dyzurny_troll_forum 08.12.21, 19:42 To są chorzy ludzie! Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nangaparbat3 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 19:53 Rozumiem że chorzy to ci, co się pchają bez masek do przedszkola? Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 19:59 Tak, nanga. I niestety nie dość, że z głową mają coś nie teges, to jeszcze jako antyszczepionkowcy cześciej umierają na covid. Szkoda, ale cóż.... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 20:06 Niektórym antyszczepom dana czasami jest szansa na zrozumienie ( i przeżycie!!!) swojej głupoty: tu antyszczep z Zakopanego:' zakopane.wyborcza.pl/zakopane/7,179294,27889671,znany-antyszczepionkowiec-z-zakopanego-zachorowal-na-covid-19.html Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 20:14 Media okłamywały szczepanów w sprawie kowida na każdym kroku, ale kowidy dalej wierzą Odpowiedz Link Zgłoś
zozizu Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 20:27 Wszyscy ich oklamuja. Media, rząd, kowidocelebryci, produenci szczepionek, a oni dalej lykaja. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 23:55 zozizu napisała: > Wszyscy ich oklamuja. Media, rząd, kowidocelebryci, produenci szczepionek, a on > i dalej lykaja. A ty swoją wiedzę opierasz na...? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 00:54 iwles napisała: > A ty swoją wiedzę opierasz na...? Może wystarczy rozejrzeć się troszeczkę dookoła? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 07:19 dyzurny_troll_forum napisała: > Może wystarczy rozejrzeć się troszeczkę dookoła? Jedzie miś autostradą, nagle słyszy w radiu komunikat: - SPECJALNY KOMUNIKAT! AUTOSTRADĄ A4 PIRAT DROGOWY JEDZIE POD PRĄD! Miś wychyla się przez okno i mówi: -Jak dla mnie, to tu wszyscy jadą pod prąd! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 08:20 dyzurny_troll_forum napisała: > iwles napisała: > > > A ty swoją wiedzę opierasz na...? > > Może wystarczy rozejrzeć się troszeczkę dookoła? W sensie, że dookoła masz samych pracowników naukowych, z którymi wspólnie prowadzisz badania nad szczepionką? I nad wirusem? A może takiego wirusika masz w domu w słoiku ? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 08:50 Może wystarczy rozejrzeć się troszeczkę dookoła? Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 10:54 dyzurny_troll_forum napisała: > Może wystarczy rozejrzeć się troszeczkę dookoła? > Oraz WŁĄCZYĆ MYŚLENIE. Koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
zozizu Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:11 Od poczàtku jesteście oklamywani odnosnie szczepionek i paszportow. Jak to szlo? Ostatnia prosta? To pierwszy przyklad z brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:38 zozizu napisała: > Od poczàtku jesteście oklamywani odnosnie szczepionek i paszportow. Jak to szlo > ? Ostatnia prosta? To pierwszy przyklad z brzegu. nie bądź taka, powiedz na czym opierasz swoje zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:09 no chociażby na tym association-victimes-coronavirus-france.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:37 fitfood1664 napisał(a): > no chociażby na tym > > association-victimes-coronavirus-france.org/ yyyyy.... a to nie zalicza się do "mediów"? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 18:08 fitfood1664 napisał(a): > no i? Aha, czyli nie wiesz, do czego odnosi się moja odpowiedź? Podpowiem: do tego: forum.gazeta.pl/forum/w,567,172826188,172826188,Chorzy_ludzie.html#p172830920 A teraz powiedz, dlaczego twoje czerpanie wiedzy z mediów jest lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 18:10 Chyba źle link się wkleił forum.gazeta.pl/forum/w,567,172826188,172826188,Chorzy_ludzie.html?p=172826397 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 08:08 Tyle, że przez naukę debili na własnych błędach będziemy się bujać z zachorowaniami jeszcze z 10 lat i trochę ludzi będzie musiało umrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 09:41 marta.graca napisała: > Tyle, że przez naukę debili na własnych błędach będziemy się bujać z zachorowan > iami jeszcze z 10 lat i trochę ludzi będzie musiało umrzeć. Debilko, to ze nie ogarniasz czytania ze zrozumieniem, to po lekturze paru twoich wpisów, jasne jak słońce. Szczepieni dwoma dawkami chorują, zarażają i umierają też. O i czym i do kogo Klepiesz?? > Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 17:02 Od stycznia umarło w Polsce 30 parę niezaszczepionych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
mimfa Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 09:55 Autor trochę jednak inaczej sytuację przestawił niż w tym artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 09:40 solejrolia napisała: > Tak, nanga. I niestety nie dość, że z głową mają coś nie teges, to jeszcze jako > antyszczepionkowcy cześciej umierają na covid. Szkoda, ale cóż.... Częściej 🤣🤣🤣na razie znam samych zaszczepionych, przechodzących ciężko. Współczuję mechanizmu wyparcia > > Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:37 alessa28 napisała: > > Częściej 🤣🤣🤣na razie znam samych zaszczepionych, przechodzących ciężko. > Współczuję mechanizmu wyparcia > > > > Alessa, ale co im pozostało? Myślisz, ze dlaczego są tacy agresywni i napastliwi? Dobrze wiedzą, ze ich oszukano i to sie nigdy nie skończy. Skoro oni mają przesrane, dlatego ich zdaniem my tez powinnismy sie zaszczepic i miec tak samo przesrane, jak oni. Stąd ta zajadłość i nienawiść. Gdyby mogli, to by na ciebie donieśli bez mrugnięcia okiem , albo powiesili na pierwszym drzewie z brzegu. Ja mam tylko nadzieje, ze nikt normalny sie z nimi nie zadaje. To chorzy ludzie są. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:40 demono2004 napisała: > > Alessa, ale co im pozostało? Myślisz, ze dlaczego są tacy agresywni i napastliw > i? Dobrze wiedzą, ze ich oszukano alez nie - to takie ostatnie tchnienie przed smiercią, wszak wszyscy w najbliższych miesiącach umrzemy - tak wy nam przepowiadacie. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 17:03 Od razu napisz, że poumierali po szczepieniu. Klawiatura wszystko przyjmie. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 20:09 U mnie to rozwiązali inaczej:p dziecko się "oddaje" pod furtką i odbiera przed budynkiem. Nikt się w ogóle do środka nie pcha :p Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 20:15 Tu masz chorego: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,27891931,walczyl-z-obostrzeniami-a-teraz-z-covid-19-wiecie-kiedy.html Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:38 tu też masz chorych: www.eswinoujscie.pl/2021/10/07/zaszczepilem-sie-w-dobrej-wierze-teraz-zaluje-zobacz/ www.sudouest.fr/landes/dax/landes-un-trentenaire-decede-apres-s-etre-fait-vacciner-contre-le-covid-sa-famille-porte-plainte-4345424.php www.lefigaro.fr/sports/tennis/je-regrette-d-avoir-fait-le-vaccin-chardy-suspend-sa-saison-apres-une-reaction-20210924 france3-regions.francetvinfo.fr/occitanie/aude/temoignage-narbonne-mon-fils-de-18-ans-a-failli-mourir-d-une-myocardite-apres-sa-premiere-dose-de-vaccin-anti-covid-2195158.html france3-regions.francetvinfo.fr/nouvelle-aquitaine/dordogne/trop-d-effets-indesirables-les-hospitaliers-de-dordogne-ne-veulent-pas-se-faire-vacciner-par-astra-zeneca-1958278.html Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:40 To się nie szczep tylko później nie zajmuj respiratora. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:47 nie masz żadnego prawa wymagać tego od kogokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:00 Gówno prawda! Łamiecie podstawowe zasady - racjonalności i odpowiedzialności za innych. Nie chcesz tego? To kij ci w oko! Nie ma społeczeństwa są tylko jednostki. A skoro tak, skoro mogę swoimi decyzjami szkodzić innym to równie dobrze wziąć karabin i rozwalić kolejkę w sklepie bo przesuwa się za wolno. A co? Nie wolno? Według jakich zasad skoro żadnych nie uznajecie? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:22 nie bądź idiotą, rozwalenie kolejki karabinem to zabójstwo surowo karane, a szczepionki nawet nie są obowiązkowe, wiem że niektórym ciężko jest rozumowac dlatego mamy to co mamy, ale spróbuj choć przez chwilę, może się uda Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:29 Nie tak dawno bo 1963 podczas epidemii we Wrocławiu za odmowę szczepienia i zarażenie groziło 15 lat tvn24.pl/wroclaw/czarna-ospa-we-wroclawiu-epidemia-sprzed-pol-wieku-ra303874-3424114 Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:33 ale co to ma do rzeczy? to było w 1963, dziś szczepienia nie są obowiązkowe Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:38 Dużo. Ospa i covid to epidemie. Nie widzisz analogii? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:43 nie, nie widzę bo na ospę zazywczaj choruje się tylko raz, a powtórne zachorowanie jest ekstremalnie rzadkie Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:46 No to jesteś debilką która ma gdzieś cudze życie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 02:27 Odnosisz się chamsko do kobiety ,damski szowinisto..Wypisujący tu swoje bzdety emerycie ,któremu PIS uratował życie. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 08:10 Jest cała lista obowiązkowych szczepień dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 13:54 słowo klucz tutaj to "obowiązkowy" Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 09:43 tanebo001 napisał: > To się nie szczep tylko później nie zajmuj respiratora. A ty jeśli palisz, pijesz albo nadmiernie zresz, wyp#ierdalaj ze szpitala w razie w, leczyć następstwa nałogów za swoją własną kasę. > Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 09:48 A jak nie palę, nie piję i nie żrę nadmiernie, to mogę wywalić jakiegoś antyszczepa ze szpitala? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 10:01 marta.graca napisała: > A jak nie palę, nie piję i nie żrę nadmiernie, to mogę wywalić jakiegoś antyszczepa ze szpitala? Nie. Naprawdę, jako prawnik powinnaś mieć nieco szersze spojrzenie. I wiedzieć, że wykluczanie kogokolwiek to ostatnia z metod, która powinna być stosowana w dobrze zorganizowanym społeczeństwie. Chyba, że chcesz żyć w takim, w którym wywalenie może grozić też tobie, bo zaraz może się okazać, że jednak nie dość zdrowo żyłaś . Takie spirale szybciutko się nakręcają. I co, podoba ci się taki system? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 10:49 Naszemu społeczeństwu jest niezwykle daleko do dobrego zorganizowania, a sam prezydent i rząd obawia się podjęcia działań, bo się boi swojego ciemnego elektoratu. Póki co nie grozi mi to, o czym piszesz. Grozi mi za to, że ja lub mój bliski nie będzie się mógł dostać do szpitala, bo łóżko będzie zajęte przez jakiegoś antyszczepa. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaabing Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:03 Grozi mi za to, że ja lub mój bli > ski nie będzie się mógł dostać do szpitala, bo łóżko będzie zajęte przez jakie oś antyszczepa. Co to za argument z pupy? Jak będzie zajęty przez osobę zaszczepioną to będzie lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:11 ale pretensje masz tylko do niezaszczepionych Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:12 Tak, bo to w przytłaczającej większości oni trafiają pod respiratory i do łóżek szpitalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:14 nie, trafiają głównie ludzie ktorzy zdrowie mają zrąbane na własne zyczenie najczęściej ze srylionem cywilizacyjnych chorób towarzyszących Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:42 alicia033 napisała: > > Nie. > Naprawdę, jako prawnik powinnaś mieć nieco szersze spojrzenie. Ona jest prawnikiem???? Jeśli jest, to marnym. Takim z nizszej półki. Dobry prawnik nie przesdiaduje na forach i nie klepie setek postów w ciągu jednego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
zozizu Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 16:00 Nie jest nawet magistrem prawa, bo prawo konstytucyjne jest na pierwszym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:06 >A jak nie palę, nie piję i nie żrę nadmiernie, to mogę wywalić jakiegoś antyszczepa ze szpitala? Możesz, ale po co? Szczepienie chroni przed zachorowaniem, ciężkim przebiegiem, hospitalizacją i zgonem. Tak wam wmawiali, kiedy jezdzilyscie do Białegostoku na kolajnogach przez ostatnie rondo. Coś się zmieniło? Niemożliwe, w końcu szczepionki doskonale przebadane i bezpieczne 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:08 Tak się zapowietrzyłaś, że zaczęło ci się wydawać, że z powodu covida zniknęły pozostałe choroby i wypadki, przez które trafia się do szpitala? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:08 skumbrie napisała: > >A jak nie palę, nie piję i nie żrę nadmiernie, to mogę wywalić jakiegoś an > tyszczepa ze szpitala? > > > Możesz, ale po co? Po to, żeby onkolog mógł wrócić do swoich pacjentów przygłupku. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:13 no to może poprośmy tych wszystkich którzy żyją w sposób niehigieniczny żeby dbali o zdrowie i odciążyli przeładowaną służbę zdrowia, co? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 17:22 Nie tylko ci z niehigienicznym trybem życia trafiają do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 09:58 alessa28 napisała: > A ty jeśli palisz, pijesz albo nadmiernie zresz, Miło, że przypominasz, że jako antyszczpka jesteś tak samo durna jak pijak czy grubas. Piękna samokrytyka Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 20:20 Ale w czym rzecz - uchwała jakiejś tam rady nie może stać ponad prawem. A prawo mówi jasno, że zmuszanie do noszenia masek jest niezgodne z konstytucją. Rodzice, jeśli chcą, mają odpowiednie narzędzia, aby ukrócić bezprawie w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:26 „uchwała” rady rodziców nie ma mocy prawnej XD Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:28 magdamajak napisała: > A prawo mówi jasno, że zmuszanie do noszenia masek jest niezgodne z konstytucją. Które prawo? Raczysz zacytować przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 07:58 Raczę odesłać do uzasadnień wyroków umarzających kary za brak masek. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 08:09 magdamajak napisała: > Raczę odesłać do uzasadnień wyroków umarzających kary za brak masek. Ależ nie ma ani jednego wyroku stanowiącego, że nakaz noszenia maseczek jest niezgodny z Konstytucją - jeżeli taki znacz to podaj sygnaturę. Początkowo owszem - zakaz wprowadzono wadliwie - rozporządzeniem a nie ustawą ale ustawę już uchwalono: businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/prawo-i-podatki/mandaty-za-brak-maseczek-juz-legalne-rpo-i-sedziowie-przypominaja-obowiazek-wynika-z/nqp9nbj Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:39 Masz problem, żeby w czasie czwartej fali, kiedy mamy szczyt zachorowań i zgonów, wejść na chwilę do przedszkola, gdzie są niezaszszepione dzieci, w masce? Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 07:57 To Wy macie problem. Od dwóch lat w szmatach, a fale się ciągną i jakoś te maski wam g. dają. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 08:11 Maski g. dają, bo połowa społeczeństwa ma w d. pandemię. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 08:34 Nie wymyślaj. W obiektach zamkniętych jestem zazwyczaj ja i może dwie@ trzy osoby bez szmaty. Stanowimy prawdopodobnie promil, nawet nie procent społeczeństwa, ale ciągle zwalacie winę na nas. Ciężko się pewnie pogodzić, że oddychasz od dwóch lat na pół gwizdka i w imię niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 08:37 magdamajak napisała: > Nie wymyślaj. W obiektach zamkniętych jestem zazwyczaj ja i może dwie@ trzy oso > by bez szmaty. Stanowimy prawdopodobnie promil, nawet nie procent społeczeństwa > , ale ciągle zwalacie winę na nas. Minimum z iloma osobami trzeba mieć kontakt, żeby się zarazić? Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 08:39 Przestań się ośmieszać. Maski gówno dają, a na powietrzu to już w ogóle jakiś kretyn chyba tylko w to wierzy. Nawet lekarze to mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 08:47 magdamajak napisała: > Przestań się ośmieszać. Maski gówno dają Jak będziesz mieć kiedyś operację to nie zapomnij powiedzieć lekarzom, że mają nie nosić masek bo 'g..o dają' Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 08:59 Rozmawiałam z chirurgiem, mówi, że to najdebilniejszy argument, jaki słyszał. Uzasadnił tak: owszem, noszę maskę, ale zmieniają mi ją max co 30 minut, a sala jest bardzo dobrze klimatyzowana. Dlaczego nie powstrzymaliście do tej pory wirusa tymi maskami? To już prawie 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 09:15 Dlaczego nie powstrzymaliście do tej pory wirusa tymi maskami? zgadnij, to nie takie trudne..jak mówi troll, rozejrzyj się dookoła Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 09:20 Bo promil ludzi chodzi bez masek? Śmieszne to o poranku😄 Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 11:36 U mnie tak, nawet idioci na zewnątrz noszą. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 15:25 rzadko która operacja odbywa się pod gołym niebem... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 08:50 Nie zaszczepieni to blisko połowa społeczeństwa, a ci bez masek to nawet więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:21 powoli tracę nadzieję że to szaleństwo się kiedyś skończy, skoro coraz więcej ochotników Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:24 No niestety, czapki z głów jak zostało to rozegrane. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:30 fitfood1664 napisał(a): > powoli tracę nadzieję że to szaleństwo się kiedyś skończy, skoro coraz więcej o > chotników Jak tam emigranteczko - Francuzi dalej mają w d..e twoje zdanie i nie wpuszczają cię nawet na kawkę do restauracji? Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:35 araceli napisała: > > Jak tam emigranteczko - Francuzi dalej mają w d..e twoje zdanie i nie wpuszczaj > ą cię nawet na kawkę do restauracji? > > > Ale ty wcale nie jestes w lepszej sytuacji. Bedziesz musiala wciaz chodzic po kolejne dawki by do restauracji wejsc. Kiedy ci wygasnie waznosc certyfikatu, zostaniesz wykluczona ze spoleczeństwa. www.bitchute.com/video/HtdMXVdHtg7F/?fbclid=IwAR3ENNAiFaq-bGxaIajQS_oVpxvKsWdW7sTCl5JSojN408UYZMVRbHSYMEw Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:39 demono2004 napisała: > Ale ty wcale nie jestes w lepszej sytuacji. Tak jasne - mogąc wejść wcale nie jestem w lepszej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:11 araceli napisała: > > > Tak jasne - mogąc wejść wcale nie jestem w lepszej sytuacji > > > Wejdz w link. ktory podalam. Tam jest mowa o paszportach szczepionkowych i jaką rolę odegra w twoim zyciu a wlasciwie, to co z nim zrobi. Wtedy zrozumiesz, dlaczego nie jestes w lepszej sytuacji. Bo nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:20 demono2004 napisała: > Wejdz w link. ktory podalam. Nie klikam w foliarskie linki i nie mam problemu ze szczepieniem się. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:35 araceli napisała: . > > > Nie klikam w foliarskie linki i nie mam problemu ze szczepieniem się. > > To nie jest foliarskie. UE czekala na dogodny moment, by wprowadzic paszporty szczepionkowe od ktorych bedzie zalezało, czy bedziesz w pełni uczestniczyła w życiu społecznym, czy tez zostaniesdz zepchnieta na jego margines i nie bedziesz miała żadnych praw. Tutaj o tym jest mowa. UE chce wprowadzic cos na wzor kredytu zaufania, ktory funkcjonuje w Chinach. Gdybys klinkela w ten "foliarski" link, to byś o tym wiedziała, ale po co Lepiej sie bawic, rzucac na forach, wyzywac innych od foliarzy, tłuczków i antyszczedpów. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawe z tego, ze dzieki paszporcikowi, mozesz w przyszlosci stracic swoje przywileje przez zachowanie, jakie prezentujesz na ematce. W tym oto foliarskim filmie, do ktorego wkleilam link, jest o tym mowa Ja ci naprawde współczuje araceli. Jeszcze bedziesz płakać, ale póki co, ciesz się wolnością, ktora zostaje ci odbierana kawałek po kawałku. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:41 ironizuj póki możesz, taka UE wprowadziła ochronę danych osobowych by położyć na nich łapę i móc nimi dysponowac wg własnego uznania, oraz żeby ukrócić zarobki GAFA w Europie, a ludziska ślepi cieszą się jakimś rodo i poufnością danych Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:47 No napiszę to! Jedź na Białoruś! Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:51 nickbezznaczenia napisał(a): > No napiszę to! > Jedź na Białoruś! Jeszcze troche a i ty bedziesz tam wiała Zobaczysz, co sie bedzie działo juz niedługo. Wspomnisz moje słowa. Zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 13:58 acha, czyli to twoja logika "uważasz że dzieje się źle to jedź tam gdzie jeszcze gorzej", pytam po co? żeby tak jak w opowiastce o kozie, akceptować że źle się dzieje bo może być jeszcze gorzej? narzekasz na przeładowaną covidianami służbę zdrowia? Jedż do RPA Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 07:20 demono2004 napisała: > To nie jest foliarskie. UE czekala na dogodny moment, UE? 'Rząd Światowy' już w foliarskiej grypserze niemodny? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:42 chciałabyś, muszę cię rozczarować, Francuzi to wspaniali ludzie www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=bistrotiers+contre+pass+sanitaire nie tacy jak ci nadgorliwi co w Polsce nie wpuszczają mimo iż przepisy tego nie nakazują Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:48 fitfood1664 napisał(a): > chciałabyś, muszę cię rozczarować, Francuzi to wspaniali ludzie Raca i dlatego nie wpuszczają cię do restauracji, kin czy teatrów. > www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=bistrotiers+contre+pass+sanitaire Nawet napisać porządnie po francusku nie potrafisz tłuczku Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:59 a po czym poznajesz że nie potrafię porządnie pisać po francusku? zdradźże, pośmieję się ja do owych przybytków nie chodzę od lat, ze względów rodzinnych, dlatego zlewam ciśnienie na szczepienia, bo mogę Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:01 fitfood1664 napisał(a): > ja do owych przybytków nie chodzę od lat, ze względów rodzinnych, Aha - prawdziwie 'zasymilowana' miłośniczka francuskiej kultury Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:09 nie żebym odczuwała potrzebę by się z czegoś tłumaczyć, ale powiem ci że chodzenie po przybytkach z autyztycznym nastolatkiem jest dość kłopotliwe, a solidarnie nie będę się sama włóczyła, a gdybym chciała z mężem to dziecka nie mam z kim zostawić na dłużej, więc wyjścia ograniczam. ale nie martw się, mąż świetnie gotuje więc dorestauracji nie ciągnie, no i kulturę dziś można kupić w necie, spoko ...no i gdzie kiepsko piszę po francusku? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:12 I super, tylko po co agresywnie atakujesz tych, którzy wychodzą i jednak wolą się (i innych) zabezpieczać? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:19 nie atakuję wychodzących, tylko nadgorliwych, wychodźcie sobie do woli, to nie wy stanowicie prawo, co do agresii to też ci nic nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:57 W przeciwieństwie do ciebie byłam kilka razy we Francji w tym roku i owszem sprawdzają Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:59 turystkom pewnie tak, spoko ja turystką we Francji nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:03 Nie, nie turystkom. Wiem, że tobie nie sprawdzali bo musieliby ot chya robić on-line, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:08 No nie jesteś, bo siedzisz pod kamieniem i pomstujesz na tych, co podróżują. Skoro i tak nigdzie nie bywasz, to w sumie co za różnica dla ciebie, czy ktoś coś sprawdza, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:13 no bardzo mi przykro że siedzę, ale nie siedzę z powodu covida, tylko z powodu faktu że mam mocno zaburzonego autystyka na stanie, musiałąbym bez męża, a bez niego mi się nie chce, a drugiego dziecka z chorym nie zostawię na dłużej bo co to za zabawa a sytuacja mnie stresuje bo mam życiowe plany i niestety covid je mocno komplikuje, co prawda jeszcze niezaszczepionych nie izolują w obozach, ale i tak obecne zarządzanie pandemią jest mocno stresujące w przypadku gdy ktoś nie zamierza się szczepić Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:15 ba, wszytskim covid komplikuje życie ale to nie powód, żeby (1) być agresywnym (2) kłamać Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:18 fitfood1664 napisał(a): > no bardzo mi przykro że siedzę, ale nie siedzę z powodu covida, tylko z powodu > faktu że mam mocno zaburzonego autystyka na stanie, musiałąbym bez męża, a bez > niego mi się nie chce, a drugiego dziecka z chorym nie zostawię na dłużej bo co > to za zabawa Rozumiem problem logistyczny ale pozbawianie drugiego dziecka dostępu do kultury to kultury to już mi się w głowie nie mieści. > a sytuacja mnie stresuje bo mam życiowe plany i niestety covid je mocno komplik > uje, co prawda jeszcze niezaszczepionych nie izolują w obozach, ale i tak obecn > e zarządzanie pandemią jest mocno stresujące w przypadku gdy ktoś nie zamierza > się szczepić Cóż - twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:32 fitfood1664 napisał(a): > powoli tracę nadzieję że to szaleństwo się kiedyś skończy, skoro coraz więcej o > chotników To sie nigdy nie skonczy. Obawiam sie, ze bedzie tylko gorzej. Niestety, ludzie są sami sobie winni. Dali sie poroznic, skłócić i dziś mamy tego efekty. Wkleje jeszcze to . Taką bedziemy mieć "wolnosc" Podziekujmy nadgorliwym. www.bitchute.com/video/HtdMXVdHtg7F/?fbclid=IwAR3ENNAiFaq-bGxaIajQS_oVpxvKsWdW7sTCl5JSojN408UYZMVRbHSYMEw Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:44 Nie trać nadziei kobieto.Pesymistka cholerna .Życie jest piękne ,wystarczy tylko chcieć i wychylić nosek spod komputera . Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:12 taniarada napisał: > Nie trać nadziei kobieto.Pesymistka cholerna .Życie jest piękne ,wystarczy tylk > o chcieć i wychylić nosek spod komputera . > Ale ja nie jestem pesymistką. Ten film powinien kazdy obejrzeć bo jeśli nic nie bedziemy robić, źle skonczymy. Wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:32 To nie do Ciebie .To do fitfood1664.Sorry tak wyszło .Nie lubię kogoś cytować Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:36 dla ciebie życie jest piękne, dla mnie życie jest ciężkie, proste? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 23:14 Młoda zgorzkniała . Chcesz, żeby Ci zaczęło wychodzić? Bądź dla siebie choć ciut łagodniejsza. Pogódź się z tym, że nie wszystko nam w życiu wychodzi i zamiast się za wszystko biczować, głaszcz się w momentach porażek. Tul, ilekroć będziesz tego potrzebować. Bądź dla siebie dobra, bo to Ty jesteś tu najważniejsza..To takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:02 nie mędrkuj tylko powiedz jak wyleczyć z choroby na którą nie ma lekarstwa, bo jak dotąd to moja jedyna porażka godna tego by zawracać sobie nią głowę Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:28 Jeśli to anhedonia to da się wyleczyć jeśli brak miłości to dłużej t trwa .Na wszystko jest lekarstwo . Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 18:33 Wiem o tym .Przecież się znamy nie od dziś .Nie chciałem być niedyskretny .Ale to nie jest rak na to się nie umiera .Pisałem Ci kiedyś ,że stchórzyłem przed taką miłością i nigdy więcej.Widzę ,że jesteś bardzo rozgoryczona ,bo Twoje pisanie to pokazuje.Wtedy młoda kobieta ,brunetka ,piękna dziewczyną ,zaczęła mi siwieć .Byłem, wydziałem to dziecko i uciekłem jak tchórz . Nie Ty pierwsza ,która musi sobie radzić z autyzmem Mam siostrzeńca po zmarłej siostrze ,duży facet potrzebuje delikatnej opieki.Wierzy we mnie i daje sobie radę .Nie Ty pierwsza . Jeszcze raz Ci powtórzę .Bądź dla siebie choć ciut łagodniejsza. Pogódź się z tym, że nie wszystko nam w życiu wychodzi i zamiast się za wszystko biczować, głaszcz się w momentach porażek. Tul, ilekroć będziesz tego potrzebować. Bądź dla siebie dobra, bo to Ty jesteś tu najważniejsza..Będę Ci to ciągle wklejał w różnych wątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 17:51 fitfood1664 napisał(a): > nie mędrkuj tylko powiedz jak wyleczyć z choroby na którą nie ma lekarstwa, bo > jak dotąd to moja jedyna porażka godna tego by zawracać sobie nią głowę Pewnych rzeczy nie zmienisz-po prostu Nie ma co mędrkowac, wymyślać, szukać rozwiązań. Jest jak jest. I nie ma co sobie zawracać głowy-" nie zawrócisz kijem wisły" ale mozesz próbowac by płynęło się lżej i przyjemniej Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:26 Ludzie powariowali. Od takich trzeba sie trzymac jak najdalej i nie wdawac sie w jakiekolwiek dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:34 Racja.Ciągle burza w szklance wody.Zbędna gadka .Zdrowia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:26 To i tak pikuś przy tym. W Warszawie jednak największe zagęszczenie debili na m2. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:37 gaskama napisała: > A ci to za lokal? jak to możliwe, że przy twoim zamiłowaniu do kowidowej paranoi i knajp nie poznajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:49 gaskama napisała: > Za głupia jesteś, by to zrozumieć? No przyjmij, że za głupia jestem. Ponoć nie gotujesz, korzystasz wyłącznie z knajp i wspierasz kowidiański debilizm. Więc cóż poszło nie tak, że nie rzopoznajesz takiej "świetnej" miejscówki? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:53 Ale już wiem, która to. Więc jak nie masz nic do powiedzenia w jakimś temacie, to nie ubieraj tego w słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:42 alicia033 napisała: > jak to możliwe, że przy twoim zamiłowaniu do kowidowej paranoi i knajp nie pozn > ajesz? O! Kolejna debigranteczka, która restauracji od środka nie widziała od miesięcy bo jej przygłupstwa kraj zamieszkania nie toleruje Ach to skamlenie Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:45 słonko, byli tacy co przetrzymali 2wś, covida też się przetrzyma, bez opaski i bez kolaboracji Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:50 fitfood1664 napisał(a): > słonko, byli tacy co przetrzymali 2wś, covida też się przetrzyma, Tłuczki raczej potrzeb kulturalnych nie mają to 'przetrzymają' 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:01 prymitywne laski kóre potrzebują się pokazac na mieście nie rozumieją że potrzeby kulturalne można zaspokoić w domu, co czynię złotko, bo od lat ze względów logistycznych bywam tylko na zakupach spożywczych Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:03 fitfood1664 napisał(a): > prymitywne laski kóre potrzebują się pokazac na mieście nie rozumieją że potrze > by kulturalne można zaspokoić w domu, Tak tak. A Luwr to zwiedzasz online. Luz - niektórzy nie czują różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:14 boszz, niektórzy tonormalnie nie mają wstydu, patrz wyżej, nie będę się powtarzać Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:06 Eee to żart? Kino, koncert, dobra knajpa.... w domu???? Może cie nie zrozumiałam. Drugie dno? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:15 tak, drugie dno, autystyczny nastolatek na stanie, niskofunkcjonujący, usatysfakcjonowana? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:31 A to co innego. Starałabym się jednak znaleźć opiekunkę i mimo wszystko wyjść od czasu do czasu. Inaczej zwariujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:37 nie znajdę opiekunki, syn jest silny a przy obcych robi się nerwowy, co jest normalne bo jestem chyba jedyną osobą która go w miarę rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:54 Ok. To zupełnie inna sytuacja. Siły życzę! Dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:04 thanks, i sorry za nerwy ktore wylażły w innych postach btw na marginesie bardzo wiele osób nie zdaje sobie sprawy że są w społeczeństwie ludzie podwójnie wykluczeni, i to często ci właśnie zajadle bronią prawa do decydowania o własnym zdrowiu Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 16:18 Fitfood ... moim zdaniem miara człowieczeństwa, miara demokracji, miara siły państwa jest przede wszystkim podejście do najsłabszych, czyli do chorych, niepełnosprawnych, starych. Reszta powinna dać sobie sama radę. Masz pomoc przy synu? Jesli mieszkasz Piza polska. To może pomoc że strony państwa jest lepsza? Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 16:59 gaskama, dzięki, trzymam się, co mi innego pozostało, niestety każda stresowa sytuacja to dla mnie ogromne wyzwanie bo niestety ale długotrwały stres zużywa człowieka i pozbawia warstwy ochronnej, dlatego covid mnie wykańcza i tak, bardziej boję się szczepienia niż choroby, doświadczenie robi swoje o pomocy ze strony państwa mogłabym książkę napisać, ale lepiej nie, w skrócie, każdy kraj ma pod tym względem wady i zalety, w Polsce z tego co widzę nie jest najgorzej, ogólnie, i nie chodzi o pomoc ze strony państwa sensu stricte, tylko o możliwości jakimi dysponuja osoby niepełnosprawne i ich rodziny, terapie, fundacje, zrzutki.... ja się w to nie bawię, ale wiem że można, i to nie jest złe, o Francji nie będę się wypowiadać, ale sporo jest do zrobienia jeśli chodzi o pomoc niepełnosprawnym i ich rodzinom, ale to i w PL przecież Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:39 Czas przyszły nie jest tutaj wskazany. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:11 Można zaspokoić, na przykład puścić sobie Edzię wyjącą o czerwonych makach. Totalnie cię rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:17 można, nie krytykuję, ale ja raczej z fanów Lawrence Brownlee czy Jessye Norman śp Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:47 Nie wiem o co chodzi, ale ja pytałam, bo chce premiować knajpy, które nie wpuszczają foliarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:50 gaskama napisała: > Nie wiem o co chodzi, ale ja pytałam, bo chce premiować knajpy, które nie wpusz > czają foliarzy. Alicja ci nie odpowie bo ona jest antyszczepką ze Szwajcarii - żadnej knajpy od pół roku nie widziała. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:51 Dzieki. Chodzę do SAM na grzybowskim i tam jeszcze kilka dni temu nie wymagali. Ja myślę, że w Warszawie knajpy zaczną wymagać paszportu. Tu 80% jest zaszczepionych. Bez szczepień głównie sloiki, a oni i tak do knajp nie chadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 07:36 Zaczną bankrutować, to zmienią narrację. Właściciel Der Elefant taki wspaniały faszysta, wprowadził taki nakaz, głośno było, lemingi mało się nie posikały. Ale lemingi nie wiedzą, że koleś ma 5 innych knajp, które funkcjonują normalnie. Zwykły marketing, a covidioci podnieceni. Wymaganie tego jest niezgodne z prawem, mówił o tym sam RPO. Zresztą, kto normalny chciałby jeść w takim miejscu. Siedzieć w środku jak ten gestapowiec i nabijać się z tych, ktorzy wejść nie mogą. Trzeba być psychicznie chorym, żeby wspierać faszyzm i segregację w jakiejkolwiek postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 08:15 Nie zaczną. Mają normalnych klientów, a nie płaskoziemców. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 08:42 Zobaczysz. Poczytaj sobie dyskusje pod takimi wpisami knajp na fb - ludziom to się nie podoba. Mi by było zwyczajnie wstyd tam siedzieć, nawet gdybym była, zaszczepiona. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 09:00 Nie podoba się to antyszczepom. Gdyby moja ulubiona knajpa coś takiego wprowadziła, to tylko bym się ucieszyła. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 11:38 Czyli jesteś faszystką. Nie ma się czym chwalić, bo to obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 11:41 I przypominam, że takie działanie jest nizgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:09 Nie, oni nie wpuszczają do restauracji, jeśli nie okażesz. Ty nie masz wyboru. Oczywiste, że to niezgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:13 A restauracje i hotele tylko dla osób dorosłych są zgodne z prawem? A słynny pan drukarz nie dla LGBT był zgodny z prawem? Oh wait, sąd orzekł, że tak 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:30 Możesz się wymądrzać do woli, ja jestem po rozmowie z RPO, sanepidem i policją, więc wiem, co mówię, w przeciwieństwie do Twoich podśmiewajek, które nie mają oczywiście żadnego uzasadnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:36 Wrzuć te opinie promujące antyszczepów, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:49 Wejdź sobie na fb takich knajp i poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:41 Zawracasz dudę rzecznikowi praw obywatelskich, bo knajpa prosi o certyfikat covidowy? Ach, żebyście wy antyszczepy byli tak aktywni społecznie w innych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:45 Oczywiście, od tego on jest. Żebym musiała dorosłym ludziom takie rzeczy tłumaczyć?! Jestem aktywna w każdej sprawie, która mnie interesuje, coviparanoiczko. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:48 No ja nie wiem, kto tu jest paranoikiem Ja sobie wszędzie chodzę, dziś też się wybieram i nie muszę się martwić, że nie będzie dla mnie miejsca. Luzik. A wy sobie na własne życzenie utrudniacie życie i jeszcze macie pretensje o to do reszty świata. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:50 Czujesz się lepsza, z takiego powodu? Jak puste musisz mieć życie, to ja nie chcę nawet wiedzieć. Szczerze? Nie chadzam do knajp w ogóle, kino też mnie nie rajcuję. Robię dymówę dla zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:55 Tak, mam puste życie, bo regularnie korzystam z restauracji, kin i teatrów. Dokładnie tak jest. Dzięki za wnikliwą diagnozę. A przecież mogłabym po prostu siedzieć w domu jak foliarze i wqrwiać się na cały świat, że mnie gdzieś nie chcą, chociaż i tak nie ruszam zadu z kanapy... Czemuż ja tego nie robię? A, no tak, bo mam puste życie, Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 13:01 Uważasz, że o jakości Twojego życia świadczą wyjścia do restauracji? Bez komentarza. Potwierdzasz tylko to, o czym napisałam. Ja nie siedzę i się nie wkurzam, ja działam, jednak różnica zasadnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 13:35 Well, menu w gwiazdkowej restauracji potrafi znacząco wpłynąć na jakość życia, ale rozumiem, że osoba, która z takich miejsc nigdy nie korzysta, może o tym nie wiedzieć. No szkoda, niemniej nie mój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 13:36 Ty serio czujesz się lepsza, bo chodzisz do restauracji 🙄 Poziom pustki level najwyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:00 Nie skarbie, nie czuję się lepsza. Po prostu korzystam z przyjemności życia. Po to są. Jeśli ktoś ich sobie dobrowolnie odmawia, to naprawdę nie jest moje zmartwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:05 Dobrowolnie nie, z przymusu. Przypominam, że nie ma obowiązku szczepień, zatem żądanie dokumentu, który to poświadcza, jest niezgodne z prawem. Równie dobrze można byłoby napisać, że nie wpuszczamy czarnych, skośnookich, brunetek i łysych. Też byś tak klaskała? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:07 magdamajak napisała: > Dobrowolnie nie, z przymusu. Przypominam, że nie ma obowiązku szczepień, zatem > żądanie dokumentu, który to poświadcza, jest niezgodne z prawem. Do klubu 'od 18 lat' też nie ma obowiązku okazania dowodu? Jesteś pewna? Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:21 Dowód osobisty to nie dokumemtacja medyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:30 Ale dowód zawiera dane poufne, dzięki którym można na przykład wziąć lichwiarską pożyczkę na twoje nazwisko, a poza tym hurr durr RODO. Serio, rozczula mnie to popiskiwanie o dokumentacji medycznej. Idź sobie droga magdo do porządnego salonu kosmetycznego, albo do salonu tatuażu. Na dzień dobry dostaniesz formularz z pytaniami o to, na co chorujesz. I tak było jeszcze dłuuuuugo przed covidem. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 15:00 sumire napisała: >Idź sobie droga > magdo do porządnego salonu kosmetycznego, albo do salonu tatuażu. Na dzień dobr > y dostaniesz formularz z pytaniami o to, na co chorujesz. I tak było jeszcze dł > uuuuugo przed covidem. Właśnie. A jak się nie wyspowiadasz to nie zostaniesz obsłużona. I to są pytania o konkretne choroby a nie o certyfikat covidowy, który de facto nie mówi, czy się człowiek zaszczepił czy był chory. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:59 magdamajak napisała: > Dowód osobisty to nie dokumemtacja medyczna. Certyfikat covidowy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:49 Jestem aktywna w każdej sprawie, która mnie interesuj To widać Tylko covid ciebie interesuje (ale to innych nazywasz covidoparanoikami - klasyka) Inne rzeczy mało cie interesują i może się walić i palić eot Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:51 Wy nazywacie mnie antyszczepem (klasyka), to mam do was mówić "umiłowane koleżanki"? No pomyśl chwilę. Nie znasz mnie, nie wiesz, w co się prywatnie angażuję, a więc: zamilcz. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:24 Nie wiedziałam, że u was w Warszawie tak mało restauracji. Spokojnie znajdziesz taką, gdzie wpuszczają antyszczepów. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:29 Ja nie zostawiam takich rzeczy samym sobie. Już dzialam w tej sprawie. I nie nazywaj mnie antyszczepem, króliku doświadczalny. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:37 Możesz się nazywać wolnym człowiekiem, samodzielnie myślącym, a nawet dodać coś o eksperymencie medycznym, to nic nie zmieni. Eot. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:45 Gadanie do Ciebie i tak nic nie zmienia. Pultasz się, to odpowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:09 >Ja myślę, że w Warszawie knajpy zaczną wymagać paszportu. Tu 80% jest zaszczepionych. Bez szczepień głównie sloiki, a oni i tak do knajp nie chadzają. Covidianie dalej myślą, że myślą 😎😎😎 Gdzie wasze mieszkania, samochody i hulajnogi z loterii narodowej? Gdzie ostatnia prosta po drugą dawkę? Myślcie dalej 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 21:49 Po co ta dyskusja - sam autor jak zawsze zakładając wątek mówi, że nie ma o czym To takie hobby, zakładanie watków na forum dyskusyjnym - z odautorskim komentarzem, że nie ma sensu dyskutować. Pozostaje uszanowac jego wolę Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:21 Piszesz o swoich dzieciach więc inni też o nich piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:24 o zdanie w związku z dziećmi nie pytam, a wygłaszanie opinii gdy nikt o nie nie pyta to zwykłe chamstwo, no ale czego tu wymagać Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:25 fitfood1664 napisał(a): > a wygłaszanie opinii gdy nikt o nie nie pyta to zwykłe chamstwo To jest forum dyskusyjne - każdy ma prawo się wypowiedzieć BEZ PYTANIA. Ale spoko - przypomnę ci jak kolejny raz w covidowym wątku zaczniesz rzygać. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:27 jeśli będę robić wycieczki osobiste, proszę bardzo, ale najpierw mnie na nich złap, niektórzy mają klasę mimo pozornego chamstwa, inni nie mają klasy mimo pozorowanej ogłady Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:30 W tym wątku nie ty jesteś dramatis personae. Sama się wcięłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:23 fitfood1664 napisał(a): > od drugiego dziecka ro się już odstosunkuj, bo to nie twój zasłany interes Nic nie poradzę, że widząc krzywdę przykro się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:25 jakoś krzywdzenie innych na forum nic a nic ci nie przeszkadza jestem absolutnie świadoma sytuacji mojej i mojej rodziny, nie porzebuję do tego ciebie, a twoje głodne teksty zachowaj dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:29 fitfood1664 napisał(a): > jakoś krzywdzenie innych na forum nic a nic ci nie przeszkadza Na forum każdy jest dorosły i dobrowolnie - dziecko rodziny nie wybiera. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:35 a rodzina nie wybiera choroby, każdy z nas jest dotknięty tą sytuacją, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:42 fitfood1664 napisał(a): > jakoś krzywdzenie innych na forum nic a nic ci nie przeszkadza > jestem absolutnie świadoma sytuacji mojej i mojej rodziny, nie porzebuję do teg > o ciebie, a twoje głodne teksty zachowaj dla siebie Spokojnie. Dzięki paszporcikowi to jej sie urwie. Bedzie musiala byc grzeczna i trzymac sie w ryzach, inaczej bedzie tracila swoje przywileje jeden po drugim Taką przyszłość gotuje nam wszystkim UE. Niezaleznie od tego, czy ktos jest zaszczepiony, czy nie. W Chinach juz tak mają. Jak ktos jest niegrzeczny i ma za mało punktow, nie wsiadzie do pociągu. To samo chcą wprowadzic na całym świecie. Wszyscy obudzimy sie z ręką w nocniku. Ciekawe, co wtedy taka araceli zrobi i komu sie poskarzy. Do kogo bedzie miala pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:45 do nikogo bo już dziś nie ma komu, to co się dzieje to Orwell w pełnej krasie, pogwałcenie podstawowych praw obywatelskich wbrew naukowym przesłankom, codziennie przecieram oczy ze zdumienia że to się dzieje naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:54 fitfood1664 napisał(a): > do nikogo bo już dziś nie ma komu, to co się dzieje to Orwell w pełnej krasie, > pogwałcenie podstawowych praw obywatelskich wbrew naukowym przesłankom, codzien > nie przecieram oczy ze zdumienia że to się dzieje naprawdę Ogladalam wczoraj film o tych paszporcikach i ciary przeszly mi po plecach. Czytalam kiedys o tym, ale bylam przekonana, ze to bzdury. Jak widac, to juz sie dzieje na naszych oczach,... Zajebista przyszlosc nas czeka przez takie araceli,gaskamy i inne ematusie. Odpowiedz Link Zgłoś
zozizu Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 22:57 Ja też przecieram oczy. To nie moze być naprawdę. Niewidzialny wirus przechodzacy przez drzwi. Ktoß niezle sie bawi, wymyslajac te brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Chorzy ludzie 08.12.21, 23:03 zozizu napisała: > Ja też przecieram oczy. To nie moze być naprawdę. Niewidzialny wirus przechodza > cy przez drzwi. Ktoß niezle sie bawi, wymyslajac te brednie. Media od początku kłamią i wmawiają brednie ludziom. Tutaj wklejam link do filmu, jak media potrafia manipulować ludźmi. Oni naprawdę mają ludzi za debili. I te ich reklamy... Śmiech na sali www.bitchute.com/video/eZN7ib9TQkxK/?fbclid=IwAR1x_Uko3rs4ezt97e0vZEAY2neVWamFic51kVKfiabbLcRWwgBpBqyMuZk Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 13:30 fitfood1664 napisał(a): > do nikogo bo już dziś nie ma komu, to co się dzieje to Orwell w pełnej krasie, > pogwałcenie podstawowych praw obywatelskich wbrew naukowym przesłankom, codzien > nie przecieram oczy ze zdumienia że to się dzieje naprawdę Nie, to nie Orwell Orwellem , obozami, itp wycierają sobie usta ludzie, którym pasuje podpięcie się pod taką ideologię- z różnych przyczyn. Niektórzy boją się kłucia i zastrzyków, inni ( jak ty ) twierdzą że skoro siedzą w domu i tak i tak- i nigdzie nie wychodzą - to nie muszą być solidarni społecznie. A argument drugiego dziecka uważam za trafiony- jeżeli jest to osobnik wychodzący, mający normalny kontakt z towarzystwem i otaczającym światem- po prostu może gówno przywlec do domu i was zarazić ( tak jak i inne zarazki i wirusa które jednak nie są tak groźne ) Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:07 " inni ( jak ty ) twierdzą że skoro siedzą w domu i tak i tak- i nigdzie nie wychodzą - to nie muszą być solidarni społecznie" mylisz się, to nie tak, ja odmawiam szczepień gdyż moje zaufanie do rządów i lekarzy się skończyło, jestem solidarna, ty tego nie widzisz, bo dla ciebie bycie solidarnym to iść i zaszczepić się, dla mnie to stawiać opór temu szaleństwu, po prostu znajdujemy się w przeciwnych obozach Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 17:09 Jakiemu szaleństwu stawiasz opór ? To, że się nie zaszczepisz jest oporem ? Sprawi, że "to szaleństwo" zniknie ? Przeciwnie. To krecia robota- bo sprzeciw "waszego obozu'" i negowanie potrzeby szczepien by osłabić wirusa - jeszcze bardziej go napędza ( daje przestrzeń do mutowania ) Odpowiedz Link Zgłoś
anastazja_1982 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 12:49 No to, widać w Europie Zachodniej sami debile są. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:16 w każdym społeczeństwie jest ich sporo, btw na zachodzie formy nacisku są o wiele bardziej drastyczne, chwała ci rządzie PiS Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 14:42 No chwała, chwała. Co prawda mamy zakaz aborcji, sądy na skinienie prokuratora generalnego, stan wyjątkowy, zaorane media publiczne, zaorane najważniejsze instytucje kultury w kraju, wycinane na potęgę lasy, codzienne miliony kary za Turów, zawieszoną wypłatę z Funduszu Odbudowy, pieniądze dla ofiar przemocy wydane na imprezy partyjne i Bąkiewicza, szalejącą inflację, premiera z majątkiem przepisanym na żonę, kościół wpychający się w każdą sferę życia, uchwały przeciwko ideologii LGBT, świra fundamentalistę na stanowisku ministra edukacji, Ordo Iuris przesłuchujące studentów, najgorsze powietrze w Europie, nowe i ciągle podnoszone podatki, skrajną, proputinowską prawicę bratającą się w Warszawie... Coś z pewnością pominęłam, no ale chwała ci rządzie PiS, nieszczepy mogą wszystko to łyknąć bez popitki za tę swoją "wolność". Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 15:38 Ciekawe, czy twoje dzieciaki, którym matka radośnie zgotowuje życie w autorytarnym, biednym kraiku na peryferiach Europy, bo wszystko lepsze od szczepionki, będą dzieliły twój entuzjazm. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 15:43 o moje dzieci się nie martw, żadne nie wiąże z Polską swojej przyszłości co nie znaczy że poczynania innych rządów uważam za lepsze w kwestii covida i ja nic nie zgotowuję, nawet nie chodze tu na wybory, nie ma na kogo głosować Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 15:49 Ależ dlaczego nie? Wypuścisz je do kalifatów, gdzie panuje szczepionkowy zamordyzm? Matko, ja to bym na progu leżała jak Rejtan, żeby tylko w twoim pisiorskim raju zostały. Kwestia niechodzenia na wybory w ustach antyszczepa, który dla zdrowia głoduje, absolutnie mnie nie dziwi, to bardzo spójne z całością twojej retoryki. Niemniej zmartwię cię - polski system wyborczy jest tak skonstruowany, że nie głosując, w istocie popierasz najbardziej popularną partię. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 16:04 dlaczego nie? sprawa dość złożona, nie ma nic wspólnego z polityką nie głosując popieram najbardziej popularną partię? jakoś mnie to nie bulwersuje Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 16:10 Wiem, że nie bulwersuje cię JAKĄ partię popierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 17:03 w Polsce nie popieram żadnej, doceniam jednak dotychczasową postawę PiS w kwestii szczepień i zarządzania pandemią, nie będę kryć że mi to na rękę, póki co, choć zapowiadają że po nowym roku będą nas prześladować do skutku, przecież odgrażają się że idą na wojnę z niezaszczepionymi Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 17:05 Ten chaos od blisko 2 lat nazywasz postawą? Odpowiedz Link Zgłoś
anastazja_1982 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 15:02 Nie zrozumiałaś. Na Zachodzie to z maseczkami czy wejściem do restauracji jedynie za okazaniem certyfikatu to oczywista oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 15:32 bzdura, inaczej nie byłoby protestów na taką skalę Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 15:33 bo całej kampanii fake newsów nie ma..w ogóle.... Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 15:45 nie, o tych: www.bbc.com/news/world-europe-59363256 Odpowiedz Link Zgłoś
anastazja_1982 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 15:43 Ale wiesz, kto protestuje? Prekariat. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 15:45 uściślij myśl, nie bardzo rozumiem cel twojej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 20:02 Czemu zatem ma służyć ta segregacja? www.planeta.pl/amp/full/106424/Wiadomosci/Swiat/Hiszpania-Ognisko-Covid-19-po-imprezie-w-szpitalu.-Wszyscy-zaszczepieni-08-12-2021?utm_medium=referral&utm_source=upday Odpowiedz Link Zgłoś
zozizu Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 20:11 Paszportom kowidowym. To jest cel sam w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajak Re: Chorzy ludzie 09.12.21, 20:10 www.planeta.pl/amp/full/106424/Wiadomosci/Swiat/Hiszpania-Ognisko-Covid-19-po-imprezie-w-szpitalu.-Wszyscy-zaszczepieni-08-12-2021?utm_medium=referral&utm_source=upday Odpowiedz Link Zgłoś