Dodaj do ulubionych

Czy szukam problemów na siłę ?

30.10.21, 16:11
Otóż: mieszkam z dzieckiem 100km od mamy ( mieszka sama). Miałam do niej wpaść na obecny dłuższy weekend. Nie widziałyśmy się długo. Pomyślałam sobie, że nie bo w niedzielę zjadą się do mojej mamy goście, których nie mam ochoty widzieć ( kuzynostwo z dziećmi). Nie mam ochoty spowiadać się jakież to u mnie zmiany, itd. Zmian nie ma żadnych.
A teraz siedzę samiutka z dzieckiem i chce mi się płakać uncertain
U mamy jest w odwiedzinach teraz, druga siostra.
A mi jest źle z samotności, z nudy, ze wszystkiego - mogłam mieć to gdzieś i pojechać uncertain
Mogłam być tam od wczoraj do niedzieli - i w ten sposób uniknąć widzenia się z resztą rodziny.
Co myślicie ?
Obserwuj wątek
    • magdallenac Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:13
      Ja myślę, że szukasz problemów na siłę. Mogłaś pojechać tam wczoraj i zostać do niedzieli wink
      • piataziuta Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:17
        big_grin
        • niedzielnynick Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:22
          Wy się śmiejcie a mnie tutaj skręca uncertain
    • fitfood1664 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:16
      100 kilometrów? To wsiadaj za kółko i jedź, choćby teraz, a kuzynce pytaniem na pytanie!!!
      • niedzielnynick Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:21
        W grę wchodzi tylko pociąg. Teoretycznie mogłabym ale zbliża się wieczór i już dam spokój. Przez to wszystko nic nie zrobiłam dzisiaj, kompletnie nic - bo nie mam nastroju.
        Kolejny weekend w samotności uncertain
        • lumeria Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:28
          >Kolejny weekend w samotności

Mnie sie tak weekend rozlazi jak go sobie nie zaplanuje. Jak mam grafik mniej lub bardziej fajny to nie rozkminiam czy jest mi smutno, tylko ide na spacer, spotykam sie z kolezankami, biore psa na przechowanie, jade do jakiejs atrakcji, nad wode, planuje fajna kolacje, oraz wynajduje film czy inne zajecia na wieczor.

Jeszcze nie za pozno - co mozesz zrobic teraz?
          • niedzielnynick Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:35
            Mama dzwoniła do mnie dzisiaj chyba 5 razy. Pytała czy przyjedziemy. Ja już powiedziałam, że nic z tego. I już nie będę zmieniać zdania.
            Jutro prawdopodobnie przyjedzie kuzynostwo, a ja nie chcę ich widzieć.
            A tak mogłam wczoraj wieczorem przyjechać i jutro około 12.00 wrócić - w ten sposób uniknęłabym niechcianego spotkania z innymi. A my widziałybyśmy się z mamą.
            • lumeria Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:36
              Opisujesz co bylo.

Ja pytam sie co mozesz fajnego teraz zrobic sama z dzieckiem?
              • niedzielnynick Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:38
                Teraz to pozostaje mi ogarnąć mieszkanie i ugotować cokolwiek. A ja czekam - bo brakuje energii.
                • magdallenac Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 18:24
                  No to masz do wyboru, albo snuć się po domu i łkać nad przeszłością, albo wypić kawę/kieliszek wina, ogarnąć chałupę, zrobić talerz przekąsek, zapalić świeczkę, odpalić Netflixa i oddać się błogiemu relaksowi. Serio nie rozumiem, dlaczego niektórzy szukają problemów na siłę, ten dzień masz szansę przeżyć tylko raz w życiu, zmarnowałaś już ponad połowę (dnia).
                  • lauren6 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 13:27
                    Kpisz sobie? Dziewczynie, która sądząc po tonie postów może być w depresji, doradzasz samotne chlanie do telewizora? W takiej sytuacji autentycznie nie ma głupszej rady.
                    • magdallenac Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 14:31
                      lauren6 napisała:

> Kpisz sobie? Dziewczynie, która sądząc po tonie postów może być w depresji, dor
                      > adzasz samotne chlanie do telewizora? W takiej sytuacji autentycznie nie ma głu
                      > pszej rady.

Masz rację z tą kawą, jakby sobie strzeliła kubek dużej czarnej, to jeszcze mogłoby się jej ciśnienie za bardzo podnieść. Bo nie sądzę, abyś wypicie kieliszka wina określała chlaniem.
                      • rexona_sport Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 15:06
                        Ale lauren ma rację, jakikolwiek alkohol polecany na poprawę humoru czy tez dodanie sobie energii (wypicie kieliszka wina te energie raczej zabierze ale ok) to jakaś mocna pomyłka. Rozumiem spacer, zrobić 10 pompek, nawet ta kawa czy kawałek czekolady ale nie alkohol. I nie, picie kieliszka wina to nie chlanie ale tak, jest to spożywanie alkoholu. Spożywanie alkoholu na zły dzień - bardzo niebezpieczne zachowanie. Nie ma 100% pewności ze skończy się tragicznie ale jest to ryzykowne zachowanie, jako „dobra rada” zdecydowanie nie
          • ophelia78 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 13:26
            Kolejny weekend w samotności????

Dzieckiem się zajmij!
            Dynie zróbcie, rowery, spacery, cokolwiek.
            Masz dla kogo żyć a się umartwiasz na własne życzenie.
            W d. Ci się poprzewracało.
        • sundace46 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 01.11.21, 06:39
          niedzielnynick napisał(a):

> W grę wchodzi tylko pociąg. Teoretycznie mogłabym ale zbliża się wieczór i już
          > dam spokój. Przez to wszystko nic nie zrobiłam dzisiaj, kompletnie nic - bo nie
          > mam nastroju.

Ale na założenie wątku na ematce masz nastrój, aha 😀😀😀
    • piataziuta Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:17
      Przecież możesz wsiąść w tej chwiliw samochód i dojechać.
      To tylko 100km.
    • berdebul Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:18
      Myślimy, że czas zadbać o hobby/przyjaciół/znajomych, jeżeli jedyną rozrywką i towarzystwem jest wyjazd do mamy.
    • mid.week Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:19
      A mi jest źle z samotności, z nudy, ze wszystkiego - mogłam mieć to gdzieś i pojechać uncertain

Miej to gdzieś i jedź
      • niedzielnynick Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:23
        Za późno.
    • lumeria Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:23
      >A teraz siedzę samiutka z dzieckiem i chce mi się płakać
      >mi jest źle z samotności, z nudy, ze wszystkiego

Po co nakrecasz sie w negatywnych emocjach? W ten weekend zdecydowalas tak (zostac w domu) no i jest jak jest. W nastepny weekend zrobisz cos innego, i tez jakos bedzie.

Wez sie i ugotuj cos fajnego, potem z dzieckiem odpal Netflix i ogladnij fajny film, wanna z pianka i wieczor zejdzie zupelnie przyjemnie.
      • niedzielnynick Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:25
        Dzięki
        • lumeria Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:32
          Prosze! A co lubicie z dzieckiem robic? Jakie duze?
          • niedzielnynick Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:36
            Siedzimy z telefonami przed nosem uncertain
            Nawet na spacer nie wyszłyśmy. Nie mam natchnienia już na nic.
            • lumeria Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:45
              Ok, pare pomyslow -

Spacer po ciemku na cmentarz. Rozmowa o dziadkach i pradziadkach, duchach.

Wieczor Andrzejkowy - lanie wosku, potem rzucanie cienia przy swiecach

Szalona wspolna kapiel - w kostiumach jesli wolicie, duzo piany, smiechu, maseczki na twarze i olejowanie wlosow

Wspolne pieczenie prostego ciasta/ciasteczek, albo przynajmniej ubicie smietany z roznymi dodatkami i podanie jej w kieliszkach

Co jeszcze mozecie wymyslec?

• niedzielnynick Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:48
                Mam mega doła - ale dziękuję za wsparcie. Oby już był ten poniedziałek. Jakoś przetrwamy.
              • berdebul Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 23:02
                Andrzejki są za miesiąc big_grin
                • lumeria Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 12:05
                  No i?

Czy to wazne co beda robily? Byle czyms sie zajely (ona i dziecko).
            • kk345 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:48
              No tak, nie pojechałaś do mamy więc teraz cały listopad do dupy... czy ty sama siebie czytasz?
              Chyba lubisz tak się dołować, zamiast zmienić coś, na co masz wpływ. Weź pokroj jabłka, niech dziecko zagniecie kruszonkę, wstawcie na pół godziny do piekarnika, a potem jedźcie póki ciepłe i ogladajcie razem film. Niech któreś jeszcze po lody skoczy, będzie idealnie.
            • kachaa17 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 17:02
              Jejku, taka piękna pogoda A Ty nawet na dwór nie wyszłaś? Koniecznie nadrób to jutro. Nie wiadomo kiedy będzie kolejny okazja a dni będą już coraz krótsze i coraz mniej będzie słońca. Ja dzisiaj od rana jestem w terenie. Rano spotkałam łosia zrobiłam extra zdjęcie. Potem byłam że znajomymi pobiegać a teraz wróciłam z roweru. Rano i na rowerze byłam sama. A Ty masz córkę, więc masz jeszcze lepiej. Naprawdę, koniecznie wyjdź na spacer. Chyba wszędzie w Polsce jest ładna pogoda. A może są jakieś inicjatywy w okolicy? U mnie np. wczoraj w domu kultury był wieczór grozy - filmy puszczali.
            • yennefer.00 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 14:45
              To jest zapadanie się w emocjach. I chyba myślenie "wszystko albo nic"- skoro już zmarnowałam część weekendu, to nie opłaca się robić nic. To jest pułapka. Poza tym, niestety, ale energia i natchnienie samo nie przyjdzie. Zazwyczaj jest odwrotnie- trzeba się przełamać i coś zacząć robić, żeby poczuć energię i zadowolenie. Można mieć zły nastrój o jednocześnie coś zrobić. A co do kuzynostwa, to skad wiesz, że będą wypytywać? Nawet jeśli będą, to nie musisz odpowiadać. Nasze wyobrażenia, jak będzie zazwyczaj są gorsze od rzeczywistości
    • alpepe Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:25
      Twojego dziecka mi żal, tak po ludzku.
    • bergamotka77 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 16:52
      Szukasz. Po ematkowemu.
      • homohominilupus Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 18:16
        Niektórzy lubią sobie pomarudzić po prostu.
    • mondaymorning1987 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 30.10.21, 18:43
      Oj tam, mogłaś olać kuzynostwo, na pytania odpowiadać: nic nowego, stara bieda i temat by się skończył. Normalnie siedzieć do poniedziałku i spędzać czas z mamą. Wsiadajcie w nocny pociąg albo coś może jutro złapiecie.Uratujesz część weekendu, tak to będziesz siedzieć i się umartwiać.
    • leosia-wspaniala Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 09:38
      Myślę, że jesteś dziwna. Nie chciałaś jechać, to nie pojechałaś. Odmieniło ci się, to jedź teraz, co to jest 100 km?

>Nie mam ochoty spowiadać się jakież to u mnie zmiany, itd. Zmian nie ma żadnych.

No to kurde mówisz: "A nic nowego u mnie Kasiu", w czym problem, bo ja naprawdę nie rozumiem. Czy ta rodzina jest toksyczna, krzywdzi cię, obraża? Czy po postu ośmielają się spytać, co u ciebie?
    • mikams75 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 11:53
      szukasz problemu na sile - nie chcialas jechac, to ok, zaplanuj sobie cos innego na te dni, spedz sensownie czas w wolne dni, albo po prostu wypoczywaj z filmem, ksiazka, gra z dzieckiem.
      Zmienilas zdanie i natchnelo Cie, ze chcesz jechac, to jedz. Spowiadac sie z niczego nie musisz a najwyrazniej brakuje Ci tego towarzystwa. Ogolnikowych pytan "co tam nowego u Ciebie" nie traktuj powaznie, mozesz odpowiedziec - achhh nic nowego, codzienna nuda, a co tam u was?
      A wiec mysle, ze to nie jest sytuacja bez wyjscia, a ty sama nie wiesz czego chcesz.
      • ajaksiowa Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 12:52
        Pojechałaś?
        • holinka76 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 13:06
          Miała bym gdzieś kuzynostwo i ich pytania, czy komentarze. Ważniejsze by było to że mogę spędzić czas z mamą i siostrą, a dziecko z babcią i ciocią i dzieciakami z rodziny. A tak siedzicie same z nosem w telefonach.
        • mikams75 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 13:22
          ja? nie wink
          • ajaksiowa Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 13:25
            😀😀
    • hrabina_niczyja Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 13:25
      Szkoda mi tylko tego dziecka twojego. Ciebie nie, ty zachowujesz się jak psychiczna z odpałami.
    • lauren6 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 13:31
      Zajmij się dzieckiem, pójdzie na spacer. Masz samochód to pojedźcie do jakiegoś parku krajobrazowego lub w inne fajne miejsce.

Nie masz obowiązku spotykać się z ludźmi, których nie lubisz. Mamę uprzedź, by następnym razem zaprosiła cię w innym terminie niż kuzynów.
    • niedzielnynick Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 13:58
      Nie pojechałam. Zostałyśmy. Byłyśmy w kinie, jutro też kino.
      Ciężko ogólnie. Tak bardzo chciałam wyrwać się z miasta , gdzieś na jakieś zadupie a tutaj gości.
      A mama nie odmówi. To niech sobie z nimi siedzi, skoro tamci ważniejsi.
      • niedzielnynick Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 13:59
        Mogłam chociaż na sobotę tam pojechać. A wtedy nie byłoby gości. Mogłam uncertain
        • chatgris01 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 14:21
          To pojedziesz innym razem, nie ma sensu się gryźć tym, czego się już nie zmieni.
      • berdebul Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 14:34
        To straszne, że matka nie siedzi sama, czekając aż ją zaszczycisz swoim towarzystwem, tylko śmie utrzymywać kontaktu z innymi krewnymi. 🙄🙄🙄
        • niedzielnynick Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 14:39
          Nie wiesz co to znaczy, pochodzić z domu, w którym goście pojawiają się, kiedy tylko chcą - bez wzajemności. Do mojego domu wszyscy pakowali na święta, oczywiście nigdy nikt rodziców nie zaprosił. To my mieliśmy czekać na gości. Czekać , a oni zawsze przyjeżdzali wystrojeni, uśmiechnięci. A my nigdy do nikogo. Tak od 30 lat.
          • ajaksiowa Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 14:53
            I to jest jedyny powód niechęci do nich?
          • aqua48 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 21:51

> A my nigdy do nikogo. Tak od 30 lat.

I kontynuujesz tradycję rodzinną? Zastanów się kto Ci broni pojechać do kogoś, złożyć wizytę?
          • berdebul Re: Czy szukam problemów na siłę ? 01.11.21, 10:33
            To zaproś matkę do siebie, a nie jedziesz w gości i żadnej wzajemności, albo strzelasz focha bo kuzyni przyjechali.
      • aqua48 Re: Czy szukam problemów na siłę ? 31.10.21, 21:49

> Tak bardzo chciałam wyrwać się z miasta , gdzieś na jakieś zadu
        > pie a tutaj gości.
        > A mama nie odmówi. To niech sobie z nimi siedzi, skoro tamci ważniejsi.

Na złość matuli wyjdę na śnieg boso i w koszuli?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka