Dodaj do ulubionych

Wątek zdrowotny

08.03.22, 10:04
Bo wy wiecie wszystko, od mniej więcej dwóch tygodni mam takie objawy- w nocy budzi mnie ból, a to nogi, a to ręki bądź wszystkiego na raz, jest na tyle intensywny że przeszkadza w spaniu.W dzień się to nie zdarza, nie potrafię określić czy bolą mnie mięśnie, kości? Żadne zakwasy, aktywność fizyczna na takim poziomie jak zawsze.Czy to może być na tle nerwowym, czasy mamy takie jakie mamy...
Co z tym robić?
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 11:24
      to moga byc nerwobole, mozesz sprobowac suplementowac magnez i wit. b.
      • pasquda77 Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 11:46
        Suplementuję, nie ma różnicy
    • bywalec.hoteli Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 12:07
      Migusiem do lekarza i robić badanie krwi. Ból zwiastuje problem. Oby to nie było to o czym myślę sad
      • pasquda77 Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 12:16
        Bywalec ić stond, o czym myślisz?
        • bywalec.hoteli Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 12:29
          Mówię serio: idź do lekarza i poproś o badanie krwi jak najszybciej. Nie chcę straszyć ale u bliskiego ból kości który był podejrzeniem nerwobólu to była bardzo poważna sprawa. Więcej nie zdradzę. Ale migusiem do doktora.
          • pasquda77 Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 12:32
            bywalec.hoteli napisał:

> Mówię serio: idź do lekarza i poproś o badanie krwi jak najszybciej. Nie chcę s
            > traszyć ale u bliskiego ból kości który był podejrzeniem nerwobólu to była bard
            > zo poważna sprawa. Więcej nie zdradzę. Ale migusiem do doktora.
            Jeśli myślisz o raczysku to musiałabym mieć go wszędzie, ręce też mnie bolą...
          • memphis90 Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 19:51
            I które konkretnie "badanie krwi" z tym setek możliwych zalecasz przy podejrzeniu "nie powiesz czego"...?
            • bywalec.hoteli Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 10:00
              memphis90 napisała:

> I które konkretnie "badanie krwi" z tym setek możliwych zalecasz przy podejrzen
              > iu "nie powiesz czego"...?
              >

Badanie morfologii krwi. A jakie wskaźniki badać to ty nam Memfiska powiedz - ponoć jesteś lekarzem?
              • pasquda77 Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 10:07
                Bywalec, wzięłam wieczorem magnez z b6, ibumprom, popiłam ziółkami na uspokojenie i przespałam całą noc jak dziecko, więc albo twoje prognozy się nie sprawdziły albo wynalazlam lek na raka 😝
                • bywalec.hoteli Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 10:16
                  Paskuda, ja nie mówię, że masz raka. Ale znałem kogoś kto miał. Brał środki przeciwbólowe, nawet była fizjoterapia. A był to rak zdiagnozowany za późno. Żal jest do dziś.

Jeśli wzięłaś środek przeciwbólowe to dziwisz się że nie bolało?
                  Koniec tematu z mojej strony, ja radziłem zbadać się by znaleźć przyczynę bólu, ty sobie tylko kpisz, to rób co sobie chcesz.
                  • pasquda77 Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 10:39
                    Wiesz co z moich obserwacji wynika, że ibuprom średnio pomaga na ból nowotworowy, chodzi mi o to, że nie potrzebnie mnie jeszcze nakręcasz rakiem 🙈
                    • graphene.future Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 12:40
                      Średnio pomaga w stanie zaawansowanym ale skoro tobie pomógł tzn. że jakiś stan zapalny jest. Jeżeli to nie grupa to jednak warto się zastanowić co. Może to być właśnie rozwój choroby autoimmunologicznej, nowotworowej... Rak rozwija się latami, z recesjami, nie dając żadnych objawów lub przemijające bólowe
                      • bywalec.hoteli Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 12:51
                        Ja nawet nie sugeruję paskudzie że to rak tylko żeby zbadała by wyjaśnić przyczynę.
                        ale ona woli sobie heheszkować z bywalca no to trudno
                        Tak jak pisałaś skoro się pojawia ból to przyczyna jakas jest i nie mozna go ignorowac biorac witaminki i ziółka a na duży ból ibuprofen
                        • nowyniknik82 Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 13:01
                          Bywalec, ekspercie. Leczyłam raka kości, wiesz? Żadnych boli nie miałam nigdy. Więc skoncz pieprzyć.
                          • bywalec.hoteli Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 15:59
                            Niestety bliska osoba bólu też nie miała ale jak pojawił się ból to były przerzuty.
                            Jeśli leczyłaś i wyleczyłaś to gratuluję.

W ogóle to zejdźcie ze mnie, ja tylko szczerze radzę wątkodajce by się przebadała.

Nie jestem ani żadnym znawcą ani lekarzem.
                  • iwles Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 12:09

Bywalec, no ale jak niby z krwi chcesz zdiagnozować nowotwór?
                    • nowyniknik82 Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 13:01
                      Nie pytaj go, to pajac
    • lilia.z.doliny Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 12:19
      Ja wiem ze nudzę z tym pytaniem, ale jak z twoim poziomem witaminy D?
      • pasquda77 Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 12:23
        Pojęcia nie mam, ale też łykami 4000 tys
        • nowyniknik82 Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 12:30
          Lila, a o co chodzi z tą witamina d? Mam krytycznie niską, badałam pierwszy raz w życiu a lekarz dopiero za tydzień
          • milupaa Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 12:35
            To od razu bierz 4000 j. Od dziś. Każdy lekarz i tak ci to zaleci. Przez miesiąc, potem przejdź na 2000. I kup lek a nie suplement. Chodzi o to ze niedobór szkodzi całemu organizmowi, są badania ze nawet covid przechodzi się dużo gorzej.
          • lilia.z.doliny Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 12:37
            Jaki miałaś wynik? U mnie lekarka wydarła się w głos na widok moich wyników. I zapisała mi dawkę 20 tysiecy indifferent
            Całe stada strasznych skutków ubocznych . Po wyrównaniu poziomu jest dużo lepiej
            • nowyniknik82 Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 12:46
              Norma od 30, mam 7
              • graphene.future Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 10:16
                30 to jest żeby nie paść.
                7= to cała masa dolegliwości i nowotwór w niedalekiej przyszłości.
                Zdrowie to minimum 70
                • nowyniknik82 Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 10:20
                  Ja pier.. nie strasz.
                  • graphene.future Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 10:25
                    Nie musi być tak od razu. To Cię może czeka jeśli szybko nie podniesiesz poziomu. Nocny ból Kościuszki mięśni to już dramatyczne wołanie organizmu.
                    Nie 4 tys. a 20 tys. iu od dziś, lek nie suplement.
                    • graphene.future Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 10:28
                      Kości nie Kościuszki 🙄
                      Pomyliłam cię z wątkodajką, tak czy siak poniżej 10 to jest naprawdę źle, idź do lekarza.
                      • nowyniknik82 Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 10:44
                        No mam wizytę za tydzień, do tego czasu to przy okazji zejdę z nerwów 😀
                        • lilia.z.doliny Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 10:55
                          Do tego czasu idź i machnij prywatnie w labie te witaminę. Lekarz i tak ci zleci, więc ograniczysz czas nerwowego oczekiwania na wyniki. Powodzenia. Daj znać co wyszło w badaniach
                          • nowyniknik82 Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 11:05
                            No to robiłam ten poziom w ubiegłym tygodniu,. I mi właśnie wtedy wyszło 7.
                            I prywatnie mam hematologa.
                            • lilia.z.doliny Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 11:22
                              A przepraszam, pomyliłam.nicki, bo tu wiecej.nas z awitaminozą suspicious
                              Spokojnie, miałam.podobnie cudowna wartości. W ruch poszły dawki uderzeniowe i jest lepiej.
            • milupaa Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 11:58
              Ja miałam ok. 20, nie tragedia ale za nisko. Po miesiącu brania skoczyło mi do ok 30.
              • milupaa Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 12:01
                Teraz od kilku lat biorę na stałe 2000 j, tylko latem robię przerwę. Dawno nie badałam poziomu, muszę sprawdzić.
                • graphene.future Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 12:30
                  Tyle to ja dziecku daję... Nawet WHO pod ioslo dawkę utrzymaniową, nie leczniczą, do 4000
                • graphene.future Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 12:31
                  A od kilku lat, to może i wystarczy, o ile latem nie siedzisz w biurze
              • graphene.future Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 12:35
                20 to jest bardzo źle, 30 to jest jakieś minimum a nie norma. O ile dobrze pamiętam, dla utrzymania zdrowia to jest 70-130/150 i taka jest podobno norma w Niemczech? Może ktoś potwierdzi?
                • bombalska Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 15:04
                  Tak. 30 to dolna granica.
    • mia_mia Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 12:20
      Czy to nic poważnego dowiesz się wykluczając poważniejsze przyczyny, chociaż pewnie pesel o sobie przypominawink
    • milupaa Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 12:32
      Nie jestem specjalistą ale jeśli cie budzi ból to może być coś poważniejszego, do lekarza.
    • stephanie.plum Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 12:38
      licho, ostatnio mam tak samo... coś nagle boli, jakby stawy czy mięśnie, ale nie ma wymówki, że przeforsowałam.

jakie te badania robić? czy to po prostu SKS?
    • iseere Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 18:50
      Fibromialgia.
      • ursydia Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 21:46
        Albo za twardy materac.
        • graphene.future Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 10:31
          Tak też ma że być, tylko wszyscy się upierają na twarde a poniżej 50 kg powinien być miękki, nawet nie średnio.
          • ursydia Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 11:52
            Wpadłam w te pułapkę niestety, co przeszłam to moje a ostatnie o czym myślałam to materac, bo taki piękny, amerykański był. Nie było badań których bym nie wykonała, do toalety wstać w nocy nie mogłam, bolało mnie wszystko, kości, stawy, mięśnie to było okropne, naprawdę. Myślałam o raku i całej tej reszcie a lekarze twierdzili że nic mi nie jest. Ponieważ śpię na prawej stronie to u mnie zaczęli się od łokcia więc najpierw sprawdzałam ten nieszczęsny łokieć, potem bark a potem to już bolało mnie wszystko. W dzień było trochę lepiej, przeczesalam internety w poszukiwaniu diagnozy a potem się poddałam i brałam jakieś ogromne dawki paracetamolu bo już mi było wszystko jedno. To trwało miesiącami. A potem były wakacje i wyjechałam na trzy tygodnie. Po wakacjach wszystko minęło, więc uznałam że to był jakiś stres i ciału tak zaaregowalo. Wróciłam do domu i po pierwszej nocy wszystko wróciło. Olsnilo mnie w nocy, postanowiłam spróbować z nakładka na materac, taka specjalna, gruba i mięciutka. I to był strzał w dziesiątkę. Mamy już marzec i wszystko jest w porządku. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że nie sądziłam, że to tak może boleć, spałam na niewygodnych łóżkach czasami i budziłam się połamana ale to, to było coś innego. Ja nawet nie potrafiłam powiedzieć co i gdzie dokładnie mnie boli bo bolało mnie wszystko. Głupi materac, bo ja zanim go kupiłam to przeczytałam wszystko na co powinnam zwrócić uwagę, waga, twardość bla bla bla. Wyspałam się tak jak sobie poscieliłamwink
            • ursydia Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 11:53
              Przepraszam za literówki i błędy.
              • milupaa Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 12:03
                Jpr 🙂 Az nie do uwierzenia.
            • graphene.future Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 12:48
              Jakbym czytała o sobie, słowo w słowo, włącznie z tym łokciem, miałam nawet stan zapalny. Wstawałam z wrażeniem spania na autostradzie, dojście do siebie zabierało mi 1-2 godziny a do łazienki szłam utykając. Serio.
              Kupiłam wreszcie materac na p, cloud topper i od trzech lat budzę się z poczuciem wdzięczności 😊
              • ursydia Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 15:09
                U mnie stwierdzono łokieć tenisisty, myszka nie mogłam pracować-wszystko minęło.
      • pasquda77 Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 22:04
        iseere napisała:

> Fibromialgia.
        Właśnie o tym czytam i wychodzi na to, że mam prawie wszystkie objawy 😮
        ”Fibromialgia jest chorobą przewlekłą, którą przede wszystkim charakteryzują dolegliwości bólowe i występowanie miejsc tkliwych (wrażliwych na dotyk). "-bolą mnie żebra przy dotyku, z tym już byłam u lekarza, zlecił zbadanie poziomu wapnia, wszystko ok...
        • iseere Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 22:43
          Oczywiscie Ci tego nie życze, ale warto sprawdzic, tylko trudno o lekarzy znajacych to schorzenie.
    • annaboleyn Re: Wątek zdrowotny 08.03.22, 21:50
      Iść do lekarza. Ból oczywiście może się brać z nieświadomie i ze stresu spinanych przez cały dzień mięśni. Ale nie musi. Lekarz myk myk.
    • piesiedwa Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 12:03
      Temat u mnie na czasie: budzil mnie bol podbrzusza. Lekarz pokierowal aby zrobic badania krwi , crp , mocz, usg jamy brzusznej, teraz sie wybieram do chirurga i na tomograf. Takze sadze, ze lekarz raz dwa.
    • alpepe Re: Wątek zdrowotny 09.03.22, 13:26
      O, to ja miewam podobnie od jakichś dziesięciu lat, ale w dzień, dziś też byl ten dzień, bolą mnie jakby stawy i to różne, różniste, nasila się to przed okresem, ale jest nieregularne. Dziś bolał mnie jakby bark, śródstopie, lewy łokieć i palce u lewej dłoni. Byłam z tym i u ginekolog i u zwykłej lekarki, reumatyzmu brak, wyniki ok. Ból zaś jest taki, że żadne środki bez recepty go nie tłumią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka