Dodaj do ulubionych

Borsuk Gate

• piataziuta Re: Borsuk Gate 28.07.21, 17:04
      Czytam wasze komentarze i chce wam powiedzieć, że jesteście wszystkie dretwymi sztywniarami!
      Jak można nie docenić tej historii??? Przecież to cudo!
      • primula.alpicola Re: Borsuk Gate 28.07.21, 17:13
        Świetnie się bawiłam przy czytaniu😆
      • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 17:32
        piataziuta napisała:

> Czytam wasze komentarze i chce wam powiedzieć, że jesteście wszystkie dretwymi
        > sztywniarami!
        > Jak można nie docenić tej historii??? Przecież to cudo!

O, za pozwoleniem, ja ją niejako doceniłam pierwsza wink
        • piataziuta Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:36
          Medal ci się należy! Z batata!

(Batat= ziemniak PRO)
          • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:38
            piataziuta napisała:

> Medal ci się należy! Z batata!
            >
            >
            > (Batat= ziemniak PRO)

Wysoki indeks glikemiczny, ale przynajmniej wytwornie. Wypinam pierś do ziemniaczka pro!
      • ludzikmichelin4245 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 18:15
        Ja jestem najdrętwiejszą ze sztywniar, bo dla mnie to jest smutna historia o pogubionych ludziach. #bezbek
        • piataziuta Re: Borsuk Gate 29.07.21, 21:48
          Rozumiem, ale nie masz na to wpływu i nie znasz ludzi osobiście (czy znasz?). W obliczu nieznajomości tych osób, robi się z tego mega fascynująca abstrakcja, która nie miałaby szansy do ciebie dotrzeć, gdyby nie było netu i gdyby dziewczyna nie chciała opublikować tej historii.
          Ja się z tego nie śmieję, ja to przeżywam i cieszę się, że mogłam przeczytać coś tak dla mnie abstrakcyjnego, a wierzę też, że prawdziwego.
          • annaboleyn Re: Borsuk Gate 29.07.21, 22:07
            To, to. Mam to.
          • ludzikmichelin4245 Re: Borsuk Gate 30.07.21, 09:46
            piataziuta napisała:

> W
            > obliczu nieznajomości tych osób, robi się z tego mega fascynująca abstrakcja,
            > która nie miałaby szansy do ciebie dotrzeć, gdyby nie było netu i gdyby dziewcz
            > yna nie chciała opublikować tej historii.
            > Ja się z tego nie śmieję, ja to przeżywam i cieszę się, że mogłam przeczytać co
            > ś tak dla mnie abstrakcyjnego, a wierzę też, że prawdziwego.

Częściowo rozumiem, bo coś w rodzaju takiego guilty pleasure ze zderzenia z "fascynującą abstrakcją" doświadczam przy czytaniu ematkowych wątków walizkowych i rozwodowo-alimentacyjnych, typu "ex nie chce dać na aparat orto" i "neksia wmusza bombelkom jagielnik".
            Chyba kwestia tego, co dla kogo jest większą egzotyką.
            • riki_i Re: Borsuk Gate 30.07.21, 11:27
              ludzikmichelin4245 napisał(a):

> coś w rodzaju takiego guilty pleasure ze zderzenia z "fa
              > scynującą abstrakcją" doświadczam przy czytaniu ematkowych wątków walizkowych i
              > rozwodowo-alimentacyjnych, typu "ex nie chce dać na aparat orto" i "neksia wmu
              > sza bombelkom jagielnik".
              > Chyba kwestia tego, co dla kogo jest większą egzotyką.

A gdzie tu widzisz egzotykę ? Ex nie chce dać na aparat orto albo neksia daje coś do żarcia czego matka nie akceptuje to chyba samo życie?
              • ludzikmichelin4245 Re: Borsuk Gate 30.07.21, 12:46
                riki_i napisał:

> A gdzie tu widzisz egzotykę ? Ex nie chce dać na aparat orto albo neksia daje c
                > oś do żarcia czego matka nie akceptuje to chyba samo życie?

No właśnie dla mnie nie, bo jeżeli w otoczeniu rówieśniczym jakieś bombelki są, to jeszcze zdecydowanie nie mają zębów smile ok, znam jedną parę "po przejściach" (to zresztą chyba jedyna osoba, którą znam bliżej, która miała dziecko przed 30), ale w tej parze występuje raczej bezkonfliktowa opieka naprzemienna.

Więc tak, problemy mamuśkowo-tatuśkowo-nieksiowe są dla mnie czymś ciekawym i relatywnie mało spotykanym.

• nuclearwinter Re: Borsuk Gate 30.07.21, 11:40
              No ja przyznam, że choć nie mam bombelków, ani nie jestem po rozwodzie, to jednak problemy walizkowe czy z aparatem orto wydają mi się jakieś bardziej życiowe i zrozumiałe. Ta opisana historia to dla mnie za to totalny kosmos, miałam problem z uwierzeniem że to na serio, musiałam chwilę sama pogrzebać, by to do mnie dotarło.

I jak zrozumiałam, że to na serio, to też dla mnie mega smutne. Ale też fascynujące na swój sposób.
              • lauren6 Re: Borsuk Gate 30.07.21, 12:03
                Moim zdaniem ta historia niewiele się różni od wielu przeczytanych na ematce historii związków ematek z toksykami. Tylko mamy nowomowę i zamiast 3 kochanek mamy 3 osoby w łóżku. Reszta to klasyka: zdradzana długoletnia partnerka, biedny zagubiony życiowo misio, którego trzeba ratować. Jest holowany finansowo i emocjonalnie przez partnerkę, ale jednocześnie robi sobie dobrze z innymi "osobami". A na końcu to wszystko wina narzeczonej, bo niewystarczająco ufała, kochała itd. Klasyka jak nic, obstawiam pana DDA.

Słowa o patriarchacie padają bodajże, gdy mająca problemy z agresją wink autorka bloga chce wymierzyć sprawiedliwość kochanicy narzeczonego. Tamta uderza w feministyczne tony, bo zwyczajnie nie chce oberwać.

Autorka bloga też ma problemy, ale zamiast rozwiązać je jak w naszym pokoleniu za pomocą pytania forum o radę, chodzi do co najmniej 2 terapeutów. Mimo tej terapii w jej życiu wybitnie nie zatrybiło. Wraca do korzeni, czyli do prania związkowych brudów w internecie. Czas pokaże czy w jej przypadku to było dobre czy złe posunięcie.
                • nuclearwinter Re: Borsuk Gate 30.07.21, 12:38
                  W sumie w pewnym sensie masz rację, jakby obedrzeć tę historię z jakichś aktywistycznych wtrętów i nowomowy, to pozostaje klasyk. Zaszokowało mnie chyba podejście - ta bezgraniczna wiara w moc terapeutów, no i sam pomysł opisywania takich historii na blogu. Ale w zasadzie patrząc w ten sposób - czym to się właściwie różni od bezgranicznej wiary w pomoc np. księdza i wywlekania żali przed sąsiadkami w maglu 🤷🏻‍♀️
            • piataziuta Re: Borsuk Gate 30.07.21, 13:09
              >Częściowo rozumiem, bo coś w rodzaju takiego guilty pleasure ze zderzenia z "fascynującą >abstrakcją" doświadczam przy czytaniu ematkowych wątków

No właśnie - ematka do tego samego mi służy, tylko ja najbardziej lubię czytać jateczki. Dawno żadnej nie było... uncertain
    • cosmetic.wipes Re: Borsuk Gate 28.07.21, 17:18
      Bożesztymój, jak do tego doszło nie wiem, ale przeczytałam to.
      Zwoje mi się wyprostowały z wrażenia 🤣
    • triss_merigold6 Re: Borsuk Gate 28.07.21, 17:26
      Story złoto, jednak kręgi lewicowych kulturoznawców-poliamorystów są znacznie bardziej wyrafinowane od chłopaków z prawicy, którzy banalnie, albo mają kiłę (aktyw Korwina) albo korzystają z burdeli.
    • swiecaca Re: Borsuk Gate 28.07.21, 17:42
      Kim są ci ludzie, oni są jacyś znani że tłumy analizują ich życie intymne? I wrzuccie fotkę Borsuka pls
      • triss_merigold6 Re: Borsuk Gate 28.07.21, 17:45
        Taka tam banieczka lewicowych aktywistów, którzy kochają emocjonalne inby w internetach i szukają aplauzu kolektywu.
        • ludzikmichelin4245 Re: Borsuk Gate 28.07.21, 17:59
          triss_merigold6 napisała:

> którzy kochają emocjonalne inby w int
          > ernetach i szukają aplauzu kolektywu.

W odróżnieniu od ematki smile
          • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:07

> triss_merigold6 napisała:
            >
            > > którzy kochają emocjonalne inby w int
            > > ernetach i szukają aplauzu kolektywu.
            >
            > W odróżnieniu od ematki smile

Hyhy, piąteczka big_grin
        • borsuczyca.klusek Re: Borsuk Gate 28.07.21, 18:11
          Inby w internetach są najlepsze 🥰
        • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 18:47
          triss_merigold6 napisała:

> Taka tam banieczka lewicowych aktywistów, którzy kochają emocjonalne inby w int
          > ernetach i szukają aplauzu kolektywu.

Ojej, to zupełnie jak tutaj, nieprawdaż wink
    • infinitiv Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:15
      Mnie bawi, jak ktoś może uważać, że publikowanie czyichś danych osobowych i przyznania do pobicia może ujść płazem - radzę nie uczestniczyć w tym procederze i czym prędzej usunąć wątek, bo sprawa na pewno nie skończy się w "bańce", a w sądzie. Za powielanie tego linku można nawet pozwać, z grubym odszkodowaniem.
      • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:19
        infinitiv napisał:

> Mnie bawi, jak ktoś może uważać, że publikowanie czyichś danych osobowych i prz
        > yznania do pobicia może ujść płazem - radzę nie uczestniczyć w tym procederze i
        > czym prędzej usunąć wątek, bo sprawa na pewno nie skończy się w "bańce", a w s
        > ądzie. Za powielanie tego linku można nawet pozwać, z grubym odszkodowaniem.

Oho smile Opowiedz mi koniecznie o tym, kto mnie pozwie, na jakiej podstawie i jak będzie wyglądać sprawa smile A ja sobie przypomnę wszystko, czego mnie na prawie nauczyli, ok? big_grin
        • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:24
          Daniela, Daniela, chodź prędko, bedo mnie pozywać za powielanie linka! A potem proces, płomienne ostatnie slowo i kat szkolony we Francji, Bożeee, jakie to będzie wzruszające!
          • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:57
            annaboleyn napisała:

> Daniela, Daniela, chodź prędko, bedo mnie pozywać za powielanie linka! A potem
            > proces, płomienne ostatnie slowo i kat szkolony we Francji, Bożeee, jakie to bę
            > dzie wzruszające!

Dam ci namiar do Piranii a może i Krokodyla!
            • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:00
              Jezu, dzięki, ulżyło mi. Wszystkie ręce na pokład, to poważna sprawa! Czy w razie czego jakieś Patronite na odszkodowanie? Grube odszkodowanie, przypominam! Mogę na was liczyć...?
              • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:02
                Taa jest. Pierwsza się składam smile
          • daniela34 Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:32
            annaboleyn napisała:

> Daniela, Daniela, chodź prędko, bedo mnie pozywać za powielanie linka!

Z oczu Was spuścicie nie można na dwie godziny normalnie.Człowiek nie może jak człowiek odbyć sobie spotkania, bo zaraz jakies pozwy latają na ematce. Już się o Ciebie, Królowo, zaniepokoiłam, a potem przeczytałam podstawę prawną owego pozwu i mi przeszło 😁😁😁
            • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:34
              daniela34 napisała:

Już się
              > o Ciebie, Królowo, zaniepokoiłam, a potem przeczytałam podstawę prawną owego
              > pozwu i mi przeszło 😁😁😁

Dziękuję, kochana, wiem, że byś broniła resztek mojej czci, ale obie musimy przyznać, choć tylko Ty z pozycji profesjonała - że ten oskarżyciel publiczny to strasznie chciał może, ale całkiem nie mógł big_grin
              • daniela34 Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:39
                annaboleyn napisała:

ale całkiem nie mógł big_grin

No nie mógł, niebożę
        • infinitiv Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:24
          Np. art. 23 Kodeksu cywilnego i art. 212 § 1 Kodeksu Karnego + RODO
          • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:34
            infinitiv napisał:

> Np. art. 23 Kodeksu cywilnego i art. 212 § 1 Kodeksu Karnego + RODO

O Boziu, jak cudownie, od razu widać, że nie masz bladego pojęcia, o czym piszesz big_grin Oraz byłoby bardzo poruszające, że przychodzi tu nick, który nigdy przedtem nie pisał na forum i próbuje mnie straszyć procesem - gdyby nie było takie zabawnebig_grin Kotku, przejdź się do koleżanek i kolegów, albo lepiej - do rodziców i ich znajomych i podpytaj porządnie - co to jest RODO, kogo dotyczą te przepisy, na czym polega ochrona dóbr osobistych, w jaki sposób i przez kogo zostały tu naruszone. Potem wysmaż pozew, pomogę ci z nim, chcesz? big_grin Ale chyba najpierw chociaż na aperitif - jakieś przedsądowe ostateczne wezwanie do zaprzestania naruszania? wink Czy od razu jedziemy na grubo? Daj znać, a ja w tym czasie powielę link jeszcze w kilku miejscach w sieci wink
            • infinitiv Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:39
              Nawet nie jesteś autorką tematu, a robisz jakąś dramę XD
              • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:40
                infinitiv napisał:

> Nawet nie jesteś autorką tematu, a robisz jakąś dramę XD

Nawet nie jesteś osobą, której dobra osobiste mógłby naruszać ten wpis, a histeryzujesz i grozisz pozwem smile To co, nie będzie pozwu i grubego odszkodowania? Ueee, już się nastawiłam.
                • infinitiv Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:43
                  Gdzie tu groźba? Po prostu dla mnie takie zachowanie to idiotyzm, takie rzeczy się zostawia aby zdechły
                  • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:45
                    infinitiv napisał:

> Gdzie tu groźba? Po prostu dla mnie takie zachowanie to idiotyzm, takie rzeczy
                    > się zostawia aby zdechły

Też ifinitiv:

>radzę nie uczestniczyć w tym procederze i czym prędzej usunąć wątek, bo sprawa na pewno nie skończy się w "bańce", a w sądzie. Za powielanie tego linku można nawet pozwać, z grubym odszkodowaniem.

Wróć, kotek, jak wymyślisz coś naprawdę zabawnego, a nade wszystko - kiedy będziesz w stanie ogarnąć własne posty sprzed paru minut. Chwilowo jesteś przenudne, choć w zaskakujący sposób - zważywszy zabawę, jakką tu mamy - rozhisteryzowane wink
                    • bialeem Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:50
                      Myślisz, że Borsuk albo delikwent?
                      • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:51
                        bialeem napisał:

> Myślisz, że Borsuk albo delikwent?

Rozważałam to. Może osoba partnerka Borsuka? Ale rzeczony Szymon też by mnie ucieszył, to byłaby piękna odpowiedź na pytanie, dlaczego siedzi cicho big_grin Szymon, nie wstydź sie, porozmawiaj z nami!
                    • infinitiv Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:55
                      Skończyłaś prawo, a nie rozumiesz słowa takiego jak "M O Ż N A"?
                      Bo można, za wszystko można pozwać, tu są nawet dobre podstawy prawne. Czy za to coś wielkiego grozi? Wątpliwe, ale co się stresu człowiek naje i nachodzi po sądach to jego

Byłam po tej stronie i musiałam się tłumaczyć z tego co udostępniam, więc nie radzę, ale róbcie sobie z tym co chcecie, łącznie z obrażaniem mnie i prowokowaniem bez powodu

A sprawa tej dwójki na pewno skończy się w sądzie, bo wątpię, żeby ktoś to tak zostawił
                      • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:59
                        Jak nic Borsuk we własnej osobie big_grin

#watekroku
                      • bialeem Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:02
                        Coś takiego leci z powództwa cywilnego, a delikwent nie wygląda na ogarniętego na tyle, by wiedzieć jak się zabrać za pozewsmile

Pozwać, to może sobie Agatę (i pewnie przegra). Osoby linkującej nie pozwie na pewno, bo nie ma o co.
                        Co do RODO, to nie będę mu ułatwiała opisując odpowiednie procedury, bo inba mnie za bardzo bawismile

• annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:04
                          Czekaj, nie tłumacz temu, blagam, niech się jeszcze poprodukuje, a potem wycofuje z tego rakiem, to się właśnie zrobiło dobre big_grin
                          • bialeem Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:08
                            Ok, ok... Mnie to nudzi, bo takie "pozwy" o to, że ktoś coś napisał na forum, to ja wiele lat miałam codziennie. Nie psuję zabawysmile
                            • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:09
                              bialeem napisał:

> Ok, ok... Mnie to nudzi, bo takie "pozwy" o to, że ktoś coś napisał na forum, t
                              > o ja wiele lat miałam codziennie. Nie psuję zabawysmile

To opowiedz w zamian, ja kocham takie historie z branżuni smile
                              • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:10
                                annaboleyn napisała:

> bialeem napisał:
                                >
                                > > Ok, ok... Mnie to nudzi, bo takie "pozwy" o to, że ktoś coś napisał na fo
                                > rum, t
                                > > o ja wiele lat miałam codziennie. Nie psuję zabawysmile
                                >
                                Swoją drogą - nie zdumiewa Cię, że w dobie wyszukiwarki i dostępu do przepisów pod każdą strzechą oraz dwudziestu prawników i semi prawników na każdym forum - ludzie śmieją jeszcze próbować odwalić numer pod tytułem POZWĘ CIĘ I RODO? Naprawdę, naprawdę wydaje im się, że ktoś się na to nabierze? Wystraszy? Wyszli spod kamienia, pod którym siedzieli trzydzieści lat?
                                • bialeem Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:22
                                  To działa. Ludzie dają się zastraszać poważnie wyglądającemu pismu. Są osobne firmy generujące takie pisma, reklamujące się jako czyszczące internet z negatywnych opinii. Jak się nie ma minimalnej wiedzy, to można się przestraszyć i stwierdzić, że szkoda zachodu. Sama wiesz, że suche teksty ustaw bez interpretacji, to szitex, a interpretacje bywają różne.
                                  • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:24
                                    bialeem napisał:

> To działa. Ludzie dają się zastraszać poważnie wyglądającemu pismu. Są osobne f
                                    > irmy generujące takie pisma, reklamujące się jako czyszczące internet z negatyw
                                    > nych opinii. Jak się nie ma minimalnej wiedzy, to można się przestraszyć i stwi
                                    > erdzić, że szkoda zachodu. Sama wiesz, że suche teksty ustaw bez interpretacji,
                                    > to szitex, a interpretacje bywają różne.

Tak, masz rację, chyba się zapędziłam z tym ubolewaniem. Zapomniałam, że dostęp do przepisów to jeszcze nie ich zrozumienie, zwłaszcza, że nawet dla prawnika absurd czasem goni absurd. Inna sprawa, że do dostępnych interpretacji często by się przydała interpretacja...
                                    Ech, ogólnie boli mnie to, prawo dla ludzi, nie ludzie dla prawa..
                              • bialeem Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:17
                                Musiałabym pogrzebać i mocno dane pozmieniać.
                                Jedna z moich ulubionych, to powiedzmy Pan Kielbaska zwracający się o usunięcie postu, bo ktoś o nim napisał, a tam murem stoi "Kochana kielbasko ty moja".
                                Albo firma PRowa(!) chciała usunięcia blogaska w którym pan opisywał koszenie trawnika, bo nazwa blogaska korelowała z ich. Prxxx, gdzie słowo pochodziło z greki i jest przedrostkiem...
                                • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:22
                                  bialeem napisał:

> Musiałabym pogrzebać i mocno dane pozmieniać.
                                  > Jedna z moich ulubionych, to powiedzmy Pan Kielbaska zwracający się o usunięcie
                                  > postu, bo ktoś o nim napisał, a tam murem stoi "Kochana kielbasko ty moja".
                                  > Albo firma PRowa(!) chciała usunięcia blogaska w którym pan opisywał koszenie t
                                  > rawnika, bo nazwa blogaska korelowała z ich. Prxxx, gdzie słowo pochodziło z gr
                                  > eki i jest przedrostkiem...

Hahahaha, CUDOWNEE smile Popłakałam się smile Love pan Kiełbaska big_grin
                                  Oczywiście rozumiem, że nie da się o takich rzeczach pisać publicznie bez wyczernienia danych wrażliwych, a to czasem powoduje odarcie z całego uroku, ale panem Kiełbaską wygrałaś dzień big_grin
                                  • bialeem Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:30
                                    Tam serio stał wysoko przetworzony produkt mięsny, niejednokrotnie mylony z papieremtongue_out Starałam się tak blisko jak się da;D
                • infinitiv Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:44
                  A co więcej - gdzie tu groźba do ciebie? XD
                  • bialeem Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:49
                    Powtarzanie "prawniczych" bzdur mających na celu zastraszenie, to jak nazwiesz?
                    • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:50
                      bialeem napisał:

> Powtarzanie "prawniczych" bzdur mających na celu zastraszenie, to jak nazwiesz?

Dostarczaniem nam rozrywki? A raczej - usiłowaniem nieudolnym big_grin
                    • infinitiv Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:57
                      Przestrogą, ale widzę, że tu się tylko swoich szanuje, jak ktoś z zewnątrz przychodzi to tylko obrywa jadem
                      • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:57
                        Na szacunek trzeba sobie zasłużyć wink
                      • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:59
                        infinitiv napisał:

> Przestrogą, ale widzę, że tu się tylko swoich szanuje, jak ktoś z zewnątrz przy
                        > chodzi to tylko obrywa jadem

Dokładnie! Sesese. Nara smile
                      • iwoniaw Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:26
                        infinitiv napisał:

> Przestrogą, ale widzę, że tu się tylko swoich szanuje, jak ktoś z zewnątrz przy
                        > chodzi to tylko obrywa jadem

Niby taki z zewnątrz i nie-swój, a nomenklaturę "jadu" i "pozwu" ma obcykaną jak złoto 😂
                        • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:26
                          Hyhy, obstawiamy, kto zmienił nicka na potrzeby tego wątku? big_grin
                          • primula.alpicola Re: Borsuk Gate 28.07.21, 22:44
                            annaboleyn napisała:

> Hyhy, obstawiamy, kto zmienił nicka na potrzeby tego wątku? big_grin

annaboleyn jakby nowy?🤔
                            • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 22:46
                              primula.alpicola napisała:

> annaboleyn napisała:
                              >
                              > > Hyhy, obstawiamy, kto zmienił nicka na potrzeby tego wątku? big_grin
                              >
                              > annaboleyn jakby nowy?🤔

Ja się ujawniam w wątku obok big_grin
                              • primula.alpicola Re: Borsuk Gate 28.07.21, 22:53
                                O rety, i mam szukać, po tym słońcu i winie, późną nocą???
                                • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 22:57
                                  primula.alpicola napisała:

> O rety, i mam szukać, po tym słońcu i winie, późną nocą???

Jak po winie, to nie szukaj, jeszcze mnie z jakimś józkiem pomylisz... forum.gazeta.pl/forum/w,567,172107490,172107490,To_ja_Double_.html#p172110202
                                  • primula.alpicola Re: Borsuk Gate 28.07.21, 23:12
                                    Dobra, znalazłam.
                                    Nie ma takiej ilości wina, żebym kogoś pomyliła z Józkiem🤣
      • tt-tka Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:44
        infinitiv napisał:

radzę nie uczestniczyć w tym procederze i
        > czym prędzej usunąć wątek,

Ciocia Dobra Rada, nie pytana, nie proszona ?
        Dobre rady zachowaj dla wnukow, tez nie posluchaja tongue_out
        lece udostepnic, gdzie sie da !
    • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 19:58
      Swoją drogą - uwaga infinitiv, POWIELAM, szykuj posążek Temidy i togę! - czy któraś z Zainteresowanych Współdyskutantek może mi wyjaśnić pewną nieścisłośc w warstwie tytułowej? Czy w celu uzyskania wyjaśnienia będę musiała czytać całe to Przeminęło z Wiatrem w Pcimiu jeszcze raz...?
      • borsuczyca.klusek Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:05
        Ja wiem ja wiem. Gdy pani pisała cały wywód miała wiedzę na temat roku robienia w jajo. Po tym, gdy to opublikowała odezwały się do niej osoby trzecie z nowymi newsami 😉
        • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:06
          borsuczyca.klusek napisała:

> Ja wiem ja wiem. Gdy pani pisała cały wywód miała wiedzę na temat roku robienia
          > w jajo. Po tym, gdy to opublikowała odezwały się do niej osoby trzecie z nowym
          > i newsami 😉

Aaa, dobra. Faktycznie. Nie przeanalizowalam tego!
          >
          • bialeem Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:09
            Tak by wyglądało sądząc po nazwie blogaska. Zakładała o rokusmile
          • borsuczyca.klusek Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:20
            Dwa razy to czytałam 😔
            • annaboleyn Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:52
              borsuczyca.klusek napisała:

> Dwa razy to czytałam 😔
              >

Przykro mi! Piaziuta, batata dla pani Borsuczycy!
    • obrus_w_paski Re: Borsuk Gate 28.07.21, 20:50
      Jak dla mnie to gówniarze którzy byli ze sobą całe życie i nie potrafili (on nie potrafił) zerwać.
    • lauren6 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 09:09
      Problem tej panny polega na tym, że zamiast na ematkę trafiła na terapię. My od razu wyjaśniłybyśmy jej, że facet jest szurniętym odpadem, bzyka inne na boku, a przy próbie konfrontacji zwali całą winę na nią. Że młode, zakochane dziewczyny nie powinny się godzić na otwarte związki po to, by facet mógł oficjalnie seksy z innymi. Że ślub w tym wieku bierze się z miłości, a nie dlatego, że terapeuta tak radzi.

Zamiast na ematki babka trafiła na jakiś szarlatanów, którzy przez ponad rok zarabiali na niej pomagając reanimować toksyczny związek. Ile by zaoszczędziła pieniędzy, gdyby zamiast tego zapytała o radę obcych ludzi.

Wpis na blogu jest przede wszystkim pod rozwagę tym wszystkim, którzy mają jedno rozwiązanie problemów: idź na terapię.
      • ichi51e Re: Borsuk Gate 29.07.21, 10:02
        babka wyszła za mąż bo terapeuta tak radził? Boże w tym zawodzie powinna być jakaś możliwość pociągnięcia takiego do odpowiedzialności...
        • lauren6 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 10:47
          Ichi, przeczytaj zalinkowany tekst. Do ślubu nie doszło, bo zanim ogarnęli formalności wyszła sprawa Borsuczycy.

Związek się sypie, koleś chce bzykać inne i wmanipulowuje partnerkę w "otwarty związek" (cudzysłowów, bo obok otwartego związku to nawet nie stało), a na terapii sugerują im, że formalizacja związku to dobry pomysł. Nie z miłości (!) ale dla ogarnięcia spraw formalnych.

Gdyby panna dała się wmanewrować w ślub dla formalności, to dzisiaj nie dość, że musiałaby przechodzić przez rozwód z panem poligamistą (jak udowodni mu, że rozwód był z jego winy, skoro na terapii wyraziła zgodę na otwarty związek?) to jeszcze mógłby ją dopaść obowiązek alimentacyjny. Z tego co rozumiem pan jest jakiś psychiczny, ma problemy finansowe i będąc z nim w związku pani fundowała mu leczenie psychiatryczne.
          • daniela34 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 12:38
            lauren6 napisała:

> Związek się sypie, koleś chce bzykać inne i wmanipulowuje partnerkę w "otwarty
            > związek" (cudzysłowów, bo obok otwartego związku to nawet nie stało), a na tera
            > pii sugerują im, że formalizacja związku to dobry pomysł. Nie z miłości (!) ale
            > dla ogarnięcia spraw formalnych.

Tak, ten fragment opowieści z opisem reakcji terapeutek powoduje, że twarz mi blednie, włos mi rzednie, psują mi się zęby przednie. No ludzie no! Serio? Serio w tej sytuacji ślub to dobry pomysł?
            • annaboleyn Re: Borsuk Gate 29.07.21, 12:43
              Powiem Ci, Danielo, uczciwie, ten fragment zszokował mnie chyba najbardziej. I wiesz co? Po namyśle - uznaję go za jedną z manipulacji autorki tej rzewnej story. Widzę to tak:

- Terapeutko X, zamierzam wyjśc za opisywany tu wielokrotnie na terapii problem.
              - Skąd taka decyzja?
              - Bo uważam, ze tak. I tak zrobię.
              - Oczywiście, nie mogę tu interweniować i skoro taką podjęłaś decyzję - masz do niej prawo, jesteś dorosła. Chciałabym jednak z tobą o tym porozmawiać. O tym problemie, ju noł.

- Cześć, Y, dzwonię, żeby ci powiedziec, że terapeutka X totalnie popiera pomysł, żebyśmy się pobrali!
              • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 12:46
                Tez podejrzewam że ślub to jej pomysł na reanimowanie trupa tego związku.
                • black_magic_women Re: Borsuk Gate 29.07.21, 13:11
                  Miałam kiedyś takiego chłopaka, który chciał mi się oświadczać kiedy coś nawalił. Tu podobnie, tą różnicą, że wali się z dwu, nie jak u mnie z przyczyny jednej strony. Inny wariant: jest kryzys to zróbmy sobie dziecko.
            • tt-tka Re: Borsuk Gate 29.07.21, 12:43
              Ja biore poprawke na to, ze pani byc moze slyszy to, co bardzo chce uslyszec, a niekoniecznie to, co jej mowia... oraz pytanie, co powiedziala, a co pominela/li w rozmowach z terapeutkami.
              • daniela34 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 12:47
                Tt-tko, annoboleyn, dochodzę do wniosku, że możecie mieć rację. Albo terapeutka powiedziała:
                "Masz prawo do takiej decyzji", a pani usłyszała: "Taaaak, to świetny pomysł. Kiedy ślub i czy dostanę zaproszenie?" albo pani cosik jednak pomija w tej historii
                • annaboleyn Re: Borsuk Gate 29.07.21, 12:51
                  daniela34 napisała:

> Tt-tko, annoboleyn, dochodzę do wniosku, że możecie mieć rację. Albo terapeutka
                  > powiedziała:
                  > "Masz prawo do takiej decyzji", a pani usłyszała: "Taaaak, to świetny pomysł. K
                  > iedy ślub i czy dostanę zaproszenie?" albo pani cosik jednak pomija w tej histo
                  > rii

Wiesz co mi się przypomina? Moj ulubiony wątek-monstre stąd, ta zmeczonadogranic, co wrobiła chłopaka w dziecko. Mama chłopaka, z chłodnym dystansem: "Moje dziecko, zrobisz jak uważasz." Panna: "Powiedziała do mnie moje dziecko, to znaczy, że przyjmuje mnie do rodziny!!"
                  • daniela34 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 12:55
                    O tak! Cudowny to był wątek i faktycznie skojarzenia się nasuwają. Swoją drogą, taka osoba dla przedstawicieli wielu zawodów to jest koszmar. Nie tylko dla terapeutów.
                    • annaboleyn Re: Borsuk Gate 29.07.21, 12:58
                      daniela34 napisała:

> O tak! Cudowny to był wątek i faktycznie skojarzenia się nasuwają. Swoją drogą,
                      > taka osoba dla przedstawicieli wielu zawodów to jest koszmar. Nie tylko dla te
                      > rapeutów.

Ja w zasadzie wierzę, że to był troll, a jesli tak - mistrzowsko skonstruowany, bardzo żałowałam, że sobie odpuściła pisanie. Może lula maleństwo suspicious
                      • tt-tka Re: Borsuk Gate 29.07.21, 13:02
                        Podobno ten watek zmeczonej z zr byl tu linkowany i pod linkiem rozpetala sie dyskusja, niestety nie moge znalezc, a chetnie bym poczytala. Juz gdy czytalam to na zr nachodzila mnie mysl "co by jej emateczki napisaly" big_grin
                        • annaboleyn Re: Borsuk Gate 29.07.21, 13:14
                          tt-tka napisała:

> Podobno ten watek zmeczonej z zr byl tu linkowany i pod linkiem rozpetala sie d
                          > yskusja, niestety nie moge znalezc, a chetnie bym poczytala. Juz gdy czytalam
                          > to na zr nachodzila mnie mysl "co by jej emateczki napisaly" big_grin
                          >

O Bożeee, ja też bym! Jak jednak znajdziesz, to krzycz, kochana, a głośno!
                          • tt-tka Re: Borsuk Gate 29.07.21, 13:36
                            ZNALAZLAM !!!

watek "wrabianie w dziecko - jak to sie konczy" z 2016 roku

niestety lece popracowac, i wateczek musi poczekac, i niestety Cromwell
                            nara !
                            • annaboleyn Re: Borsuk Gate 29.07.21, 13:46
                              Aaa, jesteś najlepsza smile A ponieważ czekam na cudzą robotę, żeby do mnie spłynęła - IDĘ CZYTAĆ big_grin
                      • daniela34 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 13:45
                        annaboleyn napisała:

> Ja w zasadzie wierzę, że to był troll, a jesli tak - mistrzowsko skonstruowany,

Ja w zasadzie też wierzę w trolla, momentami, takie mgnienia wiosny się pojawiały w jej watkach, kiedy ociupinę przeginała i wychodził troll. Natomiast niestety, słuch wybiórczy występuje w populacji człowieczej. I potem masz: "Przecież pani mi kazała podpisać tę ugodę i powiedziała pani, że to dobre warunki" - a powiedziałaś tylko, że można zawrzeć ugodę smile
                  • tt-tka Re: Borsuk Gate 29.07.21, 12:55
                    annaboleyn napisała:

> Wiesz co mi się przypomina? Moj ulubiony wątek-monstre stąd, ta zmeczonadograni
                    > c, co wrobiła chłopaka w dziecko. Mama chłopaka, z chłodnym dystansem: "Moje dz
                    > iecko, zrobisz jak uważasz." Panna: "Powiedziała do mnie moje dziecko, to znacz
                    > y, że przyjmuje mnie do rodziny!!"

Ej, ona tu tez pisala ? Ja ten watek kojarze z zycia rodzinnego, ale fakt, odpornosc na wszystko, co bylo mowione otwartym tekstem i absolutnie jednoznacznie prezentowala nie do pobicia.
                    • annaboleyn Re: Borsuk Gate 29.07.21, 12:57
                      Ooo, a może to było życie rodzinne, masz rację!
      • triss_merigold6 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 10:10
        Szarlatanów? Przecież to typowe dla tego środowiska, jakieś pierdolety o analizowaniu każdego drgnienia duszy i źródeł owych drgnien, pracy nad związkiem, który nie rokuje ani na pierwszy, ani na piętnasty rzut oka. Kasa, misiu, kasa.
        • lauren6 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 10:53
          Dlatego napisałam, że zaoszczędziłaby dużo pieniędzy.

Natomiast co do drgnień duszy to chyba nie ten przypadek. Pani przepracowywała swoje problemy z agresją, bo obiła panu mordę, gdy zastała go w łóżku z 3 kobietami. Terapeuta znalazł tu problem i źródło zarobków. Ematka nie pochwaliłaby, ale wyraziłaby zrozumienie.
          • bialeem Re: Borsuk Gate 29.07.21, 11:27
            Myślisz, że 3 kobietami? Było chyba napisane, że 3 osobami. Jakim cudem taki wypłosz by zaciągnął 3 babki?
        • geez_louise Re: Borsuk Gate 29.07.21, 11:03
          A tam kasa, teraz pacjentów na terapię jest masa, trzeba kolejnym odmawiać. Nie bierzecie pod uwagę najważniejszego czynnika - panie były po prostu głupie. Sądzicie, że po psychologii jest mniej kretynek niż po innych studiach?
      • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 12:44
        Laurem kolejny raz świetne podsumowała sprawę.
        • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 12:51
          * Lauren
    • cosinuss Re: Borsuk Gate 29.07.21, 12:34
      Przeczytałam właśnie i poczułam się stara i nienowoczesna smile 2 razy musiałam wyguglać nieznane mi słowo smile
      w każdym razie co za kurde bełkot
    • backup_lady Re: Borsuk Gate 29.07.21, 18:17
      Ło Jeżu Anaszpanie! Próbuję przebrnąć przez podlinkowany tekst od rana, na raty przy okazji karmienia młodego. No chyba jestem w połowie, końca nie widać. Moje wrażenie: ci państwo nigdy nie powinni być razem, jak oni są razem 12 lat to chyba licząc od przedszkola, bo niemożliwe, żeby to byli dorośli ludzie, mentalnie w okolicach 14 lat. I jeszcze przerost terapii nad treścią, ewidentnie za dużo terapii, za mało racjonalnego myślenia.
    • ichi51e Re: Borsuk Gate 29.07.21, 18:41
      Nondobra przeczytalam. Tez chce zobaczyc zdjecie Borsuka. poszukam bo nie zasnę. Juz na poczatku zaskoczylo mnie ze babka z zupełna pewnością pisze „ Zwłaszcza między osobami, którym w domach zdecydowanie brakowało miłości i jakiegoś dobrego wzoru. Tak, to o nas. Raniliśmy się wielokrotnie, ale zawsze wiedzieliśmy, że jesteśmy dla siebie najważniejsi. Dorastaliśmy razem. Kochaliśmy się. Byliśmy swoim top 1.” No moze on dla niej ale ona dla niego zdecydowanie nie jak los pokazal. A ta dalej tego nie widzi. „Oszukiwał mnie i moja terapeutke” tez dobre. Szuja.
      Ciekawe co to znaczy ze nigdy nie byli specjalnie tradycyjni?
      Zlamala nasze zasady wrzucając fotki do sieci! SUCZ
      Plakal i błagał zeby jednak to uklepana bi nie bedzie migl dzialac w aktywizmie… (placze)

Smutna historia. Gosc na drzewo ale dziewczynie tez nie wróżę sukcesów zyciowych. Swoja droga aktywizm społeczny zawsze minsie kojarzył z pomaganiem ludziom w gorszej sytuacji (jakies zbiorki, ostatnia koszula z grzbietu oddana zonie pijaka po tym jak czlowiek zrobil lekcje z malymi pijaczatkami) a nie z sojowa latte rogalami i obaleniem systemu.
      • bialeem Re: Borsuk Gate 29.07.21, 18:56
        Ja znam chyba tylko sojowych aktywistów. Może kilku walczących z systemem. Znaczy ludźmi bogatymi (posiadaczami samochodów, właścicielami mieszkań). Ale też jakoś tak bezcelowo. Raczej żeby komuś dowalić, a nie innym pomóc.
        Mam jedną koleżankę dostającą coraz to nowe granty w ramach słynnego dżendera. Ostatnio w ramach tego dżendera robiła zdjęcia. Koleżanka normalna (fajna, bardzo inteligentna les). Po prostu umie doić system.
        • ichi51e Re: Borsuk Gate 29.07.21, 19:34
          Ikonowicz np
          • bialeem Re: Borsuk Gate 29.07.21, 20:08
            Zabawne. W każdej rozmowie na ten temat pada zawsze Ikonowisz. Tylko Ikonowicz.
            • ludzikmichelin4245 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 20:19
              bialeem napisał:

> Zabawne. W każdej rozmowie na ten temat pada zawsze Ikonowisz. Tylko Ikonowicz.
              >

To się nazywa silna marka, jak pampersy i adidasy wink
        • ludzikmichelin4245 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 20:13
          bialeem napisał:

> Ja znam chyba tylko sojowych aktywistów.

To ja z kolei prawie nie znam ludzi, którzy z aktywizmu żyją, jeśli to jest definicja sojowości. Zdecydowanie większość ludzi działa obok normalnej pracy zawodowej. W ogóle miewam wrażenie, że polski aktywizm (przynajmniej lewicowy) stoi darmową pracą poszczególnych ludzi- ściboleniem po robocie grafiki i tekstów, wniosków, podań i pozwoleń, ogarnianiem SM, eventów i współpracy z partnerskimi podmiotami i tych wszystkich rzeczy, które być może zdaniem osób postronnych robią się same.
          • ichi51e Re: Borsuk Gate 29.07.21, 20:30
            to z jednej strony a z drugiej różne wiewiórki co wiedza gdzie schowane są orzeszki i umiejętnie doją granty. często są to tez jednocześnie ludzie o ułatwiony dostępie do tychże - dzieci profesorów doktorów ciocia odpowiedzialna za przydzielanie funduszy europejskich...
          • bialeem Re: Borsuk Gate 29.07.21, 20:30
            Oh, koleżanka też z tego nie żyje. Sojowi mają swoje, relatywnie ciepłe posadki. Inaczej oczywiście by ich nie było stać na organizację eventów i sojowe. Z tym, że nie kojarzę niczego, co by miało jakiś sens w większym obrazku. Mam wrażenie, że niektórzy grają w golfa, inni wspinają się na skałki a jeszcze inni uprawiają aktywizm dla lepszego samopoczucia. Swojego, bo już niekoniecznie innych.
      • ludzikmichelin4245 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 19:47
        ichi51e napisała:

>Swoja droga aktywizm społeczny zawsze minsie kojarzył z pomaganiem ludziom w
        > gorszej sytuacji (jakies zbiorki, ostatnia koszula z grzbietu oddana zonie pij
        > aka po tym jak czlowiek zrobil lekcje z malymi pijaczatkami) a nie z sojowa lat
        > te rogalami i obaleniem systemu.
        >

Zasadniczo, to co dzieli różne formy aktywizmu, to kwestia, czy należy działać doraźnie, czy raczej skuteczniejsze są rozwiązania systemowe.
        Więc jedni będą przygotowywać paczki żywnościowe/robić zakupy samotnym staruszkom itp, a inni działać na rzecz konkretnych zmian w prawodawstwie.

• jednoraz0w0 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 20:13
          > a inni działać na rzecz konkretnych zmian w prawodawstwie.

jedząc rogale.
          • ludzikmichelin4245 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 20:28
            Nie odnosiłam się do konkretnej historii, a raczej próbowałam sprostować mylenie aktywizmu z harcerstwem.

A tak poza wszystkim, ta często spotykana kąśliwość względem aktywizmu jest interesująca w kontekście tego, że polskie społeczeństwo jest na tle europejskim bardzo pasywne - kiedyś czytałam, że mamy najniższy w UE wskaźnik przynależności obywateli do NGOsów, związków zawodowych i partii politycznych.
            Ale jak przychodzi co do czego, to "nie ma na kogo głosować", c'nie?
            • jednoraz0w0 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 20:32
              tu bardziej chodzi o komizm sformułowania, a nie o kąśliwości względem aktywizmu jako takiego.
            • bialeem Re: Borsuk Gate 29.07.21, 20:34
              Lata doświadczeń PRLu twierdzą, że jak ktoś, coś robi dla wszystkich, to gdzieś kasuje za to pieniądze (albo inne dobra luksusowe). Zgadza się z tym niskim aktywizmem społecznym.
              Do tego kolejne lata doświadczeń sprawiają, że naród kojarzy - dobro większości = jakoś na tym oberwę.
              • ludzikmichelin4245 Re: Borsuk Gate 29.07.21, 20:44
                bialeem napisał:

> Lata doświadczeń PRLu

Pozostaje mieć nadzieję, że argumentum ad PRLum odejdzie wraz z dziadersami i ich kombatancką narracją.
                • bialeem Re: Borsuk Gate 29.07.21, 20:49
                  Myślisz, że rodzice nie przekazali dzieciom nieufności do rządu i wszelkich organizacji?
                  Dlaczego aktywiści (przynajmniej w Waw), to jednak w dużej mierze potomkowie dobrze sytuowanych ludzi z tamtych lat? Oni się wychowali w domach w których góra robiła dobrze. To nie zniknie z pokolenia na pokolenie.
                  Do tego to nie tylko PRL. Cała historia pl, to historia robienia rządzącym na złość. Taki charakter narodowy. Teraz połowa ludzi nienawidzi rządu. Wcześniej połowa ludzi nienawidziła rządu. Nie to, że się z czymś nie zgadzała, że wchodziła w polemikę. Nienawiść, to dobre słowo.
                • riki_i Re: Borsuk Gate 29.07.21, 22:12

> bialeem napisał:
                  >
                  > > Lata doświadczeń PRLu
                  >
                  > Pozostaje mieć nadzieję, że argumentum ad PRLum odejdzie wraz z dziadersami i i
                  > ch kombatancką narracją.

Ale to zdroworozsadkowy argument i wielu przypadkach trafia w sedno.
    • pierwszychleb Re: Borsuk Gate 30.07.21, 07:27
      Wszystkim, ktorzy zdolali przeczytac calosc gratuluje. Mnie zabraklo wytrwalosci i skupienia i w pewnym momencie czytalam tak pobieznie tylko. Myslalam, ze to o ludziach max 22 letnich.
      • ichi51e Re: Borsuk Gate 30.07.21, 08:55
        Boze a ile oni maja lat? Ze zdjecia tez autor me tak ocenilam… zalozyc am ze ten 12 let i zwiazek zaczal sie w podstawowce..
        • ichi51e Re: Borsuk Gate 30.07.21, 08:55
          *autorke
        • nuclearwinter Re: Borsuk Gate 30.07.21, 09:16
          Nie wiem jak pan, ale ona ma zdaje się 28 lat...
          • ichi51e Re: Borsuk Gate 30.07.21, 09:43
            on pewnie podobnie bo z opisu miłość licealna/szkolna się nasuwa
            • pierwszychleb Re: Borsuk Gate 30.07.21, 10:11
              Nie wiem cos mi mignelo tu w watku, ze sa 30+, a czytajac te zalinkowane zale mialam przed oczami niedojrzalych licealistow.
    • umi Re: Borsuk Gate 30.07.21, 13:16
      Co to jest??? Przeczytalam do polowy. Nie byli od razu w otwartym zwiazku, po prostu facet byl puszczalski a ona sie go trzymala jak rozbitek jedynej dechy na oceanie w promieniu mili morskiej. Kobieta ma problem ze stawianiem granic. Popisala sobie i OK. Moze inne idiotki (i idioci tez) przeczytaja i naucza sie, ze nie kazdy sie do kazdego zwiazku nadaje. A jej faceta juz zupelnie rozumiem, po co to ciaglal. Albo jest wybitna me.nda, albo ma cos z glowa.
      • ichi51e Re: Borsuk Gate 30.07.21, 13:20
        Musi miec cos z glowa - boze jak on sie w tym meczyl nawet z opisu widac. On jakby od niej uzależniony - w sumie to wyglada na relacje z przemocowcem tyle ze tu przemocowcem jest kobieta)
        • umi Re: Borsuk Gate 30.07.21, 13:30
          Nie dalam rady przeczytac calego, ale moim zdaniem to zwykly xujek szukajacy jelenicy. A ja ktos wychowal na ofiare idealna. Wiekszych bredni jak od poczatku do ok polowy nie slyszalam nawet z ust dzieci szkolnych. I chyba nawet postacie z kreskowek nie p.prza takich glupot. Tak sie konczy niewychowywanie dzieci i pozwalanie im na prowadzanie sie z byle kim uncertain Jakby hooya ktos wykastrowal w mlodosci albo chociaz sprobowal, przestalby narzekac na patriarchat i wszystkich swietych, a wzial sie za siebie i przestal szukac jelenic.
          • umi Re: Borsuk Gate 30.07.21, 13:36
            * ja nie lapie tekstu o uzaleznieniach. Jak sie ma dwie osoby do wyboru i nie chce sie zrezyggnowac z tej drugiej, to znaczy, ze z pierwszej spokojnei mozna. Wymawianei sie uzaleznieniami to dorabiane d.pie uszu, moim zdaniem. Po prostu wygodnie jest leciec na dwa fronty. Z wygody ciezko zrezygnowac. Pytanie, po co to robil. Sa kobiety, ktorym by taki uklad nie przeszkadza, a nawet bardzo pasowal. No, chyba, ze jest tak slaby w lozku, ze ten typ kobiet go nie chcial. W co nie bardzo chce mi sie wierzyc przy takiej ilosci innych chetnych. Takze - xujek racjonalizuacy xujkowosc.
            • annaboleyn Re: Borsuk Gate 30.07.21, 13:40
              Ja jestem zdania, że pan trzymał panią w takim układzie, bo się najzwyczajniej w świecie bał, co zrobi, jeżeli szydło, khm, wyjdzie z worka. Jak widać - obawy nie były nieuzasadnione wink
              • umi Re: Borsuk Gate 30.07.21, 13:48
                Myslisz, ze po 12 latach wqvila sie mniej niz by sie wqvila po roku? Moim zdaniem sam sobie zebra taka reakcje. Poza tym usilnie jej wmawial, ze nie ma racji. Chcial to ciagnac do emerytury? Normalni ludzie od wariatow uciekaja w podskokach.
                • annaboleyn Re: Borsuk Gate 30.07.21, 14:08
                  umi napisała:

> Myslisz, ze po 12 latach wqvila sie mniej niz by sie wqvila po roku? Moim zdani
                  > em sam sobie zebra taka reakcje. Poza tym usilnie jej wmawial, ze nie ma racji.
                  > Chcial to ciagnac do emerytury?

Myślę, że on nie jest specjalnie inteligentny emocjonalnie i raczej rozumował na zasadzie: ojezuojezu, ale się porobiło, to ja zakryję oczka, schowam się pod stołem i udam, że to się nie dzieje! A potem może któraś z nich mnie sama rzuci, albo wpadnę pod samochód, Boże, wszystko, tylko żebym nie musiał podejmować decyzji, ponosić konsekwencji i w ogóle żyć jak dorosły człowiek!

>>Normalni ludzie od wariatow uciekaja w podskok
                  > ach.

Obawiam się, że żadne z nich nie jest jakoś szczególnie normalne...
                  • ichi51e Re: Borsuk Gate 30.07.21, 14:12
                    O to tez. patologiczny strach przed kazda samodzielna decyzja - paprotka taka gdzie postawią stoi a w sercu krwawi i dostaje wrzodow
              • lauren6 Re: Borsuk Gate 30.07.21, 14:31
                Pan trzymał panią z bardzo pragmatycznych powodów. Z tekstu wynika, że dzięki niej miał regularny seks, wsparcie finansowe, ugotowane i zgodę na ruchanie innych osób. Żyć nie umierać. Gdyby nie zazdrość o borsuka ten chory układ jeszcze by trwał.
                • bywalczyni.hosteli Re: Borsuk Gate 31.07.21, 13:43
                  oczywiscie, do tego laska mu matkowala, pewnie ogarniala sprawy urzędowe, a on był zwyczajnie za leniwy
            • ichi51e Re: Borsuk Gate 30.07.21, 13:48
              Na poczatku tak wyglada i tez mialam to wrazenie po ten jest jak to sie wszystko wydalo i on placze i wtedy pomyslalam ze moze tam cos jest na rzeczy i on faktycznie ma z nia jakas patologiczna niezrywalna wiez
              • umi Re: Borsuk Gate 30.07.21, 13:49
                Doczytam sobie potem. Na raz sie nie da, za ciezka lektura big_grin
              • lauren6 Re: Borsuk Gate 30.07.21, 14:34
                Tak, nierozewalną więź finansowo-gastronomiczną wink

To manipulant do potęgi n. Zauważ, że nawet gdy bzykał Borsuczycę to obydwoje się martwili o jego oficjalną dziewczynę. I z pewnością płakali w trakcie orgazmu z powodu tych wyrzutów sumienia.
                • ichi51e Re: Borsuk Gate 30.07.21, 14:49
                  Dziwna to dopiero musiala byc Borsuczyca - serio siedziala z nim i ze smutkiem znęciła ze ta Agatka to jednak bidna tak ja dymamy…
                  • ichi51e Re: Borsuk Gate 30.07.21, 14:49
                    *smecila
                  • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 31.07.21, 14:08
                    Ta Borsuk jest w sieci - taka nijaka blondynka.
                    • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 31.07.21, 14:12
                      A ta Agatka i Szymon chodzili do jednej klasy w liceum. Matura rocznik 2012.
                      • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 31.07.21, 14:17
                        I jeszcze to znalazłam. Bo niestety Szymon chyba wyczyścił internety i on i Borsuk zniknęli.

bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/7,48722,24769096,jestem-osoba-homoseksualna-troche-sie-boje-jak-znajomi-zareaguja.html
                    • ichi51e Re: Borsuk Gate 31.07.21, 15:10
                      zuzanna?
                    • nuclearwinter Re: Borsuk Gate 31.07.21, 15:53
                      Jeśli to ta o której myślę, to wg mnie bardzo ładna!
                      • bialeem Re: Borsuk Gate 31.07.21, 15:55
                        Nie w moim typie, ale od Agaty ładniejsza. Sądząc po insta - mentalność podobna.
                        • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 31.07.21, 16:01
                          A jak znalazłaś jej Insta? Podaj pls na priv
                          • ichi51e Re: Borsuk Gate 31.07.21, 16:05
                            ja ci tu napisze - w komentarzach jest jej nazwisko, ktoś najpierw napisał żeby skasowała a potem następna osoba pyta czy tam nie ma pomyłki bo przecież ona nie Borsuk a B...
                          • bialeem Re: Borsuk Gate 31.07.21, 16:23
                            www.instagram.com/szoszannach/ ale oczywiście to nie musi być ona.
                            • ichi51e Re: Borsuk Gate 31.07.21, 16:29
                              myśle ze to ta bo właścicielka tego profilu ❤️ zdjęcie profilowe Radonia i jest z Wroclawia
                              • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 31.07.21, 16:42
                                Tak to ta bo w necie ja widziałam. Czyli nie Borsuk a Bociek big_grin
                                • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 31.07.21, 16:46
                                  Ona jest modelką? Nie wygląda. Dość pospolita uroda.
                              • riki_i Re: Borsuk Gate 31.07.21, 18:49
                                Nie żebym miał cokolwiek przeciwko demaskacji Borsuczycy, ale chciałbym zauważyć, że gdy ja linkowalem tutaj panią Owczarek z miasta Łodzi to Sumire i inne mało mnie nie zlinczowały
                                • nuclearwinter Re: Borsuk Gate 31.07.21, 18:55
                                  No i w sumie nie powinno się tu wrzucać jej danych, dziewczyna nic tu nie zawiniła, nawet zresztą laska z bloga ukryła info o niej. Kto chce, znajdzie i tak, wiadomo.
                                  • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 31.07.21, 20:17
                                    Zawiniła. Pukala faceta zajetego, w długoletnim związku.
                                    • nuclearwinter Re: Borsuk Gate 31.07.21, 20:37
                                      A skąd masz pewność, że to co wypisuje ta Agata to prawda? I czy ten cały Szymon nie nawinął też Borsuczycy jakiegoś makaronu na uszy? Całą historię znamy z relacji jednej, wyglądającej zresztą na mocno niestabilną i zaburzoną, osoby.

Zresztą, ja nie robię z siebie świętoszki, bo sama z przyjemnością grzebałam w necie wyszukując osoby tego dramatu, po prostu takie otwarte przywoływanie info na temat tej dziewczyny, wydaje mi się przesadą.
                                      • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 31.07.21, 20:50
                                        Grunt że wiedziała, że ma dziewczynę i kropka.
                                    • tt-tka Re: Borsuk Gate 31.07.21, 20:50
                                      bergamotka77 napisała:

> Zawiniła. Pukala faceta zajetego, w długoletnim związku.
                                      >

W zwiazku otwartym.
                                      • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 31.07.21, 20:55
                                        No tak ale dziewczyna była oglupiona, pewnie to byl pierwszy facet i dlatego taka przywiązana... Ale podziwiam jej odwagę - w końcu wiedziała, że każdy może jej historię przeczytać, z rodzicami i babcią włącznie.
                                        • jedn0raz0w0 Re: Borsuk Gate 31.07.21, 21:28
                                          to jest nie tyle odwaga ile brak instynktu samozachowawczego, nie tylko rodzice i babcia to mogą przeczytać ale tez przyszli potencjalni faceci, pracodawcy (a pani otwarcie szuka zatrudnienia), przyszłe dzieci. No i ona sama za 20 lat.
                                      • jedn0raz0w0 Re: Borsuk Gate 31.07.21, 21:24
                                        A w linku który ktoś wcześniej wrzucił pani (niepytana) pisze, że od 10 lat jest w monogamicznym związku z kolesiem. Inna sprawa że jak ktoś yak sam z siebie wyskakuje z takim info publicznie to na ogół niespecjalnie wierzy w to co mówi.
                                • borsuczyca.klusek Re: Borsuk Gate 31.07.21, 18:56
                                  O riki dobrze, że jednak nie odszedłeś z forum.
                      • ichi51e Re: Borsuk Gate 31.07.21, 16:07
                        przykro mi ze względu na sympatie która budzi we mnie oszukana ale budyń przy eklerce zgadzam się. Lepiej zrobiona.
                • bergamotka77 Re: Borsuk Gate 31.07.21, 14:07
                  lauren6 napisała:

> Tak, nierozewalną więź finansowo-gastronomiczną wink
                  >
                  > To manipulant do potęgi n. Zauważ, że nawet gdy bzykał Borsuczycę to obydwoje s
                  > ię martwili o jego oficjalną dziewczynę. I z pewnością płakali w trakcie orgazm
                  > u z powodu tych wyrzutów sumienia.

big_grin Piękne. Ostatnio czego nie napiszesz to mi się podoba!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka