Dodaj do ulubionych

ematka wszstko potrafi :D

12.03.22, 19:30
Nawet złamać prawa termodynamiki big_grin

To po przeczytaniu wpisów o domu nieogrzewanym cala zimę.

Ja zatankowałam auto we pażdzierniku i wciąż jeżdżę. Dziennie przejeżdzam 20-30 km big_grin

Zapraszam do podzielenia się rekordami smile
Obserwuj wątek
    • mia_mia Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 19:44
      Moja ciotka mieszka w domu, który ma z 500 metrów i ona ma najniższą emeryturę, zawsze tam było zimno, teraz to pewnie masakra, myślę, że jej dom można uznać za nieogrzewany. Przy czym zaznaczam, że nie mam pojęcia czym grzeje.
    • kotejka Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 19:53
      Ja też tak mam z tym autem, ale ujeżdżam głównie sluznowe meza. Moje do tego stopnia stoi zapomniane, że wprawdzie bak pełny, ale akumulator siadł. Zaraz.mi się przypomniał dowcip o tych śladach dziecięcych saneczek na samochodzie na.wiosnę
      Ogrzewanie natomiast kasa masakra, idzie jak.woda
      Dwa miesiące temu kupiłam paletę pelletu za 920 teraz to samo za 1540
    • kautokeino Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 21:09
      Mama mi nie tak dawno opowiadala o kobiecie, ktora w TV obiecala przezyc miesiac za 100PLN (w sensie wydatkow jedzeniowych) i po miesiacu pochwalila sie, ze sie udalo.

Moj maz od 20 lat nie robi prania, tylko codziennie wyciaga czyste ubrania z szafy.

Ja od 20 lat nie odkurzam, a kocie klaki i piasek znikaja z podlog.

Kazde z nas ma jakas supersile wink
      • niemaznaczenia Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 21:14
        Kiedyś na na innym forum czytałam wpisy kogoś, kto miał się zmieścić za 600 zł za 10 dni w Chorwacji. Dojazd i pobyt dla 2 osób. Chociaż tu na forum chyba też była taka pani.
        • kautokeino Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 21:16
          Ach! Nie ja, ale zazdroszcze! 600zl w Chorwacji to my chyba dziennie przepuszczamy na 2 osoby.
        • taki-sobie-nick Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 23:23
          Autostopem pod namiotem?
        • 18lipcowa3 Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 23:26
          Ta apropos Chorwacji to była tu taka osoba która twierdziła że jechała w kilka osób Yarisem właśnie do Chorwacji i że to mega wygodne było... Yarisem!!!!!!!
          • mae224 Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 00:36
            nie obraź się, ale ostatni mój urlop yarisem był megawygodny. 3 osoby, bagaże, trasa autostradą, klimatyzacja… wiesz co, chyba nie wiesz, co mówisz.
            • 18lipcowa3 Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 17:08
              Nawet nie chce próbować
            • kk345 Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 19:34
              Paaaani, yaris to pikus, maluchem to się dopiero jeździło! 4 osoby, bagaże, wózek, namiot i kuchenka, a ile miejsca jeszcze zostawało...
    • borsuczyca.klusek Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 22:49
      Umiem spać zawsze, wszędzie i w każdych okolicznościach przyrody.
      Mogę też przespać cały dzień i całą noc jak akurat nie mam nic lepszego do roboty.
      • 18lipcowa3 Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 23:27
        Qrwa mam to samo .
      • gama2003 Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 00:00
        Zazdro.
        Największe na świecie zazdro.
      • kautokeino Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 00:02
        Pfff, a kto by nie potrafil! big_grin
    • alpepe Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 23:50
      Nie pamiętam forumki, cos mi świta, że to była jagodnik, czy jakoś tak, co zrobiła superwypasione przyjęcie w swoim ogrodzie w superkrótkim czasie i dla coś 40 osób.
      • borsuczyca.klusek Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 23:56
        I to z dwóch pomidorów 😅
        • admino_11 Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 23:32
          Z ogórka dwa dania.😊
      • starczy_tego Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 00:05
        To była impreza na 60 osób, a gospodyni przed przyjęciem przebiegła chyba maraton 😀
        • kautokeino Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 00:07
          I atk sie rozda legendy... Pol-maraton to byl, po pelnym by mogla nie dac rady! wink
        • afro.ninja Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 13:08
          Zupa dyniową nakarmila wszystkich, hit każdego przyjęcia. Serio?!
    • nowyniknik82 Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 00:43
      Posmialas się? Super, że moglam Cię rozbawić. Teraz idę marznąć w swojej nieocieplonej norze.
      • kamin Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 19:44
        Może po prostu masz ogrzewanie, o którym nie wiesz. Jakaś podłogówkę podłączoną do sieci miejskiej. Dopytaj męża abo kogoś, kto wam budował ten dom.
        • gryzelda71 Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 20:21
          Do wód termalnych.
    • kk345 Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 19:37
      Osobną kategorię trzeba przeznaczyć dla tych, którzy osiągnęli oszałamiający sukces życiowo-finansowy, do wszystkiego dochodząc samodzielnie- fakt opłacenia przez familię prestiżowych studiów, staży zagranicznych, otrzymania od rodziców trzypokojowego mieszkania na 19 urodziny i zatrudnienia w zarządzie w firmie tatusia nie ma z tym sukcesem nic wspólnego big_grin
    • bertie Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 23:21
      Przez kilka lat nie płaciłam za używanie telefonu komórkowego.
      Od zawsze używam telefonu na kartę, kiedyś trzeba było doładowywać co 3 miesiące po 50 zł, nigdy nie wygadałam tego, bo nie miałam potrzeby. A w pewnym momencie operator dał opcję przedłużania konta do roku jednym sms-em. Więc następne kilka lat wykorzystywałam to co miałam. A sam smartfon mam zawsze w spadku po mężu więc też za darmo.
      • grey_delphinum Re: ematka wszstko potrafi :D 14.03.22, 00:03
        Mam pełną piwnicę rozmaitych przetworów, a w życiu nie zaprawilam ani jednego słoika (nawet nie umiem ukisic ogórków).

PS Mój ojciec jest pasjonatem robienia przetworów, a moja rodzina jest dla niego głównym rynkiem zbytu 😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka