Dodaj do ulubionych

Szara strefa działa

10.04.21, 17:47
Szara strefa działa. Niektórzy fryzjerzy przyjmują, kluby fitness działają wystarczy założyć kartę zawodowego związku triathlonisty, restauracje też niektóre działają, hotele też.

Jeśli wiecie o takich miejscach wystawcie im opinie w internecie. Epidemia się skończy, a niech ci co próbują obejść obostrzenia maja później w internecie średnio 2 czy 3 gwiazdki i tracą. Z kolei jak wiecie o miejscach, które sumiennie są zamknięte wystawcie im 5 gwiazdek. Niech oni zyskają potem i się szybko odbiją. Tylko tak jako społeczeństwo możemy pokazać nasze oburzenie i jednocześnie przyczynić się do szybszego opanowania katastrofalnej sytuacji w jakiej się znajdujemy.
Obserwuj wątek
    • nottymoni Re: Szara strefa działa 10.04.21, 17:50
      1 gwiazdkę to zgłaszam na twoją szarą kuciape trollu beznadziejny
      • lajtova Re: Szara strefa działa 10.04.21, 17:58
        A kim ty jesteś żeby bez pozwolenia komentować moje posty?
      • madami Re: Szara strefa działa 11.04.21, 14:46
        Czemu ten spam troll nie został ciągle zbanowany? Może gazeta mu płaci?
    • malia Re: Szara strefa działa 10.04.21, 17:54
      1. Teraz do fryzjera poszłam w ostatni czynny dzień. Ale moje zdanie jest takie, że ci fryzjerzy nikogo na siłę nie ciągną i nie strzygą przymusowo. Gdybym miała pilną potrzebę skorzystania, to byłabym wdzięczna, że mnie ktoś przyjmie. To samo dotyczy innych usług.
      2. Nie mam zamiaru bawić się w do nosiciela
      3. Tytuł wątku SZARA STREFA jest nieco niefortunny
      • lajtova Re: Szara strefa działa 10.04.21, 17:56
        Fakt "Strefa śmierci" byłaby bardziej odpowiednia.
        • malia Re: Szara strefa działa 10.04.21, 17:57
          w twoim przypadku niefortunny, nie ogólnie.
      • magdallenac Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:34
        malia napisała:

>
        > 3. Tytuł wątku SZARA STREFA jest nieco niefortunny
        😂😂
        • malia Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:37
          i powoduje, że po takim tytule nie sposób traktować całego postu Lajtowej poważnie.
          No bo jak - szara strefa działa big_grin
    • piesiedwa Re: Szara strefa działa 10.04.21, 18:08
      Kolejny raz propagandowy spam😅, chyba na odwrot
      • madami Re: Szara strefa działa 11.04.21, 14:47
        Klikajcie w kosz przy każdym wpisie tego trolla.
    • zwyczajnamatka Re: Szara strefa działa 10.04.21, 18:15
      Chyba odwrotnie? Ci co działają mają ode mnie 5 gwiazdek. Idę w poniedziałek do kosmetyczki, a gdybym potrzebowała fryzjera (a nie potrzebuję) to też bym poszła.
      • klementyna156 Re: Szara strefa działa 10.04.21, 18:18
        Dokładnie tak. Te nieliczne czynne zbierają liczne podziękowania i pochwały na to, że jeszcze walczą i jest gdzie pójść. Choć po ostatnich zmianach nie wiem, czy jakikolwiek fitness się uchował, chyba udało się zabić wszystkie, niestety. Już nie działa opcja z licencją, bo trzeba być do tego olimpijczykiem.
        • aguar Re: Szara strefa działa 10.04.21, 18:30
          Chwała tym, którzy walczą. Poza tym największym czynnikiem ryzyka zgonu z powodu Covid u osób młodych, bez (innych) chorób przewlekłych jest otyłość, więc pomagając komuś zredukować masę ciała, ratuje się mu życie!!!!
        • skumbrie Re: Szara strefa działa 10.04.21, 21:47
          Udało, udało, kadry narodowe ćwiczą.
      • milka_milka Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:13
        Dokładnie.
    • ga-ti Re: Szara strefa działa 10.04.21, 18:16
      A skąd Ty wiesz, który fryzjer obcina w domu swoim czy klienta i które fitnesy działają? Specjalnie ich szukasz?
      Ja nie szukam, nie dopytuję, nie śledzę i nie mam pojęcia kto działa, a kto nie.
    • arista80 Re: Szara strefa działa 10.04.21, 18:35
      Ty wiesz, że w niektórych krajach fryzjerzy mimo pandemii mogą pracować legalnie? Np. u mnie we Włoszech (w zależności od strefy). I otwarte zakłady fryzjerskie działające zgodnie z przepisami bezpieczeństwa wcale nie przyczyniają się do wzrostu zakażeń. Moja teściowa chodzi co tydzień, ostatnio był mój synek i za kilka dni idę ja. I wszyscy żyjemy.
      • panna.nasturcja Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:31
        Oprócz tych 113 tysięcy Włochów, którzy z powodu covidu nie żyją.
        Ale co tam, ważne, ze do fryzjera można iść.
        • triss_merigold6 Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:37
          Sprawdź średnią wieku tych zmarłych, przez media przemykały cichutko informacje, że w Bergano ta średnia była grubo powyżej 80 lat.
          • panna.nasturcja Re: Szara strefa działa 11.04.21, 00:48
            Nie chce mi się z Tobą gadać.
            • madami Re: Szara strefa działa 11.04.21, 14:47
              To nie gadaj wink
    • tri.lian Re: Szara strefa działa 10.04.21, 18:36
      Te sumiennie zamknięte raczej już nigdy nie odbiją
    • black.emma Re: Szara strefa działa 10.04.21, 18:41
      Nie jest ci głupio pisać takich komentarzy po tym jak w szczycie pandemii roznosiłaś wirusa po markecie budowlanym?
      • lajtova Re: Szara strefa działa 10.04.21, 18:59
        Nie roznosiłam bo nie jestem nosicielem.
        • tri.lian Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:02
          uuuu taka wtopa
          • lajtova Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:05
            Jaka wtopa? Poszłam sobie do otwartego sklepu zogdnie z obowiązującym prawem i stosowałam zasady DDM w odróżnieniu od wielu osób jakie tam były.
            • tri.lian Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:11
              No skoro ty nie jesteś nosicielem to jaki masz problem z tym że inni nienosiciele chodzą sobie do fryzjera?
              • lajtova Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:15
                Bo po pierwsze obecnie prawo tego zakazuje. Po drugie w żadnym markecie nie spędzam tak długiego czasu w jednym pomieszczeniu w tak bliskiej odległości z innymi ludźmi.
                • szeptucha.z.malucha Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:16
                  Aha
                • tri.lian Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:19
                  lajtova napisał(a):

> Bo po pierwsze obecnie prawo tego zakazuje. Po drugie w żadnym markecie nie spę
                  > dzam tak długiego czasu w jednym pomieszczeniu w tak bliskiej odległości z inny
                  > mi ludźmi.
                  >

o teraz zaczynasz kręcić, skoro nie jesteś nosicielem (jak sama twierdzisz) to jakie to ma znaczenie ile czasu spędzasz z innymi ludźmi?
                  • lajtova Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:24
                    Ale inni mogą być. W markecie to będzie sekunda podczas miniecia się w alejce albo minuta przy kasie oddzielonej pleksi.
                    Jest zasadnicza różnica. Ale tak czy inaczej popieram decyzję o zamknięciu marketów budowlanych.
                    • tri.lian Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:27
                      oczywiście, już się obkupiłaś to po co mają być otwarte? big_grin
                      • lajtova Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:29
                        Nie obkupiłam się. W sumie przydałoby mi się iść do Juli ale nie pojde.
                        • tri.lian Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:31
                          bohater nie zawsze nosi pelerynę!
                        • kira02 Re: Szara strefa działa 11.04.21, 13:54
                          Lajtova, powinnaś być konsekwentna. Sama skorzystałeś, innym zabraniasz. Trzeba było siedzieć w domu.
                • kamin Re: Szara strefa działa 10.04.21, 21:34
                  Mój syn spędza u fryzjera max 20 minut. W markecie budowlanym dłużej jesteśmy zwykle
              • szeptucha.z.malucha Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:16
                👍
            • black.emma Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:20
              Poszłaś sobie do sklepu zaraz po wyprodukowaniu stu postów, że szkoły powinny być zamknięte przez kolejne tysiąc lat. I jak to ludzie mogą w ogóle z domu wychodzić. Jesteś nędzną hipokrytką i tyle. Inni mają siedzieć w piwnicy, żebyś ty mogła latać po marketach. Skończ się już produkować, bo żal ciebie czytać.
              • lajtova Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:26
                Nigdy nie pisałam że szkoły mają być zamknięte tysiąc lat. To już twój wymysł. Nic nie poradzą na twoje wymysły.
                Nie latam po marketach tylko chodzę jak są otwarte.
                • black.emma Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:32
                  lajtova napisał(a):

> Nie latam po marketach tylko chodzę jak są otwarte.
                  >
                  To po cholerę wszem i wobec apelujesz, żeby zamykać wszystko? I obrażasz ludzi, którzy ośmielają się wystawić nos za drzwi? Skoro tak bardzo martwisz się epidemią, to chyba powinnaś sobie odpuścić wycieczki po marketach?
                  • lajtova Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:40
                    To nie była wucieczka. Zresztą co to za pomysł ze ktoś robi wycieczki po marketach?
                    Potrzebowałam coś kupić, sklep był otwarty więc zgodnie z prawem i zachowaniem zasad DDM pojechałam to kupić.
                    • black.emma Re: Szara strefa działa 10.04.21, 20:21
                      A ktoś inny potrzebuje zrobić paznokcie więc sobie idzie i robi. A ty masz ścisk dupy.
        • black.emma Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:18
          A ci fryzjerzy są? big_grin Hipokryzja level master.
    • adriana.la.cerva Re: Szara strefa działa 10.04.21, 18:41
      Ty to masz lajtowa w tym lbie na.rane
    • solejrolia Re: Szara strefa działa 10.04.21, 18:44

Nie.
    • 18lipcowa3 Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:12
      super że działa, korzystam
      • pasquda77 Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:22
        Bujaj Lajtova, w poniedziałek mam wizytę u fryzjera, tak w Polsce i normalnie w salonie, fakt że przy zasłoniętych oknach i mam rzucić okiem idąc czy nikt nie obserwuje miejscówki, ale mam😎
        Niech dziewczyna zarabia, ma ciężko chorego męża, utrzymuje sama rodzinę, ale kogo to w pisie obchodzi?
        • triss_merigold6 Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:24
          Ja korzystałam teraz z podziemia kosmetycznego smile
          • szeptucha.z.malucha Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:27
            Cała rodzina korzysta z różnych form, głównie balansujących na granicy podziemia. Tym radośniej, że jako ozdrowieńcy odbijamy sobie czas uważania i miesięcznego zamknięciasmile
        • lajtova Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:27
          Jak przywlecze covida to na pewno mu pomoże. Mam nadzieję, że policja tam wejdzie jak tam będziesz.
          • szeptucha.z.malucha Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:30
            Samozwańczy szeryf z Ciebie😂
    • berber_rock Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:23
      A kto jest oburzony? smile
    • tri.lian Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:32
      kiedy to ty najbardziej potrzebujesz pomocy, krejzi
      • lajtova Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:38
        Jestem gazeciarz.
        • tri.lian Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:39
          a czasami też Napoleon
          • lajtova Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:41
            Anna Fal.
    • maeve_binchy Re: Szara strefa działa 10.04.21, 19:50
      To nie twoj post, tylko skopiowany wpis kolesia aktywnego w grupach covidowych.
      • pasquda77 Re: Szara strefa działa 10.04.21, 21:24
        maeve_binchy napisała:

> To nie twoj post, tylko skopiowany wpis kolesia aktywnego w grupach covidowych.
        >
        Większość jej postów to kopiuj wklej z FB, oczywiście bez podania autora
        • szeptucha.z.malucha Re: Szara strefa działa 10.04.21, 21:48
          Ciekawe modus operandi.
        • 1matka-polka Re: Szara strefa działa 11.04.21, 14:00
          Polaczenie zlodzieja ze spamerem i paranoikiem, ciezki przypadek...
    • e-ness Re: Szara strefa działa 10.04.21, 21:37
      We wtorek umówiona jestem do fryzjera, w przyszły weekend robię wypad na Mazury. Dam im 5 gwiazdek i napisze elaborat z zachwytami celem polecania ich usług
    • skumbrie Re: Szara strefa działa 10.04.21, 21:46
      Pojeb... cię do reszty.
    • primula.alpicola Re: Szara strefa działa 11.04.21, 21:25
      Lajtovo, pogódź się z tym, że społeczeństwo chce tych usług. Sama poleciałabym do siłowni, gdyby otworzyli, no ale niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka