Dodaj do ulubionych

Stoki narciarskie w Polsce

16.01.22, 01:01
Które lubicie? Są wygodne/dobrze przygotowane/z dobrą bazą. Macie stałe miejsca czy lubicie zmieniać?
Obserwuj wątek
    • bergamotka77 Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 01:54
      Lubię i jeżdżę najczęściej na Kotelnicy w Białce, na Szymoszkowej w Zakopanem ( taka rozgrzewka) i na Kasprowym.
    • krwawy.lolo Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 08:32
      Lagry
    • lot_w_kosmos Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 09:11
      Jeśli już to niezatłoczone.
      Stać pół godziny do kanapy żeby 2 minuty zjeżdżać?
      Nigdy w życiu.
      Jeśli już jeździmy w Polce to niszowe stoki gdzie jest w miarę pusto: Czarny Groń czy Pilsko-Korbielów itp.
      Żaden Szczyrk czy Białka.
      • lot_w_kosmos Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 09:13
        Szczyrk Resort czy inne podobne Jaworzyny Krynickie to ewentualnie w poniedziałek-środę poza feriami czy świętami.
        • magata.d Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 10:36
          Pilsko-Korbielów w miarę pusto?? Raz byłam, tłumy jak wszędzie.
          • lot_w_kosmos Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 10:48
            Nie, nie jak wszędzie. Nie ma nawet porównania do choćby bliskiego Szczyrku czy Wisły.
            Choć oczywiście o przepustowości i luzach jak w Dolomitach czy w Austrii nie ma mowy.
            • chlodne_dlonie Re: Stoki narciarskie w Polsce 17.01.22, 15:19
              Pilsko bardzo fajną górą jest, fakt, niemniej w tym roku nowi właściciele ośrodka zaszaleli z cenami karnetów przy braku, póki co, jakiejkolwiek inwestycji w infrastrukturę narciarską. Jestem mocno zawiedziona, przyznaję.
      • bergamotka77 Re: Stoki narciarskie w Polsce 17.01.22, 01:05
        Dziewczyno wybierasz zle terminy- byłam w Białce przed świętami i na 3 Króli. Na 3 Króli było trochę ludzi ale wieczorami się zwykle rozluźnialo. Przed świętami było bosko, dużo śniegu i dość mało ludzi. My bardzo lubimy jeździć w Białce, no ale nie w ferie bo wiadomo... Na szczęście możemy tam bywać kiedy mamy czas i ochotę i akurat jest snieg. Ostatnio rano mąż rzucil hasło "A może pojedziemy?" i po południu się spakowalismy po pracy i pojechaliśmy smile Fajnie też jest na Kasprowym tylko słabe, stare wyciągi.
      • hanusinamama Re: Stoki narciarskie w Polsce 17.01.22, 11:35
        Po sylwestrze a przed feriami są raczej luzy. Byłam w Bukowinie na Rusinskim i było bardzo mało ludzi
    • agniesia331 Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 15:42
      Jaworzyna,podobna do niej Wierchomla, potem Małe Ciche,Na 3 dni bliskobWwy w woj świętokrzyskie Szwajcaria Baltowska. Najlepszy jednak blisko za granicą Spindlerovy młyn, jest cudnie
      • alfa36 Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 18:28
        Jaworzyna mnie nie przekonuje ☹️., decydowanie wolę słotwiny, tyle, że chciałam Krynicę zamienić na coś innego.
        • joana012 Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 18:43
          Zieleniec ze względu na bliskość ale w weekendy jest tam sporo ludzi. Fajnie było w Sylwestra w tym roku, zero tłoku.
          Ja akurat częściej bywam po czeskiej stronie, mieszkam 25 km od granicy.
          • rafaleczka Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 19:36
            Joana012 Mogę prosic o namiar po czeskiej stronie?
            • joana012 Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 19:57
              Czesi mają dużo fajnie przygotowanych ośrodków. Ja najczęściej bywam w ośrodku Ramzowa i Koprivna. Zdjęcie z wczoraj, piękna była pogoda
      • lot_w_kosmos Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 20:47
        Zapomniałam o Wierchomli! Przy okazji - Hotel Wierchomla też fajny.
    • unaluna Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 21:45
      Pod kątem długości tras i ich ilości to w grę wchodzi tylko Szczyrk oczywiście poza sezonem, w dni powszednie i przy dobrych warunkach śniegowych.
      I w dni kiedy nie ma smogu wink
      • alfa36 Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 22:00
        W Szczyrku znajdę pokój blisko stoku (żeby dojść z buta na stok)?
        • unaluna Re: Stoki narciarskie w Polsce 18.01.22, 00:05
          Owszem, ja mieszkałam blisko wyciągu na Skrzyczne, chodziłam na piechotę...I jestem przekonana, że można mieszkać jeszcze bliżej. W Szczyrku właściwie są trzy ośrodki-dwa połączone Skrzyczne i Czyrna. Można się przemieszczać między nimi mimo, że są oddalone. I oddzielnie jeszcze jest Beskid Arena, z calkiem fajnymi trasami i nocną jazdą ( na Czyrnej też chyba jest oświetlona trasa, ale już nie pamiętam dobrze). Poza tym chodzą, z tego co pamiętam, dość często skibusy między ośrodkami, więc w ten sposób też można się przemieszczać.
    • milupaa Re: Stoki narciarskie w Polsce 17.01.22, 11:29
      Zieleniec, klimat super. Żywiec tez jest fajny, długie stoki różnej trudności.
    • wena-suela Re: Stoki narciarskie w Polsce 17.01.22, 15:15
      Tylko Pilsko w Korbielowie. Białka - zawód ogromy. Skuszona opowieściami raz się wybrałam, a tam nudne jednakowe zjazdy, tłum nieprzebrany (na szczęście pogoda dopisała opalałyśmy się pijąc grzane wino, a zjazdy wyłącznie 18-22), obrzydliwy rozległy parking u stóp "stacji".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka