Dodaj do ulubionych

Córka chudnie

19.11.21, 21:26
Ma 19 lat jakies 2 lata temu sporo przytyla, teraz od kilku miesiecy chudnie. Obserwuje ja wnikliwe sniadanie je w domu, do szkoly zabiera drugie sniadanie po powrocie ok 15 je obiad a potem juz nic. Robi treningi z Kolakowska. W tygodniu mnie nie ma jak je obiad, ale w weekend obserwuje czy po obiedzie nie znika w toalecie, ale nic takiego sie nie dzieje. Fajnie, ze chudnie tylko boje sie, ze cos przeocze. Napiszcie prosze na co zwrocic jeszcze uwage.
Obserwuj wątek
    • podaje_haslo_okon Re: Córka chudnie 19.11.21, 21:29
      Ale chudnie, bo zaczęła mniej jeść czy bez przyczyny? Jak to drugie, to szybko do lekarza i robić badania.
      • huang_he Re: Córka chudnie 19.11.21, 21:29
        Ona ma 19 lat…
        • podaje_haslo_okon Re: Córka chudnie 19.11.21, 21:38
          No i? Nastolatki też miewają poważne problemy zdrowotne. Moja koleżanka miała wycinane guzy na tarczycy w LO, a o chorobie dowiedziała się właśnie po zmianach w wyglądzie*

*Nie sugeruję, że córka autorki ma jakiekolwiek problemy zdrowotne, pewnie nie, ale dobrze to ustalić na początek.
          • akseinga1975 Re: Córka chudnie 19.11.21, 21:39
            Nie je od 15-16
            • huang_he Re: Córka chudnie 19.11.21, 21:43
              No to ma faze na odchudzanie.
              Ja tez czasem od 15-16 nic nie jem. Zreszta to chyba bylo nawet promowane tutaj, na ematce, i to bardzo. Jak to sie nazywalo? Ze 8 godzin sie je, 16 sie nie je.
              Prawie kazda nastolatka miala etap odchudzania i nieżarcia. Pojdzie na studia, wyprowadzi sie, to czasem bedzie jadla tylko wtedy, jak przyjedzie do domu. (Ja jadałam raz na dwa tygodnie, w miedzyczasie wystarczaly mi kajzerki i jablka). Oszalałabym, jakby mi matka zaglądała do talerza, gdy mialam 19 lat
            • podaje_haslo_okon Re: Córka chudnie 19.11.21, 21:46
              A wcześniej jadła po tej 16? Ja za młodu nie mogłam jeść z rana, za to wieczorem mi się włączał odkurzacz. Może po prostu jej się nie chce jeść popołudniami?
              • akseinga1975 Re: Córka chudnie 19.11.21, 21:50
                Wczesniej jadla na noc. Wiem, ze sie odchudza swiadomie tylko nie mam doswiadczenia w temacie i mam obawy czy robi to zdrowo.
                • akseinga1975 Re: Córka chudnie 19.11.21, 21:53
                  Ja jej nie zagladam do talerza, dyskretnie obserwuje i staram sie nie przeoczyc np wymiotow czy srodkow przeczyszczajacych itp
            • aqua48 Re: Córka chudnie 19.11.21, 21:48
              akseinga1975 napisała:

> Nie je od 15-16

I trenuje. To chudnie. Jest ok, możesz jej zaproponować zrobienie badań krwi.
    • triss_merigold6 Re: Córka chudnie 19.11.21, 21:31
      To dobrze, że chudnie.
      • kanna Re: Córka chudnie 19.11.21, 22:25
        Nie zawsze... mój schudł 7 kg przez 4 miesiące. To nie było dobre chudniecie, tylko choroba sad
    • mikams75 Re: Córka chudnie 19.11.21, 23:04
      je mniej, trenuje, moze wczesniej jeszcze oprocz jedzenia w domu kupowala sobie slodycze, czipsy, slodkie napoje. A teraz nagle obciela duzo kcal, wiec chudnie. W tym wieku przemiana materii zazwyczaj jest szybka.
    • zurekgirl Re: Córka chudnie 19.11.21, 23:07
      Co robic? Wspierac w diecie. Zapytac, jaki ma plan, ile uwaza, ze chce schudnac, czy robi post przerywany. Jesli przytyla, a teraz dziala, zeby sie bagazu pozbyc, to chyba dobrze. Przypominac, ze najlepiej chudnac wolno. Pilnowalabym, zeby zadnej pseudoodchudzajacej chemii nie brala i zeby w lodowce bylo to, co ona uznaje za zdrowe i odpowiednie w diecie. Chcialabym, zeby tak moja mama postepowala, jak probowalam sie odchudzac za mlodu.
    • zuzanna_a Re: Córka chudnie 19.11.21, 23:10
      Na stosunek emocjonalny do jedzenia. Jak z jedzeniem beda sie wiazac jakiekolwiek przesadzone emocje - to juz masz powod do zmartwień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka