magdamajak 26.09.21, 10:51 Dziewczyny mieszkające w UK, czy to prawda, że brakuje towarów na półkach i jest wielka drama? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woman_in_love Re: Braki w UK 26.09.21, 10:57 Tak obiecywał Boris: "nie będzie niczego" Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Braki w UK 26.09.21, 11:14 Nie, to swego czasu niejaki Kononowicz kandydując na prezydenta Białegostoku postulował "i żeby nie było niczego"... Któraś jeszcze go pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Braki w UK 26.09.21, 11:18 Ależ jak można go nie pamiętać. To kultowy tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Braki w UK 26.09.21, 13:33 bergamotka77 napisała: > Ależ jak można go nie pamiętać. To kultowy tekst. > I jeszcze "moja posiadłość to domek drewniany" Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Braki w UK 26.09.21, 11:21 jasnoklarowna napisała: > Nie, to swego czasu niejaki Kononowicz kandydując na prezydenta Białegostoku postulował "i żeby nie było niczego"... A nie przypadkiem na prezydenta Polski kandydował i wtedy to powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Braki w UK 26.09.21, 11:26 asia-loi napisała: > jasnoklarowna napisała: > > > Nie, to swego czasu niejaki Kononowicz kandydując na prezydenta Białegost > oku postulował "i żeby nie było niczego"... > > A nie przypadkiem na prezydenta Polski kandydował i wtedy to powiedział? Polski? Nieeee > Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Braki w UK 26.09.21, 11:29 Lol. Nie, nie kandydował na prezydenta Polski Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Braki w UK 26.09.21, 19:45 I tak, i nie. Z wikipedii: "W styczniu 2018 trafił na obserwację do szpitala psychiatrycznego w Choroszczy[26]. Pod koniec tego samego roku oficjalnie zadeklarował swój start w wyborach na prezydenta RP w 2020 i zaprezentował pierwszy spot wyborczy[51]. Zaledwie miesiąc później, sztab wyborczy ogłosił upadłość. Jego członkowie podzielili się tą wiadomością z internautami na portalu społecznościowym Facebook." Wcześniej w 2006 r. kandydował ale na prezydenta Białegostoku. Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Braki w UK 26.09.21, 13:58 Oczywiście. A moje miasto to Białystok, a moje życie to Białystok to była nuta! Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:05 U nas PiS też spełnia obietnicę wyborczą: Polska w ruinie. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:07 no nie zgadza sie na razie w ruinie jest uk Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:14 Aha chyba zaczynam kumać nie ma kierowców ani personelu Medycznego bo wszyscy zostali prze kwalifikowani i robią takie wykresy służące tylko do prania mózgu społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:16 asma, ale chcesz nas przekonac na sile ze tu jest strasznie zle? Zastanow sie po co Jest masa pracy na rynku, inflacja mniejsza niz na terenie Unii. Care workers to nie personel medyczny. Personel medyczny ma swoj program wizowy. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:19 Co z tego że masz jakieś dobre wyniki statystyczne , Prinzess jak nie możesz kupić Mąki czy benzyny ?????? co ma do tego jakiś Słupek inflacyjny, jak nie masz co jeść ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:38 >Prinzess jak nie możesz kupić Mąki czy benzyny ?????? to my nie mamy tu maki? nie da sie kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:40 princesswhitewolf napisała: > >Prinzess jak nie możesz kupić Mąki czy benzyny ?????? > > to my nie mamy tu maki? nie da sie kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:42 a jest w UK tak tragicznie ze maki nie ma ? ha ha Przeciez to totalne bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:20 Princess, ale po co Ty z nią dyskutujesz? Przecież to troll. Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:42 No, w sumie tak. Trzeba jednak mieć fantazję, żeby takie głupoty jak ona wypisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:43 w zasadzie sie zastanawiam dlaczego ona tak przezywa ten Brexit i snuje wizje glodu w UK lol Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:49 Co ty taka najeżona Przecież my tylko urządzamy sobie niedzielne hihaszki Ale serio uk w ogóle mnie nie interesuje i nie śledziłam sytuacji i byłam w szoku jak wszystkie media zaczęły wczoraj krzyczeć o tym kryzysie Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:57 ale przeciez co prasa brytyjska wypluje to zaraz wszystkie media swiata na bacznosc i powtarzaja. Pamietasz afere co Meghan i Harry powiedzieli Oprah? caly swiat przezywal Tymczasem pedofil Andrew z Royalsow w sadzie sie ma stawic a sprawa jest max tuszowana Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 16:40 co innego jakies mydlane show z meghan na dworze krolewkim na ktory nigdy nie wejdziesz a co innego puste polki w markecie na ulicy obok. Princess zejdz na ziemie, Meghan zawsze dostanie benzyne, ty jako zwykla kasa srednia bedziesz uziemiona Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 17:48 Mehan mieszka w USA. Nie martw sie bak mam pelny Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 18:15 No i Ale wkurzyła angielska królowa a nie bidena I pisze się meghan Myślałam ze pisowni imion członów rodziny królewskiej uczą w przedszkolu Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Braki w UK 26.09.21, 11:05 Nadaje z Londynu Jest wielka drama z paliwem, ale mnie to nie dotyczy, wiec wiem głównie z prasy. Niektórych towarów brakuje albo jest mniejszy wybór, ale jeszcze da się żyć. Chociaż przyznam, ze się trochę przeraziłam ostatnio, jak w Waitrosie zobaczyłam cały krótki regał pustych półek. No ale maja dawać wizy tymczasowe kierowcom tirów, zeby przyjechali tu pracować Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Braki w UK 26.09.21, 11:06 Dziękuję za info o to mi chodziło. U nas przekaz jest oczywiście wyolbrzymiony, dlatego chciałam zerryfikować Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 12:12 EU od czasu Brexitu lubi pisac jakie to tu dramaty, braki i nedza Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Braki w UK 26.09.21, 12:16 Ależ Brytyjczycy sami piszą o tych problemach... Każdy większy serwis na pierwszej stronie. W UE poświęca się im znacznie mniej uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Braki w UK 26.09.21, 12:57 Powiedziałabym, że kontynentalna prasa po brexicie kompletnie się sytuacją w UK nie interesuje. Od czasu do czasu w niemieckiej prasie jakaś notka. Chyba więcej czyta się o Polsce. Ale Brytole już zawsze myśleli, że są pępkiem świata. Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Braki w UK 26.09.21, 13:31 snakelilith napisała: > Powiedziałabym, że kontynentalna prasa po brexicie kompletnie się sytuacją w UK > nie interesuje. Od czasu do czasu w niemieckiej prasie jakaś notka. Chyba więc > ej czyta się o Polsce. Ale Brytole już zawsze myśleli, że są pępkiem świata. : > -D > Ja to śmiem twierdzić że kontynentalna prasa nigdy jakoś dużo miejsca brexitowi nie poświęcała. Pamiętam kilka lat temu kiedy negocjacje szły pełną parą to w brytyjskich mediach Brexit byl do wyrzygu. Radio w pracy włączone I cały dzień Brexit I negocjacje z ue. A w tym samym czasie w polskich mediach wzmianka może dwa razy na miesiąc. Az mnie zaskoczyła ta dysproporcja Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 13:44 Mowisz kosmos ze obywatelw EU pasjami czytaja brytyjska prase ? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 13:58 ej no pierwszy raz tyle pisza od czasu waszych porazek z covid najpierw Borys usmiercil wszystkich staruszkow korona teraz wzial sie za klase srednia i ich chce zaglodzic tylko krolowa elzbieta chyba przetrwa to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Braki w UK 27.09.21, 07:30 princesswhitewolf napisała: > Mowisz kosmos ze obywatelw EU pasjami czytaja brytyjska prase ? No wiesz jakby Ci to powiedzieć... Mają kilka popularnych serwisów... BBC coś Ci mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 27.09.21, 07:32 Princess uważa ze my nie znamy angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Braki w UK 26.09.21, 12:47 Ale poczytaj co piszą sami Brytyjczycy. Oglądam wiadomosci na BBC i tam tez o tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 13:32 A co na wigilie będziecie jeść jak już nawet pepieru toaletowego w sklepach nie będzie ? I chyba koniec z wyjazdami jak nie będzie czego zatankować Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 13:43 No juz glosujemy asma. I w kajdanach nas trzymaja Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Braki w UK 26.09.21, 13:48 A co na wigilie będziecie jeść jak już nawet pepieru toaletowego w sklepach nie będzie Nie wiem jak ty, ale ja nie gustuje w papierze toaletowym.na wigilijnym stole Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 13:59 PRincess ale tak szczerze, jesli juz bedzie u was tak jak w Afganistanie to wracacie do Polski czy jaki macie plan? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:03 tak szczerze to uwazam ze przy aktualnej stopie inflacji w Polsce bedzie wiekszy problem i to juz w przyszlym roku I zupelnie szczerze nie zauwazylam brakow w sklepach w Londynie, a po benzyne dzis nie bylo rano zadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:05 jeszcze chyba nie jest tak zle zeby w NIEDZIELE rano walczyc na stacjach o benzyne. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:11 mysle ze nie wiesz co to jest panic buy Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:16 Po co jakieś państwo chce żeby obywatele robili panic buy? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:18 to nie panstwo. To wplyw prasy na ludzi. Prasa napisze: braki dowozacych benzyne. I juz ludzie sie nakrecaja i panic buy Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:20 W europie też nam piszą różne rzeczy ale jakoś nikt nie rzuca się po stacjach i po marketach tylko chodzimy na spacery i jeździmy na wycieczki oraz chodzimy do restauracji Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:39 no tu restauracje sa zakazane. Spacery tez,. A wycieczki to juz na mur nie wolno lol Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniafelek Re: Braki w UK 26.09.21, 14:09 krolewska.asma napisała: > A co na wigilie będziecie jeść jak już nawet pepieru toaletowego w sklepach nie > będzie ? > > I chyba koniec z wyjazdami jak nie będzie czego zatankować Nigdy nie jadaliśmy na wigilie papieru toaletowego. Ale smacznego, jak lubisz 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Braki w UK 26.09.21, 14:06 Nikt nie sugeruje, że jest nędza, wszyscy dziennikarze poruszający problem mówią wprost, że problem nie jest w niedoborze towaru, tylko w brakach w liniach transportowych - nie ma kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:55 > że problem nie jest w niedoborze towaru, tylko w brakach w liniach transportowych - nie ma kierowców. badzmy precyzyjni. Jest niedobor kierowcow a nie ze ich nie ma lol. Nie znikneli wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Braki w UK 26.09.21, 22:44 Princess jak zwykle zaklinasz rzeczywistość. W UK nigdy nie ma żadnych problemów. Otóż tez bywają i to nie bagatelne, jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 23:58 Oczywiscie ze wszedzie sa. Ale te wizje glodu mnie rozwalaja hahah W Polsce sa wieksze problemy niz tymczasowy problem z brakiem kierowcow Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 27.09.21, 07:20 Jakiego głodu ? Przecież Bruksela wyślę wam paczki humanitarne Może o to chodziło w tym dealu żeby europejscy producenci i kierowcy mogli jeszcze więcej zarobić ? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-klamka Re: Braki w UK 26.09.21, 13:29 >>>maja dawać wizy tymczasowe na 3 miesiące, wątpię czy ktoś się zgłosi chyba, że bardzo dobrze za to brytyjski podatnik zapłaci www.youtube.com/watch?v=Q9O2LSSfyO8&t=633s Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Braki w UK 26.09.21, 19:04 W większości firm pracownicy dostali już trzecią podwyżkę w tym roku. A już się mówi o czwartej. I te podwyżki nie są dla kierowców, tylko dla pracowników stacjonarnych. Kierowcom też już się proponuje konkretne pieniądze, niektóre firmy biorą ludzi do pracy jak leci, ci bez doświadczenia też zatrudniani. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-klamka Re: Braki w UK 27.09.21, 07:33 Biorą do wożenia paliwa kierowców bez doświadczenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 27.09.21, 07:38 Jakby mało było ataków terrorystycznych ciężarówka to teraz taka dostac może każdy nawet nie trzeba kraść czy kupować . I to jeszcze ciężarówka z paliwem która można zrobić duze bum Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-klamka Re: Braki w UK 27.09.21, 08:29 W dodatku słyszę, że kierowcy tirów w UK nie będą już musieli umieć cofać bo ułatwiono egzaminy, że terroryści nie musieli się przemęczać nauką. Wystarczy umieć jechać do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 27.09.21, 08:42 To chyba już wojna tam a na wojnie lepiej zginąć niż się cofać Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Braki w UK 27.09.21, 09:05 Nie dosc, ze wojna, to jeszcze ufoludki dzisiaj rano wyladowaly w Londynie - nie slyszalas jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-klamka Re: Braki w UK 27.09.21, 09:27 do cofajacych się kierowców mogą zacząć strzelać, bo będzie wiadomo, że to obcy autochtoni jeżdżą tylko do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 27.09.21, 09:46 I chyba niedługo strach będzie tam jechać samochodem na europejskich rejestracjach bo mogą napadać i zabierać benzyne i i kanapki i ciuchy Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Braki w UK 26.09.21, 11:05 Dzięki za idiotyczne odpowiedzi, poczekam może ktoś odpowie normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Braki w UK 26.09.21, 11:21 Nie, aż ktoś napisze, jak to wygląda, bo tam mieszka i chodzi na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Braki w UK 26.09.21, 13:46 Mieszkam na południu Londynu, wszystko jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Braki w UK 26.09.21, 11:06 Towarow na polkach u mnie w a w tej czesci Anglii w ktorej mieszkam nie brakuje. Przez durne media zrobila sie panika na stacjach benzynowych od piatku, ale rano w piatek bylo normalnie. Bylismy wczoraja na zakupach, zupelnie normalnie, jak zawsze, potem bylismy out, zadnych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
juzjesien Re: Braki w UK 26.09.21, 11:07 Nieprawda wszystko normalnie 30km od Londynu Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Braki w UK 26.09.21, 11:10 Nie jest tak źle chociaż zdarza się że gdzieniegdzie półki są pustawe, wczoraj np byłam w tesco express I prawie cały regał z chlebem pusty. Kilka dni temu jedna babka w pracy powiedziała mi żebym za każdym razem gdy jestem w sklepie kupowala dodatkowo ryz czy makaron na zapas bo później może zabraknąć chyba panic buying sie zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 13:04 Przecież to dopiero początek upadku Uk UE zadba o druzgocąca zemstę w białych rękawiczkach tak żeby żadnemu państwu już do głowy nie przyszły exity Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniafelek Re: Braki w UK 26.09.21, 14:10 krolewska.asma napisała: > Przecież to dopiero początek upadku Uk > > UE zadba o druzgocąca zemstę w białych rękawiczkach tak żeby żadnemu państwu ju > ż do głowy nie przyszły exity > Unia to jakaś mafia? Strach się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Braki w UK 26.09.21, 11:21 A właśnie dziś mialam założyć wątek pt. Co się zmieniło u forumek z UK po Brexicie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Braki w UK 26.09.21, 11:23 Zakładaj śmiało, bo ja pytam tylko zakupy, a sfer życia jest jednak więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Braki w UK 26.09.21, 11:55 Ja ci moge nawet odpowiedziec w tym watku. Nic, Brexit na nasze zycie nie ma zadnego wplywu. Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Braki w UK 26.09.21, 12:41 rosapulchra-0 napisała: > Nie pier...l najma. > To co u ciebie się zmieniło z powodu Brexitu? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Braki w UK 26.09.21, 12:54 Dziewczyny piszą, co się dzieje. Nie będę się powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:04 Niektóre piszą, że braki w sklepach, niektóe, że nie. To jak u ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:31 Braki sa kierowcow ciezarowek, nie tylko z powodu Brexit. Moze gdy beda miec lepsze warunki pracy to wiecej osob bedzie chetnych do tej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:52 Pytam Rosę, bo wyczuwam nutkę histerii w jej poście. Ani chybi juz niedługo pojawi się jej kolejny wątek w temacie zdrowia pt. "ja taka chora, a tu przez Brexit mnie nie leczą". Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:54 ale Brexit nic nie zmienil w opiece zdrowotnej. Opieka zdrowotna ma specjalny system wizowy od poczatku. To co mialo wplyw to COVID a i tak jest lepiej niz w Polsce w opiece zdrowotnej Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:56 princesswhitewolf napisała: > ale Brexit nic nie zmienil w opiece zdrowotnej. Rosy nie znasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Braki w UK 26.09.21, 15:10 szpil1 napisała: > Pytam Rosę, bo wyczuwam nutkę histerii w jej poście. Ani chybi juz niedługo poj > awi się jej kolejny wątek w temacie zdrowia pt. "ja taka chora, a tu przez Brex > it mnie nie leczą". 😃😃😃 wiem ze jej odpowiadalas. Ja w ogole nie czytam rosy, jak i kilku innych. Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniafelek Re: Braki w UK 26.09.21, 11:25 U mnie wszystko normalnie. Czasami widać na półkach mniejszą ilość towarów ale szybko wraca do normy. W piątek mieliśmy panikę na stacjach benzynowych ale na razie spokój (może zatankowali i nie zdążyli wyjechać 🤪) Mam ponad pół baku więc nie zajeżdzałam na stacje i nie wiem czy jest paliwo czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Braki w UK 26.09.21, 11:52 W piatek rano mialam juz tylko 9miles range wiec w planach i tak bylo do pelna. Mam stacje shell obok pracy, podjechalam o 7.30, wszystko bylo normalnie ale w ciagu dnia zaczely sie kolejki. Partner w piatek pojechal na spotkanie do pracy to widzial spore kolejki. Wczoraj zamowilismy taxi , kierowca powiedzial ze sa busy bo musza stac w kolejkach po paliwo. Jak jest dzis nie wiem. Jest za to piekna pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 12:11 Od jutra ma spasc do 18C i ma popadywac Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:32 princesswhitewolf napisała: > Od jutra ma spasc do 18C i ma popadywac Jutro to ja bede w pracy wiec mi obojetne. Za trzy tygodnie wakacje, jedziemy w bardzo cieple i sloneczne miejsce. Dzis zabukowalismy. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:39 Dokupilabym specjalnie nadbagaż żeby przywieźć trochę cukru i masła Nie wiesz co będzie za miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:51 krolewska.asma napisała: > Dokupilabym specjalnie nadbagaż żeby przywieźć trochę cukru i masła > Nie wiesz co będzie za miesiąc Nie martw sie o uk, martw sie o Polske. A od cukru sie tyje, dla mnie to w ogole nie jest skladnik diety, ale wiem ze dla Polakow bardzo istotny. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:53 No tak napisałam żeby cokolwiek przywieźć bo cukier chyba Najłatwiejsze jest w transporcie — - olej mi się kojarzy że się wyleje A jajka by się rozbiły Na pewno wkrótce też się rozwinie no taki handel spod lady więc jak będziesz miała cukier to możesz potem zamienić na coś innego co akurat potrzebujesz Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:54 ritual2019 napisał(a): > A od cukru sie tyje, dla mnie to w ogol > e nie jest skladnik diety, ale wiem ze dla Polakow bardzo istotny. Tak płynnie i bez błędów mówisz po polsku, że byłam pewna, że też jesteś Polką. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Braki w UK 26.09.21, 15:02 sasanka4321 napisała: > Tak płynnie i bez błędów mówisz po polsku, że byłam pewna, że też jesteś Polką. Najma odcina się od wszystkich normalnych ludzi, przed wszystkich tych jedzących więcej niż 1200kcal dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Braki w UK 26.09.21, 15:11 sasanka4321 napisała: > ritual2019 napisał(a): > > > A od cukru sie tyje, dla mnie to w ogol > > e nie jest skladnik diety, ale wiem ze dla Polakow bardzo istotny. > Jak przecietna ematka plannie wlada conajmniej 6-ma jezykami, no dobra, trzema > Tak płynnie i bez błędów mówisz po polsku, że byłam pewna, że też jesteś Polką. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 13:06 Trochę jak jakiś stan wojenny w mojej opinii Nie myślicie o zjeździe do polski ? Czy samoloty jeszcze latają ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 13:17 Nie, nie ma samolotow w ogole. Nie ma szans na zjazd do Polski bo nas w kajdanach trzymaja skutych 🤣 a kto sie ruszy to strzelaja 🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 13:30 Kto by pomyślał 20 lat temu ze Polska tak urośnie a uk tak podupadnie Fiu fiu Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 13:45 No rosnie rosnie Polska. juz 8 proc inflacji. ......tak uroslo lol Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:33 krolewska.asma napisała: > Trochę jak jakiś stan wojenny w mojej opinii > > Nie myślicie o zjeździe do polski ? > Czy samoloty jeszcze latają ? Nie trollu, jest zupelnie normalnie. A czytajac to forum to ciesze sie ze w Polsce nie mieszkam Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Braki w UK 26.09.21, 12:01 Troche pustych półek, ale nie ma dramatu. W przeciwieństwie do sytuacji paliwowo- transportowej. Brakuje kierowców uprawnionych do przewozu cystern z paliwem, bo tu oprocz kategorii prawa jazdy trzeba miec specjalne kursy i doswiadczenie. Jesli sytuacja nie zostanie naprawiona od reki, to bedzie duzy problem. Naorawde duzy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Braki w UK 26.09.21, 12:48 Nie tylko tam u was. U nas też. Akurat te przepisy są spójne w całej EU oraz UK. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Braki w UK 26.09.21, 12:06 Nie ma ludzi do pracy, szczególnie kierowców, więc jest dramat z dostawami. Wczoraj, poraz pierwszy odkąd tu mieszkam, szukałam stacji benzynowej, na której mogłabym zatankować diesla. Dopiero na piątej była ropa. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 12:08 Jest problem z kierowcami i dowozem a nie tyle towarami. Panic buy paliwa. Kolejki przed stacjami. Towary w sklepach sa normalnie. 2 miesiace temu bylo tu i tam ciut brakow. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:36 Wczoraj bylismy w kilku pubs, piwa pod dostatkiem, nawet limited edition Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:40 no przeciez to zart wlasciciela pubu by ludzie przychodzili Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:52 princesswhitewolf napisała: > no przeciez to zart wlasciciela pubu by ludzie przychodzili Przeciez wiem, stad smiejace sie buzki Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:55 W Stanie ataków paniki nie myśli się logicznie więc dziewczyny wyluzujcie i bądźcie dobre dla siebie po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:42 Chodziłbym codziennie i kręciła filmiki z tych wyjść żeby mieć fajne wspomnienia jak już piwa zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:44 a ja bym krecila z bialoruskiej granicy jak wygladalo by miec fajne wspomnienia jak Rosja juz bedzie na wschodzie Polski lol Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Braki w UK 26.09.21, 12:30 Wiadomo, że handel będzie wzmożony przed świętami i tego obawiają się na wyspach że jeśli nic się nie zmieni, to w tym okresie panika może być większa a kryzys bardziej dotkliwy. No ciekawe czy tych kierowców uda się zorganizować przez najbliższy miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Braki w UK 26.09.21, 12:49 Ale to chyba nie chodzi o zwykłęgo kierowce TIRa tylko o kierowce z papierami na cysternę - dostawe paliw. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 13:00 Czekamy na wpis Princess ze tak było wynegocjowane z komisja europejska i to super deal jest dla uk Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 13:20 Jak najbardziej super deal byl wynegocjowany. A ze Brexit to durny pomysl to inna sprawa. Brexit nie jest jedyna przyczyną sytuacji z kierowcami jak widac na ponizszej grafice. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 13:27 Co ma covid do pracy która nie wymaga żadnego kontaktu z ludźmi ? I co to jest other ? Hahahaha Piękny grafik manipulacyjny chyba TVN od was swoje kopiuje Mam nadzieje ze się uspokoiłas czytając go bo tylko teka jest jego rola Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 13:46 www.bbc.co.uk/news/business-58696999 Poczytaj sobie sama. Szczegoly wyjasnione. Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowo5 Re: Braki w UK 26.09.21, 13:23 w ichnim Tesco tylko ocet , i czasami Domestos jak rzucOM czasami pisiorstwo wyspowe zagłosowało jak zagłosowało i teraz dumne wstaje z kolan dumnie walcząc o zgrzewkę najtańszego makaronu Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 13:28 Kurczę nie spodziewałam się ze brexit takie dotkliwe będzie miał konsekwencje W Brukseli piją szampana moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowo5 Re: Braki w UK 26.09.21, 13:31 to sOM tylko przejściowe trudności , tak że ten no : www.youtube.com/watch?v=NVn-oPQNLOE Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 13:35 No przejściowe bo jeszcze można dostac tr benzynę i papier toaletowy Czy w Polsce w stanie wojennym tez na początku rzucali więcej towaru żeby stopniowo ludzi przyzwyczajać do kryzysu ? Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowo5 Re: Braki w UK 26.09.21, 13:41 rozczochrany antyunijny koleś razem ze swoimi kumplami im ten dobrobyt w Tesco i na Shell załatwił www.youtube.com/watch?v=NVn-oPQNLOE Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 13:43 Borysowi piszą przemówienia na postawie tych filmików, tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Braki w UK 26.09.21, 19:26 BoJo podobno żałuje...twitter.com/ottocrat/status/1441903690307145728?cn=ZmxleGlibGVfcmVjcw%3D%3D&refsrc=email Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 13:47 Taa glosem przymieramy lol Ciekawi mnie skad takie bzdety czerpiecie Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:01 zdjecia pustych polek w sklepach i walki na stacjach benzynowych to fotomontaz? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:04 moze z jakichs odleglych wsi. Tu w Londynie nie ma brakow. Nikt sie dzis rano nie bil na stacji benzynowej. moze z 3 osoby byly Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:06 AZ 3 osoby w niedziele o swicie to chyba nie jest normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:11 o swicie to ja bym nie wstala w niedziele. 11ta byla Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Braki w UK 29.09.21, 09:14 princesswhitewolf napisała: > moze z jakichs odleglych wsi. Tu w Londynie nie ma brakow. Nikt sie dzis rano n > ie bil na stacji benzynowej. moze z 3 osoby byly Wczoraj za to facet zaatakowal na stacji innego faceta nozem bo sie wtrynil bez kolejki po paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 29.09.21, 10:28 >Wczoraj za to facet zaatakowal na stacji innego faceta nozem bo sie wtrynil bez kolejki po paliwo. linka prosze psychopaci sa wsrod nas Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Braki w UK 29.09.21, 12:51 princesswhitewolf napisała: > >Wczoraj za to facet zaatakowal na stacji innego faceta nozem bo sie wtryni > l bez kolejki po paliwo. > > linka prosze > psychopaci sa wsrod nas Prosze: www.express.co.uk/news/uk/1497832/Petrol-station-news-uk-fuel-shortage-knife-Shell-garage Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Braki w UK 29.09.21, 12:54 A tu najnowsze wiadomosci i zdjecia kolejek do stacji... Chociaz ty pewnie i tak bedziesz twierdzic, ze to nieprawda bo u ciebie wszystko jest w najlepszym porzadku. www.mylondon.news/news/uk-world-news/london-petrol-stations-live-huge-21676236 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 29.09.21, 14:07 no bo w przeciwienstwie do ciebie ja jestem i widze tu i czytam tez wiadomosci: www.bbc.co.uk/news/uk-wales-58731482 W Polsce ludzie przezywaja bardziej niz tubylcy. Jakim cudem w ciagu ostatnich 2 dni zatankowalam? Owszem byly 4 samochody przede mna ale nie oznacza ze sie nie dalo A teraz w ogole tu gdzie mieszkam nie ma kolejek i panika zelzala. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Braki w UK 29.09.21, 15:54 princesswhitewolf napisała: > no bo w przeciwienstwie do ciebie ja jestem i widze tu i czytam tez wiadomosci > : > > www.bbc.co.uk/news/uk-wales-58731482 > > W Polsce ludzie przezywaja bardziej niz tubylcy. Jakim cudem w ciagu ostatnich > 2 dni zatankowalam? Owszem byly 4 samochody przede mna ale nie oznacza ze sie n > ie dalo > A teraz w ogole tu gdzie mieszkam nie ma kolejek i panika zelzala. Dobrze. Pogadamy za kilka dni jak juz zauwazysz problem (oczywiscie w skrytosci ducha bo przeciez nie na forum) A co do wiadomosci to nie chce mi sie linkowac, masa artykulow o bledach w polityce rozczochranego, prognozy, ze kryzys paliwowy moze sie ciagnac co najmniej miesiac jak nie lepiej. Naprawde nie musisz bronic UK za kazdym razem i udowadniac, ze i tak sa lepsi i ze jest zawsze cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 29.09.21, 16:16 >Dobrze. Pogadamy za kilka dni jak juz zauwazysz problem (oczywiscie w skrytosci ducha bo przeciez nie na forum) A co do wiadomosci to nie chce mi sie linkowac, masa artykulow o bledach w polityce rozczochranego, prognozy, ze kryzys paliwowy moze sie ciagnac co najmniej miesiac jak nie lepiej. Naprawde nie musisz bronic UK za kazdym razem i udowadniac, ze i tak sa lepsi i ze jest zawsze cudownie. nie zauwaze bo wojsko JUZ zostalo zaangazowane do czasu wytrenowania nowych pracownikow. To nie Polska gdzie wojsko nie sluzy do pomocy spoleczenstwu >Naprawde nie musisz bronic UK za kazdym razem i udowadniac, ze i tak sa lepsi i ze jest zawsze cudownie. Aha w Polsce jest lepiej niz w UK. tiaaa. Czy jest cudownie to zalezy od zycia indywidualnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Braki w UK 29.09.21, 18:18 princesswhitewolf napisała: > nie zauwaze bo wojsko JUZ zostalo zaangazowane do czasu wytrenowania nowych pra > cownikow. To nie Polska gdzie wojsko nie sluzy do pomocy spoleczenstwu No i co z tego? Nie zmienia to faktu, ze moze uplynac miesiac albo i lepiej zeby sytuacja sie polepszyla. > >Naprawde nie musisz bronic UK za kazdym razem i udowadniac, ze i tak sa le > psi i ze jest zawsze cudownie. > > Aha w Polsce jest lepiej niz w UK. tiaaa. Czy jest cudownie to zalezy od zycia > indywidualnej osoby. O co ci chodzi? Gdzie ja pisze cokolwiek o lepszym zyciu w Polsce? Ja tam nie mieszkam wiec sie nie wypowiadam. Chodzi o to, ze zupelnie nie widzisz (czy raczej udajesz, ze nie widzisz) minusow i nawet jak cos jest ewidentnie schrzanione i sami angole na to narzekaja to ty zaklinasz rzeczywistosc i wszystko przedstawiasz w samych pozytywach. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 29.09.21, 19:26 Tzn ze miesiac wojsko bedzie szlo w kierunku ciezarowek przewozowych? Juz sa i woza. >Chodzi o to, ze zupelnie nie widzisz (czy raczej udajesz, ze nie widzisz) minusow i nawet jak cos jest ewidentnie schrzanione i sami angole na to narzekaja to ty zaklinasz rzeczywistosc i wszystko przedstawiasz w samych pozytywach. No Polacy slyna z narzekania. Ja nie. Jak bedzie tak jak w PL w 1982, 83 roku kiedy byly pustki w sklepach to ci na pewno powiem. To ze nie narzekam to zle? Ale dlaczego mam narzekac skoro wlewam benzyne i niczego mi nje brakuje i wszystko dostaje co chce w sklepie? Nie wiem jakich to "Angoli" znasz ale u mnie w rodzinie nikt nie dyskutuje o stacjach benzynowych z takimi emocjami jak tu. Takze jak wczoraj powiedzialam wokol siedzacym kolegom w pracy, ze Polki na forum pisza ze u nas braki wszystkiego i w ogole benzyny niet to rechotali ze smiechu. Serio, benzyna jest. Duzo. To byla panic buy spowodowana mediami. A ze Panic buy sie nasyca bo ile mozna benzyny kupic i legalnie w domu trzymac, wiec problem sie rozwiazuje sam Brakuje kierowcow ale to nie powoduje braku benzyny tylko opoznienia w dostawach. A teraz zastanow sie, co jest przyczyna ze nakreca sie sytuacja w odleglym tobie kraju. Cieszylabys/cieszyłbys sie jakby faktycznie bylo zle. To taka radocha jakby w UK byla glodowka i braki? Czulabys satysfakcje i poczucie ukarania za Brexit? Nie? A moze glupoty gadasz i kazesz mi lamentowac i narzekac aby sie wpisac w wizerunek klasycznego zrzedzacego Polaka? No widzisz ja jestem normalna i nie ciesze sie jak w Polsce cos jest nie tak, nawet w USA jak cos jest nie tak mnie nie cieszy ale martwi. Ale obiecuje ze cie poinformuje jak beda powazne braki. Bedziesz mogla sie cieszyc. Narazie moje dylematy sa typu: w Ocado maja lepsze organic pomarancze niz w Waitrose wiec tam ide. Albo bagietki lepsze w Waitrose wiec w drodze do pracy tam skocze. Itd Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Braki w UK 29.09.21, 20:09 princesswhitewolf napisała: > No Polacy slyna z narzekania. Ja nie. Ja tez nie narzekam. To nie znaczy, ze nie potrafie obiektywnie stwierdzic czy cos idzie w dobrym czy zlym kierunku. > To ze nie narzekam to zle? Nie, zle jest to, ze nie potrafisz przyznac kiedy gdzies ewidentnie jest problem. > A teraz zastanow sie, co jest przyczyna ze nakreca sie sytuacja w odleglym tobi > e kraju. Cieszylabys/cieszyłbys sie jakby faktycznie bylo zle. To taka radocha > jakby w UK byla glodowka i braki? Czulabys satysfakcje i poczucie ukarania za B > rexit? Nie? A moze glupoty gadasz i kazesz mi lamentowac i narzekac aby sie wpi > sac w wizerunek klasycznego zrzedzacego Polaka? Ty masz jakas psychoze? Pokaz mi prosze gdzie w mojej jakiejkolwiek wypowiedzi lamentuje i ciesze sie, ze w UK jest zle? Na jakiej podstawie wyciagasz takie wnioski? Chyba mnie z kims mylisz, mieszkalam w Londynie przez 16 lat i wyjechalam rok temu, mam dobre wspomnienia i jest mase rzeczy, za którymi teraz tesknie ale sa rowniez aspekty codzinnego zycia, ktore z wielka ulga pozegnalam na zawsze. I to jest chyba zdrowe podejscie, nie ma takiej mozliwosci, ze w jakimkolwiek kraju wszystko jest lodzio miodzio. Ty sie zachowujesz jak jakas fanatyczka, jezeli ktos powie zle slowo na UK to rzucasz sie do gardla i wmawiasz ludziom, ze sa podli bo ich ciesza wasze problemy. > No widzisz ja jestem normalna i nie ciesze sie jak w Polsce cos jest nie tak, n > awet w USA jak cos jest nie tak mnie nie cieszy ale martwi. Normalna osoba nie ciska sie i nie wmawia innym, ze sie ciesza z czyjejs biedy tylko dlatego, ze napisali swoje zdanie na temat aktualnej sytuacji w innym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 29.09.21, 23:06 >To nie znaczy, ze nie potrafie obiektywnie stwierdzic czy cos idzie w dobrym czy zlym kierunku. Nie potrafisz skoro wierzysz medialnej papce ktora spowodowala panic buy i uważasz ze to w jakims kierunku idzie. To swiadczy o naiwnosci >nie potrafisz przyznac kiedy gdzies ewidentnie jest problem. Po raz kolejny widze naiwnosc z poziomu licealisty skoro zakladasz ze znasz osobe na podst internetu. Dlaczego zmuszasz mnie do opinii wbrew mojej. Jezdza samochody po ulicy? Dojechali wszyscy do pracy? Zakupy przyjechaly? Odbierały matki samochodami dzieci? TAK. Wiec problem jest medialny najbardziej >mieszkalam w Londynie przez 16 lat i wyjechalam rok temu, Aha. Czyli nadal racjonalizujesz sobie jakies wybory bo chcesz powiedziec: dobrze ze wyjechalam bo w UK panuje glod i nie ma paliwa. Ok to wierz w to jesli to psychologicznie ci w czyms pomaga. Dla mnie to okay. >Normalna osoba nie ciska sie i nie wmawia innym, ze sie ciesza z czyjejs biedy tylko dlatego, ze napisali swoje zdanie na temat aktualnej sytuacji w innym kraju. Nie. Normalna osoba nie wciska na sile komus opinii. A moze czekaj pomoge ci w ramach pikajacego serduszka: jest glod, chodzimy na piechote, a wlasciwie to barykadujemy sie w domach bo lataja nozownicy po ulicach. Lepiej ci? Co jeszcze mam powiedziec skoro juz wymuszasz? Dziekuje za uwage. No copy Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Braki w UK 29.09.21, 18:53 princesswhitewolf napisała: > > nie zauwaze bo wojsko JUZ zostalo zaangazowane do czasu wytrenowania nowych pra > cownikow. To nie Polska gdzie wojsko nie sluzy do pomocy spoleczenstwu > Tu obrazasz polskie wojsko. Pomaga, w czasie pandemii pomagało i nawet w szczepieniach. Ja sie szczepiłam w miejscu koordynowanym przez wojsko w mundurach. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 29.09.21, 19:15 Alez nie to jest moja intencja. Tylko uswiadomienie ze maja kwalifikacje by pomoc w takich sytuacjach i to ma miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 29.09.21, 13:50 "zaatakowal" to za duze slowo. Pokazal noz. No mowilam ze psychole sa pod kazda szerokoscia geograficzna. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Braki w UK 29.09.21, 15:47 princesswhitewolf napisała: > "zaatakowal" to za duze slowo. Pokazal noz. No mowilam ze psychole sa pod kazda > szerokoscia geograficzna. Ty jednak faktycznie jestes jedyna w swoim rodzaju🤣🤣 Nie, wcale nie zaatakowal... Tylko skoczyl i pokazal noz, dobrze, ze go inny koles uspokoil bo mogloby sie zle skonczyc. Ciekawe co bys mowila gdyby to twoj maz siedzial w tym aucie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 29.09.21, 16:36 no ale czemu ty tak tym sie przejmujesz? Kazdym kryminalista tak sie przejmujesz? Czy ja gdzies nie napisalam ze z wszystkich krajow na swiecie tylko w UK nie ma psycholi Cala sprawa z kolejkami za benzyna najbardziej to sie przejmuja chyba Polki na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Braki w UK 29.09.21, 18:13 princesswhitewolf napisała: > no ale czemu ty tak tym sie przejmujesz? Kazdym kryminalista tak sie przejmujes > z? Czy ja gdzies nie napisalam ze z wszystkich krajow na swiecie tylko w UK nie > ma psycholi Ja sie nie przejmuje bo na szczescie juz mnie to osobiście nie dotyczy. Moj post byl odpowiedzia na Twoj, w ktorym piszesz, ze ludzie na stacjach jeszcze sie nie bija o benzyne. > Cala sprawa z kolejkami za benzyna najbardziej to sie przejmuja chyba Polki na > tym forum. Nie, najbardziej przejmuja sie media w UK oraz ludzie tam mieszkajacy, ktorzy nie moga od kilku dni normalnie zatankowac samochodu. Mam mase znajomych w takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniafelek Re: Braki w UK 26.09.21, 14:15 krolewska.asma napisała: > zdjecia pustych polek w sklepach i walki na stacjach benzynowych to fotomontaz? To często zdjęcia z pierwszych dni paniki covidowej kiedy faktycznie ludzie dostali amoku i wszystko wykupywali. Tyle ze to miało miejsce nie tylko w UK Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:18 Wolę już tego odnowa nie przeżywać szczerze mówiąc Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:40 bardziej przezywasz niz ludzie w UK lol Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Braki w UK 26.09.21, 13:50 Nie tylko problem z kierowcami w UK, a co za tym idzie z dostawami na czas co oznacza m.in. braki paliwa oraz towaru w sklepach. Pobrexitowa Wielka Brytania zmaga się również z brakiem care workers. Brexit jedną z głównych przyczyn tego ale ponoć też obowiązkowe szczepionki na covid dla tego sektora. Praca jest a chętnych na nią nie ma 🤷♀️ kiepskie płace I długie godziny pracy nie przyciągają. To jest zabawne w sumie, kampania probrexitowa była pod hasłem kontroli napływających unskilled immigrants, miało to sprawić że będzie więcej pracy dla brytyjczyków I stawki wzrosną bo nie będzie wschodnioeuropejskiej konkurencji pracującej za snickersa. A tu wschodnioeuropejczycy wyjeżdżają, zrobiły się miejsca pracy a stawki jakoś nie rosną 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:42 Od przyszłego roku opiekunowie (Care workers) dołączą do grupy professionals - będą musieli się rejestrować (i za to płacić), robić xyz kursów i pisać notatki/refleksje z nich, co przy obecnych zarobkach i społecznym postrzeganiu tego zawodu tym bardziej od niego odciąga. Ludzie gromadnie odchodzą, a nowych jest niewielu. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:46 Carr workers brakowalo i przed Brexit, praciwnikow do tego sector rekrutowano za granica i pod tym wzgledem nic sie nie zmienilo. Najazd emigrantow z EU owszem wypelnil pewne luki ale tez spowodowal inne problemy. Dla UK lepiej jest poza EU z wlasnym systemem wizowym. A zmiany to proces, wiec nie wszytsko od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
dvdva Re: Braki w UK 29.09.21, 09:25 A moglabys uscislic jakie problemy spowodowal najazd emigrantow z EU? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 29.09.21, 14:08 >A moglabys uscislic jakie problemy spowodowal najazd emigrantow z EU? brak kontroli kto przyjechal byl najwiekszym problemem. czyli problem z emigrantami bandytami. Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowo5 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:39 Chyba w poniedziałek wyślemy znajomym do Londynu paczkę żywnościową z makaronem , olejem slonecznikowym , mąką i kilogramem smalcu . Bieda u nich teraz przez tego rozczochrańca który ich tak naiwniaków zbajerował dla swojej władzy . ....................... " Dwóch biskupów - abp Depo z archidiecezji częstochowskiej i bp Dziuba z diecezji łowickiej zdecydowało się na połączenie mniejszych parafii . Powód : spadek tzw powołań , aresztowania księży za pedofilię , odchodzenie księży na emeryturę , albo rezygnacja ze stanu kapłańskiego " Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:40 Jak miałaby dojść taka paczka skoro nie ma tirów jeżdżących ani benzyny ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:41 nic nie ma. ludzie umieraja z glodu na ulicach Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:43 Z głodu to nie umrzecie UE ma fajne programy humanitarne , dostarcza paczki z kocami i kanapkami Spoks Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:45 aa czyli chodzi o wyzszosc UE na UK. Jakos ubodlo cie to odejscie uK z UE i teraz sobie tak to racjonalizujesz? lol Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 14:51 Mnie ubodło odejście jakiejś wysepki? Jak długo mam benzynę i mąkę w sklepie to mnie to średnio obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 14:53 wiec sie o nas nie martw bo my tez mamy. A juz jesli na sile chcesz wierzyc ze nie mamy to zyj w fikcji Odpowiedz Link Zgłoś
my_fair_lady Re: Braki w UK 29.09.21, 20:19 krolewska.asma napisała: > > Jak długo mam benzynę i mąkę w sklepie to mnie to średnio obchodzi Same here. Czy mieszkasz w Polsce, w UK, na Madagaskarze czy w the Republic of the Congo. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:44 Jemy gruz, mirabelki i szczaw 😂. Ps. Na moim zadupiu półki niemal pełne, nawet na stacjach paliwo jest (ale reglamentowane). Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Braki w UK 26.09.21, 14:45 Ps2. Proponuję nie wierzyć propagandzie i trollom. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Braki w UK 26.09.21, 16:46 Przecież ja tylko werfikuję, właśnie w tym celu, by pokazać fanom tefałenu, jak telewizja łga. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 16:47 na you tube tez sa filmiki zwyklych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Braki w UK 26.09.21, 15:19 Bida z nędza! Juz od tygodnia musimy jesc na Borough Market bo w sklepach NIC NIE MA! ino srajtasma sie tym razem ostala. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 16:46 my tu smichu hihu ale pamietam rok temu jak poznikaly niektore towary i w ogole nie bylo wiadomo co i jak i kiedy normalnie kupimy drozdze czy make razowa, takze rozumiem dlaczego tak kolegialnie tu bredzicie ze stresu Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 26.09.21, 17:50 W UK nie ma drozdzy w kostkach chyba ze w Polskim sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 18:17 Ja pisze o sobie, u mnie akurat najbardziej dotkliwy był brak drożdży i specjalnych mak Nie było z dwa miesiące I człowiek nie wiedział kiedy będzie z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniafelek Re: Braki w UK 26.09.21, 18:33 bovirag napisała: > Bida z nędza! Juz od tygodnia musimy jesc na Borough Market bo w sklepach NIC N > IE MA! ino srajtasma sie tym razem ostala. Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Braki w UK 26.09.21, 15:19 Nie ma! Szukałam ostatnio bo mi się zachciało dżemu z mirabelek i nigdzie kupic nie mogłam! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaafg Re: Braki w UK 26.09.21, 15:18 Centrum londynu. Wszystko jest jak bylo. Tankuje jak tankowalam. Mama nadaje mi newsy z polski ze u nas jakies braki i co my poczniemy Odpowiedz Link Zgłoś
backup_lady Re: Braki w UK 26.09.21, 17:24 U mnie ostatnio braki na dziale z wodą: gazowaną i niegazowaną. Serio, chyba z 2 tygodnie nie było gazowanej, a niegazowanej jakieś resztki. Poza tym normalnie. Ale fakt, z paliwem panika, stanie w tych korkach mnie ominie, chyba że się przeciągnie jeszcze z 2 tygodnie, jak już będę musiała zatankować. Znajoma, która pracuje w markecie mówi, że chyba zacznie robić drobne zapasy przed świętami, bo nie wiadomo, co będzie. Ja muszę mieć tylko zapas mleka i pieluch dla młodego. Całkowicie ogołoconych półek nie przewiduję, zawsze da się coś ugotować. Braki to oni mają nie tylko w kierowcach. Ostatnio przez 8 dni nie docierała żadna poczta, a normalnie w rejonie pojawia się dziennie 2-3 listonoszy, autem, pieszo, od paczek priorytetowych po najzwyklejsze listy. Poszłam na pocztę, wyszłam z siatką paczek i listów, usłyszałam, że mają braki i nie ma kto roznosić poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 18:18 Szok i groza Dzięki za uczciwa informacje i nie koloryzowanie ze jest cudownie Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Braki w UK 26.09.21, 18:27 Jak na kogos, kto sie UK nie interesuje zupelnie, to sie asma podniecasz tematem jak mrowka okresem Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 26.09.21, 19:06 No news dnia w spokojnej i dostatniej UE ze ktoś musi pięściami się bić o benzynę Przeżywam bo przecież różnie mogło sue życie potoczyć i mogłabym siedzieć teraz na spadającej w przepaść wyspie Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Braki w UK 26.09.21, 19:27 Wydarzenia w kazdym innym kraju tak samo przezywasz, bo zycie sie moglo potoczyc roznie i bys tam wyladowala? Musisz byc naprawde bardzo wrazliwa osoba i ciezkie masz zycie tak przezywajac. Wspolczuje. Pomysl jakby to bylo, jakby ci sie zycie potoczylo roznie i bys byla pod wulkanem na La Palmie. Strach sie bac, a ty sie jakas glupia benzyna w UK przejmujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Braki w UK 27.09.21, 00:00 jak to spokojnej dostatniej UE? przecież Ty nienawidzisz UE. najlepiej jest w Polsce, a najlepiej jeszcze będzie, jak wyjdzie z Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Braki w UK 26.09.21, 17:49 Teraz wszędzie są problemy z zaopatrzeniem, w Azji były duże powodzie, pożary, i zaczęli windować ceny w górę, sątez problemy z logistyką. U nas tez czasami przerzedza się na regałach. Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowo5 Re: Braki w UK 26.09.21, 19:45 spoko koko , tow.Boris nad wszystkim panuje i zapełni masOM towarowOM wszystkie Tesco , płynOM już statki z cytrusami z zaprzyjażnionej Kuby , cierpliwości , to tylko przejściowe trudności www.youtube.com/watch?v=NVn-oPQNLOE Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Braki w UK 26.09.21, 19:52 Przecież było wiadomo że i UK dostanie rykoszetem z powodu Brexitu. Ale cóż, tak chcieli i wcale mi ich nie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
jo.wu Re: Braki w UK 26.09.21, 22:23 U mnie paliwa nie ma od piatku. Nie ma ani diesla ani benzyny. Jak sie pojawia to znika w przeciagu godziny😕. Na szczescie udalo mi sie zatankowac do pelna w piatek,wystarczy na tydzien jezdzenia do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Braki w UK 26.09.21, 23:54 Mi wystarczy na dwa tygodnie. Tak wiec do tego czasu problem zostanie rozwiazany. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Braki w UK 27.09.21, 07:29 A jeśli nie to co robicie wtedy ? Jeździcie autobusem do pracy ? Czy dla autobusów wystarczy benzyny ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Braki w UK 29.09.21, 10:34 jezdzimy samochodem i nie mamy problemu z wlaniem benzyny na stacji Odpowiedz Link Zgłoś