Dodaj do ulubionych

Mikołajki dzisiaj

06.12.21, 07:56
Obdarowujecie się? Dostajecie prezenty?
U nas sami dorośli w domu. Dajemy sobie drobiazgi, słodycze i kosmetyki. Jeden mikołajkowy prezent wspólny dla domu, w tym roku czajnik ☺️
Obserwuj wątek
    • januszekxxl Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 08:10
      lea_233 napisała:
      > U nas sami dorośli w domu. Dajemy sobie drobiazgi, słodycze i kosmetyki.

Przecież prezenty dostają grzeczne dzieci od świętego Mikołaja a nie dorośli od innych dorosłych.

https://wbpg.org.pl/sites/default/files/obraz_maly/sw.mikolaj-007-big.jpg
      • lea_233 Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 08:33
        Niekoniecznie tylko dzieci, dorośli jeśli byli grzeczni też dostają prezenciki
        • januszekxxl Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 08:36
          lea_233 napisała:
          > Niekoniecznie tylko dzieci, dorośli jeśli byli grzeczni też dostają prezenciki

Od świętego Mikołaja? Pierwsze słyszę.
          • lea_233 Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 08:44
            Permanentnie jesteś niegrzeczny?
            • januszekxxl Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 08:49
              lea_233 napisała:
              > Permanentnie jesteś niegrzeczny?

Możliwe, bo odkąd przestałem być dzieckiem, to nic nie dostałem od świętego Mikołaja.

• taniarada Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 09:55
      Najgorsze to to że pozbawiono św Mikołaja rózgi dla krnąbrnych i niegrzecznych dzieci a ich rodziców wiary i nadziei
      Został komercyjny,jowialny grubasek w głupiej czerwonej czapce
      Amen
    • igge Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 10:14
      Słodyczami tylko.
      Zdarzają się inne drobiazgi.
      Zapomniałam wczoraj pod poduszki albo do butów śmiejżelki albo inną mieszankę studencką podłożyć.
      Rano więc dziecku ( dorosłe) torebkę ze słodyczami dałam. Drugie dostanie jak wróci.
      Na męża drobiazgi 3 czekają na jego poduszce w sypialni.
      No i trza kalendarze adwentowe ( te nienaruszane) dołożyć i inne bałwanki, czekolady, itp ze stołu w kuchni.
      Przez kilka dni razem z szyszkami i pomarańczami, jabłkami służyły za dekoracje.
    • chococaffe Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 10:20
      Dostałam i nawet wcześniej wiedziałam co. big_grin A wiedziałam bo "powinnam" była dostać trochę wcześniej (powód praktyczny) , ale nie dostałam. Domyśliłam się, że dostanę na najbliższą okazję.

p.s. tak, drobiazgi
    • extereso Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 10:29
      Dostałam dres i kulki do kąpieli. Dużo, bo reszta osób małe rzeczy : córki pędzle do makijażu ( udało mi się kupić bardzo fajne w dużej zniżce) i słodycze, syn zestaw świątecznych skarpet i słodycze, maz książka i orzechy. Jest zwyczaj drobiazgów u nas, mężowi coś się musiało poprzestawiać że z tym dresem wyskoczył. Ale śliczny i ciepły więc ok.
    • kosmos_pierzasty Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 10:36
      Owszem. Dostałam łakocie. Od nastolatki - ciasteczka konopne. Czy powinnam się zacząć martwić? 😉

Dziecko dostało jak zawsze pełen zestaw niespodzianek.
      Mąż kubek, pierniki i skarpety z Mikołajem (lubi).
    • afro.ninja Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 10:45
      Kupiłam dzieciom prezenty.
    • latarnia_umarlych Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 10:49
      https://ahseeit.com//king-include/uploads/2020/12/132190481_149181410295428_5830998431898094118_n-9022870059.jpg
      • kosmos_pierzasty Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 11:18
        😁
    • blaszany_dzwoneczek Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 11:16
      U nas Mikołajki dla dzieci tylko. Znajdują rano drobiazgi w swoich butach wystawionych koło drzwi wieczorem. Prezenty dla wszystkich są w Wigilię.
      • januszekxxl Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 11:30
        blaszany_dzwoneczek napisała:
        > U nas Mikołajki dla dzieci tylko.

Mikołajki to miejscowość a u was są mikołajki.
    • triismegistos Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 11:36
      Kurde, chyba poprosze męża, żeby z tej okazji kupił mi jakieś cieple skarpetki.
      • grey_delphinum Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 12:40
        Tylko dzieci - słodycze i kasa, choć mogę pod mikołajkowy prezent podciągnąć wczorajszy zakup miksera 😉

Ale mimo wszystko ja świętuję - właśnie zjadłam dwie czekoladki, choć na co dzień nie jem słodyczy.
    • gaskama Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 12:44
      Oczywiście. Do buta. Ale takie, że się nie mieszczą do buta wink
      Uwielbiamy dawać sobie prezenty, robić sobie prezenty. Każda okazja jest dobra ... a Mikołajki wręcz bardzo dobra.
    • kaki11 Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 13:03
      Nie. Ja z mężem ustaliliśmy prezenty tylko na wigilię, bo po co 2 razy kombinować i wydawać pieniądze? w Mikołaja i tak już nie wierzymy smile córka dostanie tylko prezent od Mikołaja z mojej pracy , to roczne dziecko- nie zrobi jej to różnicy, a pod choinką na pewno znajdzie jakąś fajną zabawkę. Jedyne Mikołajki jakimi się zajęłam w tym roku to te które organizowałam do pracy smile
    • igge Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 13:04
      Dostałam kubek świąteczny z fajnymi rysunkami oraz zapachową świecę oraz giga czekoladę ulubioną.
      Małż kolorowanki😉, orzechy i kartkę z życzeniami.
      Psy po dużej cielęcej kości. Koty po tacce ekstra feringi. Psy jeszcze dostały mikołajki niespodziankę🥰 od sąsiadki 😘 tzn masę przysmaków i ciasteczek, które miała dać do schroniska, a dała mężowi dla naszej psiej trójki na psim spacerze.
      Staruszka husky teraz lata po domu z ciasteczkiem w pysku i nosem próbuje zagrzebać w posłaniu na potem. PRZEKOMICZNE to.
      Jest anorektyczką i nie lubi żadnych kupnych psich przysmaków więc może powinniśmy częściej ciasteczka psie kupować🙂.
      Oj widać, że mega je lubi.
      Mąż mówi, że on już mikołajkową niespodziankę od zwierząt już dostał😉 bo chalery szczeniaki akurat dziś zaszczały cały dom w różnych miejscach, a potem wybiegły do ogrodu i szczepiły się każdy w innym kierunku pyskiem. I tak od 20 minut trwają. Nie ruszamy bo to druga ich taka akcja i weta kazała nie ruszać bo uszkodzą się.
      Dom odkażony i podłogi już wymyte, za to koty zasikały znów podłogę w WC pod kuwetą i mąż ogarnia nawołując, żebyśmy wyguglali ILE czasu to szczepienie psa i suczki może trwać. Bo dłuuuugo już, nawet fotki babci wysłałam.
      Jaś strzela ślepakami ale popęd nadal ma. Jego siostra go gryzie i piszczy i ma dosyć tej psiej stonogi.
      Zaraz idziemy do przyjaciół na część dalszą mikołajek i herbatkę książę Persji.
      Pierniczki już mamy. Psie ciasteczka dla ich psa też.
    • kurt.wallander Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 14:25
      U mnie tylko dzieci dostają, w tym dziecko dorosłe smile

Drobiazgi, ale kilka, więc do buta i tak się nie mieszczą.
    • heca7 Re: Mikołajki dzisiaj 06.12.21, 15:22
      Tylko dzieciom i osobom z pokolenia dzieci. Czyli u brata dostają bratanek -prawie 15, bratanica 21 i bratanica...27 wink Póki się w przyszłym roku nie wyprowadzi do siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka