Dodaj do ulubionych

Rodzinne Święta

23.12.21, 16:11
Ktora z Was jedzie na święta do rodziny lub zaprasza sporą czesc rodziny do siebie I SIĘ Z TEGO CIESZY?

Wszedzie widzę narzekanie na jakies spedy rodzinne i zastanawiam sie po co ktos je organizuje w sytuacji gdy tylko sie na to narzeka?
Obserwuj wątek
    • homohominilupus Re: Rodzinne Święta 23.12.21, 16:26
      Ja.
      Ale ja mam bardzo mała rodzinę i brak toksycznych ciotek czy szwagierek oraz rubasznych wujów.
      Mam też same dobre wspomnienia z poprzednich lat, wszystkie Wigilie były miłe, nie pamiętam żadnej rodzinnej dramy.
      Trochę pojechałam bergą, sorry!
      Mam jednakowoż świadomość że jestem szczesciarą.
    • ruscello Re: Rodzinne Święta 23.12.21, 16:42
      3 dni spędzamy w częściowo zmienionym składzie, nie mogę się doczekać. Ale nie zawsze tak było, najpierw musiałam się dotrzeć z teściami wink
    • lilia-anna Re: Rodzinne Święta 23.12.21, 17:07
      Ja. Wigilia u mnie na 10 osób, pierwszy dzień świąt spędzam tylko z mężem, synem i córką w domu, a w drugi dzień świąt jedziemy do moich rodziców. Cieszę się bardzo i rodzina chyba też (albo wszyscy dobrze udają wink). Lubię moją rodzinę, lubię święta, mam same dobre wspomnienia świąteczne z dzieciństwa. Ile razy jedziemy do teściowej, też jest ok smile Jesteśmy zdrowi, mamy siebie, ogólny dostatek - nie mam na co narzekać, naprawdę. Chciałabym, żeby moje dzieci kiedyś wspominały święta równie dobrze, jak ja.
    • rozwiane_marzenie Re: Rodzinne Święta 23.12.21, 17:11
      Ja. I to bardzo się cieszę. Przez kwarantanę, nasze prace nie widziałam się z bratem już od dawna. Już nie mogę się doczekać jutra.
    • maly_fiolek Re: Rodzinne Święta 23.12.21, 17:21
      Ja. I w sumie wszyscy w mojej bańce towarzyskiej.
    • sabina211 Re: Rodzinne Święta 23.12.21, 17:39
      Ja się cieszę.
    • kota.helga Re: Rodzinne Święta 23.12.21, 17:48
      Mamy niewielki zjazd rodzinny, ale i tak cieszę się, że się spotykamy. W ub. roku, zarówno Wielkanoc, jak i Boże Narodzenie moja rodzina spędzała w wąskim gronie, porozdzielana na mini wigilie. Teraz, z certyfikatami covidowymi, (tylko jeden odszczepieniec właśnie choruje na "grypę" i nie przyjedzie) spotykamy się w mniejszym gronie niż skład z 2019 sad
    • srubokretka Re: Rodzinne Święta 23.12.21, 17:52
      Ja sie ciesze mimo ze musielismy zmienic plany i nie jedziemy do mojej rodziny. Tam byloby ponad 20 osob i byloby bardzo wesolo. Tam jest mikolaj i glupkowate gry 🤪
      W tym roku bedziemy troche u nas i troche u tesciowej. Tez bedzie cos ok 15 osob. Najwazniejsze, zeby dzieciaki byly zadowolone. Wlasnie wrocilam z kolejnymi prezentami. Maz zaczal pakowac. Sam sie cieszy z niektorych jak dziecko 😁
    • nenia1 Re: Rodzinne Święta 23.12.21, 17:55
      Ja się cieszę, jak co roku. Jedynie co kładzie się pewnym cieniem, z powodu choroby nie wszyscy będą.
      • dominika9933 Re: Rodzinne Święta 23.12.21, 18:43
        Ja też lubię spotkania z rodziną. Bo wszyscy się lubimy i dobrze czujemy w swoim towarzystwie. Zresztą spotykamy się w tym samym gronie w ciągu roku z okazji urodzin prawie każdego "członka"smile. Czyli właściwie co miesiąc. Jutro wigilia w pełnym gronie, pierwszy dzień z częścią, a drugi się zobaczy.
    • chococaffe Re: Rodzinne Święta 23.12.21, 18:42
      Ja się cieszęsmile
    • welcome_back Re: Rodzinne Święta 23.12.21, 18:46
      Ja do siebie i się cieszę. Ale nie, nie narobię się. Zrobimy nieco bardziej wystawny obiad i dużo ciast. Będzie super Wigilia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka