Dodaj do ulubionych

Przechowywanie klocków lego

11.08.21, 17:45
Temat omawiany setki razy... Ale mam trochę inny problem: czeka nas remont. Syn lat 12 nadal b.lubi lego. Poza zabawa typu zbudowac-rozkontowac i tak w kółko, mamy też sporo budowli które po prostu stoja. Najczęściej z serii Lego Architektura i Lego Creator, typu Moni Cooper czy Harley. Wyglądają efektwonie ale... rownie efektownie się kurzą a mycie tego to zupełnie. I szukam jakiegoś rozwiązania do tego typu rzeczy. Jakies przeszkolone regały ?
Nie chodzi o Trofasta i wrzucenie wen klocków, raczej o ekspozycję
Pięknie proszę o pomysły
Obserwuj wątek
    • ophelia78 Re: Przechowywanie klocków lego 11.08.21, 17:45
      Mycie tego to zuo
    • mamtrzykotyidwa Re: Przechowywanie klocków lego 11.08.21, 18:01
      Ja mam do ekspozycji skarbów regały billy z ikei ze szklanymi drzwiami, ale klockowe budowle, to mogą być chyba duże, i szerokie, więc nie wiem, czy się zmieszczą.
      • ophelia78 Re: Przechowywanie klocków lego 11.08.21, 19:03
        O widzisz - Billy na mniejsze będzie ok, tym bardziej że półki można dokupić.
        Jest to jakaś opcja...!
    • te_de_ka Re: Przechowywanie klocków lego 11.08.21, 19:19
      Zrób foty dziełom i ich Twórcy albo samym dziełom. Foty na ściany, klocki do pudełek🙂
    • kaki11 Re: Przechowywanie klocków lego 12.08.21, 19:00
      Przychodzi mi do głowy powkładanie budowli do takich szklanych zamykanych pojemników/szkatułek (pod tymi hasłami znajdziesz w necie) i ustawienie ich na jakimś regale w pokoju. Tyle tylko, że nie wiem w jakich rozmiarach są te rzeczy Twojego syna, a z tego co widzę, te szkatuły są raczej dość małe.
      • ga-ti Re: Przechowywanie klocków lego 12.08.21, 19:10
        W tym nurcie to może szklane pojemniki na żywność (nawet miałam niedawno reklamę ikei z promocjami) albo szklane pokrywy, klosze od pater na ciasto? Jeszcze może akwarium ustawione do góry nogami? Ale to koszt.
        Może jakąś szafkę retro, biblioteczkę ze szklanymi drzwiami (moja babcia miała z przesuwanymi), można lustro wstawić na tylnej ścianie dla lepszego efektu. Albo szafka retro medyczna, witryna lekarska (pod takimi hasłami google coś tam pokazuje) - można znaleźć fajne stylizacje.
    • ichi51e Re: Przechowywanie klocków lego 12.08.21, 19:21
      ja to rozwiązałam tak ze pakuje je w pudełka kartonowe i ustawiam w piwnicy. Jak chce cos wyciągnąć to ide do piwnicy i biore
      • ichi51e Re: Przechowywanie klocków lego 12.08.21, 19:22
        jeśli chodzi o mycie i odkurzanie to najłatwiej kupić sprężone powietrze i odkurzać pod cisnieniem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka