Dodaj do ulubionych

Automat do kawy

04.01.22, 00:53
Niestety mój automat do kawy wyzionął ducha po latach - obecnie ratuje się Nespresso - ale to przejściowe rozwiązanie.
Potrzebuje kupić nowy automat do kawy : zależy mi na prostocie.
Ma mielić kawe, robić kawe - w zasadzie wszelkie kawy z mlekiem są u mnie niepotrzebne.
Najważniejsze - ma być cichy. Kupiłam w pracy Jura i jestem dosyć niezadowolona - co polecacie małego i cichego do domu?
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: Automat do kawy 04.01.22, 00:57
      A czemu nespresso przejściowo?
      • clk Re: Automat do kawy 04.01.22, 01:05
        Jest droga. Nie sam automat ale wkłady do niej. Wychodzi naprawdę dużo miesięcznie. A pijemy sporo kaw. Plus chce mieć wybór - próbowałam różnych kapsułek i szału nie ma tylko te od Nespresso są ok - ale wychodzi u nas we 2 osoby 50/60€ miesięcznie za kawe 😅
        O ekologii już nie wspomnę
        • januszekxxl Re: Automat do kawy 04.01.22, 01:13
          clk napisała:
          > Jest droga. Nie sam automat ale wkłady do niej. Wychodzi naprawdę dużo miesięcz
          > nie. A pijemy sporo kaw. Plus chce mieć wybór - próbowałam różnych kapsułek i s
          > zału nie ma tylko te od Nespresso są ok - ale wychodzi u nas we 2 osoby 50/60€
          > miesięcznie za kawe 😅

Jedno euro dziennie na osobę za sporo kaw, to jest drogo?
        • majenkir Re: Automat do kawy 04.01.22, 01:25
          Bo źle na to patrzysz - jak ja robię z nespresso to wiem, że nie pojechałam do starbucks, wiec jestem na finansowym plusie😌
      • bi_scotti Re: Automat do kawy 04.01.22, 01:06
        majenkir napisała:

> A czemu nespresso przejściowo?
        >

Zapewne nie trafila sie jej version with George Clooney ... maybe next time tongue_out Cheers.
        • clk Re: Automat do kawy 04.01.22, 01:07
          To ten cholerny George mnie przekonał do spróbowania Nespresso 🤦‍♀️
    • mid.week Re: Automat do kawy 04.01.22, 06:32
      Ekspres jak sądzę chcesz, automat do kawy to taka duża szafa na monety...
      Nivona, Saeco, Delonghi, Krups - głośne. Zobacz sobie Miele Silence, one mają zredukowana głośność
    • princy-mincy Re: Automat do kawy 04.01.22, 09:19
      Sprawdz Melita. Mamy od niedawna i jest cichszy niz DeLonghi.
    • alpepe Re: Automat do kawy 04.01.22, 10:49
      Moja dziewiętnastoletnia córka do mnie ostatnio, że ona by chciała Siebträgermaschine. Ja do niej, że mój przyjaciel ma, najpierw trzeba zmielić, potem trzeba napchać, potem czekać, potem wyjąc fusy i umyć wszystko i trwa to tyle, że się odechciewa kawy. A wrzucam kauflandowską kapsułkę do mojej maszynki i kawa jest za minutę akceptowalna dla mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka