australijka Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 11:11 Chyba 7. Aktualnie przechodzę powoli z Herba Fresca na Black Cashmere Donny Karan. Powoli, bo jeszcze mało ciepłych rzeczy noszę. I taka intymna sprawa z perfumami. Tajemnica mojej mamy. Mogła zmieniać perfumy używane na dzień ale po kąpieli wieczornej zawsze jedne jedyne. A ojciec jak pies Pawłowa zaczynał niespokojnie się kręcić i zaraz mu się "spać chciało". Ale dowiedziałam się o tym już jako osoba dorosła, mężatka , bo wcześniej byłam zbyt smarkata, by mi o pożyciu mówić. Wtedy też dowiedziałam się o nocy poślubnej rodziców. Ryczałam ze śmiechu jak osioł. Coś w tym jest. Trzymam w szufladzie komody buteleczki po perfumach i gdy zamknę oczy i powącham jakąś, od razu wyświetla się w głowie sytuacja. Kto, kiedy i jak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 13:02 Jakie to perfumy i co zabawnego stało się w noc poślubną? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 11:25 Jestem z frakcji " jak nie zapomnę to użyję", tym sposobem mam od 3 lat ten sam flakon jeszcze w połowie pełny. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 11:35 Żadnego, wszystkie perfumy mi śmierdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 13:02 Bo pewnie próbujesz mainstreamowe zapachy, one często są takie syntetyczno-amorficzne w wyrazie. Mnie się często chce uciekać z krzykiem na widok namolnych ekspedientek, które chcą mnie popsikać kolejnym arcydziełem perfumiarstwa. Spróbuj powąchać jakieś niszowce (choć to pojemna kategoria i dawna nisza weszła do mainstreamu). Myślę, że na każdego czeka jego zapach (a nawet i wiele). Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 10:13 To nawet nie tak. Jak wącham próbnik czy na kimś to jest jeszcze ok i zapach wydaje się przyjemny. Ale jak nie daj bóg sama się spryskam to czuję się jak skunks i jedyne o czym marzę to zmyć to śmierdzidło z siebie jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 13:11 Jest oczywiście możliwe, że masz przeczulice zapachową i każdy zapach będzie ci przeszkadzał. Ale bardziej prawdopodobne jest, że jeszcze nie trafiłaś na odpowiedni, może wąchasz perfumy z nutami zapachowymi, które Cię drażnią? Poza tym chemia skóry - na przykład wielokrotnie próbowałam pewnych perfum, którymi mnóstwo osób się zachwyca a u mnie na skórze pachną, przysięgam, jak woda po kiszonych ogórkach. A jakie zapachy lubisz u innych/wokół siebie - lekkie/ozonowe, kwiatowe, drzewne, orientalne? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 13:31 Lubię męskie perfumy takie z cynamonem, bardziej korzenne niż kwiatowe. Ewentualnie jakieś cytrusy mogą być. Nawet miałam kiedyś plan kupić sobie męskie, w końcu fiut mi od nich nie urośnie 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 13:49 Jak bedziesz miała okazję, wypróbuj Comme des Garcons White - unisex z silnie wyczuwalnym cynamonem; bardzo lubię na moim mężu ale sama też czasem noszę www.fragrantica.com/perfume/Comme-des-Garcons/Comme-des-Garcons-White-4369.html Z innych: Molecule 01 (ale Molecule a nie Escentric) - bardzo dziwny zapach, niektórzy go w ogóle nie czują a niektórzy wręcz przeciwnie. Jak dla mnie on pachnie lekko drzewnie-korzennie a jednocześnie bardzo "czysto". Idole de Lubin - korzenny, szafranowo-zamszowy zapach Cytrusów za bardzo nie noszę ale na innych podobał mi się Cologne Thierry Muglera. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 13:53 Kup sobie, ja ostatnio używam teoretycznie męskich - The Blazing Mr Sam - i jestem nimi zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 16:27 Ja używam od czasu do czasu całkiem męskich perfum, Polo. Stara klasyka, na fragrantice jest o włosach na klacie i testosteronie. Cóż, nic mi nie urosło jeszcze. Kupiłam niby przyjacielowi, ale jak mnie nachodzi, spryskuję się sama. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna211272 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 11:43 takich ktorych uzywam 1,kilka nigdy albo rzadko uzywanych ktore dostalam w prezencie ecc .Zazwyczaj uzywam jeden zapach jak mi podpasuje poki sie nie skonczy,kupuje male butelki zeby potem mi nie staly. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 12:08 Mam jeden, dostalam w prezencie. Jest mi absolutnie bez róznicy czym sie psikne, bo po 15 minutach nie odczuwam zapachu w ogole. Nic a nic. Dlugo nie uzywalam perfum wcale, teraz sobie postawilam blisko umywalki by w koncu wykonczyc ten jedyny flakonik. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 12:12 Mam całe dwa. Na ciepłe pory i na zimne. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 12:18 ajr27 napisała: > Mam całe dwa. Na ciepłe pory i na zimne. Do takiego etapu chcę dojść Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 12:28 Cztery, te same od lat. Wydawało mi się, że to dużo dopóki nie przeczytałam wątku Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 12:46 Teraz mam 5 flakonow setek i jedną miniaturkę. Ta miniaturka to klasyczny Angel TM i mam ją chyba z pięć lat, bo chociaż zapach uwielbiam to jestem go w stanie używać wyłącznie w ilościach minimalnie minimalnych 😉 Lubię ciemne, dymne zapachy, teraz mam np.Toma Forda Tuscan Leather i NoirNoir i nie ma szans żebym je prędko zużyła. Na codzień mam nieco lżejszą Pradę Amber, zimą lubię Casmir Chopard (chociaż słodki) a latem AA Herba Fresca. Tyle mi w zupełności wystarcza. (No czasem zamawiam próbki z ciekawości).🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 12:48 Bozeee Noir de Noir, zjadło mi de! Odpowiedz Link Zgłoś
sabina211 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 12:51 Zero, czasem wodę prfumowaną, jeśli dostanę w prezencie, ale rzadko. Nie mam potrzeby takich zakupów ani nie odczuwam ich braku. Dezodorant za kilkanaście złotych zaspokaja moje potrzeby w tym względzie. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 13:01 Jeden flakon, od kiedy znalazłam swój zapach, w 100% kompatybilny ze mną. Cenię sobie stałość, także u innych. A takich ludzi, którzy śmierdzą jak drogeria, unikam jak mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Ile flakonow perfum macie? 10.10.21, 14:02 O ile faktycznie leanne jest stała, to My Burberry Black. Tez bardzo lubię, mój czeka na zimniejsze, krótsze dni. Tylko nie rozumiem uwagi o "śmierdzeniu jak drogeria", wszak My Burberry tez jest z drogerii. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Ile flakonow perfum macie? 15.10.21, 14:30 Tak, My Burberry Black. Dziękuję pani z lotniska Okęcie, która nas sobie te parę lat temu przedstawiła😉. Od tej pory nie chcę innych. Kiedyś używałam różnych, ale później te zapachy się mieszają na płaszczu, szaliku etc., co właśnie daje efekt iście drogeryjny. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Ile flakonow perfum macie? 16.10.21, 08:10 Jak na płaszczu? Psikam się przed założeniem ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 13:04 1 plus dwie wody kolonskie unisex i kilka miniaturek=próbek Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 13:57 mam kilka, uzywam czasem tylko wiec wystarczaja mi na wieki. Uzywam fazami np. 2-3 miesiace mam faze na cos a pozniej mi sie znudzi i chce cos innego. Ale pozniej wracam do tych znudzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 14:02 opcja pierwsza, zawsze jeden flakon, czasem drugi ten sam, jak ten pierwszy się powoli kończy teraz mam jeszcze drugi flakonik - ale to od zadowolonego klienta, normalnie bym go nie miała, korzystam z niego w podróżach, bo ma wersję mini i lejek do przelewania z dużego opakowania. no ale to się nie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 14:12 Jestem z frakcji - jeden zapach na ciepłe dni i jeden na jesienno-zimowe obecnie na jesień mam Amouage Memoir. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 14:38 Mam zawsze 1 butelkę, używam oszczednie- 1 psik na nadgarstek i dotykam szyi. Mam psi węch i ogólnie wyostrzone zmysły. Nie znoszę wyperfumowanych ludzi. Zapach ma być mgiełką ledwo wyczuwalną. A statystyczny człek psika na siebie conajmniej trzy razy. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: Ile flakonow perfum macie? 11.10.21, 16:09 o to chyba nie mogłybyśmy razem egzystować - używam rano - przed wyjściem co najmniej z 10 psików Odpowiedz Link Zgłoś
paulownia88 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 19:09 Jeden. Jak się skończy kupuję drugi. Albo mąż na prezent kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 20:52 Ze 30? Może więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Ile flakonow perfum macie? 09.10.21, 23:00 Zero. Przeszkadza mi nawet zapach dezodorantu/żelu pod prysznic jeżeli jest zbyt intensywny, więc dobrowolnie się nie polewam niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Ile flakonow perfum macie? 10.10.21, 21:08 Mam dokładnie tak samo. Najgorsze są płyny do podłóg Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Ile flakonow perfum macie? 10.10.21, 00:40 Pełnowymiarowych flakonów około setki. Mam "fazy" na określone zapachy, mam wybór jest kilka zapachów do ktorych wracam i jak się kończą, to kupuję, inne raczej "jednorazowo". Mini i próbek nie mam pojęcia. Dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Ile flakonow perfum macie? 10.10.21, 20:59 Ja bym chętnie miała kilka...ale jestem uczulona na większość. Jakimś cudem znalazłam jedne które mnie nie uczulają...a teraz jest wersja wieczorowa...i też nie uczulają. Mam w ten sposób 2 flakony Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Ile flakonow perfum macie? 10.10.21, 21:06 Ani jednego. Mam nadwrażliwy węch i perfumy mnie niesamowicie irytują, niektóre powodują ból głowy, wystarczy, że muszę wąchać innych ludzi, a niestety nie wszyscy potrafią używać perfum oszczędnie. Odpowiedz Link Zgłoś