tenjedennick 12.03.22, 19:30 Nawet złamać prawa termodynamiki To po przeczytaniu wpisów o domu nieogrzewanym cala zimę. Ja zatankowałam auto we pażdzierniku i wciąż jeżdżę. Dziennie przejeżdzam 20-30 km Zapraszam do podzielenia się rekordami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia_mia Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 19:44 Moja ciotka mieszka w domu, który ma z 500 metrów i ona ma najniższą emeryturę, zawsze tam było zimno, teraz to pewnie masakra, myślę, że jej dom można uznać za nieogrzewany. Przy czym zaznaczam, że nie mam pojęcia czym grzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 19:53 Ja też tak mam z tym autem, ale ujeżdżam głównie sluznowe meza. Moje do tego stopnia stoi zapomniane, że wprawdzie bak pełny, ale akumulator siadł. Zaraz.mi się przypomniał dowcip o tych śladach dziecięcych saneczek na samochodzie na.wiosnę Ogrzewanie natomiast kasa masakra, idzie jak.woda Dwa miesiące temu kupiłam paletę pelletu za 920 teraz to samo za 1540 Odpowiedz Link Zgłoś
kautokeino Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 21:09 Mama mi nie tak dawno opowiadala o kobiecie, ktora w TV obiecala przezyc miesiac za 100PLN (w sensie wydatkow jedzeniowych) i po miesiacu pochwalila sie, ze sie udalo. Moj maz od 20 lat nie robi prania, tylko codziennie wyciaga czyste ubrania z szafy. Ja od 20 lat nie odkurzam, a kocie klaki i piasek znikaja z podlog. Kazde z nas ma jakas supersile Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 21:14 Kiedyś na na innym forum czytałam wpisy kogoś, kto miał się zmieścić za 600 zł za 10 dni w Chorwacji. Dojazd i pobyt dla 2 osób. Chociaż tu na forum chyba też była taka pani. Odpowiedz Link Zgłoś
kautokeino Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 21:16 Ach! Nie ja, ale zazdroszcze! 600zl w Chorwacji to my chyba dziennie przepuszczamy na 2 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 23:23 Autostopem pod namiotem? Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 23:26 Ta apropos Chorwacji to była tu taka osoba która twierdziła że jechała w kilka osób Yarisem właśnie do Chorwacji i że to mega wygodne było... Yarisem!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 00:36 nie obraź się, ale ostatni mój urlop yarisem był megawygodny. 3 osoby, bagaże, trasa autostradą, klimatyzacja… wiesz co, chyba nie wiesz, co mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 17:08 Nawet nie chce próbować Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 19:34 Paaaani, yaris to pikus, maluchem to się dopiero jeździło! 4 osoby, bagaże, wózek, namiot i kuchenka, a ile miejsca jeszcze zostawało... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 22:49 Umiem spać zawsze, wszędzie i w każdych okolicznościach przyrody. Mogę też przespać cały dzień i całą noc jak akurat nie mam nic lepszego do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 00:00 Zazdro. Największe na świecie zazdro. Odpowiedz Link Zgłoś
kautokeino Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 00:02 Pfff, a kto by nie potrafil! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 23:50 Nie pamiętam forumki, cos mi świta, że to była jagodnik, czy jakoś tak, co zrobiła superwypasione przyjęcie w swoim ogrodzie w superkrótkim czasie i dla coś 40 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: ematka wszstko potrafi :D 12.03.22, 23:56 I to z dwóch pomidorów 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 00:05 To była impreza na 60 osób, a gospodyni przed przyjęciem przebiegła chyba maraton 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
kautokeino Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 00:07 I atk sie rozda legendy... Pol-maraton to byl, po pelnym by mogla nie dac rady! Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 13:08 Zupa dyniową nakarmila wszystkich, hit każdego przyjęcia. Serio?! Odpowiedz Link Zgłoś
nowyniknik82 Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 00:43 Posmialas się? Super, że moglam Cię rozbawić. Teraz idę marznąć w swojej nieocieplonej norze. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 19:44 Może po prostu masz ogrzewanie, o którym nie wiesz. Jakaś podłogówkę podłączoną do sieci miejskiej. Dopytaj męża abo kogoś, kto wam budował ten dom. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 19:37 Osobną kategorię trzeba przeznaczyć dla tych, którzy osiągnęli oszałamiający sukces życiowo-finansowy, do wszystkiego dochodząc samodzielnie- fakt opłacenia przez familię prestiżowych studiów, staży zagranicznych, otrzymania od rodziców trzypokojowego mieszkania na 19 urodziny i zatrudnienia w zarządzie w firmie tatusia nie ma z tym sukcesem nic wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
bertie Re: ematka wszstko potrafi :D 13.03.22, 23:21 Przez kilka lat nie płaciłam za używanie telefonu komórkowego. Od zawsze używam telefonu na kartę, kiedyś trzeba było doładowywać co 3 miesiące po 50 zł, nigdy nie wygadałam tego, bo nie miałam potrzeby. A w pewnym momencie operator dał opcję przedłużania konta do roku jednym sms-em. Więc następne kilka lat wykorzystywałam to co miałam. A sam smartfon mam zawsze w spadku po mężu więc też za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: ematka wszstko potrafi :D 14.03.22, 00:03 Mam pełną piwnicę rozmaitych przetworów, a w życiu nie zaprawilam ani jednego słoika (nawet nie umiem ukisic ogórków). PS Mój ojciec jest pasjonatem robienia przetworów, a moja rodzina jest dla niego głównym rynkiem zbytu 😉 Odpowiedz Link Zgłoś