mysiulek08 10.03.22, 20:21 w jaki sposob poczta polska dostarcza przesylki do rosji (paczki, listy) skoro ruch lotniczy wstrzymany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: przesylki do rosji 10.03.22, 20:31 akurat aktualizacje przesylek miedzynarodowych poczty sprawdzam codziennie, rosja nadal jest www.poczta-polska.pl/realizacja-przesylek-zagranicznych/ 2marca 1przestali przyjmowac tylko przekazy pieniezne Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: przesylki do rosji 10.03.22, 20:35 do rosji to chyba idzie pociągiem? lotniczy to jest bardzo drogi transport i raczej nie płaci się wg taryfy standard Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: przesylki do rosji 10.03.22, 20:50 czesc raczej transportem lotniczym a cena, rzecz wzgledna, przed pandemia 10kg paczka do mnie, w wersji ekonomicznej (dwa tyg w drodze) kosztowala 100zl Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: przesylki do rosji 10.03.22, 20:53 do mnie paczka na kaukaz szła 10 dni, 10 kg 100 złotych. z wawy. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: przesylki do rosji 10.03.22, 21:08 no jak? pociąg raczej przez rosję, potem gruzję chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: przesylki do rosji 10.03.22, 21:17 w 10dni? ale sie nie upieram pytam wylacznie z ciekawosci, skoro poczta od dwoch lat nie ogarnia przesylek swiatowych, to moze do rosji maja inne drogi Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: przesylki do rosji 10.03.22, 20:40 Ups dostarcza. Samoloty transportowe pewnie latają. Fedex nie dostarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: przesylki do rosji 10.03.22, 20:47 mowie o poczcie, nie o kurierach Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: przesylki do rosji 10.03.22, 21:14 A jakby tak losowym rosyjskim instytucjom (szkołom, sklepom, fabrykom) wysłać trochę zdjęć z Ukrainy i relację z tamtejszych wydarzeń, zdjęcia rosyjskich jeńców? Myślicie, że ma to szanse dotrzeć tradycyjną pocztą? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: przesylki do rosji 10.03.22, 21:15 skoro poczta wysyla to pewnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: przesylki do rosji 10.03.22, 21:21 Rosjanie mają dużo informacji o tym, jaka jest prawda. Problem w tym, ze oni jej nie przyswajają. Chociaż gigantycznego kłamstwa nie daje się już ukrywać, podobno media trochę pękają i coś tam pokazują. Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: przesylki do rosji 10.03.22, 21:59 A co się mówi w 3 świecie o tej wojnie? Latynosi zawsze czuli miętę do rosjan i sowiecji. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: przesylki do rosji 10.03.22, 22:21 kamin napisał(a): > A jakby tak losowym rosyjskim instytucjom (szkołom, sklepom, fabrykom) wysłać t > rochę zdjęć z Ukrainy i relację z tamtejszych wydarzeń, zdjęcia rosyjskich jeńc > ów? Myślicie, że ma to szanse dotrzeć tradycyjną pocztą? Rosjanie wiedzą, co się dzieje, nie trzeba ich informować. To, jak to oceniają, to inna sprawa. Chcesz wysłać zdjęcia zakrwawionych trupów na ulicach, bo sądzisz, że odbiorca klepnie się w czoło i powie: "Boże zmiłuj się, nie miałem pojęcia, to straszne, Putin jednak faktycznie jest chuj"? Ale to naiwne oczekiwać takiej reakcji. Oni mają mózgi zryte propagandą i nic do nich nie dociera. Najwyżej po obejrzeniu zdjęcia uzna, że to albo fejk, albo Ukraińcy sami są sobie winni, bo to faszyści i własnych obywateli wystawiają jako tarcze strzelnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
juztubylam Re: przesylki do rosji 10.03.22, 22:13 Widziałam gdzieś nagranie z rosyjskiej granicy- ruch lotniczy wstrzymany ale rosyjskie tiry bez problemu wyładowane towarem jada z Niemiec do Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: przesylki do rosji 10.03.22, 22:17 Tak na marginesie - mam w domowym archiwum list wysłany z Algierii do Wilna w 1941 roku, w czasie, gdy Wilno przechodziło z rąk rosyjskich w niemieckie. Doszedł, na kopercie są stemple urzędów pocztowych z Moskwy i Berlina. Odpowiedz Link Zgłoś