alfa36 16.01.22, 01:01 Które lubicie? Są wygodne/dobrze przygotowane/z dobrą bazą. Macie stałe miejsca czy lubicie zmieniać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bergamotka77 Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 01:54 Lubię i jeżdżę najczęściej na Kotelnicy w Białce, na Szymoszkowej w Zakopanem ( taka rozgrzewka) i na Kasprowym. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stoki narciarskie w Polsce 23.01.22, 19:06 LIVE Snow Cam @ Hyland Hills - Bloomington, Minnesota Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 09:11 Jeśli już to niezatłoczone. Stać pół godziny do kanapy żeby 2 minuty zjeżdżać? Nigdy w życiu. Jeśli już jeździmy w Polce to niszowe stoki gdzie jest w miarę pusto: Czarny Groń czy Pilsko-Korbielów itp. Żaden Szczyrk czy Białka. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 09:13 Szczyrk Resort czy inne podobne Jaworzyny Krynickie to ewentualnie w poniedziałek-środę poza feriami czy świętami. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 10:36 Pilsko-Korbielów w miarę pusto?? Raz byłam, tłumy jak wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 10:48 Nie, nie jak wszędzie. Nie ma nawet porównania do choćby bliskiego Szczyrku czy Wisły. Choć oczywiście o przepustowości i luzach jak w Dolomitach czy w Austrii nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Stoki narciarskie w Polsce 17.01.22, 15:19 Pilsko bardzo fajną górą jest, fakt, niemniej w tym roku nowi właściciele ośrodka zaszaleli z cenami karnetów przy braku, póki co, jakiejkolwiek inwestycji w infrastrukturę narciarską. Jestem mocno zawiedziona, przyznaję. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Stoki narciarskie w Polsce 17.01.22, 01:05 Dziewczyno wybierasz zle terminy- byłam w Białce przed świętami i na 3 Króli. Na 3 Króli było trochę ludzi ale wieczorami się zwykle rozluźnialo. Przed świętami było bosko, dużo śniegu i dość mało ludzi. My bardzo lubimy jeździć w Białce, no ale nie w ferie bo wiadomo... Na szczęście możemy tam bywać kiedy mamy czas i ochotę i akurat jest snieg. Ostatnio rano mąż rzucil hasło "A może pojedziemy?" i po południu się spakowalismy po pracy i pojechaliśmy Fajnie też jest na Kasprowym tylko słabe, stare wyciągi. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Stoki narciarskie w Polsce 17.01.22, 11:35 Po sylwestrze a przed feriami są raczej luzy. Byłam w Bukowinie na Rusinskim i było bardzo mało ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia331 Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 15:42 Jaworzyna,podobna do niej Wierchomla, potem Małe Ciche,Na 3 dni bliskobWwy w woj świętokrzyskie Szwajcaria Baltowska. Najlepszy jednak blisko za granicą Spindlerovy młyn, jest cudnie Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 18:28 Jaworzyna mnie nie przekonuje ☹️., decydowanie wolę słotwiny, tyle, że chciałam Krynicę zamienić na coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 18:43 Zieleniec ze względu na bliskość ale w weekendy jest tam sporo ludzi. Fajnie było w Sylwestra w tym roku, zero tłoku. Ja akurat częściej bywam po czeskiej stronie, mieszkam 25 km od granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
rafaleczka Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 19:36 Joana012 Mogę prosic o namiar po czeskiej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 19:57 Czesi mają dużo fajnie przygotowanych ośrodków. Ja najczęściej bywam w ośrodku Ramzowa i Koprivna. Zdjęcie z wczoraj, piękna była pogoda Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 20:47 Zapomniałam o Wierchomli! Przy okazji - Hotel Wierchomla też fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
unaluna Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 21:45 Pod kątem długości tras i ich ilości to w grę wchodzi tylko Szczyrk oczywiście poza sezonem, w dni powszednie i przy dobrych warunkach śniegowych. I w dni kiedy nie ma smogu Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Stoki narciarskie w Polsce 16.01.22, 22:00 W Szczyrku znajdę pokój blisko stoku (żeby dojść z buta na stok)? Odpowiedz Link Zgłoś
unaluna Re: Stoki narciarskie w Polsce 18.01.22, 00:05 Owszem, ja mieszkałam blisko wyciągu na Skrzyczne, chodziłam na piechotę...I jestem przekonana, że można mieszkać jeszcze bliżej. W Szczyrku właściwie są trzy ośrodki-dwa połączone Skrzyczne i Czyrna. Można się przemieszczać między nimi mimo, że są oddalone. I oddzielnie jeszcze jest Beskid Arena, z calkiem fajnymi trasami i nocną jazdą ( na Czyrnej też chyba jest oświetlona trasa, ale już nie pamiętam dobrze). Poza tym chodzą, z tego co pamiętam, dość często skibusy między ośrodkami, więc w ten sposób też można się przemieszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Stoki narciarskie w Polsce 17.01.22, 11:29 Zieleniec, klimat super. Żywiec tez jest fajny, długie stoki różnej trudności. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Stoki narciarskie w Polsce 17.01.22, 15:15 Tylko Pilsko w Korbielowie. Białka - zawód ogromy. Skuszona opowieściami raz się wybrałam, a tam nudne jednakowe zjazdy, tłum nieprzebrany (na szczęście pogoda dopisała opalałyśmy się pijąc grzane wino, a zjazdy wyłącznie 18-22), obrzydliwy rozległy parking u stóp "stacji". Odpowiedz Link Zgłoś