Dodaj do ulubionych

Pierd… jesień w PL

20.08.21, 10:04
niby lato a pogoda jesienna sad u Was tez?
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 10:26
      21 stopni i słońce. To nie jesień.
      • joana012 Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 10:32
        Właśnie wyszło słońce i jest znowu lato. Jutro w górki więc się cieszę z tego powrotu fajnej pogody
        • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 10:47
          słabiutko w Polsce
      • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 10:44
        gdzie tyle masz? tu gdzie jestem poniżej 20, wiatr, chmury i deszcze sad
        • januszekxxl Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 10:49
          bywalec.hoteli napisał:
          > gdzie tyle masz? tu gdzie jestem poniżej 20, wiatr, chmury i deszcze sad

To się przenieś do Krakowa. Jest 21.
          Wszyscy wypatrują tej jesieni i nie widzą.
          https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/09/2c/611e96a05691b_o_large.jpg
    • borsuczyca.klusek Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 10:42
      Uwielbiam jesień ☺️
      Jestem 100% jesieniarą 😉
      • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 10:45
        w Lublinie mieliście dobre lato ponoć - dużo słońca i ok 30 stopni
        • borsuczyca.klusek Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 11:03
          A ostatnio mieliśmy burzę stulecia 🤷‍♀️
    • clk Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 10:47
      U mnie niestety całe lato takie jesienne było (Niemcy).
      Obecnie jestem na wakacjach, jest ciepło i pieknie i aż mi się słabo robi jak myśle o powrocie do jesieni 🙈🙈
      • snakelilith Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 10:54
        Jak jesiennie? Dużo w tym roku padało (Niemcy Zachodnie), ale codzienie ( z pojednyczymi wyjątkami w ostatnim tygodniu) były temperatury powyżej 20 stopni, najczęściej nawet powyżej 23-24. A przez dużą wilgotność powietrza odczuwało się temperaturę jako sporo wyższą, prawdziwe zielono-wilgotne piekło.
        Przez całe lato przechodziłam w lnianych joggersach i letniej bluzce. Ani razu nie była konieczna odzież wierzchnia w postaci sweterka, albo letniej kurtki, oprócz może w tym tygodniu, bo od poniedziałku nastąpiło małe przejściowe załamanie pogody. Ale słońce już znowu wyłazi. Więc o jakiej jesieni ty piszesz?
        • alpepe Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 12:49
          Podpiszę się, choć tu ostatni tydzień był akurat chłodny, było po 14 stopni rano i nie chciało rosnąć, więc wczoraj i przedwczoraj chodziłam już w spodniach. Reszta to sukienki i spódnice.
          • snakelilith Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 15:19
            Sprawdziłam temperatury z ostatnich godzin i faktycznie w nocy, od 4.20 do 7.30 było u mnie 14 stopni. Ale o 9tej było już 16 stopni, po 14tej już 21. I tą są od poniedziałku do dziś wyjątkowo chłodne dni i noce, pierwszy raz tego lata.
      • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 17:41
        clk napisała:

> U mnie niestety całe lato takie jesienne było (Niemcy).
        > Obecnie jestem na wakacjach, jest ciepło i pieknie i aż mi się słabo robi jak m
        > yśle o powrocie do jesieni 🙈🙈

Oj to współczuję… do tego ta powódź w Niemczech sad

Co to za globalne ocieplenie jak zimno i pada?
    • szmytka1 Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 10:47
      Zimno, jak pojadę po dziecko do przedszkola, to wezmę mu kurtkę a sobie polar
      • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 23:39
        szmytka1 napisała:

> Zimno, jak pojadę po dziecko do przedszkola, to wezmę mu kurtkę a sobie polar
        masakra sad
    • koronka2012 Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 10:50
      Tak i jak dla mnie jest cudownie, Nie znoszę upałów w mieście
    • mashcaron Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 10:53
      16-18 stopni i pada z krótkimi przerwami od dwóch tygodni.
      • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 11:03
        mashcaron napisała:

> 16-18 stopni i pada z krótkimi przerwami od dwóch tygodni.

w Holandii to normalne latem?
        • mashcaron Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 11:12
          Nie wiem, nie mieszkam tu tak długo, żeby wiedzieć co jest normalne a co poza normą :p
          Dwa lata temu były okropne upały i susza, rok temu już w czerwcu wystawiliśmy basen do ogrodu a w tym nawet go nie przynieśliśmy z piwnicy :p

• sandy_cheeks Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 11:02
      U mnie 32 w cieniu, zero ruchow powietrza, zero chmur, sloce pali na tyle mocno, ze dzieciai zrezygnowaly z wyjscia nad morze...
      • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 11:03
        sandy_cheeks napisała:

> U mnie 32 w cieniu, zero ruchow powietrza, zero chmur, sloce pali na tyle mocno
        > , ze dzieciai zrezygnowaly z wyjscia nad morze...

gdzie tyle?? raczej nie w Polsce smile
        • sandy_cheeks Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 11:26
          W Grecji, az sie boje powrotu z wakacji, bo nie wzielismy cieplych ciuchow...
          • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 11:40
            ja raz wróciłem z Grecji to różnica na lotniskach była prawie 30 stopni sad
            ale to był październik a nie sierpień!
            • stephanie_harper2 Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 13:45
              Ja we wrześniu wracałam z Tunezji, w taksówce z lotniska poprosiłam o włączenie ogrzewania smile
          • mashcaron Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 13:57
            Kupcie sobie jakieś polarki bo może być szok :p
            Jak pakowałam walizki do Włoch chłop mi marudził po co te bluzy, po co kurtki przeciwdeszczowe. A jak wracaliśmy, to tak od Szwajcarii w bluzie siedział a od Luksemburgu na każdym postoju kurtka przeciwdeszczowa była potrzebna:p
    • gaskama Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 11:16
      Jestem w Alpach. Przez cały czas w dolinie kolo 22, 24 stopni. Na szczytach kolo 16. Ale pelne słońce, więc wrażenie, jakby było z 5 stopni więcej. Lato w pełni.
    • z.szarych.stron Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 11:34
      Tak, +17, szaro - szare chmury, od czasu do czasu pada.
    • feniks_z_popiolu Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 12:25
      Pogoda piękna. Bardzo lubię takie dni. Pachnie dojrzałym latem, gruszkami i śliwkami. Temperatury 20-25 st.C, niewielki wiatr. Pachną mimozy. Fajnie byłoby gdyby jeszcze pojawiło się babie lato. Jest cudnie.
    • marianna1960 Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 12:39
      I bardzo dobrze wolałbyś upał 35. Wreszcie człowiek oddycha i w nocy może się wyspać, jak ci zimno to wsadź głowę do piekarnika, aby tak trwała jak najdłużej
      • bywalec.hoteli [...] 20.08.21, 12:41
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • marianna1960 Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 13:23
          Teraz mamy komfortowe letnie warunki do spacerów, jazdy rowerem. Chyba że czas spędzasz w basenie albo w morzu. Nie rozumiem tych piecuchów...
          • kamin Re: Pierd… jesień w PL 27.08.21, 07:18
            Komfortowo mi się jeździ rowerem gdy jest 25 stopni i słońce. Teraz jest 17, wiatr, chmury i przelotne opady. Rower stoi w piwnicy.
    • po-trafie Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 12:48
      Bardzo lubie jesien. Warstwy, kaptury, ciezsze buty i botki.. i mozna zaczac robic na drutach bez pocenia sie od samego dotyku welny. I spac pod pierzyna!
      Tyyle plusow.
      • po-trafie Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 12:49
        I spaceruje sie wg mnie tez lepiej. Hmm.. a moze kupie kalosze?
      • z.szarych.stron Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 13:17
        Ja podobnie. Lubię nosić apaszki, grube dwumetrowe szaliczyska, swetry i czapki.
        Jedynie z obuwiem mam problem bo najchętniej przechodziłabym całą zimę w czymś lekkim i zgrabnym, typu mokasyny.
        • chatgris01 Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 13:40
          z.szarych.stron napisała:

> najchętniej przechodziłabym całą zimę w czymś
          > lekkim i zgrabnym, typu mokasyny.

Ja tak robię cool
    • savignonblanc Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 13:27
      Mam sandałki i krótki rękaw. Marynarkę zdjęłam.
      Jest całkiem ok, tyle ze zaraz będzie deszcz
    • stephanie_harper2 Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 13:40
      No może nie jesienna ale już do bani jak na lato. Cieszę się, że na oba wyjazdy wakacyjne fajnie trafiłam. Zwłaszcza ten nad morzem smile
      • arthwen Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 15:16
        No, ja też. Jak byliśmy nad morzem to była cudowna pogoda - trochę słońca, trochę chmur, trochę deszczu i na szczęście temperatura ani jednego dnia nie przekroczyła 24 stopni. Idealnie.
    • srubokretka Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 15:23
      Wspolczuje. Nie mozesz zmienic, to postaraj sie polubic.
    • fandorina Re: Pierd… jesień w PL 20.08.21, 17:23
      Cudowna pogoda,( południe Polski) nareszcie koniec upałów.
    • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 13:24
      no i ciąg dalszy złych wiadomości:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,27484159,pogoda-zaczynaja-sie-zimne-noce-chlodna-bedzie-cala-koncowka.amp
      • marianna1960 Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 13:29
        Ty dalej swoje jedź do Hiszpanii Włoch do 35 stopni to ci się odechce narzekać.
        • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 13:37
          nie pytałem ludzi którzy wakacje spędzają w bloku przy netfliksie
      • klementyna156 Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 13:44
        bywalec.hoteli napisał:

> no i ciąg dalszy złych wiadomości:
        >
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,27484159,pogoda-zaczynaja-sie-zimne-noce-chlodna-bedzie-cala-koncowka.amp

Nareszcie! Koniec koszmarnych upałów, super. Bardzo się cieszę. Uwielbiam zimne noce, wieczory i poranki. Wreszcie można biegać bez problemów z psami, w upały było z tym kiepsko.
        • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 13:51
          1. po pierwsze psy ubabrane w błocie i śmierdzące od deszczu to niekoniecznie dobra wiadomość dla domu, chyba, ze budę masz na zewnątrz domu

2. nie wierze ze ktos lubi zimno

3. upały? jakie upały? w tym roku nie było upałów w PL

• marianna1960 Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 14:14
            Nie wierzę że ktoś lubi gorąc, pocenie się i brak snu w nocy z powodu gorąca. Netflixu nie posiadam
            • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 14:21
              no jak to, z nudów w tym Brwinowie wszystkie głupie seriale obejrzalas
              • marianna1960 Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 14:43
                Głupie seriale to może ty obejrzałeś ja akurat na obejrzałam Mad Men i Six feet under
          • klementyna156 Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 14:25
            bywalec.hoteli napisał:

> 1. po pierwsze psy ubabrane w błocie i śmierdzące od deszczu to niekoniecznie d
            > obra wiadomość dla domu, chyba, ze budę masz na zewnątrz domu
            Jaką budę, pogięło? W domu mieszkają. Prysznica nie znasz? Ani wanny? Po bieganiu kąpiemy się i my, i psy, uwielbiają to, czekają grzecznie przed łazienką na mycie. A, no deszczem nie śmierdzą, deszcz nie ma zapachu. Śmierdzieć to mogą, jak się w jakimś świństwie wytarzają, ale też się da zmyć. Żaden kłopot, 5 minut płukania.
            >
            > 2. nie wierze ze ktos lubi zimno
            15-20 stopni to nie zimno, to idealna pogoda na życie.
            >
            > 3. upały? jakie upały? w tym roku nie było upałów w PL
            W czerwcu i lipcu było u nas bardzo często po 36-38 stopni nawet, nie do wytrzymania. Żaden wiatrak nie dawał rady, klimy nie mam (poza autem) i raczej nie będę mieć, ani w pracy, ani w domu. Ani spać, ani pracować, ani ćwiczyć, ani nawet na spacer wyjść się nie dało, nie mówiąc o bieganiu (choć biegałam, ale bez psów musiałam, niestety). Dramat, tragedia klimatyczna.
            Teraz wreszcie jest normalnie - wkładam cienką bluzę, skarpetki, adidasy i idę do lasu, o której tylko chcę, a nie przed 8 rano czy po 20, jak w upały. I nie muszę ze sobą wody i misek dla psów nosić cały czas. Brrrr, nigdy więcej mogłyby nie wracać.
            • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 14:33
              1. owszem sam deszcz śmierdzi a pies po deszczu śmierdzi mega. Widocznie jak palacz się przyzwyczaiłas i nie czujesz sad

2. W jakim regionie Polski w czerwcu i lipcu było 36-38 stopni w roku 2021?
              • klementyna156 Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 14:37
                Deszcz w lesie, dalej od miast zupełnie nie śmierdzi. Pies śmierdzi nie deszczem, ale mokrym psem, zwyczajnie. Czuję, no i co z tego? Wysycha i przestaje, dla mnie zero problemu. Nie będę go dezodorantem spsikiwać wink

W Warszawie i w okolicach, tak przykładowo. Rekordowe upały przez wiele tygodni, bez chwili wytchnienia.
                • mashcaron Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 14:41
                  Wyprany pies też śmierdzi mokrym psem, a przecież czysty :p
                  • klementyna156 Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 14:44
                    mashcaron napisała:

> Wyprany pies też śmierdzi mokrym psem, a przecież czysty :p
                    Bo to jest smrodek mokrej sierści, a nie brudu czy błota. Trzeba pokochać (i czekać, aż wyschnie, i smrodek magicznie zniknie). Mam dwa futra w domu, często mokre, młody w dodatku z zapałem kąpie się w każdej kałuży. Kocham niezależnie od smrodku i ilości naniesionego "na salony" błotka. Rumba + mop to moi przyjaciele wink A latem robimy sobie pospacerowe kąpiele w ogródku, w psiobasenie, wężem ogrodowym. Świetna zabawa.
                • memphis90 Re: Pierd… jesień w PL 29.08.21, 16:10
                  Hmm, wg accuweather w lipcu JEDEN dzien z 33stC na plusie w Warszawie, w czerwcu również JEDEN dzien z 33stC...
                  www.accuweather.com/pl/pl/warszawa-feliks%C3%B3wka/1-2719483_21_al/july-weather/1-2719483_21_al?year=2021
                  • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 29.08.21, 16:54
                    memphis90 napisała:

> Hmm, wg accuweather w lipcu JEDEN dzien z 33stC na plusie w Warszawie, w czerwc
                    > u również JEDEN dzien z 33stC...
                    > www.accuweather.com/pl/pl/warszawa-feliks%C3%B3wka/1-2719483_21_al/july-weather/1-2719483_21_al?year=2021

hehe, a koleżanka od 36-38 chyba miała termometr umieszczony w słońcu
                  • klementyna156 Re: Pierd… jesień w PL 29.08.21, 17:31
                    memphis90 napisała:

> Hmm, wg accuweather w lipcu JEDEN dzien z 33stC na plusie w Warszawie, w czerwc
                    > u również JEDEN dzien z 33stC...
                    > www.accuweather.com/pl/pl/warszawa-feliks%C3%B3wka/1-2719483_21_al/july-weather/1-2719483_21_al?year=2021
                    Tja.... Akurat. Mam termometry w domu, w pracy, w aucie - codziennie niemal w lipcu, po południu, od ok. 15 było powyżej 35 stopni, duszno, stojące powietrze, pot ociekał z człowieka non stop. To, co podają stronki z prognozami a to, co było (czy będzie) mają się do siebie nijak. Dziś np. miało lać cały dzień, od 11.
                    Jest przyjemnie ciepło, 21 stopni, od 14 wręcz słonecznie, kropiło może z 20 minut. Leżak + ciemne okulary przydatne, ciepła bluza niepotrzebna. Tyle warte te oficjalne prognozy są.
            • mashcaron Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 14:41
              Mój pies nadal ma traumę upałową po wakacjach w IT. Na widok smyczy robi minę zbitego psa, dopiero po wyjściu za drzwi, jak widzi że nie jest gorąco się rozwesela :p
    • angazetka Re: Pierd… jesień w PL 23.08.21, 14:40
      No dziś to owszem pi....iiiiiiiii jesień sad
    • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 27.08.21, 01:42
      No i grzybnia z pleśnią
    • engine8 Re: Pierd… jesień w PL 27.08.21, 01:48
      U nas ponad +30C jakby cie to interesowalo... i tak ma byc gdzies jeszcze przez tydzien
      • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 27.08.21, 01:56
        W słonecznej Kalifornii? Nienawidzę Cię! wink
        • engine8 Re: Pierd… jesień w PL 27.08.21, 06:32
          Ale wkoncu koncem pazdziernika sie ochlodzi i trzeba bedzie zmienic t-shirt na polo - reszta to samo smile
          • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 27.08.21, 16:38
            Engin dziadzie wredny smile
            • engine8 Re: Pierd… jesień w PL 28.08.21, 03:43
              Dziki Zachod smile
              Ostatniej nocy 22:00 bylo +22C a potem si eochlodzilo do 19C
              Zadnych robali, cisza, pluskajca fantanna, czyste gwiezdziste niebo, kolacja i drink na balkonie.. chrzaszcze, zimne piwo.
              Spanie przy otwartym balkonie.
              Dzis temp podskoczyla gdzies do +33C i niestety trzeba bylo sie ww srodku dnia pozamykac i wlaczyc klimatyzacje na kilka godzin zeby sie dom za bardzo na noc nie ogrzal ale o 18:30 juz tylko +26C. Woda w basenie +28C. W sam raz do plywania. A wiec znow swiezy wozduch, i kolacja chyba tez na zewnatrz. Perfekcja.
              Sprzedawaj te Poznanskie chalupy i dawaj nad Pacyfik. smile
              • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 29.08.21, 15:20
                engine8 napisał(a):

> ania. A wiec znow swiezy wozduch, i kolacja chyba tez na zewnatrz. Perfekcja.
                > Sprzedawaj te Poznanskie chalupy i dawaj nad Pacyfik. smile

Obawiam się drogi Enginku ze za te poznańskie chałupy bym chałupy w Kalifornii w SV nie kupił. Bo pracować tez bym musiał gdzies.

Bo co bym kupił w SV za 300-350k$?

No i za co bym trojke dzieci wykształcił na studiach?

Nie zapominaj ze za twoich czasów jak przybyłeś to Ameryka nie miała tylu miliarderów ale dom kosztował kilka tysięcy dolarów.
                • engine8 Re: Pierd… jesień w PL 29.08.21, 18:46

Znosny Dom wtedy kosztowal $150-$200k
                  Rok prywatnych studiow na niezlym uniwersytecie $17k
                  A ja zarabialem jakies $80k rocznie. I do tego firmy zasypywaly pracownikow "opcjami".

Teraz w W SV taki dom kosztuje $2M (10x)
                  Rok studiow na tym samym uniwesytecie $75k (5x)
                  A zarobki sa ok $200k (2.5x) i "opcje male a te wartosciwe tylko dla niewielu.

W SV za $350k nie kupisz absolutnie nic. Bez $1M nie ma co planowac.

Ale ja juz w SV nie mieszkam.. smile
                  Mieszkam nie tam gdzie ludzie pracuja ale tam gdzie jezdza na wakacje i obsewuje surferow.....Siedzi ich dziesiatki w wodzie i co troche ktos zlapie jaks tam fale na ktrej polynie ale tylko od czasu do czasu ktos na szcxescie i dobra pozycje oraz zlapie dobra fale na ktorej pojedzie dlugo i spektakularnie...
                  Takie jest zycie..
                  Ale zaden siedzacy na plazy nawet tej malej nie ma szans zlapac..
                  • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 29.08.21, 19:46
                    Ale CEO twojej firmy zapewne zarabia 100x tyle co wtedy zarabiał ówczesny CEO?

No to xujowy ten postęp w Stanach macie skoro IT się rozwija w SV, przynosi ogromne zyski a ludzi tam zamieszkałych stać na coraz mniej.

A gdzie mieszkasz to wiem, koło Świetego Diego, zaraz przy meksykanskiej granicy. Ciekawe czy tunele podziemne do przerzutu.narkotyków macie w pobliżu. Bo meksykańska mafia pewnie działa po obu stronach granicy.
                    • engine8 Re: Pierd… jesień w PL 29.08.21, 21:15
                      Mieszkam wystarczajaco blissko SD aby sie sie jego klimatem i urokamia ale wystrczajaco daleko aby byc odizlowanm od problemow smile
                      Ni emam pojecie co robi meksykanska mafia.... Ok czesto widze helikoptery krzce na oceanem - a ci szukaja lodzi podwodnych i narkotykow ktre oni wyrzucja.
                      Ludzi mowi ze wiekoszsc meksykanskich restaracji jest w to jakos tam mnie czy wiecej zamotnych.... Ale ja nie wiem. Wwime ze maj dobre jedzenie i dobrea Tequille smile

A na mieszkanie tutaj widac "zasluzylem" sobie smile Trafilem na dobra fale? smile

A to ile zarabia CEO to jakos nigdy mnie specjalnie nie interesowalo - zarabia jak kazdy, tyle ile potrafil sobie wynegocjowac smile Skoro mu tyle placa to widocznie tyle jest wart n rynku bo na siebie tu trzeba zarobic.
    • savignonblanc Re: Pierd… jesień w PL 27.08.21, 06:59
      Dobra. Jest strasznie 😭
    • nigdynigdynigdy84 Re: Pierd… jesień w PL 27.08.21, 07:22
      Jest pięknie.
      Chłodno.
      Idealnie
    • paulownia88 Re: Pierd… jesień w PL 27.08.21, 20:28
      Wspaniała, cudowna pogoda, zamiast tych cholernych upałów i suszy. Wczoraj pojechaliśmy połazić po lesie, w strumykach, gdzie w sierpniu zawsze było sucho szemrze cichutko woda. Jest piękne, zielono, wilgotne, pachnące powietrze. Cud.
    • mia_mia Re: Pierd… jesień w PL 29.08.21, 17:40
      Chyba pierwszy raz muszę się z tobą zgodzić, dobrze, że jeszcze wyjazd w ciepłe miejsce przede mną i jeśli świat się nie zamknie to zamiast na narty, ku rozpaczy śniegolubnego syna, w lutym kolejny. Ten rok pogodowo jest beznadziejny w centralnej Polsce.
      • krwawy.lolo Re: Pierd… jesień w PL 29.08.21, 17:47
        Przeczytałem "nieślubnego syna". smile
        • mia_mia Re: Pierd… jesień w PL 29.08.21, 19:32
          W sumie to jest nieślubnywink
          • krwawy.lolo Re: Pierd… jesień w PL 29.08.21, 20:11
            To dobrze przeczytałem.smile
      • bywalec.hoteli Re: Pierd… jesień w PL 29.08.21, 19:40
        mia_mia napisał(a):

> Chyba pierwszy raz muszę się z tobą zgodzić,
        😅😂🤣
        • karme-lowa Re: Pierd… jesień w PL 29.08.21, 19:57
          Od przyszłego tygodnia ma być po 28 stopni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka