Dodaj do ulubionych

Agresywne 11-13 latki

17.06.21, 17:33
Byłam dzisiaj świadkiem takiej sytuacji, stałam pod galeria handlowa (paliłam) obok mnie na ławce siedziało kilka dziewczynek na oko nie miały więcej niż 13 lat dwie wyraźnie młodsze ok 11, było ich 7-8. Były tak wulgarne ze serio uszy mi usychały od tego co mówiły, siedziały z telefonami coś tam oglądały i komentowały ale dzi*ka *uj jej w dupe itp.
Obok nich przechodziły dwie dziewczynki w podobnym wieku I słyszały jak tamte się wyrażają i się na nie patrzyły, nic nie komentowały tylko patrzyły. Jedna z tych w większej grupie od razu zqczela do nich krzyczeć na uj się gapisz głupia lambadziaro itp. Tamte dziewczynki widać było że się przestraszyły i coś do siebie powiedziały i wtedy jedna z nich podeszła do nich i kopnela tak mocno ze ta dziewczynka upadła i zaczela płakać druga przestraszona stała nie widziała co robić a Tamte zaczęły się śmiać i odgrażać ze zara im zrobią coś gorszego .
Dziewczyny one to zrobiły niczym nie sprowokowane po prostu było ich więcej i były totalna patologia, nie przeszkadzało im.ze były w środku miasta, dużo ludzi NIC
Tutaj wkroczyłam ją zapytałam tej dziewczynki czy nic jej nie jest ona była tak przestraszona ze było mi jej zal, odeszłam z nimi na bok zadzwoniły po rodziców.
Do tamtych podeszłam a on do mnie żebym *pierdalala !!!! wstały z tych ławek i sobie poszły.
Do teraz jestem w szoku i aż mi zal tych wszystkich dzieci które spotkają takie "dzieci" na swojej drodze.
Czy Wasze dzieci potrafią się przed takimi sytuacjami obronić, jak się zachować? W sumie one biedne nie miały co zrobić jak do mnie dorosłej kobiety też nie miały żadnego respektu to aż strach dzieci puszczać gdzieś
Obserwuj wątek
    • irma223 Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 18:09
      Unikać, nie patrzeć, obchodzić wielkim łukiem - zawsze tego uczyłam.
      Tutaj błąd dziewczynek polegał właśnie na tym, że przechodziły obok i patrzyły.
      W grupie nawet nie-patologia jest odważniejsza, więc patologia tym bardziej, a tacy/takie się wzajemnie jeszcze nakręcają.
    • mia_mia Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 18:32
      Fotka i zgłoszenie na policję.
      Aż takiej akcji nigdy nie widziałam, ale byłam światkiem jak chłopcy, właśnie 11-13 lat opowiadali sobie o masturbacji (oczywiście używając innych słów i stosownych przerywników) i palili e-papierosy, poruszyli też kilka innych życiowych tematów. Siedziałam też kiedyś przy młodszych nastolatkach, którzy byli na zagranicznym obozie, też ciekawe doświadczenie.
      • mia_mia Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 18:50
        ŚwiaDkiemsmile
    • demono2004 Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 18:33
      Dziś nastoletni syn powiedział mi, ze dziewczyny są duzo agresywniejsze i bardziej wulgarne, niz chłopcy. Znajoma, która ma córkę i syna równez mówi, ze jej córka jest gorsza, niz syn.
    • bigimax Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 18:38
      pincet plus w pelnej krasie
      • rexona_sport Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 23:04
        Chyba masz coś z głową
    • cku1 Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 18:59
      Widuję czasem takie grupki. Strach się bać co bedzie za kilka lat.
    • berdebul Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 19:05
      Widząc taką grupkę, jezeli w godzinach szkolnych to od razu wzywam SM/policję.
      • nowaktola78 Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 20:07
        A jeśli sytuacja ma miejsce po godzinach szkolnych?
        • berdebul Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 21:58
          Zależy jak się zachowują. Wulgarna, agresywna grupka = telefon do służb, jeżeli tylko rzucają qrwami i nie zaczepiają nikogo, to nie wzywam.
    • julita165 Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 19:09
      Ja raz takim gów...zwrocilam uwagę zeby rowerami nie tarasowaly wejscia do sklepu ( grupka 5-6 tak sie ustawila zrac lady ze autentycznie trudno bylo wejsc ) i tez w odpowiedzi poleciala jakas wiazanka choc ruszyly 4 litery. Dziwne to jest, niepokojace i na pewno niepożądane. Za moich czasow nastoletnie smarkule przynajmniej udawaly jakis tam respekt wobec doroslych.
      • nowaktola78 Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 19:13
        Dokładnie, a teraz to czują się bezkarne bo są dziećmi a że się tak nie zachowują to już nie ich problem . Dzieci Polski Walczacej wydaje mi się nie mają wpojone żadnych zasad
        • taki-sobie-nick Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 21:50
          Czy cały ten wątek był po to, żeby napisać właśnie to?

Dzieci Polski Walczacej wydaje mi się nie mają wpojone żadnych zasad

Pomijając już fakt, że dzieci żołnierzy Armii Krajowej mają obecnie ok. 70 lat.

• nowaktola78 Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 22:12
            Nie, nie po to, daruj sobie złośliwości,jak nie masz co pisać najlepiej omin idź dalej nie przywalaj się
            • taki-sobie-nick Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 22:19
              Moje pytanie było merytoryczne.

Następne też takie będą:

1. Skąd wiesz, że były to dzieci Polski Walczącej?

2. Kogo masz na myśli pisząc dzieci Polski Walczącej?

• m_incubo Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 23:20
                A ty pod kamieniem żyjesz?
                Nie, nie chodzi jej o potomków żołnierzy Armii Krajowej 🤦‍♀️
            • taki-sobie-nick Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 22:20
              Będę pisać, gdzie mi się podoba, i przywalać się jak wyżej.
    • prawackie_trolliszcze Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 19:09
      Filmik z komórki/monitoring --> policja --> izba dziecka --> wniosek do sądu rodzinnego --> ograniczenie praw rodzicielskich --> kurator.
      • nowaktola78 Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 20:08
        Ja ich nie nagrywałam, później skupiłam się na dziewczynce która upadła
        • hanusinamama Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 22:26
          Ale GH ma pewnie monitoring. Dzwonic na policje.
          • nowaktola78 Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 22:48
            Może rodzice tych dziewczynek dzwonili, nie wiemale były na prawdę przestraszone
      • dziennikaktywnosci [...] 17.06.21, 23:27
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • janja11 Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 20:11
      to są patologiczne wzorce z filmików na yt i idiotycznych programów typu "Szkoła".

• taki-sobie-nick Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 21:48
      wstały z tych ławek i sobie poszły

E, czyli jednak zareagowały.
    • dziennikaktywnosci Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 23:24
      Moje dziecko uczulam, żeby unikało po prostu.
      Bo jak już dojdzie do konfrontacji, to co może zrobic, w porównaniu z takim "złem"?

Zawsze się zastanawiam, kim są rodzice takich dzieci. I czesto okazuje się, że że pochodzą z na pozór normalnego domu
    • bakis1 Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 23:27
      Super, ze zajęłaś się ta dziewczynka. Mam 10 letni córkę, gdyby ja spotkała taka historia… dobrze, ze tam byłaś i zareagowałas. Dobry z Ciebie człowiek. A fajki rzuć … szkoda zdrowia i kasy…
      • nowaktola78 Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 23:37
        Haha staram się, od roku rzucam smile
    • nowaktola78 Re: Agresywne 11-13 latki 17.06.21, 23:37
      Rozmawaialam z kuzynka, mieszka w Warszawa i opowiedziała mi historie kobiety która q biały dzień została zaatakowana , wulgarnie wyzwana przez grupkę chłopców właśnie w tym wieku. To nie pierwszy wyskok tych dzieci, nie boją się nikogo
      Jakby ktoś chciał przeczytać na FB jest grupa Obywatele Ursynowa i tam jeden z pierwszych postów napisała Ewa Mazgajska to kobieta ktora została zaatakowana, w komentarzach ludzie pisza co dzieciaki wyrabiają to można się za głowę łapać

Co się dzieje z tymi dzieciakami???
      • zuzanna_a Re: Agresywne 11-13 latki 18.06.21, 00:18
        Rodzice kupili im tableciki, telefoniki i komputery i są zadowoleni, ze dzieciak ma zajęcie i nie przedzkadza a ich rola po wczesniejszym calodobowym obrabianiu od niemowlęcia do przedszkolaka w koncu sie zakonczyla i mają spokoj, jeszcze nie wiedzac, ze ten spokoj powinien jeszcze z 6-8 lat zaczekac, a ekran nie jest alternatywą dla rodzicielstwa.
        • cku1 Re: Agresywne 11-13 latki 18.06.21, 06:45
          Sporo w tym prawdy. Obserwuję dzieciaki z klasy corki i te najbardziej problemowe to nie te z typowej patologii typu alkohol czy przemoc. W większości to nieobecność rodzica w zyciu dziecka. Sa komorki, sa filmiki, rodzic się nie interesuje ...
        • fogito Re: Agresywne 11-13 latki 18.06.21, 06:52
          Taka prawda. Jeziorko Czerniakowskie. Grupa nastolatek 13-14. Siedzę w cieniu i przy okazji slucham ich wrzaskow przy brzegu. Takie slownictwa w najgorszym polskim filmie nie slyszalam. A w szkole kuz kolejny dzieciak w szpitalu po probje samobójczej. Cos jednak nie jest ok. Ta agresja to przykrywka dla prawdziwych dramatow cos sie obawiam.
          • cku1 Re: Agresywne 11-13 latki 18.06.21, 06:59
            Mieliśmy kiedys w szkole agresywnego chłopaka. Bicie, niszczenie rzeczy itp. Inaczej na niego spojrzalam jak kiedys przyoadkiem usłyszałam w jaki sposób zwraca się do niego matka. A matka nie pijaczka spod sklepu tylko urzednik jednego z ministerstw.
            • fogito Re: Agresywne 11-13 latki 18.06.21, 07:52
              O to tez fakt. Rodzice bluzgaja do dzieci a te bluzgaja do siebie. Jesli 5latek wali do matki "ty kurvo" to raczej od tatusia lub konkubenta sie nauczyl.
      • cku1 Re: Agresywne 11-13 latki 18.06.21, 06:43
        Na tym placu grasuje taka grupa. To nie jedyny incydent. Policja ma zgloszenia w doopie.
        • alewcale Re: Agresywne 11-13 latki 18.06.21, 12:43
          Takie dziecko nie stało się takie w jedną chwilę a zwyczaje wyniesione z domu utrwalało w środowisku przedszkolno-szkolnym. I niestety ofiara takiego chowu z reguły jest przypadkowa, bo podobnego sobie takie dzieci się boją.
          Dziecko, które jest świadkiem agresji w domu reaguje w inny sposób niż dziecko nie poddane takim przeżyciom. Wytwarzają się wtedy pewne automatyczne schematy reagowania. Ono od małego nieprawidłowo interpretuje pewne zachowania drugiej osoby.
          To jest codzienność pracy "tych nierobów nauczycieli", którzy są bardzo często sami w takiej sytuacji. No, ale "taką pracę sobie wybrali" a że w tym kraju każdy jest napuszczony na każdego to... Takie gagatki są widoczne już w zerówce, tylko rodzicom celowo się tego nie mówi, bo to "piętnowanie dziecka". Dziecka, które jest de facto samotne, bo dom rodzinny pokazuje mu patologiczne wzorce.
          • alewcale Re: Agresywne 11-13 latki 18.06.21, 12:45
            rodzicom innych dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka