kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 11:04 Mam najgorszy okres w życiu. W sensie, że menstruację, nie że okres. Miło z jego strony, że wpasował się w najbrzydszy weekend wiosny. Ibuprofenu! 11:04 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 11:07 kalafiorowa.es napisał(a): > Mam najgorszy okres w życiu. Ojojuję. Ojojane boli mniej. Ja inauguruję sezon opalania na tarasie. Kalorie: 1 kanapka i kawałek ciasta Fala: trzecia, a szkoda, bo miałam dziś iść do teatru Godzina: 11.07 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 11:09 Dziękuję. Już lepiej Zrobię sobię drugę kawę. 11:09 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 11:28 ojjojojojojojojoj - dobre ojojanie czyni cuda! Ja mam dziś wypas - kawa waniliowa W ogóle - jest slońce = jest moc! Nogi mnie od wczorajszego łażenia trochę bolą ale nie odpuszczę! Byłam na dworze w samym dresie (ha, bo mam mięciutkie, milaste porty dresowe- czemu ach czemu wcześniej ich nie kupiłam?), radość maksymalna! zjem jakies sniadanie i pomyślę czy lepiej iść wzdłóż rzeki czy walić do lasu? Rzeczy do zrobienia - wymienić żwirek - zatankować auto - zrobić sok - nie myślec o jedzeniu! 11:28 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 11:37 U mnie z rzeczy do zrobienia: absolutnie nic. Wczoraj między sadzeniem bratków ugotowałam krem paprykowy na dziś, lekko posprzątałam a wieczorem zrobiłam ciasto, o które się rodzina dopominała. Karkówka na drugie danie została ze świątecznych zapasów (zamrożona oczywiście 😃). W związku z tym na dziś zero roboty 😃😃😃 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 11:43 Kawa na okres niedobra, lepiej koniaczek. Muszę kuchnię ogarnąć, bo wczoraj fitnessy i książka mnie pochłonęły bez reszty. A dziś teściowie mają się wbić na obiad. To jeszcze kucharzenie w planie. Ale po południu bez dwóch zdań, goście jak zwykle zasną na sofie, to ja do książki wrócę 11:42 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 11:48 Wiem, że niedobra, ale jakoś się chce... koniaczku nie mogę, potem wsiadam za kierownicę. Ale już będzie z górki, najgorzej było wczoraj, bo mi się zeszło z resztkami PMSa i byłam rozbita i fizycznie i psychicznie. Dobre jest to, że potem przy wysokich estrogenach mam równie intensywne odchyły w drugą stronę 11:48 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 12:07 Wszystkie fale dały mi +9kg. Liczę na to, ze to wyłącznie masa mięśniową, w końcu ćwiczę 5 razy w tygodniu. Nie wykluczam jednak, że to tłuszcz, bo mięśnie tak by chyba nie falowały na brzuchu. Maz twierdzi, że to przez żłopanie codziennie aperol spritz i pożeranie tabliczki czekolady. Ale co tam on może wiedzieć. Teraz zastanawiam się nad zimnymi okładami cipki. Wczoraj wzięłam sportowy rower syna. Po 40 km na twardym męskim siodełku zrobil mi się tatar. Siedzę u wietrzę go. Łakomym wzrokiem patrzę na wino, które wczoraj kupiliśmy, ale to wieczorem. Teraz poszukam drutu. Słońce, więc wycieczka rowerowa to obowiązek i przyjemność. Tylko muszę siodełko obloszyc poduszkami. Ale do tego potrzebny drut .... albo sznurek. Dwie kawy już wypiłam, bez cukru. Oszczędzam kalorie na wino i czekoladę. 12.07. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 12:11 Cipka się szybko przyzwyczaja, chociaż siodełko dobrze sobie dobrać "miętkie" tak czy siak. No i jak się ma tendencję do otarć to smarować się obficie wazeliną. I ważne gacie z dobrego materiału, żeby oddychała. Innymi słowy, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, żeby se kupić gacie z wkładką I nie szkoda ich wazeliną wybrudzić! 12:11 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 12:16 Miałam gacie z wkładką. My jeździmy od lat, w tym po górach. Mamy 7 rowerów (3 osoby). U właśnie przymierzam się do kupna nowego. Testuje więc rowery męża i syna, bo oni mają takie na wypasie, wartości całkiem dobrego auta. Po prostu męskie, wąskie, twarde siidelko, trochę za duża rama i otarło się nie tam, gdzie zwykle. Ale i wazelinie nie pomyślałam. Kupię sobie. Tez jeździsz? Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 12:55 A, znaczy się zwykły wypadek przy pracy. Jeżdżę Na poprzedniej podstronie stronie jest mój filmik z "placu zabaw". Nie mogę odżałować tego cholernego okresu, bo wczoraj był całkiem przyzwoity dzień a ja bez sił. No ale wiosna jeszcze młoda, jeszcze się najeżdżę. Oprócz wazeliny są i kremy, z efektem chłodzącym. Ja jednak na samą jazdę wolę wazelinę, a krem na potem. Nie ma to logicznego wytłumaczenia, kwestia gustu chyba po prostu. 12:55 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 13:00 Właśnie doczytałam. Nigdy nie kupowałam, bo nic poważnego się nie dzialo. Ale właśnie wrzuciłam do koszyka olejek do mięśni i kremik na pupkę i cipke. Idę szukać twojego filmiku z placu zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 13:03 Znaczy z lasu forum.gazeta.pl/forum/w,567,171435359,171435359,Ktora_fala_vol_1.html?p=171520113 Mówię na niego "plac zabaw" bo ma zatrzęsienie singli i mam go tuz pod domem. 13:03 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 13:20 Piękne, zajebiste, fantastyczne...lecę pokazać mężowi i synowi. Gdzie to? Dziki plac Zabaw? Raczej nie, zorganizowane Single? W Polsce tez juz sporo singli, w Czechach tez. Syn dobrze jeździ. Ja się trochę boję. Lepiej mi idzie pod górę niż potem w dół. Jesteśmy już wszyscy po kontuzjach, mąż zebra połamał. Ja najbardziej na nartach, ale na rowerach tez. Ale fun! Cudny film! A jaki masz rower? Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 13:27 Dzięki! To jest górka obok miasta. Ścieżki są naturalne, wydeptane latami przez spacerowiczów i wyjeżdżone, trzeba tylko celować w godziny, kiedy nie ma ludzi. Tylko mocno kamieniste te ścieżki i bez "flow", no ale dobrze, że są i takie. Ja połamałam zęby, co też się odbiło na technice. I mam wrażenie, że z wiekiem... tak się jakoś do tego ostrożniej podchodzi Rower Haibike Greed 9.10, tzn rama i kierownica z oryginalego Haibike'a, reszta już powymieniana. Próbowałaś sztycy teleskopowej? Bardzo polecam, bardzo bardzo bardzo. Mam chyba od dwóch lat i nie mogę się nazachwycać ile daje poczucia bezpieczeństwa. 13:27 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 13:37 Mąż I syn mają windę. My na scottach i cubach. Ale w PL to na porządny rower trzeba się zapisać! Czeka się nawet rok. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 13:44 Wszędzie, w całej Europie. Z komponentami podobnie, strach mieć jakiś niepopularny osprzęt bo jak uszkodzisz to część dostępna za pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 12:17 Oczywiście, że mięśnie falują!!! Nie słyszałałś nigdy o falujących mięśni brzucha Jana Wyducha??? Falujące mięśnie brzucha Jana Wyducha Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Która fala? vol.1 11.04.21, 12:37 U mnie to inaczej wygląda. Jak biegnę to podskakują. I mogę sobie 6pak dłońmi uformować. Ale tylko na chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 15.04.21, 17:37 Po siedmiu godzinach zebrań w pracy nie ma nic lepszego niż się lekko uchetać na rowerze. Po siedmiu godzinach zebrań odbytych na stojąco-chodząco, nie ma nic lepszego niż miska zimnej wody. Weekendu!!! I olać to, że ma być zimno, mam boską książkę. 17:37 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 26.05.21, 13:35 Dopadło mnie przeziębienie między szczepieniami. Cieknie mi z oka i z jednej dziurki w nosie, pokasłuję i wyglądam końca tej historii. Czuję, że zmieniam się w mężczyznę - zaczynam walczyć o życie z tym przeziębieniem. Posdrafiam ciule spod kocy i góry zużytych chusteczek. Ilość kalorii - nieznana, i nadal będzie nieznana, bo dla zdrowotności zaraz sobie zamówię parę misek zupy wonton z pobliskiego chińczyka. 13.34 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 26.05.21, 13:43 To w takim razie życzę zdrowia!!! Ja dziś, jako bezdzietna lambadziara nie świętuję dnia matki, ale za to mam Dzień Dzwoniącego Klienta i czuję się jak centrala telefoniczna. Kalorie: nie mam pojęcia, zupa z białych szparagów jest zwodniczo lekka Fala: trzecia (po pierwszej dawce szczepionki) Godzina. 13.42 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 29.05.21, 19:59 Dzień idealny. Stresu - 0 (słownie ZERO!!!!!) Stopni - 24 Kilometrów - 50 Kanapeczek z tortillą - 3 Szklanek cydru - 2 Basen - raz. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 29.05.21, 20:15 Sobota i spotkałam kota. Szłam sobie a tu kot. Siedzi i patrzy. Wyglądał na niedorosłego. Czarno- brązowy maziaty z białymi balerinkami. Kocie- mówię, mam alergię na twoje futerko. Pewnie jest miłe i mięciutkie, łapki jak marshmallow. Nie mogę cię zabrać, cholera by to wzięła. Kot patrzył i miał coraz bardziej żółte oczy. W dzień. Powiedział - miau. Potem jeszcze raz - miał. I poszedł, stąpając między źdźbłami trawy. Słowo daję, nie zadeptał żadnego. Szlag. Słowem z kotów mam nadal tylko tego w głowie. A ów spotkany poszedł sobie do kogoś kto nie kaszle z wypadaniem oczu. Mąż mnie pociesza, że mogło być gorzej, kaszel na psy też. I że dopsimy się niedługo. Stopni 12 Kilometrów z pińć Katorii chyba ujdzie Mężów z gorączką po szczepieniu sztuka jedna Zajęć pielęgniarskich przy mężu z gorączką po szczepieniu - nie umiem do tylu liczyć. Umytych podłóg - zero, też byłam szczepiona i niech coś z tego mam 20.15 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 29.05.21, 20:21 > Stopni 12 > Kilometrów z pińć > Katorii chyba ujdzie > Mężów z gorączką po szczepieniu sztuka jedna > Zajęć pielęgniarskich przy mężu z gorączką po szczepieniu - nie umiem do tylu l > iczyć. > Umytych podłóg - zero, też byłam szczepiona i niech coś z tego mam > > 20.15 To u mnie: Stopni 10 Kilometrów- tyle, co po domu Mężów z gorączką czy bez- 0 Zajęć pielęgniarskich-0, bo niemąż już zaszczepionych pierwszą dawką, na drugą czeka Umytych podłog- wszystkie posiadane, bo moja druga dawka dopiero za kilka dni, w związku z tym zaplanowałam na dziś sprzątanie. Mission completed. Kilometry z mopem się liczą? Kalorii: chyba ujdzie, bo lekki wiosenny obiad obowiązkowo ze szparagami. Ale w szafce jest paczka chipsów do meczu LM 20.21 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 29.05.21, 22:32 Poczarujcie, żebym szybko sprzedała mieszkanie, proszę! Jak się w końcu wprowadzę do domu, to też będę miała stresu zero, kalorii minimum, ruchu maksimum itd. ps. wstawiono mi w końcu drzwi, czekałam na montaż bagatela 1,5 miesiąca. Oczywiście czeka mnie reklamacja opaski, bo przyszła połamana, ale poza tym - drzwi są piękne! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 29.05.21, 22:42 Proszę bardzo: czary mary, hokus-pokus, amba- Fatima, było mieszkanie, a już go ni ma 😃 Niech się szybko sprzedaje za miliony monet! 22.42 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 30.05.21, 20:06 Dzień długi i stresujący. Wykańczanie pilnych prac: 80% Wzięty urlop: jeden Stopni: 32 C Stopni na schodach: dziś 28 pięter Piw 1905: jedno Nachos: 80 gramów Domowe guacamole: miseczka Perspektywa: zapieprz do przyszłego wtorku. Kalorie spożyte: 1900. Kalorie spalone: 2200 (a dzień się jeszcze nie skończył Widok: na tv, "Paddington" Otoczenie: mocno młodzieżowe. 20:05 Ps. Czaruję na to co ma być zaczarowane. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 04.06.21, 06:38 "A świat w krąg ci roztacza uroki swe I prosi, żeeeebyyyty braaaać Na karuzeli życia pokręcisz sięęęę Byleby tylko nie za wcześnie spaaaaaaść I chociaż czas pogania, śmiej się z tego drania Ciebie na wiele jeeeeszczeeee staaaać Komu dziś czterdziestka stuka? 😍 6:38 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 04.06.21, 10:00 A Tobie stuka? To wszystkiego najlepszego:wielkiego szczęścia i małych radości, pięknych eskapad rowerowych, widoków zapierających dech w piersiach i życia dokładnie takiego jak chcesz! 9.59 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 04.06.21, 10:27 100lat niech żyje, żyje naaam! Niech ci się darzy na tej obcej ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 04.06.21, 10:39 Aaaa piękny!!! Dzięki! 10:39 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 04.06.21, 10:57 Sto laaaaaat ! Stoooo laaaaat ! Nieeeeech żyyje żyyyje naaaam !!!!!! Nieeeeech żyyjeeeeee naaaaaaaam ! Niech Ci się marzenia spełniają, praca lekką będzie i obfitą w urlopy a inne upiedliwości życia zamienią się miejscem z przyjemnościami. W sensie pójdom w cholerę a nirvana zostanie. A co do liczb to i tak jesteś smarkata, cóż to jest, jakaś czterdziestka !!!! ❤ Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 04.06.21, 22:59 Niech Ci się toczy, Colifloriña! Musi być z asturiańskim zaśpiewem, bo 1.tak mi się spodobało 2.nie mam pojęcia jak to po Twojemu by było. Bss! Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 05.06.21, 06:54 U nas by było "ita" Dziękuję wszystkim bardzo 6:54 - kawy Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 04.06.21, 10:17 A w ogóle to kupiłam sobie nową różę na balkon. Różową tym razem. Za 25.99. Już z licznymi pączkami. Yay!!! Kalorie: malutko ale zaraz uzupełnię rabarbarotką a potem spalę szorując balkon Fala: trzecia, opadająca. Hej ho, hej ho, do pracy (fizycznej na balkonie) by się szło! 10.17 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 04.06.21, 10:32 ja ciągle na diecie i słowo pączki wizualizuję wyłącznie jako pulchne drożdżowe kuleczki polane lukrem. Róża może być w środku. Pokazuj ten balkon! Ja sobie po poludniu pojadę oglądać furtki do mojego płotu, deski na inspekty i moze też jakąs roslinę adoptuję... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 04.06.21, 10:39 mid.week napisała: > Pokazuj ten balkon! Wrzucałam kiedyś w innym wątku, ale proszę 10.38 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 04.06.21, 10:52 Oooo ooo pieeeeknie!!! Ile roslinek! Jak zacznę sądzić coś u siebie to się też pochwalę, póki co mam koniczynę 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 04.06.21, 10:59 Ale super kolorowo ! I ja widzę jeszcze dużo miejsca ! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 04.06.21, 12:08 Zasada jest taka: zawsze jest miejsce na nową roślinę . Teraz idę pionowo, kupiłam kratki, żeby wieszać na nich kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 09.06.21, 16:11 dzień dobry, ALE MNIE WCZORAJ NASTRASZYLI ŻE TERESA LIPOWSKA NIE ŻYJE! oby wytwórca tej plotki dostał parchów na pośladkach i wrzodów pod pachami! straciłam na chwilę sens życia oraz chęć oglądania M jak Miłość. na szczęście dzisiaj mam truskawki i chłodnik, i sprostowanie tej wiadomości miliony kalorii zero papierosów Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 09.06.21, 16:34 Jakie na pośladkach. Między. I to takie parchy wielkości śliwki. Niech pokaże gębę i przeprasza. Też truskawki, same, z jogurtem, z jogurtem i świderkami Czereśnie, mniaaaaaam Kalorii milion też, bo zeżarłam znalezisko szafkowe w postaci czarnej toblerone. Gorunc- burza- gorunc. Bałagan niewyobrażalny, ale za dwa miesiące się przeprowadzam i zaczynam kombinować, czy może nie warto już sprzątać ? ( dobra, wiem, że trzeba, ale mi sie nie chce) 16.33. - wzdycha z sentymentem... Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 09.06.21, 16:34 Cieszę się, lubię Lipowską. Ale MjM to ja wieki nie widziałam. Co tam w Grabinie słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 09.06.21, 17:13 mid.week napisała: > Cieszę się, lubię Lipowską. Ale MjM to ja wieki nie widziałam. Co tam w Grabini > e słychać? Mały Mateuszek, zstępny Hanki Kartonowey, już nie dość, że pożenion, to jeszcze rozwodzić się będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 09.06.21, 17:16 O rany!!!! No to mam gruuuube zaległości. Ostatnie co pamiętam to jak Roznerski z takim blondynem się tłukł o Ade. Mateuszek wtedy tornister nosił! A czy Lucek ma następcę czy też Mostowiakowa jest singielką? Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 09.06.21, 17:41 Ja utknęłam na czasach ptasiej grypy. Pamiętam jak w akademiku oglądaliśmy, Hanka z Małgosią poszły na spacer nad rzekę, idą sobie idą, nagle kolega mówi: i teraz znajdą dwa martwe łabędzie. 17:41 Strasznie dużo pracuję. Choć tylko 3 dni w tygodniu. Mogłabym tak na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 19:04 Coooooooo? Przecież to było dziecko malutkie. Oglądałam chyba same początki i ledwo pamiętam. Ogladam za to na wspolnej i zapominam natychmiast. Jak po czasie wraca ktos do obsady to nijak nie wiem co to za jeden. 19.04 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 19:20 gama2003 napisała: > Coooooooo? > Przecież to było dziecko malutkie. dawno i nieprawda jak mówię, ożenił się był z niejaką Lilką, a potem pojechał z nią do Australii do swojego ojca Mareczka, któy w tej australijskiej próżni zdaje się doskonale prosperuje. aż mu kurde zazdroszczę, widać obrotny chłop, skoro tak łatwo mu poszło i jeszcze tam swoje dzieci urządza. żona Mateuszka okazała się łasym na kasę piździszczem, chociaż twierdzi, że to wielka miłość - w Australii owej poznała jakiegoś anglojęzycznego tyopa z córeczką i pieniądzem, i teraz będzie wychodziła za mąż jak tylko rozwód z Matim dostanie. zakońćzenie sezonu było takie, że anglojęzyczny forsiarz zabrał Lilkę, kiedyś brunetkę a dzisiaj jasną blondi (bardzo sprostaczała w tym kolorku), do Paryżewa, miasta miłości. Luwry będą oglądali i inne Orseje, a Mateuszek na wodę w Grabinie posępnie pogląda i zamyśla czy się nie utopić. Fakt że M jam Mdłości wróci we wrześniu osładza mi wizję końca lata. 19.20 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 19:32 Straszna ta historia Mateuszka. Chyba nie na moje nerwy. Niech mu teraz dopiszą jakąś miłość leczniczo. Ja czekam na brzydulę. Też chyba po.wakacjach będzie w sam raz na reset bezmyślny. 19.32 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 12.06.21, 11:00 A jak to rozwiązano charakteryzatorsko? Starzenie się aktorów, którzy mieli koło 20-30, a teraz, sądząc z opisu, 50? Czy umownie starzeją się tylko dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 12.06.21, 16:06 totutotam.org napisała: > A jak to rozwiązano charakteryzatorsko? starzeją się mniej więcej z godnościo najbardziej upływ wieku widać po Marii i po Marcie, ale to chyba nie charakteryzacja, jeno dodatkowe kilogramy własne aktorek. ale są ładnie bardzo robione w obrębie tych kilogramów. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 17:24 Dziś mija 572 od pierwszego przypadku w Chinach, czyli 1 rok, 6 miesięcy, 26 dni naszego New Age ale ja tu przyszłam tylko po to aby się podzielić radością, że znalazłam hydraulika który mi przeciagnie wodę na sam koniec ogrodu . Bosko jak w Buenos Wiecie jaki pieseł będzie uszczekany jak mu naleję na dupala? 17:24 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 18:51 jakiś basen będzie? u mnie skromnie, pierwszy groszek wypuścił strączki. wpuściłam też maciejkę do doniczek, bo w rozsadniku już prawie eksplozja była. ech, ruszyłby człowiek gdzieś. w planach w lipcu pociągniemy na południe, zwiedzać ośrodki dawne uniwersyteckie, szykuje się też Szwajcaria tylko bardziej przewodnicko niż turystycznie, książę coś jeszcze o Turcji wspomniał - ja z kolei czuję, że byłby to doskonały moment wyruszyć bardziej permanentnie do Ameryki Południowej, taką fantazję kolumbijską mam, no a rzeczywistość skrzeczy, i tylko ten ogródeczek ładnie kwitnie... 18.51 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 18:59 siwa-faryzeuszka napisał(a): > jakiś basen będzie? > u mnie skromnie, pierwszy groszek wypuścił strączki. wpuściłam też maciejkę do > doniczek, bo w rozsadniku już prawie eksplozja była. A ja się cieszę, bo mi poziomki na balkonie dojrzewają. Wczoraj była inauguracja sezonu 18.59 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 19:02 Jaaaaaaaaaaaaaaaa....... Mów mi wszystko o poziomkach na balkonie ! Zakochałam się w tej poziomce. Tylko moj balkon południowy bardziej. Przeżyjom ? 19.02 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 19:08 gama2003 napisała: > Jaaaaaaaaaaaaaaaa....... > Mów mi wszystko o poziomkach na balkonie ! Zakochałam się w tej poziomce. Wiele do gadania nie ma. Chyba z 5 lat temu kupiłam poziomkę w donicy (taką dużą, typową na balkon, zwisającą, już miała wtedy małe, jeszcze zielone owoce nie podam, jaka to była odmiana, bo nie zapisałam) I sobie od tego czasu jest. Zimuje bez problemu na balkonie, co roku kwitnie, zawiązuje owoce i zjadam sobie do września mniej więcej. Owoce duże, słodkie. Balkon mam południowy, w duże upały trzeba podlać 2xdziennie i tyle filozofii. Miałam też truskawki ale one mi nie zimowały tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 19:28 Brzmi dobrze ! Chcę poziomki. Truskawki. Nowy zamek musi mieć poziomki. Miiiiiiid !!!!! Słyszysz ? Też musisz mieć ! 19.27 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 19:32 gama2003 napisała: > Brzmi dobrze ! > Chcę poziomki. Truskawki. > Nowy zamek musi mieć poziomki. Mid.week to może mieć piękne klomby z poziomkami. Wiecelie dziewczyny jak to cudnie wyglada: jakieś wyższe kwiaty czy krzewy a niżej, przy ziemi, czerwone koraliki poziomek między zielonymi liśćmi. Wujek tak miał w ogrodzie. Przepięknie to wyglądało. 19.32 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 19:34 Aha, a Ty gamo na balkon możesz sobie też kupić zwisającą truskawkę o różowych kwiatach. Nie upolowałam w tym roku, bo maj był zimny i nie łaziłam po centrach ogrodniczych, ale ona jest na balkony idealna. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 19:36 O to ja właśnie takie klomby maluje i osadzam pod ogrodzenie. Jeszcze tylko ze 4 tony ziemi zamówić i można sadzic poziomki... Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 23:20 Mid to ma ogroda że ho ho. U mnie ogród wiszący, Gamoramidy. Tak z 1,5 × 2 m. Wypas. Ale JEST. W planach - drzewko oliwne, albo dwa, poziomki i truskawki, białe pelargonie ile wlezie, kosodrzewina. Coś pnącego w kilku odcieniach zieleni. To z musów aktualnie. Może będzie miejsce na postawienie nogi do podlewania. Napawać się będę z szezlonga w drzwiach balkonu chyba 😄😄😄 23.16 oglądalam cos niesamowitego Grupa mlodych ludzi na Zanzibarze rozważała na plazy czy ich kolega z koleżanką ten tego robią. Bo tamci w nagrodę za cos tam nocowali w luksusach. Innym językiem oczywiście operowali,netykieta nie pozwala cytować. Ekipa jakby z Polski. Szok ! Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 19:14 podżarłby, tylko aż szkoda. a u mnie jeszcze tomaty posadzone z plasterków dziarsko se rosną, już zapomniałam co to posadzono i ciekawam czy zaowocują w tym roku. w takiej Kolumbii to by mi dopiero rosły!... 19.14 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 19:23 Musowo pies będzie mieć cos dla siebie, chociaż on woli jednak jak mu kłody do jeziora rzucam. Ale sam zraszacz to juz będzie psi happiness. W kropki jestem ja, bo maluje donice. Hydraulik nasz własny, nie wiem czy z Francji ale taki szykowny z niego dżentelmen że być może, być może. Ja wakacje obchodzę stacjonarnie w tym roku, ale mam ty jeszcze tyle do zrobienia, że na pewno nudzić się nie będę. I poziomki chce, i maciejke, i wszystko, wszystko 😁 19:23 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 22:05 Tamten sławny to nie wiem czy dżentelmen czy... 22:04 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 12.06.21, 12:12 Pisalam z niego prace zaliczeniowa z marketingu 😂 jestem wielbicielka stereotypow. 12:11 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 12.06.21, 12:36 A w ogole to objechalam pol Madrytu dookola i jestem w szoku, jak piekna jest strefa na polnoc i zachod i jak brzydko na poludnie. I jak tu goraco od rana. U nas o 9 to mamy zwykle 13 stopni 😂 12:36 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 12.06.21, 16:25 Ano, wszyscy by chcieli na północnym-zachodzie, gdyby tylko tam domy nie kosztowały kilka razy więcej niż na wschodzie To Ty tam, a ja wakacjuję w Huelvie. Wiatr znad oceanu studzi mi kawę... 16:24 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 19:07 Gratuluję hydraulika (może to Polak z Francji? Ja zjadłam znalezisko; czipsy o smaku jajka sadzonego! Dokładnie tak smakują! Plus piwo, o smaku piwa. 19:07 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 11.06.21, 19:08 Wolę jak piszesz o rurach i hydraulikach niż onjaliś Chinach nietoperzowych. Kminek będzie miał dmuchany basenik w kropki ? 19.06 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 12.06.21, 09:13 Klementyna robi poranną inspekcje terenu. Musi policzyć czy zgadza jej się liczba much do łowienia. Zarobiona po czubek ogona. Chyba sobie dziś smigne z domu w cholerę. Co macie dzis na obiad? Już mi brakuje pomysłów na #bezlaktozy.bezglutenu.bezcukru 9:13 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 12.06.21, 10:56 Boski hamaczek. W kwestii obiadu nie pomogę, nie mój dyżur dziś w kuchni. Apetyt miałabym na krem z porów i łososia, ale przypuszczam, że będzie paelka. Idę popływać. 10:55 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 12.06.21, 11:09 > Co macie dzis na obiad? Już mi brakuje pomysłów na #bezlaktozy.bezglutenu.bezcu > kru Zupę z białych szparagów i ziemniaków, młodą kapustę z boczkiem I koperkiem i do tego smażony filet z kurczaka. Jakbyś miała śmietanę bez laktozy to w sumie twoje wymagania zostały spełnione. Chyba że jeszcze ma być #bezmięsa Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 12.06.21, 11:30 mam szparagi, mam kalafiora z wczoraj, ziemniaki odpadają ale mieso tak - musze coś zrobić z piersi indyczej. Z tym ze mieso+szapragi/kalaior/inne warzywo to ja w sumie praktycznie codziennie jem. I już troszke nuda. Moze zrobię to miesko w takie zawijasy ze sliwką suszoną w srodku i upiekę w sosie. Kalafiora chyba przerobie na kotleciki z jaglanką. Troche roboty ale marzy mi sie odmiana. Burza idzie, wiec odpada mi malowanie skrzyń, to sobie pogotuje. 11:30 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 12.06.21, 12:35 pffff, ale e m e r y c k i e rozrywki, aż mi się skóra na pośladkach zmarszczyła 12.35 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 12.06.21, 13:45 Nareszcie pada! I zdążyliśmy trawę skosić i nawóz rozsypać, a teraz mi pięknie wszystko podleje. Zamierzam dzisiaj nocować w domu Mam nadzieję, że za tydzień się przeprowadzimy. Jutro będę myć okna (czy ktoś wie czym usunąć budowlane brudy?), oby faktycznie było chłodniej niż dziś. 13:45 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 12.06.21, 13:48 I nowe krzaczory dokupiłam, dwie śliczne peonie i dwie irgi. Najchętniej bym wyniosła pół ogrodniczego, tylko się mocno powstrzymuję, bo wiem, że to co posadziłam urośnie i będzie busz. 13:48 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 12.06.21, 14:20 A'propos deszczu Siedziałam sobie podczas tej ulewy na tarasie i stwierdziłam, że muszę coś wykombinować na gromadzenie deszczówki. Czy do zwykłej beczki jest w stanie cokolwiek nakapac? Chyba przydałoby się zadaszenie z rynną... Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 13.06.21, 11:08 dzię dobry! niedzielny tryb marzycielsko-planistyczny. człowiek zaczyna planować wakacje, wychodzi od konwencjonalnej europejskiej wycieczki krajoznawczej, lekko zbacza z Padwy na Odessę a potem ocyka się nad mapą Azerbejdżanu, z planem objechania Morza Czarnego wyjdzie czy nie wyjdzie, planowanie NAJLEPSZE. 11.08 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 13.06.21, 11:33 siwa-faryzeuszka napisał(a): > dzię dobry! Dzień dobry! Filiżanki kawy- sztuk 2 Matka odebrana ze szpitala- sztuk 1 Przystojny lekarz obejrzany przy okazji- sztuk 1 Ciasto truskawkowe czekające na pacjentkę- sztuk 1 11.33 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 13.06.21, 12:15 Ręce mi odpadają a dopiero połowa okien balkonowych umyta. Nie wiem czy w tydzień się wyrobię. Szkoda, że nie jestem oburęczna. Kupiłam sobie materac, który Ikea określa jako pół twardy. Sprężynowy. Jakbym na łóżku wodnym spała😃 i znów muszę szukać. Kojarzycie twardy materac, który naprawdę jest twardy? 12:15 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 13.06.21, 11:03 Dejcie kawy. Robie sie za stara nawet na asystenta na ultra wyscigach non stop. Spaaaaaać.... Jedziemy do domu, byki ogladam z okna. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 13.06.21, 11:11 znam-ci ja te byki! jedyne znośne w tym pięknym kraju. corrida, pędzenie byków, to wszystko powinno wylecieć w powietrze. wszyscy spragnieni walki - na Tomatinę! Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 13.06.21, 11:21 Tomatina kojarzy mi się z piekielnymi scenami dantejskimi - tak je widzę: Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 13.06.21, 12:26 i weganie mogą mieć swój slasher Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 11:30 Dzień dobry bardzo. Wegeburger z lidla na śniadanie to słaby pomysł był. Słone jak cholera, i suszy teraz. Dylemat wakacyjny trwa. Na objazd Morza Czarnego ani funduszy ani czasu Na włoskie ferraty ani kondycji, ani sprzętu Zestaw dla dwóch osób - uprząż, lonża kask - zamknąłby się w dopuszczalnym tysiaku, ale byłoby to trochę zdobywanie odznaki janusza turystyki, cisnąć w relatywnie wysokie Dolomity po roku głównie pierdzenia w stołek. Wymyśliłam sobie wild swimming gdzieś na północy Italii, jakieś jeziorka, rzeki, wodospadziki... Dejcie jakieś ciekawe pomysły co można by robić w cieplejszej części Europy - jest jakiś rejon nietknięty januszami? Miejsca na umiarkowany trekking? 11.30 kcal: dużo Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 15:00 Znudziło ci się już w Poznaniu? Mój kuzyn wspomina z zachwytem Rumunie, z tym że on był autem i dużo sie przemieszczali. Totalnie niepowtarzalny klimat, jak z XIX wieku. Z pewnościa nie ma tam Januszy, jest pięknie ale nie wiem czy spełnia inne kryteria. Obżarłam się ryżem z truskawkami. Do truskawek polecam vege jogurty kokosowe (tylko nie bakomy, bo są paskudnie słodkie i chyba jakąs mąkę do niego pchają, ma dziwną konsystencję sosu z przedszkolnych stołówek), kupuje i zjadam je nałogowo. Polecam również sok seler+melon+cytryna. Tak sobie dziś dogadzam spożywczo 15 na zegarach chlasta wiec zaraz fajrancik, czillałcik i ide w pola. 15:00 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 15:19 mid.week napisała: > Znudziło ci się już w Poznaniu? no ileż można te pyry z gzikiem, weź przestań Mój kuzyn wspomina z zachwytem Rumunie, z tym ż > e on był autem i dużo sie przemieszczali. Totalnie niepowtarzalny klimat, jak z > XIX wieku. Z pewnościa nie ma tam Januszy, jest pięknie ale nie wiem czy spełn > ia inne kryteria. Rumunia niekoniecznie spełnia w kwestii upałów, potrzebuję się podpiec w cieple, jak poznańska pyra w podpoznańskim ognisku. Będziemy się również przemieszczali, w końcu po coś ten pseudokamper jest, nie? Małe, zaciszne zatoczki, rzeki w których można się kąpać we Włoszech, jeziora z czystą wodą mile widziane do polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 15:31 To ja jogurtem od krowy pałaszuję Dziś żywię się truskawkami, czereśniami i makrelą wędzoną. Ostatnia w odstępie czasowym od poprzedników. Mam atak sprzątaniozy przedwyprowadzkowej Nie napiszę, co wylizuję, bo chyba ematkę wygrałam. Normalnie mi się to nie zdarza. Kłopot z tym, że wyprowadzka za miesiąc z hakiem i kusi mnie wylizane pomieszczenia zamknąć, zaplombować i nie korzystać. Zaraz nabalaganią a sprzatanioza minie ! 15.30 gorunc przyszedł a wcale nie lubię, jestem mentalnym Eskimosem. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 16:20 Wyszłam na pola w koszuli nocnej i rowerzyści mi zaczęli "dzień dobry" mówić. Albo że strachu bo wyglądam jak szurnięta albo dostrzegają moją krótsza nóżkę która że mnie marylin robi 😁 Nie sprzątaj, po co ci to... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 16:25 Przepraszam bardzo, jak tak wpadłam tu przypadkowo...o co chodzi w tym wątku?? Nigdy go nie otwierałam, bo myślałam, że to o covidzie, a teraz mi się przypadkowo palec omsknął.🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 16:30 Tu się mówi co się chce. Poczucie humoru mile widziane 😉 Się nadasz. Czuję to. 16.30 wylalam odswiezacz powietrza. Odświeżylam chyba cale miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 16:35 A dziękuję, dziękuję no to się rozgoszczę. 9.30 am, 15 czerwca, rozpoczynam akcję odchudzanie kota. Kot musi zrzucić 1 kg, bo się utuczył podczas kwarantanny, a ja dostałam zyebkę od weta. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 16:50 magdallenac napisała: > A dziękuję, dziękuję no to się rozgoszczę. 9.30 am, 15 czerwca, rozpoczynam akc > ję odchudzanie kota. Kot musi zrzucić 1 kg, bo się utuczył podczas kwarantanny, > a ja dostałam zyebkę od weta. Porządek musi byc, godzina na koncu! Zjebka od weta? Słabo, tak sie nie robi bo pacjenci miga nie wrocic. Jak odchudzasz? Tez mam taką kulkę, zmniejszylismy dziadowi porcje o jakies 20 procent, angazujemy w zabawy, i czekamy efektu... Na razie jest taki, ze zeżera wszystko, nic się nie zsycha ma talerzu jak kiedyś, w ciagu 1-2 godzin wszystko znika na kilka podejsc. Wczoraj demonstracyjnie przy gościu ok.22 zaczął lizać pusty talerz. Gość-kociara spojrzała i mowi: a co to za emocjonalne szantaże?... 16.50 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:00 Też zmniejszenie porcji o 20% i dodatkowe intensywne zabawy. Gnojek potrafi tak zawodzić i płakać nad pustą miską, że normalnie serce mi się kroi, a kiedy już dostanie żarcie, to je tak łapczywie, że potrafi mu się ulać. 10:00 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:02 magdallenac napisała: > Też zmniejszenie porcji o 20% i dodatkowe intensywne zabawy. Gnojek potrafi tak > zawodzić i płakać nad pustą miską, że normalnie serce mi się kroi, a kiedy już > dostanie żarcie, to je tak łapczywie, że potrafi mu się ulać. > > 10:00 Haha, znam ten ból. Gdyby nie tusza, na luzaku bym uwierzyła że ginie z glodu i żołądek mu do kręgosłupa już przysechł na amen )))))) 17.02 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Która fala? vol.1 01.07.21, 17:53 Magda, nie widziałaś wątków Która Godzina? To tutaj to kontynuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:08 magdallenac napisała: > A dziękuję, dziękuję no to się rozgoszczę. Dzień dobry, witamy! Od razu uprzedzam, że masz -100 do reputacji forumowej. Jedni twierdzą, że lizemy się tu po fiutach, inni że przynudzamy a tak poza tym to "suki z godzin" Możesz zamiast godzin podawać wagę kota - nie jesteśmy drobiazgowe 13922 kroki Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:15 > Możesz zamiast godzin podawać wagę kota - nie jesteśmy drobiazgowe żeby się tylko kot nie wkurwił i nie złożył zażalenia w czyjeś buty 17.15 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:18 mid.week napisała: to "suki z godzin" > Nareszcie rozumiem!! Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:34 magdallenac napisała: > 28 Kot waży 28???? 16777 i idę dalej Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:37 mid.week napisała: > magdallenac napisała: > > > 28 > > Kot waży 28???? > I co się głupia dziwisz, kot jest amerykański to musi być duży... 17.37 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:37 😸😸😸😸nie, kot by mnie zabił jakbym podała tu jego wagę!!! Zrozumiałam z postu faryzeuszki, że można podawać jakieś inne ważne liczby. 28 dni do wyjazdu do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:39 magdallenac napisała: > 😸😸😸😸nie, kot by mnie zabił jakbym podała tu jego wagę!!! Zrozumiałam z post > u faryzeuszki, że można podawać jakieś inne ważne liczby. > > 28 dni do wyjazdu do Polski. Dobra dobra, my juz lepiej wiemy co.mialas na mysli. Wypierasz sie tygrysa? Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:35 Oo, nowa księżniczka na zamku. Witamy! 17:35, gorąco, piątek (notorycznie pracuję 3 dni w tygodniu i dzięki niebiosom, bo nie mam siły na więcej) Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:38 kalafiorowa.es napisał(a): > Oo, nowa księżniczka na zamku. Witamy! > Mocarna postać, ma kota co waży prawie 30 kg i śpiewa Requiem Mozarta nad miską... 17.38 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:43 Cicho, bo mi kot wystawi walizki! Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:53 magdallenac napisała: > Cicho, bo mi kot wystawi walizki! Fakt jak jest taki wielki, to trzeba uważać. 1000 (Arabów ktorzy zjedli 1000 kebabow) Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 16:45 gama2003 napisała: > 16.30 wylalam odswiezacz powietrza. Odświeżylam chyba cale miasto. Razu pewnego klientka wylała na oryginały dokumentów, które miałam złożyć do sądu chyba z pół buteleczki takiego olejku zapachowego. I potem moje pismo procesowe wydawało z siebie niepowtarzalną woń. No ale sąd chciał oryginałów i cóż było począć... 16.45 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 16:33 magdallenac napisała: > Przepraszam bardzo, jak tak wpadłam tu przypadkowo...o co chodzi w tym wątku?? > Nigdy go nie otwierałam, bo myślałam, że to o covidzie, a teraz mi się przypadk > owo palec omsknął.🤔 godzin nie czytałaś? kilkanaście wątków towarzyskich po kilka tysięcy postów, nie tylko o jeansach mom jak nam się wątek skończy, co czasem zajmuje dłużej a czasem krócej, to płynnie przechodzimy do następnego. podobno fenomen na skalę emamy, ale ja tam nie wiem, mie się po prostu podobie. pod treścią dodajemy godzinę albo inne dane. po co, to św. Mod raczy wiedzieć 16.33 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 16:37 Jestem tu od 1,5 roku codziennie, godzin nie czytałam, godzin nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:53 Bo godziny miały przerwę. Ale zmartwychwstały, tylko że akurat fale na topie, to ma inny tytuł. Bredzimy na dowolny temat tak samo. 17:53, konsekwentnie godzina, bo nie lubię zapeszać. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 20:18 Bo myśmy zawiesiły dzialaność. Coś jakby kwarantanna to była, czy odrobaczanie ? 20.18 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 20:37 gama2003 napisała: > Bo myśmy zawiesiły dzialaność. > Coś jakby kwarantanna to była, czy odrobaczanie ? > > 20.18 Dezynfekcja, dezynsekcja, deratyzacja i od grzybianie. Lewe skrzydło ciągle ozonuja. 20:37 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 16:33 W koszuli nocnej ? Za dnia ? A jak spotkasz mężczyznę ? Wróć po kapelusz, rękawiczki i dekolt też jakoś omotaj ! ( wyobrazilam sobie że masz peniuary zwiewne, koronki i kokardki) Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:04 Nie ma koronek i kokardek. To takie satynowe, na ramiączkach. Kupiłam takie dwie kiecki na wyprzedaży, cała odstawiona poszłam kiedyś do rodziców, a tata do mnie czy ja aby w piżamie nie przybyłam 😁 Kapelutek piękny widziałam na allegro, taki słomkowy daszek jakby, miał dziurke na koński ogon - pragnę go. 26* C ale pies sapie jakby było więcej 4 sarny, 2 jaszczurki, 1 zajac, można wracać powoli w stronę Zamku. 17:04 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:45 Pojadę monotonią: do Basków dawaj. Górki jak Bieszczady, tylko z widokiem na ocean. 17:45 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 17:52 kalafiorowa.es napisał(a): > Pojadę monotonią: do Basków dawaj. Górki jak Bieszczady, tylko z widokiem na oc > ean. > > 17:45 > A cholera za daleko w sensie czasu nie styknie, w jedna strone kawal czasu jedziem - bo nie kraj Basków by się nam marzył, jeno polowanie na Zwierza Alpuhary... 17.52 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 19:57 Do Basków za daleko?! A już chciałam marsz plażą zaproponować, ponad 40 km, nad oceanem, jak za krótko to można w tę i z powrotem. Temperatury odpowiednie, wiatr je studzi. Momentami plaża pusta. Po drodze campingi, ale też apartamenty, hotele, co wolisz. Na rozruszanie ciała przednia rozrywka, dodatkowo w międzyczasie pływasz w mocno osolonej wodzie, samo zdrowie. No ale dalej niż Baskowie, prowincja Huelva. Plus za niedługo można maszerować dalej, bez testów do Portugalii 19:56 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 20:05 O to wakacje dla mnie!!! Iść wzdłuż wody, z wiatrem i codziennie być gdzie indziej. Pakuje się. Pies też się pakuje. Tylko kot zostaje domu pilnowac 21093 a jeszcze sobie połażę, a co... Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 21:19 mid.week napisała: > O to wakacje dla mnie!!! > Iść wzdłuż wody, z wiatrem i codziennie być gdzie indziej. Pakuje się. Pies też > się pakuje. Tylko kot zostaje domu pilnowac > > 21093 a jeszcze sobie połażę, a co... czy to biedne zwierzę próbuje popełnić samobójstwo przez utopienie? 21.19 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 21:23 W ogóle to przypomniałas mi, że mialymy z przyjaciólka plan na ubiegłe wakacje zeby spakowac plecaki, wziac mojego psa do ochorony i przejśc sobie szlakiem sudeckim sypiając w schroniskach. Zaraz ją ścignę z tym tematem, o! 21:23 Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 20:58 Wpadłam donieść, że pesto z rzeżuchy jest pycha polecam. Ahh dawno mnie na włościach nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 21:03 O nie jest ostro gryzące w podniebienie ? I co do niego ? Orzeszki ? Słonecznik ? Przedawkowałam truskawki i teraz senna jestem. A tu z godzinkę muszę jeszcze popracować. No ale jak się pół dnia obijało to kara musi być. 21.03 jakoś parno Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 21:06 Ja przedawkowalam arbuza i to tak, ze autentycznie mi slabo. Nie uwierzycie, ale ja chyba ze 3kg zjadlam… Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 21:30 Wysikasz go. Mam dosyć truskawek. Na dziś. Jutro znowu zeżrę. Czekam na bób. Tzn ponoć juz jest gdzieś, ale nie widziałam. 21.30 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 21:42 Jest ale kosztuje tyle co brylanty. Kupiłam 10kg i trzymam w skarbcu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 21:07 Ja przedawkowalam arbuza i to tak, ze autentycznie mi slabo. Nie uwierzycie, ale ja chyba ze 3kg zjadlam… 2:07 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 21:18 magdallenac napisała: > Ja przedawkowalam arbuza i to tak, ze autentycznie mi slabo. Nie uwierzycie, al > e ja chyba ze 3kg zjadlam… > > 2:07 21.18 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 21:19 napisz jak robisz i co tam dajesz? słonecznik? ja piekę kotleciory z kalafiora na jutro. I mizerie sobie zrobię z koperkiem - kocham koperek miłością ogromną. Niestey naszła mnie ochota na makowca. Nie mam pojecia dlaczego - szerze mówiac ja nawet nie bardzo lubię to ciasto. nadal 22*C - ide sprawdzic czy mnie na zwenątrz komary nie zezrą Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 21:31 U mnie spadło do 30 i można oddychać. Może wyjdę zrobić parę kroków? A komary mam nadzieję, w locie usychają. Kalorie: prawie 2000 spalonych (pływanie!) 1500 zjedzone. Mam miejsce na coś więcej, ale ostatnio tak pofolgowałam z piwem i czekoladą, że mi się trądzik na twarz rzucił. Normalnie 30 lat młodsza Makowca też bym zjadła. Patrzę na zegarek, Aldi mi zamykają i nawet po twarożek już nie wyjdę. 21:31 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 21:47 Prosz… to moja pogoda od ponad miesiaca. Wlasnie dostalismy watering ban, czyli zakaz podlewania trawnikow czymkolwiek z wyjatkiem konewki 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 21:51 Ja Ci moge podlac, na czwartek zapowiadaja 81 mm opadow deszcxu 🙄 21:51 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 22:01 Czyli tez bida z nedza ☹️ 3:00 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 22:11 Na czwartek to i u mnie, haha. Zamiast jeść osobiście idę Masterchefa oglądać. 22:11 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 23:42 U nas tez nachodzi taka temperatura. Od jutra chyba. Na sam widok takiej prognozy jestem zmęczona i upocona. No nic. Mus będzie przetrwać. Klimę mi odpalą za miesiąc a do tego czasu mam wiatrak. Moc ma mocną. Znacie się na roletach rzymskich ? Chcę porządne, na co zwracać uwagę ? 23.42 fajrant i lenistwo przedkąpielowe Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Która fala? vol.1 15.06.21, 22:40 Rzeżucha - ilość hurtowa. To co wyroslo w gruncie jest mega, nie te wypierdki z waty + oliwa z oliwek + orzeszki piniowe + troche czosnku + sol. Petarda. Oby nie siarkowa 22:40 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 16.06.21, 06:13 Międzynarodowy Dzień Pomocy Dzieciom Afrykańskim Dzień Dziecka Afrykańskiego Dzień Blooma Ulissesa czytałam we fragmentach, ale nic nie pamietam. środa 16.06 (piszę to o 6:06)! Zapowiadają taką pogodę, że chyba sobie właczę serie filmów o himalaistach. Urubko w TzG ładnie się w to wpisuje. Będę miała suport przed jego wygibasami na parkiecie. U nas "inżynierka" i "posłanka" a Czeszki dla odmiany walczą z żeńskimi końcówkami nazwisk. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,27206124,czechy-nazwiska-kobiet-w-koncu-bez-obowiazkowej-koncowki-ova.html#do_w=46&do_v=142&do_st=RS&do_sid=288&do_a=288&s=BoxNewsImg3 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 00:23 zapadła decyzja, że rasujemy naszego dodża na campervana, wykupiliśmy sobie dostęp do wszystkich opcji w aplikacji Park4night (poszukiwanie parkingów płatnych i niepłatnych, jest bezpłatna część też, fajne!) i jedziemy przed siebie, bez większego planu. juhu! 0.23 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 07:39 O proszę, skąd ja znam pomysł z minicamperem? 🤔 appkę sobie zaraz zobaczę. To najlepsze wakacje będą, niech dodż sunie bezawaryjnie tylko! Dziś HO to jakby wolne. Trochę w pracy a trochę jednak nie. Love! Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 10:06 > To najlepsze wakacje będą, całkiem możliwe, już taką włókę robiliśmy kilka razy, a przed czasami samochodowymi "sypialnię" czyli śpiwory+karimaty+płachta biwakowa była noszona na plecach. a czej, przy okazji zgłębiania rynku znalazłam coś ciekawego - poguglaj sobie zagadnienie "camper box", my to sami raczej zrobimy, są warunki i chęć, ale w momencie kiedy ktoś ma zero umiejętności manualnych i zbywające pare tysi, to można sobie kupić zabudowę kempingową - oto przykład: garden.pizza/zabudowa-kempingowa/128-mini-zabudowa-turystyczna.html?gclid=Cj0KCQjw5auGBhDEARIsAFyNm9F99OWJ-nzyTA6HrkcwS-GmeBP9-WRXfR6HsDf8muho4EZVHKYzMyAaAvqrEALw_wcB liczba na dzisiaj: 3 a apkę znalazłam osobiście wczoraj, z pobieżnego riserczu wynika, że nawet w Afryce znajdą się jakieś pojedyncze wskazówki, więc flaga na maszt i świat jest nasz! Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 10:16 Tak! znam ja te boxy, ogladałam chyba wszystkie opcje. Chce taki z boku, żeby mozna było po jednej stronie rower wstawić. Szufladka na kuchenkę itp... miodzio. Jedziesz sobie swoim rytmem, tu sie zatrzymasz, tam przycupniesz. Idealna opcja jak dla mnie. Sa jeszcze namioty dachowe, miliony wersji przedsionków do dostawienia... moja cygańska dusza tańczy z radości 10:16 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 10:40 Znajomi mają namiot dachowy, eksplorują z nim szkockie Munrosy, mówią że super rozwiązanie. Ja się jeszcze zajawiłam na hamak w tym roku 10.40 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 11:09 Na fb są grupy tematyczne, zaraz poszukam Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 11:29 Wysłałam ci zaproszenia do nich na fb, sprawdź sobie w powiadomieniach. Miliony porad, zdjęć z budowy, informacje o materiałach, miejsach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 12:41 mid.week napisała: > Wysłałam ci zaproszenia do nich na fb, sprawdź sobie w powiadomieniach. Miliony > porad, zdjęć z budowy, informacje o materiałach, miejsach itp. Halyna, mam zawał akurat żem po drugiej dawce, to wolne wzięłam na okoliczność powikłań. można zagłębiać się w temat, korzystając z chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 07:26 Ja wczoraj spotkałam psa, spacerował po szosie i nic sobie z nielicznych samochodów nie robił. Jak już mnie olśniło, że to pies pasterski od owiec pasących się niedaleko, to łatwo poszło - popytałam o pasterza, który okazał się pasterką z sąsiedniej wsi, podjechałam, pogadałam z ludźmi i do niej zadzwonili. Jak wróciłam na psie miejsce, staruszek już siedział z powrotem z owcami w zagrodzie a owce beczały, jedna bardzo niemrawo Owce 6 dni wolnego! Coś mi się wczoraj porypało, że 5. Otóż 6! 7:26 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 09:15 Sezon przetworów czas zacząć. Wieczorem inauguracja. Na początek dżem truskawkowo-rabarbarowy. Tylko dylemat czy głaski czy jednak z kawałkami owoców. Miłego dnia, księżniczki. Specjalnie dla was- różowe róże 09.15 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 19:59 Tom Tom Serio, tak się nazywa 😀 19.59 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 14:18 Kolejny dzień upałów, w końcu w przyszłym tygodniu zapowiadają ochłodzenie. Kot stracił 20 dag na wadze i jest coraz bardziej nieszczęśliwy. Ja nadal odżywiam się arbuzami- po kilka kilo dziennie, w związku z tym muszę mieć stale w zasięgu jakiś kibel. 7:17 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 14:52 kiedys był taki cudowny watek o lejku do sikania.... Wątku nie odkopię ale lejek jest do kupienia na allegro za grosze Ja się ostatnio odżywiam w rytm promocji w biedronce, dziś padło na fasolkę szparagową!!! My love! Czuje sie jakbym wygrała w biedrototolotka Byłam dziś u smiesznej pani dermatolog, która do rozmowy nie potrzebowala towarzystwa. Sama sobie odpowiadała - "tak, tak" To co pani na na karku to jest (i tu pada nazwa schorzenia), tak, tak. To ja pani na to zapiszę maść tak, tak. I jeszcze może taki płyn do smarowania, tak, tak. Czy dostała juz pani powiadomienie o recepcie....tak, tak. Czy coś jeszcze pani dolega? tak, tak. to wszystko, tak? tak, tak... 3035 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 20:06 😃 Ja dzisiaj wypiłam trzy kawy i mogłabym jeszcze że dwie, ale szkoda mi tych resztek magnezu, które mam w organizmie. W upały jestem niemiłosiernie senna, a tu trzeba klamoty do domu zwozić, więc kursuję tam i z powrotem jak nawiedzona😃 W ten niezbyt zawoalowany sposób chciałam oznajmić, że mieszkam w domu od weekendu i cieszę się jak głupia! 20:06 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 20:12 Niech Ci się dobrze mieszka. Tego Ci życzę znad dżemu truskawkowo-morelowo-ananasowego 20.12 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 20:25 Jakie pyszności, aż mi ślina cieknie. 20:25 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 21:34 Oj Daniela, Daniela. Kompleksów się już nabawiłam przez Ciebie ! Zamiast robić dżemy robię drzemy ! 21.30 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 21:58 gama2003 napisała: > Oj Daniela, Daniela. Ooo, ja przez wiele lat nie robilam, aż nam się raz zakupy truskawkowe skumulowały i był wybór: przerobić albo wyrzucić. I tak poszło. A że mnie się szybko nudzi to kombinuje z różnymi połączeniami smakowymi. 21.58 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 20:18 No i kolejna księżniczka przeprowadzona! Super! Gratulacje. Niech wam tam dobrze będzie - życzę z hamaka, na którym dyndam i rozmyślam co by tu jeszcze zrobić, co jest o tyle przerażające, że nie mam zakończonych 100 poprzednich pomysłów... 20:18 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 20:25 Dziękuję Wam! Siedzę właśnie na tarasie, w otoczeniu pomidorków, truskawek i piwonii. Ptaki świergolą i jest bosko. Powinnam trochę ogarnąć kartony ale mi się nie chce. Pomyślę o tym jutro. 20:25 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 20:31 Gratulacje !!!! To miłego zapuszczania korzonków ! 20.30 zaczynam oddychać, robi się chłodniej Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 17.06.21, 20:39 Jeszcze nie dowierzam, więc pewnie zapuszczanie korzonków trochę mi zajmie😃 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 20:20 Matko jaki gurunc! Zaczełam robić oczko wodne. Mam zbiornik i fontanne, rośliny, ziemia i kosze do sadzenia w drodze do paczkomatu. Fontanna obłożona kamieniami polnymi cudnie sobie szumi. Kupiłam żagiel i mam tyci cienia. Zbyt tyci wiec drugi w drodze. Będę jak Dar Pomorza z Alicją Majewską na pokładzie youtu.be/tJVA1kX9NV8?t=139 20:20 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 20:48 A ten żagiel przymocujesz do hamaka? Jeśli tak, to uważaj, żebyś nie odfrunęła! Pokaż fontannę! Ja się dzisiaj chłodzę w mieszkaniu Mój pokój w domu jest najcieplejszy ze wszystkich. Jest w nim bagatela 32 stopnie, a że nie domagam i muszę trochę poleżeć, to wróciłam na stare śmieci i się kuruję, chlip 20:48 Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 21:01 Ahh, nie ma to jak zalety konstrukcji szkieletowej. U mnie w domu - 23 C w tej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 21:25 minus 23! toż to idealnie na gabinet krioterapii Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 21:28 Ale za to Zulejka wiecznie młoda będzie Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 21:40 Jak generałowa Zajączkowska, czy jak jej tam było Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 23:00 mid.week napisała: > Jak generałowa Zajączkowska, czy jak jej tam było chyba Zajączkowa, albowiem chyba generał Zajączek i jak hrabina Batory, ona chyba też krew plus lód 1000 komarów zaatakowało na imprezie z któej wróciłam właśnie. szanowna jubilatka wyszła nam na powitanie nago. 23.00 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 23:07 siwa-faryzeuszka napisał(a): . > szanowna jubilatka wyszła nam na powitanie nago. > 23.00 > ale, że jak to? tak całkiem saute? pobiła gacha bez koszulki na kanapie Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 23:18 mid.week napisała: > siwa-faryzeuszka napisał(a): > > > . > > szanowna jubilatka wyszła nam na powitanie nago. > > 23.00 > > > > > ale, że jak to? tak całkiem saute? > pobiła gacha bez koszulki na kanapie gach się nie umywa. saute, jak ją rodzice stworzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 21.06.21, 12:57 Komary i nagość pasują chyba komarom. Brrrrrrr. U mnie gorunc i odliczam dni do odpalenia klimy w nowym zamku. Za to dziś wybrałam parapety i jestem z siebie dumna. W pięć minut ! Ja ! Rozumiecie ? Byc może upał ma coś z tym wspólnego, acz w salunie parapetowym chłodek był. A może to, że chciałam szarawe a to wybrane było idealne. Teraz dalej ogladam lodówki, już prawie mnie urobili na gadającą. Będziecie do mnie pisać i dzwonić - do lodówki ! ☺ 12.57 chwilka sjesty kanapowej i może popracuję trochę Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 21.06.21, 13:00 to zamiast pisz na Berdyczów będzie pisz na lodówkę? jestem pełna zrozumienia dla Claire Underwood i jej otwierania lodówki celem schłodzenia się Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 20:52 mid.week napisała: > Matko jaki gurunc! No gurunc. A ja w tygodniu oddawałam się życiu towarzyskiemu w związku z czym w ten gorąc -pojechalam po petunie, nabyłam petunie i rumianki, następnie wsadziłam petunie i rumianki oraz posprzątałam balkon - zrobiłam pół obiadu -zabralam się za ciasto drożdżowe z truskawkami (na szczęście w ręcznym wyrabianiu zostałam wyręczona) - przebrałam pościel i odwaliłam 3 pralki prania -zrobiłam dwa wsady dżemu truskawkowego z rozmaitymi dodatkami W międzyczasie oglądałam mecze Skończyłam 10minut temu. Męcz Polaków obejrzę w pozycji horyzontalnej 20.52 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 21:12 pade napisała: > Męcz to określenie idealne No właśnie odkryłam słowotwórstwo telefonu i celowo nie poprawiałam 😃 21.12 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 21:19 Jesteś moją idolką, już to pisałam. W taki gorunc nadaję się wyłącznie na kompost. Leżenie mi wychodzi doskonale. Za gorąco na wszystko inne. Obiad na zimno był. Na szczęście istnieją truskawki i czereśnie. Z zadań intelektualnych muszę wybrać lodówkę i odkryłam gadające. Gotujesz, odbierasz telefony lodówką. Możesz też zadzwonić do lodówki, albo ona dzwoni w wymówkami, że cos tam. Fantazjuję, ale potrafi sporo. A ! I można siedziec na zydelku przed nią i ogladać mecz. Albo pornosa. Generalnie cuda dziwy i chyba wstyd taką mieć 😄 21.18 zaczyna się temperatura do życia, ale tylko na dworze Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 21:27 Od razu mi się skojarzyło: SMART HOUSE – ENGLISH VERSION – REMA 1000 ja kupiłam za małą lodówkę i teraz kombinuję gdzie wstawić jeszcze jedną 21:27 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 21:33 Mam od roku za małą i jej nie cierpię. Jest moim zdaniem jednoosobowa. Kupuję największą jaką znajdę. I taka french door. Gadac nie musi. 21.33 Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 21:42 Łe, to zerżnięte z jednego prawilnego skeczu Burnistoun - Voice Recognition Lift 21:42 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 21:22 ambitnie! ja jeszcze osiatkowałam okno antykomarowo i antykocio, bo mi kocia menda na ulice uciekła. No to juz nie ma jak i spokój. Na myśl o gotowaniu poczułam dziś taki odrzut że zamówiłam pizze, miała byc 2h temu.... Opatrznosc widac pilnuje diety za mnie, nażarłam się juz kanapkami z awokado i pomidorami. 21:22 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 19.06.21, 23:12 Mecz zakończony bez konfliktów rodzinnych; sukces czyli. Pierwszy dzień od dłuuugiego czasu, gdzie wino płynęło wartkim strumieniem, a trening.... no, poszedł, wiadomo gdzie, ale ja nie przeklinam. 23:11 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 21.06.21, 12:50 Dzień dobry świeżym popołudniem! Wprawdzie lubię lato, ale lubię i ten kawałek: T.Love - Wakacje [;Official Music Video]; w mieszkaniu też mam szarmancki syf w związku z upałami wężon zasugerował, żeby może pojechać do Skandynawii. ja bawię się myślą, żeby zabrać kostkę do gry ze sobą i wyrzucać na co większych rozstajach dokąd pojedziemy temperatura: milion kilogramy: za dużo 12.50 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 21.06.21, 13:01 Pomysł z kostką na rozstajach idealny. Marzy mi się podróż bez planu. A jak lózko z czlowiekiem jedzie to już brzmi wspaniale. Jestem za Skandynawią ! 13.01 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 21.06.21, 13:36 Podróż bez planu, którą odbyliśmy jakieś 10 lat temu, do dzisiaj wspominam, jako jedną z najlepszych w życiu. Wsiedliśmy w auto i pojechaliśmy, wróciliśmy po 12 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 21.06.21, 13:47 > Jestem za Skandynawią ! Wszędzie by czlowiek chcial )) Ale nie wszędzie zdąży za jednym zamachem. Nie wiem dokladnie jak tam na polnocy wyglada pod kątem wjazdu, a to co mi sie tam marzy to park Sarek. Tylko to z kolei wolalabym jesienią, glownie ze względu na insekty, jak wynika z relacji znajomych, komarów jak mrówków, a wielkienjak paralotnie Santa Madonna, pociąg w którym jadę nie ma klimy. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 21.06.21, 16:55 A kto Cię w pociąg w taki upał wsadził ! ??? Współczuję. U Kalafiorka temperatury dla ludzi a co się w tej Polsce wyprawia to nie wiem. Wymysliłam, że na emeryturze zamieszkam nad morzem, tam zawsze ciut lżej oddychać i wieje. Poproszę Mashcaron o list polecając u świnoujścian i tam osiądę. Infrastruktura dla emerytów idealna, zresztą to jedno z dwóch moich ukochanych miejscówek nadmorskich. Druga to zadu......e najpiękniejsze i chaty za wsią. I lasy . I konie. Czekam na burze a tu co chmura to akuku - słoneczko wali żarem. 16.55 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 21.06.21, 18:43 gama2003 napisała: > A kto Cię w pociąg w taki upał wsadził ! ??? > Współczuję. > Poczucie obowiązku Mam syndrom sztokholmski, lubię te podśmierdujące składy. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 21.06.21, 13:26 Dobrego popołudnia! I po cudownym weekendzie (sobota była robocza, ale niedziela leniwa), jedno pismo mnie dzieli od wyjścia z roboty, ale nie mam weny. W domu czeka szafa do opanowania (też nie mam weny), mecze do obejrzenia i kryminał do skończenia (i na to akurat mam ochotę). Niech ktoś to za mnie napisze... 13.26 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 21.06.21, 13:34 Co musisz opanować w szafie i jaki kryminał masz? Moja szafa mnie woła od kilku tygodni, a ja udaję, że nie słyszę...Nie odpisuj dopóki nie napiszesz pisma 6:33 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 21.06.21, 14:14 Uff, pismo się drukuje. Kryminał to "Bardzo długie popołudnie" Ingi Vesper. Jestem w połowie i nawet nie tyle wciągnęła mnie intryga kryminalna, ile ciekawie się czyta o świecie kalifornijskich gospodyń domowych końcówki lat 50-tych. Nic szalenie odkrywczego, ale jednak nieźle przedstawione. W szafie muszę opanować sezonowość. Maj był w Polsce na tyle zimny i paskudny, że wyciągając letnie ubrania nie pochowałam części tych grubszych, przez co mam wyjątkowo ciasno i jak mi się spieszy, to z powodu braku miejsca wpycham byle szybko, byle jak. Teraz nastały upały i już naprawdę nie mam żadnych wymówek: muszę schować resztę przejściowych ubrań i zostawić letnie mgiełki. 14.14 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 21.06.21, 13:53 Dawaj ! Piszemy !!!! Zwracam się do Szanownego Sądu z wielką i z racji upalnego poniedziałku zrozumialą prośbą. Czy móglby Sąd Wysoki i zmęczony tym ciepłem zezwolić, mnie Danieli Krakowskiej, gwieździe ematkowej palestry, na niepisanie pism w czasie upałów ? Przecież i Wysoki Sąd upały źle znosi, więc upraszam o przeniesienie posiedzeń pod parasol, gdzieś w cieniu a pisanie pism na dogodniejszy okres. Z poważaniem. Daniela Krakowska ps. usłużnie informuję, ze lody na Slawkowskiej nadal dobre i mogę zająć kolejkę, na togi mam reklamówkę z ikei. tę kolorową. 13.51 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 21.06.21, 14:15 O, tak to powinno brzmieć. Dziękuję Ci serdecznie Pismo skończyłam, jadę na pocztę i do domu. Koniec pracy na dziś. Za gorąco 14.15 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 21.06.21, 15:43 U mnie wciąż weekend a do tego świetna pogoda, marne 22 stopnie. Machnęłam sobie spacer do starej Pampeluny w sprawach urzędowych, 10 km wyszło. Potem sobie na rower pójdę. 15:43 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 22.06.21, 07:41 Tour!!! Tour się w sobotę zaczyna Będą widoki francuskie, piękne, letnie. Uwielbiam. 7:40, kawa Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 22.06.21, 11:21 kalafiorowa.es napisał(a): > Tour!!! > Tour się w sobotę zaczyna Będą widoki francuskie, piękne, letnie. Uwielbiam. > 7:40, kawa > turdefrans? miłe wspomnienia z oglądania z ojcem. świeżo przybyły kostium kąpielowy jest kompatybilny kolorystycznie z posiadanym wcześniej. genialnie Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 22.06.21, 15:25 Turdefrąs, a jakże. Lubię trzy wielkie wyścigi bo pachną latem i popołudniowym lenistwem przed telewizorem. 15:25 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 22.06.21, 20:59 Od jutra moje dzieci zaczynają wakacje. Na tę okazję (w końcu jakiś pożytek musi być, wyobrażę sobie, że ja też mam trochę jakby wakacje) nabyłam dziś 7 nowych książek i zabieram się do lektury. Nawet deszcz za oknem pomaga, nic tylko siedzieć i czytać. 20:59 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 18:47 Eseje mojego ulubionego Franzena "The end of the earth", powieść Vivian Gornick, dwie książki Rebeki Solnit, przewodnik po współczesnych feminizmach (w liczbie mnogiej, świeże spojrzenie), "Jak robić nic? Manifest przeciw kultowi produktywności" Jenny Odell i, perełka, kultowa powieść Knuta Hamsuna "Głód" w wersji komiksowej; fan-ta-sty-czne. 18:46 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 18:54 O ide googlac- wszystkie nieznane mi pozycje! Dawno czytalam Franzena, pamietam, ze wszystko mi sie podobalo. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 17:51 Skończyłam robić moje bagno. Otóż i ono. Są jakieś wodne rośliny, są podwodne, plywające i rzesa. Oraz fontanna. Ciekawe ile pożyją.... Najwyżej będę bogatsza o nowe niepowodzenie ogrodnicze 🤭 17:51 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 18:02 A rybek nie wpuścisz? Klementyna by się cieszyła... 18:01 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 20:06 Nie, to zbrodnia trzymać w takim małym czymś róbcie! ale wypatrzyłam mosieżne ( chyba) tycie żaby.... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 18:12 Kupilam stary mebel za $5, cholerstwo takie ciezkie, ze nie ma szans, abysmy z chlopem to wtargali na gore, musi dzwonic po kolege. 2 godziny czyscilam i polerowalam. Bede w tym ( co to w ogole jest?) meblu trzymac moja rodowa bizuterie😉 Kot sie tak tego boi, ze nie schodzi na dol. 11:12 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 18:35 Jeśli będziesz w środku przechowywać ubrania to komoda, jeśli ma mocną budowę i nadaje się do zastawy stołowej (tudzież kilogramów biżuterii to kredens. 5$, ja nazwałabym to w takim razie "inwestycją" Korników nie ma? 18:34 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 18:51 Chyba w takim razie kredens. Troche sie przestraszylam tych kornikow- obejrzalam ja od stop do glow i nie ma zadnych dziurek.🤷♀️ 11:51 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 19:10 Ale piekny nabytek ! I że w tej Hameryce takie ceny ? Ciekawe jaka jest hostoria tego cuda. Od rana wisi burza, łeb mi pęka. A tu ani w te ani we wte. Kiszone powietrze, nie ma czym oddychać. 19.10 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 19:16 No wlasnie nie wiem, bo wlascicielka sie przenosila do domu opieki i wszystko w jej domu bylo na sprzedaz, rodzinie bardziej zalezalo na tym, aby ktos zabral te ciezkie klamoty, niz zeby na tym zarobic. Znalazlam jeszcze kilkanascie innych pieknych staroci. Teraz siedze i czyszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 20:32 Daj fotki ! Jak reszta też taka to normalnie szok. Ja zajmuję się wyborem okrycia na kanapy. Dostalam 10 próbek. 2 tylko się nadają i chodzę z nimi, międlę i oglądam pod światło. I nie wiem. Kanapa granatowa czy beżowa ? Oto jest pytanie. Czy szara ? Zaraz zacznę kombinować jak koleżanka z wątku obok szukają różu w kolorze zielonego roweru. 20.31 burzy nadal nie ma, chyba poszla bo znowu słychać ptaki Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 22:35 Zbieram kafelki nascienne, tym razem trafil mi sie lup stulecia. 3.35 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 22:42 Fajna pasja ! I fajne musi być uczucie udanych łowów 😉. Że też u nas nie ma zwyczaju takich wyprzedaży i wystawek. 22.42 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 22:50 Najfajniejsze sa te wyprzdaze w bardzo starych domach, kiedy wlasciciele umra. (Cholera wiem jak to brzmi) Rodzina najczesciej chce sie jak najszybciej wszystkiego pozbyc i wtedy trafiasz na prawdziwe skarby. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 22:54 Brzmi zajebiście, szkoda ze u nas nikt tak nie umiera. Jak żywota dokonuje senior to się zlatuje chmara spadkobierców liczących łyżki w kredensie i wyrywajacych sobie z,rąk talerzyki. Jesteśmy po prostu nadal bardzo biednym narodem Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 22:58 Jak sobie posprzatam w garderobie, to wrzuce skarby, ktore upolowalam. 3:58 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 20:08 😍😍😍 Cudny! A cena jeszcze cudniejsza Boże, przypomniałaś mi że mam biblioteczkę do szlifowania i malowania. A tu tyyyle roboty z ogrodem jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 23.06.21, 22:59 Kurcze ten moj nowy mebel tez bedzie szlifowania potrzebowal. Wyglada jakby sie cos goracego na blat komus wylalo. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 25.06.21, 09:04 Jeszcze tylko 2 dni i urlop, niech to już nadejdzie. Zaopatrzyłam się w: Absurdy PRLu Czas Wolny w PRLu Miła Robótka Będę mieć urlop pod znakiem PRLu. Będzie pasował do mebli 9:04, czas na drugą kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 25.06.21, 09:22 Czy będzie falowa parapetówka???? Mam szykować kiecke, ciachać koreczki i chłodzić szampana? u mnie regularnie deszczy deszczem wystarczył tydzień upałów i cieszę się jak dziecko siedząc pod kocem i patrzac na kałuże muszę wymyslec coś mało absorbującego na obiad (mam młode ziemniaczki), kupić worek kory (albo pozbierac w lesie), zrobić ścieżkę do furtki. 9:22 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 25.06.21, 09:33 No ba, jakie chlańsko trzeba będzie zrobić. Wczoraj byłam w barze w nowej wsi, mają IPĘ z kija. Ale jednak pozostanę przy puszkowym, jakby ze 3 razy tańsza. Dziś ostatni dzień noszenia masek na świeżym powietrzu w Hiszpanii. Połowa respondentów ankiety deklaruje, że będzie je dalej nosić, "bo przecież trudno zachować dystans". Ciężkie jest życie mieszczucha. 9:33 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 25.06.21, 09:47 Poproszę o date, muszę sę przygotować, loki nakręcić, sukienkę odprasować no i zakupy zrobic! szczerze mówiąc to ja już zapomniałam o maseczkach. Do tej pory zawsze jakas miałam przy sobie, ale poluzowanie na ulicach mnie tak rozpuściło w tym temacie, że gdzies wsiakły, ja nie sprawdzam czy są i już 2x odbiłam sie od sklepu bo nie mogłam wejść. Musiałam wracac do biura po przyłbice. mam ochote na mielone i kapustę - tak oto skomponowałam sobie własnie menu obiadowe. Pies oszalał ze szczęścia, bo wczoraj grillowałam rybe na ogrodzie (a niech śmierdzi sąsiadom nie mnie ) i kawałek został, ja o nim zapomniałam ale psi nos wyczuł dorsza na kilometr i od drzwi pognał jak strzała wypuszczona z łuku prosto do celu. Boże jaki usmiechniety ryj moja firma kupiła duży kawał terenu z zagłębieniem z wodą - powiedzmy że ze stawem. Kierownik do mnie dwonił żeby powiedziec, ze jak chce na wakacje to mogę się tam rozbić. Takie mamy gruszowe, o! 9:47 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 25.06.21, 09:58 Hahaha Kminek pies myśliwski w końcu. Ja się do maseczki też nigdy nie przyzwyczaiłam i jestem bardzo zadowolona, że mój mózg nigdy nie uznał, że to coś normalnego. Ile ja razy wyszłam z domu bez niej! Zresztą w mojej wiosce i tak większość już nosi na brodzie, bo przestrzeni mamy aż nadto a tu wszak sama patola mieszka, potomkowie andaluzyjskich przesiedleńców. Datę się ustali w przyszłym tygodniu. A w ogole jutro jadę na plażę pierwszy raz. Fal nie będzie, ale sezon się otworzy. Już merdam ogonem. 9:58 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 25.06.21, 14:46 Przyszła kuchenka turystyczna, jaram się jak kaszanka na grillu! ostatnią komuś wydaliśmy razem z kartuszykami i zaginął po niej ślad. w sumie może i dobrze, bo była taka dość duża i mało poręczna, a ta przypomina poczciwą kostkę Breżniewa vel breżniewkę, i gotując na niej poranną kawę nie będę miała poczucia przerostu formy nad treścią. sprzęt zarekomendowany przez doświadczonego motocyklistę, zawierzyłam 7.50 - paczka bobu Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 25.06.21, 15:10 jaka ładna, czerwoniutka jak lamborgini ja gotowałam na decathlonowej, nie jest taka dizajnerska ale wygodna i solidna jeden palnik wam wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 25.06.21, 15:32 mid.week napisała: > jeden palnik wam wystarczy? głównym zadaniem kuchenki jest poranne gotowanie kawy, ewentualnie jakieś obsmażenie steka na szybko, wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 25.06.21, 17:04 No bardzo ładna ! Moze potem iśc na półkę i robić loftowy dizajn. Lubię takie akcesoria podróżnicze. A campera majom ? Marzy mi się. Oj marzy. Taki bym chciała duży i ze skryteczkami tajemnymi. Guziczek pstryk a tu umywalka, dtugi guziczek pstryk - wyjezdza lozeczko i poduszeczki. Widziałam na jakiejs kreskówce. 17.03 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 25.06.21, 17:14 gama2003 napisała: > A campera majom ? Marzy mi się. Oj marzy. mamy busiwo - komfort mniejszy niż fabryczny camper czy przyczepa, za to łatwiej manewrować. 17.14 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 26.06.21, 10:39 Jak to tubylce mawiają, jeden obraz mówi więcej niż tysiąc słów. 10:39 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 26.06.21, 11:21 Bosko! Pytanie na dzisiaj: lunie czy nie lunie ? 11:21 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 26.06.21, 11:38 oooooooo ale super! Nie wiem czy też tak macie ale ja kiedy widze taki widoczek to muszę, muszę , muszę poleżć tam hen, hen i sprawdzić co jest za urwiskiem i tę wysepkę/cypelek z bliska zobaczyć. Za wysepką rozciąga się pewnie widok na kolejny zakręt lini brzegowej i zabawa zaczyna się od nowa Marzy mi sie plaża i posłuchanie fal. Może morze za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 26.06.21, 16:28 Ja już wiem, co tam jest, więc na szczęście iść nie muszę. A uchodziłam się aż padłam, tak że kawunia i coś trzeba posprzątać. 16:28 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 26.06.21, 16:31 A dupa tam sprzątać. Touuuuuur!!!!! 16:31 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 26.06.21, 16:33 Och kalafiorowa, jak dobrze, że Cię widzę! Podawałaś jakiś czas temu przepis na taki hiszpański chłodnik z pomidorami, bułką, oliwą?? Nie mogę tego nigdzie znaleźć, a jutro mam gości i ta zupa idealnie będzie pasować jako przystawka. Co to było? 9:33 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 26.06.21, 16:38 Salmorejo! Pyszota, smacznego! Możesz posypać posiekanym jajkiem, pomidorem, ogórkiem zielonym, papryką a nawet szynką. Będzie jeszcze bardziej treściwy a z odrobiną takiego kolorowego mixu będzie ładnie wyglądał. 16:38 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 26.06.21, 16:40 forum.gazeta.pl/forum/w,567,162138578,162138578,Jak_zrobic_dobry_chlodnik_.html#p162138571 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 26.06.21, 16:46 Dzięki wielkie! Jadę po produkty! Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 26.06.21, 17:00 Daleko masz do tego morza ( chcę pozazdrościć ) ? Uwazam, że morze powinno być w kazdym mieście, no dobra - pod. I ze trzy góry też. A nie, że kurde nie ma. 17.00 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 26.06.21, 17:02 Koło godziny, w zależności od tego, dokąd się jedzie. Morze zdecydowanie powinno być w zasięgu jednodniowego wypadu. 17:02 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 26.06.21, 11:42 Aaaaaaaa........ Morze, jak żywe ! A ja mam stolarza, a ja mam stolarza !!!! Lalalalalaaala ! Lalalalalaaaala ! Spod samiuśkich Tater ! Lalalalalaaala ! 11.42 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 26.06.21, 12:00 Oooo będzie pikno kuchnia, jak Tatery łowieckami malowana! 12:00 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 26.06.21, 18:02 Obejrzałam przypadkowo kilka odcinków Przez Świat Na Fazie, a wśród nich ten oraz następne: #96 Przez Świat na Fazie - Podróż pociągiem cd. | Droga do Senegalu | Mauretania Oszalałam. M u s z ę przejechać się koleją mauretańską, po prostu m u s z ę. Noc w węglarce dopisuję do listy podróży dziwacznych i nęcących. pl.wikipedia.org/wiki/Transport_kolejowy_w_Mauretanii18.02 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 30.06.21, 20:52 Holy cow Daniela!! Co to dżem będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 30.06.21, 20:54 Dżem morelowy. Jeden -zwykly. A drugi z pieczonych moreli z miodem i bazylią. To jedne z moich ukochanych owoców. Słońce zamknięte w słoiku 20.54 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 30.06.21, 20:59 Ostatnio w restauracji zamówiłam deskę lokalnych serów i zaserwowano je w towarzystwie jakiejś przedziwnej morelowej konfitury z ziołami i chili, oraz z takim płynnym miodem z rozmarynem, jaśminem (?) i pomarańczą- to był chyba jeden z najbardziej interesujących posiłków ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 30.06.21, 21:00 Co tam jest powkładane do środka tych moreli? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 30.06.21, 21:10 A właśnie mam gdzieś przepis na taki ni to chutney ni to wytrawną konfiturę z moreli. Przypomniałaś mi, że muszę to zrobić w tym roku. Dzięki 21.10 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 01.07.21, 17:28 Daj mi przepis jak znajdziesz, zawsze mi z Twoich wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 01.07.21, 18:19 SŁODKO-PIKANTNY CHUTNEY MORELOWY SKŁADNIKI: morele - 10 szt cebula czerwona - 1 szt jabłko - 1 szt ocet jabłkowy - 1/2 szklanki cukier - ok. 5 łyżek (użyłam cukru kokosowego) gożdziki - 5 szt ziele angielskie - 3 szt liść laurowy - 3 szt czerwony pieprz - ok. 10 ziaren imbir - ok. 3 cm, świeży sól - szczypta olej - 2 łyżki woda - 1/2 szklanki kolendra - 1/4 łyżeczki, mielona przyprawa - 1/4 łyżeczki, opcjonalnie chili - spora szczypta, wg. upodobań PRZYGOTOWANIE: Cebulę drobno poszatkuj. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę z dodatkiem przypraw: goździków, ziela angielskiego, liści laurowych, kolendry, przyprawy “pięć smaków”, chili. Dodaj cukier, smaż ok. 1 minuty. Na patelnię dodaj owoce: pokrojone w kostkę morele oraz jabłko bez skórki. Smaż na małym ogniu ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Wlej wodę i gotuj kolejnych 10 minut. Na koniec dodaj ocet. Gotuj sos tak długo, aż owoce się rozgotują (można im pomóc, używając tłuczka do ziemniaków, który rozdrobni owoce). Dopraw do smaku. Podawaj na zimno. Taki mam. Kocham wielką miłością wszystkie chutneye (a mam taki ze śliwek suszonych, na Boże Narodzenie mniam, mniam), mam nadzieję, że ten też będzie dobry. 18.19 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 01.07.21, 20:06 Dzieki! Mam nadzieje, ze znajde gdzies morele 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 01.07.21, 07:14 Dzien dobry. Melduje sie kolejna ksiezniczka na wlasnym zamku we wsi ponizej 5000 mieszkancow z widokiem na wszystkie okoliczne pagórki. Wczoraj podpisalam pakt z diablem, wczoraj kupilam i wczoraj sie przeprowadzilam i wczoraj dostalam okres. Na szczescie od dzis mamurlop, moge sie rozpakowywac i urzadzac. Koty hasały całą noc, nic nie spalam ale przezornie czajnik, kubek i kawe pakowalam tak, zeby sie szybko znalazly. Wiec: 7:14. Pierwsza kawa w nowym zamku. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 01.07.21, 07:56 Wow! Gratulacje!😃 Niech Ci się dobrze mieszka! 07:56 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 01.07.21, 08:29 Wznoszę toast kubkiem kawy waniliowej! Za dobre sąsiedztwo, nieawaryjne instalacje, szybką spłatę Co ci się śniło? 8:29 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 01.07.21, 08:34 Nie pamietam! Zreszta materac mam tak sprezysty ze za kazdym razem jak Baska skakala z szafki na łóżko, podskakiwalam pod sufit 😂 Dziekuje! 8:34, zapisac kawe na liscie zakupow. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 01.07.21, 09:23 mnie też nic a nic w głowie nie zostało po pierwszej nocy i wrażenia takie, że mało co spałam Kota dojechła póżniej, nawet nie byo komu po mnie skakać, pies chrapał jak suseł a ja sączyłam wino i się cieszyłam własną podłogą. Zdarłam cała darń z ogrodu teraz musze sie jej pozbyc i zliczyłam zdziwienie życia. Otóż nie wyrzuca się tego do BIO. Dałabym sobie rękę za to uciąć, no bo kompost niby z tych BIO robią. Ale nie. Sama trawa do brązowych ale ziemia do zmieszanych. Na weekend wypozyczę walec i bede jak Jasio - Jasiu Twoje zachowanie jest skandaliczne - mówi nauczycielka Jutro masz przyjść z rodzicami do szkoły! - Ale ja nie mam rodziców - odpowiada malec - A co się z nimi stało? -pyta pani - Przejechał ich walec - To przyjdź z dziadkami - Ich też przejechał walec - To co teraz Jasiu będziesz sam robił na świecie??? - pyta pani - Dalej będę jeździł walcem! 9:23 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 01.07.21, 17:30 Wy mi tu Mid nie marudźta, bo ogród już maci taki, że ten mniej życzliwy odsetek promila forum na sam widok zasiadłby na długo na klozecie z zieloną twarzą. Mnie pocieszajcie, mnie ! Parkiet se wymysliłam. I czekać muszę na niego cierpliwie. Cholera z dzumą, ja i cierpliwie..... Obmyślam alternatywny oraz zamieszkanie na betonie i czekanie na drewienko już w nowym zamku. Co myslita ? Kuchnia będzie, łazienka będzie ? Klima i pies ? Pół chalupy z podloga gresową na gotowo ? 17.30 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 01.07.21, 17:09 Gratulacje! Ale oprowadzić prosimy po zamku, czy balkon jest, co z okna widać, i takie tam 17:08 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 01.07.21, 20:03 Balkonik jest, widoki sa na góry, za to zdalam sobie sprawe, ze NIE MA BIDETU!!!! I jest cisza. Dziekuje wszystkim 😘 Ide rozpakowywac. Zostalo oblane. 20:03 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 07.07.21, 12:43 Jak to nie masz bidetu ? Myślałam, ze chociaż Ty bedziesz go mieć ? Tez nie mam, moglabys poprawic statystykę. Moze Marusią poprawimy i Ona honory nam uratuje ? 12.43 Gorunc szt 1 beznadziejna Pracowitość 0 Senność szt 1 Bób kg 1 w lodówce Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 01.07.21, 17:32 Graaaaaaatuuuuuulaaaaaacjeeeee ! Jupi jupi jupi ! Bardzo się cieszę, niech się mieszka jak to na zamku, spokojnie i luksusowo ! Idę szukać wina, mus oblać hiszpańskie komnaty, po zmroku toastujemy ! 17.32 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Która fala? vol.1 01.07.21, 20:06 Brawo kalfiorowa, niech Ci sie darzy na nowych wlosciach! Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 03.07.21, 11:02 Wiecie co jest najsmieszniejsze? Koty, te zwierzeta rzekomo strasznie przywiazujace sie do miejsca, szaleja od pierwszego momentu jakbym je zabrala na nowy plac zabaw. Moze to te feromony, ktorymi spryskalam mieszkanie, w dodatku wczoraj przyjechal amante i poczuly testosteron (niektore kocice uwielbiaja), ale przechodza same siebie w zabawach i przytulnosci. Trza zalozyc internety i sie zameldowac. 11:02 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 06.07.21, 18:43 Najgorszy okres w życiu wylał i u mnie. Od rana w podróży, prujemy przez landy i na zmianę podsypiam i czytam Germinal. Pogoda taka se, krajobraz umiarkowanoe interesujący. Dzis cel Szwajcaria, dotrzemy w nocy. 18.42 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 07.07.21, 12:15 Dotarliscie? Ja wczoraj na plazy bylam zagranicom, cwiczyl kolo mnie jakis francuski mlodzieniec o przepieknym ciele. Jak tylko poszlam sie przejsc na godzine, to pojawila sie kolo niego baba z dzieckiem. Chlopa to zostawic samego na chwile... Urlop... czy w koncu do mnie dotrze, ze mam urlop? Tyle emocji ostatnio. No ale w sierpniu mam drugi urlop. Ide rozpakowac jakas paczke z przeprowadzki. 12:14 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 07.07.21, 12:23 ja piernicze, przestańcie epatować tymi urlopami! Milion spraw załatwiłam od rana Pojawiła mi sie opcja fajnego wyjazdu w góry, to nie moge bo obiecałam już zastapić kolezankę, które w tym terminie ma urlop Od jutra burze! 12:23 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 07.07.21, 13:05 kalafiorowa.es napisał(a): > Dotarliscie? Tak. Pogoda się skiepściła, więc szwajcarskie góry zostawiamy na inną okazję i jedziemy ku słońcu. Na pierwszy rzut oka (z okna samochodu) i pobieżnego spaceru oraz rozmów z naszymi gospodarzami, mała miejscowość opodal Zurychu wygląda jak przyjazne miejsce do życia. Fajnie, bo jakoś nie mogłam sobie tej Szwajcarii wyobrazić wcześniej. A tak to łatwiej paczać w hipotetyczną przyszłość. 100 - limit prędkości na aktualnej drodze Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 09.07.21, 09:07 mid.week napisała: > Foty, fotki, foteczki? Oto widok z naszego wczorajszego noclegu robione ziemniakiem, więc słabej jakości niestety. Dzisiejszej nocy pierwszorzędny widok z góry na Statek Miłości piękny, ale odkąd przeczytałam artykuł o rotawirusie na wycieczkowcu, zawsze sobie wyobrażam taki pogrom. Dzisiaj Zjeżdżamy zaraz na dół do La Spezia z zamiarem eksploracji Cinque Terre a popołudniem ruszamy dalej Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Która fala? vol.1 09.07.21, 09:25 Czy ja Ci już gratulowałam na okoliczność nowego dachu nad głową? Jeśli nie, to czynię to teraz. Burza w nocy była straszna, biedna, biedna moja przerażona psina. Pół nocy tuliłam i przekonywałam, że wszystko jest ok i zaraz się skończy. Jest bosko. Siłownia zrobiona (nogi pośladki brzuch i na deser barki), a mój naramienny dostał komplement. Rzeczywiście ładnie się dziś prezentował. Druga kawa. 9:25 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 09.07.21, 09:32 A dziekuje. Napawam sie, zjadlam wlasnie sniadanie w łóżku. 9:32 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 09.07.21, 09:21 noooooo tak sie budzić -marzenie! żodyn hotel nie zapewni czegoś takiego. Ekstra wakacje macie #zazdroszczę podwójnie i rezygnuje z kolejnej kiecki, bo trzeba mi odkładać na vana Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 09.07.21, 07:50 Przyznam, ze fascynuja mnie do dzis tutejsze temperatury. Dzwoni amante ze przyjedzie do mnie rowerem, ale pozniej "bo strasznie zimno". I pojedziemy se na wycieczke i cos zjesc. Ja: "tylko nie za pozno bo bedzie za goraco". Bardzo to lubie jednak. Jaki by upal nie byl, w nocy sie ochlodzi. 7:50. Druga kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 09.07.21, 08:52 No i to jest pogoda dla ludzi u mnie o 9:00 było juz 18*C a dzis ma dobić najwyzej do 24. Dla mnie najgorsze są własnie duszne i gorące noce. Chciałam wczoraj pospacerować w burzy, wybrałam się z psem na pole żeby było lepiej widac pioruny. A ten kundel przebrzydły zwinął się, zostawił mnie samą i zwiał do domu. Czekał pod furtką bardzo zdegustowany. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Która fala? vol.1 09.07.21, 09:26 Zimno mi. Jest 18 stopni i zanosi się na kolejną burze z ulewą. Biedny i dzielny Twój pies. Mój w ogóle nie wyszedłby z domu w czasie burzy. 9:27 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 09.07.21, 09:53 Mój się nie boi grzmotow tylko dupsko mu zmoklo. Potrafi mi w mżawkę zaprzeć się w wyjściu i nie ma opcji żeby wyszedł. Fascynujące, bo jednocześnie jakbym mu w te samą pogodę wrzuciła patyk do stawu to byłby tylko jeden sus i plusk. Ale widać woda kapiąca jest fuj a woda pływająca jest super. Wczoraj wyszedł chętnie, ale jak już ogarnął wszystkie swoje psie sprawy to się zmył. Biedne te wszystkie zwierzątka z burzofobią, widzę że nadciąga kolejna ⚡🌩⛈️ Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 09.07.21, 10:26 eee, pospacerować? To może u Ciebie był lajcik, bo u nas waliło piorunami bardzo blisko, a lało się tak, że w 10 minut miałam potoki wody pod garażem. Przez jakiś czas prądu nie było. Pierwszy raz w życiu mój pies ze strachu pakował się na kolana. O 6 rano powtórka z rozrywki. 10:26 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 09.07.21, 11:09 U mnie prąd tylko mrugał lampami ale reszta się zgadza. Chciałam fotkę z piorunem 🙈⚡ Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 09.07.21, 11:13 Aha. Hmm, cóż, masz mądrego psa 11:13 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 09.07.21, 17:09 Uwaga emerytowane suki z zacięciem ogródkowym - coś dla was Co oni za nawozy, to ja nawet nie Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 09.07.21, 18:43 Bugenvilla 😍smiesznie tak widziec tak obficie rosnace "kwiatki", ktore mama w doniczkach miala. Amante mnie przeczplgal na rowerze, jest goraco, dociera do mnir ze czas zaczac sie cieszyc urlopem! 18:43 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 09.07.21, 21:08 ooooo jaaaaaa !!! absolutnie fantastyczne cokolwiek to jest Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Która fala? vol.1 09.07.21, 23:34 mid.week napisała: > ooooo jaaaaaa !!! > absolutnie fantastyczne cokolwiek to jest Są oweż fantastuczne bez dwoch zdań. Włosi nie żałują azofoski Pozdrowienia dla wszystkich doniczkowych kwiatków od lokalnego Guliwera. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Która fala? vol.1 12.07.21, 14:17 To jeden z tych kolorów w których wyglądam jak milion dolarów 14:18 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Która fala? vol.1 12.07.21, 14:43 Pfff, żaden biskupina nie wygląda w fuksji tak dobrze jak ja. 14:43 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 12.07.21, 18:17 Wierzę, że nie kłamiesz. We 😉fuksji też mi fajnie, ale najlepiej we zieleni butelowkowej. Poluję na lnianą kiecę koszulową w tym kolorze. Ni ma. 18.16 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 12.07.21, 18:22 www.tatuum.com/ona/ubrania/sukienki/lniana-sukienka-soforia,p-24723taką? 18:22 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 12.07.21, 18:26 www.tatuum.com/ona/ubrania/sukienki/lniana-sukienka-soforia,p-24723 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Która fala? vol.1 12.07.21, 18:23 W butelkowej wyglądam źle, bardzo źle. Ps. O co chodzi z tym "we fuksji" i "we zieleni"? Nie łapię🤔 18:23 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Która fala? vol.1 12.07.21, 18:33 Czyli "w fuksji" to niepoprawna forma? Hmm, nawet jeśli, to nie dam rady się przestawić na "we fuksji", to brzmi idiotycznie. 18:33 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 12.07.21, 21:51 primula.alpicola napisała: > Czyli "w fuksji" to niepoprawna forma? Hmm, nawet jeśli, to nie dam rady się pr > zestawić na "we fuksji", to brzmi idiotycznie. > 18:33 Fakt, idiotycznie brzmi. 21:51 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 12.07.21, 22:10 Matko. Miało być idiotycznie. Fascynuje i bawi mnie elastyczność języka polskiego. I dziwne odmiany i formy zasłyszane tu i ówdzie. I licho wie czy to lokalne, czy gwara czy język nizinny prosty. Żart taki. Powinno być w fuksji i w zieleni oczywiście. 22.09 gdzie sie kupuje sukienki 8 latkom ? Muszę pilnie małej damulce coś fajnego wyszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 12.07.21, 22:23 To do mnie? A widziałaś sukienkę? 22:23 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 12.07.21, 22:31 Wczoraj wyszłam z HM z ośmiolatką i dwoma sukienkami; świetne są, szkoda że kończą się na rozmiarze 140, bo sama bym w nich chodziła. Zwłaszcza w takiej niebieskawej. Urlop mam i pływam. 3km dziś. Wczoraj mogłabym z wody nie wychodzić, bo było jakoeś 40 stopni poza nią. Lato. Od 3 miesięcy towarzyszy mi fitbit, zapisywane kalorie (bez spinki), ćwiczenia (jednakowoż) i analiza trybu życia (patrz wyżej). I cóż, nieźle jest, ladies, absolutnie nieźle. Na wadze ruch niewielki, w lustrze jednak efekt zadowalający. Poza tym czytam memoir Sharon Stone (świetnie się czyta, ale ja ją uwielbiam) i oddaję małym przyjemnościom wino, ser, winogrona. Muzyka. Myślenie. Filmy. Prawdziwy urlop. Dołączam obrazek. 22:31 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 12.07.21, 22:38 A sukienka to ta była: www2.hm.com/es_es/productpage.0858812003.html?pr_oyster=f6n3JdMIk7&gclid=Cj0KCQjw0K-HBhDDARIsAFJ6UGjUm7w3GQssqlZvIB1ZvUiJ1CBMvpiwEVcr1q1VfITI9_PlaG8_NMkaAl_FEALw_wcB 22:38 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 12.07.21, 23:12 Fajna kiecka. Faktycznie w doroslym rozmiarze tez by byla ok. W sumie to szukam czegos dla dziewczynki z Włoch, siostrzenicy osobistej. I wymyśliłam, ze chetnie cos z polskiej myśli odzieżowej, niech se nie myślą że my gęsi !. Kiedyś jakieś polskie hiciory jej posylalam a teraz mi sie zapomniały firmy. Szukam, ale może emamy dziewczynek coś polecą. Jak była młodsza wytyczne były - z tiulem i kotem. Czujecie ? Znajdź kieckę z tiulem i kotem. Kotami opcjonalnie 😀. Ciotka gama znalazla osobno tiul i kota i pani była zadowolona. Teraz wytyczne - z kotem nadal może być. Ale niekoniecznie 😀. Oraz ze wszystkiego się ucieszy a ja bym chciała wielką radochę zrobić, bo stęsknionam. Zabawki już ogarnęłam. 23.12 upaly idą ! Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 13.07.21, 15:29 Zainspirowalas i poplywalam. W basenie zamknietym bo pogoda iscie irlandzka dzisiaj. Milo sie zmeczyc. 15:29 79,5 km do mety. Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 13.07.21, 22:42 Super. Przy dłuższych dystansach się nudzę i dziś dowiedziałam się, że istnieje coś takiego jak specjalny odtwarzacz mp3 ze słuchawkami do pływania 😃 Ktoś używa? 22:42 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 13.07.21, 22:54 No Pani, zanudzilabym sie bez tego. Ze wszystkich wyprobowanych polecam ten z decathlona. To jednak pod woda pracuje, do tego sluchawki ma wpinane na zwyklego jacka i z czasem sie niestety od wilgoci psuje. A w decathlowonym do tej pory zepsuly sie tylko sluchawki, co jest niewielkim problemem bo mam kilka par...z poprzednich odtwarzaczy ze sluchawek wylazl kabelek i sie naderwal, nie mialo to nic wspolnego z wilgocia. Tylko nie licz na wypasy, to ma podstawowe funkcje: włączyc/wylaczyc podglosnic/przyciazyc, nastepny/poprzedni kawalek. 22:54 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 13.07.21, 22:56 *przyciszyc nie przyciążyc. O przyciazaniu w basenie to tylko w reklamacjach do biur podrozy slyszalam. Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 13.07.21, 23:02 Na przyciążanie już się nie piszę, ani w basenie ani poza. Właśnie takie! Chyba sobie jutro kupię. Gdzie je przytwierdzasz, na gumie do okularów? Zastanawiam się, czy będę wyglądać jak ufoludek z kablami dookoła głowy... wolałabym dyskretnie, chociaż tak w ogóle to i tak jestem w tym otoczeniu tak charakterystyczna, że mi powinno być wszystko jedno... 23:02 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 13.07.21, 23:09 Na dekolcie stroju kąpielowego. A jak mi za dlugie kable przeszkadzaja to je troche wpycham pod ramiączko. Kupuj, kupuj, od razu szybciej czas plynie (nomen omen). 23:08 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 12.07.21, 20:03 Oj. To ja tak lubię pisać z błędami a Ty nie łapiesz ? No nie no. 20.03 Odpowiedz Link Zgłoś