Dodaj do ulubionych

The best of 2021

30.12.21, 23:22
Cokolwiek uwazacie za THE VERY BEST w mijajacym roku smile Przeciez nie tylko Covid sie zdarzal, na pewno bylo cos great, cool, milego badz pieknego.
Zanim minie, zanim sie skonczy - co Wam sie DOBREGO, NAJLEPSZEGO bedzie sie z tym rokiem kojarzyc?
Me: piekne wakacje w nieznanych dotad kawalkach BC, Yukon & Alberta, cudna acz wybitnie sentymentalna wizyta na Powazkach (ruszyla mnie jak zadna wczesniej), wiersz/piosenka/ballada napisana dla mnie (! yeah, od syneczka dla mamusi big_grin) przez Najmlodszego i spiewana w Whistler przez jego kapele i cala grupe przypadkowych tourists - uber cool wink
Tyle na chwile, mysle jeszcze o tym roku, moze mi sie cos GOOD/THE BEST przypomni smile Cheers.

PS. No i of course, of course, 42 rocznica slubu rodzicow Danieli smile
Obserwuj wątek
    • koronka2012 Re: The best of 2021 30.12.21, 23:28
      Zazdroszczę że masz jakieś miłe wspomnienia.

Dla mnie ostatnie dwa lata są do wymazania gumką. Autentycznie nie znajduje zupełnie nic miłego, fajnego, czy wartego wspomnienia. NIC. Nie jestem malkontentką, ale to było pasmo gigantycznych problemów i tragedii wokół. I strachu co przyniosą kolejne miesiące i jak głęboko dotknie nas kryzys.
      Zazdroszczę ci.
      • nangaparbat3 Re: The best of 2021 30.12.21, 23:33
        Wędrujemy cygańskim obozem,
        nocujemy w gwiaździstej grozie,
        dzisiaj pod Wielkim Wozem,
        jutro na Wielkim Wozie...

Naprawdę tak jest, że się odmienia - będzie lepiej.
      • bi_scotti Re: The best of 2021 30.12.21, 23:36
        Ale wszak zawsze jest emama smile W morzu disappointments & troubles, jestesmy tu wszystkie razem - rowniez for you, just for you smile
        Moja matka zwykla mawiac "jutro i na naszej ulicy bedzie slonce" - tego Ci serdecznie zycze na 2022! Take care, Koronka. Cheers.
      • mia_mia Re: The best of 2021 31.12.21, 00:21
        Spójrz na to inaczej, ja dowiedziałam się, że żyję chociaż w sumie nie powinnam😃 i nadal zamierzam zaskakiwać medycynę. Nigdy nie zdawałam sobie sprawy, że żyję na krawędzi😉
    • chococaffe Re: The best of 2021 30.12.21, 23:30
      Ludzie i morze smile
    • daniela34 Re: The best of 2021 30.12.21, 23:39
      Najpiękniejsze było w tym roku jedno zdanie, wygłoszone na paskudnym korytarzu paskudnego szpitala w Nowej Hucie przez całkiem niepaskudnego lekarza: "Czysto. Następna kontrola za 9 miesięcy."
      • magdallenac Re: The best of 2021 30.12.21, 23:42
        ❤️
      • bi_scotti Re: The best of 2021 30.12.21, 23:47
        Nowa Huta rulez - nie ma paskudnych szpitali, nie ma paskudnych korytarzy - takie bywaja tylko w Krakowku tongue_out Long live Nowa Huta i good news jaki glosza w niej niepaskudni lekarze smile Cheers.
      • melisananosferatu Re: The best of 2021 31.12.21, 00:05
      • panna.nasturcja Re: The best of 2021 31.12.21, 00:40
        Nie umiem serduszka, ale ściskam.
        • melisananosferatu Re: The best of 2021 31.12.21, 00:53
          ❤ Od Ciebie dla Danieli.
          • panna.nasturcja Re: The best of 2021 31.12.21, 02:20
            Dziękuję!
      • iwles Re: The best of 2021 31.12.21, 01:01
        ❤😘
        I TAK ma być, co KAŻDE 9 miesięcy. Życzę tego z całego serca.
      • daniela34 Re: The best of 2021 31.12.21, 01:04
        Dziewczyny, dziękuję 😘😘😘
      • mid.week Re: The best of 2021 31.12.21, 07:04
        Żebyś już zawsze tylko "czysto" słyszała!
      • primula.alpicola Re: The best of 2021 31.12.21, 08:47
        Daniela, oby zawsze te słowa padaly.
        • daniela34 Re: The best of 2021 31.12.21, 10:45
          Primula, mid.week-😘😘😘
      • extereso Re: The best of 2021 31.12.21, 14:14
        🥰
      • livia.kalina Re: The best of 2021 31.12.21, 22:48
        SUPER!
      • gama2003 Re: The best of 2021 31.12.21, 23:07
        Czysto po stokroć dla Mamy 🎉🎉🎉🎉
        Damy ze stokrotką w włosach.
        • daniela34 Re: The best of 2021 31.12.21, 23:11
          Dziękuję w imieniu mamy
      • ginger.ale Re: The best of 2021 01.01.22, 23:25
        Daniela, tak trzymać 💪
    • nangaparbat3 Re: The best of 2021 30.12.21, 23:40
      Wakacje z całkiem już dorosłą córką - najlepsze, jakie miałam w życiu, jak z bajki (w tym - pływałam z ławicą srebrnych rybek, jakbym się nagle znalazła w filmie "Życie Pi").
      Odnowienie kontaktu z moim najlepszym przyjacielem (zawsze i tylko przyjacielem, zdarza się) z czasów studiów.
      Zimowy urlop z mamą, w doskonałej harmonii po raz pierwszy w życiu.
      Odkrycie quizów geograficznych Seterra.
    • ga-ti Re: The best of 2021 30.12.21, 23:41
      Nie było takich ekscesów. Cieszymy się, bo wszyscy chorowaliśmy i przeżyliśmy. Mamy pracę i kryzys naszych branż nie dotkął. Ogólnie jest ok.
      Ale najbardziej się cieszę z tego, że mój pierwszak jest zadowolony ze szkoły. Wszystko mu się podoba i pani, i klasa, i koledzy, i zajęcia, i lekcje, i świetlica, i radzi sobie dobrze. smile
      • bi_scotti Re: The best of 2021 30.12.21, 23:45
        Oh, cool - podobanie sie wszystkiego jest uber important - serdecznosci dla Pierwszaka smile Super beginning! Cheers.
    • magdallenac Re: The best of 2021 30.12.21, 23:48
      Ten rok rozpoczął się okropnie, przeokropnie, a od końca lutego wszystko zaczęło się prostować i fortuna nam bardzo sprzyjała. Robiąc podsumowanie na koniec tego roku okazuje się, że najbardziej doceniam to, że jesteśmy wszyscy zdrowi i rodzice się dobrze trzymają. Nic innego się w sumie nie liczy i oby tak samo było w przyszłym roku.
      • bi_scotti Re: The best of 2021 30.12.21, 23:51
        Ten rok mial (for me) fatalny srodek ale sza - ani slowa o tym! Poczatek i koniec ... az sie boje jinx wink Honestly, chce pamietac tylko dobre smile Cheers.
        • magdallenac Re: The best of 2021 30.12.21, 23:52
          No właśnie ja też szybko odpukuje w niemalowane. Za wszystkie ematki.
    • myelegans Re: The best of 2021 31.12.21, 00:00
      Podroz ze wschodniego wybrzeza w poprzek, z wieloma niespodziewanymi atrakcjami po drodze
      Zjazd rodziny z okazji weasela bratanka, niektorych kuzynow nie widzialam przeszlo dekade
      Prawo jazdy syna = nie jestem juz szoferem
      Weekendowe zycie na kajaku, zobaczylam okolice z innej strony: salt marshes, rzeki, kanaly, jeziora
      • bi_scotti Re: The best of 2021 31.12.21, 00:06
        Weekendowe zycie na kajaku, zobaczylam okolice z innej strony: salt marshes, rzeki, kanaly, jeziora

Ha, that's what I mean - wizyty w miejscach, ktore sie dotad odkladalo na "kiedys" a teraz sie zdarzyly i zachwycily smile No i spotkania, ktore nagle nabraly jakby wiekszego znaczenia, gravity, importance. Jak w piosence Budki Suflera:
        A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój
        Nagle ptaki budzą mnie, tłukąc się do okien

smile Serwus.
        • myelegans Re: The best of 2021 31.12.21, 00:13
          No wlasnie, zawsze nie bylo czasu na turystyke lokalna, a po poprzednich i tych wakacjach jeszcze bardziej lubie ten kawalek mojego swiata….
          Kiedys zabiore kayak do Kanady…
          • bi_scotti Re: The best of 2021 31.12.21, 00:20
            myelegans napisała:

> Kiedys zabiore kayak do Kanady…

Planuj dluuuugie zycie wink Lot's of water zeby kayak, canoe ... big_grin TU tak tylko na poczatek planowania ... to get your juices flowing wink Cheers.
            • myelegans Re: The best of 2021 31.12.21, 03:05
              Cudny ten twoj kraj…
    • melisananosferatu Re: The best of 2021 31.12.21, 00:04
      Rodzina i podroze. To byl spokojny rok choc koncowka dosyc smutna (pozegnalismy bliska nam osobe). Oby 2022 byl lepszy. Cheers!
      • taje Re: The best of 2021 31.12.21, 00:31
        Czyżby Madera?
        • melisananosferatu Re: The best of 2021 31.12.21, 00:32
          Irlandia😀
          • bi_scotti Re: The best of 2021 31.12.21, 00:34
            big_grin Mnie sie skojarzylo z [url=https://www.bbc.co.uk/programmes/b014hl0d]BBC/url] "Digging for Britain" - tez maja takie widoki smile Cheers.
          • taje Re: The best of 2021 31.12.21, 00:49
            O! Jestem właśnie na Maderze i na dzisiejszej wycieczce (Vereda da Ponta de Sao Lourenco) mój mąż stwierdził, że krajobraz jak w Irlandii. W Irlandii byłam tylko w Dublinie więc nie mam zdania, ale widoki faktycznie podobne do tego z Twojego zdjęcia. www.visitmadeira.pt/en-gb/what-to-do/activities/search/pr8-vereda-da-ponta-de-sao-lourenco Chyba muszę wybrać się się do Irlandii na wakacje bo Maderę uwielbiam smile
            • melisananosferatu Re: The best of 2021 31.12.21, 00:55
              O! Rzeczywiscie! U mnie Cliffs of Moher pod koniec sierpnia (temp 26 stopni).
              • melisananosferatu Re: The best of 2021 31.12.21, 00:56
                I oczywiscie: przyjezdzajcie,!
    • kkalipso Re: The best of 2021 31.12.21, 00:34
      Powazkach (ruszyla mnie jak zadna wczesniej), wiersz/piosenka/ballada napisana dla mnie (! yeah, od syneczka dla mamusi big_grin) przez Najmlodszego i spiewana w Whistler przez jego kapele i cala grupe przypadkowych tourists - uber cool wink

Nie masz tego gdzieś nagranego ...dasz się skusić?

Tak ogólnie to napiszę że się bardzo cieszę że wszyscy zdrowi. Udało nam się zaliczyć kilka wyjazdów a to kochamy i dla dzieci to taka radocha... piękne wspomnienia, piękne zdjęcia.
      • bi_scotti Re: The best of 2021 31.12.21, 00:40
        Nie dam sie skusic choc bym bardzo chciala ale dopoki moj "artista" sam nie opublikuje gdzies (Spotify? youtube? somewhere ...) to nie czuje sie okay zeby to zrobic za niego wink - on sobie pracuje teraz z jego kapela nad zestawem (zawierajacym Mama Blues), ktory by chcieli miec jako ... vinyl, co jest dla mnie totally crazy ale sie nie wtracam. Dla mnie najwazniejsze jest to, ze moj "syneczek" postrzega mnie podejrzanie pozytywnie i nie wstydzi sie o tym spiewac - how cool is that big_grin 2021 - rok, w ktorym Bi_scotti zostala Super Mama tongue_out Cheers.
        • kkalipso Re: The best of 2021 31.12.21, 00:51
          Rozumiem. Mam nadzieję że kiedyś też będę inspiracją dla dziewczyn....pozytywną - matko boska święta tongue_out
    • howkeye Re: The best of 2021 31.12.21, 01:57
      Cieszyłam się jak głupia, ze się zaszczepiłam.
    • eliszka25 Re: The best of 2021 31.12.21, 03:56
      Ten rok, mimo wszystko i zupełnie niespodziewanie, przyniósł nam wiele dobrego. Wreszcie mamy dom, który pokochaliśmy wszyscy czworo. Z wielką ulgą mogę napisać, że przeprowadzka wyszła nam na dobre. Młodszy syn znalazł wreszcie kolegów, starszy uwolnił się od wychowawcy debila i nagle okazało się, że bez większego wysiłku osiągnął na tyle dobrą średnią, że może iść do wybranej przez siebie szkoły bez egzaminów wstępnych. Syn odżył i jest znów tym wesołym chłopakiem, którego pamiętam. Jak sobie pomyślę, w jakim stanie był rok temu, to mam ochotę kopnąć jego byłego wychowawcę z całej siły w jaja.

Poznaliśmy świetnych ludzi i zyskaliśmy cudownych sąsiadów, z którymi spędzimy sylwestra. I w sumie to mnie najbardziej cieszy. Ci ludzie - nasi nowi sąsiedzi (choć starzy też nie byli źli, ale jakoś nie zaiskrzyło), nowy wychowawca syna, który widząc opinię i oceny z poprzedniej szkoły stwierdził „nic straconego, jeszcze ma szansę na gimnazjum”. Podsumowując ten rok, to właśnie za tych ludzi jestem wdzięczna.
    • panna.w.paski Re: The best of 2021 31.12.21, 04:23
      Wynik badania NIFTY "Kariotyp męski prawidłowy", któryż to kariotyp w tej chwili jest najbardziej pogodnym, uroczym i promocyjnym niemowlakiem, jakiego można sobie wyobrazić.
      Paradoksalnie, zły wynik krzywej cukrowej w ciąży. Było ciężko zacząć myśleć o sobie w kategoriach chorej, dużo stresu przy początkach diety, walka z ketonami w moczu, kłucie w palce sześć razy dziennie i lęk o zdrowie dziecka.. Ale syn urodził się zdrowy a ja na serio wzięłam się za siebie żeby nie zapaść na cukrzycę typu 2. Jem zgodnie z zasadami IG, pilnuję wagi, po 3 miesiącach od porodu zapisałam się do trenerki, czuję, że moje ciało nabiera formy i mocy.
      Decyzja o drugim dziecku choć podjęta świadomie już w trakcie pandemii okazała się być fantastyczna. Mam mnóstwo radości z rodzicielstwa, starszak zyskał wspaniałego kompana do zabawy (na razie jeszcze dość biernego ale to szybko się zmieni), mam teraz poczucie, że moja rodzina jest kompletna.

Tak więc banalnie - rodzina, macierzyństwo i zdrowie, fizyczne i psychiczne. Doceniam to, co mam i tych, z którymi mogę się moim szczęściem dzielić.
    • leanne_paul_piper Re: The best of 2021 31.12.21, 04:52
      Dla mnie to był rok pod znakiem pakowania i rozpakowywania walizki🙃🤦‍♀️. Zawsze, kiedy wracam, to pierwsze 2-3 dni to pranie, później prasowanie, a dopiero potem kot może wracać, bo wcześniej nie ma miejsca. Dlatego ja nigdy nie wyjeżdżam na krócej niż miesiąc, bo nie opłacałoby się taka robota🙃. A co było najlepsze? Wszyscy ludzie, których spotkaliśmy po drodze, mój ukochany hotel dla backpackersow soul breeze, który dał mi tyle radości i ta zima z małżonkiem, kiedy WSZYSTKO było absolutnie doskonałe.
      W przyszłym roku w sumie znów będę pakować moją sfatygowaną walizkę z panda, znów mam nadzieję wylądować u backpackersow i mam nadzieję oglądać takie wschody i zachody słońca. Bo bez nich życie nic by nie znaczylo😉
      • leanne_paul_piper Re: The best of 2021 31.12.21, 04:55
        Btw. A moi rodzice będą mieć zaraz 52 rocznicę ślubu. Życzę im jeszcze wielu pięknych rocznic!
    • lilia-anna Re: The best of 2021 31.12.21, 05:34
      W 2021, wieku 42 lat, zrobiłam kilka rzeczy, których zawsze panicznie się bałam i kilka, o których myślałam, że ich nie umiem smile Część dlatego, że musiałam, a część - bo dojrzałam do pożegnania niektórych fobii. Moje dzieci mówiły "Dasz radę, mamo, wierzymy w ciebie!" - no i dałam smile Jestem dumna, mam poczucie sprawczosci i siły.
      A druga rzecz nby banalna, ale 7.01. zaczęłam leczenie, które zlikwidowało dolegliwość męczącą mnie przez 3 lata. Terapia nie była przyjemna, trwała 3 m-ce, ale cholerstwo nie wróciło do tej pory, a skutecznie uprzykrzało mi życie i codzienne funkcjonowanie. Co za ulga smile
    • piesiedwa Re: The best of 2021 31.12.21, 06:02
      Czytam ten watek i mysle. To byl ciezki rok. Konczy sie odejsciem bliskiej osoby. Dowiedzialam sie , ze zylam w iluzji i musze z tego wyjsc. Dalo mi to mozliwosc zdiagnozowania gdzie sa niesprzyjajace mi osoby w otoczeniu a gdzie prawdziwi przyjaciele, jestem za to wdzieczna. Niestety dopadla mnie swiadomosc ze jestesmy sami na swiecie i poczucie , ze zawiodlam sama siebie ale mam jednoczesnie nadzieje, ze teraz moge isc ku lepszemu, ze moge sie odbic od dna. Glowna dewiza tego roku to - umiesz liczyc, licz na siebie- i to jest ciezkie. Doceniam zdrowie, fantastyczne dzieci i przyjaciol. Mam nadzieje, ze 2022 bedzie swietny, ze wyjdzie slonce, ze rzeczywistosc nie bedzie juz tak smutna, ze spotykac bedziemy fajnych ludzi, i dopisze zdrowie- tego Wam zycze❤
    • ludzikmichelin4245 Re: The best of 2021 31.12.21, 06:24
      2 premiery operowe
      Liczne "kocham cię, ciociu"
      Superanckie koleżanki w nowej pracy
      3 fajne wyjazdy
      Nowy przyjaciel do tańca i różańca
    • mid.week Re: The best of 2021 31.12.21, 07:03
      Pierwszy raz leciałam samolotem, to było przeżycie roku!
      Poza tym piękna śnieżna zima na początku roku, wykorzystana w sumie dzięki covidowi i HO, pierwsza od lat, kiedy mogłam w styczniu i lutym pobyć na słońcu. Cieszyłam się tym jak dzieciak. Wstawanie po ciemku, wracanie z pracy po ciemku jest dobijające uncertain
    • piesekpustyni Re: The best of 2021 31.12.21, 07:32
      Spacer uliczka między sadami z małymi jabłuszkami w Bolzano we Włoszech i śniadanie na tarasie tamże, z widokiem tak zapierającym dech, ze pierwszy raz w życiu miałam ochotę zostać w górach i nie jechać nad morze.
      Generalnie do prawie września ten rok był równie po..any jak 2020. Ale przyniósł: nowy dom, awans, podwyżkę prawie 100% jakby to przeliczyć metoda 1:1, nowe umiejętności, nowe znajomosci, wyeliminowanie sporej liczby złych ludzi z otoczenia, poprawa relacji z dziećmi, a mimo to mam wrażenie, ze nie był dobry. I teraz jak to wszystko spisalam to jednak widzę , ze zle nie było smile
      Ale energetycznie był bardzo wyczerpujący.
      • piesekpustyni Re: The best of 2021 31.12.21, 07:38
        A! I pierwszy raz w życiu spotkałam się z obcymi w sumie internetowymi bytami. Ja nieśmiała introwertyczka smile
        • joana012 Re: The best of 2021 31.12.21, 08:00
          To był dobry rok, oby następny był podobny
          Rok bez infekcji
          Rok szczęścia osobistego
          Syn zakończył pierwszy etap studiów z bardzo dobrą oceną, zmienił pracę na tę którą chciał, jest dobrze
          Tyle mi wystarczyło, aby poczuć spokój i za to dziękuję
    • sandy_cheeks Re: The best of 2021 31.12.21, 08:18
      Zdarzylo sie wiecej dobrego niz zlego. Nikogo nie ubylo, choc wszyscy w rodzinie przeszli covida. Zasadniczo rok na plus.
      Trzymam 👍 zeby kolejny nie byl gorszy...
    • primula.alpicola Re: The best of 2021 31.12.21, 08:27
      Miałam najwspanialsze, najpiękniejsze wakacje ever, mimo pandemii.
      No i turnus w sanatorium, to już w ogóle top of the top.
    • marta.graca Re: The best of 2021 31.12.21, 08:37
      To, że mój tata po wypadku, wyszedł tylko z połamanym kręgosłupem, a mój brat z poważnego wypadku samochodowego bez szwanku.
    • marianna211272 Re: The best of 2021 31.12.21, 08:40
      Moj syn od sierpnia nosi gorset ortopedyczny wielki plastykowy opinajacy go od polowy tylka po pachy,syn ma 16 lat jak go zobaczyl to sie biedny poplakal i ja tez sie ledwo trzymalam.Gorset 23 godz dziennie balam sue jak to bedzie w szkole z kolegani psychicznie a syn dzielnie nosi ma dobry humor ,koledzy chyba wiedza ale nikt nic nie mowi nie dogaduje prosili go nawet zeby zostal przewodniczacym klasy .No dumna jestem z niego ze tak sobie radzi.A druga sprawa czuje ze moj 2 letni dopiero zwiazek przeszedl na wyzszy poziom ,ze jeszcze bardziej sie zgralismy dogadalismy .Mimo 50 lat i roznych doswiadczen,obaw wszystko rozwija sie pozytywnie
      • gama2003 Re: The best of 2021 31.12.21, 23:04
        Kciuki za syna i niech bedzie dobrze !
    • berdebul Re: The best of 2021 31.12.21, 09:24
      Wyleczenie psa, a później mnie. Paskudne, długie terapie, ale w końcu skuteczne. Co 2 tygodnie kontrola, ale nie mamy żadnych objawów, a było bardzo źle.
      Odkrycie cudownej miejscówki na Kaszubach.
    • kura17 Re: The best of 2021 31.12.21, 12:46
      fajnie sie Was czyta, poplakalam sie z rozczulenia.
      u mnie nic specjalnie zlego, nic specjalnie dobrego. jakby zycia nie bylo.
      • kura17 Re: The best of 2021 31.12.21, 12:47
        a jedna z najfajniejszych rzeczy to znaczek na kartce z Kanady wink
      • magdallenac Re: The best of 2021 31.12.21, 15:57
        Kura, bardzo pesymistycznie ostatnio brzmisz.😒Mam nadzieję, że cokolwiek Cię dręczy, to w 2022 będzie tylko niemiłym wspomnieniem ❤️😘
      • primula.alpicola Re: The best of 2021 01.01.22, 23:47
        Kura, jakby życia nie było..? 😔
        Życzę Ci mnóstwo życia w 2022.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka