Dodaj do ulubionych

Zamachowscy

20.03.21, 21:42
Wiadomość z ostatniej chwili. To najprawdopodobniej koniec big true love.
Ciekawe kto komu podziękował za współpracę.
Obserwuj wątek
    • mirelka1 Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:44
      Skąd to wiesz?
      • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:47
        www.pomponik.pl/plotki/news-monika-zamachowska-jest-mi-bardzo-ciezko-to-koniec-glosnego-,nId,5119151
    • woman_in_love Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:48
      Zapewne alimenty na dzieci Zbyszka ją wykończyły.
      • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:54
        Te dzieci wielkimi krokami zbliżają się do samodzielności.
        • iwles Re: Zamachowscy 20.03.21, 22:05

Dopóki się uczą, to ma obowiązek.
          • allijja Re: Zamachowscy 20.03.21, 23:24
            >Dopóki się uczą, to ma obowiązek.

tylko do 26 rż, jesli się uczy
            • iwles Re: Zamachowscy 21.03.21, 00:31

Troje z czwórki dzieci nie mają 26 lat.
              • lot_w_kosmos Re: Zamachowscy 21.03.21, 06:32
                iwles napisała:

>
                > Troje z czwórki dzieci nie mają 26 lat.
                >
                >

Marne pocieszenie big_grin
            • thea19 Re: Zamachowscy 21.03.21, 00:39
              nie ma limitu wiekowego w przypadku alimentów
              • kamin Re: Zamachowscy 21.03.21, 10:12
                Tylko gdy dziecko jest niepełnosprawne.
                • thea19 Re: Zamachowscy 21.03.21, 12:57
                  pokaż ten przepis
            • maly_fiolek Re: Zamachowscy 22.03.21, 11:01
              Może i po, jeśli ma wymagający doktorat.
            • szybki-lisek Re: Zamachowscy 22.03.21, 12:14
              Ha, mój współpracownik płacił na syna sumiennie aż do 26 urodzin a po nich przestal, bo też mu się wydawało ze to koniec. Po krótkim czasie dostal ponaglenie od komornika, a jak zadzwonił z pytaniami to mu wyjaśniono, że nie ma ustawowego terminu kończącego alimenty. Skończą się dopiero jak sad wyda taką decyzję, np na wniosek syna. Placi dalej, synek ma 29 lat.
              • alicia033 Re: Zamachowscy 22.03.21, 12:17
                szybki-lisek napisał(a):

> Placi dalej, synek ma 29 lat.

znajomy złożył wniosek do Sadu i sąd oddalił jego wniosek?
                • szybki-lisek Re: Zamachowscy 22.03.21, 12:50
                  Nie wiem, raczej nie. On tak czy siak by płacił synowi, bo ma z nim dobre kontakty, ale teraz wciąż przez komornika.
                  • mikawi Re: Zamachowscy 22.03.21, 14:48
                    szybki-lisek napisał(a):

> Nie wiem, raczej nie. On tak czy siak by płacił synowi, bo ma z nim dobre konta
                    > kty, ale teraz wciąż przez komornika.

Chyba jednak nie takie dobre, skoro syn go podał do komornika zamiast zwyczajnie z ojcem pogadać o dalszej pomocy finansowej.
                    • basiastel Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:11
                      I przestać angażować komornika i generować dodatkowe koszty.
            • milka_milka Re: Zamachowscy 23.03.21, 07:59
              Właśnie wcale nie. Nie istnieje górna granica wieku. www.google.pl/amp/s/www.money.pl/gospodarka/do-kiedy-obowiazuja-alimenty-obalamy-popularny-mit-6347902252762753a.html%3famp=1
    • krwawy.lolo Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:49
      Zamachowskiego nigdy nie lubiłem. Od samego początku, od Wielkiej Majówki, skąd inąd sympatycznego filmu rozjaśniającego ponure mroki stanu wojennego, który spieprzył prawie swoją pretensjonalną grą, w ogóle obecnością.
      • krwawy.lolo Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:56
        A już samego siebie pobił w tej żałosnej komedii właśnie o stanie wojennym. Koszmar!
        • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:58
          Dla mnie to on w każdym filmie grał zawsze takiego samego pierdołe.
          • simply_z Re: Zamachowscy 20.03.21, 22:00
            w sumie to prawda ale ma przepiękny głos..w Shreku bardzo go lubiłam. Ladnie też śpiewa,
            • kub-ma Re: Zamachowscy 20.03.21, 22:47
              simply_z napisała:

> ma przepiękny głos..w Shreku bardzo go lubiłam. Ladnie te
              > ż śpiewa,

O tak
              • znowu.to.samo Re: Zamachowscy 20.03.21, 23:15
                Prowadzi teraz audycję w radiu Nowy świat
                Tak męczy, jęczy tam, że nie da się tego zdzieżyć
                • maslova Re: Zamachowscy 20.03.21, 23:40
                  A ja lubię tę audycję i podoba mi się Zamachowski w roli prowadzącego.
                  • homohominilupus Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:09
                    maslova napisała:

> A ja lubię tę audycję i podoba mi się Zamachowski w roli prowadzącego.

I fajną muzykę puszcza
      • ichi51e Re: Zamachowscy 20.03.21, 22:06
        dla mnie zawsze został Bulba... niesprawiedliwe no ale... Bulbo...
        • krwawy.lolo Re: Zamachowscy 20.03.21, 23:10
          Bulba to było pożegnanie Łazuki z Rossem, później Fronczewskiego. W którymś z odcinków wyjaśniono, że bulba to to samo, co laluga.
          • black_magic_women Re: Zamachowscy 20.03.21, 23:13
            Książe Bulbo, z "Pierścienia i róży". Ze śliczną wtedy Katarzyną Figurą.
            • krwawy.lolo Re: Zamachowscy 20.03.21, 23:24
              Nie widziałem.
              pl.wikipedia.org/wiki/Rossm%C3%B3wki
              • black_magic_women Re: Zamachowscy 21.03.21, 17:20
                To oczwiscie znam, 2x2 za dokładnie...
      • irma223 Re: Zamachowscy 21.03.21, 15:36
        "Wielkiej majówki" nie pamiętam, choć z opisu na Wiki coś mi jakby świta. Ale Zamachowski, niezależnie od jego wyborów, charakteru (którego nie znamy), czy perypetii życiowych WIELKIM AKTOREM JEST.
        youtu.be/upVQd6UDi7k
        • fornita111 Re: Zamachowscy 21.03.21, 16:12
          Ale role Wolodyjowskiego polozyl tongue_out
          • pani_tau Re: Zamachowscy 21.03.21, 16:27
            Położył dramatycznie. Wszystkie licealistki, które nie czytały powieści, gorąco kibicowały Bohunowi, czego byłam świadkiem w kinie wypełnionym nimi po brzegi 😀.
            • fornita111 Re: Zamachowscy 21.03.21, 16:33
              Ja czytalam powiesc a zawsze i tak bylam team Bohun tongue_out
              • pani_tau Re: Zamachowscy 21.03.21, 20:33
                fornita111 napisała:

> Ja czytalam powiesc a zawsze i tak bylam team Bohun tongue_out

W pełni rozumiem, jednak Wołodyjowski budził moją sympatię, tak na kartach powieści jak i w kreacji Łomnickiego.
                Wołodyjowski w wydaniu Zamachowskiego tylko mnie irytował.

A co do licealistek, to jako, że nie czytały to spodziewały się, że Bohun zwycięży a tu zonk.
                Do dziś pamiętam jak przy scenie, w której Bohun pada na kolana przez kino przewaliło się jękliwe "Jezus!".
                • tt-tka Re: Zamachowscy 21.03.21, 20:44
                  pani_tau napisał(a):

Wołodyjowski budził moją sympatię, tak na kartach powi
                  > eści jak i w kreacji Łomnickiego.
                  > Wołodyjowski w wydaniu Zamachowskiego tylko mnie irytował.

Ale OiM jest wczesniejsze niz te czesci, w ktorych gral Lomnicki smile i w tamtym czasie Wolodyjowski byl wlasnie takim kochliwym oficerkiem, ktorego glowny czy jedyny walor to bieglosc w szabli. On nam smacznie dojrzewa jako czlowiek i obywatel pozniej - i dla mnie to mogl byc taki Wolodyjowski, ktorego pokazal (zagral ?) Zamachowski. Inna rola go polozyla sad
                • fornita111 Re: Zamachowscy 22.03.21, 11:35
                  pani_tau napisał(a):

> A co do licealistek, to jako, że nie czytały to spodziewały się, że Bohun zwycięży a tu zonk.
                  > Do dziś pamiętam jak przy scenie, w której Bohun pada na kolana przez kino przewaliło się jękliwe "Jezus!".
                  Piekne! big_grin
            • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 21.03.21, 16:38
              Kibicowały Bohunowi że względu na samego Bohuna.
              • tt-tka Re: Zamachowscy 21.03.21, 16:43
                O Wolodyjowskiego nie bede sie klocic (w OiM mogl jeszcze byc taki jak zagrany przez Mumina), ale widzialam go jako Jaskra. I nie daruje. Nawet jesli przy czytaniu scenariusza byl w dym pijany, to i tak nie daruje.
                • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 21.03.21, 16:46
                  Polski Wiedźmin ma o wiele więcej problemów niż kreacja Jaskra 😃
                  I co się naśpiewał to jego 😉
                  • fornita111 Re: Zamachowscy 21.03.21, 16:49
                    Nie przypominajcie tego filmuuuuu!
                  • jolie Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:15
                    >Polski Wiedźmin ma o wiele więcej problemów niż kreacja Jaskra 😃
                    I co się naśpiewał to jego 😉

Owszem, to właściwie komedia pomyłek, ale przyznam, że imo śpiewy Zamachowskiego mocno na taki odbiór pracowały.
            • iwles Re: Zamachowscy 21.03.21, 16:40

No toć baaaa....zawsze i tylko Bohun. Żaden Wołodyjowski, żaden Skrzetuski!
              • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 21.03.21, 16:41
                Bohun to w mojej opinii najbardziej pełnokrwisty bohater Sienkiewicza.
          • irma223 Re: Zamachowscy 21.03.21, 19:58
            fornita111 napisała:

> Ale role Wolodyjowskiego polozyl tongue_out

? No wiesz, dla mnie Wołodyjowski ma twarz i mimikę Łomnickiego, nic na to nie poradzę.
            Każdy inny Wołodyjowski jest Wołodyjowskim zastępczym. Ale nie przypominam sobie, bym coś konkretnego miała Zamachowskiemu do zarzucenia w związku z tym.

O co chodzi z tym Bohunem? O pojedynek? youtu.be/8Ujt1pb8Zjo

Bo jeśli chodzi o kibicowanie Bohunowi przez młode panienki, to przypominam, że w książce Sienkiewicz wyraźnie napisał, że Bohun był tak urodziwy, że Skrzetuski wspomniawszy sobie urodę Bohuna, pomyślał, że jedyne jego (Skrzetuskiego) szczęście, że Bohun w obecności panny "człowieka rozszczepił" (za co go panna znienawidziła, a Skrzetuski o tym usłyszał od Rzędziana, który się dla niego o historię panny i Bohuna wypytał wśród służby).
            Czyli ekipa, która robiła casting do filmu się sprawdziła w tym zakresie. Bohun miał być bardziej urodziwy od Skrzetuskiego. Ale okrutny i bezwzględny.
            • fornita111 Re: Zamachowscy 21.03.21, 20:15
              Zamachowski jako Wolodyjowski byl takim kluskiem bez wyrazu. Beznadziejny, nijaki i mdly. I nie da sie powiedziec, ze mial "za mala" role, zeby ja dobrze zagrac. Horpyna wiecej czasu ekranowego nie dostala- a byla rewelacyjna. Zamachowski w tym filmie byl jak Scorupco- do d.
              • fornita111 Re: Zamachowscy 21.03.21, 20:17
                A nie sorry, ona przynajmniej ladna. Wniosla wartosc estetyczna do filmu wink on nie wniosl nic.
              • morekac Re: Zamachowscy 22.03.21, 14:39
                Ale ogólnie te bohaterki Sienkiewicza to były takie lelije, co oczy firanką rzęs zakrywszy, padały zemdlone...
                Poza Baśką.
                • vivi86 Re: Zamachowscy 22.03.21, 14:43
                  i Jagienką smile
            • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 21.03.21, 20:50
              Pierwotnie Bohuna miał grać Linda. To już nie byłoby to samo.
              • iwles Re: Zamachowscy 22.03.21, 11:00
                borsuczyca.klusek napisała:

> Pierwotnie Bohuna miał grać Linda. To już nie byłoby to samo.

popsułby wszystko big_grin
                • fornita111 Re: Zamachowscy 22.03.21, 11:33
                  Oni tego Linde to pchali wszedzie swojego czasu. No ok, niezly aktor, ale gdzie on mial warunki na Petroniusza? Ni chu-chu nie mial. Z drugiej strony, Delag urodowo na Winicjusza ok a jako aktorska miernota zagral tandetnie do bolu wink
                  • iwles Re: Zamachowscy 22.03.21, 12:56

A weŚ, nie widziałam jeszcze dobrej ekranizacji Quo Vadis.
                  • irma223 Re: Zamachowscy 22.03.21, 23:26
                    fornita111 napisała:

> Oni tego Linde to pchali wszedzie swojego czasu. No ok, niezly aktor, ale gdzie
                    > on mial warunki na Petroniusza? Ni chu-chu nie mial.

Owszem, wykapany Petroniusz! I doskonale go oddał.

I tak samo, jak Wołodyjowskim mógł być tylko Łomnicki, tak Petroniuszem tylko Linda. Ach, przypomniałaś mi najlepszą kreację w Quo Vadis... Bajor mi za to na Nerona nie pasował mimo rudej czupryny. Zupełnie nie ten typ.

• fornita111 Re: Zamachowscy 23.03.21, 19:54
                      Wykapany Petroniusz? Piekny, wytworny, delikatny na granicy zniewiescialosci? No nie bardzo tongue_out
                      • irma223 Re: Zamachowscy 23.03.21, 20:37
                        Petroniusz to postać historyczna i charakter gość miał. Nie był "na granicy zniewieściałości".

Sienkiewicz pisząc "Quo vadis" opierał się w znacznym stopniu na "Dziejach" i "Rocznikach" Tacyta. Tam znajdziesz bardzo dużo, nawet Pomponię Grecynę, która była oskarżona "o uleganie obcemu zabobonowi" i którą osądzić i ukarać miał jej własny mąż. Mąż ogłosił, że jest niewinna.
                        • fornita111 Re: Zamachowscy 23.03.21, 20:55
                          Alez u Sienkiewicza jest wprost nazwany jako zniewiescialy. I szczuply, delikatny, bardzo urodziwy. Oraz wytworny i elegancki. Ostatnia osoba do ktorej ten opis pasuje to Linda.
                          • fornita111 Re: Zamachowscy 23.03.21, 20:57
                            Oraz, tu cytat: "piekniejszy byl nawet od Winicjusza". Linda owszem, byl swego czasu uwazany za przystojnego, ale " pieknym" go naprawde trudno nazwac...
                            • mmoni Re: Zamachowscy 23.03.21, 21:42
                              fornita111 napisała:

> Oraz, tu cytat: "piekniejszy byl nawet od Winicjusza". Linda owszem, byl swego
                              > czasu uwazany za przystojnego, ale " pieknym" go naprawde trudno nazwac...

Na cytat cytatem: "Oto ów wysmukły i zniewieściały Petroniusz chwycił wpijającą mu się w ramię dłoń młodego atlety, za czym chwycił drugą i trzymając je obie w swojej jednej z siłą żelaznych kleszczy, rzekł: — Ja tylko z rana jestem niedołęgą, a wieczorem odzyskuję dawną sprężystość. Spróbuj się wyrwać. Gimnastyki musiał cię uczyć tkacz, a obyczajów kowal. — Na twarzy jego nie znać było nawet gniewu, tylko w oczach mignął mu jakiś płowy odblask odwagi i energii. Po chwili puścił ręce Winicjusza, który stał przed nim upokorzony, zawstydzony i wściekły." Kiedy to czytał w radiu Englert, to mi mrówki chodziły po krzyżu, no ale Englert jednak w momencie kręcenia QV już był nieco za stary.
                          • irma223 Re: Zamachowscy 23.03.21, 21:35
                            Ok, kapituluję. "Quo vadis" czytałam w zamierzchłej przeszlości i nie zapamiętałam widac tego. Za to charakter oddany idealnie.
                  • misterni Re: Zamachowscy 23.03.21, 01:30
                    Ależ Linda był doskonałym Petroniuszem!
                    • simply_z Re: Zamachowscy 27.03.21, 18:38
                      urodowo nie pasował, jak mnie wyglądał zbyt współcześnie, no nie nie.
                • turzyca Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:24
                  >>Pierwotnie Bohuna miał grać Linda. To już nie byłoby to samo.

>popsułby wszystko big_grin

A nie jestem pewna. Ja mam to szczęście, że wszystkie "męskie" filmy Lindy w okolicy premiery zignorowałam, obejrzałam duuuużo później, wtedy znałam jakieś urywki, więc pierwszy raz zobaczyłam go na ekranie w roli Robaka. No i trzeba mu przyznać, że był dobry. Mimo czytania z poręczy.
                  Quo vadis nie widziałam, zraziła mnie reszta obsady plus "male gaze" (o istnieniu którego wtedy nie wiedziałam, ale odbierałam i mnie odrzucało, zajawka wystarczyła).
                  • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:50
                    Nie mówię, że Linda byłby kiepski, ale Domogarow jak Bogun był fenomenalny.
                    • primula.alpicola Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:37
                      Bohun.
                      Oh yessss!
                  • irma223 Re: Zamachowscy 23.03.21, 20:40
                    turzyca napisała:

> więc pierwszy raz zobaczyłam go na ekranie w roli Robaka. No i trzeba mu
                    > przyznać, że był dobry.

Zgadza się. Jako Robak też był idealnie dobrany i świetnie swoją postać zinterpretował.
              • vivi86 Re: Zamachowscy 23.03.21, 19:45
                Chwała Bogu. Już wystarczyły popisy Lindy w Quo vadis😫
      • krwawy.lolo Re: Zamachowscy 21.03.21, 20:45
        Abstrahując od aktorskiego talentu, jaki by nie był, facet posiada fizjognomię (z naciskiem na gnomię), która wyklucza już nawet nie identyfikację z bohaterem (a ja lubię się w szerokim tego słowa znaczeniu identyfikować) ale najmniejszy cień sympatii, czy zrozumienia. Mnie sama jego obecność na ekranie denerwuje.
        • krwawy.lolo Re: Zamachowscy 21.03.21, 20:47
          Na pewno eMatka posiada aktorów takich, jak np. Michael York, których klinicznie nie lubi.
      • rosapulchra-0 Re: Zamachowscy 21.03.21, 21:02
        Zamachowski to nie zupa pomidorowa. Nie każdy musi go lubić.
      • 7katipo Re: Zamachowscy 22.03.21, 13:20
        W Wielkiej Majówce muzyka rekompensuje wszelkie braki 😉
        • krwawy.lolo Re: Zamachowscy 22.03.21, 13:38
          Fakt, Maanam zapodaje fantastycznego rokendrola z potężnym ładunkiem pozytywnej energii.

Ażby się chciało pełną piersią zaintonować "To idzie młodość, młodość, młodość ...", dumnie dotykając odznaki zetemesu. wink
    • alexis1121 Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:50
      Po 10 latach praktycznie w każdym małżeństwie nic już nie ma między dwojgiem ludzi, więc wcale mnie ich rozstanie nie dziwi.
      • solejrolia Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:52
        WOW, serio?!, ty tak z własnego doświadczenia?, jak sądzę.
      • ichi51e Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:52
        zwłaszcza takim bez wspólnych dzieci
        • ichi51e Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:53
          i kredytu
        • homohominilupus Re: Zamachowscy 20.03.21, 22:04
          ichi51e napisała:

> zwłaszcza takim bez wspólnych dzieci
          >

Faktycznie. Przecież małżeństwa ze wspólnymi dziećmi sie nie rozwodzą.
      • katriel Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:53
        > Po 10 latach praktycznie w każdym małżeństwie nic już nie ma między dwojgiem ludzi

Co za żałosna brednia.
      • kkalipso Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:53
        Bzdury znam wiele par, które są lata razem i są szczęśliwi.
        • ritual2019 Re: Zamachowscy 21.03.21, 09:20
          kkalipso napisała:

> Bzdury znam wiele par, które są lata razem i są szczęśliwi.
          >

To ze sa razem nie znaczy ze sa szczesliwi
          • alicia033 Re: Zamachowscy 21.03.21, 10:14
            kkalipso napisała o takich, którzy są razem i są szczęśliwi.
            • m_incubo Re: Zamachowscy 21.03.21, 13:17
              A skąd kkalipso może to wiedzieć?
              Mieszka u nich pod łóżkiem?
              • asia_i_p Re: Zamachowscy 21.03.21, 14:55
                A szczęście da się zaobserwować wyłącznie w łóżku? Jak ludziom ze sobą dobrze, to to widać. Można pomylić źle i nijako, ale dobrze się od obu wyraźnie odróżnia.
                • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 21.03.21, 15:19
                  Takie dobrze to też może być udawana fasada jednej, albo nawet obu stron. Ale na pewno nie u wszystkich.
                  • iwles Re: Zamachowscy 21.03.21, 16:42

Myślę, że jeśli jest się z kimś blisko i widuje często, w różnych sytuacjach, to da się zauważyć, co jest prawdziwe, a co na pokaz.
                • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 22.03.21, 12:22
                  Tak, a potem: oni się rozstają? A taka piękna, dobrana, zgodna para. Szok i niedowierzanie.
                  Sporo ludzi wali pokazówkę.
                  • iwles Re: Zamachowscy 22.03.21, 12:59
                    trzebasiebawic napisała:

> Tak, a potem: oni się rozstają? A taka piękna, dobrana, zgodna para. Szok i nie
                    > dowierzanie.
                    > Sporo ludzi wali pokazówkę.

a to nie może być tak, że byli szczęsliwi, tylko jednej stronie coś nagle odwaliło i poszła na bok, a druga nie umiała wybaczyć?
                    Czy to znaczy, że przez całe małżeństwo byli nieszczęśliwi ?
                    • znowu.to.samo Re: Zamachowscy 23.03.21, 08:24
                      A im bardziej pozują na szczęśliwich i wrzucają sweet focie na portalach, tym większy gnój pod spodem
      • heca7 Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:55
        alexis1121 napisał(a):

> Po 10 latach praktycznie w każdym małżeństwie nic już nie ma między dwojgiem lu
        > dzi, więc wcale mnie ich rozstanie nie dziwi.

Że co?!?
      • magdallenac Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:55
        alexis1121 napisał(a):

> Po 10 latach praktycznie w każdym małżeństwie nic już nie ma między dwojgiem lu

Caly dzien nudy na forum, a Ty musialas taki kasek rzucic akurat, kiedy musze wyjsc😀
        • alexis1121 Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:59
          Nadrobisz jak wrócisz wink
          • sasanka4321 Re: Zamachowscy 20.03.21, 22:55
            alexis1121 napisał(a):

> Nadrobisz jak wrócisz wink

Jak wroci, polowa moze juz byc wycieta wink
      • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:55
        Bez przesady to dwoje ludzi w średnim wieku. Raczej oboje się już wyszumieli i powinni dążyć do stabilizacji.
        • aqua48 Re: Zamachowscy 21.03.21, 08:54

> Bez przesady to dwoje ludzi w średnim wieku. Raczej oboje się już wyszumieli i
          > powinni dążyć do stabilizacji.

Jak widać niektórym musuje do końca. Zamachowski to taki Piotruś Pan, a Monika wieczna nastolatka...Każde skupione na sobie i oczekujące nieustannego podziwu. Dopóki sobie go wzajemnie dawali było ok. Widocznie komuś się znudziło.
      • elenelda Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:59
        Pozostaje mi jedynie współczuć.
      • bcde Re: Zamachowscy 21.03.21, 03:54
        alexis1121 napisał(a):

To nie najlepsze forum do głoszenia takich prawd.
        • lot_w_kosmos Re: Zamachowscy 21.03.21, 06:35
          bcde napisał:

>
          > To nie najlepsze forum do głoszenia takich prawd.

Co nie? Wszak u ematki zawsze jest piorun sycylijski połączony z wiecznym ogniem big_grin
          • dolcenera Re: Zamachowscy 21.03.21, 07:21
            Raczej seryjne pioruny.
            • kropkacom Re: Zamachowscy 21.03.21, 08:58
              No ja jestem przykładem, że starczy piorun. Jeden. Bywa.
        • m_incubo Re: Zamachowscy 21.03.21, 08:31
          Wprost przeciwnie wink
      • gaskama Re: Zamachowscy 21.03.21, 12:49
        Uff, jak dobrze, ze z miłością mojego życia jestem od 30 lat ... bez ślubu. Bo rozumiem, ze tylko przez ślub jest gwarancja szczęścia na 10 lat.
      • wbka1 Re: Zamachowscy 21.03.21, 15:03
        Praktycznie to znaczy statystycznie? Są małżeństwa, o których mówi się ,,romantyczne", że namiętność trwa o wiele, wiele dłużej. Rzadkie zjawisko, ale zdarza się.
    • ichi51e Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:52
      przykre. zawsze smutno jak się ludziom nie układa.
      • solejrolia Re: Zamachowscy 20.03.21, 21:54
        No właśnie, mnie też.

Ani ich lubię, ani ich nie lubię. Jego bardzo cenię za aktorstwo. Jej zupełnie nie obserwuję, i tego co robi.
        Natomiast rzeczywiście, jakoś tak smutno, że się popsuło, mimo wszystko.
        • mirelka1 Re: Zamachowscy 20.03.21, 22:00
          To Monisia znowu zacznie napieprzać w mediach?
          • lot_w_kosmos Re: Zamachowscy 21.03.21, 06:35
            Ma dwoje dzieci na utrzymaniu.
            Zupełnie mnie to nie zdziwi....
            • pani_libusza Re: Zamachowscy 23.03.21, 21:08
              lot_w_kosmos napisała:

> Ma dwoje dzieci na utrzymaniu.
              > Zupełnie mnie to nie zdziwi....

Baba z wozu koniom lżej... wcześniej miała na utrzymaniu swoje plus alimenty dla dzieci Zbyszka, dodaj do demo pandemie gdzie aktorzy nie zarabiają czy zarabiają dużo mnie. Paradoksalnie jej samej może być łatwiej.
          • kropkacom Re: Zamachowscy 21.03.21, 09:02
            Taka praca. Zaskoczona?
    • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 20.03.21, 22:00
      Za to Monika na insta pochwaliła się mieszkaniem:
      www.plotek.pl/plotek/7,154063,26902596,monika-zamachowska-chwali-sie-salonem-ale-przytulny-nie-musisz.html
      • solejrolia Re: Zamachowscy 20.03.21, 22:01
        Widziałam.
        Fajne, normalne. Takie do mieszkania.
        • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 20.03.21, 22:03
          Też mi się podoba. I kot idealnie wpasowany.
        • allijja Re: Zamachowscy 20.03.21, 23:32
          ale to wyposażenie to chyba nieaktualne bo zbysio powynosił meble na smietnik
          https://ocdn.eu/images/pulscms/ZmY7MDA_/c435c6c4-7cca-432c-94bb-91cc1d68db9f.jpeg
          • maslova Re: Zamachowscy 20.03.21, 23:53
            Zbyszek wyniósł meble, więc Monika kupiła nowe i pochwaliła się tym na insta.
      • alicia033 Re: Zamachowscy 21.03.21, 09:00
        dostałabym depresji w takiej ciasnocie.
        Tylko zwierzaki fajne.
        • alpepe Re: Zamachowscy 21.03.21, 11:33
          O, ja też. Normalnie na sam widok mi ścisnęło w gardle, jakbym miała się dusić.
    • fornita111 Re: Zamachowscy 20.03.21, 22:07
      Ona jest koszmarna, ale i tak zawsze sie dziwilam co ona w nim widzi a nie odwrotnie wink No koszmarny jest gosciu, wypierdek taki rozmemlany.
      • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 20.03.21, 22:16
        Ale trzy żony zaliczył 🤷‍♀️
        • znowu.to.samo Re: Zamachowscy 20.03.21, 23:17
          Dokładnie. Mały, gruby, łysawy, kompletnie nie rozumiem fenomenu
          • heca7 Re: Zamachowscy 20.03.21, 23:32
            Ja to samo. Które to z nich opowiadało, że lubi "to" robić rano? Tego do dziś nie udało mi się odsłyszeć wink

Może zostawiła go bo znowu się biedny "zakurzył" ?
            • primula.alpicola Re: Zamachowscy 21.03.21, 08:34
              Ona.
              www.youtube.com/watch?v=yYJpvK8wsy4
        • elenelda Re: Zamachowscy 21.03.21, 16:39
          Widać musi mieć jakieś ukryte zalety
    • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 20.03.21, 22:19
      Ale mnie zaskoczyłaś! Miałam iść spać, a nie dam teraz rady. Dumna mnie rozpiera, że w końcu pozbyła się kuli u nogi i będzie mogła kupić mrożone szparagi w spożywczym za 7.99, a nie za 2.99 w Biedronce. Ja jeszcze wyboru nie mam. Bierę te z Biedry. Alimenty nie prezenty, a może jednak? I to i to paczka, z dostawą pod drzwi. Teraz przy sobocie pewnie Justa zbiera się z podłogi po dziesiątym koniaku. Zazdroszczę, nie powiem że nie. Bardziej tylko zszokować mogłoby mnie rozstanie Majdanów. Na razie jednak nie ma szans, wszak aktualnie bawią się NA BATMANA. Nie wiem do końca kto jest Batmanem w tym związku, ale niekoniecznie chciałabym to wiedzieć. Mam jednak niedoparte wrażenie, że Batman może mieć związek z kradzieżą auta Kiślo ( czy jak jej tam) a wcześniej Liszowskiej. To się jakoś musi łączyć w logiczną całość. Zabierasz bogatym, dajesz bogatszym itp. A tego wszystkiego się dowiedziałam po drodze, próbując zrozumieć na którym etapie rozwoju jesteśmy, że nadal jest tak wiele osób niepotrafiących przyswoić wiedzy w tej Polsce, że w przypadku posiadania mutacji BRCA co najmniej prewencyjna mastektomia jest wręcz zalecana i znowu trzeba słuchać hejtu, w tym przypadku dotyczącego Pauliny Młynarskiej.
      No ale najważniejsze, że Joanna Jabłczyńska sama odświeżyła płytki, bez pomocy służby nadwornej, a Augustin Egurola pomylił Roksanę Węgiel z Borysem Budką i doprowadził ją do krokodylich łez, bo mu propaganda weszła za bardzo między poślady.
      Dramy...
      • fornita111 Re: Zamachowscy 20.03.21, 22:22
        No i to jest dobry komentarz do sprawy big_grin
      • fitfood1664 Re: Zamachowscy 21.03.21, 07:56
        dzisiaj zalecana, jutro może nie być, świat się zmienia, zalecenia to nie prawda objawiona
        • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 21.03.21, 08:04
          Jutro na pewno będzie, a żyjemy dziś a nie za 50 lat. Za 50 lat może nawet na raka będzie pastylka, więc przestań pieprzyć.
          • bistian Re: Zamachowscy 21.03.21, 08:18
            trzebasiebawic napisała:

> Jutro na pewno będzie, a żyjemy dziś a nie za 50 lat. Za 50 lat może nawet na r
            > aka będzie pastylka, więc przestań pieprzyć.

Z tym rakiem, to nie byłbym takim optymistą. Te nowotwory są bardzo różne i mają różne przyczyny powstawania i bardzo różny przebieg choroby.

U nas, autoszczepionką przeciwko czerniakowi, zajmuje się zespół prof. Andrzeja Mackiewicza z Poznania. Nie pamiętam, jak długo się tym zajmuje, ale ponad 30 lat i jest umiarkowanym optymistą, chociaż szczepionka pomogła wyleczyć wielu ludzi.
            Teraz, dzięki tym badaniom, zespół zajmuje się szczepionką przeciw COVID. Może, jeśli znajdą się fundusze na COVID, to pchnie również prace nad czerniakiem?

pulsmedycyny.pl/prof-andrzej-mackiewicz-pracujemy-nad-szczepionka-przeciw-sars-cov2-ktora-zarazem-leczy-1107026
            • morekac Re: Zamachowscy 21.03.21, 09:10
              Nie znajdą się. To nie są priorytety. Szybciej relikwie na jakąś onkologię sprowadzą...
              • bistian Re: Zamachowscy 21.03.21, 10:10
                morekac napisała:

> Nie znajdą się. To nie są priorytety. Szybciej relikwie na jakąś onkologię spro
                > wadzą...

Pewnie tak. Ale myślałem o funduszach unijnych, to by się wszystkim opłaciło, ale te dziady z tzw. rządu wszystko zepsują, choćby na złość. Pewno by zablokowali takie środki, chociaż to byłaby wielka szansa dla zespołu Profesora. Ja im kibicuję od 30 lat, według mnie, są skazani na sukces, bo mają ten upór, wiedzę i wdrożony reżim sanitarny.
                Teraz mogliby się włączyć do gry jako grupa współpracująca, ale trochę szkoda patentów i naszej myśli naukowej, jak przy wielu naszych zmarnowanych pomysłach
          • fitfood1664 Re: Zamachowscy 21.03.21, 08:32
            no zwłaszcza rekonstrukcja za pomoca ciała obcego potencjalnie rakotwórczego ma wielki sens uncertain
            • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 21.03.21, 08:47
              Tak, to co bredzisz na ogromny sens.
              Doktor nauk medycznych się odezwała. Zbawicielka narodu. Odkrywczyni przyczyn zgonów kobiet z mutacją. Wymeineiac dalej tytuły?
              • fitfood1664 Re: Zamachowscy 21.03.21, 19:34
                procedury medyczne się zmieniają czy ci się to podoba czy nie
                przykład: dawniej zalecano wycinać pęcherzyk żółciowy nie ważne daje objawy czy nie, teraz bezobjawowych woreczków się nie wycina
                btw naukowcy już dziś alarmują ws nadwykrywalności raka i leczeniu czegoś co wcale nie musiało się rozwinąć, pewnie nie wiesz, bo nie czytasz
                • trzebasiebawic [...] 22.03.21, 09:15
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • fitfood1664 Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:09
                    mutacja w genie to nie rak
                    • morekac Re: Zamachowscy 23.03.21, 15:28
                      No tak, ma tylko 80% szans.
                    • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 23.03.21, 15:30
                      A prawo do pisania na forum, to nie dowód posiadania mózgu. Fakt.
                • morekac Re: Zamachowscy 22.03.21, 10:51
                  >procedury medyczne się zmieniają czy ci się to podoba czy nie

Na razie nie ma na co zmieniać...
                  • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 22.03.21, 11:02
                    No nie ma, i co w związku z tym?
                    Na razie nie ma na co zamienić antybiotyków tysiąca rzeczy. I co te osoby mają czekać? Na co?
      • mid.week Re: Zamachowscy 21.03.21, 11:11
        big_grin big_grin big_grin
    • kropkaa Re: Zamachowscy 21.03.21, 00:11
      W tym całym bagnie jedyną osobą trzymającą klasę była Aleksandra Justa, matka czwórki dzieci Zamachowskiego, aktorka Teatru Narodowego i z nią było moje serce. Mam nadzieję, że otworzyła szampana nie z biedry i nie przyjmie exa pod swój dach. A Zbyniu, cóż, jakoś z Marcinkiewiczem mi się kojarzy jego wyskok z małżeństwa.
      • vivi86 Re: Zamachowscy 21.03.21, 07:14
        Zakładając, że historia się nie powtórzyła. Nie wiem w jakich okolicznościach Zamachowski poznał Justę, ale to była jego druga, a nie pierwsza żona
        • primula.alpicola Re: Zamachowscy 21.03.21, 08:37
          "Nie wiem w jakich okolicznościach Zamachowski poznał Justę"

Wdali się w romans w trakcie trwania pierwszego małżeństwa Zamachowskiego.
        • kropkaa Re: Zamachowscy 21.03.21, 11:33
          Wiem, że nie była pierwsza, ale 4 dzieci sama sobie nie zrobiła. I z tym dziećmi w domu na zadupiu siedziała ona. Jakoś czasu na romanse nie miala.
          • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 21.03.21, 11:37
            A co mają dzieci do tego? Jeśli wiążesz się z takim facetem a masz 50 % decyzyjności w związku dotyczącej prokreacji to do kogo pretensje? I po co to ustawianie lepszych i gorszych ofiar.
          • vivi86 Re: Zamachowscy 21.03.21, 11:42
            miała jak poznała ZZ
          • morekac Re: Zamachowscy 21.03.21, 11:48
            Ja to pamiętam, jsk to Zamachowski rozpływał się na temat tzw.tradycyjnych wartości.
            • vivi86 Re: Zamachowscy 21.03.21, 12:11
              Nie mówię, że on super, ale i nad Justą w takim razie nie ma co się rozczulać. Po prostu po czasie znalazła się po drugiej stronie
            • kropkaa Re: Zamachowscy 21.03.21, 12:13
              Dla niego dom był bardzo ważny, tradycyjny model rodziny etc. On więc zarabiał, a żona miała pilnować ogniska domowego. Tak to w jakimś wywiadzie szło.
              • vivi86 Re: Zamachowscy 21.03.21, 13:53
                Widziałam takie wywody i u niej...4 dzieci, dzieciaczki i rodzina to priorytet. Jeżeli to prawda, że sama zaczęła się spotykać z ZZ jeszcze jaki mężem innej kobiety to ja współczuć nie będę
              • asia_i_p Re: Zamachowscy 21.03.21, 14:57
                Bo to jest pierońsko wygodna tradycja dla faceta. Trudno, żeby nie cenił.
                • kropkaa Re: Zamachowscy 21.03.21, 15:03
                  Oczywiście. Pan robi karierę, a pani jest kucharką, szoferem, nauczycielem, psychologiem, pielegniarką, major domusem. Pan wraca do wysprzątanego gniazdka z ciepłym obiadem i ciastem w piekarniku. Kasą rzuci i jedzie dalej.
            • tt-tka Re: Zamachowscy 21.03.21, 12:33
              morekac napisała:

> Ja to pamiętam, jsk to Zamachowski rozpływał się na temat tzw.tradycyjnych wart
              > ości.
              >

Ja pamietam, jak oferowal wysokie alimenty, byle tylko rozwod byl bez orzekania o winie a gdy juz rozwod orzeczono, blyskawicznie zaczal sie starac o ich obnizenie. Mendowato dosyc.
              • kropkaa Re: Zamachowscy 21.03.21, 14:56
                A do tego Monia zasiadająca na widowni TN w pierwszych rzędach na przedstawieniach z Justą...
              • riki_i Re: Zamachowscy 22.03.21, 22:49
                tt-tka napisała:

> Ja pamietam, jak oferowal wysokie alimenty, byle tylko rozwod byl bez orzekania
                > o winie a gdy juz rozwod orzeczono, blyskawicznie zaczal sie starac o ich obni
                > zenie. Mendowato dosyc.

Raczej gamoniowato. Chciał się jak najszybciej rozwieść i zgadzał się na wszystko, aby mieć temat z głowy. Był w tym czasie jurorem w jakimś telewizyjnym gównie i po zarobkach z tego kontraktu dostał alimenty po 4000 zł na dziecko - w sumie 16.000 zł miesięcznie. Jak show w tv się skończyło, to się okazało, że w teatrze z bokami zarabia do 6000 zł. Monika wynajęła więc swoją willę w Konstancinie i za pieniądze z wynajmu opłacała mu te alimenty. Wydała na jego alimenty 1,3 mln własnych pieniędzy, a do tego musiała przenieść się (wraz z nim) na 80 m kw w kamienicy. Drogo kosztował ją ten związek, zwłaszcza, że Zbysiu okazał się miłośnikiem "świętego spokoju" oraz spania w opór. Twierdzi, że wszystkie decyzje i sprawy musiała załatwiać za niego, bo sam nie umie nawet rachunku zapłacić.
                www.plotek.pl/plotek/7,154063,26908417,znamy-kulisy-rozstania-moniki-i-zbigniewa-zamachowskich-zajmowala.html#do_w=53&do_v=141&do_a=452&s=BoxPloMT
                • ichi51e Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:29
                  W sumie dobry biznes - babka opłaciła Zamachowskim wychowanie dzieci...
                  • pani_libusza Re: Zamachowscy 23.03.21, 21:21
                    Jeszcze się okaże ze razem z Justa to sobie tak sprytnie ukartowali..
      • princesswhitewolf Re: Zamachowscy 21.03.21, 13:40
        Marcinkiewicza to mi troche szkoda ale bardziej jego zony( tzn pierwszej zony). Gluptak taki. Ale ponoc dzieci nie zaniedbywal.

Natomiast Zamachowskiego mi nie zal.

• kropkaa Re: Zamachowscy 21.03.21, 14:57
          Marcinkiewicza?! Błagam, nie zdradzaj takich uczuć, nie łam mi serca.
          • princesswhitewolf Re: Zamachowscy 21.03.21, 20:43
            No ale to taki gluptak wioskowy.... A nie przebiegly typ. A juz na tej toalecie...
      • rosapulchra-0 Re: Zamachowscy 21.03.21, 21:07
        Z tego, co mi kula gdzieś w pamięci, to Monika nie była pierwszą kochanką Zbyszka podczas jego małżeństwa z Justą. Gdzieś bardzo dawno temu cos takiego czytałam na jakimś pudlu czy plotku. Ale głowy nie dam.
    • guiwood Re: Zamachowscy 21.03.21, 04:24
      meskie szowinistyczne swinie, jest ich calkiem sporo, zostawiaja swoje rodziny-zony, dzieci, odchodza do mlodszych i przewaznie tez im sie nie udaje. Rozne znam przyklady z zycia, ale jednym z nich jest ktos z bliskiej rodziny, sporo po 40 blizej 50,co chwile nowa kobieta coraz mlodsza, na szczescie singiel, ale ego jak stad do kosmosu, ostatnio powiedzial, ze gdyby mial sie zwiazac z kobieta po 40 to wolalby juz zostac sam. poprostu meska, szowinistyczna swinia
      • lot_w_kosmos Re: Zamachowscy 21.03.21, 06:40
        Ale masz problem z facetami... Wyluzuj. Chyba że facet z przykładu to twój osobisty mąż.
      • bistian Re: Zamachowscy 21.03.21, 07:03
        guiwood napisał(a):

> meskie szowinistyczne swinie, jest ich calkiem sporo, zostawiaja swoje rodziny-
        > zony, dzieci, odchodza do mlodszych i przewaznie tez im sie nie udaje.

A kobiety odchodzą wyłącznie z toksycznych związków albo kończą związki bez przyszłości, które je męczą i w których się duszą, kończą, bo potrzebują odrobiny oddechu? I takie tam bla, bla, bla...
        Ludzie się rozstają, wypada przywyknąć.

> ostatnio powiedzial, ze gdyby mial sie zwiazac z kobieta
        > po 40 to wolalby juz zostac sam. poprostu meska, szowinistyczna swinia

Ja go rozumiem, głupio tak wchodzić w związek ze swoją matką big_grin
        Wybacz, ale kobiety na tym forum mówią zupełnie to samo, jeszcze nie spotkałem się tutaj z opinią o mężczyźnie po 50, że jest atrakcyjny, każdy jest ogrem, jest obrzydliwy i ma tysiące wad.
        Wtedy faktycznie lepiej być samemu, zamiast komuś truć przez resztę życia
    • areyoubetter Re: Zamachowscy 21.03.21, 07:49
      A ja bardzo lubię Zamachowskiego, jedynie te kolejne żony mi zgrrzytały. A już ostatnia wydawała mi się kompletnie do niego nie pasować, no ale nie moja sprawa. Jako aktor - super, jako ojciec - bardzo ok i to jest dla mnie najwłaściwsza miara.
      • bistian Re: Zamachowscy 21.03.21, 08:25
        areyoubetter napisała:

> A ja bardzo lubię Zamachowskiego, jedynie te kolejne żony mi zgrrzytały. A już
        > ostatnia wydawała mi się kompletnie do niego nie pasować, no ale nie moja spraw
        > a. Jako aktor - super, jako ojciec - bardzo ok i to jest dla mnie najwłaściw
        > sza miara.

Ja mam takie same odczucia. Zamachowski podoba mnie się jako aktor, uważam go również za człowieka uczciwego, chociaż, faktycznie, jest to człowiek zamknięty, nie zachowuje się agresywnie, tylko przemyśli i robi swoje.
        A mężczyzna z dziećmi, który poważnie traktuje swoje zobowiązania wobec tych dzieci, nie ma lekko w Polsce. Zawsze jest walka o zasoby z nową partnerką, najczęściej o wszystkie, ale jeśli nie ma walki o pieniądze, co jest bardzo rzadkie (według mnie), to jest walka o czas i zainteresowanie.
    • fitfood1664 Re: Zamachowscy 21.03.21, 08:00
      a wszystko to wiadomo bo niósł białą szafkę z synem przez miasto
      • raczek47 Re: Zamachowscy 21.03.21, 08:27
        Bardzo dobrze, jednak sprawdza się powiedzenie, że na cudzej krzywdzie nie da się własnego szczęścia zbudować;Zamachowski strasznie skrzywdził swoją rodzinę ,potwornie ciężko znieśli jego romans z Monisią,która jest pospolitą,prymitywną uczuciowo suczą ,zresztą urodą też nie grzeszy. Niech im będzie jak najgorzej i już tylko gorzej, za to co oboje zrobili dzieciom i żonie Zamachowskiego.
        • cruella_demon Re: Zamachowscy 21.03.21, 08:43
          Co do dzieci się zgadzam, ale przypominam że ta wielce skrzywdzona żona, zrobiła dokładnie to samo wyjmując pana zonie poprzedniej, także karma i te sprawy suspicious
          • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 21.03.21, 08:56
            😂😂
          • m_incubo Re: Zamachowscy 21.03.21, 09:10
            Nie, to nie jest żadna karma, to jest naiwność - wiara, że facet ustawicznie wdający się w romanse raptem przestanie to robić. Otóż nie przestanie 😀
          • vivi86 Re: Zamachowscy 21.03.21, 10:20
            Nikt nikogo nie wyjął, Zamachowski nie jest rzeczą. Co nie zmienia tego, że jeżeli faktycznie na początku ich związku Justa była kochanką to nie ma co robi ć z niej wielce pokrzywdzonej
            • karen_ann Re: Zamachowscy 21.03.21, 10:31
              Nawet jak była kochanką to 4 dzieci sobie sama nie zrobiła i odpowiedzialność dzieli się na dwoje.
              • vivi86 Re: Zamachowscy 21.03.21, 10:34
                No to zdaje się, że alimenty płacił. Masz informację, że nie interesował się dziećmi? Bo ja nie
            • lauren6 Re: Zamachowscy 21.03.21, 11:06
              Zdaje się, że została tą kochanką niedługo po tym, gdy Zamachowski i Komornicka pochowali ich jedyne dziecko.
              • ichi51e Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:31
                Straszne
                • ichi51e Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:34
                  Ale nie az tak w sumie „ Po rozwodzie z Zamachowskim Anna została menadżerką, Magdy Femme, z którą następnie stworzyła związek. Panie wspólnie wychowywały córkę.”
        • m_incubo Re: Zamachowscy 21.03.21, 09:08
          Której żonie? 😀
          Bo wiesz, Justa to nie była pierwsza, której przysięgał.
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Zamachowscy 21.03.21, 12:45
          Pierwszą żonę też skrzywdził romansem z drugą, więc to taka trochę piramida.
    • primula.alpicola Re: Zamachowscy 21.03.21, 08:28
      Wierzę że jej było ciężko zarabiać na te jego alimenty i raczej ona jemu podziękowała.
      • karen_ann Re: Zamachowscy 21.03.21, 10:23
        Swoją drogą teraz w czasie lockdoenu to Zbyszek nie zarobi tez tej kasy sam, więc dla Justy to chyba też nie jest dobra wiadomość, chyba że wniesie o obnizenie.
    • kropkacom Re: Zamachowscy 21.03.21, 09:11
      Mieli bardzo nieidealną sytuację wyjściową aby akurat teraz ich związek przetrwał do końca życia. Jego lub niej big_grin
      • mid.week Re: Zamachowscy 21.03.21, 11:12
        większość ludzi zbyt długo żyje na stworzenie zwiazków do grobowej deski.
    • lauren6 Re: Zamachowscy 21.03.21, 11:11
      A to peszek.
      Podejrzewam, że za pieniądze, które zapłaciła na alimenty dzieci męża mogłaby kupić po apartamencie w Waszawie dla każdego swojego biologicznego dziecka.
      Może te 10 lat małżeństwa były tego warte.
    • bardzo.cicho Re: Zamachowscy 21.03.21, 11:17
      Tam chyba cała rodzina pracowała na to, aby Z.Z. nie znalazł szczęścia w nowym życiu. No jak on śmiał?? Oby im się jeszcze poszczęściło, każdemu z osobna.
    • pani_tau Re: Zamachowscy 21.03.21, 16:34
      A to nie syn się wyprowadzał?
    • zlota.ptaszyna Re: Zamachowscy 21.03.21, 16:36
      przeczytalam ze tytul to "zamachowcy"
      • szybki-lisek Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:53
        Ja też tak przeczytalam
    • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 22.03.21, 12:28
      Pudelek się postarał i zebrał najlepsze cytaty Moniki z okresu ich zwiazku:

www.pudelek.pl/zrobilam-z-mebla-mezczyzne-i-mamy-ze-zbyszkiem-dobry-horoskop-najlepsze-cytaty-moniki-zamachowskiej-o-malzenstwie-6620784505747585g
      • tt-tka Re: Zamachowscy 22.03.21, 12:32
        Och, dzieki smile
        rzadko zagladam na pudelka, ale to jest wyjatkowo smaczne. Ide sie delektowac.
      • tt-tka Re: Zamachowscy 22.03.21, 14:44

> Pudelek się postarał i zebrał najlepsze cytaty Moniki z okresu ich zwiazku:

Przeczytawszy.
        Wniosek sam sie nasuwa - Moniki nie nalezy wpuszczac do domu ani rozmawiac z nia ni przy niej o wlasnych i cudzych sprawach, bo nigdy nie wiadomo, co z tego znajdziesz na pudlu i jak przetworzone.
        Zamachowskiemu odkrycie tego zajelo 10 lat ? myslalam, ze on bystrzejszy.
        • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 22.03.21, 23:13
          Z najnowszych doniesień wynika, że to ona jemu podziękowała, ale nie wyklucza drugiej szansy.
          • fornita111 Re: Zamachowscy 22.03.21, 23:25
            A niech lata z tymi meblami w te i wewte big_grin
            • morekac Re: Zamachowscy 22.03.21, 23:33
              Są i cytaty meblarskie z poprzedniej wyprowadzki:"Ten wspaniały skomplikowany facet był od wielu lat nieszczęśliwy. Kiedy z naszych rozmów powoli wyłonił się obraz mężczyzny, który od lat funkcjonował w swoim związku właściwie jako niepotrzebny mebel, przesuwany z kąta w kąt, coś we mnie pękło"
              "Teraz jest mężczyzną. Przestał chodzić zakurzony, szary, przedwcześnie myślący o emeryturze. To jest największy komplement, jaki mogłam usłyszeć. Mam poczucie choć zdaję sobie sprawę, że to nie jest wyłącznie moja zasługa, że w życiu Zbyszka pojawiła się nadzieja, że on jeszcze coś może osiągnąć".
              Zdaje się, że on ma po prostu charakter mebla i funkcjonuje tylko przy przestawianiu.
      • heca7 Re: Zamachowscy 22.03.21, 23:09
        O Boże , przeczytałam to. Straszne. Najgorszy ten tekst o 23 letniej córce Zamachowskiego. Co to chłopaka nie ma..
        • riki_i Re: Zamachowscy 22.03.21, 23:40
          heca7 napisała:

> O Boże , przeczytałam to. Straszne. Najgorszy ten tekst o 23 letniej córce Zama
          > chowskiego. Co to chłopaka nie ma..

Dzieci Zbysia to totalna tragedia, co jedno to lepsze. Chłopak wpierw wysłuchał kiwając głową wywodu tatusia, że już nie zarabia kilkadziesiąt tysięcy i nie ma z czego płacić 16.000 zł/m-c alimentów, po czym ustanowił swoim pełnomocnikiem.... Justę, która z triumfalną miną zjawiła się w sądzie i z góry odrzuciła jakąkolwiek rozmowę na temat ich obniżki.

A co do tekstów Moniki... Jakbym wyniósł się z powodu długów partnerki z własnej willi w Konstancinie i na spłatę JEJ ZOBOWIĄZAŃ przeznaczył 1,3 mln zł moich pieniędzy, to też nie miałbym JAKICHKOLWIEK oporów, aby wypowiadać się odnośnie wierzycieli partnerki i ich motywacji.

• mirelka1 Re: Zamachowscy 22.03.21, 23:52
            Monisia też nie była lepsza, zawsze żyła ponad stan. Coś tam zarabiała w tej TVP i na chałturkach, to wystawiła na kredyt gigantyczną willę w Konstancinie i kupiła ( czy wzięła w leasing) terenowego merca. Dla porównania Torbicka mieszka w skromnym domu k/Otwocka a długie lata jeździła skromną Alfą Romeo Mito.
            • morekac Re: Zamachowscy 23.03.21, 00:03
              Niemniej to ona spłacała jego zobowiązania i zdaje się, że stronę zarobkową ogarnęła. A pan okazał się człowiekiem nie ogarniającym obsługi własnej osoby.
              • tt-tka Re: Zamachowscy 23.03.21, 08:55
                morekac napisała:

> Niemniej to ona spłacała jego zobowiązania i zdaje się, że stronę zarobkową oga
                > rnęła. A pan okazał się człowiekiem nie ogarniającym obsługi własnej osoby.
                >

A podobno zrobila z mebla mezczyzne big_grin
                • heca7 Re: Zamachowscy 23.03.21, 09:28
                  Taki wspaniały, skomplikowany , odkurzony mebel smile Może któraś chętna? Wolny jest! big_grin
                • morekac Re: Zamachowscy 23.03.21, 09:56
                  Nie na długo. Pan okazał się drewniany jak Pinokio...
            • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 00:22
              Nie wiem na co Torbicka z mężem przeznaczali pieniądze, mieli i mają ich wiele i niech im się wiedzie jak najlepiej.

Co do zarobków Monisi, to jednak celebryctwo popłaca. W okresie przedcovidowym stawka za poprowadzenie chałtury (do 2h) w centrum handlowym nie słyszałem aby była mniejsza niż 5 tys. zł na rękę. Brałaś zaledwie dwa takie eventy w miesiącu i już na ratkę starczało bez trudu. Ona prowadziła chyba jakieś teleturnieje w tv, czy coś takiego, tam masz co najmniej taką samą stawkę za jeden odcinek. Cztery odcinki w miesiącu, które kręcisz przez 1-2 dni zdjęciowe i 20 tys. w kieszeni. No i jeszcze reklama w sieci - wujek google wypluwa, że Monika prowadzi instagrama i wystarczy jeden rzut oka (bo ja tam nie mam konta i przeglądać dłużej profili nie mogę), aby dostrzec, że reklamuje różne rzeczy na potęgę. 30 tys. followersów to nie jest jakoś potężnie dużo, ale jak widać można już na tym zarabiać.

Show biznes pozwala łatwo zarobić duże pieniądze, o ile ma się choćby minimalny pomyślunek. Oczywiście, jeśli tak jak Zbysiu głównie pracuje się na etacie w teatrze i nie wykazuje zbytniej aktywności poza nim, to pieniądze są słabe. Mimo wszystko, jest to światek który sam niesie i nie zarabia się w nim "coś tam", tylko konkretnie (ofc dopóki człowiek jest w stanie wyjść na scenę czy przed kamerę - jak się zacznie zapijać i zawalać nagrania tak jak Orzech, no to wtedy się z niego wypada).
            • kropkaa Re: Zamachowscy 23.03.21, 09:48
              Ma też mieszkanie w Al. Róż i meredesa, za którym Niemiec nie płakał, gdy sprzedawał, tylko prawdziwą gratkę.
          • morekac Re: Zamachowscy 23.03.21, 00:05
            Riki, Ale ta kobieta to jednaj jest papla. Ona i o swoich własnych dzieciach potrafi za dużo chlapnąć.
            • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 00:24
              Po prostu szczera kobita jest wink
          • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 23.03.21, 00:06
            A sorry ktoś miał rezygnować z kasy, która się należy - nie płodzi się bezmyślnie dzieci, bo szanowna Monika, będzie musiała za kogoś je płacić? To konsekwencja takiego a nie innego wyboru. Nie jest to powód abu prywatne, osobiste sprawy dzieciaków, poruszać w plotkarskich magazynach. Trochę rozumu, taktu i kultury.
            • morekac Re: Zamachowscy 23.03.21, 00:14
              >Trochę rozumu, taktu i kultury.

A to nie u tej pani.
            • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 00:28
              trzebasiebawic napisała:

> A sorry ktoś miał rezygnować z kasy, która się należy - nie płodzi się bezmyśln
              > ie dzieci, bo szanowna Monika, będzie musiała za kogoś je płacić?

No ale ona nie miała jakiegokolwiek obowiązku płacić alimentów za Zbysia. Justa powinna ją całować w stopy. Przecież gdyby nie Monika, Justa zobaczyłaby te 16.000 zł/m-c jak świnia niebo.

> Nie jest to powód abu prywatne, osobiste sprawy
              > dzieciaków, poruszać w plotkarskich magazynach. Trochę rozumu, taktu i kultury

A to już inna sprawa. Świadczy o człowieku.

Aczkolwiek publiczne powiedzenie o mamałydze, że jest mamałygą stanowi stwierdzenie faktu. Prawda ponoć wyzwala wink
          • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 23.03.21, 01:11
            Ona ten dom sprzedała czy wynajęła, bo różnie podają?
            • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 01:20
              Podobno wynajęła.
          • tt-tka Re: Zamachowscy 23.03.21, 08:25
            riki_i napisał:

>
            > A co do tekstów Moniki... Jakbym wyniósł się z powodu długów partnerki z własne
            > j willi w Konstancinie i na spłatę JEJ ZOBOWIĄZAŃ przeznaczył 1,3 mln zł moich
            > pieniędzy,

jak sie bierze delikwenta/e z czworka dzieci, to wydatkow nalezy sie wrecz spodziewc, a nie liczyc na to, ze ich nie bedzie

>to też nie miałbym JAKICHKOLWIEK oporów, aby wypowiadać się odnośnie
            > wierzycieli partnerki i ich motywacji.
            >

To wiemy, ze ciebie tez nie nalezy wpuszczac do domu ani mowic o swoich sprawach, zadna nowina.
            • sofia_87 Re: Zamachowscy 23.03.21, 09:16
              Jak się bierze pana z dziećmi to się dba żeby na te dzieci szły wyłącznie pieniądze ich ojca.
              Moja siostra cioteczna jakoś sobie poradziła, choć eks jej meza też miała zakusy na jej pieniądze
              • lauren6 Re: Zamachowscy 23.03.21, 10:15
                Chyba, że trafi na arwenę, która zna sposoby jak pozbawić dziecko pana należnych pieniędzy.

Czego by nie mówić o Zamachowskiej to dzieci Justy z własnych zaskórników wykarmiła. Nie musiała, nie była do tego zobligowana prawnie. Nie usłyszała za to słowa wdzięczności, bo bachornia jest ciężko na nią obrażona za to, że ich ojciec złamał przysięgę małżeńską. Jakby to Richardson cokolwiek przysięgała Juście.
                • madi138 Re: Zamachowscy 23.03.21, 10:38
                  Czyli nie ma ofiar, są tylko ochotnicy. Na co ona liczyła, biorąc sobie faceta, którym trzeba opiekować się, jak niepełnosprawnych i jescze go utrzymywać?!
                  I na sprawa, że czemu wszystko skupia się na niej? To on porzucił rodzinę i to on jest życiową sierotą, żerującą na kolejnych nadopiekuńczych kobietach. To on powinien zbierać bęcki.
                  • alicia033 Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:23
                    madi138 napisała:

> I na sprawa, że czemu wszystko skupia się na niej? To on porzucił rodzinę i to on jest życiową sierotą, żerującą na kolejnych nadopiekuńczych kobietach. To on powinien zbierać bęcki.

Powinien.
                    Niestety schemat społeczny jest taki, że zła kobieta uwiodła biednego misia.

• iwles Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:45
                      Akurat tutaj można śmiało powiedzieć, że jest wspolwinna.
                      Wiedziała i o żonie, i o dzieciach. Nieładnie się o tych dzieciach wypowiadała, zachowywała się na jazdy kroku tak, żeby pokazać, jak to ONA uszczęśliwia tego stłamszonego misia, to ona siadała na widowni tak, by ex wiedziała, kto wygrał, kto tu jest górą.
                      Nie, to nie jest biedne oszukane przez żonatego dziewczę. To jest kobieta, która świadomie i z premedytacją wyjęła faceta żonie i czwórce dzieci.
                      • lauren6 Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:04
                        Dajcie już spokój z tym wyjmowaniem faceta z małżeństwa. To jest przerzucanie odpowiedzialności na kobietę i zdejmowanie jej z mężczyzny. To nie nexia składała ex przysięgę małżeńską, to nie ona złamała dane słowo i zostawiła dzieci. Zdaje się, że Monika nie była nawet pierwszą kochanką Zamachowskiego za czasów małżeństwa z Justą. Mimo wszystko to ona zbiera hejt, a nie biedny żuczek, który tylko lubi zapytać różne pszczółki. Aż się trafiła podła harpia, która to biedactwo z małżeństwa wyjęła. Pewnie zapierał się wszystkimi kończynami, aż ona go wyrwała i siłą do USC poprowadziła.
                        • iwles Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:07

Biedny zuczek też zbiera to, co mu się należy.
                          Nikt nie zdejmuje z niego odpowiedzialności.
                          Ale Monisia też przylozyla swoje 3 grosze. A zbiera bure przede wszystkim za swoje zachowanie późniejsze.
                      • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:14
                        iwles napisała:

> Akurat tutaj można śmiało powiedzieć, że jest wspolwinna.
                        > Wiedziała i o żonie, i o dzieciach. Nieładnie się o tych dzieciach wypowiadała,
                        > zachowywała się na jazdy kroku tak, żeby pokazać, jak to ONA uszczęśliwia tego
                        > stłamszonego misia, to ona siadała na widowni tak, by ex wiedziała, kto wygrał
                        > , kto tu jest górą.
                        > Nie, to nie jest biedne oszukane przez żonatego dziewczę. To jest kobieta, któr
                        > a świadomie i z premedytacją wyjęła faceta żonie i czwórce dzieci.

Wyjęła faceta i dała tym dzieciom (tudzież eksi trzymającej łapę na kasie) z własnych pieniędzy 1,3 mln zł.

Nadal źle? Bo śmiała jeszcze mieć jakieś zdaniem na ich temat?

Jest takie powiedzenie, że kto płaci ten wymaga. Jak płaciła za niedojdę Zbysia 16000 zł miesięcznie, to IMO miała prawo powiedzieć prawdę, że jego dzieci to niedojdy życiowe schowane za fartuszkiem mamusi.
                        >
                        >
                  • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:44
                    madi138 napisała:

> Czyli nie ma ofiar, są tylko ochotnicy. Na co ona liczyła, biorąc sobie faceta,
                    > którym trzeba opiekować się, jak niepełnosprawnych i jescze go utrzymywać?!
                    > I na sprawa, że czemu wszystko skupia się na niej? To on porzucił rodzinę i to
                    > on jest życiową sierotą, żerującą na kolejnych nadopiekuńczych kobietach. To on
                    > powinien zbierać bęcki.

Jej długi jęzor i pierdolety, które wygadywała na delikatne tematy rodzinne tak ją rozsławiły. Ona ogólnie bredzi, ale w sumie to jej jedyny grzech. Nie zrozumiem nigdy dlaczego świadomie wzięła sobie na głowę dziadka z tyloma dziećmi i tak długo go tak naprawdę utrzymywała.
                    W kocnu pozbyla się kuli u nogi. Taka prawda. Bardzo kosztowny go był związek, ale podobno pieniądze rzecz nabyta i nie są w życiu najważniejsze.
                • aqua48 Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:43
                  lauren6 napisała:

> dzieci Justy z własnych zaskórników wykar
                  > miła. Nie musiała, nie była do tego zobligowana prawnie. Nie usłyszała za to sł
                  > owa wdzięczności, bo bachornia jest ciężko na nią obrażona za to, że ich ojciec
                  > złamał przysięgę małżeńską. Jakby to Richardson cokolwiek przysięgała Juście.

Ta "bachornia" jak to uprzejmie ujęłaś jest chyba obrażona na Monisię za próby stworzenia im cudownej rodziny patchworkowej i wielokrotne obsmarowywanie ich w mediach ponieważ tego nie zaakceptowali, i zonk! - nie chcieli się z nią zaprzyjaźnić. A ona przecież byłaby taką cudowną macochą gdyby tylko jej pozwolić. Niestety jednorożce nie chciały latać, za to zaczęły rzygać, ale nie tęczą.
                  A co do wykarmiania dzieci Justy, to zważ że to obowiązek ich ojca. Tego mebla zakurzonego który sobie polerowała. I który mimo to lekko na nią przerzucił swoje zobowiązania.
                  • tt-tka Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:57
                    aqua48 napisała:

> Ta "bachornia" jak to uprzejmie ujęłaś jest chyba obrażona na Monisię za próby
                    > stworzenia im cudownej rodziny patchworkowej i wielokrotne obsmarowywanie ich w
                    > mediach ponieważ tego nie zaakceptowali, i zonk! - nie chcieli się z nią zaprz
                    > yjaźnić. A ona przecież byłaby taką cudowną macochą gdyby tylko jej pozwolić. N
                    > iestety jednorożce nie chciały latać, za to zaczęły rzygać, ale nie tęczą.

Ano. Ja w ogole nie wiedzialam nic o rodzinnych sprawach Zamachowskiego, poki Monisia nie zaczela sie z tym produkowac wszedzie, gdzie tylko udalo jej sie wcisnac. Dzieci zapewne doszly do tego co i ja wniosku - nie wpuszczac do domu, nie wpuszczac do swego zycia, omijac z daleka i milczaco.

> A co do wykarmiania dzieci Justy, to zważ że to obowiązek ich ojca.

Wlasnie. Dzieci Zamachowskiego to byly i sa, jak by sie to komus nie podobalo.

>Tego mebla
                    > zakurzonego który sobie polerowała.

Podobno zrobila z niego mezczyzne, ta przynajmniej twierdzila. Ale polerka (czy to mebla, czy mezczyzny) nie przyniosla spodziewanych zyskow, co za pech.
                    • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:03
                      tt-tka napisała:

> Podobno zrobila z niego mezczyzne, ta przynajmniej twierdzila.

Toczka w toczkę to samo mówiła poetka z Brwinowa na temat Kazia Marcinkiewicza. I podawała seks w samolocie do Tokio jako przykład. Ciekawe, czy Monisia osiągnie ten sam poziom? wink
                      • arista80 Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:05
                        Monisia już opowiadała, że oni lubią rano.
                      • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:15
                        O nie czegoś na miarę Kaz na kiblu to my się chyba nigdy niedoczekamy 😃
                        To był unikat na skalę światową.
                        • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:32
                          "Idź na bezrobotne" big_grin
                          • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:51
                            Wiem, że to bardzo niskie śmiać się z cudzego nieszczęścia, ale gdy sobie o tym przypomnę to micha sama mi się cieszy 😁
            • lauren6 Re: Zamachowscy 23.03.21, 10:30
              Wydatki na dzieci są problemem tylko i wyłącznie ojca, a nie jego nowej partnerki. Pan je spłodził, pan niech płaci.

Cały internetowy hejt skupił się na Monice, a przecież to nie ona zostawiła żonę i 4 dzieci.

Gdybym to ja związała się z facetem, który ma 4 małoletnich dzieci to w życiu nie sformalizowałabym tego związku, chyba że podpisalibyśmy odpowiednią intercyzę, która chroniłaby moje interesy. Miłość miłością, ale w życiu nie uszczupliłabym majątku mojego i moich dzieci by płacić na dzieci innej kobiety. A tu jeszcze jest mowa o kwocie powyżej miliona złotych.

Jeździcie po Monice. Która chętna rozdać milion złotych swoich oszczędności cudzymi dzieciom? Ta kobieta jest święta. Raz czy dwa razy napyskowała coś do prasy, a potem karnie płaciła te pieniądze, choć nie musiała. I to wszystko po co? By oglądać pana wielkiego artystę wylegującego się na balkonie?

Tak po ludzku zupełnie się nie dziwię, że po 10 latach nie może na niego patrzeć. Po wielkiej miłości musiało pozostać równie wielkie rozczarowanie.
              • sofia_87 Re: Zamachowscy 23.03.21, 10:47
                Zgadzam się, nie wpadlabym na pomysł płacenia na dzieci, które nie są moje.
                Dziwi mnie, że nie walczyli do konca o obniżenie alimentów gdy ZZ nie mógł ich samodzielnie płacić.
                Monika powiedziała kilka bzdur, ale to nic przy tym co zrobiła sobie i.swoim dzieciom płacąc na obce dzieci.
              • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 23.03.21, 10:47
                Haha. Bez obrazy ale takie głupoty gadasz. Ona palcila ZA NIEGO, nie musiała. Serio. To był jej wybór. Dzieci i ex żona mają dziękować partnerce ojca że ona płaci. No większej głupoty nie słyszałam. Dzieci ani ex żony nie powinno obchodzić skąd są pieniądze przelewane. Niby dlaczego miałoby ich to obchodzić? Nikt Monice nie kazał płacić za niego. Zrobiła to dobrowolnie, żeby z nim być. To była konsekwencja jej związku z NIEZARADNYM facetem, który się namnożył jak królik. O tym kto płaci alimenty w małżeństwie Monika/Zbynio zdecydowali oboje. To nie Justa i jej dzieci im tak kazali! To jest śmieszne przerzucanie poczucia winy na dzieci i ex żonę bo niezaradny ojciec nie był w stanie na nie urobić. I wtedy na białym koniu wkroczyła Monika, która zakochana miała dwa wyjścia - wywalić go na zbity pysk lub robić za niego na alimenty, żeby długów nie narobił, bo ona chciała być żoną.

Monika jak najbardziej MA PRAWO być zła, bo wydała załóżmy 1,3 banki na cudze zobowiązania. Ludzie jednak mają głupi zwyczaj obwiniana wszystkich dookola.
                Zla powinna być na Zbynia swojego i domagać się od niego większego zaangażowania w finanse rodziny, aby urobil na to co nam ożył i dołożył się do wspólnego nowego życia.
                I to była sprawa między nikimi. Kto, ile, za co.
                Dzieci Justy i ona sama mogła wymagać x kwoty od Zbynia. I za przeproszeniem gówno ją obchodziło czy on weźmie te pieniądze od Moniki czy z handlu beretami. Jeśli nie byłoby regulowane płatności, sprawa trafiłaby do sądu, komornika i tyle.

Jak się bierze faceta, który się namnożył jak królik to niech to będzie taki, który ma kasę, biznes, wykształcenie żeby spalcil swoje zobowiązania i miał na nowe życie. Jak się wzięło niezaradny, zakurzony mebelek to do kogo ona pretensje ze nie potrafił zarobić na siebie, na wspólne życie i zobowiązania alimentacyjne? Nie musiała płacić, a to że płaciła bylo jej wyborem niechcianym - o. Jakiej tutaj wdziecnzosci mówimy. Ot Zbynio się dobrze ustawił i znalazł jelenia. Najpierw takiego co mu za przeproszeniem narodził dzieci a potem je opłacał.
                • lauren6 Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:11
                  Nowa partnerka exa nie ma żadnych zobowiązań finansowych wobec jego dzieci. I tak, Justa powinna być wdzięczna Monice, bo gdyby nie ona to jej dzieci klepałyby biedę. Ojciec w końcu trafiłby do więzienia z dług alimentacyjny, a ona z zasądzonych 16 tysięcy złotych dostałaby okrągłe zero. Chyba wszyscy wiedzą, że te 16 tysięcy nie oddawało realnych potrzeb finansowych tych dzieci, ale było zemstą finansową na niewiernym misiu.

Gdyby Zamachowska miała w sobie choć 10% sprytu naszej forumowej arweny to nie dość, że dzieci Justh nie otrzymałyby żadnych alimentów to jeszcze pooglądałyby w kolorowej prasie jak ich tata żyje ponad stan na koszt nowej partnerki.

Tak się jednak nie stało, wzbogacili się o ponad 1 milion złotych kosztem nexi. Dlaczego o tym mamy głośno nie mówić? Bo hurr durr zła wiedźma śmiała się związać z facetem ze zobowiązaniami i jedyne na co zasługuje w życiu to 7 plag egipskich? Bądźmy poważni.
                  • tt-tka Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:19
                    lauren6 napisała:

> Nowa partnerka exa nie ma żadnych zobowiązań finansowych wobec jego dzieci.

Juz napisano - placila za Zbynia. Zeby go miec. Widac uznala, ze wart jest tej ceny, a ze w tym bledzie trwala 10 lat, to naprawde tylko jej problem.
                    z

I t
                    > ak, Justa powinna być wdzięczna Monice, bo gdyby nie ona to jej dzieci klepałyb
                    > y biedę. Ojciec w końcu trafiłby do więzienia z dług alimentacyjny,

Nie, Justa nie ma powodow do wdziecznosci. Najwyzej zylaby z dziecmi skromniej, a byc moze wieksza satysfakcje mialaby widzac eksa w mamrze tongue_out

I przypominam, kwota alimentow byla cena za rozwod bez orzekania o winie.

zać z facetem ze zobowiązaniami i jedyne na co zasługuje w życiu to 7 plag egip
                    > skich? Bądźmy poważni.

Calkiem powaznie twierdze, ze glupota jest przestepstwem, ktore powinno byc karane sadownie. A skoro nie jest, to chociaz finansowo.
                  • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:23
                    Właśnie NIE MA ŻADNYCH ZOBOWIĄZAŃ. N
                    Pomysl trochę. Jeśli ja pożyczyłam pieniądze a jakiś pierdziel mi nie oddał, poszłam do sądu czy co i ma mi oddać pieniądze, bo inaczej sądzie mu komornik, to ja mam się INTERESOWAĆ skąd pierdziel opłaca zobowiazanie? Czy płaci za niego mama, siostrą, brat, bezdomny, ksiądz proboszcz - to ja mam być im wdzięczna?
                    A jeśli ktoś weźmie kredyt, i płaci za niego partnerka raty to bank ma być wdzięczny partnerce?
                    Powiedz to na głos, i zobacz jak to brzmi o czy ty się w ogóle słyszysz?

Monika Zamachowska płaciła ZA ZBYSZKA, bo zapewne go kochała. Ona nie robiła na żadną Justę i jej dzieci a płaciła za jego zobowiązania. Gdyby miał kredyt na 2 banki i nie miał za co spalcac, płaciła by mu raty. Bank by chyba jej czekoladki z likrem wysłał w podzięce. Serio?

Płaciła Za NIEGO. I to był wybór. Głupi wybór. Płaciła bo nie chciała żeby niezaradny dziadek miał komornika, który dręczył by i ją jako żonę albo żeby jej wielka miłość poszła do więzienia. Płaciła więc za swoje szczęście u boku Zbynia. A nie na cudze dzieci i żonę. Wsadż więc swoją wdziecnzosc między poślady.

Gdyby babcia była dziadkiem, to miała wąsy.
                    Dzieci nie miały by kasy, a ojciec siedziałby w pudle, lub może poszedł na pzredstawidlciela handlowego i co w związku z tym...
                    Ich szczęście, że trafili na głupiego. Tylko tyle.
                    Wdzięczność. Puknij ty się z tą wdzięcznością.
                  • kropkaa Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:23
                    Mam podejrzenia, że Monika chciała zrobić ze Zbynia gwiazdę na miarę jego wielkiego talentu (jak uważała) i kurę znoszacą złote jajka. Starczyłoby i na alimenty i na wygodne życie. Ale on nie jest typem ani celebryty ani aktora, który weźmie cokolwiek, bo dobrze zapłacą. I to akurat było wiadomo, nie wiem więc skąd pomysł, że będzie prowadził telewizję śniadaniową, a wieczorem poprowadzi urodziny centrum handlowego.
                    • trampki-w-kwiatki Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:32
                      Przez chwilę nawet z nią bywał, z tego co pamiętam. Na ściankach, w telewizjach śniadaniowych, na chałturach. Potem mu się jednak odwidziało, bo to w końcu nie ten typ. A ona chyba naprawdę miała nadzieję, że da się z niego zrobić drogi produkt.
                  • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:24
                    Tylko to był jej wybór. Była ochotniczką. Chciała być wielką panią Zamachowską zamiast żyć z misiem bez ślubu. I możemy tylko gdybać czy zrobiła to z miłości, głupoty czy czego tam jeszcze. Dla mnie to niepojęte, żeby mając własne dzieci bulić tyle kasy na obcych.
                  • iuscogens Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:31
                    No więc właśnie, bądźmy poważni. To są dzieci Zamachowskiego i to są jego zobowiązania. Skąd tata bierze kasę na spłatę swoich zobowiązań raczej nie musi nikogo interesować. Chciała być hojna i płacić za niego, jemu to nie przeszkadzało, to już ich sprawa i ich ustalenia. Pomysł, że ex-zona ma być wdzięczna za to, że były mąż płaci alimenty jest uroczy smile
                  • kropkaa Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:18
                    Monia zrobiła jeden podstawowy błąd - nie zajrzała na ematkę 😁 Tu by się już dawno dowiedziała, że pan nie rokuje i jak zrobić, żeby exia i dzieci ani grosza z alimentów nie ujrzały. I ten błąd kosztował ją, bagatela, 1.3 mln zł 😂
                    • arista80 Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:23
                      Gdyby Monia zajrzała na ematkę, to prędzej dowiedziałaby się jedynie, by nie tykać Zbynia bo to odpad atomowy. Nie sądzę, by ematka doradziła jej co zrobić by eksia i dzieci nie zobaczyły ani grosza. Prędzej by ją zjadły. To już bardziej Juście (eks żona Zbynia) opłacałoby się tu wejść. Triss i Arwena udzieliłyby jej stosownych wskazówek jak puścić eksa i neksię z torbami.
                      • triss_merigold6 Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:24
                        O toto.
                      • kropkaa Re: Zamachowscy 23.03.21, 15:20
                        Myślę, że Justa rozegrała to koncertowo i jej akurat rad nie trzeba 😁
                        • tt-tka Re: Zamachowscy 23.03.21, 15:37
                          kropkaa napisała:

> Myślę, że Justa rozegrała to koncertowo i jej akurat rad nie trzeba 😁

fakt smile
                          raczej mialam na mysli, ze Monia z dobrych rad nie umialaby skorzystac, nawet gdyby je dostala
                    • tt-tka Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:27
                      kropkaa napisała:

> Monia zrobiła jeden podstawowy błąd - nie zajrzała na ematkę 😁 Tu by się już d
                      > awno dowiedziała, że pan nie rokuje i jak zrobić, żeby exia i dzieci ani grosza
                      > z alimentów nie ujrzały. I ten błąd kosztował ją, bagatela, 1.3 mln zł 😂

Podobno milosc nie ma ceny smile
                      Oraz podobnie jak przedpisczyni sadze, ze raczej Justa skorzystalaby z porad forumowych niz Monia. Bo w to, ze pan nie rokuje, Monia by na pewno nie uwierzyla - jak to, PRZY NIEJ nie rokuje ? Juz ona z niego zrobi czlowieka !
                      Dziesieciu lat potrzebowala, zeby sie przekonac, ze jednak niekoniecznie tongue_out
                      • triss_merigold6 Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:29
                        Wówczas zostałaby odesłana na forum "Macochy", żeby poczytać sobie archiwalne posty użytkowniczek, które po kilku latach przestawały się dziwić, dlaczego eksia wywaliła taki skarb.
                      • trampki-w-kwiatki Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:44
                        > Dziesieciu lat potrzebowala, zeby sie przekonac, ze jednak niekoniecznie tongue_out

Biorąc pod uwagę, że reprezentacja rozwodniczek na tym forum jest jednak dosyć spora, to takie heheszki z tego, że się ktoś pomylił co do partnera i jeszcze w dodatku przy tej pomyłce trwał są, jakby to powiedzieć, nieco nie na miejscu. Kto się w życiu nie pomylił co do partnera, niechaj pierwszy rzuci kamieniem.

• tt-tka Re: Zamachowscy 23.03.21, 15:34
                          trampki-w-kwiatki napisała:

> > Dziesieciu lat potrzebowala, zeby sie przekonac, ze jednak niekoniecznie
                          > tongue_out
                          >
                          > Biorąc pod uwagę, że reprezentacja rozwodniczek na tym forum jest jednak dosyć
                          > spora, to takie heheszki z tego, że się ktoś pomylił co do partnera i jeszcze w
                          > dodatku przy tej pomyłce trwał są, jakby to powiedzieć, nieco nie na miejscu.

Wymien choc jedna z forum, ktora dalaby sie zrobic na 1,3 mln na dzieci swojego misia z eksia.

> Kto się w życiu nie pomylił co do partnera, niechaj pierwszy rzuci kamieniem.
                          >

Bladzic jest rzecza ludzka. Trwac w bledzie (10 lat) jest rzecza glupcow.
                          • sumire Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:03
                            tt-tka napisała:

> Wymien choc jedna z forum, ktora dalaby sie zrobic na 1,3 mln na dzieci swojego
                            > misia z eksia.

Czysto teoretyczne, biorąc pod uwagę majątek przeciętnej ematki.

> Bladzic jest rzecza ludzka. Trwac w bledzie (10 lat) jest rzecza glupcow.

Par tkwiących w błędzie, i to w błędzie dużo większego kalibru niż nowy mąż z czworgiem dzieci z poprzedniego małżeństwa, jest cała masa. W sumie nie wiem, czemu akurat Zamachowscy wywołują takie kontrowersje.
                            • primula.alpicola Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:08
                              Bo są znani.
                              Czemu Meghan i Harry budzą zainteresowanie, przecież mają to co miliony małżeństw- wredna teściowa, złośliwa szwagierka i walka o to, kto ważniejszy.
                              Nie żebym porównywała Zamachowskich z Royal Family😉
                            • tt-tka Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:19
                              sumire napisała:

> Par tkwiących w błędzie, i to w błędzie dużo większego kalibru niż nowy mąż z c
                              > zworgiem dzieci z poprzedniego małżeństwa, jest cała masa. W sumie nie wiem, cz
                              > emu akurat Zamachowscy wywołują takie kontrowersje.

Bo Monia bardzo sie o to postarala. Ja kolorowcow w zasadzie nie czytam, ale pamietam, ze przed laty, gdy tylko zakwitlo to jej kosztowne szczescie, wylazila nawet z lodowki i ze swiezo otwartej puszki.
                              Oraz mowa, gdybys przeoczyla, nie o nowym mezu, tylko o splacaniu zobowiazan tegoz meza.
                • aqua48 Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:50
                  trzebasiebawic napisała:

> Monika jak najbardziej MA PRAWO być zła, bo wydała załóżmy 1,3 banki na cudze z
                  > obowiązania.

Nie, złe mają prawo w tej sytuacji być JEJ DZIECI. Monika wzięła sobie po prostu kosztownego faceta. I płaciła za przywilej bycia panią Zamachowską co jej się tak strasznie podobało..
                  • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:49
                    No to przeczytaj jeszcze raz.
              • kropkaa Re: Zamachowscy 23.03.21, 10:48
                Nigdy mądrością nie grzeszyła, po prostu.
                Pakowanie się taki związek to była głupota, za którą sporo zapłaciła, ale na własne życzenie. Nie wiem kogo chciała z Zamachowskiego zrobić, ale raczej każdy wiedział jakie ma usposobienie i że celebrytą nie zostanie.
                • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 23.03.21, 10:53
                  Dokalnie. W skrócie ona nie robiła na Juste i jej dzieci a na Zbyszka i jego zobaowiazania bo on nie potrafił tego zrobić. Nie musiała. To on jej powinien być wdzięczny że opłaciła mu dobrych parę lat (nie wiem ile) zobowiązań.
              • morekac Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:03
                Też twierdzęb że to w gruncie rzeczy dobra kobieta. Ale strasznie głupia.
                • lauren6 Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:15
                  No głupia i naiwna jak nastolatka. Z myślenia, że miłość zmieni mężczyznę powinno się wyrosnąć w wieku góra 18 lat. Widać, że ona nie uczy się na błędach, to będzie jej 3 rozwód.

Wbrew całej tej szczujni jest mi jej po prostu żal, bo to ona jest wyśmiewana w mediach społecznościowych, choć jest samodzielną kobietą i to nie ona narobiła długów alimentacyjnych.
                  • trampki-w-kwiatki Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:33
                    Prawda to.
                  • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:35
                    Acha i za to, że jest głupia Justa i jej dzieci mają jej pokłony bić i znosić jej lamenty i śmieszki/heheszki w prasie?
                    Dodatkowo powinni jej pomóc i ja wspierać.

Poszli do sądu. Wygrali tyle a tyle. Zbynio się zgodził. Byle by się szybko rozwieść nawet jeśli Justa zażąda prywatnego odrzutowca. I też cy świat jest winny. Wszyscy dookola.
                    Po wygranej ani dzieci, ani Justy nie powinno obchodzić skąd pochodzą alimenty. Czy od Moniki, czy od Zbyszka, czy od księdza proboszcza czy od bezdomenego? Rozumiesz?

Może gdyby byli sprytniejsi, ktoś nie dostałaby nic - choć nie ma się czym chwalić, bo narobić dzieciaków a potem budować nowe życie bez zobowiązań to zwykla żenująca zagrywka a nie akt wdzięczności.
                    Swoją drogą wstyd trochę żałosne, że kobieta uważa, że nie uchylanie się sprytnymi zagrywkami od płacenia za utrzymanie własnych dzieci za akt łaski.

Jest samodzielna i infantylna. Czego konkretnie ci żal? Sama sobie wybrała taki los, takiego partnera, sama niechętnie płaciła za JEGO ZOBOWIĄZANIA, choć nikt jej nie kazał. Sama tolerowała jego nie poradność finansową.
                    Nie ważne czy palcila za ZOBOWIĄZANIA alimentacyjne, raty kredytu, czy długi partnera. Ona płaciła za niego i to on jej powinien być wdzięczny.
                  • 35wcieniu Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:58
                    Jego też 3.
                • iuscogens Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:32
                  Też mi się wydaje, że poczciwa raczej, choć głupia i niestety zbytnio gadatliwa. Tych złotych myśli o dzieciach Zbyszka nie da się obronić.
                  • arista80 Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:21
                    Jak dla mnie była naiwna. Myślała pewnie, że to rozwiązanie tymczasowe, cena za szybki rozwód, ale pewnie jakoś się potem dogadają, a on na pewno zacznie dostawać intratne propozycje. Płacąc za niego te alimenty niejako chroniła go też przed łatką "alimenciarza" i jeszcze gorszą opinią w prasie.
              • tereso Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:13
                Nie wiem czy święta czy nie za mądra. Uszczupliła zasoby swoich dzieci. Choć ja ogólnie uważam że ona właśnie niezbyt mądra, ale niezła charakterologicznie. Tego wyjęcia męża w ogóle nie kupuję. Na siłę nie brała, zresztą ja uważam że prawa do kobiety czy mężczyzny mąż czy żona nie nabywa. Zawsze ktoś może zakończyć związek, life.
              • ichi51e Re: Zamachowscy 23.03.21, 20:15
                tez uważam ze święta. PRZECIEŻ ONA MA DWOJE WŁASNYCH DZIECI DO TEGO...
            • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:23
              tt-tka napisała:

> riki_i napisał:
              >
              >
              >
              > >
              > > A co do tekstów Moniki... Jakbym wyniósł się z powodu długów partnerki z
              > własne
              > > j willi w Konstancinie i na spłatę JEJ ZOBOWIĄZAŃ przeznaczył 1,3 mln zł
              > moich
              > > pieniędzy,
              >
              > jak sie bierze delikwenta/e z czworka dzieci, to wydatkow nalezy sie wrecz spod
              > ziewc, a nie liczyc na to, ze ich nie bedzie

Nie. Jeśli bierzesz partnera z dzieckiem/dziećmi z poprzedniego małżeństwa, mieszkającym/i u matki, to chyba nie zakładasz, że będziesz płacić za owego delikwenta alimenty na te dzieci???

Z pierdyliarda wątków na tym forum odnośnie podobnych sytuacji, dowiedziałem się, że maks poświęceń ematki to zabranie takiego dziecka/dzieci na wakacje, oczywiście za współpłatnością ze strony eksi. I to wszystko.

I oto wkracza cała na biało heroiczna Monika Richardson, która z własnego majątku i kosztem własnej niewygody (wyprowadzka z luksusowej willi do wynajętych 80 m kw w kamienicy) funduje podobnemu delikwentowi opłacanie alimentów. W kosmicznej kwocie 16.000 zł miesięcznie.

Co robi ematka na takie dictum? Oczywiście hejtuje Monisię. Bo śmiała publicznie wypowiedzieć się na temat niesamodzielnych dzieci Zbysia (co jest prawdą) oraz skrytykować postawę Justy i wysokość alimentów (obie kwestie również słusznie).

Czy tylko mi tutaj coś kosmicznie zgrzyta?

> >to też nie miałbym JAKICHKOLWIEK oporów, aby wypowiadać się odnośnie
              > > wierzycieli partnerki i ich motywacji.
              > >
              >
              > To wiemy, ze ciebie tez nie nalezy wpuszczac do domu ani mowic o swoich sprawac
              > h, zadna nowina.
              >
              >
              >
              >
              • iwles Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:30
                "oto wkracza cała na biało heroiczna Monika Richardson, która z własnego majątku i kosztem własnej niewygody (wyprowadzka z luksusowej willi do wynajętych 80 m kw w kamienicy) funduje podobnemu delikwentowi opłacanie alimentów. W kosmicznej kwocie 16.000 zł miesięcznie."

Monisia ta kwota chciala sobie kupić czyste sumienie.
                Jak widać, nie było warto, bo ani misio nie docenił, ani sumienie czyste nigdy nie było i nie będzie.
                • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:51
                  Owszem, misio nie docenił. Społeczeństwo jak widać, też nie. A sumienie rzecz płynna.
                  • iwles Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:54

A dlaczego społeczeństwo miałoby docenić, jak wyglądają finanse w jakimś związku? To ich wewnętrzna sprawa, nie społeczeństwa.
                    • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:07
                      iwles napisała:

>
                      > A dlaczego społeczeństwo miałoby docenić, jak wyglądają finanse w jakimś związk
                      > u? To ich wewnętrzna sprawa, nie społeczeństwa.

Społeczeństwo zazwyczaj docenia czyjeś poświęcenie w związku.

Ale jak widać, poświęcenie finansowe neksi na rzecz dzieci z byłego związku partnera, entuzjazmu społeczeństwa nie wzbudza.
                      • triss_merigold6 Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:19
                        Społeczeństwo zazwyczaj docenia czyjeś poświęcenie w związku.
                        Eeee... zupełnie nie.
              • heca7 Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:43
                To czy dzieci Zamachowskiego są czy nie są samodzielne to nie jej sprawa. Wtedy część była nawet niepełnoletnia. Ale już kompletnie nie ma NIC do rzeczy czy Marysia ma czy nie ma chłopaka w wieku 23 lat. .Uj to kogoś obchodzi. Nie ma obowiązku posiadać partnera w tym wieku (ani w żadnym).
                • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:54
                  Przecież to chodziło o całokształt. Nieposiadanie chłopaka było elementem długiej wyliczanki cech Marysi. Owszem, wypowiadanie się na jej temat eleganckie nie było, natomiast ja to rozumiem tak, że Pani Zamachowskiej-Richardson po prostu się ulało.
                  • arista80 Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:58
                    Jeżeli jej się ulało, to mogła sobie po prostu pogadać szczerze ze Zbyniem. Taka szczera rozmowa być może i jego postawiłaby na nogi. A nie on "biedny misiu, nie ma głowy do przyziemnych spraw", a winą najlepiej obarczyć jego córkę
                    • morekac Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:42
                      arista80 napisała:

> Jeżeli jej się ulało, to mogła sobie po prostu pogadać szczerze ze Zbyniem. Tak
                      > a szczera rozmowa być może i jego postawiłaby na nogi. A nie on "biedny misiu,
                      > nie ma głowy do przyziemnych spraw", a winą najlepiej obarczyć jego córkę

No toż w końcu przejrzała na oczy i odpisała nietrafioną inwestycję.
                  • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:58
                    Ulało jej się nie w tą stronę, co powinno. Ulać jej się powinno w stosunku do Zbynia. No ale to trzeba pomyśleć. Nie wiem co ona sobie myślała, że skoro Zbynio nie ma kasy, to jej dzieci i ex żona zrezygnują honorowo z alimentów, na które sam Zbynio się zgodził, i których mu potem sąd a nie Justa i jej dzieci nie obniżyli?
                    • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:12
                      trzebasiebawic napisała:

> Ulało jej się nie w tą stronę, co powinno. Ulać jej się powinno w stosunku do Z
                      > bynia.

Jestem pewien, że Zbysio w wychowaniu własnych dzieci partycypował minimalnie.

> No ale to trzeba pomyśleć. Nie wiem co ona sobie myślała, że skoro Zbyni
                      > o nie ma kasy, to jej dzieci i ex żona zrezygnują honorowo z alimentów, na któ
                      > re sam Zbynio się zgodził, i których mu potem sąd a nie Justa i jej dzieci nie
                      > obniżyli?

Myślała, że udokumentowany spadek dochodów spowoduje obniżkę alimentów. Nie wiedziała, że sąd bada tzw. możliwości zarobkowe delikwenta. I to oznacza, że skoro raz już zarabiał dużo, to ma potencjał , żeby zarabiać tak dalej.

Przy okazji Monika poznała z czym mierzą się w Polsce mężczyźni-rozwodnicy. Znam bezrobotnego ex-prezesa, który musiał sprzedać dom w Podkowie Leśnej, bo sądu również nie obchodziło, że nie zarabia już kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie.
                      • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:28
                        "Jestem pewien, że Zbysio w wychowaniu własnych dzieci partycypował minimalnie"

I co w zwiazku z tym?

Ja też MYŚLAŁAM, że jak będę grać w lotka i skreślę liczby od wróżki to wygram.
                        Nie jestem gwiazdą tv, nie mam nawet dzieci a wiem, że sąd patrzy na możliwości zarobkowania. Zdaje się, że sama pobiera alimenty. Szkoda, że nie pzrekonala się z czym mierzą się samotne matki, porównywane do sepów, żebrajac o alimenty.
                        • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:38
                          trzebasiebawic napisała:

> Nie jestem gwiazdą tv, nie mam nawet dzieci a wiem, że sąd patrzy na możliwości
                          > zarobkowania.

Ty wiesz, ja wiem, ona nie wiedziała. Niedojda Zbysiu tym bardziej.
                      • taje Re: Zamachowscy 23.03.21, 22:01
                        16 tys czyli 4 tys na dziecko... Dla porównania, w takim bogatym Luksemburgu, alimenty na dziecko w wysokości 500 euro uważane są za bardzo wysokie a sąd bierze pod uwagę faktyczne zarobki drugiego rodzica a nie tylko jego możliwości zarobkowe. Pierwsze mnie dziwi (bo 500 euro to tutaj niewiele) ale drugie jednak wydaje się sprawiedliwe. Możliwości możliwościami ale z tego nie zawsze są pieniądze mimo najlepszych chęci.
                        • kropkaa Re: Zamachowscy 23.03.21, 23:34
                          A w takiej Skandynawii tatuś musiałby faktycznie z dziećmi przebywać ileś tam czasu. Średnio mnie taki Luxemburg interesuje, mówiąc szczerze.
                          • taje Re: Zamachowscy 24.03.21, 00:02
                            Tatuś powiadasz. Ciekawe, że z automatu zakładasz, że opieka powinna przysługiwać matce a ojciec ma płacić niezależnie od tego ile faktycznie zarabia. Gdyby Zamachowski nie odszedł od poprzedniej żony i przestał dobrze zarabiać to poziom życia rodziny musiałby się automatycznie dostosować do ich faktycznego budżetu. Bo kto niby miałby im wtedy dopłacać do 4 tys na łebka? Skarb Państwa? Podatnicy? Natomiast z chwilą rozwodu ocenia się go według zupełnie innych kryteriów - hipotetycznych "zdolności zarobkowych". To zupełnie nielogiczne, niezależnie od tego czy dotyczy kobiety, czy mężczyzny. I tak, wiem, że wynika to z przepisów polskiego kodeksu rodzinnego, co nie zmienia mojego zdania, że to nie ma sensu.
                            • tt-tka Re: Zamachowscy 24.03.21, 00:16
                              taje napisała:

> Tatuś powiadasz. Ciekawe, że z automatu zakładasz, że opieka powinna przysługiw
                              > ać matce

Wyobraz sobie, ze tatusiowie wcale nie rwa sie tak do opieki, tym bardziej wylacznej. A gdy dzieci maja juz odpowiednia liczbe lat, tez maja glos w tej sprawie. nawet gdyby wolaly mieszkac z tatusiem, to niekoniecznie z Monisia w pakiecie.

>a ojciec ma płacić niezależnie od tego ile faktycznie zarabia.

Zamachowski sam osobiscie zadeklarowal taka kwote w zamian za rozwod bez orzekania o winie.
                              • taje Re: Zamachowscy 24.03.21, 00:28
                                Nie jestem fanką ani Zamachowskiego, ani jego obecnej żony i nieszczególnie mnie pasjonują ich losy... Natomiast system, w którym alimenty ustala się na podstawie arbitralnie ocenianych możliwości zarobkowych zamiast faktycznych zarobków uważam za wadliwy, niezależnie od tego czy płacić ma matka, czy ojciec. Zamachowski zapewne zadeklarował bo wtedy tyle zarabiał, później już nie więc sąd powinien (tak, wiem, w alternatywnej rzeczywistości prawnej) wziąć to pod uwagę.
                                • iwles Re: Zamachowscy 24.03.21, 20:13

"Zamachowski zapewne zadeklarował bo wtedy tyle zarabiał, później już nie więc sąd powinien (tak, wiem, w alternatywnej rzeczywistości prawnej) wziąć to pod uwagę."

Czy to nie Ty stoisz na stanowisku, że alimenty powinny być ustalane na podstawie stanu faktycznego w momencie rozwodu, a nie hipotetycznych możliwości, czy też braku możliwości, w przyszlosci?
                                  • mid.week Re: Zamachowscy 24.03.21, 20:23
                                    Generalnie prawo alimentacyjne jest do bani, działa koślawo z każdej strony. Ten który się zadeklarował na godne pieniądze na starcie ma przerąbane w momencie kiedy noga sie powinie i go naprawdę nie stać. System jest nieelastyczny i bezduszny. Nic dziwnego, ze na słowo "alimenty" każdy facet ma dreszcze. Wiec wiekszośc unika jak może. W tym ci którzy może i by płacili więcej ale nie chcą mieć na karku komornika jakby co. Unikaja jawnych dochodów jak mogą, a możliwości jest wiele.
                                    Za to fundusz alimentacyjny to ściema dla patologii. Pracująca i zaradna matka gówno dostanie bo ZARABIA i nie mieści się w pieprzonych widełkach dochodu na łeb. Tak się właśnie tworzy społeczeństwo nierobów i krętaczy.
                              • rosapulchra-0 Re: Zamachowscy 24.03.21, 20:05
                                Skąd wiesz, że sam i osobiście? Plotki i inne pudle takie info podały?
                                • riki_i Re: Zamachowscy 24.03.21, 20:07
                                  rosapulchra-0 napisała:

> Skąd wiesz, że sam i osobiście? Plotki i inne pudle takie info podały?

Nie, nie sam. Justa tyle zażądała, a on się natychmiast i bez oporu zgodził .
                            • kropkaa Re: Zamachowscy 24.03.21, 00:58
                              A dlaczego tatuś Zamachowski nie wnosił o opiekę nad czwórką przychówku i alimenty od matki? Dzieci małoletnie, ale nastoletnie już były (szczegółów wiekowych nie znam, bo aż tak płeć, imię i wiek dziecięcia mnie nie interesowały), mleka z piersi nie jadły. Spokojnie tatuś mógł Monię z jej przychówkiem do domu pod Warszawą wprowadzić, ogarnialiby szóstkę dzieci w rodzinie paczłorkowej. A Justa by 3/4 pensji oddawała.
                              • morekac Re: Zamachowscy 24.03.21, 01:16
                                >A dlaczego tatuś Zamachowski nie wnosił o opiekę nad czwórką przychówku i alimenty od matki?

Bo tatuś Zamachowski jest tradycjonalista i ma 2 lewe ręce do wszelkich prac domowych. A najnowszej pani Zamachowskiej znudziło się i zarabiabianie na zobowiązania pana, i dbanie o każdy aspekt codzienności.
                              • taje Re: Zamachowscy 24.03.21, 01:21
                                Dobre pytanie. Nie wiem dlaczego nie wnosił o opiekę ale nie zmienia to mojego zdania o systemie prawnym, że jest wadliwy. Może jest odzwierciedleniem realiów społecznych, gdzie mężczyzna częściej pracuje zawodowo i więcej zarabia ale wymiksowuje się z opieki nad dziećmi a w razie rozwodu kobieta zostaje na lodzie. Pytanie, czy utrzymywanie obecnego systemu prawnego nie legitymizuje tej patologii. Może należałoby systemowo "zachęcać" rozwiedzionych ojców do opieki naprzemiennej ale z drugiej strony czy to na pewno dobre rozwiązanie dla dzieci? Nie wiem. Ale nie podoba mi się ustalanie alimentów na podstawie hipotetycznych możliwości zarobkowych. Niemal każdy człowiek z jakimkolwiek wykształceniem ma większy potencjał niż faktyczne osiągnięcia...
                                • sasanka4321 Re: Zamachowscy 24.03.21, 14:37
                                  A co sie dzieje w takiej sytuacji:

Pan X zarabia srednia krajowa. Sad ustala panu X, na podstawie (nie wiadomo skad wzietych) "mozliwosci zarobkowych" alimenty zupelnie nieadekwatne do jego zarobkow. Pan X przyjmuje do wiadomosci, przez najblizsze 2 miesiace placi ustalone alimenty z oszczednosci lub pozyczek i szuka tej niesamowicie dobrze platnej pracy, ktora bral pod uwage sad, ustalajac wysokosc alimentow - i dostaje same odmowy. Pod dwoch miesiacach zaklada w sadzie sprawe o obnizenie alimentow, przedstawiajac jednoczesnie dowody, ze super platej pracy intensywnie szukal, wiec podwaza adekwatnosc kwoty ustalonej przez sad jako jego "mozliwosci". Jesli sad odrzuci, po nastepnych dwoch miesiacach powtarza wszystko. Przy okazji moze poprosic sad (ktory uwaza, ze lepiej niz rynek oceni czyjes "mozliwosci") o wskazowke, dokad ma sie udac, zeby te mozliwosci zrealizowac. No bo skoro sad to wie...
                            • riki_i Re: Zamachowscy 24.03.21, 01:18
                              taje napisała:

> Gdyby
                              > Zamachowski nie odszedł od poprzedniej żony i przestał dobrze zarabiać to poziom
                              > życia rodziny musiałby się automatycznie dostosować do ich faktycznego budżetu
                              > . Bo kto niby miałby im wtedy dopłacać do 4 tys na łebka? Skarb Państwa? Podatn
                              > icy? Natomiast z chwilą rozwodu ocenia się go według zupełnie innych kryteriów
                              > - hipotetycznych "zdolności zarobkowych". To zupełnie nielogiczne, niezależnie
                              > od tego czy dotyczy kobiety, czy mężczyzny. I tak, wiem, że wynika to z przepi
                              > sów polskiego kodeksu rodzinnego, co nie zmienia mojego zdania, że to nie ma se
                              > nsu.

W punkt.

Btw, to tak ogólnie wychodzi na to, że Monika Richardson stała się "ciocią z Ameryki" dla familii Zamachowskich.
                              • kropkaa Re: Zamachowscy 24.03.21, 01:38
                                Riki, sorry, ale weź niepierdol.
                                Monia żadną ciocią dla dzieci Zbynia nie była. Alimenty płacił ojciec, a skąd je wziął, to nie ich sprawa.
                                Przypominam: taką kwotę zaproponował pan aktor sam, aby od tychże dzieci i ich matki oddalić się prędziutko.
                                • riki_i Re: Zamachowscy 24.03.21, 01:49
                                  "Ciocia z Ameryki" to taki weselny skrót myślowy (sprawdź na YT). Chodzi o postać, która zjawia się znienacka i rozdaje 'piniędze tudzież wszelkie dobra'.

Monia ochędożyła familię Zamachowskich na 1,3 mln zł. Nie ma znaczenia, że obowiązek alimentacyjny ciążył na Zbyniu. Realna kasa pochodziła z zasobów Moniki.

Pan aktor sam zaproponował kwotę (śpieszyło mu się do łóżkowych miodów z nową flamą i myślenie z głowy spłynęło mu do główki), ale potem zapłata tych kosmicznych sum spadła na kogoś innego. To, że PRAWNIE obowiązek zapłaty spoczywał na nim nie ma odniesienia do rzeczywistości w której należności te regulowała Monika Richardson. Co nas obchodzi formalny stan prawny? Liczy się to, kto realnie wpłacał tę kasę.
                                  • iwles Re: Zamachowscy 24.03.21, 01:56

Ciocia z Ameryki rozdaje kasę w postaci nagłych, niezapowiedzianych prezentów.
                                    Alimenty nie są prezentami dla dzieci.
                                    Pieniądze od Monisi są prezentem tylko i wyłącznie dla Zbynia.
                                    • kropkaa Re: Zamachowscy 24.03.21, 02:24
                                      Dokładnie, Iwles.
                                      Ale niektórzy cały czas traktują alimenty jako prezent, łaskę wielkiego pana i dar serca.
                                      A potem zdziwko, że sąd nie wierzy, że pan prezes pracuje jako ochroniarz i choć ma willę w Konstancinie (banku, wysoki sądzie, to na kredyt przecież), 3 fury w garażu (leasing, wysoki sądzie), to więcej niż 3 stówki w 4 ratach uznaje za gwałt na męskiej ludzkości.
                                      • riki_i Re: Zamachowscy 24.03.21, 14:14
                                        kropkaa napisała:

> A potem zdziwko, że sąd nie wierzy, że pan prezes pracuje jako ochroniarz i cho
                                        > ć ma willę w Konstancinie (banku, wysoki sądzie, to na kredyt przecież), 3 fury
                                        > w garażu (leasing, wysoki sądzie), to więcej niż 3 stówki w 4 ratach uznaje za
                                        > gwałt na męskiej ludzkości.

To jak traktować właścicieli firm i osoby prowadzące działalność gospodarczą jest problemem od zawsze. Strata z działalności bywa techniczna lub czysto papierowa, ale nie można też stosować zasady (w którą miejscami zaczął ładować się PiS), że przychód równa się dochód. Co ma wtedy powiedzieć właściciel sklepu spożywczego?
                                    • riki_i Re: Zamachowscy 24.03.21, 14:10
                                      iwles napisała:

>
                                      > Ciocia z Ameryki rozdaje kasę w postaci nagłych, niezapowiedzianych prezentów.
                                      > Alimenty nie są prezentami dla dzieci.
                                      > Pieniądze od Monisi są prezentem tylko i wyłącznie dla Zbynia.

Formalno-prawnie są prezentem dla Zbynia. Realnie są prezentem dla jego dzieci oraz byłej żony.

Sam Zbynio z tych pieniędzy nie skorzystał w ogóle (pomijając odroczenie w czasie wizji komornika na karku).
                                      • iwles Re: Zamachowscy 24.03.21, 14:40

Jeżeli twoja ukochana weźmie kredyt, żeby kupić ci jakiś super wypasiony prezent, to powiesz, ze dostałeś prezent od swojej kobiety, czy od banku Millenium?
                                      • vre-sna Re: Zamachowscy 24.03.21, 14:57
                                        Skorzystal
                                        Mial z gliwy zobowiazanie przeciez, a to bardzo duzo
                                  • tt-tka Re: Zamachowscy 24.03.21, 09:44
                                    riki_i napisał:

> Monia ochędożyła familię Zamachowskich na 1,3 mln zł. Nie ma znaczenia, że obow
                                    > iązek alimentacyjny ciążył na Zbyniu. Realna kasa pochodziła z zasobów Moniki.

Ma znaczenie zasadnicze. Kasa Moniki byla prezentem li tylko dla Zbynia.
                                    • riki_i Re: Zamachowscy 24.03.21, 14:07
                                      tt-tka napisała:

> riki_i napisał:
                                      >
                                      >
                                      > > Monia ochędożyła familię Zamachowskich na 1,3 mln zł. Nie ma znaczenia, ż
                                      > e obow
                                      > > iązek alimentacyjny ciążył na Zbyniu. Realna kasa pochodziła z zasobów Mo
                                      > niki.
                                      >
                                      >
                                      > Ma znaczenie zasadnicze. Kasa Moniki byla prezentem li tylko dla Zbyn
                                      > ia
                                      .

Dobrze, to zadam pytanie w inny sposób. Kto skorzystał na kasie Moniki? Zbynio czy dzieci Zbynia wespół wzespół z byłą żoną?
                                      • tt-tka Re: Zamachowscy 24.03.21, 15:35
                                        riki_i napisał:

>
                                        > > Ma znaczenie zasadnicze. Kasa Moniki byla prezentem li tylko dl
                                        > a Zbyn
                                        > > ia
                                        .
                                        >
                                        > Dobrze, to zadam pytanie w inny sposób. Kto skorzystał na kasie Moniki? Zbynio
                                        > czy dzieci Zbynia wespół wzespół z byłą żoną?

Zbynio. Nie musial sie zaharowywac na alimenty i nie poszedl siedziec za dlugi alimentacyjne.
                                        • riki_i Re: Zamachowscy 24.03.21, 18:02
                                          tt-tka napisała:

riki napisal:
                                          > > Dobrze, to zadam pytanie w inny sposób. Kto skorzystał na kasie Moniki? Z
                                          > bynio
                                          > > czy dzieci Zbynia wespół wzespół z byłą żoną?
                                          >
                                          > Zbynio. Nie musial sie zaharowywac na alimenty i nie poszedl siedziec za dlugi
                                          > alimentacyjne.

Ok, Zbynio. Tyle tylko, że on nigdy przenigdy nie sprostałby takim wydatkom dłużej niż przez 2-3 miesiące. Przecież nawet nie miał (i nadal nie ma) własnego mieszkania (teraz wynajmuje klite w centrum). Więc Pani Justa mogłaby sobie pokrzykiwać do woli w sądzie i gdzie tam jeszcze , a realnych pieniędzy w tej wysokości by nie zobaczyła.

To wszystko było na zasadzie - urażona zdradzona żona pluje jadem i żąda gwiazdki z nieba , po czym nieoczekiwanie pojawia się wróżka/ dobra ciocia/ frajerka/ Gold diggerka/ zakochana kretynka* (*niepotrzebne skreślić), która oznajmia "proszę, oto żądana gwiazdka" i wręcza ją oszolomionej eksi (co oczywiście nie załatwia spokoju, bo ta robi się wtedy jeszcze bardziej jadowita). Ale spójrzmy na bilans - bo mi w tej sprawie chodzi o bilans. Zgodnie z dewizą prawa rzymskiego zapytamy "czyja korzyść?" .IMO największą korzyść z romansu Zbynia paradoksalnie odniosły jego dzieci i eks żona. To są fakty.
                                          • tt-tka Re: Zamachowscy 24.03.21, 18:14
                                            Zbynio przez lata zarabial. Na rodzine, na ten dom, na inne wydatki. Byl w stanie. Latami, powtarzam, nie przez 2-3 miesiace.
                                            Dwa - sam taka kwote alimentow ustalil. Na wycofanie sie z tych ustalen sad nie wyrazil zgody, i slusznie.

Trzy i najwazniejsze - dlug jest dlugiem. Dlug niesplacany to komornik na karku, autko, te obrazy, co je od Moniki wynosil i wszystko, co da sie spieniezyc. Pani Justa albo jej prawnik by sobie poradzili. Ewentualnie Zbynio wyladowalby w mamrze.

I zrozum wreszcie, albo nawet nie rozumiejac przyjmij do wiadomosci - splacanie cudzych dlugow (kochanka, meza, obojetne) jest robieniem dobrze temu komus, a nie jego wierzycielom. Monia placila za status pani Zamachowskiej i za obecnosc Zbynia przy jej boku. Mnie by nie bylo warto, ale w koncu - kazdemu jego porno.
                                            • riki_i Re: Zamachowscy 24.03.21, 20:42
                                              tt-tka napisała:

> Zbynio przez lata zarabial. Na rodzine, na ten dom, na inne wydatki. Byl w stan
                                              > ie. Latami, powtarzam, nie przez 2-3 miesiace.

Zarabiał raz lepiej, raz gorzej. Jak to artysta. Przy ustalaniu tych 4000 zł na dziecko przypadkowo był na górce.

> Dwa - sam taka kwote alimentow ustalil.

Nie, po prostu zgodził się na żądanie eks żony. Dla świętego spokoju i dla przyspieszenia rozwodu.

> Na wycofanie sie z tych ustalen sad nie wyrazil zgody, i slusznie.

Dlaczego słusznie w sytuacji jak mu dochody rażąco spadły? IMO wybitnie niesłusznie.

> Trzy i najwazniejsze - dlug jest dlugiem. Dlug niesplacany to komornik na karku
                                              > , autko, te obrazy, co je od Moniki wynosil i wszystko, co da sie spieniezyc. P
                                              > ani Justa albo jej prawnik by sobie poradzili. Ewentualnie Zbynio wyladowalby w
                                              > mamrze.

Tu się różnimy zasadniczo. Nie wierzę w żadnego komornika i w żaden pierdziel dla Zbynia. Z pustego i Salomon nie naleje. Gdyby nie ochocza Monia, Justa guzik z pętelką by zobaczyła, a nie te kwoty.

> I zrozum wreszcie, albo nawet nie rozumiejac przyjmij do wiadomosci - splacani
                                              > e cudzych dlugow (kochanka, meza, obojetne) jest robieniem dobrze temu komus, a
                                              > nie jego wierzycielom.

Ale zupełnie co innego robi się z tego, jak owi wierzyciele to najbliższa rodzina dłużnika, jego "krew z krwi i kość z kości".

> Monia placila za status pani Zamachowskiej i za obecnos
                                              > c Zbynia przy jej boku. Mnie by nie bylo warto, ale w koncu - kazdemu jego porn
                                              > o.

IMO myślała, że to się zwróci. Nie zwróciło się.
                                              >
                                              • tt-tka Re: Zamachowscy 24.03.21, 21:15
                                                riki_i napisał:

> > Z
                                                > Zarabiał raz lepiej, raz gorzej. Jak to artysta. Przy ustalaniu tych 4000 zł na
                                                > dziecko przypadkowo był na górce.

Decyduje srednia zarobkow, a te mial niezla, a nie gorka z rozwodowego miesiaca.

> Nie, po prostu zgodził się na żądanie eks żony. Dla świętego spokoju i dla przy
                                                > spieszenia rozwodu.

Dla uzyskania rozwodu i nieorzekania o winie. Jak sie narozrabialo, a nie chce sie tego miec w papierach, to trzeba placic, nie wiesz ? On wiedzial.

> Dlaczego słusznie w sytuacji jak mu dochody rażąco spadły? IMO wybitnie niesłu
                                                > sznie.

istotne jest zdanie sadu, nie twoje. mozliwosci zarobkowe nadal mial duze, a to decyduje.

>
                                                > Tu się różnimy zasadniczo. Nie wierzę w żadnego komornika i w żaden pierdziel d
                                                > la Zbynia. Z pustego i Salomon nie naleje. Gdyby nie ochocza Monia, Justa guzik
                                                > z pętelką by zobaczyła, a nie te kwoty.

Zobaczylaby. Prawnik Justy sciagnalby z tego, co bylo, a z perspektywa nmamra to i Zbynio poszedlby na scianke czy do sniadaniowej.

>
                                                > Ale zupełnie co innego robi się z tego, jak owi wierzyciele to najbliższa rodzi
                                                > na dłużnika, jego "krew z krwi i kość z kości".

Wierzyciel to wierzyciel. Nie robi sie z tego nic innego.

>
                                                > IMO myślała, że to się zwróci. Nie zwróciło się.
                                                > >

No, za bledy w mysleniu Moni odpowiada ona, nikt inny.
                                                • riki_i Re: Zamachowscy 24.03.21, 21:46
                                                  tt-tka napisała:

> riki_i napisał:
                                                  >
                                                  >
                                                  > > > Z
                                                  > > Zarabiał raz lepiej, raz gorzej. Jak to artysta. Przy ustalaniu tych 4000
                                                  > zł na
                                                  > > dziecko przypadkowo był na górce.
                                                  >
                                                  > Decyduje srednia zarobkow, a te mial niezla, a nie gorka z rozwodowego miesiaca

Średnia? PIT-y za kilka ostatnich lat, jeśli już. Ale ze spraw jednorazowych , typu udział w reklamie można się wykpić.

> > Nie, po prostu zgodził się na żądanie eks żony. Dla świętego spokoju i dl
                                                  > a przy
                                                  > > spieszenia rozwodu.
                                                  >
                                                  > Dla uzyskania rozwodu i nieorzekania o winie. Jak sie narozrabialo, a ni
                                                  > e chce sie tego miec w papierach, to trzeba placic, nie wiesz ? On wiedzial.

Nie ma już czegoś takiego jak "żona nie zgadza się na rozwód". Może opóźnić , ale nie zablokować.

Alimenty na Justę przy orzeczeniu winy Zbynia były możliwe, acz.... gdyby wziął dobrego adwokata, to ja nie mówię, że by wygrał, ale na pewno proces mógłby się ciągnąć parę lat.

> > Dlaczego słusznie w sytuacji jak mu dochody rażąco spadły? IMO wybitnie
                                                  > niesłu
                                                  > > sznie.
                                                  >
                                                  > istotne jest zdanie sadu, nie twoje. mozliwosci zarobkowe nadal mial duz
                                                  > e, a to decyduje.

No ale to jest głupota i rażąca niesprawiedliwość. Iluż pensjonariuszy pierdla, a następnie bezdomnych w ten sposób wyprodukowano? Chłop wpierw nie płaci, w końcu trafia do pierdla, tam - o czym mało kto wie- licznik cały czas nadal bije, w rezultacie wychodzi jako bezdomny. Pani dostaje ochłapy (nie muszę mówić, jakie "zyski" są z licytacji komorniczej, zwłaszcza jak komornik podstawia swoją hienę i sprzedaje w drugim przetargu za 2/3 i tak rażąco niskiej kwoty oszacowania). No i co z tego pozostaje? Satysfakcja , że chłop siedzi(siedział) w pierdlu i jest goły jak święty turecki? Satysfakcją dzieci nie nakarmisz.

> >Z pustego i Salomon nie naleje. Gdyby nie ochocza Monia, Justa
                                                  > guzik
                                                  > > z pętelką by zobaczyła, a nie te kwoty.
                                                  >
                                                  >
                                                  > Zobaczylaby. Prawnik Justy sciagnalby z tego, co bylo, a z perspektywa nmamra t
                                                  > o i Zbynio poszedlby na scianke czy do sniadaniowej.

Isabel z Brwinowa coś zobaczyła? Kaziu wszystko wynajmuje (nawet rower górski na zawody), za usługi bierze w gotówce, poetce płacić nie zamierza.

> > Ale zupełnie co innego robi się z tego, jak owi wierzyciele to najbliższa
                                                  > rodzi
                                                  > > na dłużnika, jego "krew z krwi i kość z kości".
                                                  >
                                                  > Wierzyciel to wierzyciel. Nie robi sie z tego nic innego.

No jak nie? JEGO dzieci miały całymi latami mega dobre warunki finansowe dzięki osobie trzeciej. To jednak zupełnie co innego niż spłacanie do banku rat zaprzeszłej pożyczki konsumpcyjnej "na dowolny cel".

• tt-tka Re: Zamachowscy 24.03.21, 22:10
                                                    riki_i napisał:

> Średnia? PIT-y za kilka ostatnich lat, jeśli już. Ale ze spraw jednorazowych ,
                                                    > typu udział w reklamie można się wykpić.

Widac te pity mial zadowalajace.

>
                                                    > Nie ma już czegoś takiego jak "żona nie zgadza się na rozwód". Może opóźnić , a
                                                    > le nie zablokować.

Mozna opoznic o kilka do kilkunastu lat, jesli rozwodu zada strona winna przy sprzeciwie drugiej strony.
                                                    Mozna sie bujac z tym, oczywiscie, ale widac Zbyniu nie chcial czekac. Albo Monia nie chciala.

> Isabel z Brwinowa coś zobaczyła? Kaziu wszystko wynajmuje (nawet rower górski
                                                    > na zawody), za usługi bierze w gotówce, poetce płacić nie zamierza.

Widac Isabel ma kiepskiego adwokata i/lub komornika. Justa mialaby lepszego, a zarobkow Zbynio nie utajni w swojej branzy.

> No jak nie? JEGO dzieci miały całymi latami mega dobre warunki finansowe dzięki
                                                    > osobie trzeciej.

JEGO dzieci mialy dobre warunki finansowe dzieki ugodzie rodzicow na takie wlasnie kwoty i klepnieciu tego przez sad. Ich nie musi obchodzic, skad tata bierze te pieniadze, czy od zony, czy od kochanki, czy z pracy.
                                          • vre-sna Re: Zamachowscy 24.03.21, 18:15
                                            Ale tez nie
                                            On ja potwornie zranil i zawiodl, a dzieci w tym calym maglu byly chcac nie chcac obecne
                                            Koszmarny facet
                                            Kasa nie jest najwazniejsza, jest istotna, ale emocjonalne skutki tego wesolego pierdolenia sie o poranku i jednak jakiejs zenady na cala Polske kasa nie zwrocila
                                            Ulatwila byt, ale to chujowa korzysc
                                          • iwles Re: Zamachowscy 24.03.21, 20:03

Przeciez to nie zona zażądala takich alimentów, to Zamachowski zaproponował taką kwotę.
                                            Riki, nie rób z byłej czarownicy, a z neksi dobrej wózki z Ameryki.
                                          • jedn0raz0w0 Re: Zamachowscy 24.03.21, 20:17
                                            no więc jeśli chcesz wyliczyć bilans to musisz wziąć pod uwagę zyski i straty. I jak na to tak patrzysz to Justa wcale ie jest do przodu, jej zaledwie wyrównano straty i to nie wiem czy w całości. W końcu poświęciła swoją karierę żeby zbyniu mógł rozwijać swoją. A Monia, no cóż, wyceniła swoje pragnienie bycia że Zbyniem i za nie zapłacila, nikt jej pistoletu do głowy nie przystawial.
                                            • riki_i Re: Zamachowscy 24.03.21, 20:33
                                              jedn0raz0w0 napisał(a):

> no więc jeśli chcesz wyliczyć bilans to musisz wziąć pod uwagę zyski i straty.
                                              > I jak na to tak patrzysz to Justa wcale ie jest do przodu, jej zaledwie wyrówna
                                              > no straty i to nie wiem czy w całości.

A jak liczyć te straty? Jaką miarą?

> W końcu poświęciła swoją karierę żeby zbyniu mógł rozwijać swoją.

Jak to się mówi na tym forum? "Nie ma ofiar, są tylko ochotnicy"?

> A Monia, no cóż, wyceniła swoje pragnienie bycia że Zbyniem i za nie zapłacila, nikt jej pistoletu do głowy nie przystawial.

Wyszła na tym pragnieniu nienadzwyczajnie. No chyba, że za 3 miesiące ukaże się książka "Moje życie ze Zbysiem" z opisami porannego seksu w szczegółach itp. itd. big_grin
                                              • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 24.03.21, 20:47
                                                riki_i napisał:

>
                                                > No chyba, że za 3 miesiące ukaże się
                                                > książka "Moje życie ze Zbysiem" z opisami porannego seksu w szczegółach itp. i
                                                > td. big_grin

Akurat to jest więcej niż prawdopodobne 😃
                                                • lauren6 Re: Zamachowscy 24.03.21, 22:54

> riki_i napisał:
                                                  >
                                                  > >
                                                  > > No chyba, że za 3 miesiące ukaże się
                                                  > > książka "Moje życie ze Zbysiem" z opisami porannego seksu w szczegółach
                                                  > itp. i
                                                  > > td. big_grin
                                                  >
                                                  > Akurat to jest więcej niż prawdopodobne 😃
                                                  >
                                                  >
                                                  Więcej zarobi na rozwodzie niż na power couple wink
                                          • trampki-w-kwiatki Re: Zamachowscy 24.03.21, 21:57
                                            Zgadzam się z Rikim. Nie wiem skąd ta ślepota na to, że finansowo rodzina Zbynia na tym rozwodzie skorzystała.
                                            • tt-tka Re: Zamachowscy 24.03.21, 22:12

> Zgadzam się z Rikim. Nie wiem skąd ta ślepota na to, że finansowo rodzina Zbyni
                                              > a na tym rozwodzie skorzystała.

Przed rozwodem rodzicow zyli biedniej ? Zbynio na dom i rodzine dawal grosze ?
                                              • lauren6 Re: Zamachowscy 24.03.21, 22:50
                                                1 milion wpompowany w te dzieci przez nexie to zdecydowanie grosze nie są.
                                    • rosapulchra-0 Re: Zamachowscy 24.03.21, 21:11
                                      tt-tka napisała:

> Ma znaczenie zasadnicze. Kasa Moniki byla prezentem li tylko dla Zbyn
                                      > ia
                                      .
                                      >
                                      >

Prezent nie prezent, ale jak Monika się zdenerwuje, to jeszcze przez sąd każe mu tę kasę całą zwrócić. I wtedy dopiero będzie z niej "niewdzięczna sucz". A Zbigniew użyje swojego uroku osobistego, żeby znaleźć kolejną sponsorkę..
                                      • tt-tka Re: Zamachowscy 24.03.21, 21:18
                                        rosapulchra-0 napisała:

>
                                        > Prezent nie prezent, ale jak Monika się zdenerwuje, to jeszcze przez sąd każe m
                                        > u tę kasę całą zwrócić.

A sad potraktuje to jako darowizne bezwarunkowa...
                                        • riki_i Re: Zamachowscy 24.03.21, 21:49
                                          tt-tka napisała:

> rosapulchra-0 napisała:
                                          >
                                          >
                                          > >
                                          > > Prezent nie prezent, ale jak Monika się zdenerwuje, to jeszcze przez sąd
                                          > każe m
                                          > > u tę kasę całą zwrócić.
                                          >
                                          > A sad potraktuje to jako darowizne bezwarunkowa...

Tak, to jest sprawa z góry przegrana.
                        • iwles Re: Zamachowscy 24.03.21, 00:10

W jaki sposób można wyliczyć faktyczne zarobki aktora?
                          • taje Re: Zamachowscy 24.03.21, 00:21
                            Nie tylko aktora. Na podstawie zeznań podatkowych i średniej z ostatnich x miesięcy. Branie pod uwagę tylko *możliwości* zarobkowych jest nielogiczne. Zwłaszcza u aktora bo to bywa trudne do oszacowania. No chyba, że się zakłada, że każdy oszukuje i woli zarabiać na czarno byle tylko na dzieci nie płacić. Może być i tak, tylko wtedy problem jest jakby inny i innymi środkami powinno się z tym walczyć.
                            • kropkaa Re: Zamachowscy 24.03.21, 01:06
                              Możliwości zarobkowe w Polsce wynikają z tego, że tatuś, aby nie płacić na własne dziecko alimentów w horrendalnej wysokości, jaką jest 500 zł miesięcznie, a po miasteczkach i wioskach całe 300, robi wszystko, aby udowodnić przed sądem, że nie pracuje i jego zdaniem płacić nie musi.
                            • riki_i Re: Zamachowscy 24.03.21, 01:14
                              taje napisała:

> No chyba, że się zakłada, że każdy oszukuje i woli zarabiać na czarno byle tylko na dzieci nie płacić.

Dokładnie takie jest założenie sądu rodzinnego w Polsce.
                              • iwles Re: Zamachowscy 24.03.21, 01:16

Dokładnie takie jest życie.
                                Inaczej nie miałby racji bytu FA.
                                • riki_i Re: Zamachowscy 24.03.21, 01:34
                                  No tak, ale jeśli organ państwowy kieruje się takimi założeniami to wzmacnia dokładnie te cechy w narodzie z którymi powinno się walczyć. Za komuny było takie powiedzenie, że statystyczny Polak zarabia dwa tysiące, a wydaje na życie pięć. Nie powinno się zakładać umowności prawa, bo to prowadzi do jawnych absurdów. Podam taki prosty przykład z prawa drogowego. Jest w Warszawie długi tunel wzdłuż Wisły na Wisłostradzie z ograniczeniem prędkości do 50 km/h. Prawie wszyscy kierowcy jadą tamtędy stówą. No i oglądałem jakiś filmik na stronach tvn, gdzie wypowiadali się na ten temat państwowi eksperci. Powiedzieli, że w zasadzie to powinno tam być ograniczenie do 80 km/h, ale nie można go ustanowić, bo wtedy wszyscy kierowcy realnie będą jeździli nie 100 km/h jak dotychczas, ale gruuuubo więcej. Bo jak dalej na tejże Wisłostradzie jest 80 km/h, to jadą minimum 120 km/h (tak im wychodzi z pomiarów). No ludzie! Przecież to są opary absurdu!

Jeśli założenie jest takie, że obywatel zawsze oszukuje i w związku z tym należy go prewencyjnie złupić, to efektem końcowym podobnej polityki jest mentalność a la Obajtek. Toniemy w bagnie, które sobie sami tworzymy.

• taje Re: Zamachowscy 24.03.21, 01:47
                                    >No tak, ale jeśli organ państwowy kieruje się takimi założeniami to wzmacnia >dokładnie te cechy w narodzie z którymi powinno się walczyć.

>Jeśli założenie jest takie, że obywatel zawsze oszukuje i w związku z tym należy go >prewencyjnie złupić, to efektem końcowym podobnej polityki jest mentalność a la >Obajtek. Toniemy w bagnie, które sobie sami tworzymy.

Dokładnie - mogę się podpisać!
                                  • dr.amy.farrah.fowler Re: Zamachowscy 25.03.21, 10:42
                                    No ale w PL tak jest ze wszystkim - dopieprza się temu, kogo najłatwiej dorwać. Piraci drogowi zasuwający 120 km/h po mieście są bezkarni, a utrudnia się życie porządnym ludziom, którzy muszą się wlec pięćdziesiątką, mimo że obiektywnie nie ma żadnego powodu ku temu.
                                  • kropkaa Re: Zamachowscy 25.03.21, 10:48
                                    Z tym tunelem to ciekawy case.
                                    Faktycznie, u nas 50 km/h to chyba jakiś zawodowy kolarz co najwyżej by tam jechał. Reszta ograniczenia nawet zamiaru nie ma przestrzegać. I jakież było moje zdziwienie na obwodnicy Wiednia - wszyscy, w tym Polacy, jechali idealnie wg znaków. Żadne tam +10 km/h czy nie daj boże stówką. Co prawda podejrzewam wpływ fotoradarów i mandatów na taki stan, ale jednak.
                                    • riki_i Re: Zamachowscy 25.03.21, 12:50
                                      Ale przecież w tym przykładzie chodziło mi o coś innego. O to, że państwowi eksperci sami mówią, że 50 km/h w tym tunelu jest prędkością zaniżoną i powinno być 80km/h, ale nie można tego ustanowić, bo wtedy kierowcy jezdziliby jeszcze szybciej niż teraz (nie 100 a 120 km/h). Czyli ,że trzeba dawać nieracjonalnie ostre ograniczenia, ponieważ jak będzie 50 to będą jechać stówą, a jak 80 to 120-130 . To jest chore! To uczy naród, że wszelkie zakazy i nakazy są bez sensu. Takim samym działaniem jest przywalanie alimentów wg możliwości zarobkowych , a nie oficjalnych dochodów z PIT . Z góry sąd zakłada, że każdy ojciec to oszust i kombinator .
                            • vivi86 Re: Zamachowscy 24.03.21, 11:05
                              braliby zarobki, a nie możliwości gdyby nie polskie kombinatorstwo
                  • triss_merigold6 Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:02
                    Pod złym adresem.
                  • primula.alpicola Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:22
                    Zgadzam się z Tobą riki, co do finansowania przez Monikę Zamachowską alimentów Zbynia-Mebla. Natomiast to co ona, "szczera kobita" wygadywała publicznie o jego dzieciach, to jest brak klasy, a nie żadna szczerość. Teraz też mogłaby sobie darować, ale jak widać- nie umie, i pewnie jeszcze niejedno usłyszymy.
                    • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:26
                      Straciła 10 lat na bezowocną inwestycję, z której wynikły jeszcze wymierne straty finansowe.

Masz rację, że zapewne niejedno jeszcze publicznie powie. Jest sfrustrowana i rozżalona.
                      • primula.alpicola Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:28
                        Nie wiem, jak mogła się tak pomylić. Babka z temperamentem, on wręcz przeciwnie.
                        Czym ją ujął tak, że znosiła to przez 10 lat?
                        • sumire Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:36
                          Zakochała się, rety no.
                          Zdarza się najlepszym, ludzie wtedy ślepną, a jak zaczynają widzieć nieco więcej, to jednocześnie zaczynają sobie racjonalizować nie do końca dobre wybory. Przypadek związku i rozstania Zamachowskich, poza kwestiami finansowymi, to jest małe miki przy tym, co widuję w realnym życiu.
                          • primula.alpicola Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:40
                            No wiem, wiem, ale 10 lat?
                            A mogła przyjść na e-matkę, zaraz byśmy jej Zbynia wybiły z głowywink
                            • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:08
                              primula.alpicola napisała:

> No wiem, wiem, ale 10 lat?
                              > A mogła przyjść na e-matkę, zaraz byśmy jej Zbynia wybiły z głowywink

Dobre 😃
                      • trzebasiebawic Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:30
                        Niech stanie przed lustrem, skoro od 10 lat nie potrafrafila powiedzieć tego mężowi. Do kogo te żale?
                        • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:41
                          To był mechanizm psychologiczny czekania na przystanku na autobus , który nie nadjeżdża. Jak czekasz już 15 minut, to nie pójdziesz z buta, bo tym bardziej jesteś przekonana, że końcu musi przyjechać. Monika czekała ponad godzinę, zanim zrozumiała, że ta linia autobusowa została dawno temu zlikwidowana. big_grin
                      • m_incubo Re: Zamachowscy 23.03.21, 19:57
                        Ja się jej nawet nie dziwię, bo raczej jest tak jak mówisz. Jednakowoż ciężko mi jej współczuć, bo zaprawdę, nie wiem, czego się spodziewała? Sprawia wrażenie bardzo mało rozgarniętej, delikatnie mówiąc.
              • trampki-w-kwiatki Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:25
                Dajbożezdrowia, zgadzam się z Rikim!
    • zosia_1 Re: Zamachowscy 23.03.21, 05:58
      Podziękowała Monika oto jej tłumaczenie:"24 godziny na dobę razem plus frustracje i popadanie w melancholijne nastroje przez Zbyszka z powodu braku pracy i milczącego telefonu były ostatnio ich codziennością. Był nieszczęśliwy. To było trudne dla obojga. Monika poczuła się zmęczona i wyeksploatowana, poczuła, że wciąż to ona daje, a za mało dostaje -mówi nasz informator"
      Zastanawiam się czy kobieta zabierająca męża rodzinie wielodzietnej nie zdaje sobie jednak sprawy jakie jej mąż będzie miał obciążenia? Czy uczciwe jest najpierw nakręcić chłopu w głowie i tozbić rodzinę, żeby po roku (roku!) trudności wywalić chłopa? Osobiście Zbyszek u mnie stracił wiążąc się z Moniką. A moje dywagacje są ogólne nt małżeństwa w ogóle
      • 35wcieniu Re: Zamachowscy 23.03.21, 07:53
        "Informator" big_grin
        • madi138 Re: Zamachowscy 23.03.21, 10:10
          Daj Monice chwilę ochłąnąć. Rękę daje, że już niedługo w Vivie czy Gali, pojawi się obszerny wywiad, w którym ze szcegółami nam o wszystkim opowie. Obstawiam tytuł "Potrzebuję partnera, a nie fotela" big_grin
      • cegehana Re: Zamachowscy 23.03.21, 08:04
        Może mam niewłaściwe wyobrażenie o życiu celebrytow ale do mnie to nie trafia. 24/7 to może że sobą siedzi małżeństwo w bloku z dzieciakami. dlaczego tak bogaci ludzie - jak się dowiadujemy posiadający inne mieszkaniasiedza że sobą w jednym pokoju na wielkiej willi? Nie mają innych zajęć, przyjaciół?
        • 35wcieniu Re: Zamachowscy 23.03.21, 08:28
          Jak się w jakiś sposób izolują w związku z pandemią to spotkań z przyjaciółmi i zajęć na pewno mają mniej, doprawdy niezwykłe.
          Z wyobrażeniem o nich jako o "tak bogatych ludziach" też popłynęłaś, ich problemy finansowe (za zgodą i przy aprobacie p. Moniki) były opisywane na wszelkich plotkarskich portalach.
          • cegehana Re: Zamachowscy 23.03.21, 08:42
            No właśnie ich problemy finansowe są do pozazdroszczenia przez wielu czytelników pudla, a z tą izolacją jak jest to można zobaczyć na Krupowkach, Zanzibarze i w podziemnych dyskotekach. Dla osób z problemami finansowymi zalecam przejść się w ładny dzień po RODach. No ale istotnie - jak kogoś nie stać na firmę do przeprowadzek to rzeczywiście aż tak bogaty nie jest
            😜
            • 35wcieniu Re: Zamachowscy 23.03.21, 08:53
              Nie śledzę. To wszystko o Zamachowskich?
            • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:32
              cegehana napisał(a):

> No właśnie ich problemy finansowe są do pozazdroszczenia przez wielu czytelnikó
              > w pudla, a z tą izolacją jak jest to można zobaczyć na Krupowkach, Zanzibarze i
              > w podziemnych dyskotekach. Dla osób z problemami finansowymi zalecam przejść s
              > ię w ładny dzień po RODach. No ale istotnie - jak kogoś nie stać na firmę do pr
              > zeprowadzek to rzeczywiście aż tak bogaty nie jest
              > 😜

Nie możesz porównywać artystycznego światka do zwykłych ludzi. Aktor , który kiedyś był znany, w warunkach polskich do końca życia może odcinać od tego lukratywne kupony. To samo dotyczy znanej prezenterki telewizyjnej. Pisałem, jakie oni mają stawki - parę tysięcy złotych za byle pierdnięcie.
      • kropkaa Re: Zamachowscy 23.03.21, 10:55
        Przecież widziały gały, co brały.
        Chciała go zmienić i rozczarowanie, że dorosły facet to nie figurka z plasteliny.
        • tt-tka Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:06
          kropkaa napisała:

> Przecież widziały gały, co brały.
          > Chciała go zmienić i rozczarowanie, że dorosły facet to nie figurka z plastelin
          > y.

Ach, och, przeciez on sie zmieni po slubie, przeciez przy mnie on rozwinie skrzydelka smile
          Ile ona ma lat ? (pytanie retoryczne, duzo wiecej niz 15 ma na pewno)
          • 35wcieniu Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:30
            Ogarniacie że "informator" oznacza że dziennikarzyna sam to wymyślił?
      • primula.alpicola Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:24
        To też z jej Instagrama:
        "To bezcenne uczucie, gdy nie musisz wychodzić z domu, żeby mieć miły wieczór."

• riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:27
          primula.alpicola napisała:

> To też z jej Instagrama:
          > "To bezcenne uczucie, gdy nie musisz wychodzić z domu, żeby mieć miły wieczór."

Auć. Wyjątkowo złośliwe.
          • primula.alpicola Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:33
            Well, sądzę, że ona się dopiero rozkręca.
          • mirelka1 Re: Zamachowscy 23.03.21, 17:06
            riki_i napisał:

> primula.alpicola napisała:
            >
            > > To też z jej Instagrama:
            > > "To bezcenne uczucie, gdy nie musisz wychodzić z domu, żeby mieć miły wie
            > czór."
            >
            > Auć. Wyjątkowo złośliwe.

Tzn, że ona wychodziła z domu i się gdzieś szwendała po miescie, aby nie patrzeć na Zbynia i nie spędzać z nim wspólnych wieczorów?
            • primula.alpicola Re: Zamachowscy 23.03.21, 17:09
              Na to wychodzi. Napisała to tuż po jego wyprowadzce.
              • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 17:44
                Od miłości do nienawiści jest dość blisko.
            • m_incubo Re: Zamachowscy 23.03.21, 19:59
              A może to on uciekał z domu, żeby mieć miły wieczór, a ona nie musi? 😀
      • tereso Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:21
        Rzeczywiście facet to mebel skoro można go " zabrać".
      • vivi86 Re: Zamachowscy 24.03.21, 11:07
        a co to, on rzecz? Pakuje w torebkę, zabiera i on nie ma nic do gadania? Sam tę rodzinę zoastawił.
        A, że ona powinna mieć świadomość jakie zobowiązania ma ojciec 4(!) dzieci to inna sprawa
    • trampki-w-kwiatki Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:28
      Ja się tej kobiecie w ogóle nie dziwię. Ileż można patrzeć na faceta czekającego na balkonie, aż zniosą lockdown i on w końcu znowu będzie mógł być artystą. Znam takich gości nazbyt dobrze. Nie ogarniają swoich zobowiązań, bo są na to zbyt uduchowieni. A kobieta tymczasem zapiernicza robiąc kolejną chałturę po to, by opłacać jego alimenty.
      Jej też się swoją drogą dziwię, że zalegalizowała swój związek z tym gościem i wzięła na swoje barki ciężar jego obciążeń finansowych.
      • allijja Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:51
        no przepraszam ale chyba sąd obarczył obciążeniami tatusia, na podstawie dochodów tatusia, a nie zarobków kochanki/kolejnej żony.
        Juz nie róbmy z monisi świętej teresy, ktora tak sie męczyła. Było zostawic tatusia w związku to kasę miałaby wyłącznie na swoje dzieci.
        • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:30
          allijja napisała:

> no przepraszam ale chyba sąd obarczył obciążeniami tatusia, na podstawie dochod
          > ów tatusia, a nie zarobków kochanki/kolejnej żony.

A doczytałaś na jakiej podstawie? Przez chwilę jurorował w jakimś tandetnym show i miał CHWILOWY przypływ pieniędzy. Potem zleciał na grosiki z etatu w teatrze, a nowych chałturniczych propozycji nie było. Sąd mimo ponawianych wniosków nie raczył uwzględnić spadku dochodów.

> Juz nie róbmy z monisi świętej teresy, ktora tak sie męczyła.

Dla Zbysia niewątpliwie wyszła ze swojej strefy komfortu i to dość radykalnie.

• arista80 Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:36
            Wyszła dla niego ze strefy komfortu, ale nie dlatego że miała dobre serduszko, tylko dlatego, że liczyła, że Zbynio będzie nadal otrzymał intratne kontrakty, plus prawdopodobnie, że z czasem dogada się z Justą co do obniżenia alimentów.
            • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:04
              Tak, zapewne liczyła na efekt power couple i wzrost wartości jako marki zarówno siebie, jak i Zbysia. Pamiętam , że zaciągnęła go nawet do telewizji śniadaniowej i usiłowała zrobić tam z niego prowadzącego.

Btw ja kompletnie nie wiem skąd bierze się przekonanie o wybitności aktorskiej Zamachowskiego. Widziałem wiele jego ról położonych kompletnie np. jako operator kamery w dziele filmowym "Randka w ciemno" zagrał gorzej niż drewno. Dno absolutne, circa 90% osób z forum wypadłoby lepiej.
              • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:10
                O tak zrobić że Zbyszka drugiego Majdana i czesać kasę na insta jak pani Rozenek. Zbychu by musiał się tylko głupio uśmiechać do aparatu, to pewnie nawet on by ogarnął.
                • arista80 Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:16
                  Jeżeli liczyła na efekt "power couple", to sorry, ale była gorzej niż głupia. Gdzie Zbyszkowi do Majdana czy Lewandowskiego? To po pierwsze. Do tego trzeba mieć zarówno wygląd, jak i charyzmę. Zamachowskiemu brakuje i jednego i drugiego. Kiedyś to był dobry aktor, ale to już nie ten wiek. Po drugie, już startowali z pozycji "na minus", bo w atmosferze skandalu. Ona pewnie liczyła, że z czasem sprawa przycichnie, a Zbyszek znowu zacznie dostawać propozycje. Poza tym niepłacenie i łatka alimenciarza mogłaby pogorszyć i tak już nieciekawy PR Zbyszka.
                  • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:19
                    Wiesz, w jej pokoleniu Zamachowski to był ktoś. Myślę, że nabrała się na środowiskowy nimb Zbyszka i cienie jego dawnych sukcesów. A jeśli chodzi o "real", no to było dokładnie tak jak piszesz.
                  • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:20
                    Dla mnie Majdan też nie ma wyglądu czy charyzmy. Podstarzały, mocno wyliniały drugoligowy piłkarz. Ich fenomen jest dla mnie zgadką.
                    • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:23

> Dla mnie Majdan też nie ma wyglądu czy charyzmy. Podstarzały, mocno wyliniały d
                      > rugoligowy piłkarz.

Młócił dziewczyny hurtowo. Zaliczył kosmiczne ilości modelek i celebrytek. Z tego wnioskuję, że jakąś tam charyzmę jednak ma (żeby nie było - ja jej również nie dostrzegam).
                      • triss_merigold6 Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:27
                        Jest pogodny i bezproblemowy, a jednocześnie bez PR kompletnego przygłupa.
                      • sumire Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:32
                        Nie mylmy charyzmy z kasą i parciem na szkło.
                      • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:39
                        Z tego co pamiętam to te celebrytki były mocno drugoligowe (bardzo oględnie i delikatnie mówiąc).
                        • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:47

> Z tego co pamiętam to te celebrytki były mocno drugoligowe (bardzo oględnie i d
                          > elikatnie mówiąc).

Brał je jak leci. Niektóre były jednak b. ładne np. modelka Anita Sikorska za młodu.
                          • trampki-w-kwiatki Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:35
                            Odczepcie się od Radzia! Radzio jest boski! Odkąd obejrzałam ten program, którym jechali na stopa z Małgonią przez Kambodżę, uznałam, że takiego faceta trzeba każdej kobiecie, która cierpi na poważne PMSy. Jakże on pięknie się do niej zwracał, gdy ta krzyczała charkliwie "nie mów do mnie teraaaaz!" big_grin
                            • kropkaa Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:03
                              Ten program był genialny! Oglądałam, takie guilty pleasure, był tak głupi, że aż fajny. Sceny, kiedy Małgonia siedzi z nogami w górze, Radziu pedałuje i skręca w lewo, bo przecież wiadomo, że jak mówi w lewo, znaczy, że ma na myśli w prawo 😂
                              • jolie Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:11
                                Moim guilty pleasure jest oglądanie Radzia w roli eksperta. Wystylizowany przez małżonkę, pełen samozadowolenia, kwieciście wyraża swoje niezmiernie ważne zdanie na dany temat. Jest to totalna mowa trawa, treści nie ma w niej żadnej, ale gość nawija. Kabaret.
                                • kropkaa Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:16
                                  Swoją rolę odgrywa idealnie. Przez ten spokój chyba sprawia wrażenie mądrego. A farmazony klepie aż miło.

Jeszcze chyba jedna scena była fajna: ona siedziała na jakiejś trawie, a on płynął i pchał cały, nomen omen, majdan.
                                  • jolie Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:20
                                    >Swoją rolę odgrywa idealnie. Przez ten spokój chyba sprawia wrażenie mądrego. A farmazony klepie aż miło.

On jest przekonany, że jest mądry, to pewne. Już w to uwierzył. Zdradza go zerowy dystans do siebie.
                              • morekac Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:16
                                Oj, nie oglądałam tego. Chyba żałuję. 😁
                          • vre-sna Re: Zamachowscy 24.03.21, 04:50
                            A ustatkowal sie przy Malgoni.
                            Swoja droga obserwuje sobie te pare od dluzszego czasu - wygladaja na calkiem zgranych ludzi.
                            Ich rozstanie byloby naprawde zaskoczeniem.
                            Zamachowski, dla mnie, okazal sie takim typowym przedstawicielem faceta w kryzysie wieku sredniego. Od niemal samego poczatku nie dziwilo mnie, ze ulegl byl takiej Monice, ale jego brak reakcji na paplanie o porannym seksie bylo potwierdzeniem, ze z czujac sie w poprzednim zwiazku jak mebel pozostal nim nadal, tylko kto inny na niego usiadl.
                            Btw M. Zamachowska wydala dosc fajna ksiazke kucharska opisujaca w tle tez jej dorastanie i kontakty ze swoja macocha. Jakos mi to wyjasnilo, czemu ona taka jest obecnie.
                            W sumie ojcowie nie doceniaja swojej roli, jaka odgrywaja w dziecinstwie corek. A szkoda.
                            • aqua48 Re: Zamachowscy 24.03.21, 15:08
                              Generalnie Monika jest zaradna pracowita i ładna. Ma prezencję i potrafi z niej skorzystać. I rozwody i powtórne małżeństwa są dla ludzi. Zamachowski aktorem jest niezłym. może się komuś podobać lub nie, pasować do jakiejś roli mniej abo bardziej, rzecz gustu, ale warsztat ma opanowany.
                              Szkoda tylko że w całej tej historii dyskrecji i klasy zabrakło.
                              • vre-sna Re: Zamachowscy 24.03.21, 15:18
                                W tej calej historii zabraklo:
                                zaimpregnowania na kuszenie oraz zdroworsadkowego podejscia do realiow
                                Ok, zakochal sie.
                                Po cholere zgadzal sie na tak wysokie alimenty? A ona czemu mu jakos tak wybitnie szczwanie, jak to potrafi przeciez, nie doradzila wowczas?
                                Obydwoje stracili glowe, ale bardziej dziwi mnie jej nierowne zachowanie.
                                On to taki wlasnie ciut bezwolny mebel. Swoja droga straszny.
                                Czworo dzieci. I nagle sie mu rozjechalo.
                                Acha.
                                • tt-tka Re: Zamachowscy 24.03.21, 15:38
                                  vre-sna napisała:

> W tej calej historii zabraklo:
                                  > zaimpregnowania na kuszenie oraz zdroworsadkowego podejscia do realiow
                                  > Ok, zakochal sie.
                                  > Po cholere zgadzal sie na tak wysokie alimenty?

Bo chcial dostac rozwod szybko i bez orzekania o winie.

>A ona czemu mu jakos tak wybitn
                                  > ie szczwanie, jak to potrafi przeciez, nie doradzila wowczas?

Bo chciala wyjsc za niego, zostac pania Zamachowska, a nie tylko byc z nim tongue_out
                                  A na zyczenie strony winnej rozkladu pozycia rozwodu sie nie dostaje lub trwa to bardzo dlugo.
                                  • vre-sna Re: Zamachowscy 24.03.21, 15:46
                                    No wiec obydwoje, a przynajmniej ona, wykazali sie glupota.
                                    Ona jest wg mnie bardzo wyrachowana kobieta i dlatego sie dziwie, ze nie zrobila nic, aby finansowo jyz na starcie bylo latwiej.
                                    Moze, byc moze, miala jakies poczucie winy?
                                    Dla mnie to ona jest rezyserem tego przypadku.
                                    • vre-sna Re: Zamachowscy 24.03.21, 15:58
                                      W sumie ta kobieta jest dziwna.
                                      Jej czegos brakuje i to nie sa finanse.
                                      On, chw, artysta, wiec w sumie chw.
                                    • tt-tka Re: Zamachowscy 24.03.21, 16:02
                                      Ona prawdopodobnie - co juz tu pisano - wyobrazila sobie, ze zrobi ze Zbynia celebryte tlukacego kase na celebryctwie. Nie przewidziala, ze on nie zechce lub nie potrafi.
                                      • vre-sna Re: Zamachowscy 24.03.21, 16:08
                                        Dla mnie zakrecilo ją, nią: skupienie na nich (jestem w centrum) uwagi, fakt, ze facet z czworka dzieci dla niej zostawil to wszystko oraz to, ze dal jej nazwisko
                                        Potem w kolejnosci to, o czym mowisz
                    • fornita111 Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:24
                      Majdan nie ma zadnej charyzmy, ale ma smykalke celebryty. Udowodnil to i u boku Dody i z Malgonia wink On dobrze robi za tlo bardziej barwnej partnerki.
                      • triss_merigold6 Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:29
                        O, dokładnie. Dobrze robi za tło i nie sprawia wrażenia, jakby się tym męczył.
                        • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:36
                          Dodałbym jeszcze, że jest impregnowany na skandale. Wyrąbał inwestorów giełdowych na swojej firmie od perfum - nic. Wdał się w bójkę z policjantami na dyskotece w Mielnie - nic. Zaliczył żenującą wpadkę z prostytutką-celebrytką Orzechowską - nic. Doda zostawiła jego rzeczy w workach na śmieci pod bramą klubu piłkarskiego - nic. I tak dalej, i tak dalej....
                          • martishia7 Re: Zamachowscy 23.03.21, 19:34
                            Bo ma wdzięk i jest bezpretensjonalny big_grin Na zawsze zostanie w moim serduszku wywiad, jak się zorientował, że jednak jest na wizji - to i ładnie przeprosił: www.youtube.com/watch?v=KuYLQr5yYLM
                          • sol_13 Re: Zamachowscy 23.03.21, 20:29
                            riki_i napisał:

> Dodałbym jeszcze, że jest impregnowany na skandale. Wyrąbał inwestorów giełdowy
                            > ch na swojej firmie od perfum - nic. Wdał się w bójkę z policjantami na dyskote
                            > ce w Mielnie - nic. Zaliczył żenującą wpadkę z prostytutką-celebrytką Orzechows
                            > ką - nic. Doda zostawiła jego rzeczy w workach na śmieci pod bramą klubu piłkar
                            > skiego - nic. I tak dalej, i tak dalej....

I chyba bywał w Zatoce Sztuki.
              • triss_merigold6 Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:13
                Nie wiem, ja go po prostu nie lubię. Kurdupel, który stara się być fajny.
                Obsadzenie go w rolach Jaskra (wybitnie przystojny półelf czy ćwierć elf) i Wołodyjowskiego to bolesne pomyłki.
                • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:17
                  Tak jest.
          • kropkaa Re: Zamachowscy 23.03.21, 17:55
            Z wywiadów pamiętam, że to Zamachowski utrzymywał finansowo całą rodzinę. Jakieś zdjęcia z domu pod miastem były i biedy czy materacy na podłodze tam nie widziałam. Dzieci na zajęcia dodatkowe uczęszczały, rozumiem, że nie na miotle, tylko ktoś je dowoził i przywoził. Przecież sąd nie klepnie takich alimentów, bo matce się zamarzyło życie na wysokim poziomie od następnego dnia po rozwodzie. Był to widocznie dla nich standard i na takim poziomie życie miały kontynuować. Więc raczej nie było tak, że żyli w biedzie, dom dostali od rodziców jak Obajtek działki i nagle bach, 4 koła na latorośl.
            • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:05
              To, że utrzymywał rodzinę nie znaczy, że cały czas miał kilkadziesiąt tysięcy zł miesięcznie. Gdyby podjął przed sądem negocjacje z Justą alimenty na pewno nie byłyby tak wielkie, bo sąd wzialby pod uwagę nieregularność i zmienność jego przychodów. To było łatwe do wykazania. Natomiast w momencie gdy na ochotnika skwapliwie zgodził się na nierealne żądania Justy, podpisał na siebie cyrograf.
              • kropkaa Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:07
                No ale nie zrobił tego z dobrego serca, tylko z wyrachowania: chciał się szybko wymiksować ze starego układu, a potem szybciutko wnieść o obniżenie alimentów. A tu niespodzianka, genialny plan nie wypalił.
          • jedn0raz0w0 Re: Zamachowscy 24.03.21, 20:40
            Nie dla Zbysia. Dla siebie. Ona tego chciała.
      • fornita111 Re: Zamachowscy 23.03.21, 11:54
        Ona zdaje sie dziesiec lat wytrzymala? No ja sie dziwie i to bardzo big_grin
        • arista80 Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:14
          Niestety Zbysiu to klasyczny model "nieporadnego misia" który zawsze znajdzie chętne kobiety dające się złapać na haka tej nieporadności. Wydaje im się, że to właśnie one go uratują, wydobędą z niego nie wiadomo co, i niestety bardzo często potem okazuje się, że tak naprawdę to nie ma co wydobywać z takiego misia. Nie wiem, skąd się bierze ten syndrom ratowniczki.
          • fornita111 Re: Zamachowscy 23.03.21, 12:36
            Z proznosci?
            • znowu.to.samo Re: Zamachowscy 23.03.21, 13:22
              Tylko to tłumaczy fenomen tego mumina
          • trampki-w-kwiatki Re: Zamachowscy 23.03.21, 14:41
            Wiesz, takie Moniki obracają się w dość specyficznym środowisku, to jest środowisko, które nieraz przywołuje w swoich opowieściach nasz forumowy Riki, czyli starzejący się panowie prezesi, zepsuci przez pieniądze i przygodny seks z napompowanymi do granic możliwości pięknościami z instagrama, dumni i durni, sypiący chamskimi żartami jak z rękawa. Na ich tle taki uduchowiony artysta, krzywiący się na wizję lodzika od dwudziestoletniej silikoniary ze sztucznymi rzęsami do połowy czoła, trochę abnegat, nie zainteresowany luksusami, za to uroczo rozprawiający o Feuerbachu, Grotowskim lub Griegu, no po prostu zwraca uwagę i może dech zapierać. Wcale mnie nie dziwi, że znudzona towarzystwem pozerów ze swojego otoczenia, zwróciła uwagę na Zbysia. Dziwi mnie tylko, że za niego wyszła. Ale może jest po prostu romantyczna. Zdarzają się takie cechy u ludzi.
            • arista80 Re: Zamachowscy 23.03.21, 15:01
              Są też po prostu takie panie z tzw. syndromem "ratowniczki", które polują na takich biednych, niezdarnych misiów. Im się często wydaje, że jak wezmą już takiego misia pod swoje skrzydła, to on im będzie na zawsze wdzięczny. A te misie tak naprawdę to są sprytne bestie. Bo jeżeli te ratowniczki "zrobią z nich człowieka", to zwykle wtedy zaczynają szukać lepszych okazji. A jeżeli nie, to dalej tak żerują na nich, narzekając na zły świat wokół.
            • fornita111 Re: Zamachowscy 23.03.21, 15:06
              Tja, zeby ona jeszcze miala 15 lat i nie miala dwoch mezow przed kluskiem, to by mozna kupic wersje, ze ja ujal "bo byl taki inny" wink Raczej Monisia zapragnela byc Pigmalionem i chciala z tej plasteliny ulepic cos lepszego, niz mebel big_grin Wyszlo jak widac wink
              • arista80 Re: Zamachowscy 23.03.21, 15:13
                Ona pewnie miała w głowie jego wyobrażenie z iluś tam lat wcześniej, gdy grał w filmach i cieszył się popularnością jako aktor. Myślała pewnie, że znów powróci do czasów świetności, a jej wystąpienia w telewizjach śniadaniowych i opowieści dodadzą jeszcze mu większego splendoru. Nie przyszło jej na myśl, że czas Zbysia już raczej minął, teraz do tego pandemia i masz babo placek.
            • aqua48 Re: Zamachowscy 23.03.21, 15:19

>Wcale mnie nie dziwi, że znudzona towarzystwem pozerów ze swojeg
              > o otoczenia, zwróciła uwagę na Zbysia.

Wiesz, z tego co pamiętam ich romans rozkwitł na planie takiego telewizyjnego show, w jakimś pięknym egzotycznym miejscu pary celebrytów mieszkały przez parę tygodni w takich prymitywnych chatkach. Raj na ziemi, gotowanie na ognisku, przejażdżki motorówkami i wiatr rozwiewający włosy. Wówczas Zbyniu daleko od pozostawionej w kraju żony i dzieci, popisywał się przed Moniką wodząc za nią rozkochanymi oczkami, i jeszcze mu za to płacili..A ona robiła za wdzięczną nimfę..
              Pamiętam niesmak jaki to ich migdalenie się przed kamerami wzbudzało, no ale część widzów sądziła, że to gra na potrzeby oglądalności. Granat wybuchł po ich powrocie do kraju..
              • jolie Re: Zamachowscy 23.03.21, 18:06
                A czy oni w tych egzotycznych klimatach nie ratowali przypadkiem świata przed plastikiem? Pamiętam taki program, gdzie urządzali sprzątanie świata na jakiejś plaży, robili mądre miny i coś tam bredzili pod publiczkę.
                • aqua48 Re: Zamachowscy 24.03.21, 15:02
                  jolie napisała:

> A czy oni w tych egzotycznych klimatach nie ratowali przypadkiem świata przed p
                  > lastikiem? Pamiętam taki program, gdzie urządzali sprzątanie świata na jakiejś
                  > plaży, robili mądre miny i coś tam bredzili pod publiczkę.

Nie pamiętam co oni tam przed czym ratowali, pamiętam, że inne pary jakoś potrafiły współpracować na stopie koleżeńskiej, a Zamachowski się ślinił i wodził zamglonymi oczami za Moniką trzepoczącą rzęsami i ustawiającą się w coraz to bardziej romantycznych i ponętnych pozach. Bleee..
                  • vre-sna Re: Zamachowscy 24.03.21, 15:05
                    Bo Zamachowska tak ma
                    Umie zakrecic, a potem wielkie zdziwienie, ze ona miala z tym cokolwiek wspolnego
                    No troche jej dopieklo to malzenstwo.
                    Moze przy czwartym malzenstwie wyhamuje
                    • vre-sna Re: Zamachowscy 24.03.21, 15:06
                      Jak na jej wizerunek, bo przeciez nic wiecej sie nie wie oprocz tego co sie czyta
                      I tak dlugo wytrzymala
            • riki_i Re: Zamachowscy 23.03.21, 16:37

> Wiesz, takie Moniki obracają się w dość specyficznym środowisku, to jest środow
              > isko, które nieraz przywołuje w swoich opowieściach nasz forumowy Riki,

Tak jest.
    • vre-sna Re: Zamachowscy 24.03.21, 15:27
      Mozna miec tylko nadzieje, ze juz zadna nie chwyci sie na artyzm artysty.
      A ona?
      Otrzepie sie i pojdzie dalej, a ze wie, czego chce, to da sobie rade.
    • borsuczyca.klusek Re: Zamachowscy 24.03.21, 20:26
      Gdyby ktoś był chętny to można Monice zadać pytanie na Insta 😉 Czyli szykuje się wywiadzik.
      • apallosa Re: Zamachowscy 27.03.21, 13:22
        Wiadomości z ostatniej chwili...
        Otóż p.Monika zakasala rękawy i otwiera własną firmę PR- owska, a dodatkowo zajmie się też nauką jez.obcych.Jest po iberystykę,więc da sobie radę...
        Odkuje się dziewczyna i swoje zarobi prędzej czy później,a Zbysio-mebel z podkulonymi ogonem powróci do p.Justy.
        • geez_louise Re: Zamachowscy 27.03.21, 14:53
          Firma PR? Będzie doradzać jak zniszczyć sobie karierę, stracić wiarygodność i stać się pośmiewiskiem? Oraz jak stracić wartość na rynku reklamowym?

Ta baba ma zero samokrytyki i zerowe poczucie obciachu 🤣
          • apallosa Re: Zamachowscy 27.03.21, 15:31
            No właśnie...z jednej strony jest b.ladna,wykształcona, doświadczenie w mediach owszem ma.Dzieci już duże,Zbysio- mebel poszedł, gdzie chciał...
            A z drugiej strony- jak można samej sobie tak spierniczyc 10lat ? Stracić wartość na rynku mediów/ reklam, wywalić ponad milion na cudze dzieci, a jeszcze pozbyć się super- domu w Konstancinie? Chyba,ze to tylko głupia plota i domostwo wynajęła tylko...
            • figa_z_makiem99 Re: Zamachowscy 27.03.21, 15:51
              Jest wiele kobiet, które w zamian za seks robią z siebie niewolnice, pozwalają sie wykorzystywać i udają, że to niewiarygodna miłość. Chyba ten poranny seks ją tak ogłupił? Czasem patrzę i widzę, że on drze na nią mordę, ona musi usługiwać i jest foch i obraza, kiedy ona zrobi coś dla siebie, ona pozwala by darł mordę na jej dziecko z poprzedniego związku, on ją zdradza a ona udaje, że to miłość i opowiada o cudownym seksie. Mam takich znajomych. I za cholerę nie wiem, co ona w nim widzi i gdzie ma swój honor i godność.
              • apallosa Re: Zamachowscy 27.03.21, 16:05
                Otóż to..kochanienka.Otoz to.
                Ale to jest wynik durnego wychowania w cierpietnictwie współczesnych 30+ czy 40+ latek.Cierp,bo miłość tego wymaga,bierz byle kogo za męża,bo niedajbuk starą panną zostaniesz...no i słynne,,jakoś to będzie".
                • tt-tka Re: Zamachowscy 27.03.21, 17:47
                  Tja, rozwodka Monia na pewno kierowal strach przed staropanienstwem tongue_out
                  • apallosa Re: Zamachowscy 27.03.21, 19:57
                    Przecież ja tu nie o Monice pisze.
                    Wiem,ze Zbytnio to jest/ był jej trzeci mąż.
                    Napisałam tak ogólnie- o polskiej mentalności...no trochę dystansu, proszę.
                    • tt-tka Re: Zamachowscy 27.03.21, 20:11
                      Troche dystansu do wlasnych tekstow, prosze. Kochanienka.
                • sol_13 Re: Zamachowscy 27.03.21, 21:48
                  apallosa napisał:

> Ale to jest wynik durnego wychowania w cierpietnictwie współczesnych 30+ czy
                  > 40+ latek.Cierp,bo miłość tego wymaga,bierz byle kogo za męża,bo niedajbuk star
                  > ą panną zostaniesz...no i słynne,,jakoś to będzie".

Bez przesady, 30+ i 40+ to już nie dotyczy. Rozwodów w naszym pokoleniu na potęgę.
                  • apallosa Re: Zamachowscy 27.03.21, 22:42
                    Oj tam,nie dotyczy..,..
                    W aglomeracjach może,ale w małych miasteczkach czy wioskach kołtuństwo aż huczy.
                    Moją dwudziestoparoletnia bratanicę jej babka ( teściowa brata- babsko moher level hard) zastraszała wydziedziczeniem,jeżeli nie przestanie mieszkać bez ślubu z narzeczonym.Dziewczyna ugięła się i za mąż wyszła. A miało to miejsce jakieś siedem lat temu.
    • tt-tka Re: Zamachowscy 27.03.21, 19:10
      Mumin wydal oswiadczenie ! wirtualna otchlan stala sie zbyt uciazliwa, a w ogole to on sie prywatnoscia dzieli tylko z najblizszymi suspicious
      • apallosa Re: Zamachowscy 27.03.21, 20:05
        No niech chlopina nie bredzi,jak pijany.
        A o prywatności to trza było pomyśleć 10 lat temu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka