Dodaj do ulubionych

Szkoła znów online

06.11.21, 13:48
Piszą, że już ponad 3 tysiące szkół przeszło na zdalne. Mojego dziecka też. Podobno najwięcej zachorowań przewidują na 11-15 listopada, także będzie tych szkół więcej.

wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Nauka-zdalna-i-hybrydowa-od-5-listopada.-Ogniska-koronawirusa-w-tysiacach-szkol
Obserwuj wątek
    • mia_mia Re: Szkoła znów online 06.11.21, 13:52
      Nam właśnie przedłużyli po kolejnym zachorowaniu w klasie.
    • geoardzica_z_mlodymi Re: Szkoła znów online 06.11.21, 13:55
      Tydzień zdalnej szkoły za nami, przed nami następny. SP.

W LO jeszcze normalnie.
    • andaba Re: Szkoła znów online 06.11.21, 13:57
      Chyba zależy od regionu?
      Moja córka chodzi do dużej szkoły, chyba ponad 30 oddziałów, w każdej klasie po 30 uczniów lub niewiele mniej, nikt jeszcze covida nie przywlókł, nie chodzą pojedyncze sztuki.
      Szczepionych raczej niewielu, pewnie głównie Ukraińcy.
      • feliz_madre Re: Szkoła znów online 06.11.21, 14:09
        Chyba nie zależy od regionu tylko od tego kto zachorował. U nas nauczycielka matematyki, miala lekcje w kilku klasach, więc kontakt z kilkoma setkami dzieci i prawie całym gronem nauczycielskim.
      • mia_mia Re: Szkoła znów online 06.11.21, 17:32
        Zależy od szkoły, u nas się zaczęło, u siostry, 10 km dalej, jeszcze nie.
    • slonko1335 Re: Szkoła znów online 06.11.21, 13:59
      Moja dwójka w różnych szkołach cały czas stacjonarnie. Pojedyncze klasy idą na kwarantannę na kilka dni- tydzień i wracają.
    • little_fish Re: Szkoła znów online 06.11.21, 14:00
      Moja pracuje normalnie, podstawówka syna też, w LO starszego 1 klasa zdalnie raptem dwa dni. Oby jak najdłużej
    • bergamotka77 Re: Szkoła znów online 06.11.21, 16:24
      U nas jak na razie stacjonarnie tylko maski na przerwach wprowadzili.
    • ophelia78 Re: Szkoła znów online 06.11.21, 17:15
      I u mnie (lo) I u syna (sp) wpadają pokedyncze klasy na kwarantanne, odsiedzą ok tygodnia i wracają.
      Wolę tak niż po prostu zamknięcie szkół...!
      • mia_mia Re: Szkoła znów online 06.11.21, 17:29
        Pod warunkiem, że w środę nie dowiadujesz się, że w nocy nie dowiadujesz się, że od rana małolat na kwarantannie i tak nie jeden raz.
        • mia_mia Re: Szkoła znów online 06.11.21, 17:30
          *Że w środę w nocy
    • super-mikunia Re: Szkoła znów online 06.11.21, 17:40
      Moja mała szkole covid przetyrał. Zaczęło się od niezaszczepionego personelu (obsługi) i niezaszczepionych dzieci.. Poszło na zaszczepionych osoby z obsługi i nauczycieli. Cały czas nowe przypadki wychodzą.
      Maseczki obowiązkowo od wrzesnia na przerwach nosilismy.
      U syna mała szkoła na razie odpukać cisza, wszyscy chodzą, nauczyciele tez są.
      U koleżanki córki duza szkoła podstawa 7 i 8 klasy już na zdalnych - tez lawinowo u nich poszło…
      Mam niezbyt optymistyczne myśli zwłaszcza jak widze z jakim rozmachem te zakażenia następują, a w statystykach i tak 1/10 jest wykazywana..I wcale nie jest tak łatwo wrócić ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka