Dodaj do ulubionych

A PiS działa ...

08.03.22, 18:34
Rząda od okupanta (UE) wypłaty kasy. Bo pomagamy Ukrainie. Chodzi oczywiście o odblokowanie kasy, która nam wstrzymano za łamanie prawa.

No i tyrają nad ustawą o błędach urzędniczych. Ma działać wstecz. Co by złodziej typu Szumowski, Sasin i Morawiecki przed trybunałem nie postawić.

Chciałam tylko przypomnieć, że rozwalanie państwa od wewnątrz trwa nieprzerwanie. Nawet, jeśli temat dla pismaków już nie tak ciekawy.
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: A PiS działa ... 08.03.22, 18:47
      Chuje!
      • alicia033 Re: A PiS działa ... 08.03.22, 18:54
        saszanasza napisała:

> Chuje!

na ruskiej smyczy.
        A najlepsze w tym wszystkim jest to, że brak pieniędzy z UE tylko przyspieszy ich koniec, bo jakby nie było tu ekonomicznie źle, to Polacy ruskiego buta nie zaczną postrzegać jako atrakcyjniejszej od Unii alternatywy.
        • mamdomek Re: A PiS działa ... 09.03.22, 12:53
          Nie na ruskiej smyczy. Nasze lokalne, na własnej krwi, mleku i GŁUPOCIE wyhodowane.
          Może Antoś, rydzu i jeszcze paru, ale to obecnie 3-4 rząd. I potrzeba dowodów.
    • alicia033 Re: A PiS działa ... 08.03.22, 18:50
      a niech sobie "rządają" (sorry, nie mogłam się powstrzymać).
      To tylko pokazuje ich ruską proweniencję. Bo niby co zrobią bez Unii?
      • gaskama Re: A PiS działa ... 08.03.22, 18:58
        Jeśli chodzi o polską ortografie, to dawno się poddałam. Czemu rząd? Rządzić a żądać. No i jak to zrozumieć? No brakuje mi polskiej edukacji do 15 rż.
        • alicia033 Re: A PiS działa ... 08.03.22, 21:10
          przeprosiłam.
          Naprawdę szczerze.
          No ale wiesz - patriotyzm zobowiązuje do dbania o język
          A zanim któraś mi wyciągnie - sama się przyznam - mea maxima culpa - popełniłam tu parę pierwszorzędnych byków ortograficznych. I nie mam nic na swoje usprawiedliwieniesad. Teraz mogę wyłącznie obiecać wzmożoną czujność.
          • gaskama Re: A PiS działa ... 08.03.22, 21:59
            Widziałam twoj hełm. Ale ja błędów nigdy nie wytykam, bo sama robię. Ale przyznaje, że się wstydzę. Ale w moim drugim języku pisze bez błędów. Tym się mogę pocieszać.
        • amast Re: A PiS działa ... 08.03.22, 22:21
          > Rządzić a żądać. No i jak to zrozumieć?

Rząd jest od rządzenia. Od żądań jest żona. Może pomoże wink
          • gaskama Re: A PiS działa ... 09.03.22, 11:16
            Pomoże. A jakże!
    • ariathedevil Re: A PiS działa ... 08.03.22, 18:57
      W sumie... nie jestem zdziwiona. Od początku było wiadome. To wycie w pisowskich mediach o koryto było bardzo głośne. Po wecie lex czerniaka się nasilił. Pis jest jak szarańcza, trzeba wytępić inaczej obudzimy się w Rosji.
      • saszanasza Re: A PiS działa ... 08.03.22, 19:05
        ariathedevil napisała:

> W sumie... nie jestem zdziwiona. Od początku było wiadome. To wycie w pisowski
        > ch mediach o koryto było bardzo głośne. Po wecie lex czerniaka się nasilił. Pi
        > s jest jak szarańcza, trzeba wytępić inaczej obudzimy się w Rosji.

Dokładnie tak!
    • mamamisi2005 Re: A PiS działa ... 08.03.22, 19:01
      Czyli jak na fali pomocy uchodźcom przez obywateli wyciągnąć kasę od UE i zapewnić sobie bezkarność. Obrzydliwe, choć niestety już nie dziwi
    • bib24 Re: A PiS działa ... 08.03.22, 19:08
      wyobrażam sobie takie posiedzenie naszych rządzących:

x mówi: wydarzyło się to i to. a teraz proszę pomysły? jak możemy się na tym nachapać? i gdzie wciśniemy zapis o niekaralnosci?
      • mamamisi2005 Re: A PiS działa ... 08.03.22, 19:11
        Oby tylko. Pamiętaj co mówili o tych nieszczęśnikach na granicy z Białorusią. No fart po prostu.
    • woman_in_love Re: A PiS działa ... 08.03.22, 20:38
      na tej kasie na uchodźców to się nieźle nakradną i dorobią: jak złodziej od respiratorów

i pozostaną bezkarni
    • kub-ma Re: A PiS działa ... 08.03.22, 20:57
      Dla mnie temat bardzo ciekawy.
      Morawiecki o tym, że samorządowcy prosili o tę "wrzutkę", nawet Ci z PO, a Trzaskowski mu, że sprawdził, nikt nie wnioskował.
      Wiem, że część Polaków wybrała takich "włodarzy", ale jako państwo nie zasłużyliśmy na aż takich beznadziejnych, okropnych, wrednych rządzących.
    • lauren6 Re: A PiS działa ... 08.03.22, 20:57
      > Ma działać wstecz. Co by złodziej typu Szumowski, Sasin i Morawiecki przed trybunałem nie postawić.

To kiedyś sobie uchwalimy inną ustawę działającą wstecz i ich wsadzimy na dożywocie. Można? Można!
      • mamamisi2005 Re: A PiS działa ... 08.03.22, 21:01
        A głosowanie będzie o 3:30 wink ?
      • kub-ma Re: A PiS działa ... 08.03.22, 21:07
        Zastanawiam się czasami, czy oni zdają sobie sprawę, że to co pouchwalają, to co ustalę jako normę, będzie również działać jak ich nie będzie u władzy i obróci się to przeciwko nim? Ale tak daleko to oni chyba nie wybiegają
      • mamdomek Re: A PiS działa ... 09.03.22, 12:55
        Tak samo zawsze można uchwalić wstecz ustawę, która unieważnia i penalizuje wcześniejsze... nie wiem, na co oni liczą.
        • mamdomek Re: A PiS działa ... 09.03.22, 12:56
          Chyba tylko żeby nie można ich bylo oficjalnie nazywac złodziejami i przestępcami, bo za rok wybory.
    • hannibal_lectourer Re: A PiS działa ... 08.03.22, 23:11
      Tu chodzi o wszystkie odszkodowania, które będą pokłosiem spraw przegrywanych przez polskę o 30k sanepidowskiej kary za otwarcie się firm w pandemii.. Ile tego gówna się utrzymało w sądach? Ile szmat sanepidowskich odpowie karnie za bezprawne urzędnicze działanie?
    • asia_i_p Re: A PiS działa ... 08.03.22, 23:21
      Ustawa o błędach urzędniczych - skandal.
      Pieniądze - no nie powiem, że mają rację, bo mi przez usta nie przejdzie, ale skoro w tej chwili przyjmujemy 1,2 mln uchodźców, czyli 60% z tych dwóch milionów, którym udało się na razie uciec, to Unia powinna to wesprzeć i wesprze. Bo chyba jednak dobrze byłoby ułatwić pozostanie w Polsce tym, którzy chcą, bo to dla nich chyba środowisko najpodobniejsze do Ukrainy, więc czują się tu bezpieczniej.
      • nunia01 Re: A PiS działa ... 09.03.22, 01:05
        Ale to nie na nic wspólnego z KPO. To powinna być celowa kasa powiązana jedynie z pomocą uchodxvom i dystrybuowana z pominięciem rządu. Chyba, ze na finansowanie konkretnych programów strategicznych (praca, edukacja, relokacja itp).
        • saszanasza Re: A PiS działa ... 09.03.22, 11:49
          nunia01 napisała:

> Ale to nie na nic wspólnego z KPO. To powinna być celowa kasa powiązana jedynie
          > z pomocą uchodxvom i dystrybuowana z pominięciem rządu. Chyba, ze na finansowa
          > nie konkretnych programów strategicznych (praca, edukacja, relokacja itp).

zgadzam się
      • gaskama Re: A PiS działa ... 09.03.22, 11:17
        Asiu, ale to powinny być zupełnie inne pieniądze. Wiem, że źródło to samo, ale inne pieniądze z innym przeznaczeniem: na uchodźców. Tamte pieniądze miały iść na inne cele.
        • nunia01 Re: A PiS działa ... 09.03.22, 11:24
          dokładnie!
        • saszanasza Re: A PiS działa ... 09.03.22, 11:51
          gaskama napisała:

> Asiu, ale to powinny być zupełnie inne pieniądze. Wiem, że źródło to samo, ale
          > inne pieniądze z innym przeznaczeniem: na uchodźców. Tamte pieniądze miały iść
          > na inne cele.
          >

i również się zgadzam. brak środków za łamanie praworządności nie powinno mieć nic wspólnego z przeznaczeniem środków na uchodźców. pisowskie chuje najprawdopodniej celowo opóźniają przyznanie tych środków, dążąc do tego, by uruchomić inne, na inny cel.
    • umi Re: A PiS działa ... 09.03.22, 00:04
      Trzeba pilnowac, zeby nie zdefrawudowali. I niech biora, za cos tych ludzi musimy utrzymac. Drzec sie bedzie trzeba, jak bedzie, ze wzieli, a nie bedzie na nic. Pieniadze nie znikaja same bez nikogo.

Tylko ten zapis ze specustawy zablokowac.
      • afro.ninja Re: A PiS działa ... 09.03.22, 10:23
        No jak ty ich upilnujesz??
    • afro.ninja Re: A PiS działa ... 09.03.22, 10:23
      Dzień jak co dzień.
    • tt-tka Re: A PiS działa ... 09.03.22, 13:00
      gaskama napisała:

> Rząda od okupanta (UE) wypłaty kasy. Bo pomagamy Ukrainie.

ja zrozumialam, ze oni chca tej forsy, zeby pomagac, a nie dlatego, ze juz pomagaja. Na razie, na moje oko, pomagaja osoby prywatne i organizacje z rzadem nie zwiazane.

• sumire Re: A PiS działa ... 09.03.22, 13:08
      Najbardziej mnie rozwala, że im rośnie poparcie.
      A samorządowcy już nie mają siły krzyczeć, że kończy im się kasa i możliwości logistyczne.
      A w sejmie dziś rano to prawie nikogo z pisiorów nie było, bo oczywiście mają ważniejsze sprawy niż debatowanie o nadciągającym kryzysie humanitarnym.
    • sabek81 Re: A PiS działa ... 09.03.22, 13:09
      Z niecierpliwoscią czekam na listę ruskich agentow od Anonymous

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka