Dodaj do ulubionych

Ile flakonow perfum macie?

08.10.21, 21:46
Jestescie z frakcji jeden zapach ulubiony i nic ponadto albo w zaleznosci od dnia i nastroju inny perfum? Ja naleze do drugiej. Mam kilka zazwyczaj i czesto zmieniam, bo najpierw uwielbiam a po czasie mnie nudza albo draznia.
Obserwuj wątek
    • halinahelena Re: Ile flakonow perfum macie? 08.10.21, 21:54
      zero
    • igge Re: Ile flakonow perfum macie? 08.10.21, 21:56
      Kilka.
      Może kilkanaście.

Dostaję w prezencie często od partnera plus sama też czasami kupuję i jakoś widać za wolno zużywam. Za mało psikam albo co😉
    • klementyna156 Re: Ile flakonow perfum macie? 08.10.21, 21:57
      Kilkanaście, po 2-3 na różne pory roku. A jesienne zapachy kocham najbardziej.
      • czarne-jagody Re: Ile flakonow perfum macie? 08.10.21, 21:59
        Co najmniej 30. Muszę policzyć dokładnie.
    • primula.alpicola Re: Ile flakonow perfum macie? 08.10.21, 21:59
      6 flakonów, 2 miniaturki i niezliczone próbki.
      • mia_mia Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:27
        Wczoraj w douglasie stacjonarnym kupowałam prezent dla siostry, pani przede mną wydała grubo ponad 1000 i poprosiła o próbki, kremy chcieli jej dać w pudełeczkach, perfum nie ma, ja tam te próbki zawsze lubiłam, ale od jakiegoś czasu zamawiam przez net i z tym to różnie, stacjonarnie zawsze mi dawali dużo bez proszenia.
        • savignonblanc Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 14:42
          W sephorze tez gotowców jak na lekarstwo. Proponują w słoiczkach. Mi się nigdy nie chce czekać.
        • rainbow_dash Re: Ile flakonow perfum macie? 10.10.21, 09:29
          Próbki się kupuje, są specjalne strony przeznaczone do tego celu. Również z perfumerii Quality można kupić próbkę dowolnego zapachu, jaki oferują. Ma.takich próbek dziesiątki, wydałam na nie małą fortunę przez lata.
    • mysiulek08 Re: Ile flakonow perfum macie? 08.10.21, 22:02
      zasadniczo na zapachy mam alergie, np wanilia w perfumach powoduje bol glowy i rumien na twarzy ale nje ustaje w poszukiwaniach idealu 😎 kupujac zestawy miniaturek, mam tego spora kolekcje 40? buteleczek chyba, niektore juz ladnych pare lat lezakuja

pelnowymiarowe to dwa 😋
      • naszastruga Re: Ile flakonow perfum macie? 08.10.21, 22:05
        1, na więcej mnie nie stać, zadowolona?
      • bergamotka77 Re: Ile flakonow perfum macie? 08.10.21, 23:54
        Też nie cierpię zapachu wanilii.
        • mysiulek08 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 00:48
          czesto tej wanili nie czuc ale gdzies tam nuta sie paleta im to juz wystarcza, podobnie z pizmem i drzewem sandalowym, mam zapachy, ktore wyczuje nawet w sladowych ilosciach i mam wtedy problem
          • bergamotka77 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 01:48
            Drzewo sandałowe akurat uwielbiam smile
          • pade Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:54
            mysiulek08 napisała:

> czesto tej wanili nie czuc ale gdzies tam nuta sie paleta im to juz wystarcza,
            > podobnie z pizmem i drzewem sandalowym, mam zapachy, ktore wyczuje nawet w slad
            > owych ilosciach i mam wtedy problem
            >

Mam identycznie! I jeszcze paczula, ło matko bosko! Nie znoszę.
      • savignonblanc Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 09:05
        Wanilii w zapachach nie trawie z wyjątkiem Tobacco Vanile TF, który bardzo dobrze mi się nosi. I zaskoczyło mnie Cuir Noir AP, bo kupiłam go sobie i potem doczytałam ze druga dominująca nuta to właśnie wanilia, a ja jej tam nie czuje zupełnie.
    • taje Re: Ile flakonow perfum macie? 08.10.21, 22:08
      ...inne perfumY
    • savignonblanc Re: Ile flakonow perfum macie? 08.10.21, 22:09
      Trochę mam.
    • abecadlowa1 Re: Ile flakonow perfum macie? 08.10.21, 22:10
      Kilka flakonów ulubionych perfum, trochę miniaturek i niezliczoną acz ruchomą liczbę odlewek. Uwielbiam perfumy.
    • bergamotka77 Re: Ile flakonow perfum macie? 08.10.21, 23:53
      Mam kilka. Jestem oraz bardziej wybredna zapachowo. Teraz tylko perfum Tom Forda, Diptyque i jeszcze jednych niszowych używam.
      • piekna_remedios4 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 22:33
        które od Forda?
        Ja walczę ze sobą i nie wiem, czy bardziej wolę damskie czy męskie. Mam White Patchouli, Metallique, Noir de noir, Eau de Soleil Blanc i...tadam Beau de jour. Leci do mnie właśnie Tobacco Vanille. Kocham te zapachy
        • sumire Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 23:07
          Ten podział na damskie i męskie to już chyba w perfumiarstwie zanika, swoją drogą.
    • bi_scotti Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 01:02
      Multiple monogamous wink Gdy zaczynam jakas tam buteleczke, jestem jej wierna do ostatniej kropli a potem ... jestem wierna next buteleczce, and next, and next. I definitely nie sa to zawsze buteleczki tych samych perfume choc do pewnych favourites wracam od czasu do czasu smile Cheers.
    • dwa_plus_jeden Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 02:04
      Okolo 60 plus drugie tyle probek.
      • primula.alpicola Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:51
        A ja myślałam, że mam za dużo i przestałam kupować, żeby zredukowaćbig_grin
        • lalla-li Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 11:05
          Pytanie ile to jest duzo, a ile w normie. Dla mnie za duzo byloby powyzej 10. Ale jak ktos jest perfumoholikiem to absolutnie rozumiem to hobby.
          • dwa_plus_jeden Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 13:07
            Dziekuje za zrozumienie smile Dla mnie to hobby i sztuka. Naprawde probuje sie ograniczac, bo moglabym miec ponad 200 flaszek zapachow, ktore znam i lubie. Testuje perfumy od lat. Dla mnie miec jedne perfumy to tak, jakby sluchac codziennie tej samej plyty.
            Odbijam sobie minimalna liczba torebek i butow smile Nie wchodze w temat.
        • primula.alpicola Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 14:18
          Dla mnie te 6 flakoników to już dużo.
    • mia_mia Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 05:43
      Nie mam ulubionych zapachów i toaletki zawalonej butelkami, 3-4 i to wszystko, a często nawet zapominam się psiknąć.
    • sumire Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 09:15
      Około trzydziestu.
    • zonda-m Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 09:20
      5. Używam codziennie innego, na zmianę, bo inaczej znieczulam się na często używany zapach i przestaje go czuć.
    • extereso Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 09:32
      Miałam fazę podczas której baaardzo się zapachami cieszyłam, wtedy trochę tych flaszek stało na toaletce. Potem zaczęły mi uruchamiać migreny. W tej chwili że 3 mam, odkażam nimi różne rzeczy
      w razie potrzeby, nowych już dobry rok nie kupuję i przestałam się tym interesować.
      • alpepe Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 16:18
        Mnie się migreny uruchamiają, ale nie na wszystko.
    • lauren6 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 09:34
      Kilka flakonów, z czego używam 2 ulubionych.
    • karo.8 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 09:40
      Z wiekiem przestałam lubić zapachy… kiedyś było to dla mnie niewyobrażalne
    • e-ness Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 09:52
      Nie wiem ile mam, ale wiem ilu używam - zero.
      Perfumy to moja najlepsza antykoncepcja
      • lalla-li Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:12
        Dlaczego najlepsza antykoncepcja?
        • e-ness Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 11:27
          Mam nadwrażliwość węchową na codzień, migreny, po perfumach głowa nie boli tylko napie… la.
          Nawet mój mąż ograniczył używanie perfum
    • manon.lescaut4 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 09:58
      Teraz w głowie doliczyłem się 17, ale pewno jest o kilka sztuk więcej.
    • memphis90 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:16
      Jak trafię na ten jeden jedyny, to używam w kółko. Niestety kilka moich ulubieńców wycofano. Teraz mam Jill Sander Sun oraz Opium Black, na półce stoi mniej trafiony Lalique.

Ciekawe czy odezwie się ta forumka, która zużywa 100ml flakon w miesiąc, bo się psika po kilakanscie razy i zmienia zapachy kilka razy dziennie...?
      • vasaria Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:22
        memphis90 napisała:

> Ciekawe czy odezwie się ta forumka, która zużywa 100ml flakon w miesiąc, bo się
        > psika po kilakanscie razy i zmienia zapachy kilka razy dziennie...?
        >

Nie wiem czy to o mnie, bo owszem zmieniam perfumy kilka razy dziennie (do pracy inne, jak wrócę po domowemu inne, a czasem na wieczór inne) i psikam dobrych kilka/kilkanaście plików, ale 100 ml to na mc raczej nie zużywam... chyba, bo nie liczyłam nigdy. A mam za dużo perfum, żeby zauważyć zużycie 🤔
        • mia_mia Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:40
          Współczuję rodzinie jeśli nie podziela pasji, mój mąż odkąd go znam używa tych samych perfum i tylko dwa razy dziennie, przed wyjściem i po kąpieli, uwielbiam tą stałość, czasem dostaje inne i używa, nie mam z tym problemu, ale codziennie kilka zapachów od niego to dla mnie byłoby dużo za dużo.
          • vasaria Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:55
            Dla mnie to niewyobrażalne pachnieć 20 czy 30 lat tak samo. Koszmar. Pomijając, że co fajniejsze zapachy znikają z rynku i czy się chce, czy się nie chce to trzeba zapachy zmieniać. Rodzina pasję podziela. Syny i mąż mają po kilka flaszek. Poza tym pomimo kupowania markowych perfum, to nawet Tom Ford nie daje rady od rana do wieczora, więc nie wiem z czym problem. Po 8 czy 9 godz gdy psikam kolejny zapach, to tego pierwszego już nie ma. A lubię pachnieć dla siebie, nie dla innych i to moja przyjemność jest, więc chyba normalne że po domu również używam perfum ? Mam takie zapachy przytulaśne, idealne po domu smile .
            • lalla-li Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 11:02
              A jakie ? Te przytulasne. Lubie tez takie, wiec co bys polecala? I wogole jakie masz ulubione?
              • vasaria Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 12:32
                Ja akurat uwielbiam wanilię w perfumach. Każdy ma inny gust, przytulaśne to dla mnie np. Mmmm Juliette has a gun czy This is Love Zadig&Voltaire. Ooo. Jeszcze Mon edp Guerlain lub Girl of now Elie Saab.
                Ale ogólnie ulubione to La belle JPG, Girl Poison Dior, Angel Nova i Angel Croisiere 2019, Cinema YSL. Lubię też różne wersje Miss Dior i niektóre niszowe. Mam też kategorię onieśmielającą, np na spotkania biznesowe - Coco Mademoiselle wersja Intense lub Bottega Veneta. Ogólnie mam perfumy na każdy nastrój/ okazję wink . I mogę o nich gadać godzinami 😁
                • kitty4 Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 15:59
                  Siostro ma zapachowa ! Ja już zredukowałam kolekcję do 6- flaszek - mój SS - to Addict Diora EDP - kocham miss dior - mam niestety tylko 4 różne wersje po 100 ml , no i inne. Ostatnio moim bohaterskim wyczynem było pozbycie się 10 flaszek , ale kurna Libre YSL się nie sprzedało. To jest moje największe rozczarowanie tego roku zapachowe.
                  Mój syn łaskawie pozwala się obdarowywać zapachami smile - ma obecnie ze 14 flaszek po 200 ml - bo matka wariatka zapachowa - kupuje mu możliwie największe pojemności smile. Kocham zapachy !
                  • kitty4 Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 15:59
                    miało być do 60 flaszek !
        • sasha_m Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 12:02
          Kilkunastu psików mojego Aliena Muglera nie wytrzymałoby otoczenie i ja sama. Na bank zostałabym wygnana z domu, z pracy i z komunikacji miejskiej. Wystarczą 3-4, żeby czuć je było przez cały dzień na włosach, a na ubraniach dłużej, kurtek, płaszczy, swetrów czy szali nie piorę po jednym założeniu. To jak na to użyć kolejnych perfum, zapachy się pomieszają.
          • vasaria Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 12:35
            Tu się zgodzę. Są perfumy które dają radę od rana do nocy. Alien I Angel. Coco Mademoiselle. I kilka innych. Wtedy nie zmieniam zapachu smile .
            A mieszanie zapachów ma już swoją nazwę layering i dużo osób tak robi wink
            • primula.alpicola Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 12:59
              Mój Alien daje rade wieczorami, najlepiej zimowymi. Latem nie mogę go znieść.
              • sasha_m Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 21:46
                Mam tak samo, na lato Alien jest dla mnie za ciężki.
    • vasaria Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:18
      49. Tak, lubię perfumy. Tak, to są oryginały (nie używam podróbek) .
      • mia_mia Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:31
        A nie psują ci się? Ja kiedyś dostawałam strasznie dużo, takiego faceta miałam, codziennie mi coś przynosił, po kilku latach psikałam tym łazienkę, bo miałam wrażenie, że tylko do tego się nadają.
        • taje Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:42
          Niektóre, zwłaszcza z naturalnymi składnikami się psują. Plus kwestia sposobu przechowywania (najlepiej nie w łazience i z dala od światła). Ja swego czasu miałam ogromną kolekcję, po kilku latach dużo trzeba było wyrzucić. Choć są takie perfumy, które kilkadziesiąt lat przetrwają bez problemu. Nie rozumiem, dlaczego standardowo nie sprzedaje się perfum w wielkościach 30 ml albo i 15 ml - to byłoby idealne rozwiązanie dla ludzi lubiących codziennie nosić inny zapach. Przy takim trybie użytkowania 100 ml jest praktycznie nie do zużycia.
          • vasaria Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:50
            Kupuję raczej małe flaszki, preferuję 30 ml. Nie trzymam ich w łazience, mam na nie specjalną półkę w salonie 😁 . Jeszcze nigdy żadne mi się nie zepsuły. Używam ich na "okrętkę", znaczy żadne nie leżakują nie używane miesiącami. Jak nie używam to sprzedaję/daję znajomym czy rodzinie.
            • taje Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 11:01
              Ja miałam kilka rzadkich okazów często już nie produkowanych i mimo, że nie nosiłam miesiącami trudno mi było się z nimi rozstać. No i niektóre się zepsuły. Ja je wszystkie kochałam, mimo że rzadko nosiłam (taka perfumiarska poliamoria). Półkę na perfumy rozumiem smile, ja mam dużą głęboką szufladę szeroką na 120 cm, z szklanym frontem, żeby było lepiej widać, specjalnie zaprojektowałam w szafie.
          • mia_mia Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:58
            Przysięgam, że wtedy napad na moją łazienkę to byłyby kwoty w dziesiątkach czy setkach tysięcy. 10 czy 15 ml mój ówczesny adorator by pogardził.
    • kropkaa Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:38
      Około 50 flakonów.
      • mia_mia Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 14:24
        A jak to odkurzasz? Durnostojki przynajmniej nie są takie tłuste jak perfumy.
        • vasaria Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 14:47
          Ja co jakiś czas wrzucam pod bieżącą wodę wink , potem jak ociekną to z powrotem na półeczkę. Czemu miałyby być tłuste ???
          • piekna_remedios4 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 22:35
            haha ja tez tak robię smile
        • kropkaa Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 16:08
          Tłuste? Pierwsze słyszę, nigdy tłuszczu na butelkach ani zakrętkach nie widziałam. Normalnie przecieram z kurzu.
    • potworia116 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:39
      Ani jednego. Perfumy mnie męczą, po dwudziestu minutach mam ból głowy. Używam wody toaletowej, aktualnie z werbeną.
    • totutotam.org Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:43
      Jeden.
      Od 20 lat ten sam.
      To jeden z tych niewielu przypadków, kiedy moje spektrum dziwności spotyka się ze zrozumieniem wink
      • taje Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:48
        O, a zdradzisz jaki to zapach? Ja mam dużo ale w ostatnich latach zauważyłam, że 90% czasu używam wciąż tego samego.
        • totutotam.org Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 11:04
          Angel Schlesser, Femme.
          Anegdota; kolega leciał kilka lat temu z Madrytu do NY i jego sąsiadem.okazał się być sam Angel Schlesser. Opowiedział mu o mojej namiętności do jego perfum i sam Angel wysłał mu potem flakon z imiennymi życzeniami dla mnie smile
          • taje Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 11:11
            Ale świetna historia, zazdroszczę! Tego zapachu akurat nie kojarzę, sprawdziłam nuty i brzmi fajnie, muszę teraz gdzieś powąchać.
          • mia_mia Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 11:12
            Wytłumaczysz prostej kobiecie kto to jest Angel Schleser, bo to chyba raczej nie gość od wyprzeży majtek na limango,
            • totutotam.org Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 11:42
              To jest hiszpański projektant ciuchów, torebek i perfum, może czegoś jeszcze, ale to poza moimi zainteresowaniami. W prasie mignęła mi ostatnio królowa z torebką z jego kolekcji, więc chyba nadal działa w branży. Nie korzystam z Limango, w sprawie majtek nie pomogę!
              • mia_mia Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 11:48
                Ten sam? m.ceneo.pl/45482584
                • totutotam.org Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 11:52
                  Nie, nie; klasyk, w białym flakonie.
                  A w ogóle to dziękuję za inspirację, przeczytałam recenzje na fragrantice i to jest bardzo przyjemna lektura! Jak wspaniale potrafią pisać o zapachach.
                  • lalla-li Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 12:18
                    Ja lubie na YouTube kanal o perfumach 80fragranza i miss kejt. Dziewczyny tak opowiadaja o perfumach, ze od razu masz ochote je miec. Bardzo uzalezniajace hobby.
                    • kropkaa Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 12:31
                      I to jest ten problem - chcesz mieć, masz, a potem coś nie styknie i flakonów są dziesiątki.
                      Moje ostatnie zakupy finalnie okazały się porażką i na jakiś czas postanowiłam przystopować i trochę zużyć.
                      • taje Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 13:08
                        Są strony, gdzie można kupić próbki albo odlewki, często korzystam, jeśli jakaś recenzja mnie zainteresowała a nie ma gdzie powąchać. Uniknęłam w ten sposób wielu wtop, średnio może jeden z pięciu już wstępnie wyselekcjonowanych po opisie mi się podoba.
                        • kropkaa Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 20:40
                          Ostatnią piątkę po kilka razy testowałam w perfumeriach i było super. I gdy kupiłam to: nie trwałe/ za słodkie/ za ostre/ nie mogę znieść.
                          • lalla-li Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 20:46
                            O to, to wlasnie! Mam podobnie. Po kilku, kilkunastu uzyciach cos zaczyna mi nie pasowac najczesciej.
              • mia_mia Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 14:29
                Daj linka do jego perfum, jeśli możesz.
                • totutotam.org Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 15:06
                  www.fragrantica.pl/perfumy/Angel-Schlesser/Angel-Schlesser-Femme-31.html
          • primula.alpicola Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 13:00
            Ale historia! smile
      • mia_mia Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 10:50
        Lubię osoby, które zawsze pachną tak samo. Nawet nie wiem czy to bardziej moje wyczulenie na zapachy czy jakieś wyjątkowe deficyty w tym zakresiesmile
        • pani07 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 11:30
          4 flakony- i nie zamierzam kupić nowych zanim nie zużyje tych, które mam.
          • igge Re: Ile flakonow perfum macie? 10.10.21, 01:29
            Ja sobie to samo czasami obiecuję...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka