duola77 14.11.21, 15:40 gotowany burak z czym ? jest majonez ale i feta dajcie pomysły , proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: kulinarnie :{ 14.11.21, 15:42 Z fetą, do tego orzechy, salata/rukola i dressing. Wyjdzie super salatka Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: kulinarnie :{ 14.11.21, 15:43 carpaccio z buraka - z mozarella i oliwkami Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: kulinarnie :{ 14.11.21, 17:27 hummus, kozi ser, dynia, pestki, pieczona cukinia, jalapeno, batat, falafel, pieczona w przyprawach cieciorka, twaróg albo tofu gniecione z czosnkiem i cytryną Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: kulinarnie :{ 14.11.21, 17:30 Z niczym. Albo zasmażany (starty na tarce, na patelnię trochę tłuszczu, jak burak rozgrzany, to jeszzcze posypać mąką, cukier, sól, kwasek, co kto lubi i czego burakowi brakuje) Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: kulinarnie :{ 14.11.21, 17:30 Kroisz w grube plastry. Zamrażasz. Masz gotowe do kanapek , super pasuje do serów, orzechów , zieleniny. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: kulinarnie :{ 14.11.21, 17:33 Pieczony burak, zmora mojego dziecka.😀Ja uwielbiam z serem kozim, rukolą, orzechami włoskimi i octem balsamicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: kulinarnie :{ 14.11.21, 17:56 magdallenac napisała: > Pieczony burak, zmora mojego dziecka.😀Ja uwielbiam z serem kozim, rukolą, orze > chami włoskimi i octem balsamicznym. Dla mnie też wygrywa wersja z kozim serem, rukolą i orzechami. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: kulinarnie :{ 14.11.21, 17:35 feta, orzechy, rukola, kapary, suszone pomidory,cytryna, oliwa. To powyżej plus kasza pęczak ewentualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: kulinarnie :{ 14.11.21, 17:50 Burak, rukola, ser feta lub kozi jaki lubisz, podprażone orzechy włoskie i do tego sos miodowo musztardowy. W tej prostocie jest moc. Najlepsza salatka na jesień. Można też buraczki zetrzeć na tarce dodać cebulkę jabłko olej sól pieprz ocet cukier i masz buraczki do obiadu. Lub zrobić zasmażane na ciepło. Wszystko pycha Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: kulinarnie :{ 14.11.21, 18:05 Jeśli masz kozi ser, to najlepiej. Jeśli nie, to feta, vineigrette dobry i super danie. Posyp słonecznikiem prażonym. Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: kulinarnie :{ 14.11.21, 18:06 Cienko pokrojony, rukolą, feta, ocet balsamiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: kulinarnie :{ 14.11.21, 18:09 Nieco retro - tarty na grubych oczkach, do tego czerwona cebula, ogórek kiszony, jabłko w kostkę. Oliwa, sól pieprz do smaku. Jedno z moich ulubionych warzyw do obiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: kulinarnie :{ 14.11.21, 18:56 Gotowanego buraka trę na miazgę i mieszam z twarożkiem. Do tego sól, pieprz, czosnek. Stosuję to jako pastę do kanapek. Rukola do tego. Nie do pasty, tylko do kanapki dodać na świeżo. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: kulinarnie :{ 14.11.21, 23:12 Z jabłkiem, cebulką, awokado, rukolą, prażonymi wloskimi i Balsamico. Z serkiem kozim i Balsamico. Z chrzanem. Z wędzonym łososiem. Ze śledzikiem. Z cebulką i sosem z białym Balsamico, oliwą z oliwek i bulionem. Z jajkiem i majonezem. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: kulinarnie :{ 14.11.21, 23:14 O. Jeszcze możesz zrobić zupę krem z mlekiem kokosowym i curry. I sałatkę z czarną soczewicą, cebulką i wiórkami kokosowymi. Odpowiedz Link Zgłoś