marzeka11 21.12.21, 19:32 Ubieracie się tak w okresie świątecznym? Ubrania z akcentami świątecznymi- a to choinka, w to bałwanek itd. Mam 1 sweterek z takimi akcentami, ale takie ubranie wydaje mi się dziwaczne: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotejka Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:35 Ja mam koszulkę z głupim napisem W sumie do świątecznych prac domowych zakładam Prezentować? Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:36 Mam piżamę oraz sweter z bałwanem grający Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:40 Ja mam migającą światełkami czapkę 🎄 Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 23:04 A ja czapkę z reniferem, z napisem Ho Ho Ho, chodzę w niej całą zimę 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 23:09 nigdynigdynigdy84 napisała: > A ja czapkę z reniferem, z napisem Ho Ho Ho, chodzę w niej całą zimę 😁 Ho - WYKRYTO: JAPOŃSKI - Suplement translate.google.pl/?hl=pl&tab=rT&sl=auto&tl=pl&text=Ho%20Ho%20Ho&op=translate Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:38 Ten strój raczej jest do przyciągania uwagi na witrynie. Chyba nie liczą, że ktoś kupi Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:57 Chyba liczą. Za manekinem widać takie same marynarki na wieszaku Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 23:58 W zeszłym roku widziałam w sklepie faceta w takim garniturze. Przechodzacy go komplementowali, a on był bardzo zadowolony 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 00:30 majenkir napisała: > W zeszłym roku widziałam w sklepie faceta w takim garniturze. Przechodzacy go k > omplementowali, a on był bardzo zadowolony 😜 Gdyby mnie komplementowali przechodzący, to bym już więcej nie założył tego garnituru, bo nie lubię się wyróżniać za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:44 Mam kolczyki w kształcie choinek czy może tych skarpetek do wieszania nad kominkiem czy coś podobnego 😁 Takie ubrania są dla żartu przecież, nikt nie nosi ich na poważnie . Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:55 Mam sweter z zabawnym reniferem. Kupiony bo u mnie w firmie taka tradycja na wigilijnych spotkaniach Ubieram go właśnie na służbową wigilię i czasem jeszcze raz -dwa w roku, np. w świąteczny wieczór czy do przed wigilijnej krzątaniny ale nie chodzę w nim częściej bo jakoś tego nie lubię. w tym roku będę też miała jakieś świąteczne skarpetki, pomysł jednej z dziewczyn z którą jemy wigilię, i je pewnie będę zakładać częściej, bo na nie zwyczajnie nie zwracam takiej uwagi. U mnie to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:59 Mam świąteczny sweter, sukienkę i kilka par skarpetek. Zakładam po kilka razy w roku w stosownym okresie (skarpetki częściej). Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 23:23 W pracy maseczka w renifery, kolczyki choinki lub renifery, bluzka z bałwankiem lub Mikołajem. W domu domowa sukienka albo piżama. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 23:43 Podobają mi się sweterki...ale ja sweter zakładam jak jest zimno. Mam kolczyki świąteczne Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 23:50 Ten garniturek to zdecydowanie przesada, ale sam krawat a nawet marynarka do czarnej reszty by przeszła. Ja z córkami mamy piżamy takie same, one sukienki elfa w zasadzie takie do spania ale młoda do przedszkola tak poszła w poniedziałek bo za nic nie chciała zdjąć. Mężowi kupiłam też jedną fajną świąteczną koszulkę, może kiedyś wkleję bo nie rozumiem dosłownie co tam pisze... A ja mam sweterek, bluzę w której właśnie siedzę i nie mogę się rozstać taka miła i przyjemna... Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 02:53 Najbardziej podoba mi się taki Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 06:37 No tak, żenada Typowo polskie Przypominam, ze swietujemy urodziny człowieka, który zginął za to, że mówił, ze ludzie ogólnie są dobrzy i mogliby być dla siebie trochę lepsi Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 07:20 kropkacom napisała: > Jesteś dla ludzi lepsza? chcesz mnie rozliczyc z dobrych uczynkow? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 07:25 Zastanawiam się tylko czy to, że obchodzisz urodziny człowieka, który wierzył w dobro innych ograniczyłaś tylko do zrobienia tortu czy to dla ciebie znaczy coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 07:35 kropkacom napisała: > Zastanawiam się tylko czy to, że obchodzisz urodziny człowieka, który wierzył w > dobro innych ograniczyłaś tylko do zrobienia tortu czy to dla ciebie znaczy co > ś więcej? mysle, ze troszke cie ponioslo i sie zagalopowalas i ze pierdulety na forumie nie jest to miejsca i sposob na rozliczanie kogos z jego zycia duchowego czy religijnego tort moge ci pokazac i odpowiem ci swiateczna koszulką Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 07:41 Raczej nie. To chyba twoje słowa, tak? "No tak, żenada Typowo polskie Przypominam, ze swietujemy urodziny człowieka, który zginął za to, że mówił, ze ludzie ogólnie są dobrzy i mogliby być dla siebie trochę lepsi " Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 09:26 >Przypominam, ze swietujemy urodziny człowieka, który zginął za to, że mówił, ze ludzie ogólnie są dobrzy i mogliby być dla siebie trochę lepsi Nie. Biblijnie zginął, żeby zawrzeć nowe przymierze między Bogiem a ludźmi, a w praktyce za to, że za bardzo fikał kapłanom. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 16:48 "Typowo polskie" - takie teksty są żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka1 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 08:39 piękny wzór, szkoda, że nie widziałam przed pracową wigilią wiele osób miało wyszyte te świąteczne gwiazdki na sweterkach Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 06:48 Zamierzona przesada dla ludzi których to bawi. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
chebellacosa92 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 07:03 Kupiłam sobie na Bonprix legginsy w świąteczny wzór. A wczoraj robiłam pierogi z rogami renifera na głowie. Liczy się? Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 07:56 chebellacosa92 napisała: A wczoraj robiłam pierogi > z rogami renifera na głowie. To na pewno nie były rogi renifera, tylko chińska imitacja z toksycznego plastiku. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 09:20 Aż tak to nie, szkoda mi kasy. Ale mam koszulkę z pepco z brokatową bombką, bluzkę z choinką i oczywiście kilka par świątecznych i zimowych skarpetek i noszę w sezonie świątecznym. Mam jakąś sukienkę z bombkami z ciuchladu, zakładam w domu. Od córki pożyczam kolczyki, ma ich całą masę, jakieś tanie marketowe i własnej produkcji. A i kapcie mam z Mikołajami. Liczę, że dostanę świąteczną piżamę. Fajnie, gdy ludzie potrafią wyluzować Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 10:17 ga-ti napisała: > Fajnie, gdy ludzie potrafią wyluzować Co ma wspólnego z wyluzowaniem produkcja i wkładanie ubrań które nosi się przez kilka dni w roku? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 10:26 Ludzie produkuja mase raczy ktorych nie potrzebuja, kupuja i uzyja kilka razy a potem wyrzuca. Masz problem akurat ze swiatecznymi? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 10:47 ritual2019 napisał(a): > Ludzie produkuja mase raczy ktorych nie potrzebuja, kupuja i uzyja kilka razy a > potem wyrzuca. Masz problem akurat ze swiatecznymi? Generalnie nie cierpię nachalnego namawiania do kupowania wszelkich "must haveów" i innych śmieci-musisztomieci. Okres świąteczny to szczyt takich przykładów. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 11:25 Nie musisz kupowac. Ja nie kupuje wszystkiego, kupuje to co lubie, co mi sie podoba, co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 11:30 W sumie buty zimowe na duży śnieg też wyjmuję z szafy na kilka dni w roku (albo wcale nie wyjmuję), bo pozostałe dni zimowe oblecę w botkach. Świąteczny obrus w zasadzie na Wigilię tylko wyjmuję, bo po kolacji zwykle ląduje w koszu na pranie, a przez cały rok leży na półce. Podobnie z dekoracjami bożonarodzeniowymi i wielkanocnymi, wyjmowane są na kilka dni w roku, a później leżą w szafie. Tak samo świąteczne sweterki, nie wyrzucam po jednym sezonie, zostawiam na następny. Przymusu nie ma, można nie kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 09:29 W sobote mielismy evening/night out, widzialam faceta w takim gatniturze w jednym z barow. Fajne, i w sumie czemu nie, wszak o dobra zabawe chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 09:36 ritual2019 napisał(a): > W sobote mielismy evening/night out, widzialam faceta w takim gatniturze w jedn > ym z barow. Fajne, i w sumie czemu nie, wszak o dobra zabawe chodzi. Kiedyś ktoś dziwacznie ubrany i zapewniający zabawę, to był błazen w cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 10:08 Czasy sie zmiejnily, formy zabawy takze. Jednak sa tacy ktorzy nie potrafia sie bawic i nie maja dystansu do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 10:15 Nie, nie mam potrzeby przebierania się za choinkę. "Świątecznych" kiczowatych sweterków nie cierpię. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 11:32 Czyli nie względy ekologiczne, a własne poczucie stylu sprawia, że nie kupujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
trzytysiacesiedemset Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 11:39 Ubrań z motywami typowo bożonarodzeniowymi to nie mam i nie kupuję - ani sobie ani dzieciom - ale takie w klimacie ogólnie "zimowym" już tak. W tym roku kupiłam sobie kraciastą flanelową piżamę i grube wełniane skarpety jako główny outfit na leniwe, zimowe wieczory i weekendy. Lubię też norweskie wzory, kożuchy, swetry w warkocze i ogólnie różne nieco rustykalnie robione dzianiny. Odpowiedz Link Zgłoś
piesekpustyni Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 18:35 Tak to nie 😁 Ale dzieci namówiły mnie i wszyscy mamy świąteczne tshirty i sweterki 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Świąteczne stroje :) 23.12.21, 00:40 Proszę bardzo piżamka do kompletu 😉 Odpowiedz Link Zgłoś