Dodaj do ulubionych

Ostatni posiłek

• kaki11 Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 16:59
      Przypuszczam, że ze stresu nie mogła bym nic zjeść, ale gdyby jednak trudno powiedzieć na co miała bym ochotę. Dużą szanse ma szarlotka na ciepło z lodami i herbata owocowa smile natomiast mam trochę jak Ty, o tej porze roku mogę się żywić praktycznie tylko kalafiorem, młodymi ziemniaczkami, fasolką szparagową, truskawkami i resztą tego dobrodziejstwa!
    • rycerzowa Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 17:28
      A danie z perspektywą kary śmierci za łakomstwo?
      Za jakie jedzonko skłonne byłybyście zapłacić taką cenę?

Słyszałam onegdaj o babci, bardzo starszej i mocno chorej, na żołądek i wątrobę.
      Pewnego dnia powiedziała, że ma dość sucharków i grysiku, zażądała grzanek z czosnkiem,
      jajecznicy na boczku, tortu z bitą śmietaną i dużo piwa.
      - Babciu, ale to ci zaszkodzi!
      - Umrę, ale wpierw pojem!!!
      I dokładnie tak się stało.
    • novembre Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 17:29
      Tort czekoladowy. Zjadłabym cały i miała wy..bane czy przytyję big_grin
    • loganberry Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 17:42
      Burger z frytkami belgijskimi + dużo czerwonego wina. Albo dobre spaghetti bolognese takoż z winem. Albo pieczona kaczka z kluseczkami i dużo czerwonego...

Ewentualnie cały tort bezowy do zjedzenia łyżeczka - potem nie zdażyłoby mnie zemdlic. Może być szampan do tego.
    • iwles Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 18:35

Kluski ziemniaczane (ale koniecznie zrobione przez moją mame) z twarogiem i skwarkami. Do tego kompot wiśniowy z dużą ilością wiśni koniecznie z pestkami.
      Na deser poproszę róże zrobione przez Daniele34 😋
      • daniela34 Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 18:37
        Zrobię Ci zrobię, nawet bez death row 😃
      • bei Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 19:18
        Jakie róże? Z czego?
        • iwles Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 19:31

Nie mogę znaleźć wątku z różami Danieli, ale było to coś takiego:

https://malacukierenka.pl/wp-content/uploads/2016/10/roze-karnawalowe8.jpg
        • daniela34 Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 19:34
          Takie
          • shmu Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 22:15
            Kurcze, zawsze mi smaku w nocy narobicie. Nie dość, że mąż na okrągło wpierdziela słodkie i mi podrzuca, i mam zaj... lody w zamrażarce, to teraz te róże. Powiedzcie chociaż, że smażone w głębokim tłuszczu, bo nie mam możliwości...
            • daniela34 Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 22:18
              shmu napisała:

> Pow
              > iedzcie chociaż, że smażone w głębokim tłuszczu, bo nie mam możliwości...

A jak inaczej? Tylko na głębokim tłuszczu
    • ga-ti Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 18:56
      Ja bym stawiała na słodkie, dużo słodkiego, lody, bezy, torty, kruche, szarlotki, kremowe, miodowe, itp.
      A z jedzenia, hm, makaron ze szpinakiem, serem i śmietaną albo z kurczakiem i śmietaną, albo jakąś dobrą zupę, ale taką pyszną, tylko jaką.....? Albo pierogi z mięsem. Nie wiem, w sumie co.
    • bei Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 19:17
      Ja gdy się stresuję to nie mogę nic przełknąć, i nic mi nie smakuje- co jest nawet dobre, bo kiedys miałam tak, ze zajadałam stres. Nic bym na ten posiłek nie zjadła…
    • kozica111 Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 19:27
      dziwny temat, okrutny.
      • bergamotka77 Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 20:04
        kozica111 napisała:

> dziwny temat, okrutny.

Trochę dystansu wink Ja lubię czarny humor. W ogóle cenie pokręcone poczucie humoru, nieoczywiste. Śmiesza mnie nierzadko rzeczy, które inni traktują śmiertelnie poważnie.
    • shmu Re: Ostatni posiłek 17.06.21, 19:45
      Zupę grzybową z pasztecikami i pierogi z kapustą i grzybami polane cebulką smażona na maselku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka