Dodaj do ulubionych

Ból po hybrydzie

01.03.22, 09:25
Manicure hybrydowy zdjęłam w gabinecie kosmetycznym tydzień temu, przy tej okazji miałam zrobiony japoński. Strasznie bolą mnie palce pod paznokciami, opuszki palców jakby ktoś wbijał mi szpilki, palenie pod paznokciem.
Nie mogę sobie porządnie wymyć głowy, bo czuję ból, inne czynności też utrudnione.
Miała któraś tak? Co robić?
Nigdy więcej hybrydy.
Obserwuj wątek
    • margerytka73 Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 09:29
      Znajoma miała, okazało się, że ma alergie na jakiś składnik. Może to to?
      • onewoman Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 09:30
        Raczej nie. A jak sobie pomogła?
        • margerytka73 Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 09:32
          Nie robi hybryd, maluje sama, tradycyjnie.
          Może są różne techniki hybryd, nie wiem. Ona stwierdziła, że nie będzie szukać, tylko wróci do malowania paznokci w domu. Co pamiętam, że skarzyla się głównie na bol.
      • little_fish Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 09:36
        I ta alergia się ujawniła po zdjęciu hybrydy?
        • margerytka73 Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 10:40
          little_fish napisała:

> I ta alergia się ujawniła po zdjęciu hybrydy?
          Miala hybrydę, pamiętam narzekała na bol. Potem zdjęła, poszła do innego salonu myslac, że może spaprali w poprzednim sprawę, ale było to samo.
          Zrobiła sobie jeszcze raz w kolejnym, dla pewności, znów ból. To sobie dała spokój.
          Nie pamiętam szczegółów to było około trzech czy czterech lat temu. Czytając temat tak sobie ją przypomniałam.
    • borsuczyca.klusek Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 09:46
      Nie miałam nigdy ani hybrydy, ani japońskiego, ale z tego co wiem nie powinno się wykonywać tego zabiegu bezpośrednio po zdjęciu hybrydy.
      Miałaś zdejmowane frezarką?
      • magata.d Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 16:31
        Moja manicurzystka tez mówi, ze trzeba po hybrydzie parę tygodni odczekać i dopiero robić japoński. Absolutnie nie bezpośrednio po zdjęciu hybrydy.
    • nowaktola78 Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 09:53
      O jesu wspolczuje, miałam tak ból był przy kazdym dotyku czegokolwiek aż brałam tabletki przeciwbólowe ale nie pomogło. Miałam paznokcie takie jak plastelina, cos okropnego. Ratowałam się odzywkami do paznokci, które mi je utwardzałay ale tak na prawdę trzeba czasu u mnie jakieś dwa tygodnie. Pamietam jak plakalam kiedy musialam pracowac na komputerzesad to był niewyobrazalny ból
      • onewoman Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 09:56
        Po hybrydzie?
        • borsuczyca.klusek Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 10:01
          A dzwoniłaś do tego salonu z pytaniem co teraz?
          • onewoman Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 10:12
            Nie
        • nowaktola78 Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 11:23
          tak dokladnie po hybrydzie tak miałam, serdecznie ci wspołczuje
    • triismegistos Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 09:55
      Pewnie zjechali ci płytkę paznokcia. Muszą odrosnąć 🤷
    • thank_you Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 10:04
      I nie narzekałaś, gdy miałaś manicure hybrydowy - tylko po zdjęciu?
      • onewoman Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 10:10
        Tak
        • onewoman Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 10:12
          Może przy japońskim zjechała mi płytkę na osłabionych paznokciach po hybrydzie. Nie wiem. Ale celem japońskiego miało być wzmocnienie. Paznokci nie miałam raczej słabych, bo hybryda była tylko kilka razy.
          • thank_you Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 11:43
            Paznokcie po dobrze robionej hybrydzie nie mają powodów być osłabione.
    • znowu.to.samo Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 10:12
      Pewnie ból jest ztąd że zniszczone cieniutkie miękkie paznokcie nie chronią opuszków palców

Namaczaj i nacieraj rycyną co najmniej raz dziennie, ona utwardza paznokcie jak mało co
      • little_fish Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 16:01
        Zniszczone, cieniutkie i miękkie po jednym założeniu hybrydy? To albo paznokcie już wcześniej były w kiepskiej kondycji, albo kosmetyczka coś schrzaniła.
        • onewoman Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 16:30
          Miałam kilka razy. Nie wyglądają na zniszczone.
    • mallard Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 11:29
      Współczuję, ale ulżyło mi, bo myślałem, że samochód straciłaś 🙃
      • onewoman Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 11:59
        😄
    • georgia.guidestones Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 12:00
      Nigdy wiecej japonskiego od razu po sciagnieciu hybrydy, to na tym polega błąd.
      • znowu.to.samo Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 15:50
        Ja sobie zrobiłam japoński z tymże praktycznie nie matowiłam płytki
      • eriu Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 17:09
        A na czym dokładnie?
        • georgia.guidestones Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 18:19
          Jak nosila te hybrydy gdzies od wrzesnia/pazdziernika, non stop, to moze miec na tyle oslabiona plytke, że intensywne polerowanie, jak to w japonskim, moze byc bolesne.(zeby nie bylo, sama zaliczylam to doswiadczenie lata temu po sciagnieciu paznokci zelowych i zrobieniu japonskiego na jednej i tej samej wizycie 🙃).
          Jakas forumka nizej napisala, ze jej manikiurzystka polecila odczekac z japonskim 2 tyg od sciagniecia lakieru.
    • blokersowa Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 15:36
      Mi kosmetyczka nie chciala zrobic japonskiego zaraz po zdjeciu hybrydy - za szybko, polecała odczekac. Ide jutro, 2 tygodnie później.
    • taje Re: Ból po hybrydzie 25.03.22, 10:24
      Dopiero teraz zobaczyłam ten watek. Ja ściągnęłam hybrydę w połowie stycznia i do tej pory moje paznokcie to masakra. Na początku też bolały, zwłaszcza przy nacisku lub przy myciu ciepła wodą, teraz to przeszło. Natomiast, i to jest najgorsze, po kilku dniach od zdjęcia zrobiła mi się onycholiza prawie na wszystkich paznokciach, czyli paznokcie odklejają się od płytki! Na szczęście tylko przy końcówkach ale już to wystarczy, nigdy w życiu nie miałam takiego problemu, do czasu hybrydy. Oprócz tego mam mnóstwo cienkich czarnych kreseczek, które przesuwają się wraz z zrostem paznokcia - to chyba małe krwiaki. Ja podejrzewam, że to efekt zdejmowania hybrydy frezarką, przy frezowaniu paznokcie bolały. Stylistka nie poczuwa się do odpowiedzialności - nigdy czegoś takiego nie widziała i oczywiście według niej frezarka jest dużo lepsza od acetonu. Nigdy więcej frezarki i nigdy więcej bazy kauczukowej (podobno dobra do słabych paznokci, haha). Nie wiem, czy powtórnie się zdecyduję na hybrydę po tych przejściach. Smaruję serum Arkady TC16, wszyscy zgodnie twierdzą, że najlepsze na odratowanie paznokcie po hybrydzie.
      • taje Re: Ból po hybrydzie 25.03.22, 10:27
        Sorry, miałam na myśli, że odklejają się od macierzy, nie płytki. Tak jakby poszerzał się wolny brzeg paznokcia. Dramat.
      • onewoman Re: Ból po hybrydzie 25.03.22, 18:53
        Kurcze mam to samo, nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Takie białe nierówne przestrzenie na końcach paznokcia. Wszystko po tej hybrydzie.
        Co teraz z tym zrobić?
        Paznokcie odrosną i będzie ok?
        • zielonakonwalia90 Re: Ból po hybrydzie 25.03.22, 19:02
          Ja mam tak gdy mam hybrydę 3 razy pod rząd. Leczę potem paznokcie 2 miesiące. Normalnie nie mam i nigdy nie miałam absolutnie żadnych problemów z paznikciami, mogę nosić bardzo długie i nie łamią się, są mocne. Zdaję sobie sprawę z tego, że chodzi tu bardziej o zdjęcie hybrydy frezarką a nie samo malowanie. To samo było u każdej z 5 manikurzystek. Po jednym razie jest jeszcze ok, nic się nie dzieje.
          Mam jakąś zwykłą odżywkę po hybrydzie. Trochę pomaga. Najbardziej pomaga czas. Po 2 miesiącach paznokcie są jak dawniej. Dlatego robię hybrydę sporadycznie.
          • onewoman Re: Ból po hybrydzie 25.03.22, 19:04
            Ja już nie zrobię
          • taje Re: Ból po hybrydzie 25.03.22, 21:43
            Moje po 2 miesiącach dalej bardzo słabe. A na dwóch palcach onycholiza pogorszyła się w ostatnich 3 tygodniach. Mam wrażenie, że dorasta ta najbardziej spiłowana część paznokcia. A jak Ci zdejmowali - frezarką czy acetonem?
            • taje Re: Ból po hybrydzie 25.03.22, 21:44
              To ostatnie pytanie o frezarkę vs aceton to do onewoman.
