Dodaj do ulubionych

Samotna mama

22.04.21, 20:23
Odkąd urodziłam dwójkę dzieci, rok po roku, jestem samotna. W sensie znajomi i rodzina nie dzwonią, nie piszą na komunikatorach i nie pytają co u mnie. Nie chcą też przyjść. Ja wiadomo nie mam czasu odzywać się pierwsza. Inni prawie nie inicjują kontaktu. Moje otoczenie to tylko mąż i dwójka małych dzieci. Dlaczego? Jestem samotna i chcę innego jeszcze towarzystwa.
Obserwuj wątek
    • homohominilupus Re: Samotna mama 22.04.21, 20:36
      kuszmirka napisała:

ć. Ja wiadomo nie mam czasu odzywać się pierwsza. a.

Nowy nick+ to zdanie =troll alert
    • januszekxxl Re: Samotna mama 22.04.21, 20:38
      kuszmirka napisała:
      znajomi i rodzina nie dzwonią, nie piszą na komunikatorach i nie pytają co u mnie. Nie ch
      > cą też przyjść.

Widocznie cię nie lubią.
    • gaskama Re: Samotna mama 22.04.21, 20:39
      Kup se pieska.
      • abecadlowa1 Re: Samotna mama 22.04.21, 20:42
        gaskama napisała:

> Kup se pieska.
        >

Albo kozę
        • gaskama Re: Samotna mama 22.04.21, 20:44
          Albo jedno i drugie.
        • attiya Re: Samotna mama 23.04.21, 12:04
          abecadlowa1 napisała:

> gaskama napisała:
          >
          > > Kup se pieska.
          > >
          >
          > Albo kozę

Albo trzecie dziecko sobie zrób
          A poza tym pielęgnacja koleżeństwa obowiązuje dwie strony
    • mrs.solis Re: Samotna mama 22.04.21, 20:43
      Nie masz czasu zeby odezwac sie pierwsza, a na spokojna rozmowe bez wrzaskow dzieci nad sluchawka mialabys?
    • engine8 Re: Samotna mama 22.04.21, 21:11
      Nie masz czasu odzywac sie pierwsza ale odwiadac jako "druga" to juz masz? To zajmuje dokladnie tyle samo czasu..
      A wiec skoncz z wymowkami i skontaktuj sie "pierwsza" ze znajomymi poniewaz jak widac Ty masz tym problem i nie oczekuj ze ktos to za ciebie zalatwi a oni mysla ze Ty po prostu jestes tak zajeta ze nie masz czasu ani ochoty na nic.
      • 8babek [...] 22.04.21, 21:14
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • januszekxxl Re: Samotna mama 22.04.21, 21:17
          8babek napisała:
          > Z ust mi wyjąłeś .

A fuj!
          • 8babek [...] 22.04.21, 21:21
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • bywalec.hoteli Re: Samotna mama 28.04.21, 14:25
        engine8 napisał(a):

> Nie masz czasu odzywac sie pierwsza ale odwiadac jako "druga" to juz masz? To z
        > ajmuje dokladnie tyle samo czasu..
        > A wiec skoncz z wymowkami i skontaktuj sie "pierwsza" ze znajomymi poniewaz jak
        > widac Ty masz tym problem i nie oczekuj ze ktos to za ciebie zalatwi a oni mys
        > la ze Ty po prostu jestes tak zajeta ze nie masz czasu ani ochoty na nic.

Ciągnie wilka do lasu smile
    • pani_tau Re: Samotna mama 22.04.21, 21:27
      Przyzwyczaisz się.
    • mikams75 Re: Samotna mama 22.04.21, 22:37
      > Ja wiadomo nie mam czasu odzywać się pierwsza

ludzie mysl, ze jak nie masz czasu to nie masz, nie beda ci d.. zawracac.
    • magata.d Re: Samotna mama 23.04.21, 09:35
      Skoro nie masz czasu odzywać się pierwsza, to jak znajdziesz czas odezwać się druga?
    • katriel Re: Samotna mama 23.04.21, 11:58
      > Ja wiadomo nie mam czasu odzywać się pierwsza.

Tu już kilka osób napisało, że przeprowadzenie rozmowy telefonicznej zajmuje dokładnie tyle samo czasu dzwoniącemu co "dzwonionemu" (a kilka innych, że autorka jest trollem), ale mam wrażenie, że akurat w tym zdaniu daje się wyczytać trochę głębszy problem, który niejednej matki małych dzieci dotyczy.

"Nie mam czasu odzywać się pierwsza" znaczy: nie ma takiego spokojnego momentu w ciągu dnia, kiedy mogę usiąść i zrobić coś, na co akurat mam ochotę (na przykład zadzwonić do przyjaciółki), mając gwarancję, że nic pilniejszego mnie od tego nie oderwie. Gdyby to przyjaciółka zadzwoniła - a, to co innego, siła wyższa, byłoby nieuprzejmie nie odebrać, więc odbieram i rozmawiam, dzieci sobie poradzą. Czyli od obowiązków domowych mogą mnie oderwać tylko inne obowiązki, ale nie - własna potrzeba psychicznego odpoczynku. Ta może poczekać, aż nie będzie nic innego do zrobienia.
      To jest pułapka. Zawsze będzie coś innego do zrobienia. Jeśli chce się zachować zdrowie fizyczne i psychiczne, czas na odpoczynek (kontakty ze znajomymi, seks z mężem, ruch na świeżym powietrzu) trzeba sobie zaplanować. Mogą się zdarzyć w życiu człowieka okresy, kiedy to nie jest konieczne i spontan wystarczy, ale wczesne macierzyństwo z całą pewnością do nich nie należy.
    • primula.alpicola Re: Samotna mama 23.04.21, 12:02
      Jeśli nie masz czasu odzywać się pierwsza, to nie masz też czasu odpowiadać.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Samotna mama 23.04.21, 13:10
      Może masz nieznośne dzieci i nikt nie pali się do kontaktu z wami.
    • princesswhitewolf Re: Samotna mama 23.04.21, 13:14
      jesli nie masz jakichs problemow z osobowoscia to bez trudu znajdziesz babiszony kumpele wsrod matek przedszkolnych i szkolnych. Opedzic sie nie bedziesz mogla.

A jesli sa mlodsze to polecam piaskowinice i hustawki. Zagaduj ile ma lat itd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka