Dodaj do ulubionych

Rozstępy po ciąży!?

29.10.04, 22:56
Urodziłam 2 miesiące temu a rozstępy chyba zostaną już na zawsze...Mam ich
mnóstwo - na udach, brzuchu i pośladkach, choć będąc w ciąży stale te miejsca
smarowałam.Próbowałam wiele kremów lecz efektów w ogóle nie widać!!! Może
znacie jakiś skuteczny środek na pozbycie się rozstępów albo chociaż na ich
zblednięcie??? Proszę, odpiszcie...
Obserwuj wątek
    • petto Re: Rozstępy po ciąży!? 29.10.04, 23:43
      po ok.5,6 miesiacach same zbledna, znikną! u mnie tak było,
    • desire.et Re: Rozstępy po ciąży!? 29.10.04, 23:52
      no nie wiem, czy znikna... brzuch mialam jak balon i ani jednego rozstepu, ale
      piersi... buuuu... z 75C urosly na 80E czasem z ogonkiem i jak przestalam
      karmic wrocily do poprzedniego rozmiaru,ale za to w stanie fatalnym (jak dla
      mnie)... do dzis mam pregi i chociaz uzywalam jakichs kosmetykow(np z Avonu),
      nie pomoglo... A moze ktos zna jakis fajny specyfik?
      • gagunia Re: Rozstępy po ciąży!? 30.10.04, 12:48
        chyba nic sie nie da zrobic poza zabiegami chirurgicznymi. ja wprawdzie nie mam
        po ciazy zadnych pozostalosci (no, moze biust nieco stracil na urodzie, ale nie
        jest najgorzej), ale mam na biodrach i piersiach (od spodu) stare rozstepy z
        okresu dojrzewania. moge was tylko pocieszyc, ze po pewnym czasei zbladly i
        wcale nie rzucaja sie w oczy - na plazy nie musze sie odziewac w jakies
        pantaloniaste majtasy smile

na biust uzywam kremu avonu i naprawde sie sprawdza - zaden balsam tak nie
        ujedrnial - skora jest gladka i ladnie napieta.
    • izakamr Re: Rozstępy po ciąży!? 30.10.04, 15:17
      Niestety należych do tych (nie)szczęśliwych,których natura obdarzyła słabą
      skórką.Rozstępy pozostają na zawsze,bledną to prawda ale są.Mnie po pierwszej
      ciąży pozostały na piersiach i udach a po drugiej dzięki Bogu nic nie przybyło.
      (oprócz paru kilo nadwagi)Może znacie przepis na pozbycie się brzucha bez
      uciążliwych ćwiczeń albo zkupu drogiego sprzętu?Iza
    • olamad Re: Rozstępy po ciąży!? 01.11.04, 10:05
      Polecam krem na rozstępy Vichy. Można go używać zapobiegawczo (np. w czasie
      ciąży), ale jego główne działanie ma na celu zmniejszenie już istniejących. Dla
      mnie rewelacja - już po kilku dniach stosowania widziałam poprawę, rozstępy
      stały się naprawdę mało widoczne. Chyba nie ma sposobu na pozbycie się ich w
      100% (oprócz zabiegu chirurgicznego), ale przecież nam chodzi głównie o to, by
      ładnie wyglądać. Dla mnie obojętne, czy one tam są, czy ich nie ma, byle nie
      było ich widać. W takim wypadku Vichy naprawdę się sprawdziło. Polecam.
      • nelka25 Re: Rozstępy po ciąży-----to po co zachodziłaś???? 01.11.04, 10:19
        Dziewczyny zastanówcie się o co wam chodzi!
        Najpierw chcecie zajsc w ciazę,piszecie że stosujecie różne testy,metody
        chodzicie do specjalistów.
        Pózniej piejecie bo hurra udało się jest ciąża,póżniej dzidziuś i ......
        zaczyna się....nie przespałam jeszcze nocy,dziecko ciągle mi płacze,mam
        rozstępy,straciałam talię.....
        To po jaka chorobę zachodzicie w te ciąże a pózniej macie o to pretensje do
        całego swiata???
        Wywlekacie te pretensje na forum jakby to było wydarzenie roku---wiecej
        opanowania i uśmiechu.

• akinow51 Re: Rozstępy po ciąży-----to po co zachodziłaś??? 01.11.04, 16:27
          Nikt nie ma pretensji do całego świata. Po prostu jesteśmy zadbanymi kobietami
          i chcemy ładnie wyglądać to wszystko. Dziwie się ze tak trudno ci to zrozumieć
        • desire.et Re: Rozstępy po ciąży-----to po co zachodziłaś??? 01.11.04, 21:55
          Forum jest wlasnie po to, zeby "wywlekac" to i owo. Nie zauwazylam, zeby
          ktorakolwiek z wypowiadajacych sie dziewczyn miala pretensje do calego swiata.
          To co ja sadze na swoj temat jest tylko i wylacznie moja opinia.. A po "jaka
          chorobe" zachodzi sie w ciaze? Jesli jestes juz Mama, potrafisz odpowiedziec
          sobie na to pytanie.
        • wieczna-gosia Re: Rozstępy po ciąży-----to po co zachodziłaś??? 02.11.04, 22:10
          bo nikt nam glupim nie piowiedzial ze po ciazy nie przesypia sie nocy, traci
          talie, ma sie rozstepy i dziecko ciagle placze.
          Zawsze sie mozna pocieszyc ze w ktoryms tam wieku i tak sie traci talie,
          wiotczeje, przestaje sie sypiac... a tak przynajmniej tworczo sie te talie
          traci wink
          A wiecie kurka wodna ze to piate to cholerka TEZ ciagle ryczy??? I jeszcze ma
          katar. Myslalam ze piate to juz dzidzius jak z okladki wink) nie placze, sam sie
          przewija a ja jak 18 bede i z makijazem codziennie wink
        • grzalka Re: Rozstępy po ciąży-----to po co zachodziłaś??? 03.11.04, 10:45
          Z całym szacunkiem, ale w ciąże nie zachodzi sie po to, żeby mieć rozstępy i
          stracić talię.
    • adsa_21 Re: Rozstępy po ciąży!? 01.11.04, 18:56
      Jestem poltora roku po porodzie..rozstepy jakie byly - takie sa..moze troche
      zbledly..tez sie smarowalam: przed ciaza, w trakcie i po ale nie dalo to
      zadnych rezultatowsad
      Nie chce cie martwic ale chyba musisz do nich przywyknac..jak tak zrobilam.
      • damcio1 Re: Rozstępy po ciąży!? 02.11.04, 22:05
        Dziękuję za wszystkie odpowiedzi! Przynajmniej wiem, że nie tylko mnie matka
        natura obdarowała w tak beznadziejną skóre i nie tylko ja walczę z tym
        defektem...
        • maria_rosa Re: Rozstępy po ciąży!? 05.11.04, 15:49
          To nie jest tak, że matka natura oddarowała cię beznadziejną skórą.
          Ja po ciąży mam rozstępy ( chyba wszędzie )smile)))A skórę przed ciążą miałam
          bardzo elastyczną, ciało umięśnione aż do przesady, dodatkowo jeszcze tańczyłam
          kilka lat.I co? Jakoś nie miało to znaczenia.
          Przed ciążą miałam biust 75b, po ciąży wiadomo karmienie, tak więc stałam się
          cycoliną z 80dd.Teraz mam ponownie mały biust, a na rozstępy staram się nie
          zwracać uwagi, choć mam świadomość tego, iż są.

Pozdrawiam serdecznie,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka