Dodaj do ulubionych

Święta w Norwegii

12.09.21, 08:45
Wiem, że jeszcze dużo czasu ale w holenderskim action jest już pełny regał dekoracji świątecznych dowód poniżej) i tak mnie natchnęło. Nigdy tam nie byłam, może są tu emamy, które były, widziały i coś polecą?
Wymyśliłam sobie, że pojadę przed świętami, pochodzę po jarmarkach i takie tam.
No to gdzie mam jechać żeby było pięknie?
Polecenia noclegowe miłe widziane.
Obserwuj wątek
    • kokokoko_euro_spoko Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 09:58
      Rozrysuj.
      Bombki chcesz kupić w Holandii i zawieźć do Norwegii, si? Noclegi potrzebujesz w Holandii czy Norwegii?
      W sumie nie wiem, po co pytam, bo ani tu ani tu nie znam. Ale popisałam sobie.
      • ursydia Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 14:35
        Ominął cię nius, że od 2 lat mieszkam w Holandiiwink prawie od 2
        • kokokoko_euro_spoko Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 15:21
          Obiło mi się o uszy, ale nie wiem, czemu myślałam, że to Niemcy.
    • daniela34 Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 10:03
      Nie pomogę, ale dzięki za przypomnienie, że to już. W Polsce tak wcześnie świąteczne dekoracje wykłada Tedi. Się pojedzie, się zobaczy.
      • cosmetic.wipes Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 10:04
        Polskie actiony też już w klimacie świątecznym
        • daniela34 Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 10:10
          Sprawdziłam, czy mam Action. Jest w Krakowie, ale po drugiej stronie miasta, dlatego żyłam w nieświadomości.
          • cosmetic.wipes Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 10:16
            Ja kocham actiony, dlatego okupuje krakowski do którego mam stosunkowo blisko, a chrzanowski, oświęcimski i sporo śląskich przy okazji wyjazdów służbowych
            • sylwianna2018 Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 10:45
              cosmetic.wipes napisała:

> Ja kocham actiony, dlatego okupuje krakowski do którego mam stosunkowo blisko,
              > a chrzanowski, oświęcimski i sporo śląskich przy okazji wyjazdów służbowych
              >
              Kurcze ja mam 10 km do chrzanowskiego i jeszcze nie byłam. A tu wszyscy chwalą...
              • cosmetic.wipes Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 10:53
                Jest wysoce uzależniający, więc to przemyśl 😊
                • kosmos_pierzasty Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 16:20
                  Nie jestem przekonana do tego sklepu. Rzeczy praktyczne są ok (np. skórzany pasek do dżinsów za 20 zł sobie tam kupiłam - świetny, nic się z nim nie dzieje) i tanie. Ale dekoracje wydają mi się mało atrakcyjne, przynajmniej większość.
                • agusiah Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 19:31
                  A co tam kupujesz, bo koło domu mi się otworzyło?
            • arwena_11 Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 15:23
              Znaczy polecacie? Co tam kupujecie? Nie miałam pojęcia o istnieniu takiego sklepu, a okazuje się, że mam całkiem niedaleko jeden.
              • ursydia Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 15:51
                Pewnie mnie tu zjedzą ale uwielbiam korektor pod oczy z Action. Nie za ciezki, nie wchodzi w zmarszczki, no cudo
              • cosmetic.wipes Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 16:12
                Głównie artykuły plastyczne do wprawek, popierdółki typu worki na śmieci, papier do pieczenia czy świece, trochę dekoracji i słodycze. I hurtowo krem Dove w różowym opakowaniu.
              • slonko1335 Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 21:32
                Ja głównie słodycze których nie można nigdzie kupić, trochę rzeczy do domu. Dużo, bardzo dużo jest tandety strasznej.
        • ivaz Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 10:19
          W Teddy już od 2 tygodni pełno świątecznych dekoracji, gadżetów.
          • daniela34 Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 10:35
            Tak podejrzewałam. Za pierwszym razem,kilka lat temu, doznałam lekkiego szoku, bo na polu sierpniowy upał, a na półkach Boże Narodzenie. W tym roku jakoś mi wyleciało z głowy i jeszcze się nie wybrałam. Nie żebym Bóg wie co miała kupować, ale zawszenie bawi oglądanie tych dekoracji.
        • sandy_cheeks Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 10:53
          Ja do wczoraj zylam w nieswiadomosci, ze cos takiego jak action istnieje. Konkubin mnie zawiozl w swoim heimacie. Nabylam slodyczy za ponad stowe, jakby mnie nie powstrzymal, to bym z pol slodkiego asortymentu wziela na sprobowanie. Reszta rzeczy to jakies chinskie badziewie, ale dzial ze slodyczami bardzo mi sie widzi 🙃 Na bank jeszcze odwiedze...
      • mid.week Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 10:08
        Mój Action ma wystawkę z ozdób na święta zimowe, jesienne dekoracje dyniowe , hallowinowe pająki itp. i jeszcze na wielkanoc coś sobie możesz wybrać
        • bovirag Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 10:13
          Ja już wlasnie dwie butelki ginu nabyłam. W Mark's and Spencer.
          • grey_delphinum Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 10:20
            Action krakowski dość słaby i daleko ode mnie 😒
          • ursydia Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 14:36
            Jaki piękny!
          • paulownia88 Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 14:47
            bovirag napisała:

> Ja już wlasnie dwie butelki ginu nabyłam. W Mark's and Spencer.
            Jakie śliczne!
      • bigimax4 Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 12:34
        narazie to halolyn , dopiero potem ozdoby swiateczne
    • snakelilith Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 10:52
      Święta w Norwegii? Weź pod uwagę, że na północy jest tam o tej porze roku prawie przez całą dobę ciemno. Spędzaliśmy raz święta w Danii, gdzieś na wysokości szwedzkiego Göteborga, trochę poniżej norweskiego Kristiansand. Jasno, a właściwie szaro, robiło się koło 10 rano, a ciemno już w okolicach 14.
      Ze względu na ciepły Golfstrom na zachodnim i południowym wybrzeżu Norwegii zima bywa łagodna, więc zamiast śniegu będziesz miała deszcz padający równolegle do ziemi. By mieć stabilny śnieg trzeba oddalić się od wybrzeża w kierunku północnym, powyżej Oslo.
      Mimo wszystko polecam, fajnie jest jak ma się domek z kominkiem i sauną. Skandynawowie dekorują wszystko bardzo obficie lampkami, ale nie tak kiczowato jak Amerykanie, miasteczka wyglądają bajkowo.
      • ursydia Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 14:39
        No właśnie tak to sobie wymarzyłam, że będzie ciemno ale to nic bo będą światełka!!! I kominek i sauna i wełniane swetry i śnieg!
        Tylko szukam idealnej miejscówki, myślałam że może któraś emama tam mieszka i coś podpowie. W necie jest dużo informacji sama wiesz jak to jest
    • feniks_z_popiolu Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 13:32
      Action? Nawet nie znałam tego sklepu. No chyba dlatego że ozdoby świąteczne mam coraz bardziej minimalistyczne, w tym roku chyba nawet choinki nie będzie.
    • ursydia Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 14:37
      Bardzo piękny wątek o Actionwink
      • daniela34 Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 14:39
        A to ematki nie znasz?
        Duch błądzi kędy chce, skojarzenia ematki również 😃😃🙃
    • paulownia88 Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 14:44
      Ojej, pierwszy świąteczny wątek!
      • danka88 Re: Święta w Norwegii 12.09.21, 22:08
        Powinni być za to ukarani

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka