Dodaj do ulubionych

Nauczanie hybrydowe

04.05.21, 19:21
Właśnie dostałam info ze szkoły, że nauka hybrydowa od 17 maja w klasach 4-8 ma w szkole córki polegać na tym, że przez te 2 tygodnie maja klasy 7 i 8 będą nadal na zdalnym, a klasy 4-6 stacjonarnie. Bez żadnej zamiany po tygodniu. No powiem szczerze, że takiego rozwiązania się nie spodziewałam. Gdzie ta hybrydowość w przypadku najstarszych klas? Moja 7-klasistka zła, bo ona ma po dziurki w nosie zdalnej edukacji i chciała już wrócić do szkoły. A tu jeszcze miesiąc na zdalnym ja czeka. Czy u kogoś z Was też takie rozwiązanie szkoła przyjęła?
Obserwuj wątek
    • malia Re: Nauczanie hybrydowe 04.05.21, 19:26
      No ja też jestem zła, bo u mojej w tygodniu przed egzaminem idą właśnie 8 klasy i jeszcze jakieś. W szkole gdzie uczę, już teraz omawiane co robić, byle tylko nikogo nie straszyć i nie stresować, a tam z grubej rury, sprawdziany, notatki, kartkówki, a potem tydzień z egzaminem.
    • jakis_wolny Re: Nauczanie hybrydowe 04.05.21, 19:26
      Ja nawet żadnego info że szkoły nie dostałam.

Pewnie na ostatnią minutę....
    • mum2004 Re: Nauczanie hybrydowe 04.05.21, 19:27
      U nas też 6-8 tylko zdalnie. A młodsze stacjonarnie.
    • cku1 Re: Nauczanie hybrydowe 04.05.21, 19:28
      U nas 8 klasisci nie idą wcale, reszta w systemie dwa dni w szkole, dwa dni w domu.
    • kermicia Re: Nauczanie hybrydowe 04.05.21, 19:29
      U nas hit hitów - hybryda na maj to 2 (słownie: dwa) dni w szkole dla klas VI. Inne roczniki mają więcej, jeden aż 5 dni w szkole. Szał.
    • aguar Re: Nauczanie hybrydowe 04.05.21, 19:31
      To u mojego stosunkowo korzystnie - trzeci tydzień maja jeszcze będzie na zdalnym, a od 24.05 przez ok. miesiąc stacjonarnie.
    • iwoniaw Re: Nauczanie hybrydowe 04.05.21, 19:34
      U mnie szkoły już otwartym tekstem piszą "jeśli władze państwowe będą się trzymać przedstawionego ostatnio harmonogramu, to natychmiast po oficjalnym ogłoszeniu rozporządzenia przedstawimy obowiązujący od 17 maja plan" - czyli wiedzą, że nic nie wiedzą.

W podstawówce drugi tydzień ew. hybrydy to zresztą niemal w całości egzaminy 8-klasisty i reszta klas w budynku ma dni dyrektorskie zaplanowane od września.
      • slonko1335 Re: Nauczanie hybrydowe 05.05.21, 21:12
        Przecież to rozporządzenie już jest .
    • little_fish Re: Nauczanie hybrydowe 04.05.21, 19:38
      Nic jeszcze nie wiem.
    • ga-ti Re: Nauczanie hybrydowe 04.05.21, 21:30
      U nas od 17 wracają 7 i 8, w następnym tygodniu 4-6, ale tylko na dwa dni, bo trzy sa wolne, bo egzaminy klas 8.
      31.05. powinni wrócić wszyscy, ale też na pół tygodnia, bo długi weekend. I zostają trzy tygodnie nie wiadomo czego smile
      Może decyzja, że klasy 8 na zdalnym ma uchronić dzieciaki przed ewentualną kwarantanną w czasie egzaminów, gdyby się okazało, że ktoś w szkole byłby chory.
      • grey_delphinum Re: Nauczanie hybrydowe 04.05.21, 22:45
        Wg mnie to świetne rozwiazanie, ale pewnie u syna ósme klasy wrócą co najmniej na tydzień przed egzaminem, bo chodzą takie słuchy (oficjalnie nic jeszcze nie wiadomo).
    • ela.dzi Re: Nauczanie hybrydowe 04.05.21, 22:47
      U nas jest tak :

od dnia 17 do 21 maja 2021 r. uczniowie klas IV-V realizują zajęcia stacjonarnie, klasy VI-VIII zdalnie,
      od dnia 24 do dnia 28 maja 2021 r. uczniowie klas VI-VIII realizują zajęcia stacjonarnie, klasy IV-V zdalnie.
      Od dnia 31 maja wszyscy uczniowie realizują edukację stacjonarnie.
    • edycja_kopiuj_wklej Re: Nauczanie hybrydowe 04.05.21, 22:55
      Dyrekcja która wysyła do szkoły 8 klasistów chyba troche mało odpowiedzialnie podejmuje decyzje. Wystarczy jakis jeden covidowiec i dzieciaki na kwarantannie i dodatkowy stres i zamieszanie.
    • hanusinamama Re: Nauczanie hybrydowe 04.05.21, 23:01
      U nas 8 klasisci nie idą. Tzn maja konsultacje. Dyrekcja stwierdziła, ze nie ma co ryzykowac ze 8klasista wpadnie na kwaratane w okresie egzaminów.
      • iwoniaw Re: Nauczanie hybrydowe 04.05.21, 23:11
        hanusinamama napisała:

> U nas 8 klasisci nie idą. Tzn maja konsultacje. Dyrekcja stwierdziła, ze nie ma
        > co ryzykowac ze 8klasista wpadnie na kwaratane w okresie egzaminów.
        >

Mam nadzieję, że u nas też tak zrobią.
    • fibi00 Re: Nauczanie hybrydowe 05.05.21, 20:58
      Mój 7-klasista dostał info od wychowawczyni że idą do szkoły 17,19 i 21 maja. Więc będą chodzić co drugi dzień. I spoko.
    • mannazmango Re: Nauczanie hybrydowe 05.05.21, 21:07
      U nas cisza, żadnych informacji czy idą do szkoły czy nie, zero informacji.
      Mam 8-klasie.
    • slonko1335 Re: Nauczanie hybrydowe 05.05.21, 21:16
      Nie ma żadnego oficjalnego info. W razie gdyby dyrekcja miała jakąś pomrocznosc za wczasu poinformowalismy że 8 klasistow do szkoly i tak nie puścimy do egzaminów.
      • ga-ti Re: Nauczanie hybrydowe 05.05.21, 22:01
        Takie puszczenie ósmoklasistów może być ryzykowne. U dziecka w szkole już kilka razy była kwarantanna dla wybranych klas, bo nauczyciel, bo dziecko, bo pani ze świetlicy ...
        Trzymam kciuki, żeby wszyscy zdrowi dotrwali do egzaminów!
    • princy-mincy Re: Nauczanie hybrydowe 05.05.21, 22:07
      U nas 15-19 maja klasy 4-6, 7-8 zdalnie.
      Po tygodniu zamiana, by jak najmniej narażać 8-klasistow na ryzyko choroby.
    • anorektycznazdzira Re: Nauczanie hybrydowe 06.05.21, 07:15
      Z tego samego powodu mój syn (technikum) wyśmiał "harmonogram" jak o nim usłyszał. Skomentował: hybrydowe od połowy maja? Aha, czyli po prostu zdalne jeszcze o końca maja a potem może nasza kolej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka