fragile_f Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 02:46 Gratulacje Ja też już po! Bardzo źle się czułaś po pierwszej dawce? Klamki to nic, jakbyś wylizała poręcze w autobusie to byłoby coś! Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 02:52 Fragile! Ciesze sie, ze tez Ci sie udalo! Po pierwszej dawce bolalo mnie ramie, tak jak by mnie ktos mocno uderzyl. U nas z transportem kiepsko, wiec pozostaja mi klamki w miejscach publicznych😂 Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 03:18 Ja mam poki co trochę podwyższoną temperaturę i czuję lekkie rozbicie, zwłaszcza w okolicach szyi. Mieliśmy J&J, więc pewnie reakcja będzie inna, niż u Ciebie. Jeśli poręcze są niedostępne, to pozostaje tylko wysmarować się testerami szminek po oczach albo wyćmiochtać pokazowe modele telefonów w Wallmarcie Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 10:44 Obserwuj jak się czujesz bo wyglada na to że po J&J są podobne skutki uboczne jak po AZ, wczoraj oglądałam konferencje EMA i z tego co mówili są sygnały o zakrzepicy i będą badać J&J. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 17:46 Tak, poszliśmy na spacer wieczorem a potem jak nas siekło... mam nadzieje, ze do jutra mi przejdzie bo mam isc do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 11:22 To samo pytanie do ciebie. Czym się szczepiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 11:33 OK. Zobaczyłam zdjęcie dopiero teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Gratulacje :) 08.04.21, 02:49 magdallenac napisała: > Ide lizac klamki! E tam, ja się pójdę całować. S. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Gratulacje :) 08.04.21, 02:54 Ja chce poczuc dreszcz ryzyka, niestety maz tez juz zaszczepiony, a ja sie nie caluje z nikim, kto nie jest moim mezem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Gratulacje :) 08.04.21, 03:20 magdallenac napisała: > Ja chce poczuc dreszcz ryzyka, niestety maz tez juz zaszczepiony, a ja sie nie > caluje z nikim, kto nie jest moim mezem. No to całuj w policzki. S. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Gratulacje :) 08.04.21, 07:31 snajper55 napisał: > E tam, ja się pójdę całować. O rany, jaki to świetny pomysł. Muszę jeszcze poczekać na drugą dawkę, ale w czerwcu to ho, ho, ho. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 04:52 trzymajcie bo nie wiem co wylosuje, na 90 % chinska ale kto wie jakie zapasy beda miec 😎 u nas w tej chwili szczepia praktycznie kazdego kto chce bez wyznaczania konkretnych terminow, kalendarz wiekowy jest orientacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
cku1 Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 06:03 Tez kciuki trzymam. To super uczucie jak juz się uda. Jak wygrana w totka (przynajmniej u nas). Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 07:14 u nas raczej normalka 😉 moge sobie wybrac gdzie podjechac na szczepienie, bylebym sie w godzinach zmiescila, a jak kolejka bedzie za dluga, albo bedzie mocno padac, to innego dnia sprobuje nie wiem jak stolica ale na prowincji spoko 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
cku1 Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 07:33 Zazdroszczę. U mnie sie okazalo ze moja praca jednak mnie kwalifikuje do szczepien, bo tak to jeszcze nie wiadomo kiedy bym mogla się zaszczepic. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 09:48 aguha napisała: > Gratuluję! Ja dopiero 20 maja Ja 19 więc tylko dzień wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 07:47 Gratulacje, pozytywnie zazdroszczę. Relacjonuj jak się czujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
qohen.leth Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 07:47 magdallenac Re: Gdzie i kiedy popełniono błąd 06.04.21, 20:41 Ulewa mi się już tym cuvidem i szczepionkami. Ile jeszcze takich wątków?? Odpowiedz Link Zgłoś
qohen.leth Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 07:49 No to jak, przestało się już ulewać? Bo mi się ulewa teraz! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 08:24 I żeby spłodzić ten post musialas/eś założyć nowy nick? 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
qohen.leth Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 09:09 Spadaj jestem na forach długo a na tym od roku zresztą co się będę tłumaczyć mam wk... bo chyba chłopa zabiorą do szpitala po tej waszej cudownej amantadynie a tu z Magdy hipokryzja wyłazi a poza tym g mnie to obchodzi czytam forum w nerwach żeby się czymś zająć ale wk jeszcze bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 09:18 qohen.leth napisał(a): > Spadaj jestem na forach długo a na tym od roku zresztą co się będę tłumaczyć ma > m wk... bo chyba chłopa zabiorą do szpitala po tej waszej cudownej amantadynie > a tu z Magdy hipokryzja wyłazi a poza tym g mnie to obchodzi czytam forum w ne > rwach żeby się czymś zająć ale wk jeszcze bardziej Skąd masz pewność że bez amantadyny nie trafiłby do szpitala? W której dobie choroby zaczął amantadynę brać? Bo najwieksza skuteczność jest wtedy gdy amantadynę zacznie się brać w pierwszej, góra drugiej dobie choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 13:31 Podczas szczepienia, chyba mi krzywo wszczepili chipa, co mnie przywróciło do ustawień fabrycznych i wątki o covidzie i szczepieniach nagle przestały mnie denerwować. Po przespaniu nocy już jestem starą sobą- zobaczyłam wątek Zaszczepiona okraszony dwoma idiotycznymi wykrzyknikami i mnie zatelepało z nerwów. Wszystkiego dobrego dla chłopa. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 07:51 gratulacje! nie potrafię zrozumieć dlaczego zapisujecie najpierw miesiąc a potem dzień a na końcu rok w datach Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 08:15 Gratulacje! Przy okazji - bardzo fajna torebka. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 08:32 To chyba nie były klamki tylko deska klozetowa w samolocie Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 08:37 Wylizałabym 10 desek samolotowych klozetowych zamiast 1 podlogi w ww samolocie po 13h rejsie Warszawa-Pekin. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 08:44 Gratulacje! Ja odliczam godziny do dzisiejszego pierwszego szczepienia Odpowiedz Link Zgłoś
chabry.chabry Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 09:03 Którą szczepionkę otrzymasz? Pfizer'a? Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 17:50 No to się zaszczepiłam! Pfizerem tak jak było wcześniej powiedziane. Kolejne szczepienie 13 maja Samo szczepienie bardzo sprawnie poszło. Byliśmy wywoływani według godziny, potem krótka rejestracja, wypełnienie ankiety, szczepienie i poczekalnia. Praktycznie po 15 minutach było po wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 09:21 Ja też już po. Wczoraj. Moderna. Mogłam wybrać Moderne lub Pfizera lub AZ. Doradzili Moderne. Dziś boli mnie ramię. Ale idę na siłownie, po treningu będą mnie przynajmniej oba bolały. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 09:22 A i z lizaniem klamek trzeba 14 dni poczekać. Więc możemy się umówić na wspólne lizanie w okolicy 21 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 09:31 Jestem z Ursynowa (Warszawa). Ty też z Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 11:21 Też. Mam skierowanie na stadion - ciekawa jestem wrażeń i tego czy młodzież 20+ też ma szansę (nie zapisana) Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 11:30 A syn nie może się w UK zaszczepić? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 11:32 Nie, młodzież na razie nie ma szans. Dopiero, jak uwolnią ich roczniki. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 09:33 Jeśli jesteś z Warszawy i masz w systemie skierowanie, to daj znać na gaskama@gazeta.pl. Napiszę Ci adres. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 11:32 A jesteś 40+ czy 50+? Bo też z Wawy, mam termin na maj na Stadionie i mam skierowanie w systemie? Mogę napisać na maila? Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 13:48 gaskama napisała: > Jeśli jesteś z Warszawy i masz w systemie skierowanie, to daj znać Napisałam z prośbą o info. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiaczek Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 18:04 Dziewczyny, dajcie proszę znać jeśli już macie ten namiar na Ursynów na kasiap77@poczta.onet.pl. Gazetowy mi szwankuje Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 09:46 gaskama napisała: > Ja też już po. Wczoraj. Moderna. Mogłam wybrać Moderne lub Pfizera lub AZ. Dora > dzili Moderne. > a jakieś uzasadnienie czemu Moderna? i naprawdę był wybór wszystkich trzech? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 09:54 Powiedzieli, że moderną to o krok nowocześniejsza Pfizer. No i drugie szczepienie po 28 dniach, czyli szybcuej niż przy reszcie. 5 maja będę po 2 dawce. A może tej mieli najwięcej? Mnie wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 10:05 ja sie mam szczepic w niedzielę, jak rejestrowałam sie przez IKP pokazalo mi na ten dzien tez tylko Modernę, mam ja na potwierdzeniu i teraz ciekawośc mnie zżera, czy ją faktycznie dostanę.. Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 10:21 Niekoniecznie. Dla punktów szczepień wybór szczepionki przez klienta jest niewiążący. Szczepią tym co mają danego dnia na stanie, oczywiście poza tymi którzy przyjmują drugą dawkę. Swoją drogą sytuacja w USA musi być tragiczna, skoro ludzie tak się podniecają i wklejają zdjęcia kwitków ze szczepienia. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 10:25 melikles napisał(a): > Niekoniecznie. Dla punktów szczepień wybór szczepionki przez klienta jest niewi > ążący. Szczepią tym co mają danego dnia na stanie, oczywiście poza tymi którzy > przyjmują drugą dawkę. może tak być, tylko jesli jest niewiążący - to w ogole PO CO taka informacja w IKP, a nastepnie w potwierdzeniu zarejestrowania jest zamieszczana? Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 17:55 W USA jest akurat o wiele lepiej, niz w PL, bo duzo osob jest juz po szczepieniu. Maja otwierać wszystko w czerwcu. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 14:01 Też miałam na potwierdzeniu modernę, dostałam pfizera, drugą dawkę dostanę w maju, równo po 6 tygodniach, choć u nas na początku szczepień odstęp w przypadku tej szczepionki pomiędzy dawkami był krótszy. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 11:34 Zarówno Moderna jak i Pfizer to ta sama technologia, tak samo nowoczesne. Jedyna różnica jest taka że jak ma się uczulenie na szczepienie na grypę (czyli spuchnięta mocno ręka, zaczerwienienie, swędzenie) to Moderna ciut lepsza bo ma inne konserwanty a Pfizer ma to samo co w grypowych. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 11:35 Dla mnie to bez znaczenia. Ja mogłabym się i AZ zaszczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 13:33 Ja też miałam wybór i doradzono mi Pfizera Jestem 12 godzin po szczepieniu drugą dawką i czuję się chora. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 13:40 Myślę, że nie ma to znaczenia. Mnie przekonało tylko to, że przy modernie jest szybsze zaszczepienie drugą dawką. Mnie na czasie zależało. Nawet AZ bym przyjęła (w sumie to gratulacje dla M i Pf za akcję antyreklamy swojego o wiele tańszego konkurenta). Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 13:42 Ja też już byłam na etapie- dajcie mi cokolwiek, aby tylko ten horror się skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 13:47 To ja też bym wolała modernę (jaki jest odcinek czasowy między dawkami)? Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 13:42 Pewnie Ci się tym covidem udało jak niektórym ;p Fajnie, że już po. A ja Pielgrzyma odebrałam. 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 13:52 Wczoraj wieczorem na endorfinowym haju założyłam wątek o szczepionce. Dzisiaj rano już jestem sobą i mi się ciśnienie podniosło, kiedy ten wątek ujrzałam. 😂 Mam nadzieję, że Pielgrzym Ci się spodoba, bo nie przewiduję rekompensaty finansowej za rozczarowania czytelnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 15:22 Mieszkasz w Stanach. Chyba można Cię pozwać. 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
chabry.chabry Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 15:20 Ale jak to, czujesz się chora? Jakieś objawy poszczepienne masz? Bluska mi osoba, też otrzymała Phizera, pierwszą dawkę. Zaraz będzie druga. Czy po pierwszej czułaś się źle? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 15:44 Po pierwszej mnie tylko ramię bolało. Teraz czuję się jakbym miała grypę- bolą mnie mięśnie i głowa i miałam gorączkę 39 w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 13:42 gaskama napisała: > Ja też już po. Wczoraj. Moderna. Mogłam wybrać Moderne lub Pfizera lub AZ. Dora > dzili Moderne. Dziś boli mnie ramię. Ale idę na siłownie, po treningu będą mnie > przynajmniej oba bolały. > Super. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 16:12 Ja jestem tym dziwakiem, ktory tylko z youtuba z domu cwiczy🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 17:16 magdallenac napisała: > Ja jestem tym dziwakiem, ktory tylko z youtuba z domu cwiczy🤷♀️ Ja także Ale jakie mam zakwasy po przerwie covidowej, ha! Like it! Zaraz robię: www.youtube.com/watch?v=XichmyxfCGc Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 17:29 Fajne, może sobie jutro zrobię. Widzę elementy jogi, chodziłam kilka lat na jogę. Ale się znudziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 17:10 Ano, mam indywidualnego trenera. Leci jako rehabilitacja. Uhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 17:17 Ja mam raz w tygodniu podziemne spotkania z rehabilitantem, taki mix treningu z rehabilitacją. Ale siłowni mi brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 17:22 A ja kocham. Jest taka efektywna. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 17:26 To ja tylko trening siłowy, dwa razy w tygodniu, niekiedy zamieniam na masaż, jak dam sobie za duży wycisk na rowerze albo trenarzerze. Ale ja też głównie z gumami, hantlami, kettlerami itp. pracuję. W domu też mam kupę badziewia, łącznie z kamizelkami obciążającymi, sztangą itp. Ale sam się nudzę. Syn za to głównie sam od lat ćwiczy, ale teraz też chodzi raz na dwa tygodnie na trening do mojej trenerki, ta mu układa treningi. Młody ma więcej silnej woli niż ja. Ja wolę z mężem na zewnątrz potrenować. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 13:45 kura17 napisała: > jaki lans na nozki > > Dodajmy, że jeszcze lans na pfizera, a my się tu nad AZ rozstrząsamy. 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 13:47 Tez zauważyłam - bardzo zacny widok: nóżki, kiecka, torebka Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 13:55 To dla borsuczycy, gdyby przypadkiem wpadła to tego wątku, ze swoim- bez zdjęcia się nie liczy😂 Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 10:53 Zazdroszczę Ci niesamowicie. Ze względów medycznych zależy mi na jak najszybszym szczepieniu, a termin na 1 dawkę mam dopiero na maj. Wczoraj nawet wydzwaniałam do Krakowa, bo tam mieli rozmrożone szczepionki, ale nic nie wskórałam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 11:25 Gratuluje. Nie lizałabym jednak rotawirusa złapiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 13:35 A ja myślałam, że wraz z nastaniem Covida, wszystkie inne wirusy wyginęły🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 16:11 Na klamkach jest świerzb, fuj! Nie liż! Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 17:44 primula.alpicola napisała: > Na klamkach jest świerzb, fuj! > Nie liż! Jak lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 13:36 Gratulacje Z ciekawości spytam: jaki macie procent zaszczepionych? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 13:47 W Stanach 18% w moim stanie 42% przynajmniej jedną dawką. Od tygodnia zaczęło się totalne szaleństwo szczepionkowe- szczepią wszystkich i wszędzie, nawet nie musisz wysiadać z auta. Nasz gubernator planuje, że do wakacji cała Minnesota 16+ będzie zaszczepiona podwójną dawką. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 16:06 Średnia szczepień z zeszłego tygodnia w USA to ponad 3mln dawek dziennie. U nas w święta szczeplili po 3 tys.osób na dobę. 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 14:21 Ja dzisiaj, pfizer. Nie dowierzam jeszcze, bardzo emocjonalne to dla mnie było. Dosłownie miałam łzy w oczach. Jakbym miała wyjsć z więzienia po roku.... Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 15:06 Dziękuję bardzo się cieszę. Dobrze, ze udało Wam się wyjsć cało z tego choróbska. Ściskam! Odpowiedz Link Zgłoś
joasia33 Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 15:56 Krótki odstęp między pierwszą i drugą dawką. Fajnie. Mnie zaszczepiono na dializie Pfizerem 25 marca, a druga dawka dopiero 2 maja. Jeszcze tylko mąż musi się dostać na szczepienie i hurra! Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 17:43 Super będę się za ciebie modlił i za męża też. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 17:51 karme-lowa napisała: > Super! Gratuluję! Nie wiem z czego tu się cieszą.Ale ja też się cieszę.I widzę moja damo ty też .Super. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 17:47 ja też dziś Pfizerem, a drugi termin 7 maja szczepienie bezbolesnie, a ja panikara jestem...no i jak na razie to żadnych dziwnych reakcji Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Zaszczepiona!! 08.04.21, 17:54 ms.piggy napisała: > ja też dziś Pfizerem, a drugi termin 7 maja > szczepienie bezbolesnie, a ja panikara jestem...no i jak na razie to żadnych d > ziwnych reakcji A co ty myślałaś że ci dają delebetę z dużą igłą .Cieszę się twoim szczęściem ,Będę cię obserwował.Tylko nie zmieniaj nicka.Klamki już odkaziłem .Pa. Odpowiedz Link Zgłoś