Dodaj do ulubionych

Skład serum do oceny

22.09.21, 23:59
Znajomej do darmowej dostawy kosmetyków brakowało 2€. I za tę cenę nabyła serum, po którym wygląda olśniewająco. Jeśli mogę prosić znawczynie składów; cóż to sprawia, że serum działa i jest tanie?
I czy bezpieczne? (nie testowane na zwierzętach)

Aqua, Glycerin, Hydrolyzed Collagen, Pyrus Malus (apple) juice citrus aurantifolia (lime) juice, Actinidia chinensis (kiwi) fruit juice, PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol ether, Kappaphycus Alvarezii extract, Caesalpinia Spinosa fruir extract, Phenoxyethanol,, Xantham gum, Parfum, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, POtassium Hydroxide, Hexyl cinnamal, Butylphenyl methylpropional, Linalool, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone.
Obserwuj wątek
    • zonda-m Re: Skład serum do oceny 23.09.21, 06:44
      Pewnie kolagen. Nawilża, wygładza, zapobiega utracie wody
    • saszanasza Re: Skład serum do oceny 23.09.21, 07:17
      Wcale ten skład nie taki dobry. Widziałam kosmetyki z lepszym składem.
      lupakosmetyczna.pl/analiza-skladu
      • totutotam.org Re: Skład serum do oceny 24.09.21, 13:00
        Dzięki za link smile
    • chococaffe Re: Skład serum do oceny 23.09.21, 07:20
      Nie wiem na czym polega "olsniewająco" w tym przypadku, ale stawiam na początek listy " Glycerin, Hydrolyzed Collagen, Pyrus Malus (apple) juice citrus aurantifolia (lime) juice, Actinidia chinensis (kiwi) fruit juice"
    • snakelilith Re: Skład serum do oceny 24.09.21, 13:33
      Już tylko ze względu na PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol ether bym tego nie kupowała. Ten emulgator jest na liście składników problematycznych dla skóry.
      W olśniewający efekt nie wierzę, tam nie ma nic co tak działa. Chyba, że koleżanka nie używała do tej pory niczego i sytuacją wyjściową była przesuszona cera. Trochę taniej gliceryny i już wygląda się gładziej.
      • totutotam.org Re: Skład serum do oceny 24.09.21, 13:47
        Dzięki. Na lupie kosmetycznej żaden składnik nie wyskoczył na czerwono i przedwcześnie się ucieszyłam wink idę studiować te pepegi.
        • hanusinamama Re: Skład serum do oceny 24.09.21, 18:01
          Ale tez żaden cudów nie zdziała. Moze miała wysuszoną skórę i ta gliceryna coś podziałała. Nic innego specjalnego tu nie ma
    • 71tosia Re: Skład serum do oceny 25.09.21, 00:15
      Pewnie to czego najwiecej - gliceryna. Świetnie nawilża.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka