Dodaj do ulubionych

Świąteczne stroje :)

21.12.21, 19:32
Ubieracie się tak w okresie świątecznym? Ubrania z akcentami świątecznymi- a to choinka, w to bałwanek itd.
Mam 1 sweterek z takimi akcentami, ale takie ubranie wydaje mi się dziwaczne:
Obserwuj wątek
    • pepsi.only Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 19:57
      Sweterki, lubię!
    • kotejka Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:35
      Ja mam koszulkę z głupim napisem
      W sumie do świątecznych prac domowych zakładam wink
      Prezentować?
    • mondaymorning1987 Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:36
      Mam piżamę oraz sweter z bałwanem grający
      • magdallenac Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:40
        Ja mam migającą światełkami czapkę 🎄
        • nigdynigdynigdy84 Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 23:04
          A ja czapkę z reniferem, z napisem Ho Ho Ho, chodzę w niej całą zimę 😁
          • januszekxxl Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 23:09
            nigdynigdynigdy84 napisała:
            > A ja czapkę z reniferem, z napisem Ho Ho Ho, chodzę w niej całą zimę 😁

Ho - WYKRYTO: JAPOŃSKI - Suplement
            translate.google.pl/?hl=pl&tab=rT&sl=auto&tl=pl&text=Ho%20Ho%20Ho&op=translate
    • mama-ola Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:38
      Ten strój raczej jest do przyciągania uwagi na witrynie. Chyba nie liczą, że ktoś kupi smile
      • kaki11 Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:57
        Chyba liczą. Za manekinem widać takie same marynarki na wieszaku smile
        • majenkir Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 23:58
          W zeszłym roku widziałam w sklepie faceta w takim garniturze. Przechodzacy go komplementowali, a on był bardzo zadowolony 😜
          • januszekxxl Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 00:30
            majenkir napisała:
            > W zeszłym roku widziałam w sklepie faceta w takim garniturze. Przechodzacy go k
            > omplementowali, a on był bardzo zadowolony 😜

Gdyby mnie komplementowali przechodzący, to bym już więcej nie założył tego garnituru, bo nie lubię się wyróżniać za bardzo.
    • konsta-is-me Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:44
      Mam kolczyki w kształcie choinek czy może tych skarpetek do wieszania nad kominkiem czy coś podobnego 😁
      Takie ubrania są dla żartu przecież, nikt nie nosi ich na poważnie .
    • kaki11 Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:55
      Mam sweter z zabawnym reniferem. Kupiony bo u mnie w firmie taka tradycja na wigilijnych spotkaniach smile Ubieram go właśnie na służbową wigilię i czasem jeszcze raz -dwa w roku, np. w świąteczny wieczór czy do przed wigilijnej krzątaniny ale nie chodzę w nim częściej bo jakoś tego nie lubię.
      w tym roku będę też miała jakieś świąteczne skarpetki, pomysł jednej z dziewczyn z którą jemy wigilię, i je pewnie będę zakładać częściej, bo na nie zwyczajnie nie zwracam takiej uwagi.
      U mnie to tyle.
    • angazetka Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 22:59
      Mam świąteczny sweter, sukienkę i kilka par skarpetek. Zakładam po kilka razy w roku w stosownym okresie (skarpetki częściej).
    • aurinko Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 23:23
      W pracy maseczka w renifery, kolczyki choinki lub renifery, bluzka z bałwankiem lub Mikołajem. W domu domowa sukienka albo piżama.
    • hanusinamama Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 23:43
      Podobają mi się sweterki...ale ja sweter zakładam jak jest zimno.
      Mam kolczyki świąteczne smile
    • kkalipso Re: Świąteczne stroje :) 21.12.21, 23:50
      Ten garniturek to zdecydowanie przesada, ale sam krawat a nawet marynarka do czarnej reszty by przeszła.
      Ja z córkami mamy piżamy takie same, one sukienki elfa w zasadzie takie do spania ale młoda do przedszkola tak poszła w poniedziałek bo za nic nie chciała zdjąć. Mężowi kupiłam też jedną fajną świąteczną koszulkę, może kiedyś wkleję bo nie rozumiem dosłownie co tam pisze...tongue_out A ja mam sweterek, bluzę w której właśnie siedzę i nie mogę się rozstać taka miła i przyjemna...
    • cichadziewuszka Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 02:53
      Najbardziej podoba mi się taki
      • kotejka Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 06:37
        No tak, żenada
        Typowo polskie
        Przypominam, ze swietujemy urodziny człowieka, który zginął za to, że mówił, ze ludzie ogólnie są dobrzy i mogliby być dla siebie trochę lepsi
        • kropkacom Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 06:49
          Jesteś dla ludzi lepsza?
          • kotejka Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 07:20
            kropkacom napisała:

> Jesteś dla ludzi lepsza?

big_grin
            chcesz mnie rozliczyc z dobrych uczynkow? wink
            • kropkacom Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 07:25
              Zastanawiam się tylko czy to, że obchodzisz urodziny człowieka, który wierzył w dobro innych ograniczyłaś tylko do zrobienia tortu czy to dla ciebie znaczy coś więcej? big_grin
              • kotejka Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 07:35
                kropkacom napisała:

> Zastanawiam się tylko czy to, że obchodzisz urodziny człowieka, który wierzył w
                > dobro innych ograniczyłaś tylko do zrobienia tortu czy to dla ciebie znaczy co
                > ś więcej? big_grin

mysle, ze troszke cie ponioslo i sie zagalopowalas
                i ze pierdulety na forumie nie jest to miejsca i sposob na rozliczanie kogos z jego zycia duchowego czy religijnego
                tort moge ci pokazac
                i odpowiem ci swiateczna koszulką big_grin
                • kropkacom Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 07:41
                  Raczej nie. To chyba twoje słowa, tak?

"No tak, żenada
                  Typowo polskie
                  Przypominam, ze swietujemy urodziny człowieka, który zginął za to, że mówił, ze ludzie ogólnie są dobrzy i mogliby być dla siebie trochę lepsi "
        • leosia-wspaniala Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 09:26
          >Przypominam, ze swietujemy urodziny człowieka, który zginął za to, że mówił, ze ludzie ogólnie są dobrzy i mogliby być dla siebie trochę lepsi

Nie. Biblijnie zginął, żeby zawrzeć nowe przymierze między Bogiem a ludźmi, a w praktyce za to, że za bardzo fikał kapłanom.
          • milva24 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 10:01
            W sedno!
        • kamin Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 16:48
          "Typowo polskie" - takie teksty są żenujące.
      • klaviatoorka1 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 08:39
        piękny wzór, szkoda, że nie widziałam przed pracową wigilią smile
        wiele osób miało wyszyte te świąteczne gwiazdki na sweterkach
    • kropkacom Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 06:48
      Zamierzona przesada dla ludzi których to bawi. Proste.
    • chebellacosa92 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 07:03
      Kupiłam sobie na Bonprix legginsy w świąteczny wzór. A wczoraj robiłam pierogi z rogami renifera na głowie. Liczy się?
      • marzeka11 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 07:34
        Jak najbardziej może być smile
      • januszekxxl Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 07:56
        chebellacosa92 napisała:
        A wczoraj robiłam pierogi
        > z rogami renifera na głowie.

To na pewno nie były rogi renifera, tylko chińska imitacja z toksycznego plastiku.
    • milva24 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 08:02
      Ja nie ale dzieci mają.
    • ga-ti Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 09:20
      Aż tak to nie, szkoda mi kasy. Ale mam koszulkę z pepco z brokatową bombką, bluzkę z choinką i oczywiście kilka par świątecznych i zimowych skarpetek i noszę w sezonie świątecznym. Mam jakąś sukienkę z bombkami z ciuchladu, zakładam w domu. Od córki pożyczam kolczyki, ma ich całą masę, jakieś tanie marketowe i własnej produkcji. A i kapcie mam z Mikołajami. Liczę, że dostanę świąteczną piżamę.
      Fajnie, gdy ludzie potrafią wyluzować smile
      • aqua48 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 10:17
        ga-ti napisała:

> Fajnie, gdy ludzie potrafią wyluzować smile

Co ma wspólnego z wyluzowaniem produkcja i wkładanie ubrań które nosi się przez kilka dni w roku?
        • ritual2019 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 10:26
          Ludzie produkuja mase raczy ktorych nie potrzebuja, kupuja i uzyja kilka razy a potem wyrzuca. Masz problem akurat ze swiatecznymi?
          • aqua48 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 10:47
            ritual2019 napisał(a):

> Ludzie produkuja mase raczy ktorych nie potrzebuja, kupuja i uzyja kilka razy a
            > potem wyrzuca. Masz problem akurat ze swiatecznymi?

Generalnie nie cierpię nachalnego namawiania do kupowania wszelkich "must haveów" i innych śmieci-musisztomieci. Okres świąteczny to szczyt takich przykładów.
            • ritual2019 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 11:25
              Nie musisz kupowac. Ja nie kupuje wszystkiego, kupuje to co lubie, co mi sie podoba, co chce.
        • ga-ti Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 11:30
          W sumie buty zimowe na duży śnieg też wyjmuję z szafy na kilka dni w roku (albo wcale nie wyjmuję), bo pozostałe dni zimowe oblecę w botkach. Świąteczny obrus w zasadzie na Wigilię tylko wyjmuję, bo po kolacji zwykle ląduje w koszu na pranie, a przez cały rok leży na półce. Podobnie z dekoracjami bożonarodzeniowymi i wielkanocnymi, wyjmowane są na kilka dni w roku, a później leżą w szafie.
          Tak samo świąteczne sweterki, nie wyrzucam po jednym sezonie, zostawiam na następny.
          Przymusu nie ma, można nie kupować.
    • ritual2019 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 09:29
      W sobote mielismy evening/night out, widzialam faceta w takim gatniturze w jednym z barow. Fajne, i w sumie czemu nie, wszak o dobra zabawe chodzi.
      • januszekxxl Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 09:36
        ritual2019 napisał(a):
        > W sobote mielismy evening/night out, widzialam faceta w takim gatniturze w jedn
        > ym z barow. Fajne, i w sumie czemu nie, wszak o dobra zabawe chodzi.

Kiedyś ktoś dziwacznie ubrany i zapewniający zabawę, to był błazen w cyrku.
        • ritual2019 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 10:08
          Czasy sie zmiejnily, formy zabawy takze. Jednak sa tacy ktorzy nie potrafia sie bawic i nie maja dystansu do siebie.
    • aqua48 Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 10:15
      Nie, nie mam potrzeby przebierania się za choinkę. "Świątecznych" kiczowatych sweterków nie cierpię.
      • ga-ti Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 11:32
        Czyli nie względy ekologiczne, a własne poczucie stylu sprawia, że nie kupujesz? wink
    • trzytysiacesiedemset Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 11:39
      Ubrań z motywami typowo bożonarodzeniowymi to nie mam i nie kupuję - ani sobie ani dzieciom - ale takie w klimacie ogólnie "zimowym" już tak. W tym roku kupiłam sobie kraciastą flanelową piżamę i grube wełniane skarpety jako główny outfit na leniwe, zimowe wieczory i weekendy. Lubię też norweskie wzory, kożuchy, swetry w warkocze i ogólnie różne nieco rustykalnie robione dzianiny.
    • primula.alpicola Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 17:04
      O Jezu, nie.
    • piesekpustyni Re: Świąteczne stroje :) 22.12.21, 18:35
      Tak to nie 😁
      Ale dzieci namówiły mnie i wszyscy mamy świąteczne tshirty i sweterki 🙈
    • borsuczyca.klusek Re: Świąteczne stroje :) 23.12.21, 00:40
      Proszę bardzo piżamka do kompletu 😉
      • piesekpustyni Re: Świąteczne stroje :) 23.12.21, 13:24
        O fajna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka