kosmetyczki, na mani, do fryzjera też. Nie mam paranoi, staram się żyć na tyle normalnie, na ile się da. To potrwa lata, nie będę świrować i rezygnować z tych resztek, które jeszcze są dostępne. Nie widzę powodu do unikania czegokolwiek poza tłumem ludzi na zamkniętej przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
ada.maris Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 14:10 Korzystam ze wszystkiego , co jest otwarte, chodzę do fryzjera, regularnie na masaże, na paznokcie, jak na chwile otworzyli basen, to również chodziłam, w teatrze miałam okazje w tym krótkim czasie być 3 razy. Gdyby jakiś koncert na kilka tysięcy osób się trafił jednego z moich ulubionych zespołów, to tez bym poszła bez obaw. Chorowałam w październiku, 5 tygodni się zle czułam, ale mimo tego chce żyć normalnie, nie wegetować, dlatego korzystam ze wszystkiego, czego jeszcze nie zamknęli. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 14:10 Regularnie, w podziemiu ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 14:12 Nie gadaj, w Jukeju jest podziemie?! Kto by pomyślał! Sadziłam, że to tylko Polacy są tacy niezdyscyplinowani i nieodpowiedzialni, że i to przez Polaków pandemia się nie kończy! A to niespodzianka! Odpowiedz Link Zgłoś
doubledoublejoyandtrouble Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 14:13 Chodzę zawsze, kiedy te usługi są legalnie dostępne. I ja i moja fryzjerka przez całą wizytę mamy maseczki, normalne, chirurgiczne, nie przyłbice. Wiem też, że przed każdą klientką zakłada nową maseczkę. Oczywiście kiedy mam kładzioną farbę to zabieram ze sobą dwie dodatkowe maseczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 14:15 rzadko chodze i tak, teraz jeszcze rzadziej ale wybieram sie, niech tylko skonczy sie czapkowy sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 14:55 Tak, cały czas (z wyjątkiem zeszłorocznego zamknięcia, partyzantka srednio mnie kręci). Co 5 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
fraudes Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 15:03 Chodzę normalnie, dziecko i mąż też Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Chodzicie teraz do 18.03.21, 15:03 Tak, ok co 5 tygodni. Teraz mam kwarantannę i boję się, że nie zdążę iść, bo zamkną Odpowiedz Link Zgłoś