Dodaj do ulubionych

Format polityczny Beaty Sz. :D

26.04.21, 18:21
Jakże to?! Na ematce jeszcze nie tematu???

Tak minister Gliński pisze o broszce big_grin
O nominacji dla byłej premier Beaty Szydło pisze z kolei tak: "Uważam, że członkostwo pani premier Beaty Szydło w Radzie stanowi dla Rady i Muzeum zaszczyt - bo osoba tego formatu politycznego, z wielką wrażliwością społeczną, ciesząca się wysokim społecznym zaufaniem i - co najważniejsze - wywodząca się z Ziemi Oświęcimskiej, której rodzina od lat zamieszkuje w bezpośrednim sąsiedztwie terenu dawnego obozu, jest cennym sojusznikiem w staraniach o realizację programu Muzeum i wsparciem jego działalności".

A tu link:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,27021593,kolejna-dymisja-w-radzie-muzeum-auschwitz-po-nominacji-dla-beaty.html#s=BoxOpImg1
Cieszycie się, że tak cudowna, wartościowa osoba zasiądzie w Radzie? suspicious
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 26.04.21, 18:29
      Szykują ją na prezydenta; czas ludowi przypomnieć o zajebistości "naszej Beaty".
      • lellapolella Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 26.04.21, 20:57
        Ale coś ona nie jest pewna, czy się uda i szuka dobrej fuchy tuż pod chałupą.
    • madame_edith Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 26.04.21, 21:04
      Mnie najbardziej wzruszyło, że wystarczy w sąsiedztwie obozu mieszkać, żeby mieć „kwalifikacje” 😂
      • simply_z Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 26.04.21, 21:07
        nie no..jakieś kwalifikacje chyba..ma. skońvzyła etnologię i pracowała w muzem etnograficznym Krakowa. Prędzej nadaje się do pracy w muzeum, niż na premiera.
        • madame_edith Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 26.04.21, 21:15
          Ale ja się śmieję z Glińskiego, że przytacza ten bzdurny argument o mieszkaniu w sąsiedztwie. W kwalifikacje tego tępego babska nie wnikam.
      • januszekxxl Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 26.04.21, 21:18
        madame_edith napisała:
        > Mnie najbardziej wzruszyło, że wystarczy w sąsiedztwie obozu mieszkać, żeby mie
        > ć „kwalifikacje” 😂

I tak dobrze że nie mieszkała koło Wawelu. Jeszcze by ją królową zrobili big_grin
        • jowita771 Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 26.04.21, 21:39
          Ja przez ładnych parę lat mieszkałam pod Jasną Górą, miałabym w związku z tym fajny pomysł.
          • januszekxxl Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 26.04.21, 21:57
            jowita771 napisał:
            > Ja przez ładnych parę lat mieszkałam pod Jasną Górą, miałabym w związku z tym fajny pomysł.
            >

Ja nie mam nic przeciwko temu żebyś została królową Polski.
            Tylko że jeśli spod Jasnej Góry, to musiałabyś być dziewicą big_grin
          • ajr27 Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 26.04.21, 22:08
            Marzysz, żeby wszyscy klękali, kiedy zdejmujesz płaszcz?
          • heca7 Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 26.04.21, 22:45
            Gdybyś tak mieszkała blisko Watykanu... To by było coś wink

Mam wrażenie, że ostatni profesor to odszedł bo poczuł , że w obliczu takiego "formatu" nie jest godny zaszczytu zasiadania w tej samej Radzie co wielka Becia suspicious
        • aqua48 Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 27.04.21, 10:52
          januszekxxl napisał:

> I tak dobrze że nie mieszkała koło Wawelu. Jeszcze by ją królową zrobili big_grin

A tfu, wypluj. Jeszcze ją zrobią!
          • heca7 Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 27.04.21, 12:07
            aqua48 napisała:

> januszekxxl napisał:
            >
            > > I tak dobrze że nie mieszkała koło Wawelu. Jeszcze by ją królową zrobili
            > big_grin
            >
            > A tfu, wypluj. Jeszcze ją zrobią!

A następcą zostanie ksiądz...tfu! książę Tymoteusz Pierwszy big_grin
    • daniela34 Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 26.04.21, 21:22
      Nooo...tak format...najwyżej A5
    • mia_mia Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 26.04.21, 22:04
      Do robienia cyrku ze śmierci prawie 100 osób, która obchodzi głównie rodziny i nikogo innego na świecie już się przyzwyczailiśmy, ale robienie cyrku z holokaustu to już jednak grube przegięcie na skalę światową. Niech Becia udoskonala przepisy na rosół za pieniądze unii i niczym innym się nie zajmuje, bo wszystko inne ją przerasta.
    • myfaith Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 26.04.21, 22:19
      A co tu mówić - każda decyzja , każdego dnia , tego (nie) rządu to brnięcie w taki poziom absurdu, że człowiek się zastanawia jak daleko można jeszcze się posunąć....

p.Szydło szuka bezpiecznej przystani na wypadek gdyby jednak cos poszło nie tak i nie została nawet posłem w polskim parlamencie. W końcu do łatwych pieniędzy można się przyzwyczaić wink
      NO i ktoś musi dzielnie bronic jedynego słusznego, odgórnie narzuconego, punktu widzenia historii przed zakusami obcych ( czyli wszystkich innych którzy chcieli wspólnie pracować i badać holokaust widząc wszystkie aspekty)

Poza tym PiS zaczyna stosować tę samą strategię co w czasie swoich 1 rządów - poobsadzał "swoimi" różne stanowiska i ci "swoi" - (nie usunięci przez PO za ich rządzenia) bardzo szybko wrócili po wygranej 2015 i gorzej bo szybko wytypowali kto nie będzie wiernie służył nowej władzy. Czyli wpuszczenie "kreta "do kolejnego urzędu, zeby doczekał następnej zmiany rządów wink
      • livia.kalina Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 26.04.21, 23:48
        >A co tu mówić - każda decyzja , każdego dnia , tego (nie) rządu to brnięcie w taki poziom absurdu, że człowiek się zastanawia jak daleko można jeszcze się posunąć....

No dokładnie.
    • nigdynigdynigdy84 Re: Format polityczny Beaty Sz. :D 26.04.21, 23:53
      To już było tutaj.
      I rzygać się chce, że takie dno jak beacia obejmuje stanowisko w takim miejscu.
      Starszy Pan, były więzień obozu powiedział na ten temat: to plucie ludziom którzy to przeżyli w twarz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka