lioka
21.04.21, 17:07
Czy któraś z was ogląda ten serial? Ja zaczęłam niedawno oglądać w necie, jestem na 14 odcinku. Co mnie zadziwia, to, że w czasach wojny, biedy, takiego kryzysu i beznadziei ludzie uprawiali beztrosko seks i rodziły się co chwilę jakieś dzieci. Ja sobie nie wyobrażam w takich warunkach współżyć z partnerem, gdzie do o koła walą bomby, ludzie umierają, leje się krew, niepewność jutra. To jest taki stres i wyczerpanie psychiczne, gdzie chyba na ostatnim miejscu powinna być myśl o takich sprawach. To, że kobiety rodziły dzieci to zrozumiałe, nie było dostępu do antykoncepcji, więc co chwilę zaciążały. Ale samo to, że kochankowie mieli ochotę na amory... Powiem szczerze, że ja jak mam zły dzień, stresujący czas ( choćby teraz, nasza obecna sytuacja ) jest o wiele mniej stresująca niż wojna, to nie mam ochoty na seks. Człowiek wtedy myśli innymi kategoriami, nie ma się nastroju na igraszki. Jak pokłócona jestem z partnerem to tym bardziej. Dlatego to mnie tak bardzo dziwi. Czy któraś z was, podziela moje zdanie?