Dodaj do ulubionych

Domowy zestaw do shellac / hybryda

18.04.21, 17:43
Kobitki

Porady potrzebuje. Tu gdzie mieszkam co chwile otwierają/ zamykają salony kosmetyczne, teraz na manicure tylko z negatywnym testem. Nie wiadomo jak długo.
Któras z was robiła sama paznokcie w domu?
Internet przeglądnęłam, tysiące postów / filmów sponsorowanych.

Co potrzebuje - cały zestaw, z lampa, dla idioty - który działa i instrukcje do tego. Cena w sumie bez znaczenia - im prostszy tym lepszy.

Warto się w to bawic ?
Obserwuj wątek
    • klementyna156 Re: Domowy zestaw do shellac / hybryda 18.04.21, 18:11
      Tak sobie. Tzn. ładnie wygląda, ale w sumie mocno niszczy paznokcie. Nie warto. Lepiej malować odżywką i czasem lakierem.
      Mam lampę i hybrydy, robiłam wiele razy. Da się. Tylko potem leczę paznokcie przez pół roku. Nie rób tego.
    • geez_louise Re: Domowy zestaw do shellac / hybryda 18.04.21, 18:23
      Kupiłam sobie cały zestaw i to wszystko z „górnej półki”, teoretycznie wiem o robieniu hybrydy wszystko, mam jakieś tam zdolności manualne. Niestety, okazało się, że akceptuję tylko paznokcie idealne, a takie robią tylko najlepsze manicurzystki. Moje dzieła są zaledwie znośne. Bardziej niszczę płytkę przy ściąganiu starej hybrydy, nie robię tak idealnych kształtów, moje paznokcie krócej się trzymają a dłubię przy nich dwa razy dłużej. Mam sprzęt za 1000 złotych a i tak chodzę na mani i pedi.
    • mia_mia Re: Domowy zestaw do shellac / hybryda 18.04.21, 18:35
      Kupiłam i super się sprawdza. Całe życie chodziłam do salonu, efekt może nie powala, ale jest na czwórkę. Moja kuzynka robi lepsze niż w salonie, bo kiedyś zrobiła kurs i jest bardzo uzdolniona w tym kierunku, chociaż pracuje w IT
    • kaskaz1 Re: Domowy zestaw do shellac / hybryda 18.04.21, 18:38
      Oczywiście za warto . Nawet jak robisz troche częściej niż u mani to po kilku razach i przy kilku posiadanych kolorach zaczynasz oszczędzać finansowo. A jakość wykonania to kwestia wprawy . I ta niezależność czy właśnie otwiwraja xzy tez zamykają.
    • sasha_m Re: Domowy zestaw do shellac / hybryda 19.04.21, 07:59
      Jeśli potrafisz pomalować paznokcie zwykłym kolorowym lakierem, to z hybrydą na pewno sobie poradzisz. Są zestawy startowe różnych firm, instrukcja jest w środku, do tego filmy na YT, mogą być też sponsorowane, to nie jest absolutnie nic skomplikowanego. Ja pomijam etap matowienia płytki, bo to rzeczywiście niszczy paznokcie. Bez tego i tak świetnie się trzyma.
    • fifiriffi Re: Domowy zestaw do shellac / hybryda 19.04.21, 08:14
      Jak masz czas...
      Ja nie mam na to czasu i chęci...
      Nie potrafie zrobić sobie tak jak bym chciała.
      Mam kilka znajomych , co sobie robią same, ale zawsze narzekają, że muszą sporo czasu na to poświęcić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka