tryggia Re: Hity kosmetyczne 2021 24.12.21, 13:44 Moje odkrycia i zachwyty to seria Crazy Hair, nareszcie ogarnęłam z powodzeniem włosing oraz mgiełka przed/po makijażem z MACa Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Hity kosmetyczne 2021 24.12.21, 23:03 Emulsja do mycia CeraVe zielona, krem yonelle Trifusion i serum z hesperydyną (2021 powitał mnie zmianą typu cery i pielegnacji - żegnaj retinolu), olejek konopny Nacomi, mgielka do twarzy Anthelios spf 50 od La Roche-Possay rozświetlacz w kremie Miya, kolorowe tusze do rzęs Avril, tania, dobra i expresowa (1-3min) maseczka do wlosów Cafe mimi (żółte opakowanie), nablyszczajace serum bez splukiwania Framesi smooth & shine - diabelnie wydajne. Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Hity kosmetyczne 2021 25.12.21, 15:35 Ja niezmiennie tretinoina, sprowadzam z alldaychemist. W tym roku doszły do hitów: - maska-krem pod oczy Bandi Anti-Dry - masełko do demakijażu Bandi Anti-Irritate - laser tulowy Lavieen - zajarał mi skórę i przebarwienia się złuszczyły, cera i koloryt wyrównały, ale to subablacja więc można normalnie funkcjonować, to nie jest CO2. Za pół roku powtórzę - podkład mineralny Pixie -efekt photoshop u mnie - szczotkowanie ciała! Mimo dużej aktywności fizycznej mam cellulit spory i po tygodniu szczotkowania (najtańsza szczotka z Rossmanna) juz widac bylo roznice maska na noc do ust Laneige. Nie jest tanie ale jedni opakowanie ja chyba rok(!) zużywam. Nie znalazłam godnego następcy - tarka Cudo - samoopalacz Saint-Tropez z rękawicą - maska Biovax na włosy taka brązowa Naturalne Oleje - mega emolientowa, jest genialna Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Hity kosmetyczne 2021 26.12.21, 15:46 youngagain napisał(a): > Ja niezmiennie tretinoina, sprowadzam z alldaychemist. Jest jakaś normalna forma płacenia na Alldaycheist? Widzę tylko bitcoiny i 'local bank transfer' przy czym nie ma podanego żadnego konta ani serwisu płatniczego... Odpowiedz Link Zgłoś
lanola.x Re: Hity kosmetyczne 2021 27.12.21, 10:59 Podbijam, też jestem ciekawa, a ile kosztuje przesyłka do pl? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Hity kosmetyczne 2021 26.12.21, 22:04 Gucci zapach Mania - z białą (perłową) nakrętką. Jak?? No jak można tak długo będący na rynku, kultowy juz zapach przestać produkować?? Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Hity kosmetyczne 2021 27.12.21, 11:18 Znam tylko zapach Mania Armaniego. Lubiłam go kiedyś. Potem znikł i trzeba go specjalnie szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 19:39 1. Unicorn z Eveline, takie kropelki pod podkład, nawilżają, pielęgnują i powodują, że moja sucha skóra nie zamienia się w maskę gdy mam na twarzy podkład 2. Podkład Wonder Match również z Eveline, kupiłam w ciemno nowy kolor i chyba trafiłam w dziesiątkę, identyczny jak moja skóra 3. Olejek do demakijażu Dermedic - zużyłam już kilka opakowań 4. Stara jak świat pomadka Lipfinity z Max Factora w kolorze 016, to jest mój kolor ust, tylko wyraźniejszy, uwielbiam ją 5. Lipidowy krem na zimę z Iwostinu z spf 20 6. Kremowa kuracja anti rouge z Bandi, naprawdę zmniejsza mi widoczność naczynek + kremowa kuracja anti dry 7. Serum Factor g z Sesdermy, ciągle do niego wracam 8. Nowość z Nacomi, serum liftingujące pod oczy - fajne! Używam rano, wieczorem mój hit z Image Skincare 9. Hit nad hity czyli Medik8 Crystal Retinal - jakie to łagodne, jak wygładza skórę mam 3 i 6, ale szóstki jeszcze nie używałam 10. Do ciała olejowy peeling morski z Ziaji - zużyłam kilka opakowań i nawet nie rozglądam się za innym 11. Krem z Bielendy z ceramidami na noc - też kolejne opakowanie za mną Nie mam hitu do włosów niestety. Żadna odzywka nie powoduje mojego wow, skórę głowy mam przesuszoną i nawet olejowanie nie pomaga. Włosy mi się kołtunią i wypadają Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 20:28 Próbowałaś gluta lnianego na skórę głowy? Mi bardzo pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 20:32 O kurczę, piłam go z powodu bólu żołądka, ale na kładzenie go na skórę głowy nie wpadłam. Gęsty ma być czy rzadki? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 20:35 Gęsty lepszy, bo nie spływa. Tylko odcedzić nie zapomnij :p Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 21:12 To jest to serum pade? cosibella.pl/product-pol-3930-Medik8-Crystal-Retinal-3-Stabilne-Serum-Przeciwstarzeniowe-o-Sredniej-Mocy-30ml.html Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 21:40 ja nie Pade, ale odpowiem, bo tez uzywam - tak, to serum 🙃 trzeba szuksc obnizek, lookfantastic ma regularne, ja juz 2 razy tam kupilam w b. dobrej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 21:47 I rzeczywiście takie super??? Na razie stosuję głównie peptydy miedziowe i zwykłe plus Wit. C i jest całkiem przyzwoicie, ale powoli zbliżam się do 40 więc może to jest ten moment? Tych cudów za tysiska to na pewno nie kupię, ale ten jest jeszcze do przeżycia, tym bardziej że mówisz że można kupić taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 21:51 Ja używałam różnych kremów z retinolami i ten mogę polecić ze względu na brak jakichkolwiek podrażnień. Z tańszych z kolei bardzo odpowiada mi Retises 0.5 z Sesdermy. Oba bardzo szybko niwelują jakiekolwiek grudki, przebarwienia po pryszczach, wygładzają i rozświetlają skórę. Cudu w postaci odmłodzenia niestety nie doświadczyłam Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 22:21 No właśnie o ten brak podrażnień mi chodzi, bo jakoś nie mam samozaparcia, żeby przechodzić przez to przyzwyczajanie skóry. Bez odmłodzenia przeżyję jestem jak pyza na polskich dróżkach, podskórny tłuszczyk wypełnia mi zmarszczki, do tego mam mimikę przedszkolaka więc w efekcie to tworzy całkowite zaprzeczenie klasycznej ematkowej bitch face i na razie wyglądam raczej młodziej niż starzej w odniesieniu do wieku. No ale myślę nad tym retinolu w ramach profilaktyki, bo eldorado kiedyś się skończy a przez przesuszoną, podrażnioną skórę nie chce mi się przechodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 23:27 Ja w Twoim wieku... też nie miałam zmarszczek. Teraz moją główną bolączką jest owal, popsuł się, no Ale bardziej suchą skórę będziesz miała po retinolu, nie ma bata. Nie w takim sensie, że będzie jak papier i będziesz musiała nakładać tony nawilżaczy, ale bez treściwszych kremów na noc się nie obejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 22:05 iuscogens napisał: > I rzeczywiście takie super??? Na razie stosuję głównie peptydy miedziowe i zwyk > łe plus Wit. C i jest całkiem przyzwoicie, ale powoli zbliżam się do 40 więc mo > że to jest ten moment? Tych cudów za tysiska to na pewno nie kupię, ale ten jes > t jeszcze do przeżycia, tym bardziej że mówisz że można kupić taniej. Tańszą wersję retinalu masz z Geek & Gorgeous: serum A-Game w 2 stężeniach i serum ze SkinTra - Liquid Happiness. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 22:11 Dzięki, poczytam bo nie słyszałam o tych produktach. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Hity kosmetyczne 2021 31.12.21, 22:10 Ja napisze tak, jest fane to serum, ale młodziej jakis nie wyglądam. Podrażnień brak, a przez pomyłkę kupiłam z numerem 6. Szczerze, to wole retinol od medic8 , taki w brązowej buteleczce. Mniej wysusza mi cerę niż crystal retinal. Z medic8 mogę tez polecic serum vit c, jest super, a do tego ma bardzo przyjemny, delikatny zapach cytrusów. Krem pod oczy z vit a Sleep glycolic Zamówiłam tez od nich krem z filtrem . Do tej pory miałam paula’s choice, który był extra. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 23:57 pade napisała: > 1. Unicorn z Eveline, Tak, tak, tak tylko butelka brzydka > Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 21:16 Ooooo tak.....rozswietlacz Miya ten w słoiczku jest super Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 21:29 Kategoria stopy: poza tarką cudo, odkryłam Swederm, krem z wit. E, takie stopy miałam tylko po Cremobazie 50. Do rąk wolę jednak wersję szarą Hudsalvy . Włosy: Odżywka nawilżająca HTC. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 21:42 Moim hitem jest kuracja do włosów jantar, zestaw z czepkiem, tam szampon głęboko oczyszcza i jest serum olejkowe, super są włosy po tym Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 21:46 Kupilam w biedrze. Rewelacyjnie mi robi na twarz Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 21:56 Uzupełniam: Pianka ananasowa do mycia twarzy Bielendy (brzoskwiniowa już nie była tak fajna) Odpowiedz Link Zgłoś
bezsenna_pani Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 23:05 Kolorówka: cienie Natasha Denona (Glam), podkład Golden Rose Total cover, puder bronzujący O! Mega Bronze Coconut, tusz do rzęs Pat McGrath Pielęgnacja: Kosmetyki Brooklyn Groove, zwłaszcza dezodorant w kremie węgiel i limonka oraz tonik manuka, tymianek, wierzba; Dezodorant w kremie greendoor. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Hity kosmetyczne 2021 31.12.21, 20:49 Rzutem na tasme penhaligon's halfeti. Dzis doszly probki i jestem w niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Hity kosmetyczne 2021 02.01.22, 20:42 Makijaż - rozświetlający korektor pod oczy Magic Concealer HR, coś wspaniałego. Włosy- nawilżający krem do włosów Curl Manifesto, robi piękne sprężyste loki peeling do skóry głowy Pharmaceris H-Stimupeel, dla mnie jak do tej pory najlepszy z peelinigów mieszanych, szkoda tylko, że nie jest przy okazji myjący... Twarz - balsam do demakijażu Take The Day Off Clinique Egyptian Magic, krem/maść naprawcza Odpowiedz Link Zgłoś