            • onewoman Re: Ból po hybrydzie 25.03.22, 22:09
              Frezarka
            • magdallenac Re: Ból po hybrydzie 26.03.22, 00:30
              Mnie też się pogorszyło z czasem- robiłam wszystko w rękawiczkach i jak mogłam unikałam moczenia dłoni. Dodatkowo, oprócz żelu na onycholizę, dermatolog kazała mi wpuszczać raz dziennie krople przeciwgrzybicze, żeby przypadkiem pod tą płytką odklejoną się nic nie zalęgło. Byłam normalnie przerażona.
              • taje Re: Ból po hybrydzie 26.03.22, 00:42
                A powiedz, czy usuwałaś/odcinałaś tę odklejającą się część paznokcia? Przyznam, że wolałabym tego uniknąć, musiałabym iść do podologa bo sama nie dam rady i ten wygląd... Aplikuję sobie pod płytkę serum Arkady ale wszędzie czytam, że najlepiej całkiem wyciąć tę odklejoną część paznokcie a ja tego nie chcę, buu. Jaki żel na onycholizę używałaś?
                • magdallenac Re: Ból po hybrydzie 26.03.22, 00:48
                  Tak, u dermatologa mi to pielęgniarka zrobiła i powiedziała, że trzeba obcinać ile się da- 3 paznokcie się bardzo odkleiły, więc nosiłam plastry, kilka kolejnych gdzieś tak do połowy. Byłam naprawdę przerażona, ale teraz nie ma po tym śladu.
                  • taje Re: Ból po hybrydzie 26.03.22, 00:53
                    No to się już załamałam. Łudziłam się, że to jakoś chałupniczo opanuję bo w sumie na początku szło jakby ku lepszemu. A u Ciebie to był też efekt ściągania frezarką czy ogólna nietolerancja hybrydy?
                    • magdallenac Re: Ból po hybrydzie 26.03.22, 00:59
                      Robiłam hybrydę przez lata, nie mam pojęcia co się stało. Nie miałam nigdy hybrydy ściąganej frezarką, z wyjątkiem tej pierwszej, górnej warstwy. Dermatolog twierdziła, że to lampa. Leczyłam te paznokcie przez długi czassad
      • magdallenac Re: Ból po hybrydzie 26.03.22, 00:28
        Kryste! Bujałam się z tym przez pół roku, dopóki mi paznokcie nie odrosły- nigdy już nie zrobię hybrydy!
      • znowu.to.samo Re: Ból po hybrydzie 28.03.22, 22:38
        Jeśli cię bolały przy frezowaniu to znaczy że manicurzystka coś źle robiła. Może być i tak, że już do hybrydy miałaś zbyt mocno zmatowioną płytkę i stąd ból przy frezowaniu. Ja sobie od lat zdejmuję hybrydę (na żelu) tylko frezarką, ale to.tylko górną warstwę a resztę zdejmuję pilnikiem
        Moczenie w acetonie uważam za najgorsze co można zrobić paznokciom
        • taje Re: Ból po hybrydzie 28.03.22, 23:08
          Na pewno manikiurzystka coś źle zrobiła bo takiej tragedii na paznokciach nie miałam nigdy. Przed hybrydą (pierwszy raz położyłam w listopadzie) płytkę miałam, że tak powiem dziewiczą, żadnego matowienia, nic. Cokolwiek się stało było następstwem położenia hybrydy. Moja manikiurzystka też twierdziła, że aceton to zło ale patrząc na stan po frezarce nie wiem, co mogłoby być gorsze. Może po prostu hybryda nie jest mi pisana i tyle.
          • znowu.to.samo Re: Ból po hybrydzie 29.03.22, 08:30
            Ja na onycholizę zrobiłam.sobie japoński i nacierałam co najmniej raz dziennie rycyną. Niczego nie wycinałam tylko czyściłam delikatnie jak była potrzeba
            Do japońskiego zmatowiłam płytke bardzo leciutko bo i tak była matowa po zdjęciu hybrydy. Za to obficie wtarłam tą glinkę i proszek w krórych są odżywcze i wzmacniające minerały.
            Po miesiącu już wyglądały przyzwoicie ale wróciłam do roboty a w robocie dużo przekładania papierzysków segrrgatorów i zaraz znowu sie połamały. Więc wróciłam do hybrydy, ale jak mówię ja sobie robie w domu, płytke matowie po swojemu żeby nie była zbyt zmasakrowana, porawiam i maluję kiedy chce
    • taje Re: Ból po hybrydzie 25.03.22, 11:45
      Dzięki thank_you. Też dotarłam tutaj ale koszt wysyłki 25EUR za krem o wartości 55 zł wydał mi się wtedy przesadzony. Niestety nigdzie indziej nie widziałam z wysyłką za granicę. Na razie używam Arkady, choć rewelacyjnych wyników nie widzę więc może się przeproszę z podosklepikiem.
    • beata985 Re: Ból po hybrydzie 25.03.22, 23:13
      Z tego co moja manikiurzystka mówiła, to japoński można zrobić po 2 tygodniowym odstępie.
      • georgia.guidestones Re: Ból po hybrydzie 26.03.22, 00:23
        O ile sie nie zajechalo ich zanadto frezarką przy sciaganiu.
    • kanna Re: Ból po hybrydzie 26.03.22, 08:45
      Zawsze mnie zadziwia, czemu ludzi robią sobie taką krzywdę.. mi słabo jest, jak przypadkiem zobaczę, jak się hybryde zdejmuje.

Usuń ten japoński i daj płytce paznokcia odpocząć / zregenerować się.
    • stokrotka1207 Re: Ból po hybrydzie 26.03.22, 09:20
      W grudniu zeszłego roku dałam się namówić koleżance na hybrydę. Zrobiłam dwa razy pod rząd. Zdejmowane frezerką. Po zdjęciu całkowitym myślałam, że oszaleję. Przy każdym kontakcie głównie z wodą miałam odczucie jakbym wkładała palce do wrzątku. Nigdy więcej hybrydy!
      Po jakimś czasie zrobiłam m.japoński. Jednakże widzę, że hybryda bardzo osłabiła moje paznokcie. Są miękkie, łamliwe, pomimo moich usilnych prób wzmocnienia ich od wewnątrz i zewnątrz. Cierpię tym bardziej, że naturalnie mam dość ładną płytkę, długie, smukłe palce; przed hybrydą mogłam nosić długie paznokcie i w ogóle mi to nie przeszkadzało, nie łamały się. Teraz od dwóch miesięcy ścinam bardzo krótko, a i tak co rusz coś się łamie, jakiś zadzior itd. Obserwuję, ze jeszcze jakieś 4-5 miesięcy nim całkowicie pozbędę się tej poszkodowanej płytki. Nigdy więcej tej głupoty!
      • krolewska.asma Re: Ból po hybrydzie 26.03.22, 09:27
        Widziałam kiedyś taki zagrzybionych paznokieć który hodował Grzyba przez kilka miesięcy pod hybrydą po tym filmiku nigdy więcej nie pomyślałam żeby sobie to zrobić
      • znowu.to.samo Re: Ból po hybrydzie 28.03.22, 22:45
        Mocz je w rycynie, nawet lekko podgrzanej
    • iberka Re: Ból po hybrydzie 26.03.22, 10:13
      Zmień manicurzystkę.
    • bylamnarandce Re: Ból po hybrydzie 26.03.22, 17:28
      Od dawna robię sobie hybrydę w domu, dzięki niej jestem w stanie wyhodować paznokcie dłuższe niż 1 mm bo hybryda działa jak tarcza i je chroni. Bez niej się łamią bo z natury mam delikatne. Zdejmujë zaczynając od frezarki a potem wacik z acetonem. Uważam że jeśli Cię boli to albo masz alergię albo hybryda jest źle zdejmowana
      • znowu.to.samo Re: Ból po hybrydzie 28.03.22, 22:44
        Robię dokładnie tak samo. Pod hybrydą (wzmacnianą żelem) paznokcie rosną mi do pół cm, a mogłabym i dłuższe ale nie lubię długich szponów
        Normalnie nigdy w życiu nie zapuściłam dłuższych niż 2-3 mm
        Z tymże ja zdejmuję frezarką a potem pilnikiem
    • stephanie_harper2 Re: Ból po hybrydzie 04.04.22, 12:21
      Trochę of top ale jak ktoś wytłumaczy mniej wiecej tak jak krowie na rowie o granicy na pół nocy jak te fotki wstawiać to będę wdzięczna?
      • borsuczyca.klusek Re: Ból po hybrydzie 04.04.22, 12:24
        Zapisujesz na kompie plik w JPG. Następnie na forum klikasz ZDJĘCIE jest w żółtej ramce nawet i wybierasz wcześniej zapisany plik.
        Z telefonu jest jeszcze prościej, bo wystarczy zrobić zdjęcie i analogicznie wybrać je później z galerii.
    • taje Re: Ból po hybrydzie 06.04.22, 00:22
      Muszę donieść, że Onygen faktycznie działa!! Po Twoim poście jednak zdecydowałam się zamówić i po niecałym tygodniu widzę już efekty! Dużo lepiej niż po serum Arkady.
    • 3-mamuska Re: Ból po hybrydzie 06.04.22, 03:08
      Uczulenie na hybrydę. Gdybys ja zostawiła pojawia się dalsze efekty wysypka wokół paznokcia ,onycholiza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka