lea_233 06.12.21, 07:56 Obdarowujecie się? Dostajecie prezenty? U nas sami dorośli w domu. Dajemy sobie drobiazgi, słodycze i kosmetyki. Jeden mikołajkowy prezent wspólny dla domu, w tym roku czajnik ☺️ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
januszekxxl Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 08:10 lea_233 napisała: > U nas sami dorośli w domu. Dajemy sobie drobiazgi, słodycze i kosmetyki. Przecież prezenty dostają grzeczne dzieci od świętego Mikołaja a nie dorośli od innych dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
lea_233 Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 08:33 Niekoniecznie tylko dzieci, dorośli jeśli byli grzeczni też dostają prezenciki Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 08:36 lea_233 napisała: > Niekoniecznie tylko dzieci, dorośli jeśli byli grzeczni też dostają prezenciki Od świętego Mikołaja? Pierwsze słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 08:49 lea_233 napisała: > Permanentnie jesteś niegrzeczny? Możliwe, bo odkąd przestałem być dzieckiem, to nic nie dostałem od świętego Mikołaja. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 09:55 Najgorsze to to że pozbawiono św Mikołaja rózgi dla krnąbrnych i niegrzecznych dzieci a ich rodziców wiary i nadziei Został komercyjny,jowialny grubasek w głupiej czerwonej czapce Amen Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 10:14 Słodyczami tylko. Zdarzają się inne drobiazgi. Zapomniałam wczoraj pod poduszki albo do butów śmiejżelki albo inną mieszankę studencką podłożyć. Rano więc dziecku ( dorosłe) torebkę ze słodyczami dałam. Drugie dostanie jak wróci. Na męża drobiazgi 3 czekają na jego poduszce w sypialni. No i trza kalendarze adwentowe ( te nienaruszane) dołożyć i inne bałwanki, czekolady, itp ze stołu w kuchni. Przez kilka dni razem z szyszkami i pomarańczami, jabłkami służyły za dekoracje. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 10:20 Dostałam i nawet wcześniej wiedziałam co. A wiedziałam bo "powinnam" była dostać trochę wcześniej (powód praktyczny) , ale nie dostałam. Domyśliłam się, że dostanę na najbliższą okazję. p.s. tak, drobiazgi Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 10:29 Dostałam dres i kulki do kąpieli. Dużo, bo reszta osób małe rzeczy : córki pędzle do makijażu ( udało mi się kupić bardzo fajne w dużej zniżce) i słodycze, syn zestaw świątecznych skarpet i słodycze, maz książka i orzechy. Jest zwyczaj drobiazgów u nas, mężowi coś się musiało poprzestawiać że z tym dresem wyskoczył. Ale śliczny i ciepły więc ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 10:36 Owszem. Dostałam łakocie. Od nastolatki - ciasteczka konopne. Czy powinnam się zacząć martwić? 😉 Dziecko dostało jak zawsze pełen zestaw niespodzianek. Mąż kubek, pierniki i skarpety z Mikołajem (lubi). Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 11:16 U nas Mikołajki dla dzieci tylko. Znajdują rano drobiazgi w swoich butach wystawionych koło drzwi wieczorem. Prezenty dla wszystkich są w Wigilię. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 11:30 blaszany_dzwoneczek napisała: > U nas Mikołajki dla dzieci tylko. Mikołajki to miejscowość a u was są mikołajki. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 11:36 Kurde, chyba poprosze męża, żeby z tej okazji kupił mi jakieś cieple skarpetki. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 12:40 Tylko dzieci - słodycze i kasa, choć mogę pod mikołajkowy prezent podciągnąć wczorajszy zakup miksera 😉 Ale mimo wszystko ja świętuję - właśnie zjadłam dwie czekoladki, choć na co dzień nie jem słodyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 12:44 Oczywiście. Do buta. Ale takie, że się nie mieszczą do buta Uwielbiamy dawać sobie prezenty, robić sobie prezenty. Każda okazja jest dobra ... a Mikołajki wręcz bardzo dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 13:03 Nie. Ja z mężem ustaliliśmy prezenty tylko na wigilię, bo po co 2 razy kombinować i wydawać pieniądze? w Mikołaja i tak już nie wierzymy córka dostanie tylko prezent od Mikołaja z mojej pracy , to roczne dziecko- nie zrobi jej to różnicy, a pod choinką na pewno znajdzie jakąś fajną zabawkę. Jedyne Mikołajki jakimi się zajęłam w tym roku to te które organizowałam do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 13:04 Dostałam kubek świąteczny z fajnymi rysunkami oraz zapachową świecę oraz giga czekoladę ulubioną. Małż kolorowanki😉, orzechy i kartkę z życzeniami. Psy po dużej cielęcej kości. Koty po tacce ekstra feringi. Psy jeszcze dostały mikołajki niespodziankę🥰 od sąsiadki 😘 tzn masę przysmaków i ciasteczek, które miała dać do schroniska, a dała mężowi dla naszej psiej trójki na psim spacerze. Staruszka husky teraz lata po domu z ciasteczkiem w pysku i nosem próbuje zagrzebać w posłaniu na potem. PRZEKOMICZNE to. Jest anorektyczką i nie lubi żadnych kupnych psich przysmaków więc może powinniśmy częściej ciasteczka psie kupować🙂. Oj widać, że mega je lubi. Mąż mówi, że on już mikołajkową niespodziankę od zwierząt już dostał😉 bo chalery szczeniaki akurat dziś zaszczały cały dom w różnych miejscach, a potem wybiegły do ogrodu i szczepiły się każdy w innym kierunku pyskiem. I tak od 20 minut trwają. Nie ruszamy bo to druga ich taka akcja i weta kazała nie ruszać bo uszkodzą się. Dom odkażony i podłogi już wymyte, za to koty zasikały znów podłogę w WC pod kuwetą i mąż ogarnia nawołując, żebyśmy wyguglali ILE czasu to szczepienie psa i suczki może trwać. Bo dłuuuugo już, nawet fotki babci wysłałam. Jaś strzela ślepakami ale popęd nadal ma. Jego siostra go gryzie i piszczy i ma dosyć tej psiej stonogi. Zaraz idziemy do przyjaciół na część dalszą mikołajek i herbatkę książę Persji. Pierniczki już mamy. Psie ciasteczka dla ich psa też. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 14:25 U mnie tylko dzieci dostają, w tym dziecko dorosłe Drobiazgi, ale kilka, więc do buta i tak się nie mieszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 15:22 Tylko dzieciom i osobom z pokolenia dzieci. Czyli u brata dostają bratanek -prawie 15, bratanica 21 i bratanica...27 Póki się w przyszłym roku nie wyprowadzi do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś