Dodaj do ulubionych

Kolorowe torebki

27.06.21, 13:30
Macie kolorowe torebki? Do czego nosicie? Marzy mi się jakaś fajna kolorowa na lato: miękka, ciut większa listonoszka. Tylko, czy będzie mi pasować do reszty? Góry mam zawsze w mocnych kolorach (mocny zielony, fiolet, morski, turkus, wszystkie odcienie niebieskiego, lubię też mocne wzory). Do tego stonowane spodnie lub spódnice. Sukienki również wyraziste. Do tej pory zawsze stawiałam na beżowe torebki na sezon wiosenno letni, wychodząc z założenia, że będą do wszystkiego pasować. A teraz przeglądam te kolorowe na stronie Venezii i bardzo mi się podobają. Ale już sama nie wiem.
Obserwuj wątek
    • eliszka25 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 13:34
      Wszystkie torebki mam kolorowe. Nie mam ani jednej czarnej ani beżowej torebki. Kupuję w kolorach, które noszę na codzień, więc torebki pasują kolorystycznie do reszty.
    • lilia-anna Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 13:38
      Mam niebieska, czerwona, żółta, jasna (taka prawie biala, na lato) - to codzienne. I 2 kopertówki - jasna i ciemna, ale to takie "wyjściowe" wink na co dzien niepraktyczne, bo za małe. Wszystkie skórzane.
    • beataj1 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 13:42
      Kocham torebki sekobag. Szyte na zamówienie. Zawsze mam kupę zabawy przy wybieraniu wzorów tkanin.
      Torebki noszę i zupełnie nie klopocze sie tym czy pasują czy nie. Stosuje zasadę:
      Na mocy nadanego sobie prawa, wszystko do siebie pasuje.
      I pasuje.
      • kira02 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 13:44
        Bardzo ładne, szczególnie ta w pszczoły 👌 zerkne na ich stronę
        • beataj1 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 13:45
          Szukaj na fb strony deko-yla
      • eliszka25 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 13:46
        Też mam taką zasadę 😁, ale torebki wolę bez wzorów. Chociaż te pokazane przez ciebie bardzo ładne są!
      • princesswhitewolf Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 15:40
        Ooo jakie fajne pszczolki
    • riskylea Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 13:44
      Mam jedną skórzaną turkusową, 2 sportowe - czerwoną i ciemnozieloną, jedną jasną z kolorowymi akcentami i jedną miętową.. Reszta - granatowe, beżowe i czarne.
      Kolorowe noszę w sumie do wszystkiego - z tum że ubrania mam raczej gładkie, bez wzorów.
    • ms.piggy Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 14:01
      jasne, że mam, ubrania mam w neutralne kolorach, bez wzorów, minimalistyxzne, ale lubię czasem małą kolorową torebkę, mam zamszową w kolorze fuksji, saffiano srebrną i świeży zakup: żółta
      te kolorowe to w podobnym stylu: małe, usztywniane z łańcuchem.

• aqua48 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 14:12
        Mam czerwoną, fioletową, bordową, taupe, szarą i kremową. I całą masę czarnych smile
        • aqua48 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 14:22
          A, przypomniałam sobie, że mam jeszcze piękną błękitną torebkę.
      • liliawodna222 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 21:37
        Fajna ta żółta! Zdradzisz, skąd jest?
        • ms.piggy Re: Kolorowe torebki 04.07.21, 13:09
          Lauren Ralph Lauren, tańsza linia RL
          torebki niezniszczalne, mam kilka, codziennie eksploatowane i nic się z nimi nie dzieje
    • mikams75 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 14:36
      ja sie nudno ubieram, wiec kolorowe torebki pasuja mi niemal do wszystkiego.
    • primula.alpicola Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 14:42
      Mam, ale noszę do ubrań w stonowanych kolorach. I odwrotnie, czarna/szara/nude torebka do kolorowej kiecki. Wzory wykluczone.
      • kira02 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 14:44
        No właśnie, u mnie na odwrót...
        • primula.alpicola Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 14:48
          Możesz się nosić jak chcesz, ważne że Ci się podoba.
          • kira02 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 15:22
            No wiem, tylko, że jak będę podskórnie czuła, że nie pasuje do tego zestawu, to i nosić nie będę chciała....za mało mam luzu...
            • konsta-is-me Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 18:09
              Wtedy lepiej kupić tą beżowa.
              Jak "nie czujesz" - nie będziesz nosić.
            • lumeria Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 20:04
              kira02 napisał(a):

> No wiem, tylko, że jak będę podskórnie czuła, że nie pasuje do tego zestawu, to
              > i nosić nie będę chciała....za mało mam luzu...

Ku-puj ku-puj! Ja Ci kibicuje. smile Co Ci zależy? Spróbuj, może akurat będzie Ci bardzo pasowała? I wiesz, nie trzeba być idealnie odstylizowaną by wyglądać fajnie i dobrze się czuć.
    • 21mada Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 14:59
      Naszam jedynie kolorowe torebki, jednokolorowe. Nie patrzę czy pasują do reszty, a trzeba? 😂 To chyba nie te czasy. Natomiast czarna torebka nie pasowałaby mi do niczego, więc nie miewam.
      A i tak najważniejsza jest kolorowa podszewka w torebce. Nie wiem jak ludzie znajdują cokolwiek w czarnym wnętrzu, zwłaszcza jeśli mają też czarny portfel, czarny telefon itp. Czerni mówię NIE!
    • madame_rita Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 15:31
      Mam czerwone. Bardzo je lubię.
    • asiairma Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 15:38
      Czarne, brązowe od ciemnych po karmelowe, czerwone, niebieskie, turkusowe mam. Ale z wielokolorowych po redukcjach została się tylko ta:
    • princesswhitewolf Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 15:39
      Tak. Slynny watek o papugach na torebce polecam i wielkie oburzenie ematek.

Nosze latem jak nie musze isc nigdzie na powazne spotkanie. Do wszystkiego co akurat mam na sobie
    • lot_w_kosmos Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 17:27
      Mam.
      Najbardziej z kolorowych lubię te z Desiguala.
      • lot_w_kosmos Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 17:29
        Mam też tę;
      • bablara Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 21:03
        lot_w_kosmos napisała:

> Mam.
        > Najbardziej z kolorowych lubię te z Desiguala.

Oj tak ta firma ma piękne kolorowe ...są supersmile
      • primula.alpicola Re: Kolorowe torebki 03.07.21, 22:43
        Oczy pękajom🤭
        • znowu.to.samo Re: Kolorowe torebki 04.07.21, 00:11
          Też mam.desiguala ale jakoś w szafie leży
        • lumeria Re: Kolorowe torebki 04.07.21, 12:28
          primula.alpicola napisała:

> Oczy pękajom🤭

No trochę. Miałam taką, tylko skora była czarna. I cudem do wszystkiego (codziennego ubioru) mi pasowała smile
    • mayaalex Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 17:30
      mam czarne i koniakowe (takie w kolorze dosc jasnej skory) ale oprocz tego biala, lawendowa, burgund. Ostatnio specjalnie na lato kupilam czerwona, miala byc glownie na wakacje bo duza i pojemna ale nosze ja w tej cheili caly czas bo taka krwista czerwien troche ozywia rozne grzeczne kolorystycznie/nudne zestawy.
    • lumeria Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 17:39
      Kolorowe -TAK! smile

>mocny zielony, fiolet, morski, turkus, wszystkie odcienie niebieskiego, lubię też mocne wzory

Wybrałabym jakiś kontrastowy kolor - np. koralowy, zloty.

• kira02 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 17:48
        Podoba mi się mocny róż. Tylko czy nie będzie się gryzł z resztą?🤔

O taki:
        • nuta15 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 18:11
          Z zielenią, fioletem, niebieskościami nie pogryzie się, gorzej może być z turkusami
        • lumeria Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 18:48
          Świetny kolor! Mam taką torbę (chodzi o fason), tylko fuksjową - a ten kolor podoba mi się jeszcze bardziej. A nosze kolory morza tak jak Ty.

• kira02 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 18:52
            O, głosy za. Super, bo kolor naprawdę mi się podoba 😍 jako ubrania nigdy bym nie założyła, nie jest w mojej palecie, ale jako torebka kusi...
            • snakelilith Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 20:05
              Fuksjową torebkę noszę do granatu, wszystkich odcieni zieleni (od limonki, pistację przez trawkę do oliwki i żołnierskiej zieleni), jasnych szarości i kolorów nude. Pasuje też naturalnie do czarnego i bieli.
    • ivaz Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 18:52
      mam taką, nosze do dżinsów, t-shirtów, letnich, gładkich sukienek
      • kira02 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 18:53
        Bardzo ładna, taka nieoczywista!
    • solejrolia Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 19:53
      Oczywiście!
      Zwłaszcza na lato.
      Często z motywem kwiatowym. Zazwyczaj w kolorystyce niebieskiej, granatowej.
      Noszę do jeansów i białej ( szarej , granatowej) koszulki. Albo gładkiej sukienki. Ogólnie mam spokojne ubrania ( gładkie), to wzorzystą torebką nie muszę przejmować się.
      Teraz planuję torbę w kolorach tęczowych, może być nawet z IKEA, bo takiej jeszcze nie mam.
      • solejrolia Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 19:58
        Na prxyklad na laptopa mam taką
        allegro.pl/oferta/zagatto-torba-damska-2-w-1-na-laptopa-etui-15-6-10748492321
    • kosmos_pierzasty Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 20:01
      Oczywiście. Wielokolorowe i jednokolorowe w intensywnych kolorach. Ostatnio noszę materiałową w kolorze fuksji. Dobieram tak, żeby mi pasowała do ubrania.
    • mokka39 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 20:44
      Ja mam tylko jedną torebkę na wszystkie pory roku, więc jest w neutralnym kolorze (granat), żeby do wszystkiego pasowała. Ale jeśli ktoś ma kilka, to jak najbardziej mogą być np. w kolorze morskim, słoneczno żółtym, fuksji. Bardzo fajnie to wygląda.
    • liliawodna222 Re: Kolorowe torebki 27.06.21, 21:38
      Uwielbiam czerwone, świetnie ożywiają strój. Noszę też granatowe i mam jedną szarą. Uświadomiłam sobie, że własnie - po raz pierwszy w życiu - nie mam ani jednej czarnej!
    • kira02 Re: Kolorowe torebki 03.07.21, 22:41
      Dobra, pochwalę się : w czwartek byłam w galerii i kupiłam tę:

Kolor turkusowy, fajna, miękka skóra, średniej wielkości listonoszka, która pomieści sporo rzeczy. Nie byłam przekonana, jak oglądałam w necie, ale teraz jestem zadowolona 😀
      • lumeria Re: Kolorowe torebki 04.07.21, 12:25
        Bardzo fajna! I wygląda na wygodną. Kolor jest, ale stonowany smile
        • kira02 Re: Kolorowe torebki 04.07.21, 16:40
          Trochę zachowawcza, ale stwierdziłam, że taka fuksowa będzie mi się gryzła z włosami 😀
          • kira02 Re: Kolorowe torebki 04.07.21, 16:41
            Fuksjowa
    • igge Re: Kolorowe torebki 04.07.21, 00:04
      Mamy. Lubię.
    • kaki11 Re: Kolorowe torebki 04.07.21, 00:12
      Zwykle mam 2-3 torebki w neutralnych kolorach - czerń, szarość, beż (wolę mieć mniej rzeczy pasujących do wszystkiego niż 5-10 sztuk tego samego, każda pasująca do czegoś innego). W tym roku tak mnie zauroczyła jedna torebka, że kupiłam sobie białą w kwiaty na wiosnę lato, ale na szczęście nie gryzie mi się z większością bluzek czy sukienek więc śmiało ja noszę i mam nadzieję, że nie znudzi mi się za rok smile
    • extereso Re: Kolorowe torebki 04.07.21, 12:18
      Chciałam tylko donieść, że mam moją zamówioną zgodnie z Waszą (primula, dzięki) inspiracją, różową intensywnie fabiolę. I tak- lubię ją, ale nie bardzo lubię. Bo sztywna skóra. Ale cieszę się, że ją mam, bo co na nią spojrzę, to jednak robi mi się wesoło. Noszę do wszystkiego.
      • lumeria Re: Kolorowe torebki 04.07.21, 15:14
        Do sukni matki panny młodej będzie pasowała big_grin
        • extereso Re: Kolorowe torebki 04.07.21, 15:21
          😜

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka