esperantza 21.03.21, 22:16 Oczywiście myśle tylko o początku imprezy. Polonez i te sprawy. Rodzice są ? Bo chciałabym zobaczyć ale się nie sklonuje (uroki posiadania bliźniaków w różnych szkołach). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamin Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 22:20 Przeczytałam "Rodzić na studniówce" i z lekka mną wstrząsnęła ta wizja. Co do tematu, to nie jest impreza dla rodziców. A teraz w ogóle chyba studniówek nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 22:26 Te „moje” to za rok. Za cholerę nie pamietam jak było na mojej, myślałam ze na rozpoczęciu rodzice są. Ale jeśli nie to tym lepiej . Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 22:28 esperantza napisała: > Te „moje” to za rok. > > Za cholerę nie pamietam jak było na mojej, myślałam ze na rozpoczęciu rodzice s > ą. Ale jeśli nie to tym lepiej . No to przecież nie będzie też. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 23:15 Ech... Doskonale wiesz. Ktoś się jeszcze łudzi, że normalne życie ot tak, wróci, za rok? Bez szans. Nie w Polsce. Będziemy siedzieć na n-tym lockdownie, dzieci 3 rok bez szkół i kontaktu z grupami rówieśników. I tyle. Chyba że myślisz o podziemnej studniówce, to kto wie? Do tego czasu pewnie wszystko przeniesie się do nielegala. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 23:59 Tak, młodzież ze znajomego liceum zrobola sobie prywatnie studniówkę, hmmm połowa zakażonych covidem, jedna maturzystka ciężkie powikłania neurologiczn, czy podejdzie do matury, wątpi sis... Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 02:19 mae224 napisała: > Tak, młodzież ze znajomego liceum zrobola sobie prywatnie studniówkę, hmmm poło > wa zakażonych covidem, jedna maturzystka ciężkie powikłania neurologiczn, czy p > odejdzie do matury, wątpi sis... Ach, czemu tylko połowa Dodaj więcej dramatyzmu Wszyscy, wszyscy zarażeni Tylko połowa niewidzialnie Nowa mutujaca mutacja A że matura pójdzie im beznadziejnie, to więcej niż pewne Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 14:52 A coś merytorycznego masz do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 09:02 Bosze takie sytuacje to tez tylko na forum, cos jak buty na klatce schodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 15:22 Tylko połowa....następnym razem napisz ze wszyscy, plus wszyscy domownicy , zaraziły sie nawet koty i pozdychały na dachach. Odpowiedz Link Zgłoś
briar_rose Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 15:28 hanusinamama napisała: > Tylko połowa....następnym razem napisz ze wszyscy, plus wszyscy domownicy , zar > aziły sie nawet koty i pozdychały na dachach. > Nie rozumiem, co śmiesznego, że młodzież zachorowała, a jedna uczennica nawet ciężko Z czego tu się śmiać? Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 15:34 A powiesz to w twarz matce tej uczennicy? Czy tylko tak się uzewnetrzniasz anonimowo, bo ci brakuje odwagi się przyznać, że nie masz nic do powiedzenia mądrego. Coś Cię zaskoczyło? Znam wychowawcę tej klasy, co w tym dziwnego, że chorują masowo? Akurat młodzież nie trzyma dystansu. A dziewczyna zabrała sobie część radości z wchodzenia w dorosłość,l przez głupią imprezę w centrum epidemii. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 15:38 Dziwne jest to, że nie obserwuję takich przypadków na co dzień we własnym otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 16:50 Żyjesz w bańce czy jak? Niech zgadnę. Nie masz za bardzo przyjaciół i ludzie ci się nie zwierzają. Nie dziwię się, bo masz empatii 0. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 17:47 O jesu coś mi forum zaszalało nie do ciebie to zacięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 22:36 esperantza napisała: > Za cholerę nie pamietam jak było na mojej, myślałam ze na rozpoczęciu rodzice s > ą. Ale jeśli nie to tym lepiej . Są rodzice z Rady Rodziców ci którzy się zgłoszą do pilnowana porządku. I nie na początku, żeby "zobaczyć poloneza" i pójść spać, tylko na cały czas trwania studniówki do samego końca, żeby ogarniać młodzież. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 08:59 Ojej jak fajnie przeczytać, że są osoby wierzące w studniówkę za rok Pewnie z rady rodziców są ale nie, że chętni chcący zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 09:04 A to już pewnie zależy od konkretnej szkoły. W moim mieście w LO studniówka odbywa się na sali gimnastycznej. Tradycją jest, że chętni rodzice oglądają poloneza z widowni. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 09:07 Dlatego pisze jaki zwyczaj jest w szkołach w mojej okolicy. Są w wynajętych lokalach, wiec siłą rzeczy gdzie ci rodzice mieliby podziwiać poloneza? Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 16:51 Oczywiście twój świat = cały świat. To przednio. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 17:37 Czytaj może kilkukrotnie zanim cos odpiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ada.maris Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 15:38 gryzelda71 napisała: > Ojej jak fajnie przeczytać, że są osoby wierzące w studniówkę za rok > Pewnie z rady rodziców są ale nie, że chętni chcący zobaczyć. Ja tez uważam, ze za rok studniówki się odbędą i szkoła od września normalnie będzie działać i dziwi mnie bardzo, ze tyle osób pisze, ze nie. Mamy marzec, zaszczepionych ok 5 mln ludzi, do września będzie przynajmniej 3x tyle, to dlaczego życie miałoby nie wrócić do normy? Mamy dostać spore ilości szczepionek, w tym Johnsona jednodawkowego, to jak to możliwe, ze mielibyśmy nadal kwitnąć w tym lokdałnowym cyrku? Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 17:58 ada.maris napisał(a): Mamy marzec, zas > zczepionych ok 5 mln ludzi, do września będzie przynajmniej 3x tyle, to dlaczeg > o życie miałoby nie wrócić do normy? Mamy dostać spore ilości szczepionek, w ty > m Johnsona jednodawkowego, to jak to możliwe, ze mielibyśmy nadal kwitnąć w tym > lokdałnowym cyrku? Obyś miała rację. Na razie jesteśmy w czarnej d... Moja mama, lat 76 miała mieć dziś szczepienie, zapisana 1 dnia zapisów świtem. I nie, nie została zaszczepiona dziś. Przesunięto jej termin na 30.03. Wielu jej znajomych-rówieśników spotkało ostatnio to samo. Pewnie szczepionek brak. To po co w takim razie rejestrują kolejne roczniki? Nie ma czym szczepić, klęska. Co dostaniemy, to się zobaczy - na razie nie widzę podstaw do opymizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 22:24 U syna na studniówce rodzice byli na rozpoczęciu - polonez i walc. Potem jakieś zdjęcia i rodzice wychodzili. U córki niestety studniówki nie było Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 22:27 A po maturze planują jakaś bal? Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 23:44 U mojej nie planują. Wychowawcy nawet zachęcają, by coś zorganizować, ale młodzież jest zniechęcona i nie chce angażować się w organizację czegoś, co najprawdopodobniej i tak nie będzie mogło się odbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 22:25 Gdzie teraz odbywają się studniówki? Odpowiedz Link Zgłoś
oceandream Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 22:32 A gdzie są organizowane studniówki? Restauracje zamknięte, szkoły też! Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 22:37 Bosz, napisałam przecież ze chodzi o przyszłoroczne. I co ma termin do zwyczaju, o który pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 08:49 Hę? Pierwszy raz słyszę, by rodzice przychodzili oglądać poloneza. Po to przecież jest kamerzysta, żeby rodzice mogli sobie potem obejrzeć niektóre sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 11:22 Niestety bywa różnie. W szkole mojej córki wstęp dla rodziców jest, dobrze że na tego poloneza jeszcze starcza trochę miejsca młodzieży. Żeby było jeszcze gorzej to wstęp tylko dla niektórych rodziców, "zasłużonych", po czym lista się pokątnie rozrasta. Cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1984 Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 23:46 U mojego syna tylko rodzice ktorzy dzialali w komitecie studniówkowym mieli prawo wejść na salę, oczywiście na czas poloneza. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1984 Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 23:47 Dodam, że rok temu, bo w tym roku po raz pierwszy w historii studniówki się nie odbyły Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 23:49 Zależy od szkoły. Ale jeśli przyszłoroczne, to możesz mieć szczęście i będą w dwa różne weekendy albo w różne dni tego samego weekendu albo przynajmniej o różnych godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Rodzic na studniówce 21.03.21, 23:53 Z tego co doczytała, pytasz o studniówki za rok - jaką masz pewność, że odbędą się w tym samym dniu? zwykle studniówki z tego co kojarzę odbywają się na przestrzeni 2 czy 3 weekendów (sama pamiętam, że w jednym roku byłam na dwóch studniówkach) chyba, że coś się zmieniło... Może akurat im się rozjedzie? Natomiast- ja nie kojarzę aby na studniówkach był zwyczaj zapraszania rodziców, ALE jeżeli w którejś szkole Twoich dzieci taki zwyczaj jest to na pewno dziecko samo Cię o tym poinformuje jeżeli nie ma, nie ma też sensu się pchać na imprezę, poloneza zobaczysz na nagraniu za kilka tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 00:01 Pytam , bo są planowane właśnie na ten sam dzień . Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 00:10 ok, trochę mnie dziwi, że już są planowane i już zostaliście o tym poinformowani- ale ok, może my mieliśmy dziwne reguły i organizowaliśmy dopiero na początku roku no nic, w takim razie musisz zaczekać na informacje o zwyczajach w tych szkołach, bo tu może być różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 12:23 kaki11 napisał(a): > ok, trochę mnie dziwi, że już są planowane i już zostaliście o tym poinformowan > i- ale ok, może my mieliśmy dziwne reguły i organizowaliśmy dopiero na początku > roku W szkole mojej córki komitet studniówkowy został wybrany, owszem, na początku roku, ale w klasie drugiej. Też mnie to rozbawiło Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 18:52 kurt.wallander napisała: > W szkole mojej córki komitet studniówkowy został wybrany, owszem, na początku r > oku, ale w klasie drugiej. Też mnie to rozbawiło A co w tym zabawnego? U moich dzieci też komitety studniówkowe powstawały z podobnym wyprzedzeniem. Jakoś tak się dziwnie składa, że wszyscy chcą mieć te studniówki w jednym czasie, a jeśli szkół jest dużo, (nie tylko licea urządzają studniówki) a roczniki liczne to nie da się ich zorganizować w restauracji za rogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 20:30 Można w szkole zorganizować, niektóre szkoły tak robią. Ale nie, musi być zadęcie na (drogi) hotel. I organizacja półtora roku do przodu w sytuacji pandemii, więc mocno wątpliwe, czy ta studniówka w ogóle się odbędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 13:52 W Warszawie sale na studniówki rezerwuje się w maju-czerwcu klasy drugiej Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 17:51 Najwyraźniej w "moich czasach" i okolicach nie było takiego dużego zapotrzebowania na sale w styczniu/lutym aby trzeba było rezerwować tak wcześnie Pewnie teraz wymaga tego rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 19:16 Mamy z kurt dzieci w tej samej klasie. Rezerwacja sali jest robiona teraz Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 00:02 U syna mogli być na polonezie. Mam nagranie Odpowiedz Link Zgłoś
anatewka11 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 02:14 Ciekawe czy młodzież w ogóle zainteresowana tymi przyszłorocznymi studniówkami. Syn jest w 3 klasie i jak rozmawiam z nim i ze znajomymi, to jest to rocznik który się zwyczajnie nie zintegrował bo nie miał jak. Efekt jest taki, że zaczęły się 18-nastki a oni praktycznie w ogóle nie planują imprez, nawet na nielegalu, bo sa dla siebie obcy. Znają się z ekranu. Jeszcze rocznik wcześniejszy robił te 18-nastki jak tylko było można albo nielegalnie, ten już nie. Dlatego zastanawiam się jakie by mieli podejście do organizowania studniówki... Odpowiedz Link Zgłoś
anatewka11 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 02:24 Edit : syn w 2 klasie cyklu 3-letniego 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 07:46 Jak to znają się z ekranu? Przecież w pierwszej klasie chodzili do szkoły kilka miesięcy. Też mam dziecko w 2 klasie. Jak najbardziej chadza na 18 i inne spotkaniach towarzyskie klasowe. Bardzo żałują, że przepadły im połowinki i planują zastępczą imprezę na koniec roku, jeśli tylko będzie można ( w co osobiście wątpię) Odpowiedz Link Zgłoś
anatewka11 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 15:35 Chodzili kilka miesięcy a potem się wszystko rozmyło, spotkania i podtrzymywanie relacji tylko w małych grupkach. Może specyfika szkoły, ludzie są z różnych miast. Gdyby to dotyczyło tylko mojego dziecka to bym pomyślała że on po prostu nie zabiega bo ma życie towarzyskie w zupełnie innym miejscu niż szkoła ale od innych rodziców słyszę to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 09:11 To wszystko zależy. Mój syn też w 2 kl. po pierwszej zmienił szkołę, czyli nową klasę znał 1,5 miesiąca ale 18 dzieciaki robią i uczestniczą(przezywają, nie zanotowano chorych i zakażonych). Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 09:16 No właśnie. U młodego też póki co nie odnotowano zachorowań poimprezowych. Odpowiedz Link Zgłoś
pogodzona_1234 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 14:34 Trzymaliście się tych wytycznych, że w domówce na 18-stkę uczestniczy te przepisowe 5 osób + domownicy i nic ponadto? Zbliża się ten czas do nas wielkimi krokami i nie powiem- trochę się martwię, bo zapowiedziało się jednak więcej osób...nie chcę żeby to się jakimś mandatem albo kurcze ogniskiem covida nie skończyło... Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 14:58 Na 18 (i nie tylko) na których syn bywa osób jest zdecydowanie więcej niż 5 Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 15:24 Mandat to wybacz nie wiem skąd. Policji nie może ot tak do domu wejść. A z kowidem, to trzeba się obserwować(o gości też chodzi) i nie przychodzić jak jakiś katar czy cokolwiek wskazującego. My tak robimy, znaczy nie traktujemy się jak siewców kowida jak nie mamy żadnych objawów, i wbrew temu co panie piszą na forum wszystko jest w najlepszym porządku. Znaczy my zdrowi i nikt po kontakcie z nami nie zachorował. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 05:45 Ty się nie martw czy pójdziesz na dzioci studniówkę. Ty się martw żeby odbyły się w ogóle te studniówki. Biedne dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 09:07 To chyba zależy od zwyczajów w danej szkole. W naszej rodzice byli zaproszeni na poloneza a potem won Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 09:19 Studniówka była jeszcze w "normalnych czasach". Rodzice obejrzeli poloneza. Mniejsza grupa tańczyła jeszcze walca a już nieduża grupa rockandrolla. Rodziców ubywało na każdym etapie. Do końca zostali tylko rodzice z komitetu studniówkowego. Czy w następnym roku będą studniówki? Hmm...powątpiewam. Odpowiedz Link Zgłoś
briar_rose Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 15:30 Na mojej studniówce rodzice uczniów przyszli, zobaczyli poloneza, pocykali fotki i poszli . Ale to było jednak te kilka lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.1980 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 15:40 U mnie w szkole to właśnie RODZICE są organizatorami imprezy a młodzież i nauczyciele GOŚĆMI. U nas rodzice zawsze byli. Pilnowali, obsługiwali szatnię, przyglądali się i sami się bawili. I fajnie. Z każdej klasy przynajmniej 1 rodzic musi być do końca imprezy a zazwyczaj jest tak, że zostają prawie wszyscy. Nauczyciele wychodzą zazwyczaj ok 24-2. Kiedyś wychowawcy musieli siedzie do końca. Teraz zbuntowaliśmy się bo pilnowanie młodzieży do 4 w nocy na imprezie którą to nie my organizujemy nie jest naszym obowiązkiem. Dla rodziców w sumie też jest to fajna zabawa 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 15:57 O rany studniowka ze starymi bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.1980 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 18:25 No przecież na tą studniówkę nie idą wszyscy rodzice z klasy - tylko 2-4 rodziców tych uczniów, którzy nie mają z tym problemu. Nie wiem co cię tak szokuje. A poza tym widziałaś kiedyś studniówkę bez rodziców?? Ja praktycznie co roku od 17 lat bywam na studniówkach. Chodzę dlatego, że jest przyjemnie i młodzież się fantastycznie bawi. Tańczyć idą jak tylko zacznie grać orkiestra / dj i nie przeszkadzają im w tym ani nauczyciele ani rodzice. Toż to szok.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.1980 Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 18:30 No dobra.... to " prawie wszyscy" to mogło zabrzmieć jakby zostawali wszyscy rodzice wszystkich uczniów w klasie. 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 17:54 Nie wiem ile by musieli mi zapłacić żebym poszła, serio. Zdjęcia cyknięte przed wyjściem, młode chłopcy zawozili/ przywozili, kolejnego dnia przy obiedzie było oglądanie zdjęć, mnie starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
naszastruga Re: Rodzic na studniówce 22.03.21, 20:40 Nie spotkałam się jeszcze z rodzicami śledzącymi studniówki, poza "dyżurnymi" organizatorami. Odpowiedz Link Zgłoś