Dodaj do ulubionych

Ortolifting

11.02.22, 14:11
Dawno temu przeczytałam gdzieś, że korekcja zębów np. poprzez poszerzenie łuku może dać efekt odmłodzenia .
Czy znacie temat? A może nawet dobre doświadczenia u możecie polecić kogoś w Warszawie?
Rok temu byłam u ortodonty i mam prawidłowy zgryz. Problem polega na tym, że moje zęby są kompletnie niewidoczne. Mogłyby mi wszystkie wypaść i świat by tego nie zauważył🥴

Słowem😉czy jest na sali osoba, która dzięki leczeniu ortodontycznemu uzyskała "widoczne" zęby?
Obserwuj wątek
    • aandzia43 Re: Ortolifting 11.02.22, 16:39
      Nieprawidłowości zgryzowe i zębowe mają przełożenie na wyląd twarzy, tym samy na wcześniejsze starzenie się poszczególnych jej częsci. Jak masz tyłozgryz to wcześniej leci ci podbródek i szyja, przodozgryz - wcześnie tworzą się brzydkie bruzdy wokół ust i w kącikach, wąska szczęka przy normalnej lub dużej żuchwie to wcześniejszy wygląd baby jagi (szczególnie jesli nos duży), itd. No to oczywiste że korekcje ortodontyczno-protetyczne poprawiają wygląd w młodości a w wieku średnim odmładzają. Jak zgryz dobry i nie sie czego czpic to mozna w pewnym wieku zrobic sobie licówki lub korony, lub podnieść zgryz, lub wszystko naraz - tylne zęby ścierają się z wiekiem, zgryz siada, przednie ścieraja sie wyglądają na krótsze, poza tym ciemnieją. Po pięćdziesiątce poodniesiony zryz, licówki na przód dłuższe i jaśniejsze niz swoje zęby - miodzio efekt smile
      • aandzia43 Re: Ortolifting 11.02.22, 16:42
        Poza tym licówki lub korony nieco grubsze w płaszczyźnie wargowej niż swoje własne lekko wypychają usta i przestrzeń między nosem a wargą do przodu. Odmładza, byle nie przesadzić.
      • simply_z Re: Ortolifting 11.02.22, 16:52
        Po pięćdziesiątce poodniesiony zryz, licówki na przód dłuższe i jaśniejsze niz swoje zęby - miodzio efekt smile

Jak u Piaska..? oh nooo
        • aandzia43 Re: Ortolifting 11.02.22, 17:03
          Też nie rozumiem mody na sprawianie sobie zębów równych i płaskich jak klawiatura i w kolorach nie istniejących w przyrodzie. No ale co środowisko to inny obyczaj.
          • bye-bye Re: Ortolifting 11.02.22, 20:23
            Dokładnie🙂
            Są ludzie, którzy sobie fundują zęby jakby zrobione z pasków gumy orbit.
            I są to wydawałoby się osoby, które stać na dobrych fachowców. A tacy nie powinni, wydaje się, fundować wielkich sztachet w kolorze styropianu 🤪
            • figa_z_makiem99 Re: Ortolifting 08.09.23, 16:55
              Fachowcy pytają się jaki kolor chce klient, moja pytala i kręciła nosem, robiłam już dawno temu, teraz są dużo bielsze odcienie. Nie mam równych sztachet, zęby podobne do moich i chciałam białe, a nie żółtawe.
              • figa_z_makiem99 Re: Ortolifting 08.09.23, 16:56
                A co ktoś o tym myśli zwisa mi i powiewa. Zawsze chciałam mieć białe zęby.
      • black_magic_women Re: Ortolifting 11.02.22, 19:54
        Przed korekcja (krzywulce +tylozgryz) dużo czytałam o efekcie Baby Jagi, ale na razie nie widać. Za to chyba robi mi się dziąsłowy uśmiech i nie wiem czy to tylko na czas aparatu? A może wcześniej już miałam tylko nie zauważałam tego.
      • bye-bye Re: Ortolifting 11.02.22, 20:28
        Ooooo, właśnie. U mnie to chyba ten wygląd baby Jagi niestety wchodzi w grę 🤔

Czyli z dobrym zgryzem mogę iść do ortodonty i poprosić o twarz aniołka zamiast baby Jagi🙂

• aqua48 Re: Ortolifting 11.02.22, 19:30
      Licówki poprawiły mi kształt ust, ale odmłodzenie??? Jak byłam starą babą tak nią jestem.
      • faustine Re: Ortolifting 11.02.22, 19:46
        A czy licówki można sobie zafundowac gdy ma sie starte zęby? Wiecie, zamiast korekcji - podnoszenia zgyzu, od razu piękne licóweczki.Może ktoś wie?😀
        • aandzia43 Re: Ortolifting 11.02.22, 21:05
          Jeśli zęby z wiekiem czy w wyniku zgrzytania starły się po całości (a zawyczaj tak się dzieje) czyli tył i przód równo, to nie da się przedłużyć samych siekaczy - będę haczyć i łamać się bo będą szły na pierwszy ogień przy próbie doprowadzenia do okluzji czyli zgryzu, czyli zamknięcia paszczy. Więc możesz sobie zrobic piękne licoweczki ale krótkie, krótsze niż powinny być dla zdrowia stawów skroniowo-żuchwowych i dla urody. Jak już wydaje sie kupę kasy na licówki to warto pomyśleć i o kwestach wysokości zgryzu.
          • faustine Re: Ortolifting 11.02.22, 22:56
            Dzięki, ja mam starte od tyłu, pod kątem🤣 od przodu są całkiem spore i kształtne tylko kolor nie halo a wybielenie nie wchodzi w grę. Kiedyś podnosiłam zgryz, niestety wspominam to jako okropny dyskomfort.
            • bye-bye Re: Ortolifting 11.02.22, 23:04
              Ale sam proces podnoszenia był niekomfortowy, czy źle czułaś się po podniesieniu?
              • faustine Re: Ortolifting 12.02.22, 08:35
                Po podniesieniu. Nie mogłam przyzwyczaic się do niepełnego(?) zagryzania😔
      • aandzia43 Re: Ortolifting 11.02.22, 21:08
        No wiesz, cudów nie ma, ale wypchnięcie do przodu odcinka między nosem a wargą rozprasowuje nieco zmarszczki na nim i wydyma usteczka, a to odmładza smile
        • smerfmaruda123 Re: Ortolifting 07.09.23, 19:56
          Andzia nie wiesz o czym piszesz. Przy wysuwaniu żuchwy rynienka podnosowa staje się jak zauważyłaś wypukła i dłuższa a to dodaje lat i postarza. Ja jestem po cofnięciu leczonego na chama tylnozgryzu. Orto mi to sam wysuwał i mnie oszpecił. Szkoda że zdjęcia tu wstawić nie idzie ale na Facebooku jest na profilu Kleo Patra opis mojego leczenia i mnóstwo zdjęć. Widać wyraźnie że wysunięte szczeki postarzają i dodaja lat.
        • smerfmaruda123 Re: Ortolifting 07.09.23, 20:25
          Nie wiesz o czym piszesz. Wypchniecie rynienki podnosowej powoduje jednoczesnie jej wydłużenie a to postarza o dwie dekady chyba. Ja jestem po cofnięciu leczonego tylnozgryzu z tego powodu właśnie. Z twarzy końska morda się zrobiła z zapadnie tymi policzkami. Miałam aparat damona samoligaturujacy jakby co. Czas trwania leczenia to cztery i pol roku....ale na poczatku mialo trwać rzekomo półtorej! Profil twarzy uległ mi pogorszeniu i wygląd en face. Radzę przemyśleć to sobie. A zdjecia mojego leczenia są na Facebook u na profilu Kleo Patra. Jakby ktoś chciał zobaczyć jak szpetnie wygladalam. Zmienil mi dentysta na stare lata ksztal twarzy z okraglej na pociaglą! Dodatkowo nos zmienia położenie i zaczyna sterczeć a wierzcholek ucha idzie do tyłu. Następuje rotacja calej twarzy...a nie tylko jednego fragmentu. Zmienia się też ksztalt czaszki. ..to tak pokrótce. Bo nie wiecie o czym piszecie.
          • aandzia43 Re: Ortolifting 07.09.23, 23:07
            My tu nie o leczeniu tyłozgryzu i związanych z tym przesunięciach tylko o podkreślaniu szczęki w odcinku zębów przednich przy prawidłowym zgryzie licówkami lub koronami. Oraz o efektach leczenia przodozgryzu i związanym z tym wysunięciem pierwotnie zbyt krótkiego i cofniętego przedniego odcinka szczęki. Inne tematy, inne problemy, inny punkt wyjścia. Przykro mi że nie jesteś zadowolona z efektów leczenia.
            • smerfmaruda123 Re: Ortolifting 08.09.23, 05:43
              A co jest w temacie głównym? Ortolifting i nawiązanie do ortodoncji też. Apropo ortoliftingu poprzez korekty uzębienia. Kolejny blef ze strony dentystów. Żaden zabieg dentystyczny, żadne leczenie nie powoduje liftingu. No chyba, że ktoś uzupełnia liczne braki w uzębieniu to wtedy uzyska efekt "wypełnienia".
              • shellyanna Re: Ortolifting 08.09.23, 07:05
                Liftingu nie. Ale inne ułożenie skory, złagodzenie rysow twarzy już tak. Słynna dieta zmieniająca rrysy twarzy to najczęściej było właśnie leczenie ortodontyczne.

• shellyanna Re: Ortolifting 08.09.23, 07:08
            Profili o nazwie Kleo Patra jest skolko ugodno. Wstaw fotki po prostu.
            • barbibarbi Re: Ortolifting 08.09.23, 09:24
              To chyba ten profil z naszkicowanym profilem kobiety, obserwujących 29. Zobacz sama bo ja nie wiem jak to określić.
              • smerfmaruda123 Re: Ortolifting 09.09.23, 09:03
                Shellyanna masz już podpowiedz gdzie szukać. Niestety tak to wygląda. ..

Barbibarbi nie krępuj się, wal śmiało. Określaj, nakreślaj i przekreślaj.
                • shellyanna Re: Ortolifting 09.09.23, 09:18
                  Nie będę szukać, bo jak mniemam Kleo Patra to nazwa kliniki, w której robiłaś uśmiech...
                  No cóż.. Nie brzmi profesjonalnie, a generalnie profesjonalizmu oczekuję od specjalistów w zakresie ortodoncji.
                  • smerfmaruda123 Re: Ortolifting 09.09.23, 09:30
                    Rozumiem. Też by mi się nie chciało czasu tracić. Oto fotka porównawcza co się dzieje z twarzą po zaleczonym tylnozgryzie. Tylnozgryzie w normie... przed i po leczeniu...
                    • smerfmaruda123 Re: Ortolifting 09.09.23, 09:35
                      Kleo Patra to tylko nick. To nie żadna nazwa kliniki. Gwoli wyjaśnienia.
                    • shellyanna Re: Ortolifting 09.09.23, 12:00
                      No i bardzo ładny efekt. O taki mi chodzi.
                      • shellyanna Re: Ortolifting 09.09.23, 12:02
                        Zobacz jak pięknie uwydatniły ci się kości policzkowe i broda. Laski płaca za wydłużenie brodki wypełniaczami i takie wymodelowanie rzuchwy.
                        • smerfmaruda123 Re: Ortolifting 09.09.23, 20:59
                          Kobieto. Profil twarzy miałam płaski a kości policzkowe zapadnięte. Twarz pociągła i nieproporcjonalna.. Dolne piętro twarzy rozbudowało się o 3,5-4cm. W lustrze widzisz najpierw żuchwe i tą wypukłą rynienke. Dopiero potem oczy. Oczy na tle tej żuchwy staly się mniejsze. Nie, nie żadna kobieta nie zaplaci za takie oszpecenie. Jestem po cofnieciu tego shitu i wyglądam jak człowiek a nie jak ułom.
                        • smerfmaruda123 Re: Ortolifting 09.09.23, 21:02
                          Nos też ci się spodobał? Zobacz jak zmienił się jego kąt....nos sterczy jak męski narząd. ...
    • shellyanna Re: Ortolifting 07.09.23, 20:50
      Znamy i w sumie to był główny czynnik motywujący do korekty zgryzu.
      • gryzelda71 Re: Ortolifting 08.09.23, 07:29
        Skorygowalas zgryz że względu na ew efekt odmłodzenia twarzy?
        • shellyanna Re: Ortolifting 08.09.23, 07:53
          Tak, w dużej mierze z tego powodu. Mam pogłębiający się z wiekiem tylozgryz. Przednie zeby wystarczyłoby skorygować tymi tanimi nakładkami dentalsmile, albo licowkami czy bondingiem.
          Wady zgryzu niestety maja wpływ również na twarz. Kolejny powód do śmichow chichow?
          • gryzelda71 Re: Ortolifting 08.09.23, 08:09
            Trochę tak. Kolejnosc dziwna. I tyle.
            • shellyanna Re: Ortolifting 08.09.23, 08:28
              A jaka kolejność byś proponowała?
              W dzieciństwie rodzice zaniedbali, później były inne wydatki i problemy.
              Zreszta zgryz jakos mi nie przeszkadzał.
              Wada wymowy równie nie.
              Z rok temu chciałam powiększyć usta i pogrzebać trochę przy twarzy. Wtedy mój pan doktor powiedział mi, ze mam najpierw naprawić zgryz i wtedy zobaczymy.
              To naprawiam. Zwłaszcza, ze jest to w zgodzie ze mną. Jestem od kilku lat przeciwnikiem inwazyjnej medycyny estetycznej.
              Na razie trochę za krótko, żeby powiedzieć wow! Ale jestem zadowolona i widzę, ze idzie to w ta stronę, której bym sobie życzyła. Oprócz leczenia tylozgryzu pracujemy nad podwyższeniem zgryzu. To jest kilka mm, ale sprawdź przed lustrem co te kilka mm robi z twarzą.
              A przy okazji będę mieć ładny naturalny uśmiech.
              Żałuje tylko, ze te 10 lat temu nikt mi nie powiedział, żeby to zrobić.
              • gryzelda71 Re: Ortolifting 08.09.23, 08:39
                Ja.ci nic proponowac nie będę. Sama to sobie musisz w głowie uporządkować. Leczy się, koryguje wady, ale nie z powody łagodzenia rysów twarzy. To efekt uboczny, że tak reklamę zacytuję.
                • shellyanna Re: Ortolifting 08.09.23, 08:51
                  Sądzisz, ze gdybym nie miała poukładane w głowie i miała problemy, których usilnie starasz się doszukać, zdecydowałabym się na dwa lata noszenia srebrnego, rzucającego się w oczy ustrojstwa? 🤓
                  Raczej nie.
                  • gryzelda71 Re: Ortolifting 08.09.23, 09:03
                    To nie ja napisalam:
                    to był główny czynnik motywujący do korekty zgryzu.
                    To zabrzmiała, że gdyby nie efekt uboczu To byz się za to nie zabrała.
                    Ale okej źle to odczytałam.
    • auksencja15 Re: Ortolifting 08.09.23, 16:38
      Ja mam aparat poszerzający luki zębowe wink nie był to motywator, bo dowiedziałam się o tej opcji na konsultacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka