anianatalii 25.04.21, 17:24 Witam, jakie biuro podróży możecie polecić oprócz Itaki i Tui. Chciałaby polecieć do Portugalii a oprócz tych biur innych nie znam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna_lila Re: Biura podróźy 25.04.21, 17:26 rainbow tours r.pl/portugalia?wiek=1991-02-11&wiek=1991-02-11&liczbaPokoi=1&sortuj=CenaAsc&grupujTerminy=1&czyCenaZaWszystkich=0&czyPotwierdzoneTerminy=0&pokazywaneLotniska=SAME&gclid=Cj0KCQjwppSEBhCGARIsANIs4p6hTTKsBmYLqNh4Q-0s248lpJLG4doBZKwDtotaZKDdeiM1R_J-ov0aAgDAEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Biura podróźy 25.04.21, 17:29 Po co korzystać z BP podróżując po Europie? Odpowiedz Link Zgłoś
anianatalii Re: Biura podróźy 25.04.21, 17:54 Chodzi mi dokładnie o Maderę a tam ciężko się dostać z Polski bez biura podróży. Tanie linie lotnicze nie są tanie na całą rodzinę na wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Biura podróźy 25.04.21, 18:15 Posprawdzaj dokładniej, bardzo trudno w Europie znaleźć wyjazd przez BP tańszy niż samodzielnie zorganizowany, może czasem na Kanary. BP sprzedają też bilety w swoich czarterach, może spróbuj od tej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Biura podróźy 25.04.21, 19:16 Ale może ktoś nie ma ochoty na przekopywanie się przez pierdylion stron, wyszukiwarek i portali, albo nie ma doświadczenia w takich sprawach? Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Biura podróźy 25.04.21, 23:02 melikles napisał(a): > Ale może ktoś nie ma ochoty na przekopywanie się przez pierdylion stron, wyszuk > iwarek i portali, albo nie ma doświadczenia w takich sprawach? No tak. Ten komentarz w sumie wyjasnia czemu w Tajlandii STRASZYYYYYY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Biura podróźy 25.04.21, 19:27 mia_mia napisał(a): > Posprawdzaj dokładniej, bardzo trudno w Europie znaleźć wyjazd przez BP tańszy > niż samodzielnie zorganizowany, może czasem na Kanary. BP sprzedają też bilety > w swoich czarterach, może spróbuj od tej strony. W przypadku Madery akurat dużo taniej jest wziąć z BP hotel plus lot niż samodzielnie kupić dokładnie ten sam hotel plus jakiś lot. Lotów bezpośrednich z Polski na Maderę nie ma, a czartery BP lecą bezpośrednio. Wiec dochodzi jeszcze oszczędność czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Biura podróźy 25.04.21, 19:33 Jeśli samodzielnie to raczej apartament albo jakiś mały pensjonat. BP dostają zupełnie inne ceny niż indywidualni klienci z ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Biura podróźy 25.04.21, 20:12 Możliwe akurat na Maderze nie byłam, ale zawsze sprawdzam co wyjdzie taniej i w Europie zwykle samodzielny wyjazd jest tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Biura podróźy 25.04.21, 20:34 W Europie tak. Tylko nie każdy bierze pod uwagę cenę jako główne kryterium. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Biura podróźy 25.04.21, 18:26 A jak jest teraz na Maderze z testami? PCR? Czy robią na miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
lwica_24 Re: Biura podróźy 25.04.21, 20:23 Bo po prostu wygodniej. Wolę usiąść w autokarze niz za kierownicą samochodu o północy i szukać pensjonatu. Wolę pobyt zorganizowany przez porządne, przyzwoite biuro. Mam dobre doświadczenia z Logosem, niezłe z Rainbow Tours. Co kto lubi, ja wygodę. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Biura podróźy 25.04.21, 22:49 Nie musisz szukac pensjonatu o polnocy, wystarczy ze znajdziesz wczesniej na booking.com i dojedziesz taksowka. Gwarantuje ci, ze bedzie szybciej niz z biurem, bo te autokary czekaja do usranej smierci az ostatni podrozny odbierze bagaza, a potem zatrzymuja sie przy kazdym z 20 hoteli po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Biura podróźy 25.04.21, 23:03 lwica_24 napisała: > Bo po prostu wygodniej. Wolę usiąść w autokarze niz za kierownicą samochodu o p > ółnocy i szukać pensjonatu. > Wolę pobyt zorganizowany przez porządne, przyzwoite biuro. Mam dobre doświadcze > nia z Logosem, niezłe z Rainbow Tours. > Co kto lubi, ja wygodę. No tak. To w sumie tez wyjasnia czemu Tajlandia STRAAAAASZYYYYY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lwica_24 Re: Biura podróźy 26.04.21, 14:44 Z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością byłam w większej ilości miejsc na świecie niż 90% emam. Bywałam na zjazdach i sympozjach, u przyjaciół, jeździłam indywidualnie i z biurami podróży. Jeżdziłam jako dziecko z rodzicami ( i nie zawsze były to demoludy), jeżdziłam do rodziców będących na kontraktach w krajach arabskich. Nocowałam w hotelach 5*, w hostelach i w namiotach. I wiem doskonale czego sie bać, czego sie nie bać, czego chcę i co mi nie odpowiada. Mnie nie odpowiada jazda taksówką do hotelu połozonego kilkadziesiąt km od lotniska ( wiem, przerabiałam). Mnie nie odpowiada szukanie miejsca do zaparkowania pod muzeum czy innym zwiedzanym miejscem ( wiem , przerabiałam). Wiem jaka jest Tajlandia, bo byłam. Wiem jakie są kraje arabskie, bo spędziłam tam sporo czasu, w tym dwa razy wakacje. Nie dyskutuje się o gustach. Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Biura podróźy 25.04.21, 19:28 Ale, że googla ci odcieli i nie możesz poszukać jakie inne biura są, skoro nie znasz żadnych poza tymi 2, jakie organizują wylot do Portugalii? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Biura podróźy 25.04.21, 22:58 To nie takie proste. Trzeba sprawdzić wiarygodność tych firm, żeby nie padły w połowie wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Biura podróźy 25.04.21, 22:30 A ktoś wie, czy w tym roku można będzie przełożyć wykupioną (właściwie przełożoną z poprzedniego) w zeszłym roku wycieczkę na kolejny rok ewentualnie z niej zrezygnować? Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Biura podróźy 25.04.21, 23:10 Sprawdz warunki, przecież to zależy od biura. Całe szczęście, że w zeszłym roku nie zgodzilam się na voucher i wyszarpalam zwrot kasy. Trwało to wprawdzie kilka miesięcy, ale przynajmniej mam teraz spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Biura podróźy 25.04.21, 23:28 sol_13 napisała: > Sprawdz warunki, przecież to zależy od biura. > > Całe szczęście, że w zeszłym roku nie zgodzilam się na voucher i wyszarpalam z > wrot kasy. Trwało to wprawdzie kilka miesięcy, ale przynajmniej mam teraz spok > ój. Hehhehehe... przypominam jak pisałem jakiś rok temu (może jedenaście miechów), że tylko kasa, żadne papiery bezwartosciowe. To mnie wonskie specjalistki przekrzykiwały ze Wizz daje +20% a EasyJet 15 funtów. Teraz widać, że łatwo się rozdaje coś czego się nigdy nie uda wykorzystać.... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Biura podróźy 25.04.21, 23:29 alfa36 napisała: > A ktoś wie, czy w tym roku można będzie przełożyć wykupioną (właściwie przełożo > ną z poprzedniego) w zeszłym roku wycieczkę na kolejny rok ewentualnie z niej > zrezygnować? Przepraszam bardzo, ale mnie śmieszy.... straszliwie śmieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Biura podróźy 25.04.21, 23:01 A nie umiesz poleciec po prostu samolotem? Musisz biurem? Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: Biura podróźy 26.04.21, 00:18 Na Maderę z biurem jest zdecydowanie taniej. Zawsze jeżdżę samodzielnie, ale w przypadku Madery, ze względu na lot, różnica w cenie była o 50% mniej na korzyść biura. Chyba, że upolujesz sam lot czarterowy, ale nie na każdy termin się da. Leciałam z Itaką, było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Biura podróźy 25.04.21, 23:15 Ja teraz lecę z Rainbow, jezdzilam z nimi też dawniej. Na poprzednim wyjezdzie bylismy z Itaką a zimą z TUI. Wcześniej też jezdzilam i z Itaką, i z TUI, i Eximem, Coralem (dawny Wezyr) i biurami ktorych juz nie ma. Do Grecji koleżanka polecala mi Grecos. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Biura podróźy 26.04.21, 01:14 leciałam tydzień temu z rainbow, czarterem, reszta samodzielnie, tanio nie było ale wygodnie, sam lot zresztą kupiłam jeszcze w innym biurze, oni mi sprzedali ofertę rainbow moje zamówienie było mocno nietypowe, rainbow by mi tego nie sprzedało bez partnera Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Biura podróźy 28.04.21, 20:13 Rainbow. Niektore kierunki Coral Travel, Grecos, Exim. Odpowiedz Link Zgłoś