Dodaj do ulubionych

narty w Andorze

15.01.22, 10:33
czy któraś ematka była? jak wrażenia? patrząc na mapkę obawiam się że stoki są totalnie płaskie - widzę głównie niebieskie trasy. jeżdżę bardzo dobrze i oczekuję wyzwań. niestety odpadają Austria, Włochy i Szwajcaria z powodu konieczności testów, Francja też bo leci się przez Włochy lub Szwajcarię.
Obserwuj wątek
    • homohominilupus Re: narty w Andorze 15.01.22, 12:50
      O nie. Nie są płaskie. Są różnorodne. Sporo czerwonych I czarnych. Bardzo fajne stoki i widoki przepiękne. Polecam Grandvalira, nie ValNord, podobno mniejszy ośrodek, ale nie byłam.
      Dużo słońca, na 6 dni jazdy ani jednej chmurki. W Austrii na 6 dni jazdy może bywały 2, 3 słoneczne a jeden zawsze się trafiał ze śnieżycą że jeździć się nie dało.
      Z minusów to wyciągi są przestarzałe, nie ma porównania z Austrią. Ani jednej kanapy z pokrywą. A czasem piździ więc na górę dojeżdżasz całkowicie przemarznięta.
      No i absolutnie nie bierz self catering apartments, mało sklepów i przyzwoitych knajp na dole. Jedynie Pas de la Casa może być ale to na samym końcu doliny i trzeba jechać płatnym tunelem.
      Mimo że mam 300 km do Andory, w lutym jade do Zillertal 😉, już drugi raz. Co Austria to Austria.
    • ursydia Re: narty w Andorze 15.01.22, 13:28
      Byłam ale 10 czy 11 lat temu. Trasy różnorodne i piękne widoki, polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka