Dodaj do ulubionych

Czy żałujecie

30.01.22, 14:56
że codziennie albo prawie codziennie zapinacie pasy w samochodzie? Bo ja zaczynam żałować. Jeżdżę samochodem kilka razy w tygodniu, od kilku lat, jeszcze nie zdarzyła się sytuacja w której te pasy uchroniłyby mnie przed śmiercią lub kalectwem. Tyle wokół mówią o bezpieczenstwie tych pasów, ale ja tego nie widzę, widze tylko, że mnie uwierają w brzuch. Za kilka lat okaże się, że moje wewnętrzne organy przestana działać od stałego nacisku tych pasów. A i jeszcze jedno, w zasadzie znam kilka osób, np. moja sąsiadka, pomimo zapiętych pasów niestety zmarła w wypadku samochodowym, znajomy taksówkarz z kolei mówił, że w jego rodzinie pasy uratowały matkę jego kuzynki przed śmiercią, ale ja nie do końca w to wierzę.
Więc jak drogie matki, żalujecie czy nie?
Obserwuj wątek
    • chrum_chrum_chrum Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:01
      Mój mąż w ogóle nie zapina i nie żałuje, ma taką atrapę pasa, żeby nie piszczało.
      • magdallenac Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:23
        Sprytniejszy niż pomysłowy Dobromir.
      • alicigo123 Re: Czy żałujecie 31.01.22, 09:30
        Mam nadzieję że poduszkę powietrzną ma wyłączona przy braku pasów...
    • alpepe Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:03
      No, niezłe trolowanko próbujesz uskuteczniać szaszka, ale musiałabyś zmienić nicka, a tak, to wiadomo, że jaja sobie robisz.
      • jowita771 Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:13
        Kurde, łyknęłam.
        • saszanasza Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:25
          jowita771 napisał:

> Kurde, łyknęłam.
          >

weź, jak mogłaś!🙈
      • saszanasza Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:25
        alpepe napisała:

> No, niezłe trolowanko próbujesz uskuteczniać szaszka, ale musiałabyś zmienić ni
        > cka, a tak, to wiadomo, że jaja sobie robisz.
        >

nie no, ja tak na poważnie😉
        • taniarada Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:30
          Faktycznie na poważnie (•‿•)
      • leosia-wspaniala Re: Czy żałujecie 30.01.22, 16:58
        Jej, jaka ty bystra jesteś big_grin
        • alpepe Re: Czy żałujecie 30.01.22, 17:04
          No, powinnam się przemianować na alpepe-wspaniala.
          • iwles Re: Czy żałujecie 30.01.22, 17:12
            alpepe napisała:

> No, powinnam się przemianować na alpepe-wspaniala.
            >

To prawie jak Ferdynand Wspaniały.
            • saszanasza Re: Czy żałujecie 30.01.22, 17:46
              iwles napisała:

> alpepe napisała:
              >
              > > No, powinnam się przemianować na alpepe-wspaniala.
              > >
              >
              > To prawie jak Ferdynand Wspaniały.
              >
              >
              A to prawie jak Ferdydurke🙈😁😉
    • kautokeino Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:04
      Pasy wielokrotnie uchronily mnie przed mandatem, ich zapinanie jest niewatpliwym plusem, wiec nie zaluje.
    • gaskama Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:04
      Korwinowcy swego czasu walczyli z nakazem zapinania pasów. Ich naczelny idiota (Nie, nie Bosak) argumentował, że nikt rycerza nie mogl zmusić do zapięcia pasa na koniu. No ja zapinam.
    • mia_mia Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:06
      Tak na marginesie, znane są liczne przypadki, kiedy pasy zabiły lub brak zapiętych pasów uratował czyjeś życie.
      • asfiksja Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:29
        Taaak, a seks z koleżanką partyjną leczy kiłę.
      • andaba Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:38
        Mia, ładnie to tak siostrze w wierze koło dudy robić?
        • mia_mia Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:45
          Przecież ze szczepionkami jest jak z pasami, nie dają gwarancji, minimalizują ryzyko i nikt przy zdrowych zmysłach nie twierdzi i nie twierdził, że jest inaczej. To, że promilowi ludzi pasy zaszkodzą to nie powód, żeby ich nie używać albo jeździć 200 km/h, bo przecież ma się pasy.
          • hope_25 Re: Czy żałujecie 30.01.22, 20:22
            mia_mia napisał(a):

> Przecież ze szczepionkami jest jak z pasami, nie dają gwarancji, minimalizują r
            > yzyko i nikt przy zdrowych zmysłach nie twierdzi i nie twierdził, że jest inacz
            > ej. To, że promilowi ludzi pasy zaszkodzą to nie powód, żeby ich nie używać alb
            > o jeździć 200 km/h, bo przecież ma się pasy.

Ale za nie zapięcie pasów nikt ci nie ogranicza wejścia do restauracji, podjęcia pracy, wejścia do samolotu itd Poza tym są korzyści z zapinania pasów, bo jednak przy zderzeniu się, większości ratują życie, czego nie można powiedzieć o pseudszczepionkach. Przykład tak durny, że skomentować ciężko. No ale czego innego można się było spodziewać po Saszy i po tobie ...
    • tanebo001 Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:06
      Gdybym miał HIV żałowałbym że mówiłbym o tym partnerkom...
      • gryzelda71 Re: Czy żałujecie 31.01.22, 09:48
        Ale jakim partnerkom w twoim przypadku?
    • pani_tau Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:10
      Nie znoszę tego, czuję się zniewolona, upokorzona i owszem, boję się, że fizycznie się to na mnie odbije. Co odważniejsi naukowcy próbowali się przebić z artykułami na temat zagrożeń płynących z używania pasów, ale oczywiście zwyzywano ich od szurow.
      Ja jednak swoje wiem, a pani Jadzia z warzywnego również to potwierdza.

• kira02 Re: Czy żałujecie 30.01.22, 16:32
        Masz rację, czas przestac sluchac lobby motoryzacjnego. W koncu zarabiaja mnostwo hajsu na pasach. Pani Jadzia potwierdziła.
    • jowita771 Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:12
      Zawsze zapinam, to odruch. Nie przeszkadzają mi. Wierzę, że bezpieczniej jest z pasami.
      • taniarada Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:32
        Zniewolona (◔‿◔) Lubię ten serial .
    • szurifoliarz Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:14
      Na wszelki wypadek zawsze robie test antygenowy zanim wsiade do samochodu.
      • babie.lat0 Re: Czy żałujecie 30.01.22, 16:28
        Masz sporo kasy na te testy ... wink
      • saszanasza Re: Czy żałujecie 30.01.22, 16:55
        szurifoliarz napisała:

> Na wszelki wypadek zawsze robie test antygenowy zanim wsiade do samochodu.
        >

Ja nie robię, bo i tak wiem, że jak umrę bez pasów to przez szczepionkę!
    • tt-tka Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:20
      jezdzisz samochodem kilka razy w tygodniu, a boisz sie, ze organy wewnetrzne przestana ci dzialac wskutek ciaglego uciskania ? faktycznie masz problem, ale raczej nie z pasami...
      • saszanasza Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:28
        tt-tka napisała:

> jezdzisz samochodem kilka razy w tygodniu, a boisz sie, ze organy wewnetrzne pr
        > zestana ci dzialac wskutek ciaglego uciskania ? faktycznie masz problem, ale r
        > aczej nie z pasami...
        >
        >
        > no uciskają mne w sposób ciągły wtedy kiedy uzywam!
        >
        • lumeria Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:59
          >>organy wewnetrzne przestana ci dzialac wskutek ciaglego uciskania

> no uciskają mne w sposób ciągły wtedy kiedy uzywam!

To może juz zombiakiem jesteś? big_grin Ja na pewno, bo czasami uciska mnie pasek od spodni jak sie najem, no i ciągłe siedzenie w dudę gniecie. To samo w sobie zapewne jest śmiertelne...
          • saszanasza Re: Czy żałujecie 30.01.22, 16:11
            lumeria napisała:

> >>organy wewnetrzne przestana ci dzialac wskutek ciaglego uciskania
            >
            > > no uciskają mne w sposób ciągły wtedy kiedy uzywam!
            >
            > To może juz zombiakiem jesteś? big_grin Ja na pewno, bo czasami uciska mnie pasek od
            > spodni jak sie najem, no i ciągłe siedzenie w dudę gniecie. To samo w sobie z
            > apewne jest śmiertelne...

Bo paski też szkodzą, zwlaszcza, jak się ich nieumiejętnie zakłada. Poza tym ileż było dotychczas śmierci z powodu użycia paska. Znam brata, syna znajomego, który się na pasku powiesił. Dodatkowo mnóstwo znanych mi osób choć raz w życiu została zdzielona takim paskiem. Uważam więc go za potencjalnie niebezpieczne narzędzie.
    • georgia.guidestones Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:26
      Czesc sasza, czyzbys z wieloletniego bezrobocia z wyboru poszła w druga skrajnosc i zatrudnila sie na 2 etaty w uberze? Troll harder.
      • saszanasza Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:31
        georgia.guidestones napisała:

> Czesc sasza, czyzbys z wieloletniego bezrobocia z wyboru poszła w druga skrajno
        > sc i zatrudnila sie na 2 etaty w uberze? Troll harder.

Rozpracowałeś mnie jako jedyny w tym wątku, gratuluję! Możesz być z siebie dumny. cóż za błyskotliwość! szacun!
    • stephanie.plum Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:31
      :~)

dobre.

p.s.: jak jadę przez pola do parafii, to nie zapinam!!!

:~P
    • bei Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:31
      Gdy zaczęłam jeździć ( ponad 40 lat temu), jazda w pasach u nas nie była obowiązkowa. W aucie ojca były pasy lotnicze, więc tak bardziej ze szpanerstwa zapisałam. W swoich autach , nawet jak wszedł obowiązek używania-to nawyku nie miałam. Miałam wypadek, w którym brak zapiętego pasa życie mi uratował (dachowała, gdybym została na miejscu pasażera to korzenie wyciętych drzew, które przebiły się przez dach -przebiły by i moje ciało. Przez lata zapisałam pasy b nieregularnie, aż do momentu przejrzenia statystyk. Używanie pasów zdecydowanie zwiększa prawdopodobieństwo przeżycia, niż ich nie używanie.
      • asfiksja Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:35
        >aż do momentu przejrzenia statystyk.
        A nie miałaś podejrzenia, że statystyki są sfałszowane przez Światowe Koncerny Produkujące Pasy, które po prostu chcą nam wcisnąć te pasy, żeby nas zaczipować, zniewolić i pozbawić zdolności samodzielnego myślenia?
      • mid.week Re: Czy żałujecie 30.01.22, 17:02
        Koleżanka miała wypadek, przyjechała karetka, wypieli ja z tych pasów a policja od razu zanotowała "niezapięte". Nieraz widziałam jak służby wezwane do wypadku dyskretne te pasy rozpinają. Niektórzy mają z tego nawet tajne szkolenia. Tyle są warte te wszystkie statystyki 🤷‍♀️
        • mamalgosia Re: Czy żałujecie 30.01.22, 17:24
          Slyszalam, ze policja ma placone od kazdego denata bez pasow
    • asfiksja Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:32
      Używanie pasów w ciąży powoduje bezpłodność. Znam wiele kobiet, które we wszystkich ciążach używały pasów, a teraz są całkowicie bezpłodne!
      Ale przede wszystkim to zamach na wolność jednostki, z tym nie można iść na kompromis.
      My tu śmichu-chichu, ale swoją drogą ciekawe, dlaczego Konfederacja nie przejęła tych światłych myśli od Unii Polityki Realnej, a ogranicza się tylko do szczepionek.
    • taje Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:33
      Nie ma żadnych dowodów, że pasy ratują życie dzieci i korzyści z ich używania nie przeważają ryzyk związanych z uciskiem na wewnętrzne organy. A tak w ogóle to promowanie pasów to spisek producentów samochodów, mający na celu depopulację - pasy wpływają na płodność! A informacje o wypadkach samochodowych są zmanipulowane - większość osób umiera tak naprawdę nie przez wypadek tylko wskutek innych problemów zdrowotnych spowodowanych przez wypadek (np. złamanie miednicy). Nie ma problemu wypadków i pasy szkodzą!
      • saszanasza Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:36
        taje napisała:

> Nie ma żadnych dowodów, że pasy ratują życie dzieci i korzyści z ich używania n
        > ie przeważają ryzyk związanych z uciskiem na wewnętrzne organy. A tak w ogóle t
        > o promowanie pasów to spisek producentów samochodów, mający na celu depopulację
        > - pasy wpływają na płodność! A informacje o wypadkach samochodowych są zmanipu
        > lowane - większość osób umiera tak naprawdę nie przez wypadek tylko wskutek inn
        > ych problemów zdrowotnych spowodowanych przez wypadek (np. złamanie miednicy).
        > Nie ma problemu wypadków i pasy szkodzą!

Siostro!😍 Jesteś żywym przykładem na to, że jednak nie zwariowałam!😍 Zgadzam się w całej swojej rozciąglości!
      • ichi51e Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:46
        a wiece ze kiedyś ford zrobił badania z jazda w kasku znacznie poprawia bezpieczeństwo ale zdecydowali się z tym nie reklamować?
        www.crawfordlegal.com/blog/2016/06/should-we-wear-helmets-in-the-car/
        • saszanasza Re: Czy żałujecie 30.01.22, 16:09
          ichi51e napisała:

> a wiece ze kiedyś ford zrobił badania z jazda w kasku znacznie poprawia bezpiec
          > zeństwo ale zdecydowali się z tym nie reklamować?
          > www.crawfordlegal.com/blog/2016/06/should-we-wear-helmets-in-the-car/

No jakby się nie dziwię🙈 W zasadzie idąc dalej w tych badaniach to okazać by się mogło, że najbezpieczniej jest jednak nie wsiadać do samochodu😅
          • taje Re: Czy żałujecie 30.01.22, 17:18
            Boost your safety, wear a helmet!
    • asia.sthm Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:41
      > Więc jak drogie matki, żalujecie czy nie?

Ja to najbardziej zaluje, ze od poczatku jezdze po prawej stronie - przeciez od niczego mnie to jeszcze nie uratowalo. Jakbym jedzila po lewej to byloby dokladnie tak samo albo i lepiej, kto to wie.
      • memphis90 Re: Czy żałujecie 30.01.22, 19:48
        A masz auto prawo- czy lewoskrętne?
    • reinadelafiesta Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:42
      Takie pasy jak się zacisną, to nawet mogą przeciąć człowieka, zupełnie jak grafen sad
    • ichi51e Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:42
      dobrze ze chociaż ciężarne nie musza zapinać! strach pomyśleć czym to grozi dziecku...
    • krolewska.asma Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:45
      Tak nie żałuje bo pasy są już w samochodzie nie muszę się na nie zapisywać ani nie boli mnie ramie

Są tez różne badania ze pasy chronią w przeciwuenstwie do szczepionki

Nie słyszałam żeby pasy się odpinaly albo wypuszczały ludzi a szczepionka nie spalona ani trochę swojej toli
      • krolewska.asma Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:45
        Nie spełnia swojej roli
    • iziula11 Re: Czy żałujecie 30.01.22, 15:56
      🙂👍
    • lumeria Re: Czy żałujecie 30.01.22, 16:03
      Załuję, ze w kinach nie maja pasów przy fotelach! big_grin Zawsze mam nieoparte poczucie, ze muszę się zapiać kiedy wyłączają światło.....😜
      • asia.sthm Re: Czy żałujecie 30.01.22, 17:03
        lumeria napisała:

> Załuję, ze w kinach nie maja pasów przy fotelach! big_grin Zawsze mam nieoparte pocz
        > ucie, ze muszę się zapiać kiedy wyłączają światło.....😜

I prawidlowo! ja jeszcze radia szukam zeby ulubiona stacje ustawic. Ciagle mi ktos zmienia.
    • runny.babbit Re: Czy żałujecie 30.01.22, 16:05
      Zapinajcie pasy kochane, dzięki temu szkoły będą otwarte. Ja zawsze pasy zapinam i dzięki temu chodzę sobie do kawiarni, kina, na koncerty. Jak nie jeździcie samochodem też zapinajcie, bo przezorny zawsze ubezpieczony.
    • zolza79 Re: Czy żałujecie 30.01.22, 16:10
      Ja ci powiem, że mój kuzyn przeżył tylko dlatego, że nie miał zapiętych pasów...
    • panna.w.paski Re: Czy żałujecie 30.01.22, 16:11
      Ja może się nie znam, ale kiedy byłam w ciąży to nie zapinałam pasów żeby nie zaszkodzić Dzieciątku, którego nosiłam pod Sercem. Niestety musiałam Dziecko przewieźć ze szpitala do domu w foteliku bo położne patrzyły, ciekawe kto im dawał kasę za to, żeby to sprawdzały uncertain Ale od tej pory nie stosuję żadnych kagańców. Dookoła jak patrzę to wszyscy by te dzieci powsadzali do fotelików i obwiązali pasami na amen, no raz to mogę jeszcze zrozumieć ale za każdym razem? Bynajmniej dla mnie to jest podejrzane bo jakoś ja jeździłam bez fotelika za dzieciaka i jakoś żyję..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka