Dodaj do ulubionych

PiS PO jedno zło?

12.08.21, 12:19
Zakładam ten wątek bo fascynuje mnie ile osób to mówi, żeby nie szukać daleko wklejam cytat z demono2004:
"Z dwojga złego tez wolalam PIS, niz PO. Teraz widać, ze te obie partie, to jedno i to samo, o czym ciagle mówił Korwin -Mikke. To, ze ludzie wybrali PIS, nie znaczy, ze im sie wszystko podoba, bo tak nie jest. Przez ten caly curk, ktory ma miejsce od półtra roku i konca jego nie widac, przerzneli juz najblizsze wybory. Ale tez nie chcialabym, by do wladzy doszlo PO. Oni sa jeszcze gorsi. Nie mam pojecia, na kogo zglosowac w najblizszych wyborach."
Serio tak uważacie? Dla mnie niepojęte, że po tym wszystkim co PiS wyprawia, nadal są ludzie którzy uważają że wszyscy politycy są tacy sami i nie na na kogo go głosować, więc lepiej niech sobie PiS rządzi.
I żeby nie było, to nie znaczy że widzę tylko te dwie partie. Ale naprawdę, PiS to dla mnie największe i najbardziej szkodliwe rządy od 1989, a jednak mamy inne możliwości w wyborach.
Obserwuj wątek
    • bialeem Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 12:24
      PO też próbowało zaostrzyć ustawę antyaborcyjną. Od tego czasu głosowałam na nich z zaciśniętymi zębami. W chwili obecnej nie ma alternatyw. PiS zabrało praktycznie cały elektorat socjalistyczny i prawie cały konserwatywny. Szach mat. Reszta to niespójny miszmasz o który ciężko jest jakiejkolwiek partii walczyć. Do tego nie jest to wcale duży miszmasz.
      • araceli Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 12:32
        bialeem napisał:
        > PO też próbowało zaostrzyć ustawę antyaborcyjną.

Kiedy konkretnie?
        • szarsz Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 08:20
          2007. Nie byli inicjatorami, ale dzięki ich głosom projekt poselski został skierowany do dalszych prac. Ostatecznie projekt upadł paroma dosłownie głosami.

Tak, PO to też partia katolickich fundamentalistów. Aktualnie szczęśliwie jakby odrobinę mniej. I oby szła we właściwym kierunku.
          • araceli Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 14:41
            szarsz napisała:
            > 2007. Nie byli inicjatorami, ale dzięki ich głosom projekt poselski został skie
            > rowany do dalszych prac. Ostatecznie projekt upadł paroma dosłownie głosami.

Moment - czyli nie "oni chcieli zaostrzyć"? Kolejny przykład durnego symetryzmu.

> Tak, PO to też partia katolickich fundamentalistów.

Jeszcze raz - durny symetryzm.
            • szarsz Re: PiS PO jedno zło? 15.08.21, 13:34
              A Niesiołowski to miły starszy pan.
    • araceli Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 12:29
      Nie - demono2004 to głupie troliszcze a powoływanie się nie niespełna rozumu Korowina dobitnie tego dowodzi.
      • princesswhitewolf Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 19:04
        Dokladnie to samo napisalam nizej.
        • demono2004 Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 20:02
          princesswhitewolf napisała:

> Dokladnie to samo napisalam nizej.

Pewnie przestalabym nim byc, gdybym zaglosowala na PO, prawda? Niedoczekanie.
          I do konfy tez mi daleko, niestety ...
          Na kolejne wybory po prostu sie nie wybiorę wink
          • princesswhitewolf Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 18:21
            Cytowanie Korwina Mikkego to policzek w twarz dla kazdej kobiety. Nie interesuje sie na kogo glosujesz
      • demono2004 Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 19:59
        araceli napisała:

> Nie - demono2004 to głupie troliszcze a powoływanie się nie niespełna rozumu Ko
        > rowina dobitnie tego dowodzi.
        >

big_grin
    • spanish_fly Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 12:30
      Ciężko jest przyznać się przed samym sobą, że się było idiotą i nie przewidziało do czego doprowadzi PIS - chociaż mnóstwo ludzi widziało i ostrzegało.
    • primula.alpicola Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 12:45
      Bzdura. Szkodliwy synetryzm.
    • leosia-wspaniala Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 12:52
      Porównanie Po do PiS, to tak jakby porównać rodziców zaniedbujących dzieci, bo zbyt skupionych na pracy i karierze, do rodziców alkoholików, co wracają nad ranem i biorą się za bicie, wyzwiska i okradanie skarbonek.
      • mja-15 Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 13:21
        👍👍👍
      • ela.dzi Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 14:29
        Lepiej bym tego nie ujęła.
      • runny.babbit Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:22
        Świetnie to ujęłaś 👍
      • stephanie_harper2 Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 17:30
        Mam inne porównanie. Po to rodzice zaniedbujący dzieci, ciężko pracujący, nie dający dzieciom kieszonkowego bo same powinny zarobić i jeszcze im trochę oddać. Pis to rodzice, pracujący trochę mniej ciężko, udający, że nie zaniedbują, którzy kieszonkowe dają, ale jak im zabraknie to zabierają dziecku ze skarbonki. Patologia jedna i druga.
        • bywalczyni.hosteli Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 21:30
          Nie ma to jak gwałcąca konfa, wiemy wiemy Stephanie. Lubisz to.
          • stephanie_harper2 Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 22:06
            A wiesz, że to pomówienie. W dodatku nie na temat.
        • 152kk Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 01:08
          Zapomniałaś dodać, że to zdanie o tych drugich rodzicach to wypowiada synek, który dostawał kieszonkowe w zamian za to, że "nie wiedział", że tatuś nocą przychodzi do jego siostrzyczki, a mamusia zamyka siostrzyczkę w piwnicy, żeby brzydkich rzeczy o tatusiu nie opowiadała. A rodzice nie muszą za dużo pracować bo dostali całkiem spory spadek po dziadkach.
          A o tych pierwszych rodzicach - opowiada córeczka, która ma ciuchy, telefon i jeździ na wakacje co roku, co jej rodzice zapewnili harując 12 h na dobę, bo nic na start od swoich rodziców nie dostali ani nie odziedziczyli (poza długami) i od młodości musieli sobie sami radzić z biedą i traumami po dzieciństwie w patologicznej rodzinie.
          • stephanie_harper2 Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 20:48
            Na wakacje to pojedzie jak sobie sama zarobi i jeszcze rodzicom odda pokaźną cześć, , inaczej szczaw i mirabelki, no może jeszcze wziąć kredyt.
        • tapatik Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 07:00
          "Pis to rodzice, pracujący trochę mniej ciężko"

Kradzież w sklepie to nie praca.
    • sumire Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 12:57
      Pamiętam z pierwszej kadencji PiS dyskusje tutaj, gdy część forumek naprawdę szła w zaparte i przekonywała, że to właściwie to samo i że PiS przecież nie może być o wiele gorszy od PO.
      Te same forumki od pewnego czasu skwapliwie omijają wątki polityczne. Widocznie czkawka męczy.

Generalnie symetryzm tego rodzaju uważam za wybitnie szkodliwy. Może w pierwszym roku rządów PiS dałoby się jeszcze obronić takie podejście. W 2021 ktoś głoszący, że PiS i PO to zasadniczo to samo, musi być po prostu tępy, no.
      • la_mujer75 Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 14:35
        O, tak moja szwagierka robi teraz. Jak usiłuję cos wejść na te tematy (tak- aby jej powiedzieć: "A nie mówiłam" ) to zaczyna, że jej to nie interesuje, ble, ble., ble! A ma dwie córki. I jej to nie interesuje!

Nikt nie lubi przyznawać się do porażek. I do tego, że się podjęło błędną decyzję.
        Z niecierpliwością czekam, jak wróci z wakacji. Ona głosowała na Kukiza. Że człowiek spoza sytemu!
    • lauren6 Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 13:02
      Na pohybel symetrystom.
    • angazetka Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 13:16
      Demono2004 tak kokietuje, że nie wie, na kogo zagłosować, a przecież widać, że na Konfę będzie.
      • demono2004 Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 19:58
        angazetka napisała:

> Demono2004 tak kokietuje, że nie wie, na kogo zagłosować, a przecież widać, że
        > na Konfę będzie.

big_grin
    • maly_fiolek Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 13:17
      Też uważam rządy PiS za najbardziej szkodliwe od wejścia do UE. Bardziej szkodliwe moim zdaniem były rządy z lat 90tych, kiedy to za bezcen sprzedawano lub wręcz kradziono majątek państwowy (Kaczyńscy też brali w tym udział).
      W XXI wieku to chyba tylko kradzież funduszy emerytalnych (reforma AWS) jest porównywalna z działaniami PiSu.
      Ale w sumie wtedy też PiS współrządził uncertain.
      Nie wiemy jak szkodliwe byłyby rządy PO gdyby nie było hamowania przez koalicjanta.
      • araceli Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 14:31
        maly_fiolek napisała:
        > Nie wiemy jak szkodliwe byłyby rządy PO gdyby nie było hamowania przez koalicja
        > nta.

Że niby PSL stał na straży nie-rozwalania wszystkiego??? Bicz pliz!
    • natalia.nat Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 14:50
      Od samego początku rządów PiS wiedziałam, że będą najgorsi i nie do zaakceptowania. I nie pomyliłam się.
      Patrząc na to, jak rządzą, do czego są w stanie się posunąć, jak rozkradli i zniszczyli ten kraj i podzielili ludzi, pisać że nie ma alternatywy, to jakby uważać, że to wszystko jedno, czy ma się katar czy sepsę.
    • chococaffe Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:02
      Standard:

1) Nie głosowałem/-am na PiS, ale ... wiadomo, że wyborca PiS

2) Nie ma różnicy miedzy PO i PiS ..klasyczny wyborca Konfederacji
      • sumire Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:06
        Tak, masz rację.
      • runny.babbit Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:20
        Ad.2 to nie zgodzę się, bardzo często słyszę to z ust osób które nie chodzą na wybory "bo to nie robi żadnej różnicy".
      • al_sahra Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 14:22
        chococaffe napisała:

>
        > 2) Nie ma różnicy miedzy PO i PiS ..klasyczny wyborca Konfederacji

“Nie ma różnicy między [tu wstawić np. główne partie polityczne, ale także najrozmaitsze grupy społeczne i autorytety]” to typowa narracja rosyjskich trolli. Niekoniecznie w PL. W USA słychać od takich symetrystów, że nie ma różnicy między Demokratami i Republikanami, gangsterami i policją, naukowcami i antyszczepionkowcami itd. Chodzi o to, żeby odbiorca tego przekazu zaniechał pozytywnych działań, bo i tak nie ma na nic wpływu.
        • dramatika Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 14:37
          al_sahra napisał(a):

> W USA słychać od takich symetrystów, że nie ma różnicy międ
          > zy Demokratami i Republikanami, gangsterami i policją, naukowcami i antyszczepi
          > onkowcami itd. Chodzi o to, żeby odbiorca tego przekazu zaniechał pozytywnych d
          > ziałań, bo i tak nie ma na nic wpływu.

Akurat Amerykanom wyszłoby na dobre, gdyby zaniechali "pozytywnych działań" w rodzaju rabowania sklepów, wandalizmów i innych szturmów na Kapitol, podburzani przez rozmaitych spin doktorów od społecznych wzmożeń. No i raczej wygląda na to, że ruscy stoją po stronie podżegaczy do zamieszek i społecznych niepokojów, a nie po stronie przebrzydłych "symetrystów".
          • al_sahra Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 15:34
            Udało Ci się wtłoczyć bardzo dużo rzeczy zupełnie nie na temat w jeden krótki post, ale i tak się nie liczy, bo nie napisałaś/eś o pożyczkach frankowych.
            • dramatika Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 15:53
              al_sahra napisał(a):

> Udało Ci się wtłoczyć bardzo dużo rzeczy zupełnie nie na temat w jeden krótki p
              > ost, ale i tak się nie liczy, bo nie napisałaś/eś o pożyczkach frankowych.

O, przedstawicielka tego plemienia nie odróżnia pożyczki od kredytu. Pasuje zarówno do plemienia pelikanów, jak i lemingów wink
              • al_sahra Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 17:05
                dramatika napisał(a):

> O, przedstawicielka tego plemienia nie odróżnia pożyczki od kredytu. Pasuje zar
                > ówno do plemienia pelikanów, jak i lemingów wink

W dalszym ciągu nie na temat.

I rzeczywiście, mądralo, nie znam i nie chce mi się sprawdzać polskiego nazewnictwa bankowego, tłumaczę z angielskiego. Po angielsku “mortgage loan” (czyli dosłownie “pożyczka hipoteczna”) to pożyczka udzielana przez bank na zakup domu albo na refinansowanie poprzedniej pożyczki. Natomiast “(home equity) credit line” to kredyt hipoteczny zabezpieczony na nieokredytowanej porcji już posiadanej nieruchomości.

Dla mnie EOT, bo nie zamierzam wchodzić w przepychanki z agresywną osobą, która nie potrafi napisać jednego zdania w temacie, ale będzie się czepiać słówek.
                • dramatika Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 17:13
                  al_sahra napisał(a):

> W dalszym ciągu nie na temat.

Jak najbardziej na temat. Zarówno plemię palikanów jak i lemingów to barbaria nie ogarniająca rzeczywistości smile

> I rzeczywiście, mądralo, nie znam i nie chce mi się sprawdzać polskiego nazewni
                  > ctwa bankowego, tłumaczę z angielskiego.

Ale dlaczego z angielskiego, a nie chińskiego?
                  Nieodróżnianie pożyczki od kredytu mówi o twoje świadomości i wiedzy więcej niż tysiąc słów.
                  • bistian Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 18:29
                    dramatika napisał(a):

> Jak najbardziej na temat. Zarówno plemię palikanów jak i lemingów to barbaria n
                    > ie ogarniająca rzeczywistości smile

Sama nie ogarniasz rzeczywistości, nie potrafisz rozmawiasz, pewno jesteś zwykłym ogrem i mieszkasz na bagnach
                    • araceli Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 18:41
                      bistian napisał:
                      > dramatika napisał(a):
                      >
                      > > Jak najbardziej na temat. Zarówno plemię palikanów jak i lemingów to barb
                      > aria n
                      > > ie ogarniająca rzeczywistości smile
                      >
                      > Sama nie ogarniasz rzeczywistości, nie potrafisz rozmawiasz, pewno jesteś zwykł
                      > ym ogrem i mieszkasz na bagnach

To jest esencja tragikomizmu Dramatiki - kobieta, która dała się i dalej daje ożynać we wszystkich aspektach życia uważa, że to ci INNI się mylą tongue_out
    • stephanie_harper2 Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:06
      Zgadzam się z tytułem wątku. Nie zagłosuje ani na jednych ani na drugich. ten sam shit.
      • chococaffe Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:12
        Wiemy, od dawna głosujesz na Konfederację i jesteś autorką wypowiedzi roku, że to co na stronie Konfederacji to 'publikacja" a nie program, więc nie będziesz się do tego odnosić.
        • memphis90 Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:32
          Jedyne, co może być gorsze, niż PiS, to faszyści z Konfy... Do najważniejszych postulatów wyborczych Konfy nalezy: likwidacja Senatu, zlikwidowanie wotum nieufnosci, oddolnie wprowadzana usanksjonowana prawnie segregacja rasowa, płciowa i religijna z jednoczesnym zwiększeniem dostępu do broni, ograniczenie praw reprodukcyjnych kobiet z jednoczesnym uniemożliwieniem dochodzenia praw przed sądami międzynarodowymi, pozbawienie praw osoby LGBT (łącznie z zakazem zmiany płci, zakaz związków partnerskich i konkubinatów), ogólnie oparcie prawa o wykładnie religii katolickiej ze szczegolnym uwzględnieniem wpływów Ordo Iuris...
          • sumire Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:34
            No ale przecież podatki chco obniżyć i w ogóle wolność dla wszystkich (pod warunkiem, że są białymi facetami z grubym portfelem), co ci znowu nie pasuje?...
            • memphis90 Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:57
              A że ten Bosak taki obleśny z wyglądu. Jestem kobietą, głosuję myszką zamiast mózgiem i ogarniam najwyżej gotowanie polskich narodowych gołąbków, więc życzyłabym sobie jakiegoś bardziej lumberseksualnego samca na prowodyra gwałtu na mych prawach. Niech chociaż wizualna przyjemność z tego będzie !
        • stephanie_harper2 Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 07:52
          Raz się machnęłam pisząc coś na szybko a Ty mi będziesz wypominać 100 lat. Poza tym nie zmienia to faktu czy pis czy po byłoby tak samo do bani.
          • chococaffe Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 08:08
            Nie machnełaś się. Twardo broniłaś swojego stanowiska, że to co na stronie Konfederacji (broszura elektroniczna) nie ma nic wspólnego z jej programem
            • stephanie_harper2 Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 08:39
              Dobra, niech Ci będzie ale to z tym watkiem nie ma nic wspólnego.
              • bywalczyni.hosteli Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 10:12
                Ale kłamczucha z ciebie. Bo że jesteś tępa to już wiedziałam. Nie dziwię się że głosujesz na konferencję
                • stephanie_harper2 Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 16:52
                  Bo że jesteś tępa

Moi profesorowie z UW byli innego zdania. poza tym jak to się u was mówi wyp..
                  • kropkacom Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 20:06
                    Czyli masz na kogo głosować big_grin
                    • stephanie_harper2 Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 20:25
                      Jak to do mnie to, tak mam. Nie jestem zachwycona do końca ale nie ma ideałów.
                  • bywalczyni.hosteli Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 21:20
                    Oho, u nas, czyli gdzie? Tam gdzieś nie ma tępych konfederatek, którym synapsy się nie stykają i uważają, że faceci są od decydowania za nie, a one co najwyżej mogą im prasować i prac skarpety.
                    • stephanie_harper2 Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 20:52
                      Co jest nie zrozumiałego jest w zwrocie wyp.. ale jak już to Ci odpowiem, nigdy facet za mnie nie decydował a też konfederata. Powiem więcej o ważnych sprawach decyduję ja. Poza tym mamy pralkę.
                      • araceli Re: PiS PO jedno zło? 15.08.21, 08:20
                        stephanie_harper2 napisał(a):
                        > nigdy
                        > facet za mnie nie decydował a też konfederata. Powiem więcej o ważnych sprawac
                        > h decyduję ja.

TERAZ sama podejmujesz decyzje . TERAZ.

Jedną z tych decyzji jest głosowanie na partię kolesi, którzy uważają ze kobiety prawa do decyzji czy głosu mieć nie powinny. I jesteś za głupi, żeby ogarnąć na jaką zmianę głosujesz.
    • skumbrie Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:08
      Niezmiennie bawi mnie oburzenie ematek na PIS. Tych samych ematek, które bez żadnej refleksji skazały swoje dzieci na ponad półtora roku nauki zdalnej, bo PIS tak powiedział na konferencji, i tych samych ematek, które poleciały się zaszczepić bezpłatnymi szczepionkami, dzięki czemu nie ma pieniędzy na inne badania.
      Rozdwojenie jaźni typowe dla ematek.
      • pani07 Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:11
        Oklaski za dyskusję smile
      • princesswhitewolf Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 19:11
        Jako ze nie naleze do tej grupy z racji nie przebywania w Polsce pozwole sobie zauwazyc ze twoj wpis jest bez sensu skumbrie.

>które bez żadnej refleksji skazały swoje dzieci na ponad półtora roku nauki zdalnej, bo PIS tak powiedział na konferencji,

Tzn sugerujesz ze mialy zaprowadzic dzieci do zamknietych szkol, wylamac brame czy cos?

> tych samych ematek, które poleciały się zaszczepić bezpłatnymi szczepionkami,

Tzn sugerujesz ze powinny po szczepieniu rzucic pieniadze laborantce wg ustalonej wg siebie stawki i w nogi?

Mozna nie lubic rzadu i decyzji ale nie ma wyjscia i albo sie dostosowujesz do zarzadzen albo urzadzasz krwawa rewolucje bo bezkrwawe demonstracje kobiet ( hmm no byly i krwawe pobicia demonstrujacych) nic a nic nie daly.

• tapatik Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 11:07
        skumbrie napisała:

> Niezmiennie bawi mnie oburzenie ematek na PIS. Tych samych ematek, które bez ża
        > dnej refleksji skazały swoje dzieci na ponad półtora roku nauki zdalnej, bo PIS
        > tak powiedział na konferencji, i tych samych ematek, które poleciały się zaszc
        > zepić bezpłatnymi szczepionkami, dzięki czemu nie ma pieniędzy na inne badania.
        > Rozdwojenie jaźni typowe dla ematek.

Kłamiesz.
        Nie ma pieniędzy na inne badania, bo PiS radośnie wydaje kasę na respiratory od handlarza bronią (zamiast dołączyć do innych krajów Unii Europejskiej i kupić bezpośrednio od producenta) albo na bezużyteczne maseczki bez atestu. Poza tym PiS od lat zmniejsza fundusze przeznaczana na służbę zdrowia.
    • sniyg Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:29
      Tragedią Polski jest to, że PiS jest tak złe, że kiepskie, chwiejne, nijakie i prokościółkowe PO wydaje się przy nich niemalże ideałem.
      • chococaffe Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:35
        Nie jest nijakie. Jest zdemoralizowane.
      • tanebo001 Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:48
        Oczywiście. To co byś chciała? Jaka partia byłaby idealna?
    • chococaffe Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:56
      Jak jest dom to domownicy mogą się kłocić - o to czy pieniądze na remont kuchni czy na wakacje, czy dawać dzieciom kieszonkowe czy nie, ile Jaś wypił na imieninach cioci Zuzi i czy jasiątko powinno mieć same szóstki czy czwórki wystarczą. Można się kłocić, obrażać itd itp.

Ale kiedy podpalają ci dom to lecisz go ratować a nie zastanawiasz się czy masz takie samo zdanie na temat koloru scian co inny domownik.
      • default Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 20:12
        Pięknie napisane. 100 % racji.
    • bywalec.hoteli Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 18:58
      Moja opinia co do najgorszych i najlepszych rządów bardzo rozni się od twojej. Choć tez ostatnio krytykuje pis. Owszem moim zdaniem PO jest juz spalone w PL.
    • kaki11 Re: PiS PO jedno zło? 12.08.21, 20:28
      Częściowo się zgadzam. Tzn. dla mnie PO jest trochę mniejszym złem niż PiS. Jedynie dla tego, że przy całej ich bezczelności, braku sensownej , skutecznej polityki w jakiejkolwiek dziedzinie, fatalnych decyzjach podejmowanych przeciw ludziom - czyli generalnie wszystkiemu temu co dziś robi też PiS, oni nie próbowali nam rozmontowywać państwa od środka jak to właśnie PiS robi.
      Nie wieżę, że teraz się zmienią, nie wieżę że którakolwiek z tych partii zrobi dla kraju coś dobrego, czy będzie rządzić przyzwoicie. Gorzej to w moim przekonaniu głosować można tylko na konfederację.
      Gdyby dziś na scenie pozostało tylko PiS i PO zagłosowała bym na platformę ale z wielkim bólem serca, że muszę. Na szczęście zawsze znajdzie się jakaś opcja po za tymi trzema, więc zawsze "coś" wybiorę. Nie ma kogoś kto by mi odpowiadał, ale zawsze mogę wybrać kogoś kto jest lepszy niż bagno tworzone przez te partie od lat.
      Więc częściowo tak, wybór między PiSem a PO to prawie brak wyboru. Z tym prawie które z bólem ale jednak kieruje na wybór.
    • asfiksja Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 17:45
      Takim wypowiedziom jakże często towarzyszy fraza "włącz myślenie"big_grin
      Nie wierzę, że demono2004 to kobieta, wypowiedź jest tak typowa dla chłoptasia-konfasia, że aż boli. Ten typowy brak logiki (PO to to samo, co PIS, ale PO jest jeszcze gorsze), te krótkie niezborne zdania, brak umiejętności włączenia polskich znaków, brak umiejętności korzystania ze sprawdzania pisowni.
      • demono2004 Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 19:57
        asfiksja napisał:

> Takim wypowiedziom jakże często towarzyszy fraza "włącz myślenie"big_grin
        > Nie wierzę, że demono2004 to kobieta, wypowiedź jest tak typowa dla chłoptasia-
        > konfasia, że aż boli. Ten typowy brak logiki (PO to to samo, co PIS, ale PO jes
        > t jeszcze gorsze), te krótkie niezborne zdania, brak umiejętności włączenia pol
        > skich znaków, brak umiejętności korzystania ze sprawdzania pisowni.

big_grin big_grin big_grin
        • kropkaa Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 00:44
          Na tyle cię stać?
          • demono2004 Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 08:04
            kropkaa napisała:

> Na tyle cię stać?

Do tych głupot, nie da sie w inny sposób ustosunkować big_grin
    • princesswhitewolf Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 19:03
      Tak, to obraz stanu umysłowości polskiego wyborcy: Na babskim forum gazety wyborczej, w watku na temat czy dwie największe partie sa rowno warte cytuje sie najwiekszego swira polskiej sceny politycznej, ktory uwaza ze kobiety sa mniej inteligentne i lubia byc troche gwalcone: Korwina -Mikke.

Normalnie cyrk
    • princesswhitewolf Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 19:16
      Co rząd Platformy Obywatelskiej i PSL zrobił dla rozwoju Polski:
      1. Wynegocjowanie największego budżetu unijnego dla Polski w historii - ponad 460 miliardów zł.
      2. Pozycja lidera w UE (pierwsi Polacy w historii zostali: Przewodniczącym Parlamentu Europejskiego oraz Przewodniczącym Rady Europejskiej).
      3. Ogromny skok cywilizacyjny kraju i wzrost dochodów Polaków (wg raportu SEDA ekspertów z The Boston Consulting Group Polska obok Chin i Urugwaju znalazła się w pierwszej dziesiątce państw, które w ciągu 7 lat dokonały największego skoku pod względem jakości życia).
      4. Skuteczna walka z ubóstwem i wykluczeniem społecznym – między 2007 a 2015 rokiem odsetek osób, które były zagrożone ubóstwem i wykluczeniem społecznym spadł z 45% do 22%.
      5. Rekordowy wzrost gospodarczy, największy w całej Unii Europejskiej (w latach 2008–2014 PKB wzrosło o 24%, a Polska rozwijała się 25 razy szybciej niż UE).
      6. Dynamiczny wzrost eksportu (wzrost o 300 miliardów zł w stosunku do 2007 r.).
      7. Wybudowano 1000 km autostrad, 1200 km dróg ekspresowych i 12 000 km dróg lokalnych.
      8. Przeprowadzenie Polski suchą stopą przez światowy kryzys gospodarczy - Polska w tym okresie miała największy wzrost gospodarczy w całej Unii Europejskiej.
      9. Program Mieszkanie dla Młodych - 110 tys. młodych rodzin dostało dofinansowanie do kupna własnego mieszkania.
      10. Program dofinansowania zabiegów in-vitro, z którego urodziło się ponad 22 tys. dzieci.
      11. Wprowadzenie najdłuższego w Europie urlopu rodzicielskiego (w sumie 52 tygodnie) oraz urlopu tacierzyńskiego.
      12. Świadczenie rodzicielskie 1000 zł przez 12 miesięcy na dziecko dla studentów, osób bezrobotnych, rolników i innych osób potrzebujących wsparcia.
      13. Program Złotówka za złotówkę – rodzice nie tracą prawa do świadczeń socjalnych, jeśli przekroczą próg dochodowy uprawniający ich do świadczeń socjalnych. Świadczenie zostaje pomniejszone jedynie o kwotę przekroczenia progu.
      14. Liczne ulgi podatkowe na dzieci i dla dużych rodzin.
      15. Wsparcie żywieniowe dla dzieci, z którego rocznie korzystało ok. 300 tys. dzieci.
      16. Podwyżki płac nauczycieli o 44%.
      17. Programy pomocy w zakładaniu i rozwoju firm - w latach 2008–2015 przyczyniły się do powstania w Polsce 260 tys. nowych firm. Własny biznes rozpoczęło niemal 100 tys. kobiet oraz 25 tys. osób 50+.
      18. Programy zatrudnienia osób w wieku 55+ - zwiększenie zatrudnienia z 25% w 2007 r. do 45% w 2015 r.
      19. Aktywizacja zawodowa kobiet, osób z obszarów wiejskich, osób niepełnosprawnych, bezrobotnych. Liczne programy dokształcania, przebranżowienia skutkowały dynamicznym spadkiem bezrobocia – w szkoleniach udział wzięło 1,5 mln pracowników.
      20. Upowszechnienie edukacji przedszkolnej na terenach wiejskich z 23% w 2007 r. do 75% w 2015 r.
      21. Zwiększenie dostępności edukacji przedszkolnej o 60% poprzez zbudowanie setek nowych żłobków (z 373 w 2007 r. do 1789) i przedszkoli (z 16 tys. placówek w 2007 r. do 22 tys. w 2015 r.)
      22. Bezpłatny podręcznik dla 1 825 523 uczniów (300 zł ulgi dla rodziców).
      23. Nauka języka obcego od 1 klasy (do 2007 r. obowiązkowa nauka języka obcego zaczynała się dopiero w 4 klasie).
      24. Obowiązek nauki dwóch języków obcych w gimnazjum, zwiększenie liczby godzin o pięć.
      25. Przywrócenie matematyki na maturze.
      26. Program „Radosna Szkoła” - 360 mln zł na przyszkolne place zabaw lub ich remonty (stworzenie 3,5 tys. nowych placów zabawach).
      27. Przywrócenie nauki muzyki i plastyki. Stworzono nowe szkoły artystyczne - 56 nowych szkół muzycznych i 9 plastycznych.
      28. Wzrost wydatków na szkoły rolnicze (z 60 mln zł w 2007 r. do 200 mln zł w 2014).
      29. Program Nauka bez barier - liczba studiujących niepełnosprawnych zwiększyła się trzykrotnie.
      30. Możliwość zakładania firm przez Internet.
      31. Wsparcie innowacyjnych start-upów (dla ponad 1,5 tys. firm z nowoczesną technologią).
      32. Wprowadzenie e-usług i upowszechnianie dostępu do urzędu.
      33. Podatki przez Internet.
      34. Więcej małych firm zwolnionych z podatku VAT - w 2007 roku limit obrotu, do którego przedsiębiorca nie musiał być płatnikiem VAT, wynosił 10 tys. euro. Od 2011 r. próg został podniesiony do 150 tys. zł.
      35. Walka z wyłudzeniami VAT, wprowadzenie ustaw o odwróconym VAT i JPK.
      36. Upowszechnienie budżetu obywatelskiego.
      37. Rewitalizacja wielu miast i miasteczek.
      38. Inwestycje w zielone, odnawialne źródła energii oraz liczne dopłaty do fotowoltaiki.
      39. Budowa dziesiątek nowych elektrowni wodnych i oczyszczalni ścieków.
      40. Rozbudowa wodociągów i kanalizacji (zmodernizowano i wybudowano 3 053 km sieci kanalizacji wodociągowej oraz 1 400 km sieci kanalizacji sanitarnej).
      41. Zbudowano lub zmodernizowano 245 oczyszczalni ścieków.
      42. Upowszechnienie dostępu do Internetu w gospodarstwach domowych poprzez rozbudowę sieci światłowodowej (położono 8 000 km sieci).
      43. Termomodernizacja domów Polaków (ponad 800 tys. mieszkań).
      44. Rozbudowa sieci energetycznej - wybudowano lub zmodernizowano 3 000 km gazociągów przesyłowych i dystrybucyjnych.
      45. Inwestycje w instytucje kultury - wybudowano lub zmodernizowano 47 obiektów instytucji kultury oraz 41 placówek szkolnictwa artystycznego.
      46. Zlikwidowanie poboru do wojska i wprowadzenie armii zawodowej
      • kub-ma Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 20:25
        Dzięki za przypomnienie, bo wielu osobom to niestety umyka.
        • error.404 Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 15:34
          kub-ma napisała:

> Dzięki za przypomnienie, bo wielu osobom to niestety umyka.
          >
          Szczególnie ta armia zawodowa dość mocno umyka 😁
          • princesswhitewolf Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 18:22
            To za PIS zaczeli powolywac cywili
    • demono2004 Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 19:56
      Widzę, ze przytoczyłaś tu moje słowa, ale tak, Nie ma na kogo zagłosowac w najblizszych wyborach. Taka prawda.
      • kub-ma Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 20:22
        Zwykle trudno znaleźć się w takiej sytuacji, że podczas wyborów ktoś na pasuje idealnie. Najczęściej wybieramy kogoś kto jakieś pozytywne cechy ma i nie jest taki zły jak pozostali.
    • pegowska.m Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 20:06
      Podobnie jak większość ematek nie rozumiesz różnicy między wyborem emocjalnym oraz racjonalnym. Na poziomie emocji mnóstwo ludzi nie znosi PIS i mają ku temu tysiące powodów, których PIS im każdego dnia dostarcza. Na poziomie racjonalnym, większość ludzi rozumie, że "co prawda to złodzieje, ale ci przynajmniej się dzielą". I na tym się kończy. 500+, trzynaste emerytury, rozmaite tarcze, dodatki itp. itd. są realną pomocą dla społeczeństwa, które w większości jest biedne (na tle Europy Zachodniej). Dlatego pomimo obrzydzenia wobec PIS i tak się na nich głosuje, bo alternatywy brak. A bogatych, którzy mają wywalone na socjal PISu jest mniejszość. Stąd hasło "PIS PO jedno zło" jest wbrew pozorom nie hasłem poparcia Konfederacji (kompletnie niewiarygodnej partii), ale raczej racjonalnym usprawiedliwieniem: skoro dookoła są złodzieje, głosuję na tych, którzy przynajmniej się dzielą ochłapami...
      • kub-ma Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 20:19
        Niby tak, ale wychodzi na to, że w patrzeniu na budżet domowy ludzie raczej nie chcę żyć na kredyt, ale już w patrzeniu na budżet państwa życie na kredyt jest akceptowalne.
        • bistian Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 21:30
          kub-ma napisała:

> Niby tak, ale wychodzi na to, że w patrzeniu na budżet domowy ludzie raczej nie
          > chcę żyć na kredyt, ale już w patrzeniu na budżet państwa życie na kredyt jest
          > akceptowalne.

Niby tak, ale nie do końca. Mała inflacja napędza gospodarkę, powoduje, że ciułacze zastanawiają się, jak nie tracić na rachunkach i inwestują w różne pomysły, w ostateczności, w konsumpcję, wydając na rzeczy czy usługi, które mają w planach. Pieniądz nie lubi leżeć.
          Z drugiej strony, jeżeli inwestujemy własne pieniądze, to one już są chociaż raz opodatkowane poprzez PIT, kupujemy maszynę i płacimy VAT, więc te pieniądze są już opodatkowane drugi raz. Tańszy jest leasing, możemy od razu wliczyć tę kwotę w koszty, o ile rozpoczęliśmy tę działalność i mamy z czego odliczyć. Tańszy dla nas też jest kredyt na normalnych warunkach, ponieważ nieopodatkowany podatkiem PIT.
          Jak widać, nie jest to takie oczywiste.

Natomiast, fatalne jest zadłużanie państwa po kokardę, jak to robi PiS. Ktoś to mu spłacić. Kto? Ten, kto posiada gotówkę i nie zareaguje szybko, i nie zabezpieczy tego majątku. I, oczywiście, drobni ciułacze, zwykli pracownicy, którym ten kredyt z czasem bardzo obniży jakość życia.
          Ktoś straci, ktoś zyska, tak to działa. Jeżeli większość straci, to ktoś zyska bardzo dużo. Na wojnie też powstają fortuny. Zastanawiam się, kto u nas teraz tak zyska?
      • runny.babbit Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 23:59
        A gdzie w tym myśleniu racjonalnym jest inflacja i galopujące ceny, bo jakoś tak się składa że nie ma prezentów od państwa bez drukowania/kredytu, a to wszystko skutkuje inflacją, którą możemy już podziwiać.
        • tanebo001 Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 00:03
          Moi pisowcy już wymyślili że inflacja to wina sklepikarzy którzy windują ceny
          • myfaith Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 09:21
            No jesli tak to program PiS - szczucie doskonale sie udał .....
            Normalnie jak z tą stonką którą zachód zrzucał zeby / dlatego nie było dobrych plonów ziemniaka.

W głowie sie nie mieści ze w XXI w pomimo dostępu do informacji ludzie wygadują takie bzdury.

tanebo001 napisał:

> Moi pisowcy już wymyślili że inflacja to wina sklepikarzy którzy windują ceny
            >
          • runny.babbit Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 13:52
            Sprawdzone wytłumaczenia z PRL. Nie wiem tylko czy oni są bardziej jak Gierek, Gomułka czy Jaruzelski. A może mix tych trzech?😏
    • leni6 Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 20:09
      Zupełnie nie rozumiem co Cię dziwi. Ludzie patrzą przede wszystkim na swoją własną sytuację, PIS dał 500+, obniżył wiek emerytalny, a tym że rozwalil szkolnictwo, opiekę zdrowotną, docelowo system emerytalny, mało kto się przyjmuje.
      • kub-ma Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 20:15
        I to jest takie smutne. Mnie wychowano w duchu troski o moje państwo jako całość i myślałam, że ta troska jest czymś oczywistym dla większości Polaków w XXI wieku.
        • buldog2 Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 22:24
          Tak.
          PIS to nie, że się tak wyrażę, normalna, partia polityczna. To wyrzutki społeczeństwa - zdrajcy (racji stanu), złodzieje i sabotażyści.
          • bistian Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 22:38
            buldog2 napisał:

> Tak.
            > PIS to nie, że się tak wyrażę, normalna, partia polityczna. To wyrzutki społecz
            > eństwa - zdrajcy (racji stanu), złodzieje i sabotażyści.

Przeceniasz ich. To są zwyczajni nieudacznicy, którzy działają pod hasłem "tera k... my".
            Społeczeństwo jest, jakie jest, więc im się udało trafić w moment.
            To, że to są głąby, potwierdza wiele faktów. W aferze z TVN, argumentowali to w ten sposób, że mają panią Marszałek, ona podejmuje decyzje, więc wszystko odbyło się legalnie. Oni wierzą w to, że wygrany w demokratycznych wyborach, może wszystko. Wiele razy padało, że im się należy.
            To są zwykłe głąby, nie zdrajcy czy sabotażyści.
            • kub-ma Re: PiS PO jedno zło? 13.08.21, 22:59
              bistian napisał:

> . Oni wierzą w to, że wygrany w demokratycznych wyborach, może w
              > szystko. Wiele razy padało, że im się należy.

No i to jest dla mnie szokujące. B. Budka usłyszał w sejmie od ministra Czarnka
              "Jeżeli to, co demokratyczny Sejm zdecydował, jest przestępstwem, w takim razie to, co pan zrobił, jest groźbą karalną i za to będzie pan siedział"

Na początku oburzyła mnie druga część tej wypowiedzi, ale później skoncentrowałam się na pierwszej. No demokratyczny sejm zdecydował i to nie może być przestępstwo.Tak po prostu, z definicji. Zatem żadne regulaminy i przepisy demokratycznego sejmu nie obowiązują według ministra. Dla mnie szok, że minister edukacji takie banialuki mówi (przepraszam, wykrzykuje) i to jeszcze doktor habilitowany nauk prawnych (jak zeznaje internet).
    • nigdynigdynigdy84 Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 00:51
      Ja mam teraz problem. Głosowałam na lewicę, ale po tym jak Biedroń oficjalnie poparł ten nowy ład czy jak się to nazywa i uścisnął Kaczyńskiemu rękę, to nie mam na kogo głosować
      • demono2004 Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 08:06
        nigdynigdynigdy84 napisała:

> Ja mam teraz problem. Głosowałam na lewicę, ale po tym jak Biedroń oficjalnie p
        > oparł ten nowy ład czy jak się to nazywa i uścisnął Kaczyńskiemu rękę, to nie m
        > am na kogo głosować

To teraz nazwą cie trolliszczem, bo jeśli nie jesteś za lewicą, to jestem przeciw ematce smile Tu pełno zwolenniczek lewicy a ta , jest juz na arenie politycznej spalona.
      • zona_glusia Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 08:12
        A poparł? Bo nie wiem. Zagłosowali za przyjęciem funduszy europejskich. Nowy Ład jeszcze nie był głosowany.
        • nigdynigdynigdy84 Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 11:13
          Ale ja jestem za lewica.
          Po prostu jak zobaczyłam jak on mu rękę uścisnął, mimo że Kaczka ludzi homoseksualnych obraza, to zaczęło mi to zgrzytać.
          Pamiętam swoje pierwsze wybory, jako gówniara, głosowałam na ruch Palikota 🤣🤣
          • demono2004 Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 12:22

> Ale ja jestem za lewica.
            > Po prostu jak zobaczyłam jak on mu rękę uścisnął, mimo że Kaczka ludzi homoseks
            > ualnych obraza, to zaczęło mi to zgrzytać.
            > Pamiętam swoje pierwsze wybory, jako gówniara, głosowałam na ruch Palikota 🤣🤣

Te wszystkie kłótnie między prawicą a lewicą, to pod publiczkę są. Im o to właśnoe chodzi, by ludzie widzieli, ze oni się zrą między sobą. Tak samo kłóci się miedzy soba naród i co za tym idzie, dzieli. Oni nie chcą zgody w narodzie.
            • dramatika Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 13:57
              demono2004 napisała:

> Te wszystkie kłótnie między prawicą a lewicą, to pod publiczkę są. Im o to właś
              > noe chodzi, by ludzie widzieli, ze oni się zrą między sobą. Tak samo kłóci się
              > miedzy soba naród i co za tym idzie, dzieli. Oni nie chcą zgody w narodzie.

Dokładnie tak to wygląda. Gdyby naród był w miarę zgodny, albo podziały występowałyby na innych liniach (co zaczynało być obserwowane w przypadku sytuacji z kowidem), to całe to towarzystwo POPiSowskie wyleciałoby na kopach, dlatego oczywiscie zalezy im na budowaniu i pielęgnowaniu plemiennych podziałów, a tutejsze polityczne trolle tak bardzo się rzucają na tak zwanych "symetrystów".
            • bistian Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 14:24
              demono2004 napisała:

> Te wszystkie kłótnie między prawicą a lewicą, to pod publiczkę są. Im o to właś
              > noe chodzi, by ludzie widzieli, ze oni się zrą między sobą. Tak samo kłóci się

Nie może być zgody przy dwóch bardzo różnych podejściach do państwa. Jedno podejście, to takie, żeby "dali" teraz i nic nas nie obchodzi, przekręty, naciąganie prawa, łamanie prawa, wykorzystywanie stanowisk itd. Drugie podejście, to takie zarządzanie państwem, żeby dało się przejść kryzysy, system cały czas działał i żeby coś zostało po nas sensownego, nie tylko zgliszcza. Tych dwóch podejść nie da się pogodzić, więc będzie podział w narodzie i dobrze, jeśli będzie.

Jak widać, nie napisałem, o kogo konkretnie chodzi. To jest zagadka, dla niektórych osób z tego forum, bardzo trudna zagadka.
              • dramatika Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 14:40
                bistian napisał:

> Jak widać, nie napisałem, o kogo konkretnie chodzi. To jest zagadka

Ale zabił ćwieka tongue_out Spać nie będziemy mogli zastanawiając się do którego plemienia barbarzyńców się zaliczasz i czyje skalpy chcesz zbierać tongue_out
            • janja11 Re: PiS PO jedno zło? 15.08.21, 07:20
              demono2004 napisała:

>

Dokładnie. Tak cwaniaki z partii wszelkich kolorów ogłupiają zwykłych ludzi. A znakomita większość tych cwaniaków jest zainteresowana wyłącznie korytem.
              Zacytuję
              "Politycy są na tyle sprytni, że napuszczają nas na siebie, a my na tyle głupi, że dajemy się na to nabierać. Politycy są jedynymi wygranymi tej sytuacji, bazując na naszej łatwowierności i pobożnych życzeniach, że będzie lepiej. A to przekłada się na nasze relacje. "
              • bistian Re: PiS PO jedno zło? 15.08.21, 08:17
                janja11 napisał(a):

> Dokładnie. Tak cwaniaki z partii wszelkich kolorów ogłupiają zwykłych ludzi. A
                > znakomita większość tych cwaniaków jest zainteresowana wyłącznie korytem.
                > Zacytuję
                > "Politycy są na tyle sprytni, że napuszczają nas na siebie, a my na tyle głupi,
                > że dajemy się na to nabierać."

Tomasz Organek? Czy to Ty? big_grin Podpisuj, kogo cytujesz, tak jest w porządku, a wytykasz politykom, że są nie w porządku wink

Trochę jest tym racji, ale na poziomie Polski powiatowej. Są osoby, które się załapały, żeby posiedzieć, trochę pogadać i nie namęczyć się, a pieniądze i prestiż są. Jest dyscyplina klubowa w Sejmie, a poza Sejmem można pójść z przeciwnikiem na wódkę.
                Jeżeli uważasz, że tak jest wszędzie, to widać, że nie interesujesz się stanem państwa ani tym, co dzieje. Wielu z tych ważniejszych posłów, ma swoje źródło dochodu, często lepsze, a są w Sejmie, bo chcą. Śmiem twierdzić, że i w PiS można znaleźć takie osoby, chociaż pewno olbrzymia większość realizuje hasło "tera k. my", dobre pieniądze, a nie trzeba nic umieć big_grin
          • araceli Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 14:43
            > Po prostu jak zobaczyłam jak on mu rękę uścisnął,

Powtórzę pytanie wyżej - gdzie zobaczyłaś ten uścisk ręki?
            • nigdynigdynigdy84 Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 16:00
              Wyświetliło mi się jakiś czas temu na FB na fanpejdzu biedronia
              • araceli Re: PiS PO jedno zło? 14.08.21, 16:19
                > Wyświetliło mi się jakiś czas temu na FB na fanpejdzu biedronia

Może byłaś pijana - na jego profilu na FB nic takiego nie widzę.

I jeszcze pytanie - głosujesz na lewicę a Nowy Ład jest zły bo...?
                • nigdynigdynigdy84 Re: PiS PO jedno zło? 15.08.21, 00:42
                  Bo to kolejna opcja, która zabiera uczciwie pracującym.
                  I nie, nie byłam pijana, alkoholu nie pije
                  • araceli Re: PiS PO jedno zło? 15.08.21, 08:15
                    > Bo to kolejna opcja, która zabiera uczciwie pracującym.

Aaaa... Czyli mało zarabiający pracują nieuczciwie? Rozumiesz w ogóle co to lewica?

> I nie, nie byłam pijana, alkoholu nie pije

To udowodnij linkiem albo przeproś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka