marysia460 05.11.21, 17:53 Mam problem z kolanem i chciałam kupić kolagen na stawy , czy może ktoś polecić jakiś konkretny ? Oczywiście żeby był skuteczny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaskama Re: Kolagen na stawy 05.11.21, 17:57 Nie jest skuteczny. Sens maja tylko zastrzyki. Taka info od dwóch niezależnych ortopedów sportowych. Jeden z nich ordynator prywatnej kliniki. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kolagen na stawy 05.11.21, 18:01 wg mojego ortopedy (specjalista od kolan i medycyny sportowej) pomaga wylacznie ulzyc portfelowi lykalam bardzo dlugo, ludzilam sie, ze cos tam pomaga a i tak skonczylo sie artroskopia kolana a za jakies 15lat niewykluczony tytan Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kolagen na stawy 05.11.21, 18:05 a na problem z kolanem to ortopeda i rehabiltant najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkamaskotka Re: Kolagen na stawy 05.11.21, 19:56 Mnie uratowały starodawne nóżki w galarecie. Od kilku lat zapomniałam o bólu w powypadkowym kolanie. Kurację zalecił mi "starej daty" fizjoterapeuta. Mała szklaneczka lub filiżanka codziennie przez min. miesiąc. Uprzedzam, że to traumatyczna kuracja. Zwłaszcza ostatni tydzień Nóżki wieprzowe lub cielęce. Te mają dużo kolagenu. Żadnych kurzych etc. Bez żelatyny. W ostatnim tygodniu kombinowałam nawet z dodatkiem buraków, brokuła i wszystkiego co się dało, aby tylko zmienić smak i wytrwać W moim przypadku było warto. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Kolagen na stawy 26.09.24, 11:55 >Uprzedzam, że to traumatyczna kuracja. Zwłaszcza ostatni tydzień wink Można tę traumę obejść, gotując na kościach wywar i robiąc na nim zupy. Fakt, że porcję zupy z garnka w lodówce się odcina, a nie nalewa, ale to niska cena. I faktycznie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Kolagen na stawy 05.11.21, 20:32 Ha, ha, ha. Żaden kolagen podawny oralnie nie pomoże ci na stawy, bo to tak nie działa. Znajdź dobrego fizjoterapeutę, niech pokaże ci jak wzmocić mięśnie nóg bez obciążania stawów, to jedyne co naprawdę na zniszczone kolana pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Kolagen na stawy 05.11.21, 21:40 Sorry Snake ale oralnie ma w polskim trochę inne znaczenie A leki bierze się doustnie. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki_w_kwiatki Re: Kolagen na stawy 05.11.21, 21:17 Kup sobie structum. Ja jeszcze łykam kwas hialuronowy, glukozaminę i coś tam jeszcze. Ulga po kilku tygodniach. Odpowiedz Link Zgłoś